Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 493 din 9 iulie 2004  privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Comitetului interministerial pentru zona montana    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 493 din 9 iulie 2004 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Comitetului interministerial pentru zona montana

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 694 din 2 august 2004

Având în vedere prevederile <>art. 5 din Hotãrârea Guvernului nr. 318/2003 privind constituirea şi funcţionarea Comitetului interministerial şi a comitetelor judeţene pentru zona montanã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, cu modificãrile ulterioare,
în baza propunerilor conducerilor ministerelor componente ale Comitetului interministerial pentru zona montanã şi comunicate Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale prin adresele: nr. 4.889 din 23 iunie 2003 a Ministerului Finanţelor Publice, nr. 728/IO din 27 mai 2003 a Ministerului Culturii şi Cultelor, nr. 10.067 din 29 mai 2003 a Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii, nr. 1.940/MS din 6 mai 2003 a Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, nr. 625/ITU din 12 mai 2003 a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, nr. 3.426/MB din 18 septembrie 2003 a Ministerului Sãnãtãţii, nr. 151.362 din 2 octombrie 2003 a Ministerului Economiei şi Comerţului, nr. 5.447/IS din 26 septembrie 2003 a Ministerului Administraţiei şi Internelor, nr. 1.463 din 14 ianuarie 2004 a Ministerului Integrãrii Europene,
vãzând Referatul de aprobare nr. 86.831 din 2 iulie 2004 întocmit de Agenţia Naţionalã a Zonei Montane,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comitetului interministerial pentru zona montanã, prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 2
Se aprobã Componenţa Comitetului interministerial pentru zona montanã, prevãzutã în anexa nr. 2.
ART. 3
Secretariatul Comitetului interministerial pentru zona montanã se asigurã de cãtre specialişti din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, coordonaţi de directorul Agenţiei Naţionale a Zonei Montane.
ART. 4
Directorul Agenţiei Naţionale a Zonei Montane coordoneazã activitatea colectivului de lucru pentru zona montanã, nominalizat în anexa nr. 3.
ART. 5
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 6
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Ilie Sârbu

Bucureşti, 9 iulie 2004.
Nr. 493.

ANEXA 1

REGULAMENTUL
de organizare şi funcţionare a Comitetului interministerial
pentru zona montanã

CAP. I
Organizare

ART. 1
Comitetul interministerial pentru zona montanã, înfiinţat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 318/2003 privind constituirea şi funcţionarea Comitetului interministerial şi a comitetelor judeţene pentru zona montanã, cu modificãrile ulterioare, denumit în continuare Comitet interministerial, este un organism consultativ care funcţioneazã pe lângã Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale în scopul coordonãrii unor acţiuni unitare în domeniul dezvoltãrii durabile a zonei montane din România.
ART. 2
Comitetul interministerial are ca scop avizarea şi coordonarea acţiunilor, politicilor şi strategiilor sectoriale pentru dezvoltarea durabilã a zonei montane la nivel naţional.
ART. 3
Comitetul interministerial este format din 11 membri, aprobaţi de cãtre preşedinte, pe baza propunerilor înaintate de cãtre conducãtorii instituţiilor publice din care aceştia provin, conform anexei nr. 2 la ordin.
ART. 4
(1) Atribuţiile Comitetului interministerial sunt cele prevãzute la <>art. 4 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 318/2003 .
(2) Membrii comitetului interministerial, în exercitarea atribuţiilor şi pe baza rapoartelor privind activitãţile desfãşurate în zona montanã pe domeniul de competenţã, fac propuneri preşedintelui executiv pentru elaborarea de decizii care sunt supuse adoptãrii în şedinţele Comitetului interministerial.

