Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ORDIN nr. 655 din 24 decembrie 2002 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 333/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind producerea, comercializarea si utilizarea carnii separate mecanic
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1 din 6 ianuarie 2003
Având în vedere prevederile <>art. 31 alin. 1 din Legea sanitarã veterinara nr. 60/1974 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
vazand Referatul de aprobare nr. 162.270 din 18 decembrie 2002, întocmit de Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara,
ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor emite urmãtorul ordin:
ART. 1
<>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 333/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind producerea, comercializarea şi utilizarea carnii separate mecanic, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 808 din 7 noiembrie 2002, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Alineatul (2) al articolului 3 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Fiecare transport de carne de porc separatã mecanic, provenit din import, va fi însoţit de certificatul de sãnãtate conform modelului stabilit pentru importul de carne proaspãta de porc, iar în cazul carnii de pasare separate mecanic, de un certificat de sãnãtate conform modelului stabilit pentru importul de carne proaspãta de pasare."
2. Anexele nr. 1 şi 2 la norma sanitarã veterinara se abroga.
3. Articolul 8 se abroga.
4. Alineatul (1) al articolului 23 din anexa va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 23. - (1) Carnea separatã mecanic este destinatã numai prelucrãrii în produse din carne tratate termic în unitãţi autorizate sanitar veterinar, care dispun de echipamente tehnice dotate cu aparatura pentru înregistrarea grafica a temperaturii şi duratei tratamentului termic aplicat şi care pot face dovada realizãrii acestor operaţiuni prin termograme pentru fiecare sortiment de produs fabricat."
ART. 2
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu
Bucureşti, 24 decembrie 2002.
Nr. 655.
------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: