┌─────────┬────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│ Poziţia │ │ Poziţia │
│tarifarã │ │tarifarã a │
│ produ- │ │ produ- │
│ selor │ Denumirea produsului │ selor │
│ suprave-│ │exceptate │
│gheate la│ │ **) │
│ import*)│ │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.01 │Cartofi, în sţare proaspata sau refrigerata │0701.10.00 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.02 │Tomate, în stare proaspãta sau refrigerate │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.03 │Ceapa, hasma, usturoi, praz şi alte legume aliacee, │ │
│ │în stare proaspãta sau refrigeratã │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.04 │Varza, conopida, varza creata, gulii si produse │ │
│ │comestibile similare din genul Brassica, in │ │
│ │stare proaspãta sau refrigerate │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.05 │Salata verde (Lactuca sativa) si cicoare (Cichorium │ │
│ │spp.), in stare proaspãta sau refrigeratã │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.06 │Morcovi, napi, sfecla roşie pentru salata, barba-caprei,│ │
│ │telina de rãdãcina, ridichi si radacinoase comestiibile │ │
│ │similare. In stare proaspãta sau refrigerata; │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.07 │Castraveţi si cornison, in stare proaspãta sau │ │
│ │refrigerata: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.08 │Legume cu pastaie, curatate sau nu de pastai, in stare │ │
│ │proaspãta sau refrigerata: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.09 │Alte legume, în stare proaspãta sau refrigerata: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.10 │Legume, nefierte sau fierte in apa sau în abur, │ │
│ │congelate: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.11 │Legume conservate provizoriu(de exemplu cu gaz sulfuros,│ │
│ │în saramura, in apa sulfuroasa sau in alte soluţii care │ │
│ │asigura provizoriu conservarea lor), dar improprii │ │
│ │consumului alimentar în aceastã stare: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.12 │Legume uscate (altele decât cu pastai), chiar tãiate │ │
│ │felii sau bucati sau chiar sfãrâmate sau pulverizate, │ │
│ │dar nepreparate altfel: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.13 │Legume cu pastai uscate, curãţate de pastai, chiar │ │
│ │decorticate sau sfãrâmate: │0713.10.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │0713.33.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │0713.90.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│07.14 │Rãdãcini de manioc, de arorut sau de orchis, napi │ │
│ │porceşti batate si rãdãcini si tuberculi similari, │ │
│ │cu continut ridicat de amidon sau inulina, proaspete, │ │
│ │refrigerate, congelate sau uscate, chiar tãiate in │ │
│ │bucati sau aglomerate │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.01 │Nuci de cocos, nuci de Brazilia, nuci de caju, │ │
│ │proaspete sau uscate, chiar decojite sau fara pielita: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.02 │Alte fructe cu coaja, proaspete sau uscate, chiar │ │
│ │decojite sau fara pielita: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.03 │Banane, inclusiv din specia Musa paradisiaca │ │
│ │(plantains), proaspete sau uscate: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.04 │Curmale, smochine, ananas, avocado, guave, mango si │ │
│ │mangustan, proaspete sau uscate: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.05 │Citrice, proaspete sau uscate: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.06 │Struguri, proaspeţi sau uscaţi: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.07 │Pepeni (inclusiv pepeni verzi) si Papaya, proaspeţi: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.08 │Mere, pere si gutui proaspete: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.09 │Caise, cireşe, vişine, piersici (inclusiv piersici │ │
│ │fara puf si nectarine), prune si porumbe proaspete: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.10 │Alte fructe, proaspete; │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.11 │Fructe, fierte sau nu in apa sau in abur, congelate, │ │
│ │chiar cu adaos de zahãr sau alţi îndulcitori: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.12 │Fructe conservate provizoriu (de exemplu cu ajutorul │ │
│ │gazului sulfuros, in saramura, în apa sulfurata sau │ │
│ │prin adãugare de alte substanţe care asigura │ │
│ │provizoriu conservarea lor), dar improprii alimentatiei │ │
│ │in aceasta stare: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.13 │Fructe uscate, altele decât cele de la poziţiile 08.01 │ │
│ │pana la 08.06; amestecuri de fructe uscate sau de │ │
│ │fructe cu coaja de la acest Capitol: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│08.14 │Coji de citrice sau de pepeni (inclusiv pepeni verzi), │ │
│ │proaspete, congelate, uscate, prezentate in apa sãrata, │ │
│ │sulfurate sau cu adaos de alte substanţe care asigura │ │
│ │provizoriu conservarea lor │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│09.01 │Cafea, chiar prãjitã sau decafeinizata; coji si pelicule│ │
│ │de cafea; înlocuitori de cafea conţinând cafea, │ │
