Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 4.648 din 9 septembrie 2004  pentru aprobarea Metodologiei privind continuarea studiilor dupa finalizarea invatamantului obligatoriu si a Calendarului admiterii in ciclul superior al liceului si in anul de completare pentru anul scolar 2005-2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 4.648 din 9 septembrie 2004 pentru aprobarea Metodologiei privind continuarea studiilor dupa finalizarea invatamantului obligatoriu si a Calendarului admiterii in ciclul superior al liceului si in anul de completare pentru anul scolar 2005-2006

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 121 din 8 februarie 2005
În baza prevederilor <>Legii învãţãmântului nr. 84/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 410/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii, cu modificãrile ulterioare,

ministrul educaţiei şi cercetãrii emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aprobã Metodologia privind continuarea studiilor dupã finalizarea învãţãmântului obligatoriu, prevãzutã în anexa nr. I, care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Se aprobã Calendarul admiterii în ciclul superior al liceului şi în anul de completare pentru anul şcolar 2005-2006, prevãzut în anexa nr. II, care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 4
Direcţia generalã pentru învãţãmânt preuniversitar, Direcţia generalã pentru învãţãmânt în limbile minoritãţilor naţionale şi accesul la educaţie, Direcţia generalã evaluare, prognoze, strategii şi programe pentru învãţãmânt preuniversitar, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învãţãmântului Profesional şi Tehnic, inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, conducerile şcolilor gimnaziale, liceelor, ale şcolilor de arte şi meserii vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Ministrul educaţiei şi cercetãrii,
Alexandru Athanasiu

Bucureşti, 9 septembrie 2004.
Nr. 4.648.


ANEXA I

METODOLOGIE
privind continuarea studiilor dupã finalizarea învãţãmântului obligatoriu

I. Dispoziţii generale
ART. 1
(1) Prezenta metodologie reglementeazã modalitãţile în care absolvenţii învãţãmântului obligatoriu şi cei ai anului de completare îşi pot continua studiile.
(2) Potrivit legii, învãţãmântul obligatoriu se încheie dupã clasa a X-a a ciclului inferior al liceului sau al şcolii de arte şi meserii.
(3) Dupã finalizarea învãţãmântului obligatoriu absolvenţii pot pãrãsi sistemul de învãţãmânt sau îşi pot continua studiile.
(4) Prin continuarea studiilor de cãtre absolvenţii învãţãmântului obligatoriu se înţelege, în condiţiile prezentei metodologii:
a) înscrierea absolvenţilor ciclului inferior al liceului în cursul superior al acestuia;
b) înscrierea absolvenţilor şcolilor de arte şi meserii în anul de completare;
c) înscrierea absolvenţilor anului de completare în cursul superior al liceului.
ART. 2
(1) Admiterea absolvenţilor învãţãmântului obligatoriu pentru continuarea studiilor se face de cãtre o comisie de înscriere în învãţãmântul postobligatoriu, special constituitã la nivelul unitãţii şcolare.
(2) Comisia de înscriere în învãţãmântul postobligatoriu este alcãtuitã din:
a) preşedinte - directorul/directorul adjunct al unitãţii de învãţãmânt;
b) secretar - secretarul-şef al unitãţii;
c) membri - diriginţii claselor a X-a şi ai claselor din anul de completare, informaticieni, secretari ai unitãţii şcolare, consilieri şcolari.
(3) Atribuţiile comisiei de înscriere în învãţãmântul postobligatoriu sunt:
a) organizeazã, în tot cursul anului şcolar şi mai ales în a doua jumãtate a semestrului al doilea, acţiuni de informare a elevilor, referitoare la:
- modalitatea de înscriere în ciclul superior al liceului sau în anul de completare;
- prevederile cuprinse în prezenta metodologie;
- calendarul admiterii în ciclul superior al liceului sau în anul de completare;
b) asigurã crearea bazei de date privitoare la absolvenţii clasei a X-a, respectiv ai anului de completare;
c) verificã documentele candidaţilor şi calculeazã, pentru absolvenţii înscrişi pentru continuarea studiilor, mediile de admitere în ciclul superior al liceului, respectiv în anul de completare;
d) pânã la data de 1 iunie afişeazã disciplinele şi programele pentru examenele de diferenţe, precum şi criteriile specifice de departajare a candidaţilor, stabilite de unitatea de învãţãmânt;
e) aplicã criteriile de departajare şi rãspunde de ierarhizarea corectã a candidaţilor. Orice greşealã de înscriere efectuatã de membrii comisiei de înscriere în învãţãmântul postobligatoriu atrage sancţionarea celor vinovaţi, care rãspund disciplinar, administrativ, civil sau penal, dupã caz;
f) rãspunde de afişarea, la termenul fixat prin calendar, a listelor cu candidaţii admişi.
(4) Comisia de înscriere în învãţãmântul postobligatoriu se numeşte anual, prin decizie a directorului unitãţii de învãţãmânt.

