Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Vãzând Referatul de aprobare nr. 710 din 7 martie 2012, întocmit de Direcţia juridicã, litigii şi resurse umane din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, având în vedere prevederile art. 10 lit. b), art. 18 alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 215/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în temeiul art. 3 alin. (3) şi art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin: ART. I Anexa nr. 8 la Norma sanitarã veterinarã privind procedura de autorizare sanitarã veterinarã a unitãţilor care produc, proceseazã, depoziteazã, transportã şi/sau distribuie produse de origine animalã, aprobatã prin Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 57/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 462 din 6 iulie 2010, cu modificãrile ulterioare, se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin, ca urmare a actualizãrii tarifelor în funcţie de rata inflaţiei din anul 2011. ART. II Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I. Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Roatiş Cheţan Radu Bucureşti, 19 aprilie 2012. Nr. 32. ANEXÃ (Anexa nr. 8 la norma sanitarã veterinarã) TARIFE pentru autorizarea sanitarã veterinarã a unitãţilor care produc, proceseazã, depoziteazã, transportã şi/sau distribuie produse de origine animalã
┌──────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┐
│Partea│ Unitatea │Tariful│
│ │ │de │
│ │ │autori-│
│ │ │zare │
│ │ │- lei/ │
│ │ │unitate│
│ │ │/obiec-│
│ │ │tiv - │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ I │Unitãţi cu activitãţi generale: │ │
│ │Depozit frigorific │ 380│
│ │Unitate de reambalare │ 632│
│ │Piaţã agroalimentarã, piaţa angro, halã pentru desfacerea │ │
│ │produselor de origine animalã │ 380│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ II │Carne de ungulate domestice: │ │
│ │Abator │ 632│
│ │Unitate de tranşare │ 505│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ III │Carne de pasãre şi lagomorfe: │ │
│ │Abator de pãsãri │ 632│
│ │Unitate de tranşare a cãrnii de pasãre │ 505│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ IV │Carne de vânat de crescãtorie: │ │
│ │Abator │ 632│
│ │Unitate de tranşare a cãrnii de vânat │ 505│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ V │Carne de vânat sãlbatic: │ │
│ │Unitate de manipulare │ 505│
│ │Unitate de tranşare │ 380│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ VI │Carne tocatã, preparatã şi carne separatã mecanic: │ │
│ │Unitate pentru producerea cãrnii tocate │ 505│
│ │Unitate de carne preparatã │ 505│
│ │Unitate de carne separatã mecanic │ 505│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ VII │Produse din carne: │ │
│ │Unitate de procesare │ 632│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ VIII │Moluşte bivalve vii: │ │
│ │Centru de colectare a moluştelor bivalve vii │ 380│
│ │Centru de purificare a moluştelor bivalve vii │ 380│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ IX │Peşte şi produse din pescuit: │ │
│ │Vas-fabricã │ 632│
│ │Vas-congelator │ 632│
│ │Unitate de produse proaspete din pescuit │ 632│
│ │Unitate de procesare a produselor din pescuit │ 632│
│ │Piaţa de licitaţie a peştelui şi produselor din pescuit │ 505│
│ │Piaţa de desfacere │ 505│
│ │Centru de colectare a peştelui │ 208│
│ │Fermã de acvaculturã cu centru de colectare a peştelui │ │
│ │integrat │ 104│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ X │Lapte şi produse din lapte: │ │
│ │Centru de colectare a laptelui │ 127│
│ │Unitate de procesare a laptelui materie primã │ 632│
│ │Unitate de procesare a produselor lactate │ 559│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ XI │Ouã şi produse din ouã: │ │
│ │Centru de ambalare a ouãlor │ 380│
│ │Unitate de producere ou lichid │ 632│
│ │Unitate de procesare a ouãlor │ 632│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ XII │Pulpe de broascã şi melci: │ │
│ │Unitate de procesare a pulpelor de broascã şi a melcilor │ 632│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ XIII │Grãsimi animale, unturã şi jumãri: │ │
│ │Centru de colectare a grãsimilor animale │ 380│
│ │Unitate de procesare a grãsimilor animale │ 632│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ XIV │Stomacuri prelucrate, vezici şi intestine: │ │
│ │Unitate de procesare a stomacurilor, vezicilor şi │ │
│ │intestinelor │ 632│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ XV │Gelatinã: │ │
│ │Centru de colectare a materiilor prime pentru gelatinã │ 380│
│ │Unitate de producere a gelatinei │ 632│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ XVI │Colagen: │ │
│ │Centru de colectare a materiilor prime pentru colagen │ 380│
│ │Unitate de producere a colagenului │ 632│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ XVII │Alte activitãţi: │ │
│ │Unitate de prelucrare a mierii de albine şi/sau a produselor │ │
│ │apicole │ 559│
│ │Şlep │ 380│
│ │Vagon frigorific │ 380│
│ │Navã-pescador │ 380│
│ │Aeronavã │ 380│
│ │Mijloace auto specializate │ 111│
└──────┴─────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┘
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.