Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 516 din 22 aprilie 2005  pentru aprobarea Procedurii de administrare si monitorizare a marilor contribuabili in vederea aplicarii   Ordinului ministrului finantelor publice nr. 343/2005 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 516 din 22 aprilie 2005 pentru aprobarea Procedurii de administrare si monitorizare a marilor contribuabili in vederea aplicarii Ordinului ministrului finantelor publice nr. 343/2005 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 381 din 5 mai 2005

În temeiul prevederilor <>art. 11 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã,
având în vedere prevederile <>art. 9 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 privind organizarea activitãţii de administrare a marilor contribuabili,

ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Procedura de administrare şi monitorizare a marilor contribuabili în vederea aplicãrii <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 privind organizarea activitãţii de administrare a marilor contribuabili, cuprinsã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Direcţia generalã de colectare a creanţelor bugetare, Direcţia generalã de gestiune a impozitelor şi contribuţiilor, Direcţia generalã de inspecţie fiscalã din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, Direcţia generalã a tehnologiei informaţiei, Direcţia generalã a contabilitãţii publice şi a sistemului de decontãri în sectorul public şi Direcţia de autorizãri din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, precum şi Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, Direcţia Generalã a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti şi administraţiile finanţelor publice implicate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanţelor publice,
Ionel Popescu

Bucureşti, 22 aprilie 2005.
Nr. 516.


ANEXĂ

PROCEDURĂ
de administrare şi monitorizare a marilor contribuabili în
vederea aplicãrii Ordinului ministrului finanţelor publice
nr. 343/2005 privind organizarea
activitãţii de administrare a marilor contribuabili

CAP. I
Procedura de administrare şi monitorizare a marilor contribuabili administraţi de Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili

Prin organ fiscal competent privind îndeplinirea obligaţiilor de declarare şi de platã se înţelege:
- Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili;
- compartimentele de specialitate din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, în cazul contribuabililor mari aflaţi în administrare pânã la termenele prevãzute la art. 6 alin. (3) şi în anexa nr. 4 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 , precum şi pentru sediile secundare ale marilor contribuabili administraţi conform prevederilor <>art. 7 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 .

A. Procedura de înregistrare fiscalã
1. Modificãrile intervenite în datele declarate iniţial de marii contribuabili şi înscrise în certificatul de înregistrare fiscalã, inclusiv cele privitoare la înregistrarea în/scoaterea din evidenţã ca plãtitor de T.V.A., se fac prin depunerea cererii de înregistrare a menţiunilor/cererii de preschimbare a certificatului de înregistrare la oficiul registrului comerţului în a cãrui razã teritorialã marele contribuabil îşi are sediul social.
2. Modificãrile intervenite în datele declarate iniţial de marii contribuabili, care privesc obligaţiile declarative şi de platã, cu excepţia înregistrãrii în/scoaterii din evidenţã ca plãtitor de T.V.A., vor fi declarate de cãtre aceştia la Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, în termen de 30 de zile de la data producerii acestora.
3. La primirea de la oficiul registrului comerţului a modificãrilor menţionate la pct. 1, Direcţia generalã a tehnologiei informaţiei va actualiza cu aceste date registrul contribuabilului al Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili.
4. Înregistrarea sediilor secundare ale marilor contribuabili, cu excepţia sucursalelor care se înregistreazã conform procedurilor speciale în materie de înregistrare a comercianţilor, se face prin completarea şi depunerea formularului "Declaraţie de înregistrare fiscalã/Declaraţie de menţiuni pentru sediile secundare (060)", aprobat prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.600/2004 , la organul fiscal în a cãrui razã teritorialã se aflã sediul secundar.
5. Scoaterea din evidenţa fiscalã a sediilor secundare ale marilor contribuabili înfiinţate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov de marii contribuabili se face prin depunerea formularului 060 menţionat mai sus la Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, împreunã cu certificatul de înregistrare fiscalã, în vederea anulãrii.
6. Pentru scoaterea din evidenţã a sediilor secundare înfiinţate în judeţe, cu excepţia judeţului Ilfov, marii contribuabili vor depune formularul 060 la direcţia generalã a finanţelor publice judeţeanã, împreunã cu certificatul de înregistrare fiscalã, în vederea anulãrii.
7. Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili va transmite Direcţiei de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti orice modificare cu privire la luarea sau scoaterea din administrare a marilor contribuabili sau a sediilor secundare din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov la data producerii modificãrii.

B. Obligaţii declarative
1. Începând cu obligaţiile lunii martie 2005, marii contribuabili definiţi potrivit <>art. 1 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 depun declaraţiile fiscale, inclusiv declararea impozitului pe venit pentru activitatea proprie, la organul fiscal competent.
2. În cazul contribuabililor mari, care au sedii secundare înregistrate ca plãtitori de impozit pe veniturile din salarii, conform legii, declararea impozitului pe veniturile din salarii pentru activitatea sediilor secundare se face la organul fiscal competent în a cãrui razã teritorialã sediile secundare îşi desfãşoarã activitatea.
3. Declaraţiile fiscale ale marilor contribuabili se depun în format electronic la organul fiscal competent, prin intermediul Sistemului Electronic Naţional, conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.085/2003 , prin accesarea site-ului de Internet e-guvernare.ro.
Declaraţiile fiscale pot fi depuse şi prin celelalte modalitãţi prevãzute la <>art. 80 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare: direct, la registratura organului fiscal competent, sau la poştã, prin scrisoare recomandatã, în format electronic însoţit de formularul editat de plãtitori cu ajutorul programului de asistenţã, semnat şi ştampilat, conform legii.
Formatul pe hârtie al declaraţiei fiscale se arhiveazã la organul fiscal care a primit declaraţia.
4. Data depunerii declaraţiei fiscale este data confirmãrii primirii, comunicatã contribuabilului prin Sistemul Electronic Naţional sau prin poştã, ori data înregistrãrii declaraţiei la registratura organului fiscal competent.
5. (1) În situaţia în care contribuabilul a utilizat mai multe cãi de transmitere a declaraţiei fiscale, va fi înregistratã prima declaraţie primitã.
(2) Orice corecţie ulterioarã a unei declaraţii fiscale se face prin depunerea unei declaraţii fiscale rectificative, în condiţiile legii.

C. Rambursarea T.V.A.
Prevederile <>cap. IV pct. (1) din anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 338/2004 se aplicã persoanelor impozabile definite în <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 , începând cu deconturile cu sume negative de T.V.A., cu opţiune de rambursare, aferente lunii martie 2005, cu termen de depunere pânã la data de 25 aprilie 2005.

D. Solicitarea documentelor de cãtre marii contribuabili
Solicitarea documentelor de cãtre marii contribuabili se face prin cerere astfel:
a) depusã la registratura Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili;
b) transmisã prin poştã;
c) prin alte mijloace, cum sunt fax, e-mail.

E. Eliberarea documentelor solicitate de marii contribuabili
Eliberarea documentelor solicitate de marii contribuabili se face astfel:
1. la sediul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, împuternicitului sau reprezentantului legal al contribuabilului;
2. prin transmitere poştalã, la cererea contribuabilului, cu scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.