II. Continuarea studiilor de cãtre absolvenţii ciclului inferior al liceului
ART. 3
Conform legii, absolvenţii ciclului inferior al liceului dobândesc certificat de absolvire, portofoliu personal pentru educaţie permanentã şi, la cerere, foaia matricolã.
ART. 4
(1) Admiterea absolvenţilor ciclului inferior al liceului în ciclul superior al acestuia se face fãrã examen, prin înscriere la unitatea şcolarã la care doresc sã îşi continue studiile, în limita locurilor disponibile, în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere în ciclul superior al liceului şi, dupã caz, prin aplicarea unor criterii de departajare.
(2) Calculul mediei de admitere în ciclul superior al liceului se face astfel:

MDS + MG
-------- ,
2
unde:
- MDS este media claselor a IX-a-a X-a la disciplinele din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care se doreşte continuarea studiilor;
- MG este media generalã de absolvire a claselor a IX-a-a X-a.
(3) Media disciplinelor din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care se doreşte continuarea studiilor (MDS) se calculeazã ca medie aritmeticã, cu douã zecimale, fãrã rotunjire, din media generalã a claselor a IX-a şi a X-a la disciplinele respective.
(4) Media de admitere în ciclul superior al liceului se calculeazã cu douã zecimale, fãrã rotunjire.
ART. 5
(1) În situaţia în care absolvenţii ciclului inferior al liceului doresc continuarea studiilor liceale în aceeaşi unitate de învãţãmânt şi în aceeaşi specializare/calificare profesionalã, ei depun o cerere în acest sens, în perioada menţionatã în anexa nr. II, la unitatea de învãţãmânt la care au absolvit clasa a X-a.
Ulterior, în perioada menţionatã în anexa nr. II, candidaţii depun dosarele de înscriere conform prevederilor prezentei metodologii.
(2) Dacã numãrul solicitanţilor este mai mic sau egal cu numãrul de locuri alocat la clasa a XI-a specializãrii/calificãrii profesionale respective, atunci toţi candidaţii sunt declaraţi admişi.
(3) Dacã numãrul de înscrişi este mai mare decât numãrul locurilor alocat unitãţii de învãţãmânt pentru specializarea/calificarea profesionalã respectivã, atunci admiterea în ciclul superior al liceului se face în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere în ciclul superior al liceului, calculate conform art. 4.
(4) Dacã pe ultimul loc se aflã mai mulţi candidaţi având aceaşi medie de admitere în ciclul superior al liceului, departajarea se face folosind, în ordine, urmãtoarele criterii:
- media claselor a IX-a-a X-a la disciplinele din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care se doreşte continuarea studiilor (MDS);
- media la disciplina principalã de specialitate din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care se doreşte continuarea studiilor.
(5) În situaţia în care egalitatea se menţine şi dupã aplicarea criteriilor de departajare menţionate la alin. (4), departajarea candidaţilor se face dupã criterii stabilite de consiliul de administraţie al unitãţii de învãţãmânt şi fãcute publice o datã cu afişarea programelor pentru examenele de diferenţe.
(6) Comisiile de înscriere în învãţãmântul postobligatoriu din unitãţile de învãţãmânt centralizeazã cererile de înscriere, calculeazã mediile de admitere în ciclul superior al liceului, ordoneazã candidaţii pe baza mediei de admitere în ciclul superior al liceului, efectueazã, dupã caz, departajarea candidaţilor cu medii de admitere egale, în baza criteriilor menţionate în prezenta metodologie, şi afişeazã rezultatele în intervalul prevãzut în anexa nr. II.
ART. 6
(1) În situaţia în care absolvenţii ciclului inferior al liceului doresc continuarea studiilor liceale în aceeaşi specializare/calificare profesionalã, dar în altã unitate de învãţãmânt, ei vor depune o cerere în acest sens, în perioada menţionatã în anexa nr. II, la unitatea de învãţãmânt la care doresc continuarea studiilor în clasa a XI-a.
