ANEXA 3
TARIFE
pentru activitatea de asistenta, inspecţie şi control sanitar veterinar
de stat în unitãţile prevãzute la art. 30 alin. 3 din Legea sanitarã
veterinara nr. 60/1974, republicatã, cu modificãrile şi completãrile
ulterioare
┌────┬────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│ │ Specificaţie │ Tarif │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ I. │ a) carne de bovine, bubaline adulte │ 3 euro/animal │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ carne de bovine, bubaline tineret │ 1,5 euro/animal │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ b) carne de solipede, ecvine │ 3 euro/animal │
│ │ ├────────────────────────┤
│ │ - examinare pentru trichina (dacã unitatea │ conform prevederilor │
│ │ nu deţine echipa proprie) │ legale în vigoare │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ c) carne de porcine │ 0,8 euro/animal │
│ │ ├────────────────────────┤
│ │ - examinare pentru trichina (dacã unitatea │ conform prevederilor │
│ │ nu deţine echipa proprie) │ legale în vigoare │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ d) carne de ovine, caprine │ │
│ │ - tineret < 18 kg │ 0,2 euro/animal │
│ │ - animale > 18 kg │ 0,3 euro/animal │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ e) carne de pasare │ 0,01 euro/animal │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ f) carne de vanat mic în pene şi vanat mic │ │
│ │ în blana │ 0,03 euro/animal │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ g) carne de vanat mare în blana │ │
│ │ - mistret │ 1,3 euro/animal │
│ │ - examinare pentru trichina ├────────────────────────┤
│ │ │conform prevederilor │
│ │ │în vigoare │
│ │ ├────────────────────────┤
│ │ - rumegator (cerb, caprior etc.) │ 4,4 euro/animal │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ II.│transarea carnii în unitãţi independente │ 3 euro/tona produs │
│ │ │ finit rezultat din │
│ │ │ transare │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│III.│transarea şi/sau prelucrarea carnii în unitãţi │ 3 euro/tona produs fini│
│ │independente │ rezultat din transare/ │
│ │ │ prelucrare │
├────┼────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┤
│ │- dacã operaţiunile de transare şi/sau de prelucrare se efectueazã în │
│ │ unitãţile în care s-a obţinut carnea (abatoare), la tarifele prevãzute │
│ │ la pct. I se adauga 2,1 euro/tona carne intrata la transare şi/sau │
│ │ prelucrare │
│ │- dacã în unitãţile cu abatorizare se receptioneaza pentru transare │
│ │ şi/sau prelucrare carne din alte surse decât abatorizarea proprie, │
│ │ pentru aceasta carne se percep tarifele precizate la pct. III │
├────┼────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┤
│IV. │ unitãţi independente de prelucrare a │3 euro/tona produs finit│
│ │ membranelor │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ V. │ depozite/antrepozite frigorifice şi/sau │2 euro/produs/10.000 oua│
│ │ depozite alimentare pentru carne şi produse │ recepţionate │
│ │ de origine animala │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│VI. │ antrepozite frigorifice cu sala de transare │ la tariful de la pct.V │
│ │ │ se adauga tariful de la│
│ │ │ pct. II │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│VII.│ unitãţi de prelucrare a laptelui/produselor │ 0,2 euro/hl lapte │
│ │ lactate │ receptionat │
│ │ │ 1,5 euro/tona │
│ │ │ materie prima recep- │
│ │ │ tionata │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│VIII│ unitãţi de prelucrare a produselor din │ 1,5 euro/tona produs │
│ │ pescuit, molustelor, gasteropodelor, │ receptionat │
│ │ batracienilor │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│IX. │ unitãţi de prelucrare a oualor/produselor │ 3 euro/10.000 buc. │
│ │ din oua │ oua/tona produs finit │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ X. │ unitãţi de comercializare cu secţii de │ 2 euro/tona produs │
│ │ transare a carnii şi/sau de prelucrare │ de origine animala │
│ │ a produselor de origine animala │ depozitat │
│ │ │ 3 euro/tona de produs │
│ │ │ finit rezultat din │
│ │ │ transare │
│ │ │ şi/sau prelucrare │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ XI.│ hala de desfacere a produselor de origine │ 2 euro/tona produs/ │
│ │ animala │ 10.000 oua recepţionate│
└────┴────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