F. Procedura de platã a obligaţiilor fiscale la marii contribuabili
1. (1) Plata obligaţiilor fiscale se efectueazã de cãtre marii contribuabili distinct, pe fiecare impozit, taxã, contribuţie şi alte venituri fiscale, inclusiv dobânzi şi penalitãţi de întârziere, la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), plata impozitului pe venit datorat de marii contribuabili care nu au sediul social în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov se efectueazã la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ în care îşi au sediul social.
2. (1) Plata impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor venituri fiscale datorate de cãtre marii contribuabili din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov care au sedii secundare, inclusiv a impozitului pe venit pentru activitatea proprie, se efectueazã de cãtre persoana juridicã la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti.
(2) Plata impozitului pe venitul din salarii datorat de cãtre sediile secundare ale marilor contribuabili menţionaţi la alin. (1) se efectueazã la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti sau la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ în care acestea îşi desfãşoarã activitatea, dupã caz.
3. (1) Plata obligaţiilor bugetare datorate de cãtre marii contribuabili care au sedii secundare şi care nu au sediul social în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, cu excepţia impozitului pe venit pentru activitatea proprie, se efectueazã de cãtre persoana juridicã la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti.
(2) Plata impozitului pe venit pentru activitatea proprie, datorat de cãtre marii contribuabili menţionaţi la alin. (1), se efectueazã la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ unde aceştia îşi au sediul social, iar plata impozitului pe venitul din salarii datorat de sediile secundare ale acestora se efectueazã la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti sau la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ în care îşi desfãşoarã activitatea, cu excepţia judeţului Ilfov, dupã caz.
4. Din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti şi unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ vor aloca lunar, în termen de 5 zile lucrãtoare de la finele fiecãrei luni în care s-a încasat acest impozit, cotele defalcate prevãzute de lege, cuvenite bugetelor locale ale comunelor şi oraşelor judeţului Ilfov, ale sectoarelor municipiului Bucureşti, bugetului Consiliului General al Municipiului Bucureşti, precum şi bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi bugetelor locale ale consiliilor judeţene din judeţul unde se aflã persoana juridicã mare contribuabil sau sediile secundare, dupã caz.
5. Documentele de platã întocmite de cãtre marii contribuabili, în vederea achitãrii impozitului pe venitul din salarii datorat de sediile secundare ale acestora aflate în raza teritorialã a altui organ fiscal decât Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, vor cuprinde în mod obligatoriu şi urmãtoarele informaţii:
a) codul de identificare fiscalã şi denumirea persoanei juridice care face plata;
b) codul de identificare fiscalã al sediului secundar pentru care se face plata.
6. (1) Conturile de disponibilitãţi ale marilor contribuabili din judeţe, precum şi cele ale sediilor secundare din judeţe ale marilor contribuabili, în care se încaseazã sume de la instituţiile publice în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (8) şi ale <>art. 6 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 146/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se deschid la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ.
(2) Unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ vor transmite la finele fiecãrei zile Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili situaţia sumelor încasate în contul 50.69 "Disponibil al agenţilor economici", deschis pe numele agenţilor economici prevãzuţi la alin. (1), iar aceasta are obligaţia de a stabili în prima zi lucrãtoare de la primirea situaţiilor respective lista agenţilor economici cu obligaţii bugetare neachitate, precum şi suma aferentã acestor obligaţii, care se transmite Direcţiei de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti pentru indisponibilizarea contului.
(3) Unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ nu vor deconta ordinele de platã pentru Trezoreria Statului (OPHT), prin care agenţii economici prevãzuţi la alin. (1) sau alte persoane juridice împuternicite de aceştia dispun transferul în conturi bancare al sumelor indisponibilizate de organele fiscale, cu excepţia celor în care se precizeazã în mod expres cã transferul se efectueazã pentru achitarea integralã sau parţialã a drepturilor salariale.
(4) Sumele încasate în contul 50.69 "Disponibil al agenţilor economici" în plus faţã de cele indisponibilizate, precum şi cele pentru care nu s-a întocmit de cãtre organul fiscal lista prevãzutã la alin. (2) în termenul stabilit pot fi transferate în conturi bancare, cu condiţia ca asupra conturilor respective sã nu fi fost înfiinţatã poprirea prin titluri executorii.

G. Reglementãri privind contabilitatea creanţelor bugetare
1. Contabilitatea sinteticã şi analiticã a creanţelor bugetului de stat aferentã marilor contribuabili se organizeazã şi se conduce de Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, potrivit Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilitãţii veniturilor bugetare, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 520/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Prin excepţie, contabilitatea sinteticã şi analiticã privind impozitul pe venitul din salarii aferentã sediilor secundare se conduce în continuare de compartimentele de specialitate organizate la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, cu excepţia judeţului Ilfov.
2. Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili conduce evidenţa analiticã pe plãtitori distinct pe structura clasificaţiei bugetare şi asigurã informaţii privind drepturile constatate şi veniturile încasate privind contribuţiile sociale pentru bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, bugetul asigurãrilor pentru şomaj, potrivit <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 650/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de reflectare în contabilitatea instituţiilor publice a unor operaţiuni ce decurg din aplicarea prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 86/2003 privind unele reglementãri în domeniul financiar, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 609/2003 , prin care au fost reglementate procedurile privind organizarea evidenţei centralizate a contribuţiilor sociale.

H. Procedura de inspecţie fiscalã a marilor contribuabili
1. Activitatea de inspecţie fiscalã, aşa cum este definitã în titlul VII - Inspecţia fiscalã din <>Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se efectueazã de personal cu atribuţii de inspecţie fiscalã din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili.
2. Acţiunile de inspecţie fiscalã începute şi nefinalizate pânã la termenul de predare-primire se vor finaliza de organele de inspecţie fiscalã care le-au început, iar actul de control încheiat, însoţit, dupã caz, de actul administrativ fiscal întocmit de cãtre aceştia, se va transmite la Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, pentru valorificare, conform prevederilor legale.
3. Contestaţiile la actele administrative fiscale încheiate conform precizãrilor prevãzute la pct. 2 vor fi însoţite de punctul de vedere emis de organul de inspecţie fiscalã care a efectuat inspecţia şi se depun la organele fiscale emitente ale actelor contestate, care le vor transmite spre soluţionare organelor competente constituite în cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili sau Direcţiei generale de soluţionare a contestaţiilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, dupã caz, conform prevederilor legale.
4. (1) Inspecţia fiscalã a activitãţii sediilor secundare ale marilor contribuabili se face de cãtre organele de inspecţie fiscalã ale direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, cu excepţia municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în a cãrei razã teritorialã se aflã sediul secundar, prin cuprinderea acţiunii în programul de activitate al direcţiei generale a finanţelor publice judeţene, aprobat de conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã. Pentru sediile secundare care îşi desfãşoarã activitatea în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, inspecţia fiscalã se va efectua de cãtre organele de inspecţie fiscalã ale Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili.
(2) Coordonarea acţiunilor de inspecţie fiscalã la sediile secundare ale marilor contribuabili revine Direcţiei de administrare a marilor contribuabili.
(3) În cazul în care contribuabilul are, potrivit legii, obligaţii de platã la sediile secundare, iar competenţa de administrare a acestora revine organului fiscal teritorial, potrivit <>art. 34 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, competenţa de efectuare a inspecţiei fiscale revine organelor de inspecţie fiscalã teritorialã.
(4) Contestaţiile la actele administrative fiscale emise de organele de inspecţie fiscalã referitoare la obligaţiile de platã ale sediilor secundare se vor depune la organul de inspecţie fiscalã teritorialã şi se vor soluţiona de cãtre organele competente de soluţionare a contestaţiilor din direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene sau, dupã caz, de cãtre Direcţia generalã de soluţionare a contestaţiilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, conform legii.
5. Acţiunile de control încrucişat se vor realiza de personalul cu atribuţii de inspecţie fiscalã din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili. Prin excepţie faţã de prevederea de mai sus, competenţa privind efectuarea acţiunilor de control încrucişat se poate delega altui organ fiscal, conform <>art. 96 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Delegarea de competenţã va fi acordatã de cãtre structurile de inspecţie fiscalã din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene pentru efectuarea de controale, conform prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Un exemplar al procesului-verbal întocmit în acest caz se va transmite pentru valorificare şi conexare la dosarul fiscal al marelui contribuabil gestionat de Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili.

I. Activitatea de supraveghere fiscalã şi autorizare
1. Structurile de inspecţie fiscalã din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili vor asigura coordonarea activitãţii de supraveghere fiscalã, astfel cum aceasta este definitã în titlul VIII din <>Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Cu excepţia supravegherii fiscale aferente antrepozitelor fiscale situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, pentru care supravegherea se va realiza în mod direct cu personal din cadrul structurii de inspecţie fiscalã, Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili va delega competenţa în acest domeniu cãtre structurile de inspecţie fiscalã din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene.
3. Structura de autorizare din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili este responsabilã cu activitãţile care decurg din aplicarea titlului VII din <>Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, inclusiv în ceea ce priveşte eliberarea autorizaţiilor de utilizatori finali şi a atestatelor pentru angrosişti.
4. Cu excepţia activitãţii aferente sediilor secundare aflate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, pentru care eliberarea actelor administrative corespunzãtoare, precum şi participarea cu specialişti în comisiile constituite conform legislaţiei specifice în domeniul jocurilor de noroc şi al autorizãrii unitãţilor emitente de tichete de masã se realizeazã direct de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili va delega competenţa în aceste domenii direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene.
5. Actele administrative emise în aplicarea legislaţiei privind activitatea de autorizare a antrepozitelor fiscale, inclusiv autorizaţiile de utilizatori finali şi atestatele pentru angrosişti, şi a legislaţiei din domeniul autorizãrii jocurilor de noroc de cãtre structurile teritoriale competente rãmân valabile pentru perioada pentru care au fost emise.