(2) Admiterea acestor candidaţi se face pe locurile rãmase disponibile dupã repartizarea candidaţilor proprii ai respectivei unitãţi de învãţãmânt, admişi conform art. 5.
(3) Admiterea candidaţilor menţionaţi la alin. (1) se face în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere în ciclul superior al liceului, folosindu-se, dupã caz, criteriile de departajare menţionate la art. 5 alin. (4).
ART. 7
(1) Absolvenţii ciclului inferior al licelului, care doresc sã îşi continue studiile în clasa a XI-a de liceu schimbând filiera, profilul sau specializarea/calificarea profesionalã, se pot înscrie, la unitatea de învãţãmânt şi la specialitatea/calificarea profesionalã solicitatã, pe locurile rãmase libere dupã admiterea absolvenţilor care îşi pãstreazã profilul/specializarea/calificarea profesionalã.
(2) Pentru a fi admişi la noul profil/specializare/calificare profesionalã, candidaţii trebuie sã susţinã şi sã promoveze examene de diferenţe la disciplinele pe care nu le-au studiat în clasele a IX-a şi a X-a şi la cele pe care le-au studiat, dar ale cãror programe diferã cu cel puţin 50% de cele de la specializarea/calificarea profesionalã la care se solicitã înscrierea.
(3) Admiterea se face în ordinea mediilor de admitere calculate conform art. 4 din prezenta metodologie. În situaţia în care candidatul susţine diferenţe la unele discipline din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale, în calculul mediei claselor a IX-a-a X-a la disciplinele din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care se doreşte continuarea studiilor (MDS) nota obţinutã la examenul de diferenţe la o disciplinã înlocuieşte media claselor a IX-a-a X-a la disciplina respectivã.
(4) Organizarea şi desfãşurarea examenelor de diferenţe se fac în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a învãţãmântului preuniversitar, în perioada prevãzutã în Calendarul admiterii în ciclul superior al liceului şi în anul de completare, prezentat în anexa nr. II.
(5) Disciplinele şi programele pentru examenele de diferenţe sunt stabilite de cãtre catedra de specialitate a fiecãrei unitãţi şcolare, în conformitate cu planurile-cadru, programele şcolare şi cu standardele de pregãtire profesionalã, se aprobã de consiliul de administraţie al şcolii, se afişeazã şi se depun la biblioteca şcolii pânã la data prevãzutã în calendarul prezentat în anexa nr. II.

III. Continuarea studiilor de cãtre absolvenţii şcolilor de arte şi meserii
ART. 8
(1) Absolvenţii şcolilor de arte şi meserii dobândesc certificat de absolvire, portofoliu personal pentru educaţie permanentã şi, la cerere, foaia matricolã.
(2) Absolvenţii care susţin şi promoveazã examenul de certificare a competenţelor profesionale dobândesc şi certificat de calificare profesionalã nivel 1.
(3) Potrivit legii, absolvenţii şcolilor de arte şi meserii cu certificat de absolvire şi cu certificat de calificare profesionalã nivel 1 au dreptul la continuarea studiilor în învãţãmântul secundar superior, cu condiţia sã absolveascã anul de completare.
ART. 9
(1) Reţeaua unitãţilor de învãţãmânt de stat care şcolarizeazã elevi în anul de completare, calificãrile profesionale pentru care se şcolarizeazã şi numãrul de locuri aferent se dau publicitãţii cu 6 luni înainte de începerea anului şcolar.
(2) Stabilirea numãrului de locuri pentru anul de completare, pe calificãri, se face în funcţie de solicitãrile pieţei muncii, în conformitate cu Planul regional de acţiune pentru dezvoltarea învãţãmântului profesional şi tehnic.
ART. 10
(1) Admiterea în anul de completare a absolvenţilor şcolii de arte şi meserii cu certificat de absolvire şi cu certificat de calificare profesionalã nivel 1, care solicitã continuarea studiilor în acelaşi domeniu de pregãtire, se face la unitatea şcolarã unde se solicitã înscrierea, în limita numãrului de locuri aprobat, în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere în anul de completare.
(2) Calculul mediei de admitere în anul de completare se face astfel:

MDS + MG
--------,
2
unde:
- MDS este media generalã a claselor a IX-a-a X-a la disciplinele/modulele din aria curricularã tehnologii, corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care se doreşte continuarea studiilor;
- MG este media generalã obţinutã în clasele a IX-a-a X-a.
(3) Media disciplinelor din aria curricularã tehnologii, corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care se doreşte continuarea studiilor (MDS), se calculeazã ca medie aritmeticã cu douã zecimale, fãrã rotunjire, din media generalã a claselor a IX-a şi a X-a la disciplinele/modulele respective.
(4) Media de admitere în anul de completare se calculeazã cu douã zecimale, fãrã rotunjire.
(5) Dacã pe ultimul loc se aflã mai mulţi candidaţi având aceeaşi medie de admitere în anul de completare, departajarea se face folosindu-se, în ordine, urmãtoarele criterii:
- media claselor a IX-a-a X-a la disciplinele din aria curricularã tehnologii (MDS);
- media la disciplina principalã de specialitate din aria curricularã tehnologii.
(6) În situaţia în care egalitatea se menţine şi dupã aplicarea criteriilor de departajare menţionate la alin. (5), departajarea candidaţilor se face dupã criteriile stabilite de consiliul de administraţie al unitãţii de învãţãmânt şi fãcute publice o datã cu afişarea programelor pentru examenele de diferenţe.
ART. 11
(1) Admiterea în anul de completare a absolvenţilor şcolii de arte şi meserii cu certificat de absolvire şi cu certificat de calificare profesionalã nivel 1, care solicitã continuarea studiilor în alt domeniu de pregãtire, se face în limita numãrului de locuri rãmase libere dupã înscrierea absolvenţilor care continuã studiile în acelaşi domeniu.
(2) Admiterea se face în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere în anul de completare, calculate în conformitate cu alin. (2) al art. 10. În situaţia în care candidatul susţine diferenţe la unele discipline/module din aria curricularã tehnologii, în calculul mediei generale a claselor a IX-a-a X-a la disciplinele din aria curricularã tehnologii, corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care se doreşte continuarea studiilor (MDS), nota obţinutã la examenul de diferenţe la o disciplinã/modul înlocuieşte media claselor a IX-a-a X-a la disciplina/modulul respectivã/respectiv.
(3) Organizarea şi desfãşurarea examenelor de diferenţe se fac în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a învãţãmântului preuniversitar, în perioada prevãzutã în Calendarul admiterii în ciclul superior al liceului şi în anul de completare, prezentat în anexa nr. II.
(4) Dacã pe ultimul loc se aflã mai mulţi candidaţi având aceeaşi medie de admitere în anul de completare, departajarea se face folosindu-se, în ordine, urmãtoarele criterii:
- media claselor a IX-a-a X-a la disciplinele din aria curricularã tehnologii, corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care se doreşte continuarea studiilor (MDS);
- media la disciplina principalã de specialitate din aria curricularã tehnologii, corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care se doreşte continuarea studiilor.
(5) În situaţia în care egalitatea se menţine şi dupã aplicarea criteriilor de departajare menţionate la alin. (4), departajarea candidaţilor se face dupã criterii stabilite de consiliul de administraţie al unitãţii de învãţãmânt şi fãcute publice o datã cu afişarea programelor pentru examenele de diferenţe.

