──────────────────────────────────────────────────────────────────
Conţinutul Raportul
de grasime colagen/proteina
din carne
──────────────────────────────────────────────────────────────────
Carne tocata slabã ≤ 7% ≤ 12
Carne tocata de vita ≤ 20% ≤ 15
Carne tocata ce conţine carne de porc ≤ 30% ≤ 18
Carne tocata de la alte specii ≤ 25% ≤ 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────
M^(a) m^(b)
──────────────────────────────────────────────────────────────────
Bacterii mezofile aerobe 5x10^6/g 5x10^3/g
n^(c) = 5; c^(d) = 2
──────────────────────────────────────────────────────────────────
Escherichia coli
n = 5; c = 2 5x10^2/g 50/g
──────────────────────────────────────────────────────────────────
Salmonella
n = 5; c = 0 absenta în 10 g
──────────────────────────────────────────────────────────────────
Staphylococcus aureus
n = 5; c = 2 5x10^3/g 10^2/g
──────────────────────────────────────────────────────────────────
(a) M = pragul limita de acceptabilitate deasupra cãruia
rezultatele nu mai sunt considerate satisfãcãtoare,
unde M egal cu 10 m în cazul unei numaratori efectuate
în mediu solid şi M egal cu 30 m în cazul unei numaratori
efectuate în mediu lichid;
(b) m = pragul limita sub care toate rezultatele sunt
considerate satisfãcãtoare;
(c) n = numãrul de unitãţi care alcãtuiesc proba;
(d) c = numãrul unitãţilor din proba care dau valori situate
între m şi M.
──────────────────────────────────────────────────────────────────
────────
la norma sanitarã veterinara
────────────────────────────
MODELUL
certificatului de sãnãtate pentru carnea tocata*1)
Nr. ...................
Ţara exportatoare ..........................................
Ministerul .................................................
Serviciul ..................................................
Referinta*2) ...............................................
I. Identificarea carnii tocate
Produs preparat din carne de ......./specia animala)........
Natura produsului*3) .......................................
Natura ambalajului .........................................
Numãrul pieselor sau al unitãţilor de ambalaj ..............
Temperatura de depozitare şi de transport ..................
Durata depozitarii .........................................
Greutatea neta .............................................
II. Originea carnii tocate
Adresa/adresele şi numãrul/numerele de aprobare al/ale unitãţii/unitãţilor producãtoare aprobatã/aprobate .............
Dacã este necesar:
Adresa/adresele şi numãrul/numerele de aprobare al/ale depozitului/depozitelor frigorifice ..............................
III. Destinaţia carnii tocate
Carnea tocata este expediatã:
de la ........../(locul de expediţie) ........................
la ............./(ţara de destinaţie) ........................
cu urmãtorul mijloc de transport*4) ..........................
Numele şi adresa expeditorului ...............................
Numele şi adresa destinatarului ..............................
IV. Atestarea sãnãtãţii
Subsemnatul certific ca aceasta carne tocata descrisã mai sus:
a) a fost obţinutã din carne proaspãta în condiţiile specifice stabilite de Directiva 94/95/CEE;
b) este destinatã Republicii Elene*5).
Întocmit la ......../(locul)........ la ....../(data).........
(parafa şi semnatura
medicului veterinar oficial)
.........................................
..........................
(numele cu majuscule)
────────────
*1) În sensul art. 2 din Direcţiva 94/65/CE .
*2) Optional.
*3) Se completeazã cu cuvintele stabilite în art. 3 alin. 2 lit. e) din Directiva 94/65/CE .
*4) Se va indica, pentru vagoane şi camioane, numãrul de înmatriculare, pentru avioane, numãrul zborului, iar pentru vapoare, numele. Aceste indicaţii se actualizeazã în caz de transbordare.
*5) Dacã este cazul.
ANEXA 4
────────
la norma sanitarã veterinara
────────────────────────────
CRITERII
microbiologice pentru carnea preparata
Unitãţile de producţie şi unitãţile de producţie independente trebuie sa se asigure ca, în timpul verificãrilor prevãzute în art. 7 alin. (3) din norma sanitarã veterinara şi în concordanta cu metodele de interpretare precizate în anexa nr. 2 la norma sanitarã veterinara, carnea preparata îndeplineşte urmãtoarele criterii:
──────────────────────────────────────────────────────────────────
Carne preparata M^(1) m^(2)
──────────────────────────────────────────────────────────────────
Escherichia coli
n = 5, c = 2 5 x 10^3/g 5 x 10^2/g
──────────────────────────────────────────────────────────────────
Staphylococcus aureus
n = 5, c = 1 5 x 10^3/g 5 x 10^2/g
──────────────────────────────────────────────────────────────────
Salmonella
n = 5, c = 0 absenta în 1 g
──────────────────────────────────────────────────────────────────
───────
la norma sanitarã veterinara
────────────────────────────
MODELUL
certificatului de sãnãtate pentru carnea preparata*1)
Nr. .......................
Ţara exportatoare ............................................
Ministerul ...................................................
Serviciul ....................................................
Referinta*2) .................................................
I. Identificarea carnii preparate
Produs preparat din carne de ......../(specia animala)........
Natura produsului*3) .........................................
Natura ambalajului ...........................................
Numãrul pieselor sau al unitãţilor de ambalaj ................
Temperatura de depozitare şi de transport ....................
Durata depozitarii ...........................................
Greutatea neta ...............................................
II. Provenienta carnii preparate
Adresa/adresele şi numãrul/numerele de aprobare al/ale sectiei/secţiilor aprobate .......................................
Dacã este necesar:
Adresa/adresele şi numãrul/numerele de aprobare al/ale depozitului/depozitelor frigorific/frigorifice aprobat/aprobate
..............................................................
III. Destinaţia preparatelor din carne
Produsele sunt expediate:
de la .........../(locul de expediţie)........................
la ............../(ţara de destinaţie)........................
cu urmãtorul mijloc de transport*4):..........................
Numele şi adresa expeditorului ...............................
Numele şi adresa destinatarului ..............................
IV. Atestare de sãnãtate
Subsemnatul certific ca preparatele din carne descrise mai sus:
b) au fost obţinute din carne proaspãta în condiţiile specifice stabilite de Directiva 94/65/CE ;
c) sunt destinate Republicii Elene*5).
Întocmit la ......./(locul)........ la ........./(data).....
(parafa şi semnatura
medicului veterinar oficial)
.........................................
..........................
(numele cu majuscule)
────────────────
*1) În sensul art. 2 din Directiva 94/65/CE .
*2) Optional.
*3) Se menţioneazã eventualul tratament cu radiatii ionizante aplicat din motive de ordin medical.
*4) Se va indica, pentru vagoane şi camioane, numãrul de înmatriculare, pentru avioane, numãrul zborului, iar pentru vapoare, numele. Aceste indicaţii se actualizeazã în caz de transbordare.
*5) Dacã este cazul.
────────────────