Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Văzând Referatul de aprobare nr. 552 din 14 februarie 2014, întocmit de Direcţia juridică şi resurse umane din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, având în vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin: ART. I Anexa nr. 4 la Norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 111/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 895 din 30 decembrie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin, ca urmare a actualizării tarifelor în funcţie de rata inflaţiei din anul 2013.*)----- *) Inflaţia a fost calculată pentru perioada aprilie 2013-decembrie 2013. ART. II Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vladimir Alexandru Mănăstireanu Bucureşti, 17 martie 2014. Nr. 40. ANEXĂ -----(Anexa nr. 4 la norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor)-------------------------------------------------------------------------- TARIFE pentru înregistrarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor de vânzare directă sau vânzare cu amănuntul
┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│Nr.│ Unitatea │Tarife de │
│crt│ │înregistrare │
│ │ │lei/unitate │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 1.│Carne, lapte şi produse din lapte: │354 - │
│ │Carmangerie, măcelărie, centru sacrificare păsări şi/sau │persoane │
│ │lagomorfe la nivelul fermei sau exploataţiei, centru de │juridice │
│ │prelucrare lapte │10 - persoane│
│ │Centru colectare vânat sălbatic │fizice │
│ │ │236 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 2.│Peşte şi produse din pescuit, miere şi alte produse din │ │
│ │miere şi ouă pentru consum: │ │
│ │Centru de colectare peşte, magazin de desfacere peşte, │ 236 │
│ │pescărie, centru de colectare a batracienilor, │ │
│ │gasteropodelor, crustaceelor, punct de debarcare, centru │ │
│ │extracţie, colectare miere şi alte produse apicole, centru│ │
│ │colectare ouă │ │
│ │Ambarcaţiune de pescuit, stupină, magazin desfacere a │ 118 │
│ │mierii de albine şi a altor produse apicole │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 3.│Unităţi de alimentaţie publică şi unităţi de │ │
│ │comercializare a alimentelor şi unităţi care desfăşoară │ │
│ │alte activităţi în domeniu: │ │
│ │Restaurant, indiferent de specific, laborator de cofetărie│ 354 │
│ │şi/sau patiserie, pensiuni turistice, unităţi de vânzare │ │
│ │prin internet, staţie spălare şi dezinfecţie mijloace de │ │
│ │transport │ │
│ │Pizzerie, cantină, cofetărie/patiserie, magazin alimentar,│ 236 │
│ │depozit alimentar, catering │ │
│ │Hipermarket/supermarket │ 592 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 4.│Activităţi de prelucrare şi conservare a fructelor şi │ │
│ │legumelor │ │
│ │Unităţi de prelucrare a cartofilor şi producţie a │ 236 │
│ │produselor din cartofi în scop alimentar │ │
│ │Unităţi de conservare şi fabricare a │ 236 │
│ │sucurilor/concentratelor de fructe şi legume │ │
│ │Unităţi de fabricare a produselor alimentare din fructe şi│ 236 │
│ │legume (inclusiv gemuri, marmelade şi jeleuri) │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 5.│Activităţi de fabricare a uleiurilor şi a grăsimilor │ │
│ │vegetale şi animale │ │
│ │Unităţi pentru producţia şi prelucrarea uleiurilor │ 354 │
│ │vegetale brute şi rafinate │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea margarinei, a amestecurilor │ 354 │
│ │pentru tartine şi a grăsimilor de gătit combinate │ │
│ │Unităţi pentru producţia făinei oleaginoase nedegresate │ 236 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 6.│Activităţi de fabricare a produselor de morărit, │ │
│ │amidonului şi produselor din amidon │ │
│ │Unităţi de morărit şi măcinat │ 236 │
│ │Unităţi pentru fabricarea cerealelor pentru micul dejun şi│ 354 │
│ │a premixurilor │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea amidonului, glutenului, a │ 236 │
│ │glucozei, siropului de glucoză şi a maltozei │ │
│ │Unităţi pentru măcinarea legumelor │ 236 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 7.│Activităţi de fabricare a altor produse alimentare │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea pâinii, produselor proaspete şi │ 354 │
│ │conservate de patiserie, produselor proaspete şi uscate de│ │
│ │panificaţie, plăcintelor, checurilor, tartelor, │ │
│ │biscuiţilor, pişcoturilor, prăjiturilor conservate, │ │
│ │fabricarea produselor pentru gustări dulci sau sărate etc.│ │
│ │Unităţi pentru fabricarea zahărului, a produselor │ 354 │
│ │zaharoase, gumei de mestecat, a ciocolatei şi produselor │ │
│ │din cacao etc. │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea macaroanelor, tăiţeilor, │ 236 │
│ │cuşcuşului, pastelor făinoase şi altor produse făinoase │ │
│ │similare │ │
│ │Unităţi pentru prelucrarea cafelei, ceaiului şi fabricarea│ 354 │
│ │condimentelor │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea preparatelor alimentare │ 354 │
│ │omogenizate şi alimentelor dietetice │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea produselor alimentare congelate │ 236 │
│ │Unităţi pentru fabricarea altor produse alimentare de │ 236 │
│ │origine nonanimală neclasificate în altă parte │ │
│ │Unităţi de fabricare a produselor alimentare │ 236 │
│ │confiate/deshidratate (legume, fructe, coji de fructe şi │ │
│ │alte părţi de plante - confiate, deshidratate, uscate, │ │
│ │glasate sau cristalizate) │ │
│ │Unităţi pentru producţia, procesarea şi comercializarea │ 236 │
│ │ciupercilor │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 8.│Activităţi de fabricare a băuturilor │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea alcoolului etilic de fermentaţie│ 354 │
│ │şi a băuturilor alcoolice distilate │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea vinului, cidrului şi a altor │ 354 │
│ │vinuri din fructe │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea berii, a malţului şi a altor │ 354 │
│ │băuturi nedistilate obţinute prin fermentare │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea de ape minerale şi băuturi │ 354 │
│ │răcoritoare nealcoolice │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 9.│Alte activităţi │ │
│ │Unităţi de ambalare şi/sau îmbuteliere a produselor │ 236 │
│ │alimentare de origine nonanimală │ │
│ │Unităţi de fabricare a îngheţatei │ 236 │
│ │Depozit alimentar/frigorific pentru produse de origine │ 354 │
│ │nonanimală │ │
│ │Depozit pentru seminţe de consum │ 236 │
│ │Unităţi de comercializare a produselor alimentare de │ 354 │
│ │origine nonanimală congelate │ │
│ │Unităţi de producere a ambalajelor pentru produsele │ 118 │
│ │alimentare ce vin în contact cu alimentele │ │
│ │Mijloc de transport al produselor de origine nonanimală │ 118 │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.