Greutatea muşchiuleţului + greutatea cãrnii macre
din spatã, cotlet, pulpã şi piept
Y = 0,89 x 100 x ──────────────────────────────────────────────────────────
Greutatea muşchiuleţului + greutatea celor 4 piese
(spatã, cotlet, pulpã şi piept) înainte de disecţie
┌──────────────┬─────────────────────────┬────────────────────────┐
│ Clasa │ Procent de carne macra │ Procent de bonificaţie │
│ de calitate │ în carcasã │ sau de reducere │
│ │ │ a preţului carcaselor │
├──────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ ≥ 65% │ 23,50% │
│ │ 64% │ 21,50% │
│ │ 63% │ 19,50% │
│ │ 62% │ 17,50% │
│ E │ 61% │ 15,50% │
│ │ 60% │ 13,50% │
│ │ 59% │ 11,50% │
│ │ 58% │ 9,50% │
│ │ 57% │ 7,50% │
│ │ 56% │ 5,50% │
│ │ 55% │ 3,50% │
├──────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ 54% │ 1,50% │
│ │ 53% │ preţ negociat pentru │
│ U │ │ nivelul de referinţã │
│ │ 52% │ -1,00% │
│ │ 51% │ -2,00% │
│ │ 50% │ -3,00% │
├──────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ 49% │ -4,50% │
│ R │ 48% │ -6,50% │
│ │ 47% │ -8,50% │
│ │ 46% │ -10,50% │
│ │ % │ -12,50% │
└──────────────┴─────────────────────────┴────────────────────────┘
Y = 60,26989-0,81506 x X(1)+ 0,20097 x X(2),
Y = 61,21920-0,77665 x X(1)+ 0,15239 x X(2),
Y = 50,89767-0,70985 x X(1)+ 0,26457 x X(2),
Y = 51,14666-0,72228 x X(1)+ 0,26539 x X(2),