┌────┬───────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┐
│Nr. │ Unitatea │Tariful│
│crt.│ │de │
│ │ │înre- │
│ │ │gistra-│
│ │ │re │
│ │ │- lei/ │
│ │ │unita- │
│ │ │te - │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 1.│Carne, lapte şi produse din lapte: │338 - │
│ │Carmangerie, mãcelãrie, centru de sacrificare a pãsãrilor │per- │
│ │şi/sau a lagomorfelor la nivelul fermei sau exploataţiei, │soane │
│ │centru de prelucrare a laptelui │juridi-│
│ │ │ce │
│ │Centru de colectare a vânatului sãlbatic │10 - │
│ │ │persoa-│
│ │ │ne │
│ │ │fizice │
│ │ │ 225│
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 2.│Peşte şi produse din pescuit, miere şi alte produse din miere │ │
│ │şi ouã pentru consum: │ │
│ │Centru de colectare a peştelui, magazin de desfacere a │ 225│
│ │peştelui, pescãrie, centru de colectare a batracienilor, │ │
│ │gasteropodelor, crustaceelor, punct de debarcare, centru de │ │
│ │extracţie, de colectare a mierii şi a altor produse apicole, │ │
│ │centru de colectare a ouãlor │ │
│ │Ambarcaţiune de pescuit, stupinã, magazin desfacere a mierii │ 113│
│ │de albine şi a altor produse apicole │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 3.│Unitãţi de alimentaţie publicã şi unitãţi de comercializare a │ │
│ │alimentelor şi unitãţi care desfãşoarã alte activitãţi în │ │
│ │domeniu: │ │
│ │Restaurant, indiferent de specific, laborator de cofetãrie │ 338│
│ │şi/sau patiserie, pensiuni turistice, unitãţi de vânzare prin │ │
│ │internet, staţie de spãlare şi dezinfecţie a mijloacelor de │ │
│ │transport │ │
│ │Pizzerie, cantinã, cofetãrie/patiserie, magazin alimentar, │ 225│
│ │depozit alimentar, catering │ │
│ │Hipermarket/Supermarket │ 565│
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 4.│Activitãţi de prelucrare şi conservare a fructelor şi legumelor│ │
│ │Unitãţi de prelucrare a cartofilor şi producţie a produselor │ 225│
│ │din cartofi în scop alimentar │ │
│ │Unitãţi de conservare şi fabricare a sucurilor/concentratelor │ 225│
│ │de fructe şi legume │ │
│ │Unitãţi de fabricare a produselor alimentare din fructe şi │ 225│
│ │legume (inclusiv gemuri, marmelade şi jeleuri) │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 5.│Activitãţi de fabricare a uleiurilor şi a grãsimilor vegetale │ │
│ │şi animale │ │
│ │Unitãţi pentru producţia şi prelucrarea uleiurilor vegetale │ 338│
│ │brute şi rafinate │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea margarinei, a amestecurilor pentru │ 338│
│ │tartine şi a grãsimilor de gãtit combinate │ │
│ │Unitãţi pentru producţia fãinei oleaginoase nedegresate │ 225│
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 6.│Activitãţi de fabricare a produselor de morãrit, amidonului şi │ │
│ │produselor din amidon │ │
│ │Unitãţi de morãrit şi mãcinat │ 225│
│ │Unitãţi pentru fabricarea cerealelor pentru micul dejun şi a │ 338│
│ │premixurilor │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea amidonului, glutenului, a glucozei, │ 225│
│ │siropului de glucozã şi a maltozei │ │
│ │Unitãţi pentru mãcinarea legumelor │ 225│
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 7.│Activitãţi de fabricare a altor produse alimentare │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea pâinii, produselor proaspete şi │ 338│
│ │conservate de patiserie, produselor proaspete şi uscate de │ │
│ │panificaţie, plãcintelor, checurilor, tartelor, biscuiţilor, │ │
│ │pişcoturilor, prãjiturilor conservate, fabricarea produselor │ │
│ │pentru gustãri dulci sau sãrate etc. │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea zahãrului, a produselor zaharoase, │ 338│
│ │gumei de mestecat, a ciocolatei şi produselor din cacao etc. │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea macaroanelor, tãiţeilor, cuşcuşului, │ 225│
│ │pastelor fãinoase şi altor produse fãinoase similare │ │
│ │Unitãţi pentru prelucrarea cafelei, ceaiului şi fabricarea │ 338│
│ │condimentelor │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea preparatelor alimentare omogenizate │ 338│
│ │şi alimentelor dietetice │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea produselor alimentare congelate │ 225│
│ │Unitãţi pentru fabricarea altor produse alimentare de origine │ 225│
│ │nonanimalã neclasificate în altã parte │ │
│ │Unitãţi de fabricare a produselor alimentare │ 225│
│ │confiate/deshidratate (legume, fructe, coji de fructe şi alte │ │
│ │pãrţi de plante - confiate, deshidratate, uscate, glasate sau │ │
│ │cristalizate) │ │
│ │Unitãţi pentru producţia, procesarea şi comercializarea │ 225│
│ │ciupercilor │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 8.│Activitãţi de fabricare a bãuturilor │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea alcoolului etilic de fermentaţie şi a│ 338│
│ │bãuturilor alcoolice distilate │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea vinului, cidrului şi a altor vinuri │ 338│
│ │din fructe │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea berii, a malţului şi a altor bãuturi │ 338│
│ │nedistilate obţinute prin fermentare │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea de ape minerale şi bãuturi │ 338│
│ │rãcoritoare nealcoolice │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 9.│Alte activitãţi │ │
│ │Unitãţi de ambalare şi/sau îmbuteliere a produselor alimentare │ 225│
│ │de origine nonanimalã │ │
│ │Unitãţi de fabricare a îngheţatei │ 225│
│ │Depozit alimentar/frigorific pentru produse de origine │ 338│
│ │nonanimalã │ │
│ │Depozit pentru seminţe de consum │ 225│
│ │Unitãţi de comercializare a produselor alimentare de origine │ 338│
│ │nonanimalã congelate │ │
│ │Unitãţi de producere a ambalajelor pentru produsele alimentare │ 113│
│ │ce vin în contact cu alimentele │ │
│ │Mijloc de transport al produselor de origine nonanimalã │ 113│
└────┴───────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┘