Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 576 din 15 septembrie 2009  pentru aprobarea Metodologiei, criteriilor de atestare si a Comisiei de atestare a persoanelor fizice si juridice care realizeaza proiectarea de drumuri forestiere    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 576 din 15 septembrie 2009 pentru aprobarea Metodologiei, criteriilor de atestare si a Comisiei de atestare a persoanelor fizice si juridice care realizeaza proiectarea de drumuri forestiere

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 639 din 28 septembrie 2009
ORDIN nr. 576 din 15 septembrie 2009
pentru aprobarea Metodologiei, criteriilor de atestare şi a Comisiei de atestare a persoanelor fizice şi juridice care realizeazã proiectarea de drumuri forestiere
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 639 din 28 septembrie 2009

Având în vedere Referatul de aprobare nr. 271.605 din 4 august 2009 al Direcţiei pãduri private şi dezvoltare forestierã,
în baza <>art. 7 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale,
în temeiul <>art. 85 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 46/2008 - <>Codul silvic , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Metodologia, criteriile de atestare şi Comisia de atestare a persoanelor fizice şi juridice care realizeazã proiectarea de drumuri forestiere, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Direcţia de specialitate cu atribuţii în domeniul accesibilizãrii fondului forestier naţional din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã şi Regia Naţionalã a Pãdurilor - Romsilva vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Ilie Sârbu

Bucureşti, 15 septembrie 2009.
Nr. 576.


ANEXÃ

METODOLOGIA,
criteriile de atestare şi Comisia de atestare a
persoanelor fizice şi juridice care realizeazã proiectarea
de drumuri forestiere

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezenta metodologie stabileşte procedura prin care se asigurã cadrul organizatoric şi regulile unitare pentru atestarea capacitãţii profesionale şi tehnico-economice a persoanelor fizice şi juridice pentru proiectarea de drumuri forestiere.
(2) Atestarea persoanelor fizice şi juridice în domeniul proiectãrii drumurilor forestiere are în vedere respectarea principiilor generale ale dezvoltãrii reţelei de drumuri forestiere şi protecţiei mediului şi îndeplinirea cerinţelor tehnice şi calitative minimale prevãzute în normativele în vigoare.
ART. 2
În înţelesul prezentei metodologii, proiectarea de drumuri forestiere cuprinde activitãţi specifice care se executã în scopul:
a) construirii drumurilor forestiere noi;
b) intervenţiilor la drumurile forestiere existente care constau în lucrãri de refacere, consolidare, reabilitare, reparare.
ART. 3
(1) Domeniul de atestare a persoanelor fizice şi juridice este proiectarea de drumuri forestiere prin elaborarea documentaţiilor tehnico-economice necesare.
(2) Atestarea persoanelor fizice şi juridice se face pentru domeniul de activitate prevãzut la alin. (1) şi se poate solicita cu respectarea condiţiilor prevãzute în prezenta metodologie.
ART. 4
Persoanele fizice care solicitã atestarea trebuie sã îndeplineascã cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) sã aibã studii superioare de lungã duratã absolvite cu diplomã de licenţã în specializãri la care s-a predat cursul de drumuri forestiere sau drumuri;
b) sã aibã experienţã de minimum 3 ani în proiectarea de drumuri forestiere;
c) sã nu fi fost condamnate penal pentru sãvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni de serviciu sau în legãturã cu serviciul.
ART. 5
(1) Persoanele juridice care solicitã atestarea trebuie sã îndeplineascã cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) sã fie constituite şi sã funcţioneze în condiţiile legii;
b) sã aibã înscris în statut ca obiect de activitate proiectarea de drumuri forestiere;
c) sã aibã o persoanã fizicã atestatã pentru proiectarea de drumuri forestiere, încadratã cu contract individual de muncã pe duratã nedeterminatã;
d) sã deţinã un minimum de mijloace tehnice necesare pentru proiectarea de drumuri forestiere, în stare de funcţionare.
(2) Se excepteazã de la obligativitatea asigurãrii condiţiei prevãzute la alin. (1) lit. c) persoana juridicã al cãrei administrator/asociat este atestat ca persoanã fizicã pentru proiectarea de drumuri forestiere.

CAP. II
Documentele şi procedura de atestare

ART. 6
Atestarea persoanelor fizice şi juridice este coordonatã de direcţia de specialitate cu atribuţii în domeniul accesibilizãrii fondului forestier naţional din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
ART. 7
(1) Atestarea persoanelor fizice şi juridice se face de cãtre o comisie de atestare a persoanelor fizice şi juridice care realizeazã proiectarea de drumuri forestiere, denumitã în continuare comisia de atestare.
(2) Componenţa Comisiei de atestare este prevãzutã în anexa nr. 1.
ART. 8
Documentele necesare atestãrii persoanelor fizice sunt urmãtoarele:
a) cerere-tip pentru atestare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2;
b) actul de identitate al solicitantului, în copie;
c) curriculum vitae;
d) lista documentaţiilor tehnico-economice realizate prin forţe proprii sau în colaborare în domeniul proiectãrii de drumuri forestiere, din care sã rezulte experienţa corespunzãtoare în acest domeniu;
e) diploma de licenţã cu foaia matricolã prin care se atestã cã solicitantul a urmat cursul de drumuri forestiere sau drumuri, în copie;
f) extras de pe carnetul de muncã, în copie certificatã, sau un alt document din care sã rezulte îndeplinirea condiţiilor prevãzute la art. 4 lit. b);
g) certificatul de cazier judiciar.
ART. 9
Documentele necesare în vederea atestãrii persoanelor juridice sunt urmãtoarele:
a) cerere-tip pentru atestare, conform modelului prezentat în anexa nr. 3;
b) actul de identitate al reprezentantului legal al persoanei juridice, în copie;
c) memoriu de activitate care sã conţinã: date cu privire la capitalul social şi valoarea patrimoniului, lista principalelor documentaţii executate în domeniul proiectãrii de drumuri forestiere, personalul tehnic şi economic angajat şi experienţa acestuia în acest domeniu;
d) lista mijloacelor tehnice deţinute pentru domeniul proiectãrii de drumuri forestiere, în stare de funcţionare;
e) acte care dovedesc cã persoana juridicã este înscrisã în registrul comerţului sau într-un alt registru public similar din alte ţãri membre ale Uniunii Europene, numele acelui registru şi numãrul de înregistrare al persoanei juridice sau mijloacele de identificare echivalente în acel registru, în copie;
f) contractul individual de muncã pe duratã nedeterminatã pentru persoanele fizice atestate conform art. 5 alin. (1) lit. c), în copie;
g) atestatul persoanei fizice care îndeplineşte condiţia de angajat/administrator/asociat la persoana juridicã, în copie.
ART. 10
(1) Documentele menţionate la art. 8 şi 9 se depun sub forma unor dosare de atestare la sediul Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva şi se înregistreazã într-un registru special.
(2) Dosarele prevãzute la alin. (1) sunt analizate de cãtre Comisia de atestare, în şedinţe de lucru programate de preşedintele acesteia.
(3) În urma analizãrii dosarelor, Comisia de atestare stabileşte admiterea sau respingerea documentaţiei depuse, ca urmare a îndeplinirii sau a neîndeplinirii condiţiilor prevãzute în prezenta metodologie.
(4) Rezultatele analizãrii dosarelor se consemneazã în procesul-verbal de şedinţã sub forma "admis/respins", atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice, şi se afişeazã la avizierul Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva în termen de 24 de ore de la încheierea şedinţei de atestare.
ART. 11
În termen de 30 de zile de la data atestãrii, persoanele fizice şi juridice îndreptãţite primesc certificatul de atestare, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 12
Persoanele atestate sunt obligate sã îşi confecţioneze parafa de atestat, conform modelului prevãzut în anexa nr. 5, şi sã înainteze autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã specimenul acesteia, însoţit de declaraţie pe propria rãspundere.