J. Procedura de îndrumare pentru marii contribuabili
1. Îndrumarea marilor contribuabili în aplicarea prevederilor legislaţiei fiscale se asigurã de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili. Îndrumarea se face fie ca urmare a solicitãrii contribuabililor, fie din iniţiativa organului fiscal. Îndrumarea ca urmare a solicitãrii contribuabililor mari se realizeazã în mod prioritar prin e-mail sau telefonic. Îndrumarea din iniţiativa organului fiscal se asigurã atât prin elaborarea şi distribuirea de materiale de informare (ghiduri, broşuri, pliante, afişe etc.), cât şi prin orice alte mijloace care pot asigura transmiterea corespunzãtoare a informaţiilor şi mesajelor.
2. În situaţia în care, din motive tehnice, Sistemul Electronic Naţional nu este operaţional pentru toţi contribuabilii mari, îndrumarea acestora în ceea ce priveşte depunerea şi primirea declaraţiilor fiscale se asigurã şi de cãtre compartimentele de specialitate din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene pe a cãror razã teritorialã se aflã sediul social al contribuabilului. Declaraţiile fiscale în format electronic şi pe suport hârtie vor fi transmise de cãtre organul fiscal teritorial la Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili pentru a fi preluate în evidenţa pe plãtitori şi în dosarul fiscal al marelui contribuabil.

K. Procedura de gestiune a înlesnirilor la platã aflate în derulare pentru marii contribuabili
1. Pentru marii contribuabili, urmãrirea modului de respectare a înlesnirilor la platã acordate în baza actelor normative în materie se realizeazã de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili.
2. Prin excepţie de la prevederile pct. 1, urmãrirea modului de respectare a înlesnirilor la platã acordate pentru impozitul pe venit datorat de marii contribuabili, care nu au sediul social în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov, se realizeazã de cãtre compartimentele de specialitate organizate la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene unde îşi au sediul social.
3. Pentru sediile secundare, urmãrirea modului de respectare a înlesnirilor la platã acordate în baza actelor normative în materie se realizeazã de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili sau compartimentele de specialitate organizate la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene pe a cãror razã teritorialã îşi desfãşoarã activitatea sediile secundare, dupã caz.
4. Compartimentele de specialitate menţionate la pct. 2 şi 3 comunicã de îndatã Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili modul de respectare a condiţiilor în care se deruleazã înlesnirile la platã, pentru luarea mãsurilor legale în materie, la nivelul marelui contribuabil.
5. Actul administrativ emis de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, prin care se comunicã marelui contribuabil pierderea înlesnirii la platã, fie de cãtre marele contribuabil persoanã juridicã, fie de cãtre un sediu secundar al acestuia, se transmite şi compartimentelor de specialitate organizate la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene pe a cãror razã teritorialã îşi au sediul social marii contribuabili prevãzuţi la pct. 2 sau unde îşi desfãşoarã activitatea sediile secundare prevãzute la pct. 3, în vederea recuperãrii sumelor rãmase de platã.

L. Reglementarea procedurii de compensare a obligaţiilor bugetare
Restituirea sumelor reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri bugetare, prevãzute la <>art. 112 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru marii contribuabili persoane juridice sau pentru sediile secundare ale acestora, se realizeazã numai dupã compensarea efectuatã cu alte obligaţii bugetare datorate, în conformitate cu prevederile art. 111 din acelaşi act normativ.

M. Reglementarea procedurii de executare silitã a impozitului pe venit datorat de cãtre marii contribuabili persoane juridice şi impozitul pe veniturile din salarii pentru sediile secundare ale marilor contribuabili
Pentru impozitul pe venit datorat de cãtre marii contribuabili persoane juridice şi impozitul pe venitul din salarii datorat de cãtre sediile secundare ale marilor contribuabili, sunt abilitate sã efectueze procedura de executare silitã, conform prevederilor <>art. 132 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, organele de executare silitã ale Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili ori ale direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, dupã caz, în calitate de organe de executare coordonatoare.

N. Reglementarea activitãţii juridice
1. Pentru litigiile aflate pe rolul instanţelor de judecatã, având ca obiect contestaţiile formulate împotriva mãsurilor dispuse prin acte de control sau de impunere întocmite de cãtre organele de control abilitate, contestaţiile la executarea silitã sau contestaţiile împotriva actelor prin care se dispun şi se duc la îndeplinire mãsurile asigurãtorii, litigiile ce privesc procedurile de reorganizare judiciarã şi faliment, precum şi orice alte litigii reprezentarea va fi asiguratã în continuare de birourile/compartimentele/serviciile juridice din cadrul administraţiilor finanţelor publice teritoriale sau direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, dupã caz, pe bazã de mandat şi sub directa coordonare a Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili.
2. Pentru litigiile viitoare, având ca obiect contestaţiile formulate împotriva mãsurilor dispuse prin acte de control sau de impunere întocmite de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, pentru marii contribuabili preluaţi în condiţiile <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 , precum şi în contestaţiile la executarea silitã sau în contestaţiile împotriva actelor prin care se dispun şi duc la îndeplinire mãsurile asigurãtorii, în litigiile ce privesc procedurile de reorganizare judiciarã şi faliment, care au ca parte marii contribuabili preluaţi în condiţiile <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 , reprezentarea în faţa instanţelor de judecatã va fi asiguratã de Serviciul juridic din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, direct sau prin birourile/ compartimentele/serviciile juridice din cadrul administraţiilor finanţelor publice teritoriale sau direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, dupã caz, pe bazã de mandat.

O. Procedura de monitorizare a marilor contribuabili
1. Activitatea de monitorizare a marilor contribuabili administraţi de Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili este realizatã de cãtre Direcţia generalã de colectare a creanţelor bugetare din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã.
2. Monitorizarea colectãrii veniturilor bugetare de la marii contribuabili se realizeazã pe baza raportãrii lunare pe care Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili o va transmite Direcţiei generale de colectare a creanţelor bugetare.
3. Compartimentele de specialitate organizate la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene vor transmite pânã pe data de 5 a lunii urmãtoare celei de raportare, la Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, situaţia privind obligaţiile de platã, reprezentând impozitul pe venit datorat pentru activitatea proprie de cãtre marele contribuabil şi/sau impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare, dupã caz, precum şi încasãrile în contul acestora, conform formularului 01.
4. Pe baza informaţiilor referitoare la obligaţiile de platã şi la încasãrile în contul acestora din evidenţa proprie, precum şi a informaţiilor transmise conform pct. 3, Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili consolideazã, în vederea raportãrii, obligaţiile şi plãţile marilor contribuabili persoane juridice, iar pânã la data de 15 a lunii urmãtoare celei de raportare va transmite Direcţiei generale de colectare a creanţelor bugetare situaţia privind obligaţiile bugetare de platã şi încasãrile în contul acestora, conform formularelor 01-04.
5. Situaţia se întocmeşte pe fiecare mare contribuabil şi, separat, pe fiecare buget, respectiv bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate şi bugetul asigurãrilor pentru şomaj.
6. Informaţiile necesare a fi completate în situaţia de mai sus rezultã din evidenţa analiticã pe plãtitori şi constituie baza documentarã de analizã şi informare atât pentru Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã, cât şi pentru Ministerul Finanţelor Publice.
7. Informaţiile cuprinse în formularele 01-04, transmise de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, se vor prelua şi se vor transmite în format electronic şi pe suport hârtie, pe baza datelor din evidenţa analiticã pe plãtitor.

