Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 6.508 din 10 octombrie 2024  pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (709) Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 6.508 din 10 octombrie 2024 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (709) "Cerere de înregistrare pentru prestatorii de servicii de plată care nu au rezidenţă fiscală în România şi cărora li se aplică obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal"

EMITENT: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1045 din 17 octombrie 2024
    În temeiul art. 11 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,
    având în vedere dispoziţiile art. 321^2 alin. (2) şi alin. (7) lit. b) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2017 privind înfiinţarea Centrului Naţional pentru Informaţii Financiare, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 342 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi avizul conform al Ministerului Finanţelor comunicat prin Adresa nr. 742.875 din 1.10.2024,
    preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:
    ART. 1
    Se aprobă modelul*) şi conţinutul formularului (709) „Cerere de înregistrare pentru prestatorii de servicii de plată care nu au rezidenţă fiscală în România şi cărora li se aplică obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal“, instrucţiunile de completare, caracteristicile de editare, modul de difuzare, de utilizare şi de păstrare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
    *) Modelul formularului este reprodus în facsimil.


    ART. 2
    Direcţia generală antifraudă fiscală şi Unitatea de management al informaţiei vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin, cu suportul tehnic de specialitate al Centrului Naţional pentru Informaţii Financiare.

    ART. 3
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,
                    Nicoleta-Mioara Cîrciumaru

    Bucureşti, 10 octombrie 2024.
    Nr. 6.508.
    ANEXA 1


 (a se vedea imaginea asociată)
    INSTRUCŢIUNI
    de completare şi utilizare a formularului 709 „Cerere de înregistrare
    pentru prestatorii de servicii de plată care nu au rezidenţă fiscală în
    România şi cărora li se aplică obligaţia prevăzută la
    art. 321^2 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
    1. Formularul 709 se utilizează de către prestatorii de servicii de plată cărora li se aplică obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Codul fiscal, care nu au rezidenţă fiscală pe teritoriul României, în scopul înregistrării în vederea punerii la dispoziţie a evidenţelor prevăzute la art. 321^2 alin. (7) lit. b) din Codul fiscal.
    2. După depunerea formularului 709, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală atribuie prestatorului de servicii de plată căruia i se aplică obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Codul fiscal şi care nu are rezidenţă fiscală pe teritoriul României un număr de evidenţă, utilizat numai în vederea îndeplinirii obligaţiei de punere la dispoziţie a evidenţelor prevăzute la art. 321^2 alin. (7) lit. b) din Codul fiscal. Numărul de evidenţă nu reprezintă cod de identificare fiscală în sensul titlului IV „Înregistrarea fiscală“ din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.
    3. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală comunică prestatorului de servicii de plată căruia i se aplică obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Codul fiscal şi care nu are rezidenţă fiscală pe teritoriul României numărul de evidenţă la adresa de e-mail înscrisă în cuprinsul formularului 709.
    4. Formularul 709 se completează şi se depune exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii, în termen de maximum 15 zile de la sfârşitul primului trimestru pentru care intervine obligaţia de punere la dispoziţie a evidenţelor prevăzute la art. 321^2 alin. (7) lit. b) din Codul fiscal.
    5. Prestatorul de servicii de plată căruia i se aplică obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Codul fiscal şi care nu are rezidenţă fiscală pe teritoriul României informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală că nu mai prestează servicii de plată pentru care se aplică obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Codul fiscal prin depunerea formularului 709, având marcată cu „X“ secţiunea I.2 RENUNŢARE.
    Completarea cererii
    I. Felul cererii
    Se marchează cu „X“ pct. 1 sau 2, după caz.
    Cererea de înregistrare se completează cu ocazia primei înregistrări.
    Cererea de renunţare se completează cu ocazia renunţării la înregistrare.
    ATENŢIE!
    Înregistrarea este valabilă pentru toate raportările care vor avea loc ulterior completării şi depunerii iniţiale a formularului 709.