CAP. III
Comisia de atestare

ART. 13
(1) Comisia de atestare îşi desfãşoarã activitatea în cadrul Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva şi este formatã din 7 membri, selectaţi dintre personalitãţile care activeazã sau au activat în silviculturã, specialişti în cercetare, proiectare şi în construcţia de drumuri forestiere, specialişti din învãţãmântul superior de profil şi reprezentanţi ai asociaţiilor patronale-profesionale recunoscute la nivel naţional şi care se bucurã de prestigiu profesional.
(2) Preşedintele Comisiei de atestare este nominalizat dintre persoanele care îşi desfãşoarã activitatea în cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
(3) Secretariatul Comisiei de atestare este asigurat de 2 reprezentanţi, care au şi calitatea de membri ai acestei comisii, şi anume: reprezentantul direcţiei de specialitate cu atribuţii în domeniul accesibilizãrii fondului forestier naţional din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã şi reprezentantul Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva.
ART. 14
Atribuţiile preşedintelui Comisiei de atestare sunt urmãtoarele:
a) aprobã programarea şedinţelor Comisiei de atestare;
b) conduce lucrãrile şedinţelor Comisiei de atestare;
c) semneazã, în conformitate cu hotãrârile Comisiei de atestare, certificatele de atestare sau, dupã caz, comunicãrile de respingere motivatã a cererilor de atestare, precum şi corespondenţa Comisiei de atestare.
ART. 15
Atribuţiile secretariatului Comisiei de atestare sunt urmãtoarele:
a) programeazã şi organizeazã, împreunã cu preşedintele, activitatea Comisiei de atestare, stabilind periodic datele de întrunire a acesteia;
b) înregistreazã cererile de atestare însoţite de documentele necesare şi pãstreazã evidenţa acestora în registrul special prevãzut la art. 10;
c) asigurã convocarea membrilor Comisiei de atestare;
d) redacteazã documentele Comisiei de atestare;
e) pãstreazã şi completeazã registrul cu procesele-verbale ale Comisiei de atestare;
f) pãstreazã documentele Comisiei de atestare şi asigurã arhivarea acestora;
g) pãstreazã ştampila Comisiei de atestare.
ART. 16
Comisia de atestare ia decizii cu privire la:
a) admiterea ori respingerea cererilor de atestare a persoanelor fizice sau juridice, în funcţie de îndeplinirea condiţiilor prevãzute la art. 4 şi 5;
b) suspendarea şi/sau retragerea certificatului de atestare.
ART. 17
(1) Comisia de atestare funcţioneazã în prezenţa a cel puţin 5 membri.
(2) Deciziile Comisiei de atestare se iau prin vot deschis, cu majoritatea simplã a membrilor prezenţi.
ART. 18
Membrii Comisiei de atestare au urmãtoarele drepturi şi obligaţii:
a) sã participe la şedinţele Comisiei de atestare, cu drept de vot direct;
b) sã semneze procesele-verbale întocmite la fiecare şedinţã;
c) sã solicite consemnarea în procesele-verbale ale şedinţelor a opiniilor şi punctelor de vedere separat faţã de hotãrârile adoptate;
d) sã nu divulge date şi informaţii care nu sunt de interes public, de care iau cunoştinţã în cadrul procesului de atestare.
ART. 19
(1) Contestaţiile împotriva deciziilor Comisiei de atestare se depun în termen de 48 de ore de la comunicarea rezultatelor şi se adreseazã conducãtorului autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, care le şi soluţioneazã.
(2) Împotriva deciziei conducãtorului prevãzut la alin. (1) se poate formula plângere la instanţa judecãtoreascã competentã, potrivit legii.

CAP. IV
Drepturile şi obligaţiile persoanelor fizice şi juridice atestare

ART. 20
Persoanele fizice şi juridice care au fost atestate au dreptul, dupã caz:
a) de a participa la procedurile de achiziţie organizate de autoritãţile contractante;
b) de a încheia contracte şi convenţii de colaborare;
c) de a acorda consultanţã şi asistenţã tehnicã;
d) de a elabora documentaţii tehnico-economice pentru lucrãri de drumuri forestiere.
ART. 21
Persoanele fizice şi juridice care au fost atestate au urmãtoarele obligaţii:
a) sã îşi desfãşoare activitatea în domeniul proiectãrii de drumuri forestiere, cu respectarea dispoziţiilor legale aplicabile;
b) sã valideze numai acele documentaţii care se încadreazã în domeniul proiectãrii de drumuri forestiere;
c) sã informeze emitentul atestatului cu privire la schimbãri ale situaţiei celui atestat, în urma cãrora condiţiile de acordare a atestatului nu mai sunt îndeplinite.