IV. Continuarea studiilor de cãtre absolvenţii anului de completare
ART. 12
(1) Absolvenţii anului de completare dobândesc certificat de absolvire, portofoliu personal pentru educaţie permanentã şi, la cerere, foaia matricolã.
(2) Absolvenţii anului de completare care susţin şi promoveazã examenul de certificare a competenţelor profesionale dobândesc şi certificat de calificare profesionalã nivel 2.
(3) Potrivit legii, absolvenţii anului de completare cu certificat de absolvire şi cu certificat de calificare profesionalã nivel 2 pot continua studiile în ciclul superior al liceului.
ART. 13
Stabilirea numãrului de locuri alocat absolvenţilor anului de completare pentru continuarea studiilor în ciclul superior al liceului, pe domenii de pregãtire/calificãri profesionale, se face în funcţie de solicitãrile pieţei muncii, în conformitate cu Planul regional de acţiune pentru dezvoltarea învãţãmântului profesional şi tehnic.
ART. 14
(1) Admiterea în ciclul superior de liceu tehnologic (ruta de pregãtire prin şcoala de arte şi meserii) a absolvenţilor anului de completare cu certificat de absolvire şi cu certificat de calificare profesionalã nivel 2, care solicitã continuarea studiilor în acelaşi domeniu de pregãtire, se face, în limita numãrului de locuri aprobat, în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere în ciclul superior al liceului.
(2) Calculul mediei de admitere în ciclul superior al liceului se face astfel:

MDS + MG
--------,
2
unde:
- MDS este media generalã obţinutã în anul de completare la disciplinele/modulele din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care se doreşte continuarea studiilor;
- MG este media generalã obţinutã în anul de completare.
(3) Media disciplinelor/modulelor din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care se doreşte continuarea studiilor (MDS) se calculeazã ca medie aritmeticã cu douã zecimale, fãrã rotunjire, din media obţinutã în anul de completare la disciplinele/modulele respective.
(4) Media de admitere în ciclul superior al liceului se calculeazã cu douã zecimale, fãrã rotunjire.
(5) Dacã pe ultimul loc se aflã mai mulţi candidaţi având aceeaşi medie de admitere în ciclul superior al liceului, departajarea se face folosindu-se, în ordine, urmãtoarele criterii:
- media anului de completare la disciplinele din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale solicitate (MDS);
- media anului de completare la disciplina principalã de specialitate din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale solicitate.
(6) În situaţia în care egalitatea se menţine şi dupã aplicarea criteriilor de departajare menţionate la alin. (5), departajarea candidaţilor se face dupã criteriile stabilite de consiliul de administraţie al unitãţii de învãţãmânt şi fãcute publice o datã cu afişarea programelor pentru examenele de diferenţe.
ART. 15
(1) În situaţia în care absolvenţii anului de completare cu certificat de absolvire şi cu certificat de calificare profesionalã nivel 2 solicitã continuarea studiilor în ciclul superior de liceu pe ruta şcoala de arte şi meserii (2+1+2), dar în alt domeniu de pregãtire decât cel din care a fãcut parte calificarea obţinutã în anul de completare, înscrierea în ciclul superior al liceului se face dupã susţinerea şi promovarea examenelor de diferenţe.
(2) În situaţia în care absolvenţii anului de completare cu certificat de absolvire şi cu certificat de calificare profesionalã nivel 2 solicitã continuarea studiilor în ciclul superior de liceu filierã tehnologicã (ruta 2+2) sau în ciclul superior de liceu filierã teoreticã ori vocaţionalã, înscrierea în ciclul superior al liceului se face dupã susţinerea şi promovarea examenelor de diferenţe.
(3) Admiterea se face în acest caz în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere în ciclul superior al liceului, calculate în conformitate cu alin. (2) al art. 14. În situaţia în care candidatul susţine diferenţe la unele discipline/module din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care doreşte continuarea studiilor, în calculul mediei anului de completare la disciplinele/modulele din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii/calificãrii profesionale la care doreşte continuarea studiilor (MDS), nota obţinutã la examenul de diferenţe la o disciplinã/modul înlocuieşte media anului de completare la disciplina/modulul respectivã/respectiv.
(4) Organizarea şi desfãşurarea examenelor de diferenţe se fac, în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a învãţãmântului preuniversitar, în perioada prevãzutã în Calendarul admiterii în ciclul superior al liceului şi în anul de completare, prezentat în anexa nr. II.
(5) Dacã pe ultimul loc se aflã mai mulţi candidaţi având aceeaşi medie de admitere în ciclul superior al liceului, departajarea se face folosindu-se, în ordine, criteriile de departajare menţionate la art. 14 alin. (5) şi (6).