CAP. II
Mãsuri tranzitorii. Procedura de administrare şi monitorizare a marilor contribuabili în perioada 1 aprilie 2005 - 1 octombrie 2005

A. Soluţionarea deconturilor cu sume negative de T.V.A. cu opţiune de rambursare
1. Solicitãrile de rambursare a T.V.A depuse de contribuabilii prevãzuţi la <>art. 6 alin. (1) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 pânã la data de 25 martie 2005, deci inclusiv cele aferente lunii februarie 2005 şi nesoluţionate pânã la data preluãrii de cãtre organul fiscal, se vor soluţiona dupã cum urmeazã, de cãtre:
a) organul fiscal competent la data depunerii decontului:
- deconturile care se încadreazã în categoria de risc mic se soluţioneazã pe bazã de SIN;
- deconturile care se încadreazã în categoria de risc mediu sau mare, pentru care a fost început controlul fiscal anticipat.
Decizia de rambursare emisã de organul fiscal competent la data depunerii decontului se transmite, în vederea compensãrii şi/sau rambursãrii, Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili;
b) Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili pentru deconturile care se încadreazã în categoria de risc mediu sau mare, pentru care nu a fost început controlul fiscal anticipat.
Organul fiscal de la fostul domiciliu fiscal va transmite Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili atât decontul cu sume negative de T.V.A. cu opţiune de rambursare, cât şi Fişa de calcul a SIN şi Fişa de analizã de risc, dupã caz.
2. Deconturile cu sume negative de T.V.A. cu opţiune de rambursare, depuse de marii contribuabili prevãzuţi la <>art. 6 alin. (2) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 , aferente lunii februarie 2005, cu termen de depunere pânã la data de 25 martie 2005, la administraţiile finanţelor publice municipale/orãşeneşti/ comunale, se vor soluţiona dupã cum urmeazã, de cãtre:
a) organul fiscal competent la data depunerii decontului:
- deconturile care se încadreazã în categoria de risc mic şi se soluţioneazã pe bazã de SIN.
Decizia de rambursare emisã de organul fiscal competent la data depunerii decontului se transmite, în vederea compensãrii şi/sau rambursãrii, compartimentului de specialitate organizat la nivelul direcţiei generale a finanţelor publice judeţene.
b) Compartimentul de specialitate organizat la nivelul direcţiei generale a finanţelor publice judeţene, pentru deconturile care se încadreazã în categoria de risc mediu sau mare.
Organul fiscal de la fostul domiciliu fiscal va transmite compartimentului de specialitate organizat la nivelul direcţiei generale a finanţelor publice judeţene atât decontul cu sume negative de T.V.A. cu opţiune de rambursare, cât şi Fişa de calcul a SIN şi Fişa de analizã de risc, dupã caz.
3. Deconturile cu sume negative de T.V.A. cu opţiune de rambursare, depuse de marii contribuabili prevãzuţi la <>art. 6 alin. (3) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 la compartimentul de specialitate organizat la nivelul direcţiei generale a finanţelor publice judeţene, în luna anterioarã preluãrii de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili şi nesoluţionate pânã la data preluãrii, se soluţioneazã de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili.

B. Plata obligaţiilor fiscale ale marilor contribuabili
1. Pânã la termenele prevãzute la <>art. 6 alin. (3) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 , plãţile marilor contribuabili administraţi de direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, cu excepţia judeţului Ilfov, se realizeazã la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã a municipiilor reşedinţã de judeţ unde sunt administraţi.
2. Pânã la aceleaşi termene, informaţiile referitoare la plãţile efectuate de marii contribuabili în conturile deschise la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã a municipiilor reşedinţã de judeţ în care se aflã sediul social al marilor contribuabili şi/sau sediile secundare ale acestora se transmit zilnic de cãtre acestea la direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, cu excepţia judeţului Ilfov.

C. Gestiunea înlesnirilor la platã
1. Pânã la termenele prevãzute la <>art. 6 alin. (3) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 , urmãrirea modului de respectare a înlesnirilor la platã acordate în baza actelor normative în materie, de cãtre marii contribuabili care nu au sediul social în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov, inclusiv marii contribuabili care au sedii secundare, se realizeazã de cãtre compartimentele de specialitate organizate la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene unde aceştia îşi au sediul social.
2. Urmãrirea modului de respectare a înlesnirilor la platã de cãtre sediile secundare ale marilor contribuabili prevãzuţi la pct. 1 se realizeazã de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili sau de cãtre compartimentele de specialitate organizate la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene unde sediile secundare sunt administrate, dupã caz.
3. Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili sau compartimentele de specialitate organizate la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, dupã caz, comunicã de îndatã compartimentelor de specialitate organizate la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, unde sunt administraţi marii contribuabili prevãzuţi la pct. 1, modul de respectare a condiţiilor în care se deruleazã înlesnirile la platã de care beneficiazã sediile secundare.
4. Actul administrativ emis de cãtre compartimentele de specialitate organizate la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, prin care se comunicã marilor contribuabili prevãzuţi la pct. 1 pierderea înlesnirii la platã, fie de cãtre marele contribuabil, fie de cãtre un sediu secundar al acestuia, se transmite şi organelor fiscale unde sediile secundare sunt înregistrate ca plãtitoare de obligaţii bugetare, în vederea recuperãrii sumelor rãmase de platã. 5. Pentru marii contribuabili transferaţi spre administrare Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili se vor aplica prevederile procedurii de gestiune menţionate la cap. I lit. K.

D. Procedura de executare silitã
1. În cazul popririlor înfiinţate asupra veniturilor datorate de terţi ori asupra disponibilitãţilor din conturile bancare, aflate în derulare pânã la termenele prevãzute la <>art. 6 alin. (3) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 , direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene sau administraţiile finanţelor publice municipale/ orãşeneşti/comunale ori administraţiile finanţelor publice ale sectoarelor municipiului Bucureşti, dupã caz, vor comunica terţilor şi tuturor bãncilor unde sunt înfiinţate popriri, contul de trezorerie în care se vor vira sumele reţinute, aferente veniturilor bugetare.
2. Pentru sumele reprezentând impozitul pe venit datorat de marii contribuabili persoane juridice şi impozitul pe venitul din salarii, aferent sediilor secundare, se vor comunica terţilor şi tuturor bãncilor la care s-au înfiinţat popriri conturile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ ori al Direcţiei de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, dupã caz.
3. Sumele obţinute din valorificarea bunurilor sechestrate, pânã la termenele prevãzute la <>art. 6 alin. (3) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 , se vor vira în contul din trezorerie şi contabilitate publicã al municipiului Bucureşti ori al unitãţilor de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ, dupã caz, organul de executare silitã procedând la eliberarea sau la distribuirea sumelor dupã împlinirea termenului prevãzut de lege.
4. În cadrul procedurii de executare silitã în derulare pânã la termenele prevãzute la <>art. 6 alin. (3) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 , pentru drepturile direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene sau administraţiilor finanţelor publice municipale/orãşeneşti/ comunale ori ale sectoarelor municipiului Bucureşti, dupã caz, înscrise la Carta funciarã ori la Arhiva Electronicã de Garanţii Reale Mobiliare, dupã caz, se va comunica acestor registre noul organ fiscal competent.

E. Monitorizarea marilor contribuabili
Pânã la termenele prevãzute la <>art. 6 alin. (3) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 , raportarea lunarã cu privire la situaţia obligaţiilor de platã şi a încasãrilor în contul fiecãrui buget, respectiv bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate şi bugetul asigurãrilor pentru şomaj, se va realiza de organul fiscal competent.
Obligaţiile bugetare, altele decât impozitul pe venit datorat de marii contribuabili pentru activitatea proprie sau impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare, se transferã spre administrare Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, la termenele prevãzute la <>art. 6 alin. (3) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 343/2005 .



