Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 49 din 15 decembrie 2005  pentru aprobarea tarifelor la energia electrica livrata consumatorilor captivi    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 49 din 15 decembrie 2005 pentru aprobarea tarifelor la energia electrica livrata consumatorilor captivi

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.163 din 22 decembrie 2005
În temeiul prevederilor art. 9 alin. (6) şi (7), ale art. 11 alin. (2) lit. d) şi e), ale art. 56 alin. (1) şi <>art. 58 alin. (3) din Legea energiei electrice nr. 318/2003 şi ale Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 11/2005 pentru aprobarea Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate la consumatorii captivi de energie electricã - Revizia 2,
având în vedere Referatul de aprobare prezentat de Departamentul de funcţionare şi dezvoltare a pieţei de energie şi în conformitate cu prevederile Procesului-verbal al şedinţei Comitetului de reglementare al Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei din data de 14 decembrie 2005,

preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Se aprobã tarifele pentru energia electricã livratã consumatorilor captivi, cuprinse în anexele nr. 1.1-1.4 care fac parte integrantã din prezentul ordin.
(2) În calculul valorii facturii pentru toate categoriile de consumatori se utilizeazã tarifele în forma publicatã în anexe (cu patru zecimale). Rotunjirea la unitatea monetarã minimã (banul) se realizeazã la valoarea facturii, înainte de aplicarea TVA.
ART. 2
(1) Se aprobã tariful A33AP, cuprins în anexa nr. 1.5 care face parte integrantã din prezentul ordin, pentru autoproducãtorii care vând energie electricã la furnizorii consumatorilor captivi, cu excepţia Regiei Autonome pentru Activitãţi Nucleare, sucursala ROMAG-TERMO.
(2) Achiziţia energiei electrice de cãtre/de la autoproducãtori se realizeazã pe perioada de facturare, utilizându-se zonele orare aferente tarifului A33 în vigoare, astfel:
a) la tariful A33 ales de autoproducãtor, pentru orele în care autoproducãtorul cumpãrã de la furnizor;
b) la tariful A33AP, pentru orele în care autoproducãtorul vinde la furnizor.
(3) Durata de utilizare a tarifului A33AP aplicat unui autoproducãtor trebuie sã fie identicã cu durata de utilizare a tarifului A33 ales de respectivul autoproducãtor.
(4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplicã numai autoproducãtorilor care cumpãrã energia electricã la tariful reglementat A33.
ART. 3
Încadrarea în tranşele de putere la tariful CTP de tip monom pentru consumatorii casnici, cuprins în anexa nr. 1.4, se face la puterea maximã contractatã.
ART. 4
Tarifele nu includ accizele la consumatorii finali, stabilite conform legii, şi taxa pe valoarea adãugatã. Aceste taxe vor fi evidenţiate distinct în facturã şi vor fi incluse în suma totalã de platã.
ART. 5
Zonele orare utilizate la tarifare sunt stabilite în anexele nr. 2.1-2.3 care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 6
Consumatorii captivi pot sã opteze pentru oricare dintre tarifele reglementate corespunzãtoare categoriei din care fac parte, în condiţiile prevãzute la art. 7.
ART. 7
Schimbarea tipului de tarif este permisã în urmãtoarele cazuri:
1. pentru toate tipurile de consumatori:
a) dupã 12 luni calendaristice de la ultima schimbare, cu excepţia consumatorilor casnici care opteazã sã treacã la tarif social sau trebuie sã treacã de la tarif social la un alt tarif în condiţiile reglementãrilor în vigoare;
b) la apariţia unor noi tipuri de tarife, chiar dacã de la ultima schimbare nu au trecut 12 luni calendaristice;
c) la desfiinţarea tarifului aplicat consumatorului;
2. pentru consumatorii de tip agent economic (suplimentar faţã de prevederile pct. 1), chiar dacã de la ultima schimbare nu au trecut 12 luni calendaristice:
a) de la orice tarif de tip monom la orice tarif de tip binom;
b) de la tariful binom de tip C la tariful binom de tip A sau A33;
c) de la tariful binom de tip A la tariful binom de tip A33.
ART. 8
Pentru consumatorii captivi industriali şi similari, care aleg tariful A şi deţin echipamente de mãsurare cu un singur indicator de maxim şi douã cadrane, tariful de putere se aplicã numai la puterea consumatã în cadrul zonelor de vârf de searã.
ART. 9
Tariful A33 se poate aplica numai consumatorilor dotaţi cu contoare electronice. Aceştia pot solicita trimestrial schimbarea duratei de utilizare, în funcţie de modificãrile intervenite în procesele lor tehnologice.
ART. 10
Tariful C se poate aplica numai consumatorilor la care sunt montate contoare electronice sau care dispun de un indicator de maxim.
ART. 11
Aplicarea tarifelor CTP de tip monom, CR2 şi CR3 de tip monom cu rezervare, precum şi a tarifelor cu preplatã aplicabile consumatorilor casnici se va face treptat, în funcţie de realizarea infrastructurii necesare la nivelul societãţilor comerciale de distribuţie şi furnizare a energiei electrice.
ART. 12
Tariful social se acordã numai pentru consumul realizat de consumatorii casnici care solicitã aplicarea acestui tarif pentru locul de consum unde consumatorul domiciliazã şi care au un venit net mediu lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu salariul minim pe economie.
ART. 13
(1) În cazul aplicãrii tarifului social, consumul din perioada de facturare se alocã succesiv tranşei I, tranşei a II-a şi tranşei a III-a.
(2) Cantitatea corespunzãtoare tranşei I se calculeazã considerându-se 2 kWh/zi pentru fiecare zi a perioadei de facturare, cantitatea corespunzãtoare tranşei a II-a se calculeazã considerându-se 1 kWh/zi (suplimentar faţã de tranşa I) pentru fiecare zi a perioadei de facturare, iar cantitatea corespunzãtoare tranşei a III-a nu este limitatã.
ART. 14
La tariful CI de tip monom cu consum inclus aplicabil consumatorilor casnici, abonamentul se calculeazã corespunzãtor numãrului de zile din perioada de facturare. Abonamentul cuprinde preţul rezervãrii şi o cantitate zilnicã de energie de 1 kWh. Cantitatea de energie electricã cuprinsã în abonament şi neconsumatã în perioada de facturare nu se reporteazã.
ART. 15
La tarifele de tip monom şi monom diferenţiat cu rezervare, aplicabile consumatorilor casnici, valoarea rezervãrii se calculeazã corespunzãtor numãrului de zile din perioada de facturare.
ART. 16
Consumul de energie electricã al consumatorilor asimilaţi consumatorilor casnici se factureazã la tariful CD de tip monom sau la un tarif cu rezervare, conform opţiunii consumatorului.
ART. 17
În cazul tarifelor de tip binom, dacã puterea mãsuratã depãşeşte cu mai mult de 15% puterea contractatã, diferenţa dintre puterea mãsuratã şi puterea contractatã se factureazã la dublul valorii tarifului puterii, indiferent de momentul în care a intervenit depãşirea.
ART. 18
Preţurile pentru energia electricã reactivã se aplicã tuturor consumatorilor agenţi economici, indiferent de tipul de tarif şi de nivelul de tensiune, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice.
ART. 19
Prezentul ordin intrã în vigoare la data de 1 ianuarie 2006.
ART. 20
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 28/2005 pentru aprobarea tarifelor la energia electricã livratã consumatorilor captivi, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 543 din 27 iunie 2005.
ART. 21
Furnizorii consumatorilor captivi vor asigura ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin, iar Departamentul de funcţionare şi dezvoltare a pieţei de energie din cadrul Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei va urmãri aplicarea acestuia.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale de
Reglementare în Domeniul Energiei,
Nicolae Opriş

