Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 389 din 21 martie 2024  privind stabilirea tarifelor pentru prestarea unor servicii de către personalul  Direcţiei laboratoare Larex din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor,  la cererea persoanelor fizice şi juridice interesate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 389 din 21 martie 2024 privind stabilirea tarifelor pentru prestarea unor servicii de către personalul Direcţiei laboratoare Larex din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, la cererea persoanelor fizice şi juridice interesate

EMITENT: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 424 din 9 mai 2024
    Având în vedere:
    - prevederile art. 3 alin. (1) lit. x) şi alin. (5) şi ale art. 5 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 54 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    – Referatul nr. 2.767 din 21.03.2024,

    preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor emite următorul ordin:
    ART. 1
    Se aprobă tarifele pentru prestarea unor servicii de către personalul Direcţiei laboratoare Larex din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, la cererea persoanelor fizice şi juridice interesate, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 2
    Tarifele stabilite prin prezentul ordin se pot achita cu ordin de plată sau mandat poştal în contul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. RO31TREZ7005032XXX004173, deschis la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti, cod unic de înregistrare nr. 4266502.

    ART. 3
    Prevederile prezentului ordin se aplică de către personalul Direcţiei laboratoare Larex şi al Direcţiei generale economice şi resurse umane din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

    ART. 4
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 311/2020 privind stabilirea tarifelor pentru prestarea unor servicii de către personalul Direcţiei generale laboratoare Larex din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, la cererea persoanelor fizice şi juridice interesate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 677 din 30 iulie 2020, se abrogă.

    ART. 5
    Prezentul ordin intră în vigoare în termen de 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor,
                    Horia-Miron Constantinescu

    Bucureşti, 21 martie 2024.
    Nr. 389.
    ANEXA 1

    TARIFE
    pentru prestarea unor servicii de către personalul Laboratorului microbiologie
    şi biocide, Laboratorului de produse agroalimentare, Laboratorului instrumental,
    Laboratorului textile şi jucării, Laboratorului produse petroliere, Laboratorului
    pentru analiza calităţii vinurilor, băuturilor alcoolice din cadrul Direcţiei
    laboratoare Larex din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
    Consumatorilor, la cererea persoanelor fizice şi juridice interesate
    I. Tarifele pentru încercări de laborator sunt următoarele:

┌────┬───────────────────┬──────────────┬────────────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea │Obiectul supus│Tehnica de │Tariful │
│crt.│încercării │încercării │măsurare/ Metoda│aplicabil│
│ │ │ │de încercare │- lei - │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│1. │Absorbantă în UV │Ulei de │SR EN ISO 3656 │26 │
│ │ │măsline │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Aciditate/ │Produse │ │ │
│2. │Alcalinitate │alimentare, │Volumetrie │30 │
│ │ │soluţii │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│3. │Alcaloizi │Tutun │SR ISO 2881 │111 │
│ │(nicotină) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│4. │Amidon │Produse │Volumetrie │78 │
│ │ │alimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Azot bazic volatil │ │Regulamentul │ │
│5. │(azot uşor │Peşte │(CE) nr. 2.074/ │59 │
│ │hidrolizabil) │ │2005 anexa II, │ │
│ │ │ │cap. III │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Azot uşor │Carne şi │ │ │
│6. │hidrolizabil │produse din │SR 9065-7 │44 │
│ │ │carne │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Amidon şi │ │ │
│ │ │produse │SR EN 1988-1, SR│ │
│7. │Bioxid de sulf │derivate, │ISO 5522, SR │69 │
│ │ │produse │110-11 │ │
│ │ │alimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Lapte, │ │ │
│ │ │nutreţuri │ISO 12081, SR │ │
│8. │Calciu │(furaje), │ISO 6490-1, STAS│133 │
│ │ │hrană pentru │12871 │ │
│ │ │animale, │ │ │
│ │ │melasă │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│9. │Calibru │Măsline de │STAS 11414, │34 │
│ │ │masă, ouă │PSL-LB01-014 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │ │ │
│10. │Cenuşă insolubilă │alimentare/ │Gravimetrie │74 │
│ │ │Concentrate │ │ │
│ │ │alimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │ │ │
│ │ │alimentare, │ │ │
│11. │Cenuşă totală │nutreţuri │Gravimetrie │60 │
│ │ │(furaje), │ │ │
│ │ │hrană pentru │ │ │
│ │ │animale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │ │ │
│12. │Clorură de sodiu │alimentare/ │Metoda Volhard │52 │
│ │ │Concentrate │ │ │
│ │ │alimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │ │ │
│13. │Clorură de sodiu │alimentare/ │Metoda Mohr │34 │
│ │ │Concentrate │ │ │
│ │ │alimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │ │ │
│14. │Clorură de sodiu │alimentare/ │Potenţiometric │38 │
│ │ │Concentrate │ │ │
│ │ │alimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Carne şi │SR ISO 3496 + │ │
│15. │Colagen │produse din │A1:99 │87 │
│ │ │carne │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Conţinut de boabe │ │ │ │
│16. │de aceeaşi culoare │Fasole boabe │STAS 2963 │18 │
│ │- fasole │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│17. │Conţinut de săpun │Ulei │SR 145-12 │88 │
│ │dizolvat │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│18. │Creştere în volum │Paste făinoase│STAS 756/3 │34 │
│ │la fierbere │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│19. │Culoare de iod │Ulei │SR 145/2 │59 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │ │Ordinul │ │
│ │ │ │ministrului │ │
│ │ │ │agriculturii, │ │
│ │ │ │alimentaţiei şi │ │
│20. │Culoare Stammer │Zahăr │pădurilor şi al │73 │
│ │ │ │ministrului │ │
│ │ │ │sănătăţii şi │ │
│ │ │ │familiei nr. 576│ │
│ │ │ │/1.033/2002, SR │ │
│ │ │ │110-2:1995 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Orez, grâu │ │ │
│ │ │durum, │ │ │
│ │ │leguminoase, │ │ │
│ │ │cafea verde, │ │ │
│ │ │condimente, │ │ │
│ │ │leguminoase şi│ │ │
│ │ │fructe │Gravimetrie/ │ │
│21. │Defecte şi corpuri │deshidratate, │Macroscopie/ │33 │
│ │străine │boabe cacao, │Microscopie │ │
│ │ │măsline de │ │ │
│ │ │masă, făină de│ │ │
│ │ │grâu, cereale │ │ │
│ │ │şi │ │ │
│ │ │leguminoase, │ │ │
│ │ │boia de ardei,│ │ │
│ │ │zahăr │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│22. │Densitate │Lapte, ulei, │Gravimetrie, │14 │
│ │ │cafea, soluţii│densimetric │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │ │ │
│ │ │alimentare, │ │ │
│ │ │alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│ │ │alcoolice │ │ │
│ │ │distilate, │ │ │
│23. │Descriere produs - │naturale şi │- │13 │
│ │examen organoleptic│industriale; │ │ │
│ │ │vin şi produse│ │ │
│ │ │pe bază de │ │ │
│ │ │vin; bere; │ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│ │ │răcoritoare; │ │ │
│ │ │oţet │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│24. │Extract │Cafea, ceai │PSL-LB01-018, │39 │
│ │ │ │SR ISO 9768 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse de │ │ │
│25. │Fibră brută │origine │ISO 5498 │85 │
│ │ │nonanimală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│26. │Gluten umed │Făină │SR EN ISO │52 │
│ │ │ │21415-1 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│27. │Gluten - indice │Făină │SR EN ISO │18 │
│ │glutenic │ │21415-1/C91 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Gluten - indice de │ │SR EN ISO │ │
│28. │deformare a │Făină │21415-1 │26 │
│ │glutenului │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Carne şi │SR 9065, │ │
│ │ │produse din │Regulamentul │ │
│29. │Grad de prospeţime │carne, peşte, │(CE) nr. 2.074/ │44 │
│ │ │hrană pentru │2005 │ │
│ │ │animale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│30. │Granulaţie │Zahăr │SR 110-10 │35 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Carne şi │ │ │
│ │ │produse din │ │ │
│ │ │carne; cacao, │SR ISO 1444, SR │ │
│ │ │nutreţuri │13344, │ │
│ │ │(furaje), │Regulamentul │ │
│ │ │hrană pentru │(CE) nr. 152/ │ │
│31. │Grăsime │animale, │2009, SR EN ISO │67 │
│ │ │seminţe │659, STAS 145/ │ │
│ │ │oleaginoase; │20, SR EN ISO │ │
│ │ │ulei şi │17189, STAS 1227│ │
│ │ │grăsimi │/3, SP 3280, SR │ │
│ │ │vegetale, unt,│8613 │ │
│ │ │biscuiţi, │ │ │
│ │ │maioneză │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Lapte, brânză,│SR ISO 2446, │ │
│32. │Grăsime │caşcaval, │STAS 6352/1, SR │58 │
│ │ │produse │ISO 3433 │ │
│ │ │lactate acide │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Concentrate │ │ │
│ │ │alimentare; │ │ │
│ │ │produse dulci;│SR 8613-5, SR │ │
│33. │Grăsime │pâine şi │2213/11, SR 91, │93 │
│ │ │produse de │SR 13300-6 │ │
│ │ │patiserie; │ │ │
│ │ │amidon │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Miere, produse│ │ │
│ │ │din legume şi │SR 784-3, pct. │ │
│ │ │fructe, carne │4.11, Food │ │
│34. │Identificare amidon│şi produse din│Chemicals Codex,│23 │
│ │ │carne, │ed. V │ │
│ │ │nutreţuri │ │ │
│ │ │(furaje) │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Identificare făină │Grăsimi tip │SR 10673, SR │ │
│35. │de cereale şi │margarină, │784-3 │33 │
│ │amidon │miere │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Identificarea: │ │ │ │
│ │gelatinei şi │ │ │ │
│ │cleiului, culorii │Miere, boia de│SR 784-3, STAS │ │
│36. │de anilină, │ardei │1793 │29 │
│ │amidonului, │ │ │ │
│ │coloranţilor │ │ │ │