CAP. V
Suspendarea şi retragerea certificatului de atestare

ART. 22
Nerespectarea obligaţiilor prevãzute la art. 21 de cãtre persoanele fizice sau juridice atestate potrivit prezentei metodologii poate atrage suspendarea ori retragerea certificatului de atestare, dupã caz.
ART. 23
Suspendarea sau retragerea, dupã caz, a certificatului de atestare se dispune prin decizie a preşedintelui Comisiei de atestare, pe baza actelor de constatare încheiate de membrii acesteia, ca urmare a semnalãrilor primite, sau în temeiul comunicãrii punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva persoanei atestate în legãturã cu activitatea pentru care a fost atestatã.
ART. 24
Certificatul de atestare al persoanei fizice sau juridice se suspendã în urmãtoarele cazuri:
a) când persoana elaboreazã documentaţii tehnico-economice în domeniul proiectãrii de drumuri forestiere fãrã sã respecte prevederile metodologiilor, normativelor tehnice departamentale şi ale ghidurilor de bune practici. Perioada suspendãrii este de 6 luni sau, dacã ducerea la îndeplinire a mãsurilor şi termenelor dispuse prin actele de constatare prevãzute la art. 23 dureazã mai mult de 6 luni, suspendarea are loc pe perioada necesarã. Îndeplinirea mãsurilor dispuse se constatã prin încheierea unui nou act de constatare de cãtre persoanele prevãzute la art. 23 şi determinã de drept încetarea sancţiunii suspendãrii certificatului de atestare;
b) când împotriva persoanei atestate s-a pus în mişcare o acţiune penalã în legãturã cu activitatea pentru care a fost atestatã. În acest caz suspendarea certificatului de atestare se dispune pânã la soluţionarea definitivã a cauzei;
c) când persoana juridicã desfãşoarã activitatea în domeniul proiectãrii de drumuri forestiere fãrã sã respecte prevederile art. 5 alin. (1) lit. c). În acest caz suspendarea certificatului de atestare se dispune pânã la îndeplinirea condiţiilor prevãzute la art. 5 alin. (1) lit. c).
ART. 25
Certificatul de atestare al persoanelor fizice şi juridice se retrage în urmãtoarele cazuri:
a) când a fost suspendat de douã ori, iar a treia oarã se sãvârşesc abateri similare celor pentru care s-au dispus suspendãrile anterioare ale acestuia;
b) când persoanele fizice şi juridice atestate valideazã, prin semnãturã şi parafã, documente pentru domenii de activitate în care nu au fost atestate sau îşi continuã activitatea în perioada de suspendare.
ART. 26
(1) Suspendarea sau retragerea certificatului de atestare se comunicã persoanelor fizice şi juridice în cauzã, în scris, de cãtre Comisia de atestare.
(2) Mãsura prevãzutã la alin. (1) poate fi contestatã, în scris, în termen de 10 zile lucrãtoare de la comunicare, la autoritatea publicã centralã care rãspunde de silviculturã.
(3) Împotriva soluţiei autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã se poate formula plângere la instanţa judecãtoreascã competentã, potrivit legii.