V. Dispoziţii finale şi tranzitorii
ART. 16
(1) Înscrierea candidaţilor pentru admiterea în ciclul superior al liceului sau în anul de completare se face la secretariatul unitãţii de învãţãmânt la care se solicitã înscrierea, dupã cum urmeazã:
a) pentru candidaţii care solicitã continuarea studiilor în aceeaşi unitate de învãţãmânt, de cãtre secretarul şcolii, în baza cererii depuse de candidat;
b) pentru candidaţii care solicitã continuarea studiilor în altã unitate de învãţãmânt, de cãtre candidat, prin depunerea dosarului de înscriere.
ART. 17
(1) Dosarele de înscriere ale candidaţilor care solicitã continuarea studiilor în ciclul superior al liceului sau în anul de completare conţin:
a) certificatul de naştere (copie);
b) buletinul/cartea de identitate (copie);
c) certificatul de absolvire a ciclului inferior al liceului, respectiv al şcolii de arte şi meserii;
d) foaia matricolã;
e) certificatul de calificare profesionalã nivel 1 (pentru absolvenţii şcolii de arte şi meserii);
f) certificatul de calificare profesionalã nivel 2 (pentru absolvenţii anului de completare).
(2) Pentru candidaţii din seria curentã, în locul documentelor de la alin. (1) lit. c)-f) se poate depune o adeverinţã care atestã absolvirea ciclului inferior al liceului, respectiv a şcolii de arte şi meserii şi, dupã caz, promovarea examenului de certificare a competenţelor profesionale de nivel 1, pentru continuarea studiilor în anul de completare, respectiv de nivel 2, pentru continuarea studiilor în ciclul superior al liceului. Documentele menţionate la alin. (1) lit. c)-f) se depun la secretariatul unitãţii de învãţãmânt, dupã admiterea în ciclul superior al liceului, respectiv în anul de completare, în momentul înmatriculãrii candidatului.
ART. 18
Disciplinele principale de specialitate menţionate în cuprinsul prezentului ordin se stabilesc de Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii şi se dau publicitãţii pânã la data de 1 februarie a anului în care se desfãşoarã admiterea.
ART. 19
(1) Elevii din anul II al şcolii de ucenici, declaraţi repetenţi la sfârşitul anului şcolar 2003-2004, se pot înscrie la şcoala de arte şi meserii, în clasa a X-a, dupã susţinerea şi promovarea examenelor de diferenţe.
(2) Elevii din anul III al şcolii profesionale, declaraţi repetenţi la sfârşitul anului şcolar 2004-2005, se pot înscrie la şcoala de arte şi meserii, în clasa a X-a, dupã susţinerea şi promovarea examenelor de diferenţe.
(3) Absolvenţii din anul 2004 ai şcolii de ucenici, care au susţinut şi au promovat examenul de absolvire, se pot înscrie în anul III, şcoalã profesionalã, dupã susţinerea şi promovarea examenelor de diferenţe.
(4) Organizarea şi desfãşurarea examenelor de diferenţe se fac în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a învãţãmântului preuniversitar.
ART. 20
(1) Absolvenţii şcolilor de ucenici din seriile anterioare, care au susţinut şi au promovat examenul de absolvire, se pot înscrie în anul de completare dupã susţinerea şi promovarea examenelor de diferenţe.
(2) Absolvenţii şcolilor profesionale din seriile anterioare, care au promovat examenul de absolvire, se pot înscrie în ciclul superior al liceului dupã susţinerea şi promovarea examenelor de diferenţe.
(3) Organizarea şi desfãşurarea examenelor de diferenţe se fac în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a învãţãmântului preuniversitar.
ART. 21
(1) Elevii din anul II al şcolii de ucenici sau al şcolii profesionale din învãţãmântul special, declaraţi repetenţi la sfârşitul anului şcolar 2004-2005, se pot înscrie la şcoala de arte şi meserii - învãţãmânt special, în clasa a X-a, dupã susţinerea şi promovarea examenelor de diferenţe.
(2) Elevii din anul III al şcolii de ucenici sau al şcolii profesionale din învãţãmântul special, declaraţi repetenţi la sfârşitul anului şcolar 2005-2006, se pot înscrie la şcoala de arte şi meserii - învãţãmânt special, în clasa a XI-a, dupã susţinerea şi promovarea examenelor de diferenţe.
(3) Elevii din anul IV al şcolii profesionale din învãţãmântul special, declaraţi repetenţi la sfârşitul anului şcolar 2006-2007, se pot înscrie la şcoala de arte şi meserii - învãţãmânt special, în clasa a XI-a, dupã susţinerea şi promovarea examenelor de diferenţe.


