Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Văzând Referatul de aprobare al Direcţiei politici de piaţă în horticultură şi industrie alimentară nr. 129.277 din 31 august 2009, având în vedere prevederile: - Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului din 29 aprilie 2008 privind organizarea comună a pieţei vitivinicole, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.493/1999 , a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003 , a Regulamentului (CE) nr. 1.290/2005 şi a Regulamentului (CE) nr. 3/2008 şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.392/86 şi a Regulamentului (CE) nr. 1.493/1999 , cu modificările şi completările ulterioare; – Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului din 22 octombrie 2007 de instituire a unei organizări comune a pieţelor agricole şi privind dispoziţii specifice referitoare la anumite produse agricole ("Regulamentul unic OCP"), cu modificările şi completările ulterioare; – Regulamentului (CE) nr. 555/2008 al Comisiei din 27 iunie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comună a pieţei vitivinicole în ceea ce priveşte programele de sprijin, comerţul cu ţările terţe, potenţialul de producţie şi privind controalele în sectorul vitivinicol; – Legii nr. 1/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu modificările şi completările ulterioare; – Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 74/2009 privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile provenite din Fondul european de garantare agricolă, Fondul european agricol de dezvoltare rurală şi Fondul european pentru pescuit şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, privind gestionarea fondurilor nerambursabile alocate de la Comunitatea Europeană şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat aferente programului de colectare şi gestionare a datelor necesare desfăşurării politicii comune în domeniul pescuitului şi a programului de control, inspecţie şi supraveghere în domeniul pescuitului şi pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 218/2005 privind stimularea absorbţiei fondurilor SAPARD, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, Fondul european pentru pescuit, Fondul european de garantare agricolă, prin preluarea riscului de creditare de către fondurile de garantare, cu modificările şi completările ulterioare; – Hotărârii Guvernului nr. 1.228/2008 privind stabilirea modului de acordare a sprijinului financiar comunitar producătorilor din sectorul vitivinicol, cu modificările ulterioare, în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, interimar, emite următorul ordin: ART. I Normele privind acordarea sprijinului financiar producătorilor de vin care utilizează must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat în vederea creşterii tăriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încă în fermentaţie, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 581/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 661 din 22 septembrie 2008, se modifică după cum urmează: 1. La articolul 12, alineatul (1) va avea următorul cuprins: "ART. 12 (1) După efectuarea operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale, solicitantul va depune, începând cu data de 1 noiembrie până la data de 1 martie a anului următor, la APIA, cererea/formularul-tip în vederea obţinerii sprijinului financiar, completată şi însoţită de următoarele documente: a) copia conform cu originalul a certificatului de înregistrare la oficiul registrului comerţului; b) codul IBAN emis de Trezorerie; c) dovada înscrierii în Registrul fermierilor; d) copia conform cu originalul a BI/CI al/a persoanelor împuternicite; e) copie conform cu originalul a licenţei de fabricaţie; f) copii conform cu originalul ale declaraţiilor de recoltă, producţie şi stocuri; g) copia conform cu originalul a autorizaţiei de funcţionare a laboratoarelor conform Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 277/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind autorizarea laboratoarelor în vederea executării de analize pentru vinurile şi celelalte produse pe bază de must şi vin ce urmează a fi expediate în scopul comercializării pe piaţa internă; h) copii conform cu originalul ale documentelor de provenienţă (producţie proprie sau achiziţie) a mustului de struguri concentrat sau a mustului de struguri concentrat rectificat; i) copii conform cu originalul ale buletinului/buletinelor de analiză pentru mustul de struguri concentrat sau pentru mustul de struguri concentrat rectificat utilizat; j) copii conform cu originalul ale buletinului/buletinelor de analiză pentru produsele vitivinicole înainte de efectuarea operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale; k) copii conform cu originalul ale buletinului/buletinelor de analiză a produselor vinicole obţinute în urma operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale; l) copii conform cu originalul ale paginilor din Registrul de intrări-ieşiri pentru produsele vitivinicole folosite la creşterea tăriei alcoolice naturale şi din Registrul pentru creşterea tăriei alcoolice naturale cu înregistrările la zi ale tuturor operaţiunilor de creştere a tăriei alcoolice naturale; m) copii conform cu originalul ale rapoartelor de fabricaţie, pentru cei care produc must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat şi solicită sprijin financiar; n) copie conform cu originalul a declaraţiei de finalizare a operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale; o) procesul-verbal de recepţie privind efectuarea creşterii tăriei alcoolice naturale." 2. Titlul anexei nr. 1 va avea următorul cuprins: "REGISTRUL de intrări-ieşiri pentru produsele vitivinicole folosite la creşterea tăriei alcoolice naturale" 3. Anexa nr. 2 la norme se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. ART. II Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. p. Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, interimar, Nicolae Giugea, secretar de stat Bucureşti, 15 octombrie 2009. Nr. 638. ANEXA 1 (Anexa nr. 2 la norme) REGISTRUL pentru creşterea tăriei alcoolice naturale
┌─────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│ │ │ │ │
│Creşterea│PRODUS SUPUS ÎMBOGĂŢIRII │PRODUS UTILIZAT │PRODUS OBŢINUT FINAL │
│tăriei │ │PENTRU ÎMBOGĂŢIRE │ │
│alcoolice│ │ │ │
│naturale ├────────┬──────┬───────┬──────┬─────────┼──────┬──────┬───────┬──────┼───────┬──────┬──────────┬─────────┤
│*1) │Produsul│Canti-│Nr. re-│Culoa-│Tăria │Produ-│Canti-│Nr. re-│Conţi-│Nr. │Canti-│Denumirea │Tăria │
│ │şi zona │tate │cipien-│rea │alcoolică│sul │tatea │cipien-│nutul │reci- │tatea │şi │alcoolică│
│ │viticolă│hl/q │tului │ │în volume│*4) │ │tului │în │pientu-│*6) │culoarea │în volume│
├────┬────┤*2) │ │ │ │iniţială │ │ │ │zahăr │lui │ │produsului│finală │
│Data│Ora │ │ │ │ │*3) │ │ │ │*5) │ │ │*7) │*8) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────────┼──────┼───────┼──────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────────┼──────┼───────┼──────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────────┼──────┼───────┼──────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────────┼──────┼───────┼──────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────┴────────┴──────┴───────┴──────┴─────────┴──────┴──────┴───────┴──────┴───────┴──────┴──────────┴─────────┘
__________ *1) Se menţionează data completă (zi/lună/an). *2) Produsul: struguri proaspeţi, must de struguri, must de struguri parţial fermentat, vin nou încă în fermentare şi zona viticolă comunitară. *3) Indicarea tăriei alcoolice în volume iniţială naturală înaintea îmbogăţirii. *4) Produsul: must de struguri concentrat sau must de struguri concentrat rectificat. *5) Pentru musturile de struguri concentrate sau concentrat rectificate exprimate în grade Brix sau în echivalent % vol. potenţial. *6) Cantitatea obţinută trebuie să fie înscrisă după finalizarea îmbogăţirii. *7) Produsul: vin de masă, vin cu indicaţie geografică, vin cu denumire de origine controlată (precizarea denumirii şi culorii). *8) Tăria alcoolică în volume finală a produsului obţinut trebuie să fie înscrisă după analiza de laborator. -----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.