Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 591 din 17 august 2004  privind stabilirea masurilor speciale pentru importul de fistic si de anumite produse derivate din fistic, care provin din Iran sau care sunt expediate din Iran    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 591 din 17 august 2004 privind stabilirea masurilor speciale pentru importul de fistic si de anumite produse derivate din fistic, care provin din Iran sau care sunt expediate din Iran

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 859 din 20 septembrie 2004
ORDIN nr. 591 din 17 august 2004
privind stabilirea mãsurilor speciale pentru importul de fistic şi de anumite produse derivate din fistic, care provin din Iran sau care sunt expediate din Iran
EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARÃ VETERINARA ŞI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Nr. 40 din 30 iulie 2004
MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Nr. 591 din 17 august 2004
MINISTERUL SÃNÃTÃŢII
Nr. 1.071 din 26 august 2004
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR
Nr. 217 din 6 septembrie 2004
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 859 din 20 septembrie 2004

Vazand Referatul de aprobare nr. 31.042 din 27 iulie 2004, întocmit de Direcţia generalã pentru siguranta alimentelor,
având în vedere prevederile <>Legii nr. 150/2004 privind siguranta alimentelor, ale <>Legii nr. 215/2004 pentru aprobarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii veterinare, a prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializãrii alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 57/2002 , precum şi prevederile Deciziei nr. 830/1997 a CE , amendata prin deciziile nr. 400/1998/CE , 238/2000/CE şi 551/2003/CE ,
în temeiul prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 308/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, cu modificãrile ulterioare, şi <>Hotãrârea Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor, ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, ministrul sãnãtãţii şi preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor emit urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Importul de fistic şi anumite produse derivate din fistic, care provin sau sunt expediate din Iran, fiind destinate consumului uman sau utilizãrii ca ingredient în alimente, este permis numai dacã transportul este însoţit de rezultatele prelevarilor oficiale de probe şi ale analizelor, precum şi de un certificat elaborat în conformitate cu modelul prezentat în anexa, tradus oficial în limba engleza, completat, semnat şi verificat de cãtre un reprezentant al Ministerului Sãnãtãţii din Iran.
(2) Categoriile de produse prevãzute la alin. (1) sunt:
a) fistic ce se încadreazã la codul CN 0802 50 00;
b) fistic prajit care se încadreazã la codurile CN 2008 19 13 şi CN 2008 19 93.
ART. 2
Mãrfurile menţionate la art. 1 sunt importate numai prin unul dintre punctele de trecere a frontierei în care este organizat controlul vamal al Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor.
ART. 3
(1) Fiecare import se identifica printr-un cod care corespunde codului de pe certificat şi de pe raportul care îl însoţeşte şi care conţine rezultatele prelevarilor oficiale de probe şi ale analizelor, menţionate la art. 1.
(2) Fiecare forma individualã de ambalare din cadrul expedierilor de mãrfuri menţionate la art. 1 este identificata prin acest cod.
ART. 4
Inspectorii oficiali din posturile de inspecţie la frontiera ale Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor asigura, prin controlul documentelor, ca importul produselor derivate din fistic expediat sau care provine din Iran respecta cerinţele prevãzute în certificat, precum şi rezultatele prelevarilor de probe menţionate la art. 1. În absenta acestor documente se interzice intrarea în ţara a produselor respective.
ART. 5
(1) Inspectorii oficiali din posturile de inspecţie la frontiera ale Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor asigura împreunã cu autoritatea veterinara şi pentru siguranta alimentelor teritorialã prelevarea de probe prin metoda randomizarii din fiecare import de fistic sau produse derivate din fistic originar sau expediat din Iran, pentru analiza de aflatoxina B1 şi aflatoxina totalã.
(2) Prelevarile de probe şi analizele realizate prin metoda randomizarii prevãzutã la alin. (1) se realizeazã pentru o cantitate de aproximativ 10% din importuri, pentru fiecare categorie de produse la care se face referire la art. 1.
(3) Analizele se realizeazã în secţiile zonale de control al reziduurilor, în Institutul de Igiena şi Sãnãtate Publica Veterinara, subordonate Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor, precum şi în Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor "Larex".
ART. 6
Orice import care este subiectul prelevarii de probe şi analize este reţinut în punctele vamale interne înainte de punerea produselor pe piata, pentru maximum 15 zile lucrãtoare. Dupã efectuarea analizelor autoritatea veterinara şi pentru siguranta alimentelor teritorialã elibereazã un document oficial insotitor ce stabileşte faptul ca importul a fãcut obiectul prelevarii oficiale de probe şi analize, anexând rezultatele analizei, respectiv buletinul de analiza.
ART. 7
Autoritãţile veterinare şi pentru siguranta alimentelor teritoriale, precum şi Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor "Larex" înainteazã Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor la fiecare 3 luni un raport cuprinzând rezultatele analitice ale controalelor oficiale ale importurilor de fistic sau produse derivate din fistic, originare sau expediate din Iran.
ART. 8
În cazul în care un import este realizat în mai multe etape, copii ale certificatului de sãnãtate şi ale documentelor insotitoare la care se face referire la art. 1, certificate de Ministerul Sãnãtãţii din Iran, trebuie sa însoţeascã fiecare etapa a respectivei expedieri de marfa divizate.
ART. 9
(1) Prezentul ordin este revizuit permanent în lumina informaţiilor şi garanţiilor oferite de autoritãţile competente din Iran şi pe baza rezultatelor testelor efectuate de laboratoarele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor pentru a se stabili dacã condiţiile speciale impuse de art. 1 oferã un nivel suficient de garantare a siguranţei alimentare pe teritoriul României.
(2) Revizuirea menţionatã la alin. (1) trebuie sa stabileascã dacã este nevoie în continuare de aceste condiţii speciale.
ART. 10
(1) Prevederile prezentului ordin sunt obligatorii pentru toţi importatorii şi distribuitorii de astfel de produse.
(2) Cheltuielile pentru efectuarea analizelor şi stationarea în punctele vamale interne vor fi suportate de importatori.
ART. 11
Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor, prin direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor teritoriale şi inspectorii oficiali din posturile de inspecţie la frontiera ale Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor, va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 12
Anexa face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 13
La intrarea în vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului sãnãtãţii şi ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 292/206/2004 privind stabilirea mãsurilor speciale pentru importul de fistic şi de anumite produse derivate din fistic care provin din Iran sau care sunt expediate din Iran, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 308 din 7 aprilie 2004, precum şi orice alte prevederi contrare.
ART. 14
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 30 de zile de la data publicãrii.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranta Alimentelor,
Liviu Harbuz,
secretar de stat