    II. Date de identificare ale prestatorului de servicii de plată
    Rândul 1. Denumire (din ţara de origine)
    Se completează denumirea prestatorului de servicii de plată din ţara de origine.

    Rândul 2. Forma juridică (din ţara de origine)
    Se completează cu forma juridică a prestatorului de servicii de plată din ţara de origine.

    Rândul 3. Categoria de prestator de servicii de plată
    Se marchează cu „X“ litera a), b), c) sau d), după caz.

    Rândul 4. Date privind adresa sediului social din ţara de origine
    Se completează cu date privind adresa sediului social din ţara de origine a prestatorului de servicii de plată.

    Rândul 5. Cod de identificare fiscală din ţara de origine
    Se completează cu codul de identificare fiscală din ţara de origine a prestatorului de servicii de plată.

    Rândul 6. Numărul notificării transmise de autoritatea competentă din statul membru de origine în legătură cu intenţia de a desfăşura activitate pe teritoriul României
    Se completează cu numărul notificării transmise de autoritatea competentă din statul membru de origine în legătură cu intenţia de a desfăşura activitate pe teritoriul României.

    Rândul 7. Data notificării transmise de autoritatea competentă din statul membru de origine în legătură cu intenţia de a desfăşura activitate pe teritoriul României
    Se completează cu cifre arabe, în format zi/lună/an, data la care a fost depusă notificarea transmisă de autoritatea competentă din statul membru de origine în legătură cu intenţia de a desfăşura activitate pe teritoriul României.

    Rândul 8. Confirm faptul că au fost prestate servicii de plată pentru care există obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Codul fiscal    Se marchează cu „X“ şi atestă faptul că prestatorul de servicii de plată căruia i se aplică obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Codul fiscal şi care nu are rezidenţă fiscală pe teritoriul României prestează în România servicii de plată pentru care există obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Codul fiscal.

    Rândul 9. Confirm faptul că doresc să renunţ la înregistrare
    Se marchează cu „X“ şi atestă faptul că prestatorul de servicii de plată căruia i se aplică obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Codul fiscal şi care nu are rezidenţă fiscală pe teritoriul României doreşte să renunţe la înregistrare.


    III. Reprezentare prin
    Se marchează cu „X“ în funcţie de reprezentarea contribuabilului în relaţia cu organul fiscal, prin împuternicit/reprezentant legal, şi se înscriu numărul şi data înregistrării la organul fiscal, de către împuternicit, a actului de împuternicire, în original sau în copie legalizată, sau numărul şi data documentului care atestă calitatea de reprezentant legal, după caz.
    Date de identificare
    Se completează cu datele de identificare ale împuternicitului/reprezentantului legal, după caz.

    CARACTERISTICI
    Formularul 709 „Cerere de înregistrare pentru prestatorii de servicii
    de plată care nu au rezidenţă fiscală în România şi cărora li se aplică
    obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
    1. Denumirea formularului: „Cerere de înregistrare pentru prestatorii de servicii de plată care nu au rezidenţă fiscală în România şi cărora li se aplică obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
    2. Caracteristici de editare: Se utilizează echipament informatic pentru completare şi editare.
    3. Se utilizează în scopul înregistrării în vederea punerii la dispoziţie a evidenţelor prevăzute la art. 321^2 alin. (7) lit. b) din Codul fiscal de către prestatorii de servicii de plată cărora li se aplică obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) din Codul fiscal şi care nu au rezidenţă fiscală pe teritoriul României.
    4. Se întocmeşte de către prestatorii de servicii de plată cărora li se aplică obligaţia prevăzută la art. 321^2 alin. (2) Codul fiscal şi care nu au rezidenţă fiscală pe teritoriul României sau de către împuternicitul/reprezentantul legal al acestora, după caz.
    5. Circulă în format electronic, la organul fiscal competent.
    6. Se arhivează în format electronic, în arhiva electronică centralizată. Termenul de arhivare se stabileşte prin norme interne de arhivare electronică, elaborate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016