ANEXA II

CALENDARUL ADMITERII
în ciclul superior al liceului şi în anul
de completare pentru anul şcolar 2005-2006


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Data
limitã/perioada Evenimentul
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Admiterea în ciclul superior al liceului a absolvenţilor
ciclului inferior al liceului
15 aprilie 2005 Afişarea, în fiecare unitate de învãţãmânt, a numãrului de
locuri alocat pentru clasa a XI-a, pe filiere, profiluri,
specializãri/calificãri profesionale
2-7 mai 2005 Depunerea, la secretariatul fiecãrei unitãţi de învãţãmânt
liceal, a cererilor de înscriere în clasa a XI-a de liceu
ale elevilor de clasa a X-a care doresc continuarea
studiilor liceale în acea unitate de învãţãmânt
9 mai 2005 Afişarea numãrului de cereri de înscriere în clasa a XI-a,
separat pentru elevii proprii şi pentru elevii proveniţi
din alte unitãţi de învãţãmânt
1 iunie 2005 Afişarea listei examenelor de diferenţe şi a programelor de
examen de diferenţe pentru candidaţii care solicitã
continuarea studiilor liceale în altã specializare/
calificare profesionalã decât cea urmatã în ciclul inferior
al liceului
Afişarea criteriilor specifice de departajare stabilite de
consiliile de administraţie ale unitãţilor de învãţãmânt
20-21 iunie 2005 Definitivarea bazei de date necesare pentru admiterea
absolvenţilor clasei a X-a de liceu, care doresc continuarea
studiilor liceale în aceeaşi unitate de învãţãmânt şi în
aceeaşi specializare/calificare profesionalã
22 iunie 2004 Afişarea în fiecare liceu, pe filiere, profiluri,
specializãri, calificãri profesionale, a rezultatelor
admiterii propriilor absolvenţi de clasa a X-a, care au
solicitat înscrierea în clasa a XI-a la aceeaşi
specializare/calificare profesionalã
Afişarea, pe filiere, profiluri, specializãri, calificãri
profesionale, a locurilor rãmase libere în clasa a XI-a de
liceu dupã admiterea absolvenţilor clasei a X-a din
respectiva unitate şcolarã de la aceeaşi specializare/
calificare profesionalã
23-24 iunie 2004 Ridicarea de la secretariatul unitãţilor de învãţãmânt a
dosarelor absolvenţilor clasei a X-a, care solicitã
înscrierea în altã unitate de învãţãmânt
27-28 iunie 2004 Depunerea la secretariatele liceelor a dosarelor pentru
înscrierea absolvenţilor clasei a X-a de liceu, care provin
din altã unitate de învãţãmânt şi doresc continuarea
studiilor liceale în aceeaşi specializare/calificare
profesionalã cu cea urmatã în ciclul inferior al liceului
30 iunie 2004 Afişarea rezultatelor admiterii în clasa a XI-a de liceu a
absolvenţilor clasei a X-a care provin din alte unitãţi de
învãţãmânt şi care solicitã înscrierea în aceeaşi
specializare cu cea urmatã în ciclul inferior al liceului,
pe locurile rãmase libere
Afişarea, pe filiere, profiluri, specializãri, calificãri
profesionale, a locurilor rãmase libere în clasa a XI-a de
liceu dupã admiterea absolvenţilor clasei a X-a, care provin
din alte unitãţi de învãţãmânt şi care solicitã înscrierea
în aceeaşi specializare cu cea urmatã în ciclul inferior al
liceului
1-2 iulie 2005 Depunerea la secretariatele liceelor a dosarelor pentru
înscrierea absolvenţilor clasei a X-a de liceu, care doresc
continuarea studiilor liceale în altã specializare/
calificare profesionalã decât cea urmatã în ciclul inferior
al liceului
6 iulie 2005 Afişarea programãrii examenelor de diferenţe care urmeazã a
fi susţinute de fiecare candidat care solicitã înscrierea în
altã specializare decât cea urmatã în ciclul inferior al
liceului
11-16 iulie 2005 Susţinerea examenelor de diferenţe pentru candidaţii care