Ministrul sãnãtãţii,
Ovidiu Brinzan

p. Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Nicolae Istudor,
secretar de stat

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
pentru Protecţia Consumatorilor,
Eduard Gabriel Matei


ANEXA


CERTIFICAT
pentru importul de fistic şi al unor produse
derivate din fistic, provenite sau importate din Iran

Codul expedierii de marfa ............................................
Numãrul certificatului de import ....................................
Aplicabil fisticului încadrat în codul CN 0802 50 00 şi fisticului prajit,
încadrat în codul CN 2008 19 13 şi CN 2008 19 93, care provine din Iran sau
care este expediat din Iran.
............................................................................
(Ministerul Sãnãtãţii din Iran)

CERTIFICA
faptul ca fisticul din prezenta expediere de marfa, cu numãrul de cod
...........................................................................,
compus din: ...............................................................,
(descrierea expedierii de marfa: produsul, numãrul şi tipul
ambalajului, greutatea bruta sau neta)
imbarcat la ............................. de cãtre ........................,
(locul de imbarcare) (identificarea transportatorului)
cu destinaţia ...............................................,
(locul şi ţara de destinaţie)
care provine de la ........................................................,
(denumirea şi adresa întreprinderii/firmei)
a fost produs, sortat, manevrat, procesat, ambalat şi transportat în
conformitate cu bunele practici de igiena.
Din aceasta expediere de marfa ........................... probe de fistic
(numãrul de probe)
au fost preluate la data de .................., au fost supuse analizei de
laborator la data de ................, la .................................,
(denumirea laboratorului)
pentru a se determina nivelul de contaminare cu aflatoxina B1 şi cu
aflatoxina totalã.
Detaliile prelevarii de probe, ale metodelor de analiza utilizate şi toate
rezultatele obţinute sunt ataşate.
Realizat la ..............................., la data de ..................
(localitatea)
Reprezentantul Ministerului Sãnãtãţii din Iran
................................................
(semnatura şi ştampila)


------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016