Formular 01
- faţã -

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

DIRECŢIA GENERALĂ DE COLECTARE
A CREANŢELOR BUGETARE

COD FISCAL_____________________________
DENUMIRE CONTRIBUABIL__________________



SITUAŢIA OBLIGAŢIILOR LA BUGETUL DE STAT
ŞI A PLĂŢILOR EFECTUATE ÎN CONTUL ACESTOR OBLIGAŢII

LA DATA DE: luna...........anul........,

- MII LEI -




┌──────────────────────────────────────┬──────┬──────┬─────────────┬─────────────┬────────┬──────┬──────┐
│ / │Impo- │Impo- │ TVA │ Accize │Impozit │ Alte │ │
│ / │zit pe│zit pe├──────┬──────┼──────┬──────┤pe ţiţei│impo- │Total │
│ / Denumire venit │profit│veni- │ de │ de │ de │ de │şi gaze │ zite │ │
│ / │ │turi │platã │ ram- │ platã│ res- │naturale│ şi │ │
│ / │ │din │ │bursat│ │tituit│ │ taxe │ │
│ / │ │sala- │ │ │ │ │ │ │ │
│ / │ │rii │ │ │ │ │ │ │ │
│ / ├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ / │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├───────┬───────────┬────────────┬─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │ │Debite │ 011 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Restanţe la├────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │data de │Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │31.12 a │aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anului │instituite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │precedent │pânã la 31 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │decembrie a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │anului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ Obli- │ │precedent │ 012 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ gaţii ├───────────┴────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │Accesorii aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ de │debitelor la 31.12 a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anului precedent insti- │ 020 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ platã │tuite în anul curent │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┬────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │Obligaţii │Debite │ 031 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anulate în ├────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │condiţiile │Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │legii din │aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │restanţe │inclusiv │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la 31.12 a │din cele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anului │instituite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │precedent │în anul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │curent │ 032 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │Obligaţii │Debite │ 041 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │(cumulat de│Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la început │aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de an │obligaţiilor│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │curente │ 042 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │Obligaţii │Debite │ 051 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │anulate în │Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │condiţiile │aferente │ 052 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │legii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │Total │Debite: │ 061 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │011-031+ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │041-051 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │ │Accesorii: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │012+020-032 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │+042-052 │ 062 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │Din care │Debite │ 071 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │eşalonate ├────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │sau amânate│Accesorii │ 072 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la platã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────────┼────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │ │Debite │ 081 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│Stin- │Din │Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│gere │obligaţii │aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│obli- │restante │inclusiv │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│gaţii │la 31.12 a │din cele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(Plãţi,│anului │instituite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│com- │precedent │în anul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│pensãri│ │curent │ 082 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│alte ├───────────┼────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│moda- │Din obliga-│Debite │ 091 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│litãţi)│ţii curente├────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │(cumulat de│Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la început │aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de an) │obligaţiilor│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │curente │ 092 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │Total │Debite: │ 101 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │stingeri │081+091 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │ │Accesorii: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │082+092 │ 102 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │Din care │Debite │ 111 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din sume │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │eşalonate ├────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │la platã │Accesorii │ 112 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────────┼────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │Plãţi în │Debite │ 113 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │avans │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────────┼────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │ │Debite: │ 121 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │011-031-081 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │ │Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Obligaţii │aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Sold la│restante │inclusiv │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│finele │la 31.12 a │cele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│peri- │anului │instituite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│oadei │precedent │în anul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ de │ │curent: │ 122 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│rapor- │ │012+020- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tare │ │032-082 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │Obligaţii │Debite: │ 131 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │curente │041-051-091 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(cumulat de├────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │la început │Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de an │aferente: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │042-052-092 │ 132 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │Total │Debite: │ 101 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │obligaţii │121+131 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────┼──────┤
│ │ │Accesorii: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │122+132 │ 102 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────┴───────────┴────────────┴─────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴────────┴──────┴──────┘

Director executiv, Întocmit,




- verso -

Instrucţiuni pentru completarea formularului:
- liniile 011 si 012 rãmân nemodificate pânã la finele anului de raportare. Se înscriu, pentru fiecare impozit în parte, sumele reprezentând debite restante respectiv accesorii aferente instituite pânã la 31 decembrie a anului precedent. Datele se preiau din situaţia existentã la finele anului precedent anului de raportare (din Situaţia obligaţiilor de platã şi a încasãrilor la data de 3 L12 a anului precedent, se calculeazã valoarea debitelor respectiv accesoriilor restante la 31.12 astfel: linia 061 - linia 101 respectiv linia 062 - linia 102;
- linia 020 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte, accesoriile instituite în anul curent pânã la finele lunii pentru obligaţiile restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 031 si 032 - se înscriu sumele reprezentând debitele din restanţele existente în sold la data de 31.12 a anului precedent, respectiv accesoriile instituite inclusiv în anul curent, anulate în condiţiile legii;
- liniile 041 si 042 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând debitele aferente fiecãrei luni respectiv accesoriile instituite pânã la finele lunii, pentru fiecare impozit în parte, cumulat de la începutul anului;
- liniile 051 si 052 se înscriu sumele reprezentând debitele respectiv accesoriile aferente din obligaţii curente anulate în condiţiile legii;
- liniile 061 si 062 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând, pentru fiecare impozit în parte, debitele restante la 31.12 a anului precedent şi debitele din obligaţii curente, respectiv accesoriile aferente inclusiv cele instituite în anul curent, mai puţin obligaţiile anulate în condiţiile legii;
- liniile 071 si 072 - se înscriu debitele şi respectiv accesoriile din totalul obligaţiilor de platã ce sunt eşalonate sau amânate la platã;
- liniile 081 si 082 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte, sumele încasate în contul debitelor restante la 31.12 a anului precedent respectiv a accesoriilor aferente inclusiv cele instituite în anul curent, cumulat de la începutul anului;
- liniile 091 si 092 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte, sumele încasate în contul debitelor din obligaţii curente, respectiv a accesoriilor acestora, cumulat de la începutul anului;
- liniile 101 si 102 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte, prin însumarea liniilor 081 si 091 respectiv a liniilor 082 si 092;
- liniile 111 si 112 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte, sumele încasate în contul ratelor scadente în luna de raportare, conform eşalonãrilor aprobate pentru debite respectiv accesorii;
- linia 113 se modificã lunar - se înscrie, pentru fiecare impozit în parte sumele plãtite în avans;
- liniile 121 si 122 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor de platã restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 131 si 132 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor curente cumulat de la începutul anului;
- liniile 141 si 142 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor restante la sfârşitul perioadei de raportare;


Corelaţii în completarea formularului:
061=011-031+041-051 071≤061
062=012+020-032+042-052 072≤062 N0TA: In cazul nerespectãrii
101=081+091 111≤101 eşalonãrii, in luna respectivã se
102=082+092 112≤102 opereazã modificãrile în conformi-
121=011-031-081 111≤071 tate cu prevederile legale în
122=012+020-032-082 112≤072 vigoare referitoare la calculul
131=041-051-091 accesoriilor.
132=042-052-092
141=121+131
142=122+132




Formular 02
- faţã -

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

DIRECŢIA GENERALĂ DE COLECTARE
A CREANŢELOR BUGETARE

COD FISCAL_____________________________
DENUMIRE CONTRIBUABIL__________________


SITUAŢIA OBLIGAŢIILOR LA BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT
ŞI A PLĂŢILOR EFECTUATE ÎN CONTUL ACESTOR OBLIGAŢII