Bucureşti, 15 decembrie 2005.
Nr. 49.

ANEXA 1.1.

TARIFUL BINOM DIFERENTIAT PE ZONE ORARE SI DURATE DE
UTILIZARE - A33 (NU INCLUDE ACCIZA SI TAXA PE VALOARE ADAUGATA)
Valabil de la 1 ianuarie 2006





┌─────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de │ Durata de utilizare mica │ Durata de utilizare medie │ Durata de utilizare mare │
│ tensiune ├────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┤
│egale cu cele│ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│ punctele ├────────┬───────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┤
│de delimitare│Zona de │ Zona │Zona de│ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │Zona ore│ Zona │ Zona │ Zona │
│ a │ varf │ ore │ varf │normala│de gol│ varf │ ore │ de │normala│de gol│ varf │ rest │ de │normala│de gol│
│instalatiilor│ │ rest │ │ │ │ │ rest │ varf │ │ │ │ │ varf │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│INALTA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │103.6428│45.0996│0.3972 │0.2037 │0.1528│259.1064│112.6872│0.3157│0.1528 │0.1222│546.5676│237.5952│0.2546│0.1222 │0.1019│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│INALTA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │124.0536│53.8992│0.4380 │0.2241 │0.1731│309.9504│134.8092│0.3361│0.1731 │0.1324│606.2112│263.5068│0.2750│0.1426 │0.1120│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │127.1088│55.2432│0.4889 │0.2444 │0.1935│317.6496│138.1092│0.3667│0.1833 │0.1426│547.3008│237.9624│0.3157│0.1528 │0.1222│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│JOASA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │146.5416│63.7992│0.6417 │0.3259 │0.2546│366.5376│159.3744│0.4481│0.2241 │0.1731│554.6340│241.1400│0.4074│0.2037 │0.1528│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴───────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


Nota:
Tarifele se aplica si consumatorilor eligibili care nu isi exercita dreptul de consumatori eligibili.

ANEXA 1.2.


TARIFELE A, B, C si D
(NU INCLUD ACCIZA SI TAXA PE VALOARE ADAUGATA)
Valabile de la 1 ianuarie 2006




┌───────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│ │ Preturi pentru energia electrica activa │ Preturi │
│ ├──────────────────────────────────────┬──────────────────┬─────────────────────┬─────────┤ pntru │
│ │ │ B. Tarif monom │ C. Tarif binom │D. Tarif │ energia │
│ Niveluri de │ A. Tarif binom diferentiat │ diferentiat │ simplu │ monom │ electrica │
│ tensiune egale cu │ │ │ │ simplu │ reactiva │
│ cele din punctele ├───────────────────┬──────────────────┼──────────────────┼───────────┬─────────┼─────────┼────────────┤
│ de delimitare a │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru energie │ Pentru │ │ │ │
│ instalatiilor │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │ puterea │ Pentru │ Pentru │ │
│ ├─────────┬─────────┼─────────┬────────┼─────────┬────────┤contractata│ energie │ energie │lei/kV Ar h)│
│ │Zona varf│Zona rest│Zona varf│ Zona │Zona varf│Zona de │(lei/kW/an)│(lei/kWh)│(lei/kWh)│ │
│ │de seara │ ore │de seara │rest ore│de seara │rest ore│ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼───────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├───────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼───────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│INALTA TENSIUNE │417.1368 │179.7852 │ 0.4176 │ 0.1511 │ 0.5500 │ 0.2139 │ 314.9604 │ 0.1935 │ 0.2546 │ 0.0400 │
│(110 kV si peste) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼───────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │565.0236 │237.1068 │ 0.4278 │ 0.1549 │ 0.6213 │ 0.2343 │ 353.8272 │ 0.2139 │ 0.2852 │ 0.0400 │
│(1-110 kV exclusiv)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼───────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│JOASA TENSIUNE │942.6828 │405.5256 │ 0.4991 │ 0.1833 │ 0.8148 │ 0.3056 │ 445.1256 │ 0.2648 │ 0.3667 │ 0.0500 │
│(0,1-1 kV inclusiv)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┴───────────┴─────────┴─────────┴────────────┘


Nota:
Tarifele se aplica si consumatorilor eligibili care nu isi exercita dreptul de consumatori eligibili.

ANEXA 1.3.

TARIFELE ZI - NOAPTE E1 si E2
(NU INCLUD ACCIZA SI TAXA PE VALOARE ADAUGATA)
Valabile de la 1 ianuarie 2006




┌──────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│ │ E1 │ E2 │
│ ├─────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │Tarif pentru consumul de energie │ Tarif pentru consumul de │
│ Niveluri de tensiune │ electrica din zonele de zi si │energie electrica din zonele de│
│ egale cu cele din │ zonele de noapte, inclusiv din │ zi si zonele de noapte │
│punctele de delimitare│ zilele de sambata si duminica │ │
│ a instalatiilor ├─────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ (lei/kWh/an) │ (lei/kWh/an) │
│ ├───────────────┬─────────────────┼──────────────┬────────────────┤
│ │ Zona de zi │Zona de noapte*) │ Zona de zi │ Zona de noapte │
│ │ 6,00-22,00 │ 22,00 - 6,00 │ 6,00 - 22,00 │ 22,00 - 6,00 │
├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ INALTA TENSIUNE │ 0.3259 │ 0.1630 │ 0.2750 │ 0.1630 │
│ (110 kV si peste) │ │ │ │ │
├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ 0.3565 │ 0.1833 │ 0.3056 │ 0.1833 │
│ (1-110 kV exclusiv) │ │ │ │ │
├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ JOASA TENSIUNE │ 0.4685 │ 0.2343 │ 0.3972 │ 0.2343 │
│ (0,1-1 kV inclusiv) │ │ │ │ │
└──────────────────────┴───────────────┴─────────────────┴──────────────┴────────────────┘


*) Se aplica si consumului inregistrat in perioada vineri orele 22,00 pana luni orele 6,00.

Nota:
Tarifele se aplica si consumatorilor eligibili care nu isi exercita dreptul de consumatori eligibili.


ANEXA 1.4.

Pentru contoare cu plata post consum




┌─────────┬──────────────────────────┬─────────┬───────────────────┬─────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ │ │Tarif CD │ Tarif CR - de tip │ Tarif CR2 - de tip monom cu │Tarif CR3 - de tip monom cu rezervare, │
│ │Tarif CS - de tip │ de tip │monom cu rezervare │ rezervare, diferentiat pe │ diferentiat pe trei zone orare │
│ │ social*1) │ monom │ │ doua zone orare │ │
├─────────┼────────┬────────┬────────┼─────────┼─────────┬─────────┼─────────┬─────────┬─────────┼─────────┬─────────┬─────────┬─────────┤
│ Nivel │Transa 2│ Transa │ Transa │ │ │ │ │ Pret │ Pret │ │ Pret │ Pret │ Pretul │
│tensiune │ kWh/zi │ 2-3 │peste 3 │ Pret │ Pret │ Pret │ Pret │ energie │ energie │ Pret │ energie │ energie │energiei │
│ │(lei/kWh│ kWh/zi │ kWh/zi │ energie │rezervare│ energie │rezervare│ in zona │ in zona │rezervare│ in zona │ in zona │ in zona │
│ │ si │(lei/kWh│(lei/kWh│(lei/kWh)│(lei/zi) │(lei/kWh)│(lei/zi) │ de zi │ de │(lei/zi) │ de varf │ normala │ de gol │
│ │abonat) │ si │ si │ │ │ │ │(lei/kWh)│noapte*2)│ │(lei/kWh)│(lei/kWh)│(lei/kWh)│
│ │ │abonat) │abonat) │ │ │ │ │ │(lei/kWh)│ │ │ │ │
├─────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │
├─────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ Joasa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tensiune │ 0,1528 │ 0,3667 │ 0,7231 │ 0,3667 │ 0,1324 │ 0,2750 │ 0,1324 │ 0,4380 │ 0,1426 │ 0,1324 │ 0,6213 │ 0,3463 │ 0,1630 │
│ (0-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼────────┴────────┴────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ Medie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tensiune │ - │ 0,2852 │ 0,1324 │ 0,2139 │ 0,1324 │ 0,3463 │ 0,1120 │ 0,1324 │ 0,4889 │ 0,2750 │ 0,1222 │
│(1-110 kV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴──────────────────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┘





┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Tarif CI - de tip monom cu consum inclus │
├───────────────────────────────────┬─────────────────────┬────────────────────┤
│ Nivel tensiune │ Abonament*4) │ Pret energie │
│ │ (lei/zi) │ (lei/kWh) │
├───────────────────────────────────┼─────────────────────┼────────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │
├───────────────────────────────────┼─────────────────────┼────────────────────┤
│ Joasa tensiune │ │ │
│ (0-1 kV inclusiv) │ 0,3799 │ 0,2750 │
├───────────────────────────────────┼─────────────────────┼────────────────────┤
│ Medie tensiune │ │ │
│ (1-110 kV exclusiv) │ 0,3249 │ 0,2139 │
└───────────────────────────────────┴─────────────────────┴────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Tarif CTP - de tip monom │
├─────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────┬─────────────┤
│ Nivel │ Transa de putere maxima │Pret rezervare │Pret energie │
│ tensiune │ contractata (kW) │ (lei/zi) │ (lei/kWh) │
├─────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────┼─────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├─────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────┼─────────────┤
│ │ pana la 3 kW inclusiv │ 0,1324 │ 0,2241 │
│ Joasa tensiune ├──────────────────────────┼───────────────┼─────────────┤
│ (0-1 kV inclusiv) │ 3-6 kW │ 0,2852 │ 0,2241 │
│ ├──────────────────────────┼───────────────┼─────────────┤
│ │ peste 6 kW*3) │ 0,4278 │ 0,2241 │
└─────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────┴─────────────┘



Pentru contoare cu preplata




┌─────────────────┬───────────────────┬─────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
│ │ Tarif CP - de │ Tarif CP2 - de tip monom │ Tarif CP3 - de tip monom │
│ │ tip monom │ diferentiat pe doua zone orare │ diferentiat pe trei zone orare │
├─────────────────┼─────────┬─────────┼─────────┬──────────┬────────────┼─────────┬────────────┬────────────┬─────────┤
│ │ Pret │ Pret │ Pret │ Pret │Pret energie│ Pret │Pret energie│Pret energie│ Pretul │
│ Nivel tensiune │rezervare│ energie │rezervare│energie in│ in zona de │rezervare│ in zona de │ in zona │energiei │
│ │(lei/zi) │(lei/kWh)│(lei/zi) │zona de zi│ noapte │(lei/zi) │ varf │ normala │ in zona │
│ │ │ │ │(lei/kWh) │(lei/kWh)*2)│ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │ de gol │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │(lei/kWh)│
├─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼─────────┤
│ Joasa tensiune │ 0,1258 │ 0,2612 │ 0,1258 │ 0,4161 │ 0,1355 │ 0,1258 │ 0,5902 │ 0,3290 │ 0,1548 │
│(0-1 kV inclusiv)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼─────────┤
│ Medie tensiune │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │ 0,1258 │ 0,2032 │ 0,1258 │ 0,3290 │ 0,1064 │ 0,1258 │ 0,4644 │ 0,2612 │ 0,1161 │
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴──────────┴────────────┴─────────┴────────────┴────────────┴─────────┘


*1) Incepand cu 1.11.2005, tariful social se aplica numai consumatorilor casnici cu un venit lunar net
pe membru de familie mai mic sau egal salariul minim pe economie.
*2) Pretul se aplica si pentru perioada de vineri de la ora 22:00 pana luni la ora 07:00.
*3) Pentru tariful cu putere maxima contractata peste 6 kW nu sunt necesare echipamente suplimentare
in sensul art. 11 din prezentul ordin.
*4) Abonamentul cuprinde costurile de rezervare si un consum zilnic de 1 kWh.


ANEXA 1.5.

TARIFUL DIFERENTIAT PE ZONE ORARE SI DURATE DE UTILIZARE - A33AP
(NUMAI PENTRU AUTOPRODUCATORII CARE LIVREAZA ENERGIE ELECTRICA
OPERATORILOR DE DISTRIBUTIE SI FURNIZARE)
Valabil de la 1 ianuarie 2006
(NU INCLUDE ACCIZA SI TAXA PE VALOARE ADAUGATA)




┌───────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┐
│ │ Durata de utilizare │ Durata de utilizare │ Durata de utilizare │
│ Niveluri de │ mica │ medie │ mare │
│ tensiune egale cu ├──────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│ cele din punctele │ Pentru energie │ Pentru energie │ Pentru energie │
│ de delimitare a │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ instalatiilor ├───────┬───────┬──────┼───────┬───────┬──────┼───────┬───────┬──────┤
│ │Zona de│ Zona │ Zona │Zona de│ Zona │ Zona │Zona de│ Zona │ Zona │
│ │ varf │normala│de gol│ varf │normala│de gol│ varf │normala│de gol│
├───────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├───────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼──────┤
│ INALTA TENSIUNE │0,3565 │0,1833 │0,1426│0,2852 │0,1426 │0,1120│0,2241 │0,1120 │0,0917│
│ (220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼──────┤
│ INALTA TENSIUNE │0,3972 │0,2037 │0,1528│0,3056 │0,1528 │0,1222│0,2546 │0,1222 │0,1019│
│ (110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼──────┤
│ MEDIE TENSIUNE │0,4380 │0,2241 │0,1731│0,3259 │0,1630 │0,1324│0,2852 │0,1426 │0,1120│
│(1-110 kV exclusiv)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼──────┤
│ JOASA TENSIUNE │0,5805 │0,2852 │0,2241│0,3972 │0,2037 │0,1528│0,3667 │0,1833 │0,1426│
│(0,1-1 kV inclusiv)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────┴───────┴───────┴──────┴───────┴───────┴──────┴───────┴───────┴──────┘



ANEXA 2.1.

ZONE ORARE PENTRU TARIFELE A33 SI A33AP


┌───────────────────────┬────────────────────┬─────────────┬───────────────────┐
│ Luna │ Zona varf │ Zona de gol │ Zona normala │
├───────────────────────┼────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
├───────────────────────┼─────────┬──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Ianuarie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 17-22 │ 0-6 │ 6-9, 12-17, 22-0 │
│sambata, duminica │ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Februarie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 17-22 │ 0-6 │ 6-9, 12-17, 22-0 │
│sambata, duminica │ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Martie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 18-22 │ 0-6 │ 6-9, 12-18, 22-0 │
│sambata, duminica │ - │ - │ 22-18 │ 18-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Aprilie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 20-22 │ 0-6 │ 6-9, 11-20, 22-0 │
│sambata, duminica │ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Mai │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 20-22 │ 0-6 │ 6-9, 11-20, 22-0 │
│sambata, duminica │ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Iunie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 21-23 │ 0-6 │ 6-9, 11-21, 23-0 │
│sambata, duminica │ - │ - │ 0-24 │ - │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Iulie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 21-23 │ 0-6 │ 6-9, 11-21, 23-0 │
│sambata, duminica │ - │ - │ 0-24 │ - │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│August │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 20-22 │ 0-6 │ 6-9, 11-20, 22-0 │
│sambata, duminica │ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Septembrie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 20-22 │ 0-6 │ 6-9, 11-20, 22-0 │
│sambata, duminica │ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Octombrie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 18-22 │ 0-6 │ 6-9, 12-18, 22-0 │
│sambata, duminica │ - │ - │ 22-18 │ 18-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Noiembrie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 17-22 │ 0-6 │ 6-9, 12-17, 22-0 │
│sambata, duminica │ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Decembrie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 17-22 │ 0-6 │ 6-9, 12-17, 22-0 │
│sambata, duminica │ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
└───────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────────┴───────────────────┘



ANEXA 2.2.

ZONE ORARE PENTRU TARIFELE A SI B


┌──────────────────────┬────────────────────────┬─────────────────────────┐
│ Luna │ Zona varf seara │ Zona rest ore │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Ianuarie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Februarie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Martie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Aprilie │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Mai │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Iunie │ - │ 0-24 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Iulie │ - │ 0-24 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│August │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Septembrie │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Octombrie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Noiembrie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Decembrie │ 17-22 │ 22-17 │
└──────────────────────┴────────────────────────┴─────────────────────────┘



ANEXA 2.3.

ZONE ORARE PENTRU TARIFELE CR3 SI CP3


┌───────────┬─────────────────┬─────────────────────────────┬──────────────────┐
│ SEZON │ Zona de varf │ Zona de gol │ Zona normala │
├───────────┼─────────────────┼─────────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ 00:00 - 08:00 │ │
│ VARA │ 08:00 - 09:00 │ 21:00 - 00:00 │ 09:00 - 21:00 │
│ │ │ vineri ora 21:00 pana luni │ │
│ │ │ ora 08:00 │ │
├───────────┼─────────────────┼─────────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ 00:00 - 08:00 │ │
│ IARNA │ 08:00 - 10:00 │ 22:00 - 00:00 │ 10:00 - 19:00 │
│ │ 19:00 - 22:00 │ vineri ora 22:00 pana luni │ │
│ │ │ ora 08:00 │ │
└───────────┴─────────────────┴─────────────────────────────┴──────────────────┘


Sezonul de vara: 1 aprilie - 30 septembrie
Sezonul de iarna: 1 octombrie - 31 martie

ZONE ORARE PENTRU TARIFELE CR2 SI CP2


┌──────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│ Zona de zi │ Zona de noapte │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ 22:00-7:00 │
│ 7:00-22:00 │ si │
│ │ de vineri de la ora 22:00 │
│ │ pana luni ora 07:00 │
└──────────────────────────┴───────────────────────────────┘



ZONE ORARE PENTRU TARIFELE E1 SI E2


┌────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│ TARIFELE E1 │ TARIFUL E2 │
├─────────────┬──────────────────────────────┼────────────────┬────────────────┤
│ Zona de zi │ Zona de noapte │ Zona de zi │ Zona de noapte │
├─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┤
│ │ 22:00-6:00 │ │ │
│ 6:00-22:00 │ si │ 6:00-22:00 │ 22:00-6:00 │
│ │de vineri de la ora 22:00 pana│ │ │
│ │ luni ora 06:00 │ │ │
└─────────────┴──────────────────────────────┴────────────────┴────────────────┘


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016