│ │organici de sinteză│ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│37. │Identificare │Miere │SR 784-39, pct. │41 │
│ │glucoză industrială│ │4.10 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Grăsimi şi │ │ │
│ │Impurităţi │uleiuri de │ │ │
│38. │insolubile în │origine │SR EN ISO 663 │80 │
│ │solvenţi organici │animală şi │ │ │
│ │ │vegetală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│39. │Indice de iod │Ulei │SR EN ISO 3961 │77 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│40. │Indice de peroxid │Ulei │SR EN ISO 3960 │59 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Grăsimi şi │ │ │
│ │ │uleiuri de │ │ │
│ │ │origine │SR EN ISO 63202/│ │
│41. │Indice de refracţie│animală şi │AC, SR 1743, │14 │
│ │ │vegetală; │refractometric │ │
│ │ │sirop glucoză,│ │ │
│ │ │soluţii │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│42. │Indice de │Ulei │SR EN ISO 3657 │57 │
│ │saponificare │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│43. │Indicele diastazic │Miere │SR 784-3, pct. │85 │
│ │ │ │4.7 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│44. │Infestare │Orez │SR 6280 │23 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │ │Gravimetrie, │ │
│ │ │ │volumetrie, │ │
│45. │Informaţii │Produse │spectrometrie de│879 │
│ │nutriţionale │alimentare │emisie atomică, │ │
│ │ │ │cromatografie de│ │
│ │ │ │gaze │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Determinarea masei │Produse │ │ │
│ │şi a proporţiilor │alimentare şi │ │ │
│46. │masice ale │produse │PSL LB01-014 │25 │
│ │componentelor │alimentare │ │ │
│ │ │ambalate │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│47. │Determinare la sută│Produse dulci,│SR 2213-3:2009, │25 │
│ │a umpluturii │biscuiţi │STAS 1227/3-90 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Monoglutamat de │Produse de │ │ │
│48. │sodiu │origine │AOAC 970.37 │136 │
│ │ │nonanimală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Carne şi │ │ │
│ │ │produse din │Spectrometrie │ │
│49. │Nitraţi │carne, lapte │absorbţie │90 │
│ │ │şi produse din│moleculară │ │
│ │ │lapte │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Carne şi │ │ │
│ │ │produse din │Spectrometrie │ │
│50. │Nitriţi │carne, sare, │absorbţie │77 │
│ │ │lapte şi │moleculară │ │
│ │ │produse din │ │ │
│ │ │lapte │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Apă potabilă/ │ │ │
│ │ │minerală, │ │ │
│ │ │carne şi │ │ │
│ │ │produse din │SR EN ISO 10523,│ │
│ │ │carne, produse│SR ISO 2917, SR │ │
│ │ │dulci, │2213-9, metoda │ │
│ │ │nutreţuri, │potenţiometrică,│ │
│51. │pH │îndulcitori, │SR 110-12, STAS │14 │
│ │ │zahăr, lapte, │8201, STAS │ │
│ │ │melasă, │12871, SP 3280, │ │
│ │ │maioneză, │STAS 8619/3, SR │ │
│ │ │soluţii │8934-2, ISO │ │
│ │ │apoase, sare, │1842, SR EN 1132│ │
│ │ │sucuri/produse│ │ │
│ │ │din legume şi │ │ │
│ │ │fructe │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Presiune la 20ºC, │Băutură │Metoda │ │
│52. │bar │alcoolică │manometrică │21 │
│ │ │fermentată │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Carne şi │ │ │
│ │ │produse din │ │ │
│ │ │carne, făină, │ │ │
│ │ │nutreţuri │SR ISO 937, SR │ │
│ │ │(furaje), │EN ISO 20483, SR│ │
│ │ │hrană pentru │EN ISO 5983-2, │ │
│53. │Proteină totală │animale, │SR 2213, SR EN │106 │
│ │ │produse dulci,│ISO 8968-1, SR │ │
│ │ │lapte şi │13013-3, SR │ │
│ │ │produse din │13486, SR 8613-6│ │
│ │ │lapte, │ │ │
│ │ │cereale, malţ,│ │ │
│ │ │concentrate │ │ │
│ │ │alimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Grăsimi şi │ │ │
│ │ │uleiuri de │ │ │
│54. │Punct de topire │origine │SR EN ISO 6321 │34 │
│ │ │animală şi │ │ │
│ │ │vegetală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Raport colagen/ │Carne şi │Volumetrie/ │ │
│55. │proteină (colagen │produse din │Spectrometrie │151 │
│ │şi proteină) │carne │absorbţie │ │
│ │ │ │moleculară │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Carne şi │ │ │
│56. │Reacţia Kreis │produse din │SR 9065-10 │25 │
│ │ │carne │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Reacţia pentru │Carne şi │ │ │
│57. │hidrogen sulfurat │produse din │SR 9065-11 │25 │
│ │ │carne │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│58. │Solubilitate │Cafea │Gravimetrie │21 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│59. │Solubilitate │Lapte praf │ISO 8156 │52 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse din │ │ │
│ │Substanţă uscată │fructe şi │SR ISO 2173, SR │ │
│60. │solubilă (indice de│legume, sucuri│EN 12143 │26 │
│ │refracţie) │de fructe şi │ │ │
│ │ │de legume │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│61. │Substanţă uscată │Produse dulci,│SR 2213-5, STAS │40 │
│ │solubilă │melasă │12871 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Substanţe │ │ISO 1108, STAS │ │
│62. │extractibile în │Condimente │1793 │106 │
│ │eter etilic │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Substanţe │Gumă de │PSL-LB01-016, SR│ │