CAP. VI
Dispoziţii finale

ART. 27
Atestarea persoanelor fizice se face pentru o perioadã nedeterminatã şi se vizeazã anual pentru îndeplinirea continuã a cerinţelor asiguratorii pe baza urmãtoarelor documente:
a) actul de identitate al reprezentantului legal al persoanei juridice, în copie;
b) atestatele persoanelor fizice angajate şi/sau atestatul administratorului/asociatului, în copie;
c) contractele de muncã ale persoanelor fizice angajate, încheiate pe duratã nedeterminatã, în copie;
d) lista mijloacelor tehnice necesare pentru domeniul proiectãrii de drumuri forestiere, în stare de funcţionare;
e) certificatul de cazier judiciar pentru persoanele fizice atestate;
f) lista documentaţiilor tehnico-economice elaborate.
ART. 28
O persoanã fizicã poate desfãşura activitãţi în domeniul proiectãrii de drumuri forestiere în cadrul a cel mult douã persoane juridice.
ART. 29
(1) La cerere, în cadrul aceleiaşi şedinţe de atestare, se pot analiza atât dosarele persoanelor fizice, cât şi dosarul persoanei juridice în cadrul cãreia sunt încadrate acestea, cu respectarea prevederilor prezentei metodologii.
(2) În situaţia prevãzutã la alin. (1), analizarea dosarului persoanei juridice se realizeazã numai dupã ce Comisia de atestare a hotãrât atestarea persoanei fizice angajate de persoana juridicã respectivã.
ART. 30
(1) Degradarea, distrugerea sau pierderea certificatului de atestare ori a parafei se declarã, în scris, la autoritatea publicã centralã care rãspunde de silviculturã în termen de 48 de ore de la constatare şi totodatã va fi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, de cãtre persoana în cauzã.
(2) Dupã publicarea anunţului, prevãzutã la alin. (1), Comisia de atestare elibereazã un duplicat al certificatului de atestare sau aprobã, dupã caz, confecţionarea unei noi parafe, pe baza unei cereri scrise, însoţitã de copia anunţului publicat în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.
ART. 31
(1) Tariful pentru atestare se stabileşte diferenţiat pentru persoanele fizice şi juridice, astfel: 200 lei pentru persoanele fizice şi 500 lei pentru persoanele juridice.
(2) Persoanele care solicitã atestarea au obligaţia de a depune valoarea tarifului în numerar la casieria Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva sau prin ordin de platã la prezentare, în contul deschis separat pentru aceastã activitate.
(3) Din tarifele încasate o cotã de 50% este destinatã cheltuielilor referitoare la organizarea şi funcţionarea Comisiei de atestare, iar o cotã de 50% este destinatã plãţii indemnizaţiei de participare a membrilor Comisiei de atestare.
ART. 32
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta metodologie.


ANEXA 1
la metodologie

Componenţa Comisiei de atestare

Comisia de atestare a persoanelor fizice şi juridice care realizeazã proiectarea de drumuri forestiere este alcãtuitã din urmãtorii 7 membri:
1. Olga Georgescu - preşedinte (reprezentant al autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã);
2. Viorel Popovici - membru (reprezentant al asociaţiei patronale-profesionale Asociaţia Constructorilor Forestieri);
3. Valentina Ciobanu - membru (reprezentant al Facultãţii de Silviculturã şi Exploatãri Forestiere Braşov);
4. Cãlin Popa - membru (reprezentant al autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã);
5. Petrişor Vicã - membru (reprezentant al Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva);
6. Nicolae Oprişa - secretar (reprezentant al autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã);
7. Ionuţ Zlota - secretar (reprezentant al Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva).

ANEXA 2
la metodologie

Model de cerere pentru atestarea persoanelor fizice

Nr. .... din .........

Domnule preşedinte,
Subsemnatul/Subsemnata, ........................, nãscut/nãscutã la data de ................ în localitatea ..............., judeţul ..........., ţara ............, având cetãţenia ............, domiciliat/domiciliatã în localitatea .................., str. ........... nr. ...., bl. ...., et. ..., ap. .., judeţul/sectorul .........., ţara ........., posesor/posesoare al/a diplomei de inginer în specializarea ................... nr. ...., eliberatã de .............., din localitatea ................, promoţia ......., ţara ............, solicit atestarea în calitate de persoanã fizicã în domeniul proiectãrii de drumuri forestiere, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 576/2009 pentru aprobarea Metodologiei, criteriilor de atestare şi a Comisiei de atestare a persoanelor fizice şi juridice care realizeazã proiectarea de drumuri forestiere.
În susţinerea cererii anexez urmãtoarele:
a) curriculum vitae;
b) lista lucrãrilor realizate în domeniul proiectãrii de drumuri forestiere;
c) acte de studii, în copie;
d) extras de pe carnetul de muncã;
e) certificatul de cazier judiciar.
Menţionez cã îmi desfãşor activitatea la ............., cu sediul în localitatea ..........., ţara ..........., având calitatea de .................. .
Declar cã am luat cunoştinţã de obligaţiile ce îmi revin potrivit Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 576/2009.

Data .................

..................
(semnãtura)

Domnului preşedinte al Comisiei de atestare a persoanelor fizice şi juridice care realizeazã proiectarea de drumuri forestiere


ANEXA 3
la metodologie

Model de cerere pentru atestarea persoanelor juridice

Nr. .... din ......