LA DATA DE: luna...........anul........,

- MII LEI -




┌──────────────────────────────────────┬────────┬─────────┬────────────┬────────────┬────────────┬──────┐
│ / │Contri- │Contri- │Contribuţia │Contribuţia │Contribuţia │ │
│ / │buţia │buţia de │pentru asi- │pentru pen- │la Fondul de│Total │
│ / │indivi- │asigurãri│gurãri so- │sie suplimen│pensii şi │ │
│ / │dualã de│sociale │ciale dato- │tarã,reţinu-│asigurãri │ │
│ / │asigu- │datoratã │ratã pentru │tã de la │sociale ale │ │
│ / │rãri │de │persoanele │persoanele │agricultori-│ │
│ / │sociale │angajator│pentru care │cuprinse în │lor,datoratã│ │
│ / │reţinutã│ │plata drep- │sistemul de │pânã la data│ │
│ / │de la │ │turilor se │asigurãri │de 1 iulie │ │
│ / │asigu- │ │suporta din │sociale, │2000 de cã- │ │
│ / │raţi │ │bugetul asi-│datoratã │tre agenţii │ │
│ / │ │ │gurãrilor │pânã la data│economici │ │
│ / │ │ │pentru şomaj│de 1 aprilie│care au rea-│ │
│ / │ │ │ │ 2001 │lizat veni- │ │
│ / │ │ │ │ │turi din ac-│ │
│ / │ │ │ │ │tivitatea de│ │
│ / │ │ │ │ │producţie │ │
│ / │ │ │ │ │agricolã, de│ │
│ / │ │ │ │ │industriali-│ │
│ / Denumire venit │ │ │ │ │zare şi co- │ │
│ / │ │ │ │ │mercializare│ │
│ / │ │ │ │ │a produselor│ │
│ / │ │ │ │ │agricole │ │
│ / ├────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ / │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───────┬───────────┬────────────┬─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │ │Debite │ 011 │ │ │ │ │ │ │
│ │Restanţe la├────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │data de │Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │31.12 a │aferente │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anului │instituite │ │ │ │ │ │ │ │
│ │precedent │pânã la 31 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │decembrie a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │anului │ │ │ │ │ │ │ │
│ Obli- │ │precedent │ 012 │ │ │ │ │ │ │
│ gaţii ├───────────┴────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │Accesorii aferente │ │ │ │ │ │ │ │
│ de │debitelor la 31.12 a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anului precedent insti- │ 020 │ │ │ │ │ │ │
│ platã │tuite în anul curent │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┬────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │Obligaţii │Debite │ 031 │ │ │ │ │ │ │
│ │anulate în ├────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │condiţiile │Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │legii din │aferente │ │ │ │ │ │ │ │
│ │restanţe │inclusiv │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la 31.12 a │din cele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anului │instituite │ │ │ │ │ │ │ │
│ │precedent │în anul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │curent │ 032 │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │Obligaţii │Debite │ 041 │ │ │ │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │(cumulat de│Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la început │aferente │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de an │obligaţiilor│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │curente │ 042 │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │Obligaţii │Debite │ 051 │ │ │ │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │anulate în │Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │condiţiile │aferente │ 052 │ │ │ │ │ │ │
│ │legii │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │Total │Debite: │ 061 │ │ │ │ │ │ │
│ │ │011-031+ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │041-051 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │ │Accesorii: │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │012+020-032 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │+042-052 │ 062 │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │Din care │Debite │ 071 │ │ │ │ │ │ │
│ │eşalonate ├────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │sau amânate│Accesorii │ 072 │ │ │ │ │ │ │
│ │la platã │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │ │Debite │ 081 │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│Stin- │Din │Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │
│gere │obligaţii │aferente │ │ │ │ │ │ │ │
│obli- │restante │inclusiv │ │ │ │ │ │ │ │
│gaţii │la 31.12 a │din cele │ │ │ │ │ │ │ │
│(Plãţi,│anului │instituite │ │ │ │ │ │ │ │
│com- │precedent │în anul │ │ │ │ │ │ │ │
│pensãri│ │curent │ 082 │ │ │ │ │ │ │
│alte ├───────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│moda- │Din obliga-│Debite │ 091 │ │ │ │ │ │ │
│litãţi)│ţii curente├────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │(cumulat de│Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la început │aferente │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de an) │obligaţiilor│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │curente │ 092 │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │Total │Debite: │ 101 │ │ │ │ │ │ │
│ │stingeri │081+091 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │ │Accesorii: │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │082+092 │ 102 │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │Din care │Debite │ 111 │ │ │ │ │ │ │
│ │din sume │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │eşalonate ├────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │la platã │Accesorii │ 112 │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │Plãţi în │Debite │ 113 │ │ │ │ │ │ │
│ │avans │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │ │Debite: │ 121 │ │ │ │ │ │ │
│ │ │011-031-081 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │ │Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Obligaţii │aferente │ │ │ │ │ │ │ │
│Sold la│restante │inclusiv │ │ │ │ │ │ │ │
│finele │la 31.12 a │cele │ │ │ │ │ │ │ │
│peri- │anului │instituite │ │ │ │ │ │ │ │
│oadei │precedent │în anul │ │ │ │ │ │ │ │
│ de │ │curent: │ 122 │ │ │ │ │ │ │
│rapor- │ │012+020- │ │ │ │ │ │ │ │
│tare │ │032-082 │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │Obligaţii │Debite: │ 131 │ │ │ │ │ │ │
│ │curente │041-051-091 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(cumulat de├────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │la început │Accesorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de an │aferente: │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │042-052-092 │ 132 │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │Total │Debite: │ 101 │ │ │ │ │ │ │
│ │obligaţii │121+131 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────┤
│ │ │Accesorii: │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │122+132 │ 102 │ │ │ │ │ │ │
└───────┴───────────┴────────────┴─────┴────────┴─────────┴────────────┴────────────┴────────────┴──────┘

Director executiv, Întocmit,




- VERSO -

Instrucţiuni pentru completarea formularului:
- liniile 011 si 012 rãmân nemodificate pânã la finele anului de raportare. Se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele reprezentând debite restante respectiv accesorii aferente instituite pânã la 31 decembrie a anului precedent. Datele se preiau din situaţia existentã la finele anului precedent anului de raportare (din Situaţia obligaţiilor de platã şi a încasãrilor la data de 3 L12 a anului precedent, se calculeazã valoarea debitelor respectiv accesoriilor restante la 31.12 astfel: linia 061 - linia 101 respectiv linia 062 - linia 102;
- linia 020 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, accesoriile instituite în anul curent pânã la finele lunii pentru obligaţiile restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 031 si 032 - se înscriu sumele reprezentând debitele din restanţele existente în sold la data de 31.12 a anului precedent respectiv accesoriile instituite inclusiv în anul curent, anulate în condiţiile legii;
- liniile 041 si 042 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând debitele aferente fiecãrei luni respectiv accesoriile instituite pânã la finele lunii, pentru fiecare contribuţie în parte, cumulat de la începutul anului;
- liniile 051 si 052 se înscriu sumele reprezentând debitele respectiv accesoriile aferente din obligaţii curente anulate în condiţiile legii;
- liniile 061 si 062 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând, pentru fiecare contribuţie în parte, debitele restante la 31.12 a anului precedent şi debitele din obligaţii curente, respectiv accesoriile aferente inclusiv cele instituite în anul curent, mai puţin obligaţiile anulate în condiţiile legii;
- liniile 071 si 072 - se înscriu debitele şi respectiv accesoriile din totalul obligaţiilor de platã ce sunt eşalonate sau amânate la platã;
- liniile 081 si 082 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul debitelor restante la 31,12 a anului precedent respectiv a accesoriilor aferente inclusiv cele instituite în anul curent, cumulat de la începutul anului;
- liniile 091 si 092 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul debitelor din obligaţii curente, respectiv a accesoriilor acestora, cumulat de la începutul anului;
- liniile 101 si 102 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, prin însumarea liniilor 081 si 091 respectiv a liniilor 082 si 092;
- liniile 111 si 112 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul ratelor scadente în luna de raportare, conform eşalonãrilor aprobate pentru debite respectiv accesorii;
- linia 113 se modificã lunar - se înscrie, pentru fiecare contribuţie în parte sumele plãtite în avans;
- liniile 121 si 122 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor de platã restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 131 si 132 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor curente cumulat de la începutul anului;
- liniile 141 si 142 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor restante la sfârşitul perioadei de raportare;


Corelaţii în completarea formularului:
061=011-031+041-051 071≤061
062=012+020-032+042-052 072≤062 N0TA: In cazul nerespectãrii
101=081+091 111≤101 eşalonãrii, in luna respectivã se
102=082+092 112≤102 opereazã modificãrile în conformi-
121=011-031-081 111≤071 tate cu prevederile legale în
122=012+020-032-082 112≤072 vigoare referitoare la calculul
131=041-051-091 accesoriilor.
132=042-052-092
141=121+131
142=122+132





Formular 03
- faţã -

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

DIRECŢIA GENERALĂ DE COLECTARE
A CREANŢELOR BUGETARE

COD FISCAL_____________________________
DENUMIRE CONTRIBUABIL__________________


SITUAŢIA OBLIGAŢIILOR LA BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE SĂNĂTATE
ŞI A PLĂŢILOR EFECTUATE ÎN CONTUL ACESTOR OBLIGAŢII

