ACTELE NORMATIVE
emise de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi
Dezvoltãrii Rurale, care conţin referiri la standarde
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Actul normativ Standardele prevãzute
crt.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei
şi pãdurilor şi al ministrului sãnãtãţii şi STAS 6534-91
familiei nr. 174/207/2003 pentru aprobarea Normei SR ISO 13690-2000
privind condiţiile tehnice de calitate ale orzului STAS 7522-89
pentru fabricarea berii, publicat în Monitorul STAS 6253/80
Oficial al României, Partea I, nr. 199 din 27 STAS 1069/77 RS 3/86
martie 2003 STAS 6283/4-84
SR 1634:1999
SR ISO 712:99
SR 6280:1995
SR 12511:1999
SR 7713:1999
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei
şi pãdurilor, al ministrului sãnãtãţii şi SR ISO 7970
familiei şi al preşedintelui Autoritãţii SR ISO 13690-2000
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. STAS 90-1988
250/531/83/2002 pentru aprobarea Normei cu SR ISO 3093-1997
privire la fabricarea, conţinutul, ambalarea, SR ISO 5529-1997
etichetarea şi calitatea fãinii de grâu destinate SR 877-1996
comercializãrii pentru consum uman, publicat în
Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 808
din 7 noiembrie 2002
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei
şi pãdurilor, al ministrului sãnãtãţii şi SR 8924-95
familiei şi al preşedintelui Autoritãţii STAS 8731-85
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor STAS 12497-86
nr. 362/670/107/2002 pentru aprobarea Normelor STAS 12905-90
cu privire la conţinutul, fabricarea, calitatea, STAS 5954/1-86
ambalarea, etichetarea, marcarea şi pãstrarea STAS 7118-79
bulionului şi a pastei de tomate, publicat în STAS 5955-86
Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 774 STAS 7852-80
din 24 octombrie 2002 STAS 5954/2-77
STAS 7119-91
SR 1754-94
STAS 5959/70
STAS 5952/79
STAS 5856/71
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei
şi pãdurilor, al ministrului sãnãtãţii şi STAS 8924-86
familiei şi al preşedintelui Autoritãţii STAS 12497-86
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. STAS 12905-90
359/671/137/2002 pentru aprobarea Normelor cu STAS 5954/1-86
privire la natura, conţinutul, fabricarea, STAS 7118-79
calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea şi STAS 5955-86
pãstrarea sucurilor de legume, publicat în STAS 7852-80
Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1 STAS 5954/2-77
din 6 ianuarie 2003 STAS 7119-91
SR 1754-94
STAS 5956/71
STAS 5952/79
STAS 5953/85
STAS 5959/70
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei
şi pãdurilor, al ministrului sãnãtãţii şi STAS ISO 5538-92
familiei şi al preşedintelui Autoritãţii
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor STAS 278-86; A1:1997
nr. 524/958/2002/8/2003 pentru aprobarea Normei
privind denumirile sub care se vând şi condiţiile
de calitate ale grãsimilor tartinabile destinate
comercializãrii, publicat în Monitorul Oficial
al României, Partea I, nr. 141 din 5 martie 2003
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei
şi pãdurilor, al ministrului sãnãtãţii şi STAS 7586-75
familiei şi al preşedintelui Autoritãţii STAS 9065/7-74
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor STAS 9065/8-74
nr. 494/859/138/2002 pentru aprobarea Normelor STAS 9065/11-75
cu privire la comercializarea cãrnii de porc, STAS 9065/7-74
publicat în Monitorul Oficial al României, Partea STAS 9065/4-81
I, nr. 906 din 13 decembrie 2002 STAS 9065/2-73
STAS 9065/3-73
STAS 9065/13-81
STAS 9065/10-75
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei
şi pãdurilor, al ministrului sãnãtãţii şi STAS 7856-75
familiei şi al preşedintelui Autoritãţii STAS 9065/7-74
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor STAS 9065/8-74
nr. 206/447/86/2002 pentru aprobarea Normelor STAS 9065/11-75
cu privire la comercializarea cãrnii de pasãre, STAS 9065/7-74
publicat în Monitorul Oficial al României, Partea STAS 9065/4-81
I, nr. 699 din 24 septembrie 2002 STAS 9065/2-73
STAS 9065/3-73
STAS 9065/13-81
STAS 9065/10-75
STAS 7031/83; A1 1997
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei SR 14/1998
şi pãdurilor, al ministrului sãnãtãţii şi SR 184/1-25
familiei şi al preşedintelui Autoritãţii
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr.
145/270/59/2002 pentru aprobarea Normelor cu
privire la natura, conţinutul, originea, fabri-
carea, ambalarea, etichetarea, marcarea şi
calitatea vinurilor aromatizate, a bãuturilor
aromatizate pe bazã de vin şi a cocteilurilor
aromatizate din produse vitivinicole, destinate
comercializãrii pentru consumul uman, publicat
în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.
536 din 23 iulie 2002
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, STAS 784/3-89
apelor şi mediului, al ministrului sãnãtãţii
şi al preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru
Protecţia Consumatorilor nr. 522/798/317/2003
pentru aprobarea Normelor privind denumirea,
descrierea, definirea, caracteristicile şi
compoziţia mierii, publicat în Monitorul Oficial
al României, Partea I, nr. 650 din 12 septembrie
2003
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, "standarde ISO"
apelor şi mediului şi al ministrului sãnãtãţii pentru analize
nr. 6/22/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind îngrãşãmintele
privind organizarea şi funcţionarea Comisiei
interministeriale pentru autorizarea îngrãşã-
mintelor în vederea înscrierii în lista
îngrãşãmintelor autorizate cu menţiunea
RO-ÎNGRĂŞĂMÂNT, pentru utilizarea şi comercia-
lizarea în România, publicat în Monitorul Oficial
al României, Partea I, nr. 75 din 29 ianuarie 2004
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, STAS 2418-61
apelor şi mediului nr. 87/2004 pentru aprobarea
Normelor metodologice de aplicare a Hotãrârii
Guvernului nr. 1.593/2003 privind sprijinul
direct al statului prin acordarea de subvenţii
în anul 2004 producãtorilor agricoli din sectorul
animalier, pentru creşterea producţiei animaliere
şi a efectivelor de animale, publicat în Monitorul
Oficial al României, Partea I, nr. 103 din 3
februarie 2004
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12. Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei STAS 4100-76
nr. 122/1999 pentru aprobarea simbolurilor
societãţilor comerciale cu activitate în producţia
de conserve alimentare destinate consumului uman,
ambalate în recipiente metalice, şi a numerelor de
ordine ale grupelor şi sortimentelor de conserve
alimentare, publicat în Monitorul Oficial al
României, Partea I, nr. 9 din 12 ianuarie 2000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13. Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi SR 14-98
pãdurilor, al ministrului sãnãtãţii şi familiei
şi al preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru
Protecţia Consumatorilor nr. 232/313/130/2003
pentru aprobarea normelor cu privire la definirea,
descrierea şi prezentarea oţetului şi a acidului
acetic de calitate alimentarã, publicat în
Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.
573 din 11 august 2003
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────