Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Având în vedere prevederile <>art. 24 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 124/2006 privind stocurile excedentare de zahãr, produse zaharoase şi alte produse agroalimentare, în temeiul <>art. 3 lit. d) din Hotãrârea Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, în temeiul <>art. 11 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 386/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Finanţelor, vãzând Referatul de aprobare al Direcţiei generale implementare politici agricole din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale nr. 277.809 din 28 mai 2007, ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale şi ministrul economiei şi finanţelor emit prezentul ordin. ART. 1 Se aprobã taxele pentru stocuri excedentare de produse agroalimentare, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin. ART. 2 Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi Trezoreria Statului vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin. ART. 3 Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I. Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale, Decebal Traian Remeş p. Ministrul economiei şi finanţelor, Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu, secretar de stat ANEXĂ
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Denumirea marfii Taxa
tarifar pentru
(NC) stoc ex-
cedentar
exprimata
in
lei/tona
daca nu
se pre-
cizeaza
altfel
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02.01 Carne de animale din specia bovine, proaspãtã sau
refrigeratã:
0201.10.00 - În carcase şi semicarcase 5.504
0201.20 - Alte pãrţi, nedezosate:
0201.20.50 -- Sferturi posterioare neseparate sau separate 7.324
0201.30.00 - Dezosatã 12.049
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02.02 Carne de animale din specia bovine, congelatã:
0202.20 - Alte pãrţi, nedezosate:
0202.20.90 -- Altele 9.622
0202.30 - Dezosatã:
0202.30.10 -- Sferturi anterioare, întregi sau tãiate în maximum
cinci bucãţi, fiecare sfert fiind prezentat într-un
singur bloc congelat; sferturi numite "compensate"
prezentate în douã blocuri congelate, unul dintre
ele conţinând partea anterioarã a carcasei, întreagã
sau tãiatã în maximum cinci bucãţi, iar celãlalt
conţinând sfertul posterior, într-o singurã bucatã,
fãrã muşchiul file 8.864
0202.30.50 -- Bucãţi rezultate din sferturi anterioare şi din
piept, numite "australiene" 8.888
0202.30.90 -- Altele 12.432
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02.03 Carne de animale din specia porcine, proaspãtã, refri-
geratã sau congelatã:
- Proaspãtã sau refrigeratã:
0203.11 -- În carcase sau semicarcase:
0203.12 -- Jamboane, spete şi pãrţi din acestea, nedezosate: --- De animale din specia porcine domestice: 0203.12.11 ---- Jamboane şi pãrţi din acestea 1.430 0203.12.19 ---- Spete şi pãrţi din acestea 960 0203.19 -- Altele: --- De animale din specia porcine domestice: 0203.19.11 ---- Pãrţi anterioare şi pãrţi din acestea 1.637 0203.19.13 ---- Spinãri şi pãrţi din acestea, nedezosate 1.958 0203.19.15 ---- Piept (împãnat) şi pãrţi de piept 537 ---- Altele: 0203.19.55 ----- Dezosate 1.814 0203.19.59 ----- Altele 681 - Congelatã: 0203.22 -- Jamboane, spete şi pãrţi din acestea, nedezosate: --- De animale din specia porcine domestice: 0203.22.11 ---- Jamboane şi pãrţi din acestea 3.290 0203.22.19 ---- Spete şi pãrţi din acestea 2.542 0203.29 -- Altele: --- De animale din specia porcine domestice: 0203.29.11 ---- Pãrţi anterioare şi pãrţi din acestea 2.220 0203.29.13 ---- Spinãri şi pãrţi din acestea, nedezosate 3.405 0203.29.15 ---- Piept (împãnat) şi pãrţi de piept 1.975 ---- Altele: 0203.29.55 ----- Dezosate 2.204ex. 0203.29.55 ------ Dezosate (carne porc lucru, ceafã porc, muşchi file) 3.675 0203.29.59 ----- Altele 3.295
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02.04 Carne de animale din speciile ovine sau caprine,
proaspãtã, refrigeratã sau congelatã:
0204.10.00 - Carcase şi semicarcase de miel, proaspete sau
refrigerate 6.268
- Altã carne de animale din specia ovine, proaspãtã sau
refrigeratã:
0204.22 -- Alte pãrţi, nedezosate:
0204.22.90 --- Altele 7.746 0204.30.00 - Carcase şi semicarcase de miel, congelate 4.611 - Altã carne de animale din specia ovine, congelatã: 0204.42 -- Alte pãrţi, nedezosate: 0204.42.30 --- Spinali şi/sau şa sau semispinali şi/sau semişa 4.549 0204.42.50 --- Chiulotã sau semichiulotã 6.338 0204.42.90 --- Altele 6.562 0204.43 -- Dezosatã: 0204.43.10 --- De miel 9.522 0204.43.90 --- Altele 9.474
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02.07 Carne şi organe comestibile proaspete, refrigerate sau
congelate de pãsãri de la poziţia 01.05:
- De cocoşi şi de gãini:
0207.13 -- Bucãţi şi organe, proaspete sau refrigerate:
0207.13.10 ---- Dezosate 1.876 ---- Nedezosate: 0207.13.20 ----- Jumãtãţi sau sferturi 563 0207.13.60 ----- Pulpe şi bucãţi de pulpe 645 0207.13.70 ----- Altele 1.903 --- Organe: 0207.14 -- Bucãţi şi organe, congelate: --- Bucãţi: 0207.14.10 ---- Dezosate 2.142 ---- Nedezosate: 0207.14.20 ----- Jumãtãţi sau sferturi 696 0207.14.40 ----- Spate, gâturi, spate cu gâturi împreunã, târtiţe şi vârfuri de aripi 201 0207.14.50 ----- Piepţi şi bucãţi de piepţi 129 0207.14.60 ----- Pulpe şi bucãţi de pulpe 969 0207.14.70 ----- Altele 3.293 --- Organe: - De curcani şi de curci: 0207.26 -- Bucãţi şi organe, proaspete sau refrigerate: --- Bucãţi: 0207.26.10 ---- Dezosate 1.290 0207.26.30 ----- Aripi întregi, cu sau fãrã vârfuri 294 0207.26.40 ----- Spate, gâturi, spate cu gâturi împreunã, târtiţe şi vârfuri de aripi 95 ----- Pulpe şi bucãţi de pulpe: 0207.26.80 ----- Altele 2.578 --- Organe: 0207.27 -- Bucãţi şi organe, congelate: --- Bucãţi: 0207.27.10 ---- Dezosate 2.607 ---- Nedezosate: 0207.27.30 ----- Aripi întregi, cu sau fãrã vârfuri 116 0207.27.40 ----- Spate, gâturi, spate cu gâturi împreunã, târtiţe şi vârfuri de aripi 80 0207.27.50 ----- Piepţi şi bucãţi de piepţi 311 0207.27.70 ------ Altele 598 0207.27.80 ----- Altele 3.052 --- Organe: 0207.27.99 ---- Altele 495
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0209.00 Slãninã fãrã pãrţi slabe, grãsime de porc şi de pasãre,
netopite şi nici altfel extrase, proaspete, refrigerate,
congelate, sãrate sau în saramurã, uscate sau afumate:
- Slãninã:
0209.00.11 -- Proaspãtã, refrigeratã, congelatã, sãratã şau în
saramurã 905
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04.01 Lapte şi smântânã din lapte, neconcentrate, fãrã adaos
de zahãr sau alţi îndulcitori:
0401.10 - Cu un conţinut de grãsimi de maximum 1% din greutate:
0401.10.90 -- Altele 161
0401.20 - Cu un conţinut de grãsimi peste 1%, dar maximum 6%
din greutate:
-- De maximum 3%:
-- Peste 3%: 0401.20.91 --- În ambalaje directe cu un conţinut net de maximum 2 l 176 0401.20.99 --- Altele 241 0401.30 - Cu un conţinut de grãsimi peste 6% din greutate: -- De maximum 21%: -- Peste 21%, dar maximum 45%: 0401.30.31 --- În ambalaje directe cu un conţinut net de maximum 2 l 2.210 -- Peste 45% din greutate: 0401.30.99 --- Altele 2.483