LA DATA DE: luna...........anul.........
- MII LEI -




┌──────────────────────────────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┬────────┐
│ / │Contribuţia │Contribuţia │Contribuţia │Contribuţia │ │
│ / │pentru asigu-│pentru asigu-│pentru asigu-│pentru asigu-│ Total │
│ / Denumire venit │rãri sociale │rãri sociale │rãri sociale │rãri sociale │ │
│ / │de sãnãtate │de sãnãtate │de sãnãtate │de sãnãtate │ │
│ / │datoratã de │reţinutã de │datoratã pen-│datoratã pen-│ │
│ / │angajator │la asiguraţi │tru persoa- │tru persoa- │ │
│ / │ │ │nele care sa-│nele care │ │
│ / │ │ │tisfac sta- │executã o │ │
│ / │ │ │giul militar │pedeapsã pri-│ │
│ / │ │ │în termen │vativã de │ │
│ / │ │ │ │libertate sau│ │
│ / │ │ │ │se aflã în │ │
│ / │ │ │ │arest pre- │ │
│ / │ │ │ │ventiv │ │
│ / ├─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ / │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───────┬───────────┬────────────┬─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │ │Debite │ 011 │ │ │ │ │ │
│ │Restanţe la├────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │data de │Accesorii │ │ │ │ │ │ │
│ │31.12 a │aferente │ │ │ │ │ │ │
│ │anului │instituite │ │ │ │ │ │ │
│ │precedent │pânã la 31 │ │ │ │ │ │ │
│ │ │decembrie a │ │ │ │ │ │ │
│ │ │anului │ │ │ │ │ │ │
│ Obli- │ │precedent │ 012 │ │ │ │ │ │
│ gaţii ├───────────┴────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │Accesorii aferente │ │ │ │ │ │ │
│ de │debitelor la 31.12 a │ │ │ │ │ │ │
│ │anului precedent insti- │ 020 │ │ │ │ │ │
│ platã │tuite în anul curent │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┬────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │Obligaţii │Debite │ 031 │ │ │ │ │ │
│ │anulate în ├────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │condiţiile │Accesorii │ │ │ │ │ │ │
│ │legii din │aferente │ │ │ │ │ │ │
│ │restanţe │inclusiv │ │ │ │ │ │ │
│ │la 31.12 a │din cele │ │ │ │ │ │ │
│ │anului │instituite │ │ │ │ │ │ │
│ │precedent │în anul │ │ │ │ │ │ │
│ │ │curent │ 032 │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │Obligaţii │Debite │ 041 │ │ │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │(cumulat de│Accesorii │ │ │ │ │ │ │
│ │la început │aferente │ │ │ │ │ │ │
│ │de an │obligaţiilor│ │ │ │ │ │ │
│ │ │curente │ 042 │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │Obligaţii │Debite │ 051 │ │ │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │anulate în │Accesorii │ │ │ │ │ │ │
│ │condiţiile │aferente │ 052 │ │ │ │ │ │
│ │legii │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │Total │Debite: │ 061 │ │ │ │ │ │
│ │ │011-031+ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │041-051 │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │ │Accesorii: │ │ │ │ │ │ │
│ │ │012+020-032 │ │ │ │ │ │ │
│ │ │+042-052 │ 062 │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │Din care │Debite │ 071 │ │ │ │ │ │
│ │eşalonate ├────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │sau amânate│Accesorii │ 072 │ │ │ │ │ │
│ │la platã │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────────┼────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │ │Debite │ 081 │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│Stin- │Din │Accesorii │ │ │ │ │ │ │
│gere │obligaţii │aferente │ │ │ │ │ │ │
│obli- │restante │inclusiv │ │ │ │ │ │ │
│gaţii │la 31.12 a │din cele │ │ │ │ │ │ │
│(Plãţi,│anului │instituite │ │ │ │ │ │ │
│com- │precedent │în anul │ │ │ │ │ │ │
│pensãri│ │curent │ 082 │ │ │ │ │ │
│alte ├───────────┼────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│moda- │Din obliga-│Debite │ 091 │ │ │ │ │ │
│litãţi)│ţii curente├────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │(cumulat de│Accesorii │ │ │ │ │ │ │
│ │la început │aferente │ │ │ │ │ │ │
│ │de an) │obligaţiilor│ │ │ │ │ │ │
│ │ │curente │ 092 │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │Total │Debite: │ 101 │ │ │ │ │ │
│ │stingeri │081+091 │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │ │Accesorii: │ │ │ │ │ │ │
│ │ │082+092 │ 102 │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │Din care │Debite │ 111 │ │ │ │ │ │
│ │din sume │ │ │ │ │ │ │ │
│ │eşalonate ├────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │la platã │Accesorii │ 112 │ │ │ │ │ │
├───────┼───────────┼────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │Plãţi în │Debite │ 113 │ │ │ │ │ │
│ │avans │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────────┼────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │ │Debite: │ 121 │ │ │ │ │ │
│ │ │011-031-081 │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │ │Accesorii │ │ │ │ │ │ │
│ │Obligaţii │aferente │ │ │ │ │ │ │
│Sold la│restante │inclusiv │ │ │ │ │ │ │
│finele │la 31.12 a │cele │ │ │ │ │ │ │
│peri- │anului │instituite │ │ │ │ │ │ │
│oadei │precedent │în anul │ │ │ │ │ │ │
│ de │ │curent: │ 122 │ │ │ │ │ │
│rapor- │ │012+020- │ │ │ │ │ │ │
│tare │ │032-082 │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │Obligaţii │Debite: │ 131 │ │ │ │ │ │
│ │curente │041-051-091 │ │ │ │ │ │ │
│ │(cumulat de├────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │la început │Accesorii │ │ │ │ │ │ │
│ │de an │aferente: │ │ │ │ │ │ │
│ │ │042-052-092 │ 132 │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │Total │Debite: │ 101 │ │ │ │ │ │
│ │obligaţii │121+131 │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────┤
│ │ │Accesorii: │ │ │ │ │ │ │
│ │ │122+132 │ 102 │ │ │ │ │ │
└───────┴───────────┴────────────┴─────┴─────────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────┴────────┘

Director executiv, Întocmit,




Instrucţiuni pentru completarea formularului:
- liniile 011 si 012 rãmân nemodificate pânã la finele anului de raportare. Se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele reprezentând debite restante respectiv accesorii aferente instituite pânã la 31 decembrie a anului precedent Datele se preiau din situaţia existentã la finele anului precedent anului de raportare (din Situaţia obligaţiilor de platã şi a încasãrilor la data de 31,12 a anului precedent, se calculeazã valoarea debitelor respectiv accesoriilor restante la 31.12 astfel: linia 061 - linia 101 respectiv linia 062 - linia 102;
- linia 020 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, accesoriile instituite în anul curent pânã la finele lunii pentru obligaţiile restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 031 si 032 - se înscriu sumele reprezentând debitele din restanţele existente în sold la data de 31.12 a anului precedent, respectiv accesoriile instituite inclusiv în anul curent, anulate în condiţiile legii;
- liniile 041 si 042 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând debitele aferente fiecãrei luni respectiv accesoriile instituite pânã la finele lunii, pentru fiecare contribuţie în parte, cumulat de la începutul anului;
- liniile 051 si 052 se înscriu sumele reprezentând debitele respectiv accesoriile aferente din obligaţii curente anulate în condiţiile legii;
- liniile 061 si 062 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând, pentru fiecare contribuţie în parte, debitele restante la 31.12 a anului precedent şi debitele din obligaţii curente, respectiv accesoriile aferente inclusiv cele instituite în anul curent, mai puţin obligaţiile anulate în condiţiile legii;
- liniile 071 si 072 - se înscriu debitele şi respectiv accesoriile din totalul obligaţiilor de platã ce sunt eşalonate sau amânate la platã;
- liniile 081 si 082 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul debitelor restante la 31.12 a anului precedent respectiv a accesoriilor aferente inclusiv cele instituite în anul curent, cumulat de la începutul anului;
- liniile 091 si 092 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul debitelor din obligaţii curente, respectiv a accesoriilor acestora, cumulat de la începutul anului;
- liniile 101 si 102 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, prin însumarea liniilor 081 si 091 respectiv a liniilor 082 si 092;
- liniile 111 si 112 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul ratelor scadente în luna de raportare, conform eşalonãrilor aprobate pentru debite respectiv accesorii;
- linia 113 se modificã lunar 'ad se înscrie, pentru fiecare contribuţie în parte sumele plãtite în avans;
- liniile 121 si 122 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor de platã restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 131 si 132 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor curente cumulat de la începutul anului;
- liniile 141 si 142 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor restante la sfârşitul perioadei de raportare;


Corelaţii în completarea formularului:
061=011-031+041-051 071≤061
062=012+020-032+042-052 072≤062 N0TA: In cazul nerespectãrii
101=081+091 111≤101 eşalonãrii, in luna respectivã se
102=082+092 112≤102 opereazã modificãrile în conformi-
121=011-031-081 111≤071 tate cu prevederile legale în
122=012+020-032-082 112≤072 vigoare referitoare la calculul
131=041-051-091 accesoriilor.
132=042-052-092
141=121+131
142=122+132