│63. │insolubile în apă │mestecat, │110-8, SR 784-3 │52 │
│ │ │zahăr, miere │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Substanţe │Uleiuri şi │ │ │
│64. │nesaponificabile │grăsimi │SR EN ISO 3596 │90 │
│ │ │vegetale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│65. │Substanţe │Zahăr, melasă │SR 110-5, STAS │64 │
│ │reducătoare │ │12871 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│66. │Umiditate (apă) │Produse │Gravimetrie │35 │
│ │ │alimentare │PSL-LB 01-007 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Uniformitatea │ │ │ │
│67. │comportării │Fasole boabe │STAS 2963 │24 │
│ │boabelor la │ │ │ │
│ │fierbere │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │Volumetrie/ │ │
│68. │Valoare energetică │alimentare │Gravimetrie/ │276 │
│ │ │ │Calcul │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │ │SR 2213-12, STAS│ │
│ │ │ │1227/3 pct. 11, │ │
│ │ │ │Ordinul │ │
│ │ │ │ministrului │ │
│ │ │ │agriculturii, │ │
│ │ │ │alimentaţiei şi │ │
│ │ │ │pădurilor, al │ │
│ │ │Produse dulci,│ministrului │ │
│ │ │biscuiţi, │sănătăţii şi │ │
│ │ │zahăr, pâine │familiei şi al │ │
│69. │Zahăr │şi produse de │preşedintelui │59 │
│ │ │panificaţie, │Autorităţii │ │
│ │ │melasă, │Naţionale pentru│ │
│ │ │muştar, miere │Protecţia │ │
│ │ │ │Consumatorilor │ │
│ │ │ │nr. 291/386/78/ │ │
│ │ │ │2003, SR 91, │ │
│ │ │ │STAS 12871 SR │ │
│ │ │ │3063, pct. 4.2.2│ │
│ │ │ │SR 784-3, pct. │ │
│ │ │ │4.4 şi 4.5 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │ │Ordinul │ │
│ │ │ │ministrului │ │
│ │ │ │agriculturii, │ │
│ │ │ │alimentaţiei şi │ │
│ │ │ │pădurilor, al │ │
│ │ │ │ministrului │ │
│ │ │ │sănătăţii şi │ │
│70. │Zaharoză │Zahăr, melasă │familiei şi al │43 │
│ │(polarizaţie) │ │preşedintelui │ │
│ │ │ │Autorităţii │ │
│ │ │ │Naţionale pentru│ │
│ │ │ │Protecţia │ │
│ │ │ │Consumatorilor │ │
│ │ │ │nr. 291/386/78/ │ │
│ │ │ │2003, metoda 10,│ │
│ │ │ │STAS 12871 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│71. │Amoniu │Apă potabilă/ │SR ISO 7150-1 │67 │
│ │ │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Bioxid de carbon │Apă potabilă/ │ │ │
│72. │legat │minerală │STAS 3263 │54 │
│ │(hidrogenocarbonat)│ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Apă potabilă/ │ │ │
│73. │Calciu │minerală, │SR ISO 6058 │62 │
│ │ │soluţii │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│74. │Cianuri libere │Apă potabilă/ │STAS 10847 │77 │
│ │ │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│75. │Cloruri │Apă potabilă/ │SR ISO 9297 │53 │
│ │ │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│76. │Cloruri │Sare │SR 8934-7 │59 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│77. │Conductivitate │Apă potabilă/ │SR EN 27888 │20 │
│ │ │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│78. │Dioxid de carbon │Apă minerală │SR 4450, pct. A3│52 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│79. │Duritate (sumă de │Apă potabilă/ │SR ISO 6059 │46 │
│ │calciu şi magneziu)│minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│80. │Ermeticitate │Apă minerală │SR 4450, pct. A2│18 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Apă potabilă/ │ │ │
│81. │Fier │minerală, │SR ISO 6332/C91 │82 │
│ │ │soluţii │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Apă potabilă/ │ │ │
│82. │Fosfaţi │minerală, │SR EN ISO 6878 │72 │
│ │ │soluţii │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Indice de │Apă potabilă/ │ │ │
│83. │permanganat │minerală │SR EN ISO 8467 │43 │
│ │(oxidabilitate) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│84. │Iod total │Sare │SR 8934-9 │78 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Iod total, exprimat│ │ │ │
│85. │în iodură de │Sare │SR 8934-9 │78 │
│ │potasiu │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Apă potabilă/ │SR ISO 6059, SR │ │
│86. │Magneziu │minerală, │ISO 6058 │79 │
│ │ │soluţii │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Migrare globală în │Materiale │ │ │
│87. │simulant apos │ceramice/ │SR EN 1186-3 │83 │
│ │ │plastice │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│88. │Nitraţi │Apă potabilă/ │SR ISO 7890-3 │82 │
│ │ │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│89. │Nitriţi │Apă potabilă/ │SR EN 26777/C91 │63 │
│ │ │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│90. │Reziduu fix │Apă potabilă, │STAS 3638, SR │55 │
│ │ │apă minerală │4450 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│91. │Substanţe │Sare │SR ISO 2479 │65 │
│ │insolubile în apă │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Ceai, cafea, │ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│92. │Cafeină │răcoritoare, │SR ISO 20481 │126 │
│ │ │energizante, │ │ │
│ │ │cappuccino │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│93. │Ciclamat de sodiu │Băuturi │STAS 2567, pct. │168 │
│ │ │răcoritoare │8 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Grăsimi şi │ │ │
│ │ │uleiuri de │ │ │
│ │Compoziţie acizi │origine │SR EN ISO │ │
│94. │graşi │animală şi │12966-4 │261 │
│ │ │vegetală/ │ │ │
│ │ │produse │ │ │
│ │ │alimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│95. │Conservanţi (acid │Produse │SR EN 12856 │177 │
│ │sorbic şi benzoic) │alimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │Spectrometrie de│ │
│ │ │alimentare şi │absorbţie │ │
│96. │Crom │nonalimentare;│atomică, SR EN │68 │
│ │ │apă potabilă/ │ISO 15586 │ │
│ │ │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │Spectrometrie de│ │
│ │ │alimentare şi │absorbţie │ │
│97. │Cupru │nonalimentare;│atomică, SR EN │68 │
│ │ │apă potabilă/ │ISO 15586 │ │
│ │ │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │ │SR EN 14082, │ │
│98. │Fier │Produse │spectrometrie de│68 │
│ │ │alimentare │absorbţie │ │
│ │ │ │atomică │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Îndulcitori │Produse │ │ │
│ │sintetici │alimentare │ │ │
│99. │(zaharină, │(sucuri, │SR EN 12856 │168 │
│ │acesulfam K, │băuturi) │ │ │
│ │aspartam) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │Spectrometrie de│ │
│ │ │alimentare/ │absorbţie │ │
│100.│Mangan │nealimentare/ │atomică, SR EN │68 │
│ │ │apă potabilă/ │ISO 15586 │ │
│ │ │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │Spectrometrie de│ │
│ │ │alimentare/ │absorbţie │ │
│101.│Nichel │nealimentare/ │atomică, SR EN │68 │
│ │ │apă potabilă/ │ISO 15586 │ │
│ │ │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │ │ │
│ │ │alimentare, │ │ │
│ │ │apă potabilă/ │Spectrometrie de│ │
│ │ │minerală, │absorbţie │ │
│102.│Plumb │hârtie, │atomică, SR EN │68 │
│ │ │materiale │ISO 15586 │ │
│ │ │ceramice/ │ │ │
│ │ │plastice (din │ │ │
│ │ │stimulant) │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse pe │ │ │
│103.│Teobromină │bază de pudră │AOAC 980.14 │170 │
│ │ │de cacao │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse de │ │ │
│ │Aflatoxina B1, B2, │origine │ │ │
│104.│G1, G2 │nonanimală şi │Test Elisa │176 │
│ │ │hrană pentru │ │ │
│ │ │animale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │ │SR EN ISO 7932, │ │
│ │ │Produse │SR EN ISO 21871,│ │
│105.│Bacillus cereus │alimentare şi │Farmacopeea │87 │
│ │ │furaje │europeană ediţia│ │
│ │ │ │în vigoare │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Bacillus │Produse de │ │ │
│106.│mezentericus │origine │PSL │78 │
│ │ │nonanimală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│107.│Bacterii aerobe │Conserve │SR 8924 │69 │
│ │mezofile │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│108.│Bacterii anaerobe │Conserve │SR 8924 │69 │
│ │mezofile │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│109.│Bacterii anaerobe │Apă minerală │SR EN 26461-2 │104 │
│ │sulfitoreducătoare │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Bacterii anaerobe │Produse │ │ │
│110.│sulfitoreducătoare │alimentare şi │SR ISO 15213 │119 │
│ │ │furaje │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │ │SR ISO 4832, SR │ │
│ │ │Produse │ISO 4831, FR X, │ │
│111.│Bacterii coliforme │alimentare şi │cap. IX, F3A, │85 │
│ │ │nonalimentare │Farmacopeea │ │
│ │ │ │europeană ediţia│ │
│ │ │ │în vigoare │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│112.│Bacterii coliforme │Apă potabilă/ │SR EN ISO 9308-1│68 │
│ │ │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Bacterii sporulate │ │ │ │
│113.│anaerobe termofile │Pastă de │ISO 15213 │82 │
│ │producătoare de gaz│tomate │ │ │
│ │în afară de H_2S │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Bacterii sporulate │ │ │ │
│ │termofile şi │Pastă de │ │ │
│114.│bacterii sporulate │tomate │SR 8924 │79 │
│ │de acrire fără │ │ │ │
│ │bombaj │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│115.│Clostridium │Produse │SR EN ISO 7937 │117 │
│ │perfingens │alimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│116.│Clostridium │Apă potabilă │ISO 14189 │99 │
│ │perfingens │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse de │ │ │
│ │ │origine │ │ │
│117.│Deoxinivalenol │nonanimală şi │Test Elisa │134 │
│ │ │hrană pentru │ │ │
│ │ │animale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │ │ │
│ │ │alimentare (de│SR ISO 21527-1, │ │
│ │Drojdii şi │origine │FR X, cap. IX, │ │
│118.│mucegaiuri │animală şi │F3A, Farmacopeea│77 │
│ │ │nonanimală), │europeană ediţia│ │
│ │ │furaje; teste │în vigoare │ │
│ │ │de sanitaţie │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │SR ISO 21528-2, │ │
│ │ │alimentare (de│SR ISO 21528-1, │ │
│ │ │origine │FR X, cap. IX, │ │
│119.│Enterobacterii │animală şi │F3B, Farmacopeea│85 │
│ │ │nonanimală), │europeană ediţia│ │
│ │ │furaje; teste │în vigoare │ │
│ │ │de sanitaţie │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│120.│Enterococi │Apă potabilă/ │SR EN ISO 7899-2│70 │
│ │intestinali │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │SR ISO 16649-2, │ │