│ │indiferent de proporţiile amestecului: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│09.02 │Ceai, chiar aromatizat: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│09.03 │Mate │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│09.04 │Piper (din genul Piper); ardei din genul Capsicum sau │ │
│ │din genul Pimenta, uscat sau mãcinat sau pulverizat: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│09.05 │Vanilie │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│09.06 │Scorţişoara si flori de scorţişoara: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│09.07 │Cuisoare (fructe intregi, cuisoare si codite) │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│09.08 │Nucşoara, condiment din coaja uscata a nucşoarei si │ │
│ │cardamom: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│09.09 │Seminţe de anason, de badian, de mãrar, de coriandru, de│ │
│ │chimen sau de chimion; bace de ienupãr: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│09.10 │Ghimbir, sofran, curcuma, cimbru, frunze de dafin, curry│ │
│ │si alte mirodenii: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│10.01 │Grâu si meslin (amestec de grâu cu secara in proporţie │ │
│ │de doi la unu): │1001.90.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1001.90.91 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│10.02 │Secara │1002.00.00 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│10.03 │Orz: │1003.00.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│10.04 │Ovãz │1004.00.00 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│10.05 │Porumb: │1005.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│10.06 │Orez: │1006.10.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│10.08 │Hrisca, mei, seminţe de iarba-canarasului (Phalaris │ │
│ │Canariensis); alte cereale │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│11.01 │Faina de grâu sau de meslin: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│11.02 │Faina de cereale, altele decat de grâu sau de meslin: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│11.03 │Crupe, gris şi aglomerate sub forma de pelete, din │ │
│ │cereale: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│11.04 │Boabe de cereale altfel prelucrate (de exemplu decojite,│ │
│ │presate, sub forma de fulgi, lustruite, tãiate sau │ │
│ │zdrobite), cu excepţia orezului de la poziţia 10.06; │ │
│ │germeni de cereale, intregi, presati, sub forma de │ │
│ │fulgi sau zdrobiti: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│11.05 │Faina, gris, pudra, fulgi, granule şi aglomerate sub │ │
│ │forma de pelete, din cartofi: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│11.06 │Faina, gris si pudra din legume cu pãstaie uscate, de │ │
│ │la poziţia 07.13, din Sago sau din rãdãcini sau │ │
│ │tuberculi de la poziţia 07.14 si din produsele de │ │
│ │la Capitolul 8: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│11.07 │Malt, chiar prãjit: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│11.08 │Amidon si fecule; inulina: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│11.09 │Gluten de grâu, chiar uscat │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│12.01 │Boabe de soia, chiar sfãrâmate: │1201.00.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│12.02 │Arahide, neprãjite si nici altfel preparate termic, │ │
│ │chiar decorticate sau sfãrâmate: │1202.10.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│12.03 │Copra │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│12.06 │Seminţe de fioarea-soareiui, chiar sfãrâmate: │1206.00.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│12.07 │Alte fructe si seminţe oleaginoase, chiar sfãrâmate: │1207.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1207.20 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1207.30 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1207.40.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1207.50.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1207.60.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1207.91.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1207.99.20 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1207.99.91 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│12.08 │Faina si gris din fructe si seminte oleaginoase, │ │
│ │altele decât cele de mustar: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│12.10 │Conuri de hamei, proaspete sau uscata, chiar sfãrâmate, │ │
│ │mãcinate sau sub forma de pudra sau pelete; lupulina: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│12.12 │Roscovem alge, sfecla de zahãr si trestie de zahar, │ │
│ │proaspete, refrigerate, congelate sau uscate, chiar │ │
│ │pulverizate; sâmburi si miez de sâmburi de fructe │ │
│ │si alte produse vegetale (inclusiv rãdãcini de │ │
│ │cicoare neprajita din varietatea Cichorium intybus │ │
│ │salivum) destinate in principal alimentatiei umane, │ │
│ │nedenumite şi necuprinse in alta parte: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│13.02 │Seve si extracte vegetate; substanţe pectice, pectinati │ │
│ │si pectaţi; agar-agar si alte mucilagii si agentii de │1302.11.00 │
│ │mãrire a vascozitatii, derivate din produse vegetale, │1302.19.91 │
