Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ORDIN nr. 590 din 7 aprilie 2020 pentru aprobarea Metodologiei de implementare a proiectului-pilot privind modelul de îngrijire în sistem ambulatoriu a pacienţilor cu tuberculoză din România
EMITENT: Ministerul Sănătăţii PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 304 din 10 aprilie 2020
Văzând Referatul de aprobare nr. NT 710/2020 al Direcţiei generale de asistenţă medicală şi sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii,
având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.028/2014 privind aprobarea Strategiei naţionale de sănătate 2014-2020 şi a Planului de acţiuni pe perioada 2014-2020 pentru implementarea Strategiei naţionale şi ale Hotărârii Guvernului nr. 121/2015 pentru aprobarea Strategiei Naţionale de Control al Tuberculozei în România 2015-2020,
luând în considerare Acordul de grant dintre Ministerul Sănătăţii şi Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei nr. SP 1.799 din 14.02.2019 „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România“,
în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,
ministrul sănătăţii emite următorul ordin:
ART. 1
Se aprobă Metodologia de implementare a proiectului-pilot privind modelul de îngrijire în sistem ambulatoriu a pacienţilor cu tuberculoză din România, denumită în continuare metodologie, prevăzută în anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin.
*) Anexa se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 304 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome „Monitorul Oficial“, Bucureşti, şos. Panduri nr. 1.
ART. 2
Scopul proiectului-pilot este de a stabili mecanismele necesare pentru realizarea diagnosticului de tuberculoză şi, respectiv, pentru iniţierea şi monitorizarea tratamentului tuberculozei la nivelul dispensarelor de pneumoftiziologie, pentru acele categorii de pacienţi care sunt eligibili, conform metodologiei.
ART. 3
Proiectul-pilot privind modelul de îngrijire în sistem ambulatoriu a pacienţilor cu tuberculoză din România este coordonat din punct de vedere tehnic de Ministerul Sănătăţii prin Unitatea de planificare şi implementare de politici, iar din punct de vedere metodologic de către Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“.
ART. 4
Proiectul-pilot se va derula în anul 2020, în dispensarele de pneumoftiziologie din sectoarele 4, 5 şi 6, care aparţin de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“.
ART. 5
Toate persoanele suspecte sau confirmate cu tuberculoză, participante în proiectul-pilot, beneficiază de toate drepturile prevăzute în cadrul Programului naţional de control al tuberculozei.
ART. 6
Pentru derularea activităţilor de diagnostic şi tratament stabilite conform metodologiei şi care nu sunt acoperite în Programul naţional de control al tuberculozei, Ministerul Sănătăţii va dispune transferul de sume către Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ din fondurile alocate programului ROU-T-MOH „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România“, cu avizul Fondului Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei.
ART. 7
Finanţarea cheltuielilor eligibile se va realiza în baza solicitării Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ însoţite de documente justificative, cu încadrarea în limita bugetului aprobat, pe baza instrucţiunilor transmise de către coordonatorul de program.
ART. 8
Conducerea Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“, personalul medical din cadrul dispensarelor de pneumoftiziologie implicate în derularea proiectului-pilot, precum şi Unitatea de Planificare şi Implementare de Politici a proiectului ROU-T-MOH vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 9
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
p. Ministrul sănătăţii,
Horaţiu Moldovan,
secretar de stat
Bucureşti, 7 aprilie 2020.
Nr. 590.
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: