┌────┬──────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Indicativul │ Titlul │
│crt.│ standardului român │ │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │SR ISO 16649-1:2007 │Microbiologia alimentelor şi nutreţurilor. │
│ │ │Metodã orizontalã pentru enumerarea coloniilor │
│ │ │de Escherichia coli â-glucuronidazã pozitive. │
│ │ │Partea 1: Tehnica de numãrare a coloniilor la │
│ │ │44°C folosind membrane şi 5-bromo-4-cloro- │
│ │ │3-indolil â-D-glucuronat │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │SR ISO 16649-2:2007 │Microbiologia alimentelor şi nutreţurilor. │
│ │ │Metodã orizontalã pentru enumerarea Escherichia │
│ │ │coli pozitive la â-glucuronidazã. Partea 2: │
│ │ │Tehnica de numãrare a coloniilor la 44°C │
│ │ │folosind 5-bromo-4-cloro-3-indolil â-D- │
│ │ │glucuronat │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │SR ISO TS 22964:2007 │Lapte şi produse de lapte. Detecţia │
│ │ │enterobacteriilor sakazakii │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. │SR ISO 21528-2:2007 │Microbiologia alimentelor şi nutreţurilor. │
│ │ │Metodã orizontalã pentru detecţia şi enumerarea │
│ │ │enterobacteriaceelor. Partea 2: Metoda de │
│ │ │enumerare a coloniilor │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. │SR ISO 18593:2007 │Microbiologia alimentelor şi nutreţurilor. │
│ │ │Metode orizontale privind tehnicile de │
│ │ │eşantionare de pe suprafeţe folosind plãci de │
│ │ │contact şi tampoane │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. │SR ISO 11784:2007 │Identificarea animalelor prin radiofrecvenţã. │
│ │ │Structura codului │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 7. │SR ISO 11784:2007/ │Identificarea animalelor prin radiofrecvenţã. │
│ │Amd 1:2007 │Structura codului │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 8. │SR ISO 11785:2007 │Identificarea animalelor prin radiofrecvenţã. │
│ │ │Concept tehnic │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 9. │SR EN ISO 22005:2007 │Trasabilitatea în lanţul alimentar. Principii │
│ │ │generale şi cerinţe fundamentale pentru proiec- │
│ │ │tarea şi implementarea sistemului │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│10. │SR EN 14132: │Produse alimentare. Determinarea Ochratoxinei │
│ │2004/AC:2007 │A din orz şi cafea prãjitã Metoda HPLC cu │
│ │ │purificare pe coloana de imunoafinitate │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│11. │SR EN ISO 13366-2:2007│Lapte. Enumerarea celulelor somatice. Partea 2: │
│ │ │Linii directoare privind modul de operare a │
│ │ │numãrãtoarelor fluoro-opto-electronice │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│12. │SR EN ISO 21570: │Produse alimentare. Metode de analizã pentru │
│ │2006/AC:2007 │detectarea organismelor modificate genetic şi a │
│ │ │produselor derivate. Metode de determinare can- │
│ │ │titativã bazate pe utilizarea acizilor nucleici │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│13. │SR EN ISO 6579: │Microbiologia produselor alimentare şi furajere.│
│ │2003/DAmd1:2007 │Metodã orizontalã pentru detectarea bacteriilor │
│ │ │din genul Salmonella - Amendament 1: Anexa D: │
│ │ │Detecţia Salmonella spp. din materii fecale de │
│ │ │animale şi din probe de mediu din etapa de │
│ │ │producţie primarã │
├────┼──────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│14. │SR ISO/TS 22003:2007 │Sisteme de management al siguranţei alimentelor.│
│ │ │Cerinţe pentru organismele care efectueazã audit│
│ │ │şi certificare a sistemelor de management al │
│ │ │siguranţei alimentelor │
└────┴──────────────────────┴────────────────────────────────────────────────┘