│ │chiar modificate │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│15.07 │Ulei de soia si fracţiunile lui, chiar rafinate, dar │ │
│ │nemodificate chimic; │15D7.10.10 │
│ │ │1507.90.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│15.08 │Ulei de arahide si fracţiunile acestuia, chiar rafinate,│ │
│ │dar nemodificate chimic: │1508.10.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1508.90.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│15.09 │Ulei de mãsline si fracţiunile lui, chiar rafinate, │ │
│ │dar nemodificate chimic: │1509.10.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│15.12 │Ulei de floarea-soarelui, de sofran sau de bumbac si │ │
│ │fracţiunile lor, chiar rafinate, dar nemodificate │1512.11.10 │
│ │chimic: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1512.19.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1512.21 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1512.29 10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│15.13 │Uleiuri de cocos (ulei de copra), de miez de palmier │ │
│ │sau de babassu si fracţiunile lor, chiar rafinate, dar │1513.11.10 │
│ │nemodificate chimic: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1513.19.30 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1513.21 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1513.29 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│1515.21 │- Ulei de porumb si fracţiunile lui: │ │
│ │ - Ulei brut │1515.21.10 │
│ │ - Altele │1515.29.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│15.17 │Margarina; amestecuri sau preparate alimentare din │ │
│ │grãsimi sau din uleiuri animale sau vegetale sau din │ │
│ │fracţiuni ale diferitelor grãsimi sau uleiuri din acest │ │
│ │Capitol, altele decât grãsimile si uleiurile alimentare │ │
│ │si fracţiunile acestora de la pozitia 15.16: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│17.01 │Zahãr din trestie sau din sfecla si zaharoza chimic │ │
│ │pura, in stare solida: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│17.02 │Alte zaharuri, inclusiv lactoza, maltoza, glucoza si │ │
│ │fructoza (levuloza), chimic pure, în stare solida; │ │
│ │siropuri de zahãr la care nu s-au adãugat aromatizanti │ │
│ │sau coloranţi; înlocuitori de miere, chiar amestecaţi │ │
│ │cu miere naturala; zaharuri si melase caramelizate: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│17.03 │Melase rezultate din extractia sau rafinarea zahãrului: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│17.04 │Produse zaharoase fara cacao (inclusiv ciocolata alba): │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│18.01 │Cacao boabe si sparturi de boabe de cacao, brute sau │ │
│ │prãjite │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│18.02 │Coji, pelicule (pielite) si alte resturi de cacao │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│18.03 │Pasta de cacao, chiar degresata: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│18.04 │Unt, grãsime si ulei de cacao │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│18.O5 │Pudra de cacao, fara adaos de zahãr sau alţi indulcitori│ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│18.06 │Ciocolata si alte preparate alimentare care conţin │ │
│ │cacao: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│19.01 │Extracte de malt; preparate alimentare din faina, crupe,│ │
│ │gris, amidon, fecule sau extracte de malt, care nu │ │
│ │conţin cacao sau care conţin cacao într-o proporţie de │ │
│ │sub 40% din greutate, calculata pe o baza complet │ │
│ │degresata, nedenumite si necuprinse in alta parte; │ │
│ │preparate alimentare din produsele de la poziţiile de │ │
│ │la 04.01 pana la 04.04, care nu conţin cacao sau care │ │
│ │conţin cacao intr-o proporţie sub 5% din greutate │ │
│ │calculata pe o baza complet degresata, nedenumite si │ │
│ │necuprinse în alta parte; │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│19.02 │Paste alimentare chiar fierte sau umplute (cu carne sau │ │
│ │cu alte substanţe) sau chiar altfel preparate, cum ar fi│1902.11.00 │
│ │spaghete, macaroane, fidea, lazane, gnochi, ravioli, │ │
│ │caneloni, cuscus, chiar preparat: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1902.20.10 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │1902.20.30 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│19.03 │Tapioca si înlocuitorii sai preparaţi din fecule, sub │ │
│ │forma de fulgi, granule, bobite, particule rezultate din│ │
│ │cernere sau alte forme similare │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│19.04 │Produse pe baza de cereale obţinute prin expandare sau │ │
│ │prajire (de exemplu corn flakes); cereale (altele decât │ │
│ │porumbul), sub forma de boabe sau sub forma de fulgi ori│ │
│ │de alte grãunte preparate (cu excepţia fainei, crupelor │ │
│ │si a grisului), prefierte sau altfei preparate, │ │
│ │nedenumite şi necuprinse in alta parte: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│19.05 │Produse de brutãrie, de patiserie si biscuiţi chiar cu │ │
│ │adaos de cacao; hostii, casete goale de tipul celor │ │
│ │utilizate pentru medicamente, prescuri, paste uscate │ │
│ │din faina, din amidon sau din fecule in foi si produse │ │