│ │ │alimentare (de│ISO 7251, SR ISO│ │
│ │ │origine │18593, FR X, │ │
│121.│Escherichia coli │animală şi │cap. IX, F3B, │74 │
│ │ │nonanimală); │Farmacopeea │ │
│ │ │teste de │europeană ediţia│ │
│ │ │sanitaţie │în vigoare │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│122.│Escherichia coli │Apă potabilă/ │SR EN ISO 9308-1│79 │
│ │ │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Bacterii │ │ │ │
│ │acidolactice, │Produse │ │ │
│123.│mezofile │alimentare şi │SR ISO 15214 │87 │
│ │(Lactobacillus │furaje │ │ │
│ │spp.) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Listeria │Produse │SR EN ISO │ │
│124.│monocytogenes │alimentare şi │11290-2 │101 │
│ │ │furaje │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │ │ │
│ │ │alimentare (de│SR EN ISO │ │
│ │ │origine │4833-1, SR ISO │ │
│ │Număr total de │animală şi │18593, FR X, │ │
│125.│germeni │nonanimală); │cap. IX, F3A, │74 │
│ │ │teste de │Farmacopeea │ │
│ │ │sanitaţie; │europeană ediţia│ │
│ │ │produse │în vigoare │ │
│ │ │nonalimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│126.│Număr total de │Apă potabilă/ │SR EN ISO 6222 │74 │
│ │germeni │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse de │ │ │
│ │ │origine │ELISA cu │ │
│127.│Ochratoxina A │nonanimală şi │purificare pe │433 │
│ │ │hrană pentru │coloane │ │
│ │ │animale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse de │ │ │
│ │ │origine │ELISA fără │ │
│128.│Ochratoxina A │nonanimală şi │purificare pe │136 │
│ │ │hrană pentru │coloane │ │
│ │ │animale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│129.│Pseudomonas │Apă potabilă/ │SR EN ISO 16266 │88 │
│ │aeruginosa │minerală │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │ │ │
│ │ │alimentare (de│SR EN ISO 6579, │ │
│ │ │origine │FR X, cap. IX, │ │
│130.│Salmonella │animală şi │F3B, Farmacopeea│101 │
│ │ │nonanimală), │europeană ediţia│ │
│ │ │furaje; teste │în vigoare │ │
│ │ │de sanitaţie │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse │ │ │
│ │ │alimentare (de│SR EN ISO │ │
│ │ │origine │6888-1, FR X, │ │
│ │Stafilococ │animală şi │cap. IX, F3B, │ │
│131.│coagulază-pozitiv │nonanimală), │Farmacopeea │114 │
│ │ │furaje; teste │europeană ediţia│ │
│ │ │de sanitaţie, │în vigoare │ │
│ │ │produse │ │ │
│ │ │nonalimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Produse de │ │ │
│ │ │origine │ │ │
│132.│Zearalenonă │nonanimală şi │Test Elisa │134 │
│ │ │hrană pentru │ │ │
│ │ │animale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Soluţii pe │ │ │
│133.│Clor activ │bază de │STAS 918, PSL │93 │
│ │ │hipoclorit de │LB04-005 │ │
│ │ │sodiu │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│134.│Absorbţia apei │Hârtie │SR EN ISO 535 │77 │
│ │(metoda COBB) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Absorbţie a 0,01/ │Hârtie │STAS 9202, pct. │ │
│135.│0,02 ml apă │igienică, │4.5 STAS 11991 │21 │
│ │ │batiste │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│136.│Absorbţie prin │Materiale │STAS 12750:89 │73 │
│ │imersie │textile │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Hârtie, │ │ │
│137.│Aspect, structură │produse │Vizual │21 │
│ │ │nonalimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│138.│Capacitatea │Recipiente │Volumetrie │21 │
│ │formatelor │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│139.│Capacitatea de │Materiale │Volumetrie │39 │
│ │absorbţie │textile │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│140.│Cenuşă (inclusiv │Hârtie şi │ISO 2144 │103 │
│ │umiditate) │carton │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │ │Regulamentul │ │
│141.│Compoziţie fibroasă│Materiale │(UE) nr. 1.007/ │308 │
│ │amestec fibre │textile │2011, ISO │ │
│ │ │ │1833:1÷29 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│142.│Creponaj │Hârtie │STAS 9202, pct. │46 │
│ │ │ │4.5 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│143.│Densitate (gramaj +│Hârtie │SR EN ISO 534, │94 │
│ │grosime) │ │pct. 10.3 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│144.│Desime │Materiale │SR EN 1049/2 │40 │
│ │ │textile │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│145.│Dimensiuni │Produse │ │21 │
│ │ │nonalimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│146.│Grad de alb │Hârtie │ISO 2470-1 │34 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│147.│Grad de │Hârtie │SR ISO 5350-3 │29 │
│ │impurificare │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│148.│Grosime │Hârtie │SR EN ISO 534, │43 │
│ │ │ │pct. 9.3 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│149.│Grad de încleiere │Hârtie │STAS 4748 │21 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│150.│Grad impregnare │Şerveţele │STAS 9202, pct. │64 │
│ │ │umede │4.5 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│151.│Identificare │Materiale │SR 13231 │39 │
│ │compoziţie fibroasă│textile │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│152.│Masă (gramaj) │Materiale │SR 6142, SR EN │52 │
│ │ │textile │12127 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Hârtie şi │SR EN ISO 536, │ │
│153.│Masă (gramaj) │carton, hârtie│SR EN ISO │52 │
│ │ │igienică │12625-6 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│154.│Masă │Produse │Gravimetrie │25 │
│ │ │nonalimentare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Rezistenţă la │Materiale │ │ │
│155.│căldură/acizi │plastice │SR 10437 │25 │
│ │organici │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│156.│Netezime faţă/verso│Hârtie │ISO 5627, metoda│52 │
│ │ │ │Bekk │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Opacitate de │ │ │ │
│157.│tipărire (inclusiv │Hârtie │ISO 2471 │43 │
│ │gradul de alb) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│158.│Răsucirea la │Hârtie │STAS 4756 │21 │
│ │umezire │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Rezistenţa │Materiale │SR EN ISO │ │
│159.│culorilor la │textile │105-X12 │82 │
│ │frecare │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│160.│Securitate │Îmbrăcăminte │SR EN 14682 │25 │
│ │îmbrăcăminte │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│161.│Straturi componente│Absorbante │STAS 11991 │25 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│162.│Timp de ardere │Produse din │ │21 │
│ │ │ceară │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│163.│Umiditate │Hârtie şi │SR EN ISO 287 │64 │
│ │ │carton │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Verificarea │ │ │ │
│164.│dimensiunii │Hârtie │STAS 3976 │21 │
│ │formatelor │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Verificarea │ │ │ │
│165.│direcţiei │Hârtie │STAS 4746 metoda│21 │
│ │longitudinale şi │ │B │ │
│ │transversale │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│166.│Aldehide │alcoolice │SR 184-7 PS (GC)│30 │
│ │ │distilate, │ │ │
│ │ │naturale şi │ │ │
│ │ │industriale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │SR 184/13 │ │
│167.│Acid cianhidric │alcoolice │(metoda │50 │
│ │ │distilate, │argentometrică) │ │
│ │ │naturale şi │ │ │
│ │ │industriale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│168.│Acid citric │Vin şi produse│SR 6182-26 │63 │
│ │ │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│169.│Acid malic │Vin şi produse│STAS 6182/27 │38 │
│ │ │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│170.│Acid sorbic │Vin şi produse│STAS 6182/7 │38 │
│ │ │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│ │ │alcoolice │ │ │
│ │ │distilate, │SR 184/5, SR │ │
│171.│Aciditate totală │naturale şi │6182-1 OIV, SR │19 │
│ │ │industriale; │13355/6, │ │
│ │ │vin şi produse│PS-LACVBA-09 │ │
│ │ │pe bază de │ │ │
│ │ │vin; bere; │ │ │
│ │ │oţet │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│172.│Aciditate totală, │Băuturi │SR 2567/1 │19 │
│ │acid citric │răcoritoare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│173.│Aciditate volatilă │Vin şi produse│SR 6182-2 OIV │29 │
│ │ │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│174.│Alcalinitate cenuşă│Vin şi produse│STAS 6182/11 │13 │
│ │ │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│175.│Alcool etilic │Oţet │SR 184-2 │50 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│ │ │alcoolice │ │ │
│ │ │distilate, │ │ │
│176.│Alcool metilic │naturale şi │SR 184-10 PS │59 │
│ │ │industriale; │(GC) │ │
│ │ │vin şi produse│ │ │
│ │ │pe bază de │ │ │
│ │ │vin; bere; │ │ │
│ │ │oţet │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │ │OIV │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│177.│Alcooli superiori │alcoolice │SR 184-8:2009 PS│64 │
│ │ │distilate, │(GC) │ │
│ │ │naturale şi │ │ │
│ │ │industriale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│178.│Anhidridă │Vin şi produse│SR 6182-13, OIV │20 │
│ │sulfuroasă liberă │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│179.│Anhidridă │Vin şi produse│SR 6182-13, OIV │20 │
│ │sulfuroasă totală │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│180.│Cenuşă │Vin şi produse│SR 6182-3 │34 │
│ │ │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│ │ │alcoolice │ │ │
│ │Concentraţie │distilate, │SR 184-2, OIV, │ │
│181.│alcoolică │naturale şi │SR 13355/3 │63 │
│ │ │industriale, │ │ │
│ │ │vin şi produse│ │ │
│ │ │pe bază de │ │ │
│ │ │vin, bere │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│182.│Concentraţie must │Bere │SR 13355/5 │82 │
│ │primitiv │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│183.│Culoare │Bere │SR 13355/7 │19 │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │SR 184-2 │ │
│ │ │alcoolice │ │ │
│ │ │distilate, │ │ │
│184.│Densitate │naturale şi ├────────────────┤19 │
│ │ │industriale; │ │ │
│ │ │vin şi produse│STAS 6182/8 │ │
│ │ │pe bază de vin│ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Bere, băuturi │SR 13355/8 │ │
│185.│Dioxid de carbon │răcoritoare ├────────────────┤21 │
│ │ │ │STAS 2567-2 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│186.│Dioxid de sulf │alcoolice │SR 184-11 metoda│20 │
│ │liber │distilate, │rapidă │ │
│ │ │naturale şi │ │ │
│ │ │industriale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│187.│Dioxid de sulf │alcoolice │SR 184-11 metoda│20 │
│ │total │distilate, │rapidă │ │
│ │ │naturale şi │ │ │
│ │ │industriale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│188.│Esteri │alcoolice │SR 184-6 PS (GC)│58 │
│ │ │distilate, │ │ │
│ │ │naturale şi │ │ │
│ │ │industriale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │SR 184-3, │ │
│ │ │alcoolice │PS-LACVBA-09 │ │
│189.│Extract │distilate, │ │44 │
│ │ │naturale şi ├────────────────┤ │
│ │ │industriale; │ │ │
│ │ │oţet │SR 157 │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│190.│Extract sec │Vin şi produse│STAS 6182/9 OIV │19 │
│ │nereducător │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│191.│Extract sec total │Vin şi produse│OIV │19 │
│ │ │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│192.│Furfural │alcoolice │SR 184-9 │20 │
│ │ │distilate, │ │ │
│ │ │naturale şi │ │ │
│ │ │industriale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│193.│Identificarea │Oţet │STAS 157, p. │25 │
│ │acizilor minerali │ │4.2.4 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│194.│Identificarea │Oţet │STAS 184/17 │25 │
│ │caramelului │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│ │Identificarea │alcoolice │STAS 184/17, │ │
│195.│substanţelor │distilate, │metoda Ribereau │38 │
│ │colorante │naturale şi │Gayon │ │
│ │artificiale │industriale, │ │ │
│ │ │vin şi produse│ │ │
│ │ │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │ │Regulamentul │ │
│ │ │ │(CEE) nr. 2.676 │ │
│ │ │ │al Comisiei din │ │
│ │ │ │17 septembrie │ │
│ │Intensitate │Vin şi produse│1990 de │ │
│196.│colorantă │pe bază de vin│stabilire a │38 │
│ │ │ │metodelor │ │
│ │ │ │comunitare de │ │
│ │ │ │analiză în │ │
│ │ │ │sectorul │ │
│ │ │ │vinurilor │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│197.│Malvină │Vin şi produse│SR 6182-20 │63 │
│ │ │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Vin şi produse│ │ │
│198.│pH │pe bază de │SR 6182/14 │19 │
│ │ │vin; băuturi │ │ │
│ │ │răcoritoare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│199.│Presiunea │Vin şi produse│STP/92, pct. │19 │
│ │ │pe bază de vin│4.3.5 │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Substanţa uscată │Vin şi produse│ │ │
│200.│solubilă (grade │pe bază de │SR 6182/25; │19 │
│ │refractometrice) │vin, băuturi │Recueil │ │
│ │ │răcoritoare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │Regulamentul │ │
│201.│Substanţe volatile │alcoolice │(UE) nr. 787/ │14 │
│ │ │distilate, │2019 │ │
│ │ │naturale şi │ │ │
│ │ │industriale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│202.│Test de │alcoolice │SR 184-1 │13 │
│ │miscibilitate │distilate, │ │ │
│ │ │naturale şi │ │ │
│ │ │industriale │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│203.│Test stabilitate la│Vin şi produse│Recueil │13 │
│ │aer │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │Test stabilitate la│Vin şi produse│ │ │
│204.│temperaturi │pe bază de vin│Recueil │13 │
│ │ridicate │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│205.│Test stabilitate la│Vin şi produse│Recueil │13 │
│ │temperaturi scăzute│pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│ │ │alcoolice │SR 184/1; SR │ │
│206.│Volum la 20ºC │distilate, │6182/14 │13 │
│ │ │naturale şi │ │ │
│ │ │industriale; │ │ │
│ │ │oţet │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│207.│Zahăr reducător │Vin şi produse│SR 6182/18 │30 │
│ │ │pe bază de vin│ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Vin şi produse│ │ │
│208.│Zahăr total (prin │pe bază de │STAS 6182/17 │38 │
│ │invertire) │vin; băuturi │ │ │
│ │ │răcoritoare │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│ │ │Alcool etilic,│ │ │
│ │ │băuturi │ │ │
│209.│Zaharoză (prin │alcoolice │SR 184-4 │30 │
│ │invertire) │distilate, │ │ │
│ │ │naturale şi │ │ │
│ │ │industriale │ │ │
└────┴───────────────────┴──────────────┴────────────────┴─────────┘


    II. Tariful pentru evaluarea conformităţii probelor cu specificaţia şi/sau reglementări de către personalul laboratoarelor din cadrul Direcţiei laboratoare Larex din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, la cererea persoanelor fizice şi juridice interesate, este de 120 lei.
    III. Nu se tarifează în cazul testării şi evaluării conformităţii probelor cu specificaţia şi/sau reglementări pentru produsele prelevate de către reprezentanţii împuterniciţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, dacă în urma testării nu se constată neconformităţi faţă de cerinţele de securitate şi/sau de calitate prescrise ori declarate.
    IV. Tarifele de la pct. I şi II nu conţin TVA.

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016