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04.02 Lapte şi smântânã din lapte, concentrate sau cu adaos
de zahãr sau alţi îndulcitori:
0402.10 - Pudrã, granule sau alte forme solide, cu un conţinut
de grãsimi de maximum 1,5% din greutate:
-- Fãrã adaos de zahãr sau alţi îndulcitori:
maximum 2,5 kg 165 0402.10.19 --- Altele 1.237 -- Altele: - Pudrã, granule sau alte forme solide, cu un conţinut de grãsimi peste 1,5% din greutate: 0402.21 -- Fãrã adaos de zahãr sau alţi îndulcitori: --- Cu un conţinut de grãsimi de maximum 27% din greutate: ---- Altele: 0402.21.17 ----- Cu un conţinut de grãsimi de maximum 11% din greutate 947 0402.21.19 ----- Cu un conţinut, în greutate, de grãsimi peste 11%, dar maximum 27% 2.527 - Altele: 0402.91 -- Fãrã adaos de zahãr sau alţi îndulcitori:ex 0402.91.19 ----- Altele (lapte concentrat lichid de la 1 ianuarie pânã la 31 martie) 1.468 0402.91.59 ---- Altele 3.701 0402.99.39 ---- Altele 3.238
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04.03 Lapte acru, lapte şi smântânã covãsite, iaurt, chefir
şi alte sortimente de lapte şi smântânã fermentate sau
acrite, chiar concentrate sau cu adaos de zahãr
ori alţi îndulcitori sau aromatizate ori cu adaos de
fructe sau cacao:
0403.10 - Iaurt:
-- Nearomatizat, fãrã adaos de fructe sau cacao:
au un conţinut de grãsimi: 0403.10.13 ---- Peste 3%, dar maximum 6% din greutate 419 -- Aromatizate sau cu adaos de fructe sau cacao: --- Pudrã, granule sau alte forme solide, cu un conţinut de grãsimi provenind din lapte: 0403.10.53 ---- Peste 1,5%, dar maximum 27% din greutate 2.335 --- Altele, cu un conţinut de grãsimi provenind din lapte: 0403.90 - Altele: -- Nearomatizate, fãrã adaos de fructe sau cacao: --- Pudrã, granule sau alte forme solide: ---- La care nu s-a adãugat zahãr sau alţi îndulcitori, cu un conţinut de grãsimi: 0403.90.19 ----- Peste 27% din greutate 3.011 ---- La care nu s-a adãugat zahãr sau alţi îndulcitori, cu un conţinut de grãsimi: 0403.90.59 ----- Peste 6% din greutate 436 ---- Altele, cu un conţinut de grãsimi: 0403.90.61 ----- De maximum 3% din greutate 91
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04.04 Zer, chiar concentrat sau cu adaos de zahãr sau de alţi
îndulcitori; produse obţinute din compuşi naturali ai
laptelui, chiar cu adaos de zahãr sau alţi
îndulcitori, nedenumite şi necuprinse în altã parte:
0404.10 - Zer, modificat sau nu, chiar concentrat sau cu adaos
de zahãr ori de alţi îndulcitori:
-- Pudrã, granule sau alte forme solide:
conţinut de proteine (conţinut în azot x 6,38): ---- De maximum 15% din greutate şi cu un conţinut de grãsimi: 0404.10.04 ----- Peste 1,5%, dar maximum 27% din greutate 2.136 ---- Peste 15% din greutate şi cu un conţinut de grãsimi: 0404.10.26 ----- De maximum 1,5% din greutate 664 0404.90 - Altele: -- Fãrã adaos de zahãr sau alţi îndulcitori şi care au un conţinut de grãsimi: 0404.90.21 --- De maximum 1,5% din greutate 2.787 0404.90.23 --- Peste 1,5%, dar maximum 27% din greutate 2.863 0404.90.29 --- Peste 27% din greutate 2.821 -- Altele cu un conţinut de grãsimi: 0404.90.83 --- Peste 1,5%, dar maximum 27% din greutate 1.516
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04.05 Unt şi alte grãsimi provenind din lapte; pastã din
lapte pentru tartine:
0405.10 - Unt:
-- Cu un conţinut de grãsimi de maximum 85% din
greutate:
0405.10.11 ---- În ambalaje directe cu un conţinut net de maximum 1 kg 2.614 0405.10.19 ---- Altele 4.955 0405.10.30 --- Unt recombinat 4.669 0405.10.90 -- Altele 1.332 0405.90 - Altele: 0405.90.10 -- Cu un conţinut de grãsimi de minimum 99,3% din greutate şi cu un conţinut de apã de maximum 0,5% din greutate 4.644
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04.06 Brânzã şi caş:
0406.10 - Brânzã proaspãtã (nefermentatã), inclusiv brânza din
zer, şi caş:
0406.10.20 -- Cu un conţinut de grãsimi de maximum 40% din greutate 3.189
0406.10.80 -- Altele 5.263
0406.30 - Brânzã topitã, alta decât cea rasã sau pudrã:
-- Altele:
0406.30.39 ---- Peste 48% din greutate 856 0406.30.90 --- Cu un conţinut de grãsimi peste 36% din greutate 3.669 0406.90 - Alte brânzeturi: 0406.90.01 -- Destinate prelucrãrii 1.110 -- Altele: 0406.90.21 --- Brânzã Cheddar 1.662 0406.90.23 --- Brânzã Edam 639 0406.90.31 ---- Din lapte de oaie sau de bivoliţã, în recipiente conţinând saramurã sau în burduf din piele de oaie ori de caprã 1.438 0406.90.33 ---- Altele 2.180 0406.90.93 ------ Peste 72% din greutate 106 0406.90.99 ----- Altele 2.999
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0407.00 Ouã de pãsãri, în coajã, proaspete, conservate sau
fierte:
0407.00.30 -- Altele 118 lei/1.000 p/st
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04.08 Ouã de pãsãri, fãrã coajã şi gãlbenuşuri de ou,
proaspete, uscate, fierte în apã sau în abur, turnate
în formã, congelate sau altfel conservate, chiar dacã
sunt cu adaos de zahãr sau de alţi îndulcitori:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0703.20.00 - Usturoi 4.597
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0711.51.00 -- Ciuperci din genul Agaricus 6.192 lei/1.000 kg/net eda
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10.01 Grâu şi meslin:
1001.10.00 - Grâu dur 626
1001.90 - Altele:
1001.90.99 --- Altele 275
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1003.00 Orz:
1003.00.90 - Altele 256
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10.05 Porumb
1005.10 - Destinat însãmânţãrii:
1005.90.00 - Altele 207
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10.06 Orez:
1006.10 - Orez nedecorticat (orez paddy):
1006.10.10 -- Destinat însãmânţãrii 147
---- Cu bobul lung: 1006.10.27 ----- Care au raportul lungime/lãţime minimum 3 740 --- Altele: 1006.10.92 ---- Cu bobul rotund 787 1006.10.94 ---- Cu bobul mijlociu 816 ---- Cu bobul lung: 1006.10.96 ----- Care au raportul lungime/lãţime peste 2 dar sub 3 516 1006.20 - Orez decorticat (orez cargo sau orez brun): 1006.20.11 --- Cu bobul rotund 1.002 1006.20.13 --- Cu bobul mijlociu 969 --- Cu bobul lung: 1006.20.15 ---- Care au raportul lungime/lãţime peste 2 dar sub 3 863 1006.20.17 ---- Care au raportul lungime/lãţime minimum 3 770 -- Altele: 1006.20.92 --- Cu bobul rotund 1.045 1006.20.94 --- Cu bobul mijlociu 1.015 --- Cu bobul lung: 1006.20.96 ---- Care au raportul lungime/lãţime peste 2 dar sub 3 863 1006.20.98 ---- Care au raportul lungime/lãţime minimum 3 812 1006.30 - Orez semialbit sau albit, chiar sticlos sau glasat: 1006.30.23 ---- Cu bobul mijlociu 607 --- Altele: 1006.30.42 ---- Cu bobul rotund 861 1006.30.44 ---- Cu bobul mijlociu 1.336 --- Cu bobul lung: 1006.30.48 ----- Care au raportul lungime/lãţime minimum 3 1.294 ---- Cu bobul lung: 1006.30.65 ----- Care au raportul lungime/lãţime peste 2 dar sub 3 1.305 1006.30.67 ----- Care au raportul lungime/lãţime minimum 3 1.231 --- Altele: 1006.30.92 ---- Cu bobul rotund 1.368 1006.30.94 ---- Cu bobul mijlociu 1.506 ---- Cu bobul lung: 1006.30.96 ----- Care prezintã un raport lungime/lãţime peste 2 dar sub 3 1.199 1006.30.98 ----- Care prezintã un raport lungime/lãţime minimum 3 1.284 1006.40.00 - Orez sub formã de spãrturi 453
