┌───────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│ │ │
│ Ambalator şi/sau expeditor: │ Categoria de calitate: │
│ │ │
│ Produsul: │ Calibrul: │
│ │ │
│ Varietatea: │ Marca oficialã de control (opţional):│
│ │ │
│ Originea produsului (ţara de origine):│ │
│ │ │
│ Cantitatea: │ │
└───────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ │ │
│ │ Regulamentul (CE) nr. 1148/2001│
│ │ │
│ │ Nr. │
│ IMAGINE │ │
│ │ ROMANIA │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
└───────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
𗈕. Operator │ Certificat de conformitate cu standardele de comercializare care │
│ │ se aplicã fructelor şl legumelor proaspete │
│ │ Nr. ................................................... │
│ │ (Prezentul certificat este destinat exclusiv organismelor │
│ │ de control) │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
𗈖. Ambalator identificat pe ambalaj │ 3. Organism de control │
│(daca este diferit de operator) ├────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┤
│ │ 4. Locul de efectuare a │ 5. Regiunea sau │
│ │ controlului/ţara de origine^1) │ ţara de destinaţie │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┤
𗈚. Identificarea mijlocului de trans-│ 7. │
│port │ ■ Intern │
│ │ ■ Import │
│ │ ■ Export │
├───────────────┬─────────────────────┼────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┤
𗈜. Ambalaje │ 9. Tipul produsului │ 10. Categoria de calitate │ 11. Greutatea │
│(numãr şi tip) │ (soiul, dacã │ │ totalã, │
│ │ standardul o │ │ in kg. brut/net^2) │
│ │ prevede) │ │ │
├───────────────┼─────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
├───────────────┼─────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
├───────────────┼─────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
├───────────────┼─────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
├───────────────┴─────────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┤
. Organismul de control menţionat mai sus certificã, pe baza unei verificãri prin sondaj, │
│cã marfa indicatã mai sus corespunde, in momentul efectuãrii controlului, standardelor de │
│comercializare in vigoare, prevãzute la art. 27, alin, (1) din Legea nr. │
/2003, <>art. 9 din Legea nr. 312/2003 şi <>art. 11, alin. (1), din Legea nr. 469/2003 │
│ │
│ ................................. │
│Biroul vamal vizat: intrare/ieşire^2) ....../(locul şi data emiterii)..... │
│Perioada de valabilitate.........zile │
│ │
│ Inspector, │
│..../(numele şi numãrul legitimaţiei).... ..../(semnatura).... Stampila I.S.C.T.P.V.L.F. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
. Observaţii │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
𗈕. Operator │ Certificat de destinatie industriala │
│ │ (fructele si legumele proaspete care fac obiectul industrializarii │
│ │ conform <>Legii nr. 348/2003 , <>Legii nr. 312/2003 si Legii nr. │
│ │ 469/2003) │
│ │ Nr. ............................. │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
𗈖. Identificarea mijlocului de │ 3. Organismul de control ce emite certificatul │
│transport │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
𗈘.Destinatia industriala a produsului│ 5. Organismul de inspectie al regiunii unde are loc prelucrarea │
│/numele si adresa unitatii de prelu- │ industriala │
│crare industriala │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┤
𗈚. Numele ambalajelor sau mentiunea │ 7. Felul produsului/originea │ 8. Greutatea totala, │
│"angro" │produsului │ in kg. bruta/neta^1) │
├─────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┤
𗈝. │
│ ..................... ...../(locul si data emiterii)....... │
│ Biroul vamal vizat: intrare/iesire^1) │
│ │
│ Controlor, │
│ ..../(numele scris cu litere de tipar).... ..../(semnatura).... Stampila │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
. Observatii: │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
. Procesatorul certifica faptul ca produsul mentionat mai sus a facut obiectul prelucrarii industriale │
│ │
│ Locul si data: ....../(semnatura).... Stampila │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
. Prezentul certificat trebuie sa fie returnat , cu documentul mentionat in casuta 11, dupa prelucrarea │
│produselor mentionate in casutele 6,7 si 8, organismului de control mentionat in casuta 5. │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul coletelor Numãrul coletelor care trebuie prelevate
care compun lotul pentru alcãtuirea probei elementare
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
pânã la 100 5
între 101 şi 300 7
între 301 şi 500 9
între 501 şi 1.000 10
peste 1.000 minimum 15
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b) Produse în vrac
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Masa lotului, în kg sau numãr de unitãţi Masa, în kg, a probei elementare sau
incluse în lot umãrul unitãţilor ce trebuie prelevate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
pânã la 200 10
între 201 şi 500 20
între 501 şi 1.000 30
între 1.001 şi 5.000 60
peste 5.000 minimum 100
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────