Domnule preşedinte,
......................./(denumirea persoanei juridice)........................, având sediul în localitatea ................, str. .............. nr. ......, bl. ......, et. ....., ap. ...., judeţul/sectorul ..............., ţara .............., înregistratã la registrul comerţului ................. cu numãrul de înregistrare ............. sau alte mijloace de identificare echivalente în acel registru ................., ţara ..............., sau într-un alt registru public similar .................., cu numãrul de înregistrare ................ sau alte mijloace de identificare echivalente în acel registru ................, ţara ............., codul fiscal nr. .............., telefon ........, fax ..........., e-mail ............., reprezentatã prin ................, în calitate de .............., solicitã atestarea în calitate de persoanã juridicã în domeniul proiectãrii de drumuri forestiere, în conformitate cu Metodologia, criteriile de atestare şi Comisia de atestare a persoanelor fizice şi juridice care realizeazã proiectarea de drumuri forestiere, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 576/2009.
În susţinerea cererii s-au anexat urmãtoarele:
a) memoriu de activitate;
b) declaraţie pe propria rãspundere privind bonitatea societãţii;
c) lista mijloacelor tehnice deţinute;
d) copii legalizate de pe documentele de înfiinţare ca persoanã juridicã;
e) copie legalizatã de pe contractul individual de muncã pe duratã nedeterminatã pentru persoana fizicã atestatã, conform prevederilor art. 5 alin. (1) lit. c) din metodologie*);
-----------
*) Acest document poate lipsi în situaţiile prevãzute la art. 5 alin. (2) din metodologie.

f) copia atestatului persoanei fizice.
Declar cã am luat cunoştinţã de obligaţiile ce îmi revin potrivit Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 576/2009.

Data .....................
.....................
(semnãtura)

Domnului preşedinte al Comisiei de atestare a persoanelor fizice şi juridice care realizeazã proiectarea de drumuri forestiere


ANEXA 4
la metodologie


Model de certificat de atestare pentru persoane fizice şi juridice


MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE


CERTIFICAT DE ATESTARE
Nr. ........ din ...........

În baza Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 576/2009, Comisia de atestare a persoanelor fizice şi juridice care realizeazã proiectarea de drumuri forestiere (Comisia de atestare) hotãrãşte:
La Cererea înregistratã sub nr. ..... din ....... şi în urma susţinerii examenului pentru atestarea persoanelor fizice şi juridice care efectueazã proiectarea de drumuri forestiere, ................../(numele şi prenumele persoanei fizice sau denumirea persoanei juridice)...................... domiciliat/domiciliatã, cu sediul în localitatea .................., str. ..........., nr. ...., bl. ...., et. ......, ap. ..., judeţul/sectorul ..........., ţara ............., înregistratã la registrul ................... cu nr. ................. sau alte mijloace de identificare echivalente în acel registru ............................... (pentru persoanele juridice), codul numeric personal (pentru persoanele fizice) ................., este atestat/atestatã ca persoanã fizicã/juridicã în domeniul proiectãrii de drumuri forestiere, în conformitate cu Metodologia, criteriile de atestare şi Comisia de atestare a persoanelor fizice şi juridice care realizeazã proiectarea de drumuri forestiere, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 576/2009.


Preşedintele Comisiei de atestare,
..................................
L.S. .............................

Secretariatul Comisiei de atestare
L.S. .....................

Viza anualã pentru îndeplinirea continuã a cerinţelor asiguratorii pe baza documentelor prevãzute la art. 27 din metodologie:



┌──────────────┬──────────────┬───────────────┬───────────────┬──────────────┐
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└──────────────┴──────────────┴───────────────┴───────────────┴──────────────┘
┌──────────────┬──────────────┬───────────────┬───────────────┬──────────────┐
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└──────────────┴──────────────┴───────────────┴───────────────┴──────────────┘
┌──────────────┬──────────────┬───────────────┬───────────────┬──────────────┐
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└──────────────┴──────────────┴───────────────┴───────────────┴──────────────┘



ANEXA 5
la metodologie

Model de parafã


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ *) │
│ .......................................................................... │
│ .......................................................................... │
│ │
│ ATESTAT │
│ de cãtre Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale prin │
│ Certificatul nr. ........ din ............ sã efectueze proiectarea de │
│ drumuri forestiere │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


----------
*) Numele, prenumele şi codul numeric personal ale persoanei fizice/denumirea şi codul unic de înregistrare la registrul ..................... ale persoanei juridice.

NOTÃ:
Dimensiunile parafei vor fi de 7 cm/4 cm.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016