CAP. II
Modul de funcţionare

ART. 5
(1) Comitetul interministerial este condus de preşedintele executiv sprijinit în activitatea sa de secretarul general.
(2) Preşedintele executiv al Comitetului interministerial este ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, iar secretarul general este conducãtorul Agenţiei Naţionale a Zonei Montane, care coordoneazã activitatea colectivului de lucru pentru zona montanã şi a secretariatului Comitetului interministerial.
(3) Comitetul interministerial se întruneşte semestrial în consfãtuiri ordinare şi în consfãtuiri extraordinare, de câte ori este necesar. Consfãtuirile extraordinare au loc la iniţiativa preşedintelui executiv sau la solicitarea a cel puţin 3 membri.
(4) Consfãtuirile se desfãşoarã în prezenţa a minimum 2/3 din numãrul membrilor.
(5) Deciziile se adoptã prin vot deschis, cu majoritatea absolutã a celor prezenţi la consfãtuire.
(6) Deciziile Comitetului interministerial cuprind propuneri care se înainteazã spre aprobare preşedintelui executiv.
(7) În cazul în care membrii Comitetului interministerial sunt în imposibilitatea de a participa, reprezentarea se va face la nivel de director general sau director, dupã caz, împuternicit de ministru sau de secretarul de stat.
(8) Membrii Comitetului interministerial pot înainta, prin secretarul general, spre aprobarea preşedintelui executiv, propuneri de invitaţi, cu rol consultativ, specialişti din cadrul ministerelor, altor instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale cu activitãţi în zona montanã.
ART. 6
(1) Colectivul de lucru pentru zona montanã, desemnat de ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, îndeplineşte urmãtoarele atribuţii:
a) asigurã continuitatea activitãţii între şedinţele Comitetului interministerial;
b) duce la îndeplinire deciziile Comitetului interministerial împreunã cu grupurile de lucru din ministerele membre, dupã caz;
c) efectueazã analiza datelor primite din partea comitetelor judeţene pentru zona montanã şi prezintã periodic informãri preşedintelui executiv în legãturã cu evoluţia acţiunilor ce se întreprind şi face propuneri pentru includerea temelor de dezbatere pe ordinea de zi a şedinţelor;
d) pregãteşte participarea Comitetului interministerial, cu aportul grupurilor de lucru pentru zona montanã, la organizarea manifestãrilor ştiinţifice şi culturale, a târgurilor şi expoziţiilor, precum şi a altor activitãţi al cãror obiect îl reprezintã zona montanã, pe plan naţional şi participarea la acţiunile internaţionale cu aceeaşi destinaţie. Identificã sursele pentru editarea materialelor informativ-educative destinate problematicii montane;
e) face propuneri Comitetului interministerial, prin secretarul general, pentru organizarea activitãţii de instruire a membrilor grupurilor de lucru pentru zona montanã şi a altor specialişti din cadrul ministerelor reprezentate în Comitetul interministerial.
f) analizeazã şi soluţioneazã corespondenţa internã şi internaţionalã a Comitetului interministerial;
g) contribuie la buna desfãşurare a activitãţilor secretariatului Comitetului interministerial.
(2) Colectivul de lucru pentru zona montanã participã fãrã drept de vot la lucrãrile Comitetului interministerial.
ART. 7
Secretariatul Comitetului interministerial este compus din 3 membri, selectaţi de secretarul general al Comitetului interministerial din cadrul colectivului de lucru pentru zona montanã.
ART. 8
Secretariatul Comitetului interministerial, coordonat de secretarul general, îndeplineşte urmãtoarele atribuţii:
a) convoacã consfãtuirile ordinare cu minimum 10 zile înainte de data şedinţei şi pe cele extraordinare în termenul cel mai scurt posibil, în condiţiile prevãzute la art. 5 alin. (3);
b) îndeplineşte orice alte activitãţi care sã asigure condiţiile necesare unei bune desfãşurãri a şedinţei Comitetului interministerial;
c) înregistreazã în registrul special de intrãri-ieşiri, ţinut de Agenţia Naţionalã a Zonei Montane, primirea şi expedierea corespondenţei Comitetului interministerial.

ANEXA 2

COMPONENŢA
Comitetului interministerial pentru zona montanã

Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale:

Ministru - preşedinte
Secretar de stat Nicolae Istudor - membru
Secretar general al Comitetului interministerial pentru zona montanã - Gheorghe Pogan

Ministerul Administraţiei şi Internelor:
Secretar de stat Gheorghe Emacu - membru

Ministerul Culturii şi Cultelor:
Secretar de stat Ioan Opriş - membru

Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii:
Secretar de stat Chiran Ioana-Irinel - membru

Ministerul Finanţelor Publice:
Secretar de stat Gheorghe Gherghina - membru

Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului:
Secretar de stat Ileana Tureanu - membru

Ministerul Sãnãtãţii:
Secretar de stat Vasile Cepoi - membru

Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei:
Secretar de stat Ioan Cindrea - membru

Ministerul Economiei şi Comerţului:
Secretar de stat Gavril Baican - membru

Ministerul Integrãrii Europene:
Secretar de stat Maria Crivineanu - membru

ANEXA 3

COMPONENŢA
colectivului de lucru pentru zona montanã


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Numele şi prenumele Compartimentul Funcţia
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Ionescu Corneliu Agenţia Naţionalã a Zonei
Montane consilier superior

2. Dragomir Viorel- Agenţia Naţionalã a Zonei
Constantin Montane consilier superior

3. Mitrofan Mihail- Agenţia Naţionalã a Zonei consilier juridic
Valentin Montane principal

4. Dragomirescu Bianca- Agenţia Naţionalã a Zonei
Simona Montane consilier asistent

5. Popa Florentina-Carmen Agenţia Naţionalã a Zonei
Montane consilier debutant

6. Stoian Elena-Daniela Agenţia Naţionalã a Zonei
Montane referent superior
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



_________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016