│ │similare; │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│20.01 │Legume, fructe si alte parti comestibile de plante, │ │
│ │preparate sau conservate in oţet sau acid acetic: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│20.02 │Tomate preparate sau conservate altfel decât în otet sau│ │
│ │acid acetic: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│20.03 │Ciuperci si trufe preparate sau conservate altfel decât │ │
│ │in oţet sau acid acetic; │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│20.04 │Alte legume preparate sau conservate altfel decât în │ │
│ │otet sau acid acetic, congelate, altele decat produsele │ │
│ │de la poziţia 20.06: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│20.05 │Alte legume preparate sau conservate altfel decât in │ │
│ │otet sau acid acetic, necongelate, altele decât │ │
│ │produsele de la poziţia 20.06: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│20.06 │Legume, fructe, coji de fructe si alte parti de plante, │ │
│ │confiate (uscate, glasate sau cristalizate): │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│20.07 │Dulceţuri, jeleuri, marmelade, paste si piureuri de │ │
│ │fructe, obţinute prin fierbere, cu sau fara adaos de │ │
│ │zahãr sau de alţi îndulcitori: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│20.08 │Fructe si alte parti comestibile de plante, altfel │ │
│ │preparate sau conservate, cu sau fara adaos de zahãr sau│ │
│ │de alti îndulcitori sau de alcool, nedenumite si │ │
│ │necuprinse in alta parte: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│20.09 │Sucuri de fructe (inclusiv mustul de struguri) si sucuri│ │
│ │de legume, nefermentate, fara adaos de alcool, cu sau │ │
│ │fara adaos de zahãr sau de alţi indulcitori │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│21.01 │Extracte, esenţe si concentrate de cafea, de ceai sau de│ │
│ │mate si preparate pe baza de aceste produse sau pe baza │ │
│ │de cafea, de ceai sau de mate; cicoare prãjitã si alti │ │
│ │înlocuitori prajiti de cafea si extractele, esenţele si │ │
│ │concentratele lor: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│21.02 │Drojdii (active sau inactive); alte microorganisme │ │
│ │monocelulare moarte (cu excepţia vaccinurilor de la │ │
│ │poziţia 30.02); praf de copt preparat: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│21.03 │Preparate pentru sosuri si sosuri preparate; condimente │ │
│ │si produse de asezonare amestecate; faina de muştar si │ │
│ │muştar preparat: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│21.04 │Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; supe, │ │
│ │ciorbe sau supe crema preparate; preparate alimentare │ │
│ │compuse omogenizate: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│21.06 │Preparate alimentare nedenumite si necuprinse in alta │ │
│ │parte: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│22.01 │Ape, inclusiv apele minerale naturale sau artificiale si│ │
│ │apele gazeificate care nu conţin zahãr sau alţi │ │
│ │îndulcitori si nici aromatizante; gheata si zãpada: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│22.02 │Ape, inclusiv ape minerale si ape gazeificate, care │ │
│ │conţin zahãr sau alti îndulcitori sau aromatizate şi │22.90.91 │
│ │alte bãuturi nealcoolice, excluzând sucurile de fructe │ │
│ │sau de legume de la poziţia 20.09: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │22.90.95 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │22.90.99 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│22.03 │Bere fabricata din malt: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│22.04 │Vinuri din struguri proaspeţi, inclusiv vinurile │ │
│ │îmbogãţite cu alcool; must din struguri, altul decât cel│ │
│ │de la poziţia 20.09: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│22.05 │Vermuturi si alte vinuri din struguri proaspeţi, │ │
│ │aromatizate cu plante sau substanţe aromatice: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│22.06 │Alte bãuturi fermentate (de exemplu cidru de mere, cidru│ │
│ │de pere, hidromel); amestecuri de bãuturi fermentate si │ │
│ │amestecuri de bauturi fermentate si bãuturi nealcoolice,│ │
│ │nedenumite si necuprinse in alta parte: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│22.07 │Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic volumic de │ │
│ │minimum 80%; alcool etilic si alte distilate denaturate,│ │
│ │de orice concentraţie: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│22.08 │Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic volumic sub │ │
│ │80%; distilate, rachiuri, lichioruri si alte bauturi │ │
│ │spirtoase: │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│22.09 │Oţet comestibii si inlocuitori de oţet comestibil │ │
│ │obtinut din acid acetic; │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│25.01 │Sare (inclusiv sare de masa si sare denaturata) si │ │
│ │clorura de sodiu pura, chiar sub forma de solutie apoasa│25.01.00.51│
│ │sau cu adaos de agenţi antiaglomeranti sau agenţi care │ │
│ │asigura o buna fluiditate; apa de mare; │ │
└─────────┴────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