Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 398 din 29 decembrie 1999  privind aprobarea Procedurii de tarifare si a listei cuprinzand tarifele practicate de Regia Autonoma Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 398 din 29 decembrie 1999 privind aprobarea Procedurii de tarifare si a listei cuprinzand tarifele practicate de Regia Autonoma "Inspectoratul General al Comunicatiilor" in exercitarea atributiilor ce ii revin conform legislatiei in vigoare

EMITENT: AGENTIA NATIONALA PENTRU COMUNICATII SI INFORMATICA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 108 din 10 martie 2000
    Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Comunicaţii şi Informatica,
    în baza art. 24 alin. (1) şi (5) din Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996,
    în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 973/1998 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Comunicaţii şi Informatica,
    în temeiul art. 2 şi 5 din Hotărârea Guvernului nr. 153/1997 privind înfiinţarea Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" prin reorganizarea Regiei Autonome "Inspectoratul General al Radiocomunicatiilor",
    emite prezentul ordin.

    ART. 1
    Se aproba Procedura de tarifare şi lista cuprinzând tarifele practicate de Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" în exercitarea atribuţiilor ce ii revin conform legislaţiei în vigoare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 2
    (1) In vederea aplicării noilor tarife, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin Agenţia Naţionala pentru Comunicaţii şi Informatica Direcţia reglementări şi licenţe în comunicaţii va transmite Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" copii de pe documentele de autorizare emise pana la data respectiva.
    (2) Copiile de pe documentele de autorizare care se vor elibera de Agenţia Naţionala pentru Comunicaţii şi Informatica - Direcţia reglementări şi licenţe în comunicaţii după intrarea în vigoare a prezentului ordin vor fi transmise Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" în termen de maximum 3 zile de la eliberarea lor.
    (3) In cazul în care o frecventa este pusă la dispoziţie titularului de licenţa ulterior datei de emitere a documentului de asignare a frecvenţei, Agenţia Naţionala pentru Comunicaţii şi Informatica - Direcţia reglementări şi licenţe în comunicaţii va emite o notificare către titular şi va transmite o copie de pe aceasta Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicaţiilor", specificând data la care respectiva frecventa devine disponibilă la nivel naţional sau, după caz, la nivelul local al unui anumit oraş menţionat în notificare.
    (4) In cazul vânzării unei reţele de distribuţie a programelor audiovizuale pe cablu, pentru care exista decizie de autorizare şi pentru care titularul acesteia (vânzătorul) nu a plătit la Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" tariful de supraveghere şi control datorat, Agenţia Naţionala pentru Comunicaţii şi Informatica va elibera decizia de autorizare pentru noul titular (cumpărător) numai după plata integrala la Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" a tarifelor restante.
    (5) Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" are obligaţia de a menţine la zi bazele de date referitoare la documentele menţionate la alin. (1), (2) şi (3).
    ART. 3
    Societatea Naţionala de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A. are obligaţia de a furniza, la cererea Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicaţiilor", date privind traficul titularilor de autorizaţii pentru servicii de telecomunicaţii cu valoare adăugată, care, în scopul furnizarii serviciului, beneficiază de numere de telefon cu regim de taxare "premium rate".
    ART. 4
    (1) La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului comunicaţiilor nr. 326/1997, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 20 bis din 22 ianuarie 1998, cu modificările ulterioare, precum şi orice dispoziţie contrară.
    (2) Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Comunicaţii şi Informatica nr. 123/1998, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 182 din 28 aprilie 1999, îşi păstrează aplicabilitatea.
    ART. 5
    Prezentul ordin intra în vigoare la data publicării lui în Monitorul Oficial al României prin Agenţia Naţionala pentru Comunicaţii şi Informatica.

                             Preşedintele Agenţiei
                                Naţionale pentru
                          Comunicaţii şi Informatica,
                     prof. dr. ing. Sergiu Stelian Iliescu

    Bucureşti, 29 decembrie 1999.
    Nr. 398.


    ANEXĂ


               PROCEDURA DE TARIFARE SI LISTA CUPRINZÂND TARIFELE
     practicate de Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor"
     în exercitarea atribuţiilor ce ii revin conform legislaţiei în vigoare

    PARTEA I
    Reguli generale

    ART. 1
    (1) Conform prevederilor art 14 alin. (2) şi ale art. 30 alin. (2) din Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996, precum şi ale Hotărârii Guvernului nr. 153/1997, titularii licenţelor şi ai autorizaţiilor din domeniul telecomunicatiilor şi poştei plătesc tarife pentru supravegherea şi controlul respectării prevederilor reglementărilor, licenţelor şi autorizaţiilor din domeniul telecomunicatiilor şi al poştei, pentru controlul tehnic asociat, verificarea parametrilor de calitate şi a protecţiei impotriva perturbatiilor. In lista cuprinzând tarifele acestea sunt denumite tarife de supraveghere şi control şi sunt specificate la cap. 3.
    (2) In baza aceloraşi articole de lege, titularii de licenţe şi de autorizaţii din domeniul radiocomunicatiilor, pentru fiecare staţie de radiocomunicaţii, reţea sau, în anumite cazuri, pentru fiecare frecventa/canal, plătesc un tarif pentru gestionarea şi monitorizarea spectrului radioelectric, precum şi pentru investigarea şi prevenirea cazurilor de perturbare radioelectrica. In lista cuprinzând tarifele acestea sunt denumite tarife de control al utilizării spectrului şi sunt specificate la cap. 1.
    (3) De asemenea, pentru autorizarea transmisiilor ocazionale tip SNG, efectuate de persoane juridice străine, se datorează tarifele specificate la cap. 4, care se plătesc în valuta.
    (4) Pentru alte servicii decât cele menţionate mai sus, efectuate la cererea beneficiarilor acestora, Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" percepe tarife specifice fiecăruia dintre aceste servicii prestate. In lista cuprinzând tarifele acestea sunt denumite tarife pentru servicii la cerere şi sunt specificate la cap. 2.
    ART. 2
    (1) Tarifele sunt încasate de Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" în conformitate cu prevederile art. 14 alin. (2) şi ale art. 30 alin. (2) din Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996 şi cu Hotărârea Guvernului nr. 153/1997.
    (2) Pentru Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" se va utiliza în continuare prescurtarea R.A. I.G.C.
    ART. 3
    (1) Tarifele de control al utilizării spectrului se datorează trimestrial sau anual, pe toată durata de valabilitate a documentului de asignare a frecvenţei, şi nu includ taxa pe valoarea adăugată. Documentul de asignare a frecvenţei poate fi, în conformitate cu Regulamentul staţiilor de radiocomunicaţii din România, acordul de asignare a frecvenţei, licenţa, autorizaţia de funcţionare etc., după caz, emise de Agenţia Naţionala pentru Comunicaţii şi Informatica sau de R.A. I.G.C. In măsura în care anumite reglementări vor intra în vigoare şi vor promova asignarea de frecvente pe baza de licitaţie cu strigare, tarifele cuprinse în prezenta lista vor constitui baza de plecare pentru licitaţia cu strigare, în urma căreia se va obţine documentul de asignare a frecvenţei. In cazul autorizărilor experimentale ale staţiilor/reţelelor de radiocomunicaţii se aplica tariful de control al utilizării spectrului, specificat la cap. 1 din lista cuprinzând tarifele, corespunzător serviciului în care se efectuează experimentarea şi duratei de valabilitate a documentelor de autorizare a experimentarii.

    NOTA:
    In cazul staţiilor de radiocomunicaţii din serviciul mobil terestru în banda de frecvente 26,960-27,410 MHz (CB), precum şi în cazul staţiilor de radiocomunicaţii profesionale pentru comunicaţii la mica distanta (PMR 446), prin document de asignare a frecvenţei se înţelege permisul de utilizare a staţiilor respective, eliberat de R.A. I.G.C.

    (2) Tarifele de supraveghere şi control se datorează anual sau trimestrial, pe toată durata de valabilitate a licenţei sau a autorizaţiei, sau pot fi datorate o singura data la primirea autorizaţiei, astfel cum este specificat la cap. 3 din lista cuprinzând tarifele, şi nu includ taxa pe valoarea adăugată.
    (3) Tarifele pentru autorizarea transmisiilor ocazionale tip SNG se datorează de către titularul autorizaţiei, se plătesc în avans la emiterea acesteia, au valori în funcţie de durata de valabilitate a autorizaţiei şi nu conţin taxa pe valoarea adăugată.
    (4) Tarifele pentru servicii la cerere se datorează de către beneficiarul acestor servicii, au valoarea specificată în lista cuprinzând tarifele sau se calculează pe baza de deviz insusit de beneficiarul serviciului şi nu includ taxa pe valoarea adăugată.
    ART. 4
    Tarifele pentru acele reţele sau servicii neincluse în lista cuprinzând tarifele şi pentru care R.A. I.G.C. urmează sa presteze o activitate specifica în virtutea unor prevederi legale ulterioare aprobării acestei liste se vor stabili în condiţiile legii şi se vor aplica pe măsura apariţiei reţelelor sau a serviciilor respective.
    ART. 5
    Plata tarifelor către R.A. I.G.C. se face după cum urmează:
    a) Pentru tarifele de control al utilizării spectrului care se datorează trimestrial plata se face pana la data de 15 a celei de-a doua luni a fiecărui trimestru, factura fiind emisă pana la data de 25 a primei luni a fiecărui trimestru. Plata tarifului se datorează începând cu trimestrul în care este emis documentul de asignare a frecvenţei. Pentru acest prim trimestru:
    - plata tarifului se efectuează în termen de 20 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, aceasta fiind emisă în cel mult 10 zile calendaristice de la data intrării în vigoare a documentului de asignare a frecvenţei;
    - valoarea tarifului datorat este egala cu valoarea tarifului trimestrial multiplicata cu 1/3 şi cu numărul lunilor rămase pana la sfârşitul trimestrului, luna emiterii fiind inclusă în acest număr.
    Plata tarifului încetează cu trimestrul în care expira documentul de asignare a frecvenţei şi pentru acest trimestru valoarea tarifului datorat este egala cu valoarea tarifului trimestrial multiplicata cu 1/3 şi cu numărul lunilor scurse de la începutul trimestrului, luna expirării fiind inclusă în acest număr. Plata se efectuează pana la data de 15 a celei de-a doua luni a trimestrului în care expira documentul de asignare.

    NOTA:
    Plata tarifului de control al utilizării spectrului în cazul autorizărilor experimentale se datorează conform regulilor prevăzute la art. 5 lit. a).

    b) Pentru tarifele de control al utilizării spectrului care se datorează anual plata se efectuează pana la data de 15 februarie a fiecărui an, factura fiind emisă pana la data de 25 ianuarie a fiecărui an.
    Plata tarifului se datorează începând cu anul emiterii documentului de asignare a frecvenţei sau cu anul în care frecventa este pusă efectiv la dispoziţie titularului de licenţa, în cazul în care aceasta are loc la un moment ulterior emiterii documentului de asignare a frecvenţei. Pentru acest prim an:
    - plata se va efectua în termen de 20 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, aceasta fiind emisă în cel mult 10 zile calendaristice de la data intrării în vigoare a documentului de asignare a frecvenţei sau de la data punerii efective a frecvenţei la dispoziţie titularului de licenţa, în cazul în care aceasta are loc la un moment ulterior emiterii documentului de asignare a frecvenţei;
    - valoarea tarifului datorat este egala cu valoarea tarifului anual pentru canalul naţional, local sau zonal, după caz, multiplicata cu 1/12 şi cu numărul lunilor rămase pana la sfârşitul anului, luna emiterii documentului de asignare a frecvenţei, respectiv luna punerii efective a frecvenţei la dispoziţie titularului de licenţa, fiind inclusă.
    Plata tarifului încetează cu anul în care expira documentul de asignare a frecvenţei şi pentru acest an valoarea tarifului datorat este egala cu valoarea tarifului anual multiplicata cu 1/12 şi cu numărul lunilor scurse de la începutul anului, luna expirării fiind inclusă în acest număr. Plata se efectuează pana la data de 15 februarie a ultimului an de valabilitate a documentului de asignare.
    c) 1 Pentru tarifele de supraveghere şi control care se datorează anual şi al căror cuantum se stabileşte în funcţie de numărul de abonaţi si/sau de abonaţi echivalenţi plata se face conform următoarei proceduri:
    - pana la finele lunii februarie a fiecărui an operatorul de telecomunicaţii respectiv trebuie sa depună la R.A. I.G.C. o declaraţie pe propria răspundere, în care sa consemneze numărul de abonaţi existenţi la data întocmirii declaraţiei si/sau numărul mediu de minute de trafic lunar, astfel cum este definit la art. 14 lit. g), în anul anterior anului de tarifare pentru serviciile autorizate prin licenţa, decizie de autorizare sau autorizaţie, numite în continuare documente de autorizare;
    - plata se face în termen de 20 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, aceasta fiind emisă în cel mult 3 zile calendaristice de la data înregistrării la R.A. I.G.C. a declaraţiei titularului.
    Plata tarifului se datorează începând cu anul în care intra în vigoare documentul de autorizare respectiv. Pentru acest prim an:
    - în termen de 50-60 de zile calendaristice de la data emiterii documentului de autorizare operatorul de telecomunicaţii respectiv trebuie sa depună la R.A. I.G.C. declaraţia pe propria răspundere menţionată la paragraful anterior, cu observatia ca, în cazul titularilor de autorizaţii pentru servicii de telecomunicaţii cu valoare adăugată, care utilizează numere de telefon cu regim de taxare "premium rate", declaraţia va conţine numărul de minute de trafic efectuat în prima luna de la emiterea autorizaţiei pe toate numerele de telefon alocate titularului pentru furnizarea serviciului respectiv;
    - plata se efectuează în termen de 20 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, aceasta fiind emisă în cel mult 3 zile calendaristice de la data înregistrării declaraţiei titularului la R.A. I.G.C.;
    - valoarea tarifului datorat este egala cu valoarea tarifului anual multiplicata cu 1/12 şi cu numărul lunilor rămase pana la sfârşitul anului, luna emiterii fiind inclusă; tariful anual se determina pe baza declaraţiei pe propria răspundere a titularului, înregistrată la R.A. I.G.C.
    Plata tarifului încetează în anul în care expira documentul de autorizare şi pentru acest an valoarea tarifului datorat este egala cu valoarea tarifului anual multiplicata cu 1/12 şi cu numărul lunilor scurse de la începutul anului, luna expirării fiind inclusă în acest număr.

    NOTE:
    1. Operatorul de servicii de telecomunicaţii cu valoare adăugată va menţiona o singura data în declaraţia sa abonatul care utilizează mai multe dintre serviciile sale autorizate.
    2. In cazul operatorilor de servicii de telecomunicaţii cu valoare adăugată care beneficiază de numere de telefon cu regim de taxare "premium rate", tariful este perceput pentru fiecare "abonat echivalent", stabilit în baza declaraţiei pe propria răspundere a titularului, astfel:
    (i) în declaraţia pe propria răspundere titularul autorizaţiei trebuie sa declare numărul mediu de minute de trafic lunar efectuat în anul anterior anului de tarifare, respectiv numărul de minute de trafic efectuat în prima luna de la emiterea documentului de autorizare, în cazul autorizaţiilor emise în cursul anului de tarifare;
    (ii) în baza declaraţiei pe propria răspundere a titularului, întocmită conform pct. (i), se calculează numărul de abonaţi echivalenţi, care este egal cu numărul rezultat din divizarea numărului mediu de minute de trafic lunar efectuat în anul anterior anului de tarifare sau, după caz, a numărului de minute de trafic efectuat în prima luna de la emiterea autorizaţiei pe toate numerele de telefon alocate titularului pentru furnizarea serviciului respectiv, în cazul autorizaţiilor emise în cursul anului de tarifare, cu:
    - 120 de minute în cazul serviciilor cu valoare adăugată tip SVA.BD (acces la informaţii şi baza de date prin intermediul calculatorului), SVA.PD (acces la informaţii şi salvari de date si/sau procesare de date), SVA.PE (posta electronica) şi SVA.SD (schimb de documente normalizate - EDI) pentru accesare Internet; sau
    - 10 minute în cazul celorlalte servicii cu valoare adăugată.
    3. Pentru operatorii de reţele de distribuţie a programelor audiovizuale pe cablu, care sunt şi furnizori de transmisii de date pe reţeaua pentru care deţin decizie de autorizare conform Legii audiovizualului nr. 48/1992, se aplica numai tarifele de la pct. 312 din lista cuprinzând tarifele.
    4. Tariful anual de supraveghere şi control, menţionat la cap. 3 pct. 311 din lista cuprinzând tarifele şi datorat de Societatea Naţionala de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A., se facturează trimestrial.
    Valoarea facturată trimestrial se obţine prin multiplicarea cu 1/4 a tarifului anual calculat pe baza declaraţiei pe propria răspundere a operatorului privind numărul de abonaţi existenţi la data întocmirii declaraţiei. Aceasta declaraţie se transmite de operator trimestrial şi trebuie sa fie înregistrată la R.A. I.G.C. pana la data de 10 a primei luni a fiecărui trimestru.
    Plata tarifului se efectuează trimestrial, pana la finele primei luni a fiecărui trimestru, în termen de 20 de zile calendaristice de la emiterea facturii.
    5. In cazul nedepunerii declaraţiei pe propria răspundere la termenul precizat la art. 5 lit. c)1, inclusiv în nota 4) a acestuia, se aplica următoarele prevederi:
    a) Pentru operatorii care furnizează servicii de baza/servicii pe reţele tip LMDS/servicii de transmisii de date/servicii cu valoare adăugată (cap. 3 pct. 311, 313, 314 si, respectiv, 315 din lista cuprinzând tarifele) tarifele datorate sunt:
    1. în cazul operatorilor care au transmis declaraţia sus-menţionată în anul anterior anului de tarifare sau în trimestrul anterior trimestrului în care se face tarifarea, în cazul Societăţii Naţionale de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A., tariful este cel prevăzut în lista cuprinzând tarifele, aplicat la numărul de abonaţi si/sau la numărul de abonaţi echivalenţi continuţi în aceasta, respectiv calculaţi în baza acesteia, majorat cu 20%;
    2. pentru operatorii care nu au transmis declaraţia sus-menţionată în anul anterior anului de tarifare tariful se transforma în tarif în cuantum fix, care are valoarea după cum urmează:
    2.1. echivalentul a 50.000 dolari S.U.A. pentru operatorii specificaţi la cap. 3 pct. 313;
    2.2. echivalentul a 10.000 dolari S.U.A. pentru operatorii specificaţi la cap. 3 pct. 314;
    2.3. echivalentul a 10.000 dolari S.U.A. pentru operatorii specificaţi la cap. 3 pct. 315 care pentru furnizarea serviciului utilizează numere de telefon cu regim de taxare "premium rate", respectiv echivalentul a 5.000 dolari S.U.A. pentru ceilalţi operatori de servicii de telecomunicaţii cu valoare adăugată.
    b) In cazul operatorilor specificaţi la cap. 3 pct. 312 din lista cuprinzând tarifele tariful datorat este cel prevăzut în lista, aplicat pentru un număr de abonaţi egal cu 85% din numărul de familii (abonate sau nu la serviciul respectiv) din localitatea pentru care operatorul este titular al unei decizii de autorizare. Numărul de familii este cel comunicat de Comisia Naţionala pentru Statistica.
    Plata tarifelor specificate în prezenta nota se efectuează în termen de 20 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, aceasta fiind emisă în cel mult 3 zile calendaristice de la termenul precizat la art. 5 lit. c)1 pentru depunerea declaraţiei.
    Plata se face în lei, la cursul de referinţa al Băncii Naţionale a României din ziua emiterii facturii.

    c)2 Pentru tarifele de supraveghere şi control care se datorează anual şi al căror cuantum este fix (conform cap. 3 din lista cuprinzând tarifele) plata se efectuează pana la finele lunii martie a fiecărui an, factura fiind emisă pana la data de 10 martie a anului în curs.
    . Plata tarifului începe cu anul emiterii documentului de autorizare. Pentru acest prim an plata se va efectua în termen de 20 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, aceasta fiind emisă în cel mult 10 zile calendaristice de la data intrării în vigoare a documentului de autorizare.
    . Valoarea tarifului datorat este egala cu valoarea tarifului anual multiplicata cu 1/12 şi cu numărul lunilor rămase pana la sfârşitul anului, luna emiterii fiind inclusă.
    Plata tarifului încetează în anul în care expira documentul de autorizare şi pentru acest an valoarea tarifului datorat este egala cu valoarea tarifului anual multiplicata cu 1/12 şi cu numărul lunilor scurse de la începutul anului, luna expirării fiind inclusă. Plata se face pana la sfârşitul lunii martie a ultimului an de valabilitate a documentului de autorizare.
    d) Pentru tarifele de supraveghere şi control, datorate la emiterea autorizaţiei de tip, plata se face o singura data la emiterea autorizaţiei, pentru fiecare tip de echipament, şi corespunde întregii durate de valabilitate a autorizaţiei.
    Tariful se plăteşte în termen de maximum 20 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, respectiv de la data emiterii autorizaţiei de tip.

    NOTE:
    1. Pentru autorizaţiile emise anterior intrării în vigoare a prezentelor tarife se datorează un tarif care se calculează înmulţind tariful de baza cu raportul dintre numărul de luni de valabilitate a respectivei autorizaţii, rămase de la data intrării în vigoare a ordinului de aprobare a prezentei liste cuprinzând tarifele, şi numărul total de luni de valabilitate a autorizaţiei în cauza. Tariful se va plati în termen de maximum 20 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, aceasta fiind emisă în termen de maximum 20 de zile calendaristice de la intrarea în vigoare a susmentionatului ordin.
    2. Tarifele de supraveghere şi control nu se percep de la distribuitorii autorizaţi ai unui titular de autorizaţie de tip pentru echipamentul respectiv, cu condiţia ca aceştia sa fi fost notificati la R.A. I.G.C., în acest sens, de către titularul autorizaţiei de tip.

    e) Pentru serviciile la cerere plata se datorează la depunerea cererii, cu excepţia cazurilor specificate la cap. 2.

    NOTA:
    In cazul tarifului datorat la depunerea cererii copia de pe documentul de plata a tarifului trebuie sa însoţească cererea pentru efectuarea serviciului.

    ART. 6
    (1) In cazul în care titularul licenţei sau al autorizaţiei solicita anularea acesteia înainte de data expirării menţionată în documentele respective, tarifele plătite pentru trimestrul sau anul în care este solicitată anularea nu se returnează.
    (2) Dacă documentele sus-menţionate sunt anulate sau retrase din vina titularului, tarifele plătite pentru trimestrul sau anul în care s-a efectuat anularea ori retragerea nu se returnează.
    ART. 7
    (1) Pe perioada suspendării documentului de autorizare sau a documentului de asignare a frecvenţei titularul acestuia datorează tarifele corespunzătoare serviciului care face obiectul documentului respectiv.
    (2) Tariful se datorează trimestrial, anual sau pentru o noua perioada de valabilitate, în cuantumul precizat în lista cuprinzând tarifele, şi în cazul documentelor sus-menţionate a căror valabilitate a expirat şi pentru care titularul a contestat, conform legii, decizia emitentului acestor documente de a nu le reînnoi. Plata se efectuează în termen de 20 de zile calendaristice de la emiterea facturii, factura fiind emisă în termen de 7 zile calendaristice de la data înregistrării la R.A. I.G.C. a notificării depunerii contestaţiei. Pentru aceste cazuri tarifele achitate nu se returnează în situaţia în care organismul abilitat cu soluţionarea contestaţiei hotărăşte menţinerea deciziei iniţiale de a nu se reînnoi documentul respectiv.
    (3) Agenţia Naţionala pentru Comunicaţii şi Informatica va transmite R.A. I.G.C. copii de pe documentele necesare pentru aplicarea prevederilor menţionate la alineatul de mai sus.
    ART. 8
    In ceea ce priveşte termenele de plata a facturilor, se fac următoarele precizări:
    a) în cazul în care termenul de plata a facturii expira într-o zi nelucrătoare, plata se considera în termen, dacă este efectuată în ziua lucrătoare imediat următoare;
    b) se considera data a plăţii tarifului data la care băncile debitează contul plătitorului pe baza instrumentelor de decontare specifice, confirmate prin ştampila şi semnătura autorizata a acestora, pentru cazul plăţilor prin banca sau data chitanţei de încasare a valorii facturii la casieria R.A. I.G.C., respectiv data expedierii mandatului poştal, pentru cazul plăţilor în numerar;
    c) pentru întârzierea plăţii tarifelor la termenele scadente se aplica o penalizare de 0,3% pentru fiecare zi de întârziere, aplicată la valoarea tarifului. Termenul de plata a facturilor de penalizare este de maximum 20 de zile calendaristice de la data emiterii acestora;
    d) în cazul neachitarii la termenul scadent a tarifelor datorate, R.A. I.G.C. va emite o somaţie de punere în întârziere. Somaţia se emite în maximum 10 zile calendaristice de la termenul scadent de plata a facturii. Dacă după maximum 30 de zile calendaristice de la data emiterii somaţiei tarifele aferente nu sunt achitate, autorizaţiile sau licentele pot fi retrase de către emitentul acestora, în condiţiile legii.
    ART. 9
    (1) In cazul în care se constata furnizarea de informaţii incorecte despre numărul de abonaţi sau despre numărul de minute de trafic, titularul documentului de autorizare datorează atât plata diferenţei dintre tariful ce trebuia plătit conform datelor corecte şi suma efectiv plătită, precum şi penalizările de neplata în valoare de 0,3% pe zi, aplicate la aceasta diferenţa, calculate de la data scadenta a plăţii tarifului specificat în prezenta lista pana la data constatării neregulii comise de titular prin informarea incorectă.
    (2) Plata trebuie efectuată în termen de 20 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, aceasta fiind emisă în termen de 15 zile calendaristice de la data constatării neregulii în cauza.
    (3) In caz de neplata se aplica prevederile art. 8 lit. d).
    ART. 10
    (1) Modificarea parametrilor din documentul de asignare a frecvenţei în baza cărora, conform art. 3 alin. (1), au fost calculate tarifele conduce la retarifare conform noilor condiţii prevăzute în documentul de asignare a frecvenţei modificat, începând cu perioada de tarifare imediat următoare emiterii documentelor referitoare la modificările respective.
    (2) Prevederea alin. (1) se aplica corespunzător şi în cazul modificărilor altor documente de autorizare.
    ART. 11
    (1) Tarifele pentru servicii la cerere şi de control al utilizării spectrului se reduc cu 50% pentru:
    a) reţelele de radiocomunicaţii folosite exclusiv pentru legăturile destinate operaţiunilor de salvare de vieţi omeneşti (staţii de salvare, salvamont, salvamar etc.);
    b) staţiile din serviciul de amator ale persoanelor care au calitatea de veteran de război, student sau elev la cursuri de zi, ale persoanelor care poseda certificat legal de handicapat sau ale altor categorii de persoane care pot beneficia de astfel de reduceri, în conformitate cu legislaţia în vigoare;
    c) frecventele din serviciul mobil maritim şi mobil aeronautic, utilizate în exclusivitate pentru salvari de vieţi omeneşti;
    d) reţelele de radiocomunicaţii cu frecvente alocate la nivel naţional, utilizate în cadrul activităţilor de protecţie civilă a populaţiei impotriva calamităţilor naturale. Nominalizarea acestor reţele se face prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Comunicaţii şi Informatica.
    (2) Pentru a putea beneficia de reducere, documentele care atesta acest drept trebuie depuse la unitatea R.A. I.G.C., care va emite autorizaţia de funcţionare o data cu cererea de autorizare. Titularii de autorizaţii emise pana la data intrării în vigoare a prezentelor tarife, pentru a putea beneficia de reducere, trebuie sa predea documentele menţionate mai sus în termen de 30 de zile calendaristice de la aceasta data. In cazul elevilor şi al studenţilor documentele pentru reducere trebuie depuse şi în fiecare an pana la data de 20 ianuarie a anului respectiv.
    ART. 12
    Prin data intrării în vigoare a unui document de asignare a frecventelor sau a unui document de autorizare se înţelege:
    - data emiterii, în cazul documentelor emise de R.A. I.G.C.;
    - data înregistrării la R.A. I.G.C. a copiei de pe documentul respectiv, transmisă de Agenţia Naţionala pentru Comunicaţii şi Informatica, în cazul documentelor emise de aceasta.
    ART. 13
    In cazuri temeinic justificate R.A. I.G.C. poate sa acorde înlesniri la plata debitelor, cum ar fi: amânări sau eşalonări la plata tarifelor şi amânări si/sau eşalonări la plata penalizărilor datorate. Aceste înlesniri se pot acorda la cererea scrisă şi temeinic justificată a debitorilor, numai cu avizul Agenţiei Naţionale pentru Comunicaţii şi Informatica.
    ART. 14
    Termenii tehnici sau administrativi folosiţi în lista cuprinzând tarifele, în accepţiunea acesteia, au următoarele definiţii:
    a) reţea de radiocomunicaţii - ansamblul staţiilor de radiocomunicaţii fixe, mobile, portabile, care utilizează în comun una sau mai multe frecvente radioelectrice într-un mod de lucru bine determinat şi într-o zona determinata;
    b1) reţea locală - reţeaua la care utilizatorii/abonatii sunt amplasati pe teritoriul unei singure localităţi (municipiu, oraş, comuna);
    b2) reţea zonala - reţeaua la care utilizatorii/abonatii sunt amplasati pe teritoriul a maximum 5 judeţe;
    b3) reţea naţionala - reţeaua la care utilizatorii/abonatii sunt amplasati pe teritoriul a mai mult de 5 judeţe;
    c1) înălţimea efectivă - diferenţa calculată pe un azimut dat între înălţimea centrului de radiaţie al antenei emitatorului (din amplasamentul fix dat) deasupra nivelului marii şi media inaltimii terenului deasupra nivelului marii, calculată pe o distanta fata de amplasamentul antenei, cuprinsă între:
    - 3-15 km în cazul radiodifuziunii;
    - 1-15 km pentru celelalte servicii;
    c2) înălţimea efectivă maxima - valoarea maxima care rezulta dintre valorile inaltimilor efective calculate pe toate azimuturile luate din 10 în 10 grade în jurul antenei;
    d1) puterea aparent radiată - produsul dintre puterea de emisie şi câştigul antenei pe diferite azimuturi, produs din care se scad pierderile pe traseul dintre borna de ieşire a emitatorului şi borna de intrare în antena;
    d2) puterea aparent radiată maxima - valoarea puterii aparent radiate, calculată pentru câştigul maxim al antenei;
    d3) puterea de emisie - puterea la borna de ieşire a emitatorului;
    e) furnizor de servicii G-MPCS - titularul documentului de autorizare în scopul furnizarii unui serviciu de comunicaţii mobile globale personale prin satelit (G-MPCS);
    f) serviciul de curierat accelerat - serviciul poştal nerezervat ce consta în prezentarea, prelucrarea, transportul şi distribuirea trimiterilor poştale într-o perioada stabilită, în funcţie de zona de deservire autorizata conform anexei nr. 1 la Ordinul ministrului comunicaţiilor nr. 226/1997;
    g) număr mediu de minute de trafic lunar - suma minutelor de trafic lunar, efectuate în cursul anului calendaristic anterior anului de tarifare pe toate numerele de telefon cu regim de taxare "premium rate", alocate unui titular de autorizaţie pentru servicii de telecomunicaţii cu valoare adăugată, divizata cu numărul lunilor de valabilitate a autorizaţiei în cursul anului calendaristic anterior anului de tarifare;
    h) număr de abonaţi echivalenţi - numărul rezultat din divizarea numărului mediu de minute de trafic lunar sau, după caz, a numărului de minute de trafic efectuat în prima luna de la emiterea autorizaţiei pe toate numerele de telefon alocate titularului pentru furnizarea serviciului respectiv, în cazul autorizaţiilor emise în cursul anului de tarifare, cu:
    - 120 de minute, în cazul serviciilor cu valoare adăugată tip SVA.BD (acces la informaţii şi baza de date prin intermediul calculatorului), SVA.PD (acces la informaţii şi salvari de date si/sau procesare de date), SVA.PE (posta electronica) şi SVA.SD (schimb de documente normalizate - EDI) pentru accesare Internet; sau
    - 10 minute, în cazul celorlalte servicii cu valoare adăugată.

    PARTEA A II- A
    Lista cuprinzând tarifele

    CAP. 1
    Tarife de control al utilizării spectrului

    11 Serviciul mobil terestru

    111 Reţele naţionale de telefonie mobila celulara
    NOTA 111: a) Tarifele sunt datorate în dolari S.U.A. şi se plătesc în lei la cursul de referinţa al Băncii Naţionale a României din ziua emiterii facturii.
    b) Tarifele se datorează anual pentru fiecare canal duplex de 25 kHz pentru reţeaua NMT 450 sau de 200 kHz pentru reţele GSM 900 şi GSM 1800 (DCS 1800). Tarifele pentru canalele suplimentare alocate la nivel local se practica de R.A. I.G.C. numai în situaţiile în care nu se dispune de canale la nivel naţional.

    1111 Tarife pentru reţeaua de telefonie mobila celulara analogica NMT 450
    11111 Tarif pentru canale alocate la nivel naţional prin licenţa sau prin acte adiţionale la licenţa ............................ echivalentul a 2.300 dolari S.U.A./an/canal
    11112 Tarif pentru un canal alocat suplimentar la nivelul local al municipiului Bucureşti ................................... echivalentul a 250 dolari S.U.A./an /canal
    11113 Tarif pentru un canal alocat suplimentar la nivelul local al unui oraş, altul decât municipiul Bucureşti ................. echivalentul a 25 dolari S.U.A./an/canal
    1112 Tarif pentru reţele de telefonie mobila celulara digitală GSM 900
    11121 Tarif pentru canalele alocate iniţial prin licenţe ........... echivalentul a 5.000.000 dolari S.U.A./an/licenţa

    NOTA 11121: Tariful este anual şi se datorează pentru cele 22 de canale alocate iniţial prin licenţa fiecărei reţele.

    11122 Tarif pentru un canal suplimentar alocat la nivel naţional ....................... echivalentul a 230.000 dolari S.U.A./an/canal
    11123 Tarif pentru un canal suplimentar alocat la nivelul local al municipiului Bucureşti .................................. echivalentul a 35.000 dolari S.U.A./an/canal
    11124 Tarif pentru un canal suplimentar alocat la nivelul local al unui oraş, altul decât municipiul Bucureşti ............................. echivalentul a 2.300 dolari S.U.A./an/canal
    1113 Tarif pentru reţeaua de telefonie mobila celulara digitală GSM 1800 (DCS 1800) la nivel naţional
    11131 Tarif pentru canalele alocate iniţial prin licenţa ....................... echivalentul a 3.651.190 dolari S.U.A./an/licenţa

    NOTA 11131: Tariful este anual şi se datorează pentru cele 22 de canale alocate iniţial prin licenţa, dintre care 15 sunt canale alocate la nivel naţional, iar 7 sunt canale alocate la nivelul local al municipiului Bucureşti.

    11132 Tarif pentru un canal suplimentar alocat la nivel naţional .................... echivalentul a 230.000 dolari S.U.A./an/canal

    NOTA 11132: In cazul în care un canal suplimentar este alocat la nivel naţional prin transformarea unui canal suplimentar alocat iniţial la nivel local, facturat şi plătit astfel, titularul de licenţa datorează un tarif egal cu diferenţa dintre valoarea tarifului datorat pentru un canal naţional şi valoarea tarifului datorat pentru canalul local transformat în canal naţional, multiplicata cu 1/12 şi cu numărul lunilor rămase pana la sfârşitul anului respectiv, luna transformarii alocării fiind inclusă.

    11133 Tarif pentru un canal suplimentar alocat la nivelul local al municipiului Bucureşti .................................... echivalentul a 35.000 dolari S.U.A./an/canal
    11134 Tarif pentru un canal suplimentar alocat la nivelul local al unui oraş, altul decât municipiul Bucureşti ................. echivalentul a 2.300 dolari S.U.A./an/canal

    112 Reţele naţionale de radiocomunicaţii mobile digitale trunked tip TETRA

    NOTA 112: a) Tarifele sunt datorate în dolari S.U.A. şi se plătesc în lei la cursul de referinţa al Băncii Naţionale a României din ziua emiterii facturii.
    b) Tarifele se datorează anual pentru fiecare canal duplex de 25 kHz alocat. Tarifele pentru canalele suplimentare alocate la nivel local se practica de R.A. I.G.C. numai în situaţiile în care nu se dispune de canale la nivel naţional.

    1121 Tarif pentru un canal alocat la nivel naţional .................. echivalentul a 2.500 dolari S.U.A./an/canal
    1122 Tarif pentru un canal alocat la nivel local ..................... echivalentul a 50 dolari S.U.A./an/canal

    113 Reţele locale de radiocomunicaţii mobile în mod de utilizare simplex



                                                                                                     - lei -
            +------------------------------------------------------------------------------------------------------+
            | 0 1 2 3 4 5 6 7 8 |
+-----------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| \ Hef (m)| |
| \ | |
| \ | <= 10 <= 20 <= 40 <= 80 <= 160 <= 320 <= 640 <= 1280 > 1280 |
| \ | |
|PAR (W) \| |
+----+------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 0 | <= 2|100.000 150.000 224.000 337.000 505.000 757.000 1.136.000 1.704.000 2.556.000|
| 1 | <= 4|130.000 195.000 292.000 438.000 656.000 985.000 1.477.000 2.216.000 3.323.000|
| 2 | <= 8|169.000 253.000 379.000 569.000 853.000 1.280.000 1.920.000 2.880.000 4.320.000|
| 3 | <= 16|219.000 329.000 493.000 740.000 1.109.000 1.664.000 2.496.000 3.744.000 5.617.000|
| 4 | <= 32|285.000 427.000 641.000 962.000 1.442.000 2.163.000 3.245.000 4.868.000 7.302.000|
| 5 | <= 64|370.000 556.000 833.000 1.250.000 1.875.000 2.812.000 4.219.000 6.328.000 9.492.000|
| 6 | > 64|481.000 722.000 1.083.000 1.625.000 2.437.000 3.656.000 5.484.000 8.226.000 12.340.000|
+----+------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+


    NOTA 113: a) Tariful este exprimat în lei şi este datorat trimestrial.
    b) Tariful se multiplica cu numărul frecventelor asignate prin documentul de asignare, în cazul reţelelor/staţiilor care au asignate mai mult de o frecventa.
    c) Tariful se aplica fiecărei staţii de baza, corespunzător inaltimii efective maxime (Hef) şi puterii aparent radiate maxime (PAR).
    d) In cazul staţiilor autorizate anterior aprobării prezentei liste, la calculul tarifelor se vor lua în considerare valorile Hef şi PAR înscrise în documentul de asignare.
    e) Tariful se multiplica cu doi (2) pentru reţelele funcţionând în benzile de frecvente cuprinse între 146-174 MHz, cu ecartul între canale adiacente de 25 kHz.
    f) Tariful se reduce cu 20% pentru reţelele funcţionând în benzile de frecvente cuprinse între 30-50 MHz.
    g) Tariful se reduce cu 10% pentru reţelele funcţionând în benzile de frecvente cuprinse între 50-87 MHz.
    h) Tariful se aplica şi pentru reţele constituite numai din staţii mobile şi portabile, luându-se în calcul PAR maxima înscrisă în documentul de asignare şi Hef = 10 m.

    114 Reţele locale de radiocomunicaţii mobile în mod de utilizare semiduplex sau duplex


                                                                                                        - lei -
            +------------------------------------------------------------------------------------------------------+
            | 0 1 2 3 4 5 6 7 8 |
+-----------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| \ Hef (m)| |
| \ | |
| \ | <= 10 <= 20 <= 40 <= 80 <= 160 <= 320 <= 640 <= 1280 > 1280 |
| \ | |
|PAR (W) \| |
+----+------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 0 | <= 2|200.000 299.000 449.000 673.000 1.010.000 1.515.000 2.272.000 3.409.000 5.113.000|
| 1 | <= 4|259.000 389.000 584.000 875.000 1.313.000 1.970.000 2.954.000 4.431.000 6.647.000|
| 2 | <= 8|337.000 506.000 759.000 1.138.000 1.707.000 2.560.000 3.840.000 5.761.000 8.641.000|
| 3 | <= 16|438.000 657.000 986.000 1.479.000 2.219.000 3.328.000 4.993.000 7.489.000 11.233.000|
| 4 | <= 32|570.000 855.000 1.282.000 1.923.000 2.885.000 4.327.000 6.490.000 9.735.000 14.603.000|
| 5 | <= 64|741.000 1.111.000 1.667.000 2.500.000 3.750.000 5.625.000 8.437.000 12.656.000 18.984.000|
| 6 | > 64|963.000 1.444.000 2.167.000 3.250.000 4.875.000 7.312.000 10.969.000 16.453.000 24.679.000|
+----+------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+



    NOTA 114: a) Tariful este exprimat în lei şi este datorat trimestrial.
    b) Tariful se multiplica cu numărul canalelor duplex sau semiduplex asignate prin documentul de asignare, în cazul reţelelor/staţiilor care au asignate mai mult de un canal.
    c) Tariful se aplica fiecărei staţii de baza, corespunzător inaltimii efective maxime (Hef) şi puterii aparent radiate maxime (PAR).
    d) In cazul staţiilor autorizate anterior aprobării prezentei liste, la calculul tarifelor se vor lua în considerare valorile Hef şi PAR înscrise în documentul de asignare.
    e) Tariful se multiplica cu doi (2) pentru reţele funcţionând în benzile de frecvente cuprinse între 146174 MHz; 400-410 MHz; 440-450 MHz şi 450-470 MHz, cu ecart între canale adiacente de 25 kHz.
    f) Tariful se reduce cu 20% pentru reţelele funcţionând în benzile de frecvente cuprinse între 30-50 MHz.
    g) Tariful se reduce cu 10% pentru reţelele funcţionând în benzile de frecvente cuprinse între 50-87 MHz.

    115 Reţele radiopaging

    1151 Tarif pentru o frecventa alocata la nivel naţional ............................... echivalentul a 2.500 dolari S.U.A./an/canal

    NOTA 1151: a) Tariful este datorat în dolari S.U.A. şi se plăteşte în lei la cursul de referinţa al Băncii Naţionale a României din ziua emiterii facturii.
    b) Tariful se datorează anual.

    1152 Tarif pentru o frecventa asignata la nivel zonal sau local




                                                                                                       - lei -
            +------------------------------------------------------------------------------------------------------+
            | 0 1 2 3 4 5 6 7 8 |
+-----------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| \ Hef (m)| |
| \ | |
| \ | <= 10 <= 20 <= 40 <= 80 <= 160 <= 320 <= 640 <= 1280 > 1280 |
| \ | |
|PAR (W) \| |
+----+------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 0 | <= 2|100.000 150.000 224.000 337.000 505.000 757.000 1.136.000 1.704.000 2.556.000|
| 1 | <= 4|130.000 195.000 292.000 438.000 656.000 985.000 1.477.000 2.216.000 3.323.000|
| 2 | <= 8|169.000 253.000 379.000 569.000 853.000 1.280.000 1.920.000 2.880.000 4.320.000|
| 3 | <= 16|219.000 329.000 493.000 740.000 1.109.000 1.664.000 2.496.000 3.744.000 5.617.000|
| 4 | <= 32|285.000 427.000 641.000 962.000 1.442.000 2.163.000 3.245.000 4.868.000 7.302.000|
| 5 | <= 64|370.000 556.000 833.000 1.250.000 1.875.000 2.812.000 4.219.000 6.328.000 9.492.000|
| 6 | > 64|481.000 722.000 1.083.000 1.625.000 2.437.000 3.656.000 5.484.000 8.226.000 12.340.000|
+----+------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+


    NOTA 1152: a) Tariful este exprimat în lei şi este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica fiecărei staţii de baza, corespunzător inaltimii efective maxime (Hef) şi puterii aparent radiate maxime (PAR).
    c) In cazul staţiilor autorizate anterior aprobării prezentei liste, la calculul tarifelor se vor lua în considerare valorile Hef şi PAR înscrise în documentul de asignare.

    116 Tarif pentru staţii de radiocomunicaţii cu utilizare în comun a frecventelor în banda 26,960-27,410 MHz (CB) ......................................... 90.000 lei/an/staţie

    117 Tarif pentru staţii de radiocomunicaţii profesionale la mica distanta PMR 446, care funcţionează pe frecventele: 446,03125 MHz; 446,04375 MHz; 446,05625 MHz; 446,06875 MHz; 446,08125 MHz ................................................. 90.000 lei/an/staţie

    12 Serviciul Fix Terestru

    121 Tarife pentru staţii de radioreleu

    NOTA 121: a) Tarifele sunt exprimate în lei şi se datorează trimestrial.
    b) Tarifele se aplica fiecărei staţii, pentru fiecare frecventa de emisie asignata prin documentul de asignare a frecvenţei.
    c) Tarifele sunt stabilite pentru o largime de banda a emisiunii de pana la 28 MHz pentru fiecare frecventa de emisie asignata. Pentru largimi de banda mai mari de 28 MHz tariful se multiplica cu doi (2).

    1211 Tarif pentru staţii de radioreleu în banda de frecvente f ≤ 1 GHz ................. 300.000 lei/trimestru/frecventa

    NOTA 1211: Tariful se aplica şi în cazul linkurilor necesare transmiterii semnalului de modulatie în reţelele radiopaging.

    1212 Tarif pentru staţii de radioreleu în banda de frecvente 1 GHz < f ≤ 3 GHz .................... 200.000 lei/trimestru/frecventa
    1213 Tarif pentru staţii de radioreleu în banda de frecvente 3 GHz < f ≤ 10 GHz .................. 150.000 lei/trimestru/frecventa
    1214 Tarif pentru staţii de radioreleu în banda de frecvente f > 10 GHz ................................... 100.000 lei/trimestru/frecventa
    1215 Tarif pentru staţii transportabile de radioreleu ............................... 300.000 lei/trimestru/frecventa.

    122 Tarif pentru reţele de transport al programelor audiovizuale punct la punct sau punct-multipunct în banda 2290-2235 MHz, tip MMDS

- lei -
            +------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
            | 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 |
+-----------+------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
|PAR (W) | <= 1 <= 2 <= 4 <= 8 <= 16 <= 32 <= 64 <= 128 <= 256 > 256 |
+-----------+------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
|Tarif |114.000 148.000 193.000 250.000 326.000 423.000 550.000 715.000 930.000 1.209.000 |
+-----------+------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+



    NOTA 122: a) Tariful este exprimat în lei şi se datorează trimestrial.
    b) Tariful se aplica fiecărei staţii de baza corespunzător puterii aparent radiate maxime (PAR).
    c) In cazul staţiilor autorizate anterior aprobării prezentei liste, la calculul tarifelor se va lua în considerare valoarea PAR înscrisă în documentul de asignare.

    123 Tarif pentru reţele radio de acces locale (WLL)

    1231 Tarif pentru reţele locale de acces radio în banda de frecvente 150 MHz şi 400 MHz


                                                                                                      - lei -
            +------------------------------------------------------------------------------------------------------+
            | 0 1 2 3 4 5 6 7 8 |
+-----------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| \ Hef (m)| |
| \ | |
| \ | <= 10 <= 20 <= 40 <= 80 <= 160 <= 320 <= 640 <= 1280 > 1280 |
| \ | |
|PAR (W) \| |
+----+------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 0 | <= 2|200.000 299.000 449.000 673.000 1.010.000 1.515.000 2.272.000 3.409.000 5.113.000|
| 1 | <= 4|259.000 389.000 584.000 875.000 1.313.000 1.970.000 2.954.000 4.431.000 6.647.000|
| 2 | <= 8|337.000 506.000 759.000 1.138.000 1.707.000 2.560.000 3.840.000 5.761.000 8.641.000|
| 3 | <= 16|438.000 657.000 986.000 1.479.000 2.219.000 3.328.000 4.993.000 7.489.000 11.233.000|
| 4 | <= 32|570.000 855.000 1.282.000 1.923.000 2.885.000 4.327.000 6.490.000 9.735.000 14.603.000|
| 5 | <= 64|741.000 1.111.000 1.667.000 2.500.000 3.750.000 5.625.000 8.437.000 12.656.000 18.984.000|
| 6 | > 64|963.000 1.444.000 2.167.000 3.250.000 4.875.000 7.312.000 10.969.000 16.453.000 24.679.000|
+----+------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+


    NOTA 1231: a) Tariful este exprimat în lei şi este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica fiecărei staţii de baza, corespunzător inaltimii efective maxime (Hef) şi puterii aparent radiate maxime (PAR).
    c) In cazul staţiilor autorizate anterior aprobării prezentei liste, la calculul tarifelor se vor lua în considerare valorile Hef şi PAR înscrise în documentul de asignare.
    d) Tariful se multiplica cu numărul canalelor duplex asignate.
    e) Tariful se aplica şi pentru reţelele tip URTES şi SIRAM.

    1232 Tarif pentru reţele locale urbane de acces radio, tip CT 2 (864\'f7868 MHz) .......... 40.000.000 lei/trimestru/banda CT 2
    1233 Tarif pentru reţele locale rurale de acces radio, tip CT 2 (864\'f7868 MHz) .......... 4.000.000 lei/trimestru/banda CT 2
    1234 Tarif pentru reţea locală urbana de acces radio DECT, la nivelul municipiului Bucureşti ................................... 50.000.000 lei/trimestru/banda DECT în partaj
    1235 Tarif pentru reţele locale urbane de acces radio DECT, pentru alte oraşe decât municipiul Bucureşti ......................... 20.000.000 lei/trimestru/banda DECT în partaj
    1236 Tarif pentru reţele locale rurale de acces radio DECT .................. 2.000.000 lei/trimestru/banda DECT în partaj
    1237 Tarif pentru reţea locală urbana de acces radio CDMA, la nivelul municipiului Bucureşti ................................. 10.000.000 lei/trimestru/banda de maximum 1 MHz

    NOTA 1237: Pentru largimi de banda mai mari decât 1 MHz tariful se multiplica cu numărul rezultat din divizarea benzii atribuite cu 1 MHz.

    1238 Tarif pentru reţele locale urbane de acces radio CDMA, pentru alte oraşe decât municipiul Bucureşti ........................ 4.000.000 lei/trimestru/banda de maximum 1 MHz

    NOTA 1238: Pentru largimi de banda mai mari decât 1 MHz tariful se multiplica cu numărul rezultat din divizarea benzii atribuite cu 1 MHz.

    1239 Tarif pentru reţele locale rurale de acces radio CDMA ................... 1.000.000 lei/trimestru/banda de maximum 1 MHz

    NOTA 1239: Pentru largimi de banda mai mari decât 1 MHz tariful se multiplica cu numărul rezultat din divizarea benzii atribuite cu 1 MHz.

    124 Tarif pentru reţele independente DECT şi CT 2, destinate uzului propriu, care funcţionează cu sau fără sistem PABX adiacent .................. 500.000 lei/trimestru/banda în partaj

    125 Tarif pentru reţele naţionale publice punct-multipunct tip LMDS

    NOTA 125: a) Tarifele sunt datorate în dolari S.U.A. şi se plătesc în lei la cursul de referinţa al Băncii Naţionale a României din ziua emiterii facturii.
    b) Tarifele se datorează anual pentru o largime de banda de 1 GHz, alocata prin licenţa. In situaţia alocării de spectru suplimentar celui alocat prin licenţa tarifele se multiplica cu numărul rezultat din divizarea largimii totale de banda, alocata cu 1 GHz.
    c) La calculul tarifelor se ia în considerare numărul de familii abonate sau nu la serviciile LMDS, pentru fiecare localitate menţionată în licenţa. Numărul familiilor este cel comunicat de Comisia Naţionala pentru Statistica.

    1251 Tarif pentru localităţile cu un număr de familii cuprins între 500 mii şi 1 milion .............. 0,2 dolari S.U.A./familie/an
    1252 Tarif pentru localităţile cu un număr de familii cuprins între 100 mii şi 500 mii ............... 0,15 dolari S.U.A./familie/an
    1253 Tarif pentru localităţile cu un număr de familii mai mic de 100 mii ............... 0,1 dolari S.U.A./familie/an

    126 Tarif pentru reţele punct la punct si/sau punct-multipunct, care utilizează tehnici de modulatie cu spectru imprastiat (spread spectrum)

    NOTA 126: Tarifele sunt exprimate în lei şi se datorează trimestrial.

    1261 Tarif pentru reţea punct la punct ......................................... 150.000 lei/staţie/trimestru

    NOTA 1261: a) Tariful se aplica fiecărei staţii din reţea.
    b) Pentru staţiile din reţea punct la punct care fac şi transmisii punct-multipunct se aplica numai tariful specificat la pct. 1262.

    1262 Tarif pentru reţea punct-multipunct ....................................... 600.000 lei/staţie/trimestru

    NOTA 1262: Tariful nu se aplica staţiilor de abonat.

    13 Serviciul de radiodifuziune sonora şi televiziune

    NOTA 13: Tariful este exprimat în lei şi se datorează trimestrial.

    131 Tarife pentru staţii de radiodifuziune sonora în banda de frecvente f ≤ 3 MHz

                                                                - lei -
          ┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┐
          │ 0 1 2 3 4 5 │
┌─────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Pem (kW) │ ≤ 100 ≤ 200 ≤ 400 ≤ 600 ≤ 1200 > 1200 │
├─────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Tarif │ 114.000 148.000 193.000 250.000 326.000 423.000 │
└─────────┴──────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    NOTA 131: Tariful se aplica pentru fiecare frecventa asignata corespunzător puterii de emisie (Pem) înscrise în documentul de asignare a frecvenţei.

    132 Tarife pentru staţii de radiodifuziune sonora în banda de frecvente 3 MHz <f≤ 30 MHz

                                                                - lei -
          ┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┐
          │ 0 1 2 3 4 │
┌─────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Pem (kW) │ ≤ 5 ≤ 10 ≤ 20 ≤ 40 > 40 │
├─────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Tarif │ 114.000 148.000 193.000 250.000 326.000 │
└─────────┴──────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    NOTA 132: Tariful se aplica pentru fiecare frecventa asignata corespunzător puterii de emisie (Pem) înscrise în documentul de asignare a frecvenţei.

    133 Tarife pentru staţii de radiodifuziune sonora în benzile de frecvente 67\'f773 MHz şi 87\'f7108 MHz

                                                                - lei -
            ┌────────────────────────────────────────────────────────────────┐
            │ 0 1 2 3 4 5 │
┌───────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Hef(m)│ │
├───────────┤ ≤ 35 ≤ 70 ≤ 140 ≤ 280 ≤ 560 > 560 │
│PAR(W) │ │
├────┬──────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0 │≤ 250│ 250.000 376.000 564.000 845.000 1.268.000 1.902.000 │
├────┼──────┤ │
│ 1 │≤ 500│ 326.000 488.000 733.000 1.099.000 1.648.000 2.472.000 │
├────┼──────┤ │
│ 2 │≤1.000│ 423.000 635.000 952.000 1.429.000 2.143.000 3.214.000 │
├────┼──────┤ │
│ 3 │≤2.000│ 550.000 825.000 1.238.000 1.857.000 2.786.000 4.179.000 │
├────┼──────┤ │
│ 4 │≤4.000│ 715.000 1.073.000 1.609.000 2.414.000 3.621.000 5.432.000 │
├────┼──────┤ │
│ 5 │>4.000│ 930.000 1.395.000 2.092.000 3.139.000 4.708.000 7.062.000 │
└────┴──────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    NOTA 133: a) Tariful se aplica pentru fiecare frecventa asignata corespunzător puterii aparent radiate maxime (PAR) şi inaltimii efective maxime (Hef), înscrise în documentul de asignare a frecvenţei sau în proiectul staţiei, avizat de autoritatea de reglementare în telecomunicaţii, în cazul în care documentul de asignare nu conţine datele necesare.
    b) Tarifele pentru staţiile care au timpul de antena partajat se datorează de fiecare titular de autorizaţie tehnica de funcţionare, indiferent de timpul de antena acordat prin licenţa de emisie.
    c) Tariful se multiplica cu doi (2) pentru emiţătoare care au emisiuni stereofonice.

    134 Tarife pentru staţii de televiziune (imagine şi sunet insotitor)

                                                                - lei -
            ┌────────────────────────────────────────────────────────────────┐
            │ 0 1 2 3 4 5 │
┌───────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Hef(m)│ │
├───────────┤ ≤ 35 ≤ 70 ≤ 140 ≤ 280 ≤ 560 > 560 │
│PAR(W) │ │
├────┬──────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0 │≤ 500│ 651.000 977.000 1.465.000 2.198.000 3.297.000 4.945.000 │
├────┼──────┤ │
│ 1 │≤1.000│ 847.000 1.270.000 1.905.000 2.857.000 4.286.000 6.428.000 │
├────┼──────┤ │
│ 2 │≤2.000│1.101.000 1.651.000 2.476.000 3.714.000 5.571.000 8.357.000 │
├────┼──────┤ │
│ 3 │≤4.000│1.431.000 2.146.000 3.219.000 4.828.000 7.243.000 10.864.000 │
├────┼──────┤ │
│ 4 │>4.000│1.860.000 2.790.000 4.185.000 6.277.000 9.416.000 14.123.000 │
└────┴──────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    NOTA 134: a) Tariful se aplica corespunzător puterii aparent radiate maxime (PAR) şi inaltimii efective maxime (Hef), înscrise în documentul de asignare a frecvenţei sau în proiectul staţiei, avizat de autoritatea de reglementare în telecomunicaţii, în cazul în care documentul de asignare nu conţine datele necesare.
    b) Tariful pentru staţiile de televiziune care au timpul de antena partajat se datorează de către fiecare titular de autorizaţie tehnica de funcţionare, indiferent de timpul de antena acordat prin licenţa de emisie.

    14 Serviciul mobil maritim

    NOTA 14: Tariful este exprimat în lei şi se datorează trimestrial.

    141 Tarif pentru staţii de nava neechipate conform GMDSS ....................... 150.000 lei/staţie/trimestru

    NOTA 141: Tariful se aplica şi pentru navele din apele interioare.

    142 Tarif pentru staţii de nava echipate conform GMDSS ......................... 400.000 lei/staţie/trimestru

    NOTA 142: Tariful se aplica şi pentru navele din apele interioare.

    143 Tarif pentru staţii portabile în VHF ....................................... 24.000 lei/staţie/trimestru

    144 Tarif pentru staţii de coasta .............................................. 100.000 lei/frecventa/trimestru

    NOTA 144: Tariful se multiplica cu numărul frecventelor asignate prin documentul de asignare a frecvenţei, în cazul staţiilor care au asignate mai mult de o frecventa.

    15 Serviciul mobil aeronautic

    NOTA 15: Tariful este exprimat în lei şi se datorează trimestrial.

    151 Tarif pentru staţii de aeronava ............................................ 150.000 lei/staţie/trimestru

    152 Tarif pentru staţii aeronautice ........................................... 300.000 lei/frecventa/trimestru

    NOTA 152: Tariful se multiplica cu numărul frecventelor asignate prin documentul de asignare a frecvenţei, în cazul staţiilor care au asignate mai mult de o frecventa.

    16 Serviciul fix şi mobil prin satelit (exclusiv segmentul spatial)

    161 Tarif pentru staţii de sol

    NOTA 161: Tariful este exprimat în lei şi se datorează trimestrial.

    1611 Tarif pentru staţii fixe ......................... 600.000 lei/staţie/trimestru
    1612 Tarif pentru staţii fixe coordonatoare de reţea (hub) .................. 1.000.000 lei/staţie/trimestru
    1613 Tarif pentru staţii mobile terestre ................. 400.000 lei/staţie/trimestru

    NOTA 1613: Tariful se aplica şi pentru staţii mobile montate pe nave maritime în plus fata de GMDSS, precum şi pentru staţii mobile montate pe nave fluviale sau pe aeronave.

    1614 Tarif pentru staţii transportabile folosite pentru transmisii ocazionale ....................................... 600.000 lei/staţie/trimestru

    NOTA 1614: Titularii de autorizaţii pentru staţii transportabile, folosite pentru transmisii ocazionale, au obligaţia de a notifica înaintea utilizării staţiei data, locul şi perioada în care va avea loc transmisia.

    162 Tarif pentru furnizorii de servicii de comunicaţii globale mobile personale prin sateliti (G-MPCS)

    NOTA 162: a) Tariful se datorează în dolari S.U.A. şi se plăteşte în lei la cursul de referinţa al Băncii Naţionale a României din ziua emiterii facturii.
    b) Tariful se datorează anual.

    1621 Tarif pentru furnizorii de servicii G-MPCS de transmisii de date .......... 500 dolari S.U.A./an/furnizor de servicii G-MPCS
    1622 Tarif pentru furnizorii de servicii G-MPCS de transmisii vocale/vocale şi de date ............................................................................... 2.000 dolari S.U.A./an/furnizor de servicii G-MPCS
    1623 Tarif pentru furnizorii de servicii G-MPCS de transmisii video/video şi vocale/video şi de date/video, vocale şi de date ..................................... 5.000 dolari S.U.A./an/furnizor de servicii G-MPCS

    17 Serviciul de amator

    NOTA 17: Tariful este exprimat în lei şi se datorează anual.

    171 Tarif pentru staţii cu puterea mai mica sau egala cu 50 W ................... 15.000 lei/an/staţie

    172 Tarif pentru staţii cu puterea mai mare de 50 W ............................. 30.000 lei/an/staţie

    18 Radiodeterminare şi alte servicii de radiocomunicaţii

    NOTA 18: a) Tariful este exprimat în lei şi se datorează trimestrial.
    b) Tariful se aplica fiecărei staţii, pentru fiecare frecventa de emisie asignata prin documentul de asignare a frecvenţei.

    181 Tarife pentru staţii în benzile de frecventa de pana la 30 MHz inclusiv ........................... 90.000 lei/frecventa/trimestru

    182 Tarife pentru staţii în benzile de frecventa de peste 30 MHz ............... 150.000 lei/frecventa/trimestru

    CAP. 2
    Tarife pentru prestaţii efectuate la cererea beneficiarilor, persoanelor fizice sau juridice

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Denumirea serviciului Unitatea Tarif Termen de plata
                                      de măsura (lei/U.M.) (nota 2000)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
         1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
21 Organizarea de examene

211 Examen pentru certificat de
operator radiotelefonist, radiotelegrafist
sau certificat general de operator:
2111 Persoane fizice romane candidat 90.000 La depunerea cererii
2112 Persoane fizice străine candidat 1.000.000 La depunerea cererii
212 Examen pentru certificat de
radioamator candidat 15.000 La depunerea cererii

22 Emiterea de certificate şi permise

221 Certificat de operator
radiotelefonist, radiotelegrafist
sau certificat general de operator:
2211 Persoane fizice romane bucata 24.000 La depunerea cererii
2212 Persoane fizice străine bucata 240.000 La depunerea cererii
222 Prelungirea valabilităţii
certificatelor de radiotelefonist,
radiotelegrafist sau a certificatului
general de operator:
2221 Persoane fizice romane bucata 10.000 La depunerea cererii
2222 Persoane fizice străine bucata 100.000 La depunerea cererii
223 Certificat de radioamator bucata 10.000 La depunerea cererii
224 Certificat pentru indicativ
special bucata 60.000 La depunerea cererii
225 Permis pentru staţii CB bucata 24.000 La depunerea cererii
226 Prelungirea valabilităţii
permisului pentru staţii CB bucata 10.000 La depunerea cererii
227 Permis pentru staţii PMR 446 bucata 24.000 La depunerea cererii
228 Prelungirea valabilităţii
permisului pentru staţii PMR 446 bucata 10.000 La depunerea cererii

23 Emiterea de autorizaţii şi acorduri

2301 Autorizaţie de funcţionare
(exclusiv masurarile la locul de
instalare) pentru staţii si
reţele de radiocomunicaţii, inclusiv
cele din serviciul de amator si
cele temporare, şi pentru
generatoarele de înalta frecventa,
precum şi pentru reţele
independente de telecomunicaţii
(nota nr. 2301) staţie 30.000 La depunerea cererii
2302 Autorizaţie de funcţionare
pentru echipament individual
de radiocomanda cu puterea mai
mare de 500 mW echipament 300.000 La depunerea cererii
2303 Aviz tehnic prealabil pentru
reţele independente de
telecomunicaţii bucata 250.000 La depunerea cererii
2304 Acorduri pentru transmisii
radio experimentale bucata 100.000 La depunerea cererii
2305 Autorizaţie de tip (exclusiv
expertiza tehnica) pentru
echipamente terminale de
telecomunicaţii şi echipamente de
radiocomunicaţii care nu se
conecteaza la reţele publice de
telecomunicaţii (nota nr. 2305) bucata 150.000 La depunerea cererii
2306 Certificat de conformitate cu
normele de protecţie
radioelectrica (exclusiv
expertiza tehnica) (nota
nr. 2305) bucata 60.000 La depunerea cererii
2307 Autorizaţie privind activităţi
de proiectare, instalare si
întreţinere a reţelelor de
telecomunicaţii, precum şi de
instalare, întreţinere si
conectare a echipamentelor de
telecomunicaţii
23071 Persoane fizice bucata 30.000 La depunerea cererii
23072 Persoane juridice bucata 90.000 La depunerea cererii
2308 Licenţa pentru servicii de
telecomunicaţii (elaborarea
documentelor)
23081 Servicii cu caracter local bucata 300.000 La obţinerea licenţei
23082 Servicii cu caracter zonal
sau naţional bucata 900.000 La obţinerea licenţei
2309 Aviz individual de utilizare
(exclusiv expertiza tehnica)
pentru echipamente terminale de
telecomunicaţii şi echipamente
de radiocomunicaţii care nu se
conecteaza la reţeaua publica
(nota nr. 2305) bucata 10.000 La obţinerea avizului
2310 Acord de procurare bucata 100.000 La depunerea cererii
2311 Modificare de autorizaţii,
certificate, permise, acorduri, bucata 50% din La depunerea cererii
avize, licenţe sau emiterea de tariful
duplicate ori de anexe pentru fix al
acestea (nota nr. 2311) documentului
                                                 respectiv
2312 Acord de principiu privind
rezervarea temporară a frecventelor bucata 250.000 La depunerea cererii
2313 Certificat de conformitate
pentru sisteme de transmisiuni
pentru liniile digitale de abonat bucata 100.000 La depunerea cererii

24 Alte servicii

241 Expertizarea în vederea aprobării bucata deviz La obţinerea
a documentaţiilor tehnice (caiete de rezultatului
sarcini, standarde de produs) expertizei
elaborate pentru diverse echipamente
de telecomunicaţii
242 Expertizarea documentaţiei bucata deviz La obţinerea
tehnice în vederea realizării rezultatului
unor reţele/servicii de expertizei
radiocomunicaţii, a unor reţele de
distribuţie a programelor audiovizuale
prin cablu etc.
243 Caiete de sarcini pentru
participare la licitaţii:
2431 Reţele/servicii de
telecomunicaţii cu caracter local bucata 300.000 La obţinerea caietului
2432 Reţele/servicii de
telecomunicaţii cu caracter zonal sau
naţional bucata 900.000 La obţinerea caietului
244 Copii de pe specificaţiile tehnice:
2441 Copii de pe specificaţiile
tehnice pentru echipamente de
telecomunicaţii (cu excepţia
echipamentelor terminale) bucata 180.000 La obţinerea copiei
2442 Copii de pe specificaţiile
tehnice pentru echipamente de
telecomunicaţii terminale (cu
excepţia PBX şi PABX) bucata 60.000 La obţinerea copiei
2443 Copii de pe specificaţiile
tehnice pentru echipamente de
telecomunicaţii PBX şi PABX,
inclusiv sisteme de transmisiuni
pentru linii digitale de abonat bucata 150.000 La obţinerea copiei
2444 Copii de pe specificaţiile
tehnice pentru servicii sau reţele
de telecomunicaţii ori de distribuţie
a programelor audiovizuale
prin cablu bucata 180.000 La obţinerea copiei
245 Copii de pe Tabelul naţional
al atribuirii benzilor de frecventa bucata 180.000 La obţinerea copiei
246 Copii de pe alte reglementări
(Regulamentul staţiilor de
radiocomunicaţii din România,
Regulamentul privind asigurarea
compatibilitatii electromagnetice,
Regulamentul personalului de
deservire a staţiilor de
radiocomunicaţii etc.), instrucţiuni,
precizări privind alte servicii si
reţele de telecomunicaţii, inclusiv
audiovizual bucata 45.000 La obţinerea copiei
247 Copii de pe lista cuprinzând
echipamentele autorizate ca
tip şi de pe lista cuprinzând
titularii de autorizaţii pentru
activităţi de proiectare, instalare,
construcţii-montaj, conectare si
service în bucata 45.000 La obţinerea copiei
telecomunicaţii
248 Studiu de compatibilitate
electromagnetica între staţii de sol
fixe şi staţiile din celelalte
servicii de radiocomunicaţii, care
funcţionează autorizat sau sunt
planificate în zona de coordonare a
staţiilor de sol bucata 1.500.000 La obţinerea
                                                           documentului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA 2000: In cazul tarifului datorat la depunerea cererii, copia de pe documentul de plata a tarifului trebuie sa însoţească cererea pentru efectuarea serviciului.
    NOTA 2301: Autorizarea reţelelor independente, a staţiilor şi a reţelelor de radiocomunicaţii cuprinse la cap. 1, exclusiv a celor din serviciul de amator, precum şi autorizarea generatoarelor de înalta frecventa se fac numai ca urmare a efectuării masurarilor şi verificărilor la locul de instalare si, după caz, în zona de serviciu. Aceste masurari şi verificări se tarifeaza pe baza de deviz.
    NOTA 2305: Expertizele tehnice pentru echipamente terminale de telecomunicaţii, echipamente de radiocomunicaţii care nu se conecteaza la reţele publice de telecomunicaţii şi aparate care pot constitui surse de perturbatii radioelectrice se tarifeaza pe baza de deviz.
    NOTA 2311: Modificarea autorizaţiilor pentru staţiile sau reţelele de radiocomunicaţii cuprinse la cap. 1, exclusiv pentru cele din serviciul de amator, precum şi modificarea autorizaţiilor pentru generatoarele de înalta frecventa, din cauza schimbării amplasamentului sau a datelor referitoare la frecventa, largime de banda, putere, înălţime efectivă a antenei, se fac numai ca urmare a efectuării masurarilor şi verificărilor la locul de instalare si, după caz, în zona de serviciu. Aceste masurari şi verificări se tarifeaza pe baza de deviz.

    CAP. 3
    Tarife de supraveghere şi control

    31 Tarife pentru operatorii de telecomunicaţii publice, de reţele de distribuţie a comunicaţiilor audiovizuale prin cablu, de reţele independente de telecomunicaţii şi pentru operatorii de servicii poştale

    NOTA 31: a) Tarifele sunt exprimate în dolari S.U.A. şi se plătesc în lei la cursul de referinţa al Băncii Naţionale a României din ziua emiterii facturii.
    b) In cazul nedepunerii la termen a declaraţiei pe propria răspundere, operatorul de telecomunicaţii datorează tariful specificat în Partea I "Reguli generale" art. 5 lit. c)1 nota 5 din prezenta lista.

    311 Tarif de supraveghere şi control pentru operatorii de telecomunicaţii publice care furnizează servicii de baza ........................................... echivalentul a 0,30 dolari S.U.A./abonat/an

    312 Tarif de supraveghere şi control pentru operatorii de telecomunicaţii publice care furnizează comunicaţii audiovizuale distribuite prin cablu .................... echivalentul a 0,25 dolari S.U.A./abonat/an

    NOTA 312: Tariful nu se datorează de operatorii reţelelor cu un număr de abonaţi mai mic de 100.

    313 Tarif de supraveghere şi control pentru operatorii de telecomunicaţii publice tip LMDS .................................................................... echivalentul a 0,25 dolari S.U.A./abonat

    314 Tarif de supraveghere şi control pentru operatorii de telecomunicaţii publice care furnizează servicii de transmisii de date ..................................... echivalentul a 1 dolar S.U.A./abonat sau posturi client/an

    315 Tarif de supraveghere şi control pentru operatorii de telecomunicaţii publice care furnizează servicii cu valoare adăugată .................................. echivalentul a 1 dolar S.U.A./abonat sau abonat echivalent/an

    NOTA 315: a) Numărul de abonaţi echivalenţi este definit şi se calculează în conformitate cu prevederile cuprinse în partea I "Reguli generale" din lista cuprinzând tarifele.
    b) Declaraţia la care se face referire în partea I "Reguli generale" art. 5 lit. c)1 se transmite de operatori la direcţia teritorială a R.A. I.G.C. în a carei raza de activitate se afla sediul operatorului înscris în documentul de autorizare. Repartiţia judeţelor pe direcţiile teritoriale ale R.A. I.G.C. este în conformitate cu prevederile cap. 5 din lista cuprinzând tarifele.
    c) Tariful nu este datorat de operatorii de servicii cu valoare adăugată tip Teletext, precum şi de operatorii de servicii cu valoare adăugată destinate în exclusivitate asistenţei medicale şi sociale.
    d) In situaţia în care numărul de abonaţi, numărul de abonaţi echivalenţi sau suma acestora este mai mare sau egal(a) cu 3.000, tariful datorat de operatorii de servicii cu valoare adăugată tip SVA.BD, SVA.PD, SVA.PE şi SVA.SD pentru accesare Internet se transforma în tarif în cuantum fix în valoare de 3.000 dolari S.U.A./an.

    316 Tarif de supraveghere şi control pentru operatorii de servicii poştale, inclusiv de tipul curierat accelerat

    3161 Tarif de supraveghere şi control pentru operatorii de servicii poştale care furnizează servicii de baza si/sau servicii nerezervate pentru o zona de deservire naţionala, cu acces la servicii internaţionale ..... echivalentul a 50.000 dolari S.U.A./an/operator
    3162 Tarif de supraveghere şi control pentru operatorii de servicii poştale nerezervate pentru o zona de deservire naţionala, fără acces la servicii internaţionale ............... echivalentul a 25.000 dolari S.U.A./an/operator
    3163 Tarif de supraveghere şi control pentru operatorii de servicii poştale care furnizează servicii nerezervate pentru o zona de deservire judeţeana ...................... echivalentul a 1.000 dolari S.U.A./an/judeţ/operator, respectiv autorizaţie
    3164 Tarif de supraveghere şi control pentru operatorii de servicii poştale care furnizează servicii nerezervate pentru o zona de deservire locală (la nivelul unei localităţi) .......................................... echivalentul a 200 dolari S.U.A./an/operator, respectiv autorizaţie

    317 Tarif de supraveghere şi control pentru reţele independente de telecomunicaţii:

    3171 Tarif de supraveghere şi control pentru operatorii de reţele naţionale .... echivalentul a 10.000 dolari S.U.A./an/operator
    3172 Tarif de supraveghere şi control pentru operatorii de reţele zonale .... echivalentul a 1.000 dolari S.U.A./an/operator, respectiv autorizaţie
    3173 Tarif de supraveghere şi control pentru operatorii de reţele locale .... echivalentul a 200 dolari S.U.A./an/operator, respectiv autorizaţie

    32 Tarife de supraveghere şi control pentru titularii de autorizaţii de tip/certificate pentru echipamente de telecomunicaţii

    NOTA 32: Tarifele sunt exprimate în dolari S.U.A. şi se plătesc în lei la cursul de referinţa al Băncii Naţionale a României din ziua emiterii facturii.

    3210 Tarife pentru titularii de autorizaţii de tip pentru echipamente terminale telefonice, inclusiv cordless ................................................. echivalentul a 100 dolari S.U.A./tip de echipament
    3211 Tarife pentru titularii de autorizaţii de tip pentru echipamente terminale facsimil ................................................................. echivalentul a 500 dolari S.U.A./tip de echipament
    3212 Tarife pentru titularii de autorizaţii de tip pentru centrale telefonice de instituţie (PBX) cu cel mult 30 de porturi ................................... echivalentul a 500 dolari S.U.A./tip de centrala
    3213 Tarife pentru titularii de autorizaţii de tip pentru centrale telefonice de instituţie (PBX) cu numărul de porturi cuprins între 30 şi cel mult 100 ................... echivalentul a 1.000 dolari S.U.A./tip de centrala
    3214 Tarife pentru titularii de autorizaţii de tip pentru centrale telefonice de instituţie (PBX) cu un număr de porturi mai mare de 100 ................................... echivalentul a 2.000 dolari S.U.A./tip de centrala
    3215 Tarife pentru titularii de autorizaţii de tip pentru alte echipamente terminale conectabile la reţeaua telefonica publica (inclusiv modemuri şi faxmodemuri) ............... echivalentul a 50 dolari S.U.A./tip de echipament
    3216 Tarife pentru titularii de autorizaţii de tip pentru echipamente terminale conectabile la reţeaua telefonica publica de tip router, server, convertor electric/optic şi alte echipamente terminale similiare acestora ............................................. echivalentul a 200 dolari S.U.A./tip de echipament
    3217 Tarife pentru titularii de certificate de conformitate pentru sisteme de transmisiuni pentru liniile digitale de abonat ................................ echivalentul a 100 dolari S.U.A./tip de echipament
    3218 Tarife pentru titularii de autorizaţii de tip pentru echipamente terminale GSM 900 si/sau GSM 1800 (DCS 1800) ........................... echivalentul a 500 dolari S.U.A./tip de echipament
    3219 Tarife pentru titularii de autorizaţii de tip pentru echipamente de radiocomunicaţii la mica distanta (telemetrie, telesemnalizare, alarme, microfoane fără cordon) ................................................................ echivalentul a 50 dolari S.U.A./tip de echipament
    3220 Tarife pentru titularii de autorizaţii de tip pentru alte echipamente de radiocomunicaţii ........................................................... echivalentul a 100 dolari S.U.A./tip de echipament

    CAP. 4
    Tarife pentru autorizarea transmisiilor ocazionale tip SNG

    NOTA 4: Tarifele se plătesc în dolari S.U.A.

    41 Tarif pentru autorizarea transmisiilor în intervalul unei zile calendaristice .................................... 1.100 dolari S.U.A.

    NOTA 41: In cazul în care transmisiile se efectuează în intervalul de pana la 6 zile calendaristice consecutive la tariful primei zile sus-menţionat, se adauga un tarif egal cu 800 dolari S.U.A. pentru fiecare zi în plus solicitată.

    42 Tarif pentru autorizarea transmisiilor în intervalul a 7 zile calendaristice consecutive (o saptamana) ..................................................... 5.000 dolari S.U.A.

    NOTA 42: In cazul în care transmisiile se efectuează în intervalul de pana la 3 săptămâni consecutive la tariful primei săptămâni, sus-menţionat, se adauga un tarif egal cu 3.000 dolari S.U.A. pentru fiecare saptamana în plus solicitată.

    43 Tarif pentru autorizarea transmisiilor ocazionale în intervalul a 30 de zile consecutive (o luna) ......... 9.000 dolari S.U.A.

    44 Tarif pentru autorizarea transmisiilor ocazionale în intervalul a 90 de zile consecutive (3 luni) ............ 21.000 dolari S.U.A.

    CAP. 5
    Repartiţia judeţelor pe direcţiile teritoriale ale R.A. I.G.C.

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                 Direcţia teritorială
                 ─────────────────────────────────────────────────────────────
Judeţul Bucureşti Cluj Iaşi Timişoara
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Alba x
Arad x
Argeş x
Bacău x
Bihor x
Bistriţa-Năsăud x
Botoşani x
Brăila x
Braşov x
Buzău x
Călăraşi x
Caras-Severin x
Cluj x
Constanta x
Covasna x
Dâmboviţa x
Dolj x
Giurgiu x
Galaţi x
Gorj x
Harghita x
Hunedoara x
Ialomiţa x
Iaşi x
Ilfov x
Maramureş x
Mehedinţi x
Mureş x
Neamţ x
Olt x
Prahova x
Sălaj x
Satu Mare x
Sibiu x
Suceava x
Teleorman x
Timiş x
Tulcea x
Vaslui x
Valcea x
Vrancea x
Bucureşti x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTE:
    1. Adresele direcţiilor teritoriale ale R.A. I.G.C. sunt următoarele:
    - Direcţia teritorială Bucureşti: municipiul Bucureşti, str. Orzari nr. 5, bl. 46 bis, et. IV, sectorul 2;
    - Direcţia teritorială Cluj: municipiul Cluj-Napoca, str. Campeni nr. 28, C.P. 96, cod 3400, judeţul Cluj;
    - Direcţia teritorială Iaşi: municipiul Iaşi, str. Moara de Vant nr. 34 A, C.P. 215, O.P. 1, cod 6600, judeţul Iaşi;
    - Direcţia teritorială Timişoara: municipiul Timişoara, str. Horia nr. 24, cod 1900, judeţul Timiş.
    2. Orice modificare a adreselor sus-menţionate se va aduce la cunoştinţa publicului.

                               -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016