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10.08 Hrişcã, mei, seminţe de iarba-cãnãraşului (Phalaris
Canariensis); alte cereale:
1008.10.00 - Hrişcã 156
1008.20.00 - Mei 237
1008.90 - Alte cereale:
1008.90.10 -- Triticale 393
1008.90.90 -- Altele 156
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1101.00 Fãinã de grâu sau de meslin:
1101.00.11 -- De grâu dur 237
1101.00.15 -- De grâu comun şi alac 389
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11.02 Fãinã de cereale, alta decât de grâu sau de meslin:
1102.20 - Fãinã de porumb:
1102.20.90 -- Altele 21
1102.90 - Altele:
1102.90.30 -- De ovãz 434
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11.03 Crupe, griş şi aglomerate sub formã de pelete, din
cereale:
- Crupe şi griş:
1103.11 -- Din grâu:
1103.11.90 --- Din grâu comun şi din alac (Triticum spelta) 591 1103.13 -- Din porumb: 1103.13.10 --- Cu un conţinut de grãsimi de maximum 1,5% din greutate 491 1103.19 -- Din alte cereale: 1103.19.40 --- Din ovãz 453
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11.07 Malţ, chiar prãjit:
1107.10 - Neprãjit:
-- De grâu:
-- Altele: 1107.10.99 --- Altele 211ex 1107.10.99 ---- Altele (malţ folosit pentru fabricarea berii, de la 1 ianuarie la 30 iunie) 554 1107.20.00 - Prãjit 110
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11.08 Amidon şi fecule; inulinã:
- Amidon şi fecule:
1108.19 -- Alte tipuri de amidon şi fecule:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1109.00.00 Gluten de grâu, chiar uscat 2.165
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16.02 Alte preparate şi conserve din carne, din organe sau
din sânge:
1602.32 -- Din cocoşi sau gãini (specia Gallus domesticus):
proporţie de minimum 57% din greutate: 1602.32.11 ---- Nefierte 1.897 1602.42 -- Spete şi pãrţi din acestea: 1602.42.10 --- Din specia porcine domestice 520
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1702.30 - Glucozã şi sirop de glucozã, care nu conţine fructozã
sau cu un conţinut de fructozã sub 20% din greutate,
în stare uscatã:
-- Altele:
minimum 99% din greutate glucozã: 1702.30.51 ---- Sub formã de pudrã albã cristalinã, aglomeratã sau nu 1.133 --- Altele: 1702.30.91 --- Sub formã de pudrã albã cristalinã, aglomeratã sau nu 859 1702.30.99 ---- Altele 595 1702.40 - Glucozã şi sirop de glucozã cu un conţinut de fructozã de minimum 20%, dar sub 50% din greutate, în stare uscatã, cu excepţia zahãrului invertit: 1702.40.90 -- Altele 610
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2003.10 - Ciuperci din genul Agaricus:
2003.10.20 -- Conservate provizoriu, complet fierte 8.025 lei/
1.000 kg/net eda
2003.10.30 -- Altele 9.332 lei/
1.000 kg/net eda
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2008.20 - Ananas:
-- La care s-a adãugat alcool:
2008.20.11 ---- Cu un conţinut de zahãr peste 17% din greutate 403 2008.20.19 ---- Altele 323 2008.20.39 ---- Altele 290 -- La care nu s-a adãugat alcool: --- La care s-a adãugat zahãr, în ambalaje directe, cu un conţinut net peste 1 kg: 2008.20.51 ---- Cu un conţinut de zahãr peste 17% din greutate 230 2008.20.59 ---- Altele 158 2008.20.71 ---- Cu un conţinut de zahãr peste 19% din greutate 178 2008.20.79 ---- Altele 187 2008.20.90 --- La care nu s-a adãugat zahãr 149
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.