solicitã înscrierea în altã specializare/calificare
profesionalã decât cea urmatã în ciclul inferior al liceului
18 iulie 2005 Afişarea rezultatelor admiterii în clasa a XI-a a
candidaţilor care solicitã înscrierea în altã specializare/
calificare profesionalã decât cea urmatã în ciclul inferior
al liceului
Septembrie 2005 Admiterea în clasa a XI-a, pe locurile rãmase libere, a
absolvenţilor clasei a X-a, care au susţinut şi au promovat
examenele de corigenţe
Admiterea se realizeazã conform unui calendar stabilit de
fiecare inspectorat şcolar.
Admiterea în anul de completare a absolvenţilor şcolii de
arte şi meserii
15 aprilie 2005 Afişarea în fiecare unitate de învãţãmânt a numãrului de
locuri alocat pentru anul de completare, pe domenii de
pregãtire şi calificãri profesionale
2-7 mai 2005 Depunerea cererilor de înscriere în anul de completare a
elevilor de clasa a X-a de la şcoala de arte şi meserii
9 mai 2005 Afişarea numãrului de cereri de înscriere în anul de
completare, separat pentru elevii care doresc continuarea
studiilor în acelaşi domeniu de pregãtire şi pentru elevii
care doresc continuarea studiilor în alt domeniu de
pregãtire
1 iunie 2005 Afişarea listei examenelor de diferenţe şi a programelor de
examen de diferenţe pentru candidaţii care au depus cereri
de înscriere în anul de completare în alt domeniu decât cel
urmat în şcoala de arte şi meserii
2 iulie 2005 Afişarea rezultatelor la examenul de certificare a
competenţelor profesionale ale absolvenţilor clasei a X-a de
la şcoala de arte şi meserii
4 iulie 2005 Depunerea la secretariatele unitãţilor de învãţãmânt a
dosarelor pentru înscrierea absolvenţilor şcolii de arte şi
meserii care doresc continuarea studiilor în anul de
completare în acelaşi domeniu de pregãtire
5 iulie 2005 Definitivarea bazei de date necesare pentru admiterea
absolvenţilor clasei a X-a de la şcoala de arte şi meserii,
care doresc continuarea studiilor în acelaşi domeniu de
pregãtire
6 iulie 2005 Afişarea în fiecare unitate de învãţãmânt, pe domenii de
pregãtire şi calificãri profesionale, a rezultatelor
admiterii absolvenţilor clasei a X-a de la şcoala de arte şi
meserii, care au solicitat înscrierea în anul de completare
în acelaşi domeniu de pregãtire
Afişarea, pe domenii de pregãtire, a locurilor rãmase libere
în anul de completare dupã admiterea absolvenţilor clasei a
X-a de la şcoala de arte şi meserii, care au solicitat
înscrierea în anul de completare în acelaşi domeniu de
pregãtire
7-8 iulie 2005 Depunerea la secretariatele unitãţilor de învãţãmânt a
dosarelor pentru înscrierea absolvenţilor clasei a X-a de la
şcoala de arte şi meserii, care doresc continuarea studiilor
în alt domeniu de pregãtire decât cel urmat în şcoala de
arte şi meserii
9 iulie 2005 Afişarea programãrii examenelor de diferenţe care urmeazã a
fi susţinute de fiecare candidat care solicitã înscrierea în
alt domeniu decât cel urmat în şcoala de arte şi meserii
11-16 iulie 2005 Susţinerea examenelor de diferenţe pentru candidaţii care
solicitã înscrierea în alt domeniu decât cel urmat în şcoala
de arte şi meserii
18 iulie 2005 Afişarea rezultatelor admiterii în anul de completare a
candidaţilor care solicitã înscrierea în alt domeniu decât
cel urmat în şcoala de arte şi meserii
Septembrie 2005 Admiterea în anul de completare, pe locurile rãmase libere,
a absolvenţilor şcolii de arte şi meserii care au susţinut
şi au promovat examenele de corigenţe
Admiterea se realizeazã conform unui calendar stabilit de
fiecare inspector şcolar.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016