Formular 04
- faţã -

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

DIRECŢIA GENERALĂ DE COLECTARE
A CREANŢELOR BUGETARE

COD FISCAL_____________________________
DENUMIRE CONTRIBUABIL__________________


SITUAŢIA OBLIGAŢIILOR LA BUGETUL ASIGURĂRILOR PENTRU ŞOMAJ
ŞI A PLĂŢILOR EFECTUATE ÎN CONTUL ACESTOR OBLIGAŢII

LA DATA DE: luna....... anul........
- MII LEI -




┌──────────────────────────────────────┬──────────────────┬─────────────────────────┬───────────────────┐
│ / │ Contribuţia │ Contribuţia │ │
│ / │ individualã de │ de asigurãri pentru │ Total │
│ / Denumire venit │asigurãri pentru │ somaj datoratã │ │
│ / │şomaj reţinutã de │ de angajator │ │
│ / │ la asiguraţi │ │ │
│ / ├──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ / │ 1 │ 2 │ 3 │
├───────┬───────────┬────────────┬─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │Debite │ 011 │ │ │ │
│ │Restanţe la├────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │data de │Accesorii │ │ │ │ │
│ │31.12 a │aferente │ │ │ │ │
│ │anului │instituite │ │ │ │ │
│ │precedent │pânã la 31 │ │ │ │ │
│ │ │decembrie a │ │ │ │ │
│ │ │anului │ │ │ │ │
│ Obli- │ │precedent │ 012 │ │ │ │
│ gaţii ├───────────┴────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │Accesorii aferente │ │ │ │ │
│ de │debitelor la 31.12 a │ │ │ │ │
│ │anului precedent insti- │ 020 │ │ │ │
│ platã │tuite în anul curent │ │ │ │ │
│ ├───────────┬────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │Obligaţii │Debite │ 031 │ │ │ │
│ │anulate în ├────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │condiţiile │Accesorii │ │ │ │ │
│ │legii din │aferente │ │ │ │ │
│ │restanţe │inclusiv │ │ │ │ │
│ │la 31.12 a │din cele │ │ │ │ │
│ │anului │instituite │ │ │ │ │
│ │precedent │în anul │ │ │ │ │
│ │ │curent │ 032 │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │Obligaţii │Debite │ 041 │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │(cumulat de│Accesorii │ │ │ │ │
│ │la început │aferente │ │ │ │ │
│ │de an │obligaţiilor│ │ │ │ │
│ │ │curente │ 042 │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │Obligaţii │Debite │ 051 │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │anulate în │Accesorii │ │ │ │ │
│ │condiţiile │aferente │ 052 │ │ │ │
│ │legii │ │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │Total │Debite: │ 061 │ │ │ │
│ │ │011-031+ │ │ │ │ │
│ │ │041-051 │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │Accesorii: │ │ │ │ │
│ │ │012+020-032 │ │ │ │ │
│ │ │+042-052 │ 062 │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │Din care │Debite │ 071 │ │ │ │
│ │eşalonate ├────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │sau amânate│Accesorii │ 072 │ │ │ │
│ │la platã │ │ │ │ │ │
├───────┼───────────┼────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │Debite │ 081 │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│Stin- │Din │Accesorii │ │ │ │ │
│gere │obligaţii │aferente │ │ │ │ │
│obli- │restante │inclusiv │ │ │ │ │
│gaţii │la 31.12 a │din cele │ │ │ │ │
│(Plãţi,│anului │instituite │ │ │ │ │
│com- │precedent │în anul │ │ │ │ │
│pensãri│ │curent │ 082 │ │ │ │
│alte ├───────────┼────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│moda- │Din obliga-│Debite │ 091 │ │ │ │
│litãţi)│ţii curente├────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │(cumulat de│Accesorii │ │ │ │ │
│ │la început │aferente │ │ │ │ │
│ │de an) │obligaţiilor│ │ │ │ │
│ │ │curente │ 092 │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │Total │Debite: │ 101 │ │ │ │
│ │stingeri │081+091 │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │Accesorii: │ │ │ │ │
│ │ │082+092 │ 102 │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │Din care │Debite │ 111 │ │ │ │
│ │din sume │ │ │ │ │ │
│ │eşalonate ├────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │la platã │Accesorii │ 112 │ │ │ │
├───────┼───────────┼────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │Plãţi în │Debite │ 113 │ │ │ │
│ │avans │ │ │ │ │ │
├───────┼───────────┼────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │Debite: │ 121 │ │ │ │
│ │ │011-031-081 │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │Accesorii │ │ │ │ │
│ │Obligaţii │aferente │ │ │ │ │
│Sold la│restante │inclusiv │ │ │ │ │
│finele │la 31.12 a │cele │ │ │ │ │
│peri- │anului │instituite │ │ │ │ │
│oadei │precedent │în anul │ │ │ │ │
│ de │ │curent: │ 122 │ │ │ │
│rapor- │ │012+020- │ │ │ │ │
│tare │ │032-082 │ │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │Obligaţii │Debite: │ 131 │ │ │ │
│ │curente │041-051-091 │ │ │ │ │
│ │(cumulat de├────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │la început │Accesorii │ │ │ │ │
│ │de an │aferente: │ │ │ │ │
│ │ │042-052-092 │ 132 │ │ │ │
│ ├───────────┼────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │Total │Debite: │ 101 │ │ │ │
│ │obligaţii │121+131 │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────┼──────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │Accesorii: │ │ │ │ │
│ │ │122+132 │ 102 │ │ │ │
└───────┴───────────┴────────────┴─────┴──────────────────┴─────────────────────────┴───────────────────┘

Director executiv, Întocmit,




- verso -

Instrucţiuni pentru completarea formularului:
- liniile 011 si 012 rãmân nemodificate pânã la finele anului de raportare. Se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele reprezentând debite restante respectiv accesorii aferente instituite pânã la 31 decembrie a anului precedent. Datele se preiau din situaţia existentã la finele anului precedent anului de raportare (din Situaţia obligaţiilor de platã şi a încasãrilor la data de 31,12 a anului precedent, se calculeazã valoarea debitelor respectiv accesoriilor restante la 31.12 astfel: linia 061 - linia 101 respectiv linia 062 - linia 102;
- linia 020 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, accesoriile instituite în anul curent pânã la finele lunii pentru obligaţiile restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 031 si 032 - se înscriu sumele reprezentând debitele din restanţele existente în sold la data de 31.12 a anului precedent, respectiv accesoriile instituite inclusiv în anul curent, anulate în condiţiile legii;
- liniile 041 si 042 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând debitele aferente fiecãrei luni respectiv accesoriile instituite pânã la finele lunii, pentru fiecare contribuţie în parte, cumulat de la începutul anului;
- liniile 051 si 052 se înscriu sumele reprezentând debitele respectiv accesoriile aferente din obligaţii curente anulate în condiţiile legii;
- liniile 061 si 062 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând, pentru fiecare contribuţie în parte, debitele restante la 31.12 a anului precedent şi debitele din obligaţii curente, respectiv accesoriile aferente inclusiv cele instituite în anul curent, mai puţin obligaţiile anulate în condiţiile legii;
- liniile 071 si 072 - se înscriu debitele şi respectiv accesoriile din totalul obligaţiilor de platã ce sunt eşalonate sau amânate la platã;
- liniile 081 si 082 se modificã Junar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul debitelor restante la 31.12 a anului precedent respectiv a accesoriilor aferente inclusiv cele instituite în anul curent, cumulat de la începutul anului;
- liniile 091 si 092 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul debitelor din obligaţii curente, respectiv a accesoriilor acestora, cumulat de la începutul anului;
- liniile 101 si 102 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, prin însumarea liniilor 081 si 091 respectiv a liniilor 082 si 092;
- liniile 111 si 112 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul ratelor scadente în luna de raportare, conform eşalonãrilor aprobate pentru debite respectiv accesorii;
- linia 113 se modificã lunar - se înscrie, pentru fiecare contribuţie în parte sumele plãtite în avans;
- liniile 121 si 122 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor de platã restante la 31,12 a anului precedent;
- liniile 131 si 132 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor curente cumulat de la începutul anului;
- liniile 141 si 142 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor restante la sfârşitul perioadei de raportare;


Corelaţii în completarea formularului:
061=011-031+041-051 071≤061
062=012+020-032+042-052 072≤062 N0TA: In cazul nerespectãrii
101=081+091 111≤101 eşalonãrii, in luna respectivã se
102=082+092 112≤102 opereazã modificãrile în conformi-
121=011-031-081 111≤071 tate cu prevederile legale în
122=012+020-032-082 112≤072 vigoare referitoare la calculul
131=041-051-091 accesoriilor.
132=042-052-092
141=121+131
142=122+132



--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016