Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3 din 7 ianuarie 2005  privind punerea in aplicare a Regulamentului pentru modificarea si completarea Regulamentului privind ajutorul de stat in domeniul industriei carbonifere    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 3 din 7 ianuarie 2005 privind punerea in aplicare a Regulamentului pentru modificarea si completarea Regulamentului privind ajutorul de stat in domeniul industriei carbonifere

EMITENT: CONSILIUL CONCURENTEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 55 din 17 ianuarie 2005
ORDIN nr. 3 din 7 ianuarie 2005
privind punerea în aplicare a Regulamentului pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind ajutorul de stat în domeniul industriei carbonifere
EMITENT: CONSILIUL CONCURENTEI
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 55 din 17 ianuarie 2005

În baza:
- <>Decretului nr. 57/2004 privind numirea membrilor Plenului Consiliului Concurentei;
- prevederilor <>art. 28 alin. (1) din Legea concurentei nr. 21/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 22 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
având în vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ,

preşedintele Consiliului Concurentei emite urmãtorul ordin:

ART. 1
În urma adoptãrii în plenul Consiliului Concurentei, se pune în aplicare Regulamentul pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind ajutorul de stat în domeniul industriei carbonifere, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Compartimentele de specialitate din cadrul Consiliului Concurentei vor urmãri punerea în aplicare a prevederilor prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin şi regulamentul menţionat la art. 1 vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Consiliului Concurentei,
Mihai Berinde

Bucureşti, 7 ianuarie 2005.
Nr. 3.


ANEXA

REGULAMENT
pentru modificarea şi completarea Regulamentului
privind ajutorul de stat în domeniul industriei carbonifere

În temeiul <>art. 28 alin. (1) şi (2) din Legea concurentei nr. 21/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>art. 22 alin. (1) din Legea nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Consiliul Concurentei adopta prezentul regulament.

ART. I
Regulamentul privind ajutorul de stat în domeniul industriei carbonifere, pus în aplicare prin <>Ordinul preşedintelui Consiliului Concurentei nr. 192/2004 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 736 din 16 august 2004, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 2, litera e) va avea urmãtorul cuprins:
"e) costurile de producţie - costuri legate de producţia curenta, calculate conform art. 11 alin. (3), pentru fiecare unitate de producţie în parte. Acestea acoperã, pe lângã costurile operaţiilor miniere, şi pe cele ale operaţiunilor de preparare a carbunelui, în special sortare, spalare şi calibrare, precum şi transportul pana la punctele de livrare;".
2. La articolul 2, litera f) va avea urmãtorul cuprins:
"f) pierderile aferente producţiei curente - diferenţa pozitiva dintre costul de producţie al carbunelui extras şi preţul de vânzare al carbunelui livrat, rezultat prin acordul liber dintre pãrţile contractante, calculate pentru fiecare unitate de producţie în parte;".
3. La articolul 2, dupã litera g) se introduce o noua litera, litera h), cu urmãtorul cuprins:
"h) unitate de producţie - ansamblul lucrãrilor carbonifere subterane sau de suprafata şi infrastructura legatã de acestea, care sunt capabile sa producã cãrbune brut independent de alte unitãţi de producţie, cu respectarea prevederilor din legislaţia nationala referitoare la siguranta şi sãnãtate în industria extractiva."
4. Alineatul (2) al articolului 9 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Categoriile de costuri rezultate din rationalizarea şi restructurarea industriei carbonifere sunt prevãzute în anexa nr. 1."
5. La articolul 9, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Informaţiile referitoare la costurile care se intenţioneazã a se acoperi prin ajutorul la care se face referire la alin. (1), în conformitate cu categoriile de costuri prevãzute în anexa nr. 1, vor fi notificate în format liber (la alegerea iniţiatorului şi/sau a furnizorului)."
6. Articolul 11 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 11. - (1) Ajutorul de stat în domeniul industriei carbonifere este supus dispoziţiilor alin. (2)-(16).
(2) Furnizorii de ajutoare de stat în domeniul industriei carbonifere vor transmite Consiliului Concurentei toate informaţiile necesare, astfel încât sa poatã fi motivatã capacitatea de producţie estimatã - parte a planului de acces la rezervele de cãrbune, nivelul minim al producţiei care sa asigure garantarea accesului la rezerve, precum şi tipurile adecvate de ajutor de stat, asa cum sunt prevãzute în prezentul regulament.
(3) Cuantumul costurilor de producţie se calculeazã pe baza documentaţiilor trimestriale transmise Consiliului Concurentei de cãtre agenţii economici sau asociaţiile de agenţi economici care acţioneazã în domeniul industriei carbonifere, incluzandu-se în acestea amortizarea şi dobanda pentru capitalul împrumutat. Calculul costurilor eligibile privind capitalul împrumutat se întemeiazã pe rata dobânzii pieţei şi costurile sunt limitate la operaţiunile prevãzute la art. 2 lit. e).
(4) În cazul acordãrii de ajutoare de stat pentru reducerea activitãţii în conformitate cu art. 4, furnizorii de ajutor de stat vor inainta Consiliului Concurentei un plan de închidere a unitãţilor de producţie implicate şi orice modificãri ale acestuia pana cel târziu la data de 31 decembrie 2006. Acest plan va include urmãtoarele:
a) identificarea unitãţilor de producţie;
b) costurile anuale de producţie, reale sau estimate, pentru fiecare unitate de producţie, calculate potrivit alin. (3);
c) producţia de cãrbune anuala estimatã a unitãţilor de producţie care fac obiectul planului de închidere;
d) valoarea anuala estimatã a ajutorului de stat pentru reducerea activitãţii.
(5) În cazul acordãrii de ajutoare de stat pentru investiţia iniţialã, furnizorii de ajutor de stat vor inainta Consiliului Concurentei un plan provizoriu de acces la rezervele de cãrbune şi orice modificãri ale acestuia pana cel târziu la data de 31 decembrie 2006. Planul trebuie sa conţinã cel puţin criteriile obiective de selecţie pe care trebuie sa le îndeplineascã unitãţile de producţie, cum ar fi viabilitatea economicã, pentru a putea beneficia de ajutor de stat pentru proiecte de investiţii.
(6) Pentru a permite Consiliului Concurentei sa evalueze îndeplinirea condiţiilor şi criteriilor prevãzute la art. 6, furnizorul va comunica informaţiile la care se face referire la alin. (5), completand urmãtoarele formulare:
a) formularul A. 1, prevãzut în anexa nr. 2, şi formularul D, prevãzut în anexa nr. 4, pentru unitãţile de producţie subterane;
b) formularul A. 2, prevãzut în anexa nr. 3, şi formularul D, prevãzut în anexa nr. 4, pentru unitãţile de producţie de suprafata.
(7) În cazul acordãrii de ajutoare de stat pentru producţia curenta, furnizorii de ajutor de stat vor inainta Consiliului Concurentei un plan de acces la rezervele de cãrbune şi orice modificãri ale acestuia pana cel târziu la data de 31 decembrie 2006. Acest plan va cuprinde urmãtoarele elemente:
a) criteriile de selecţie pe care trebuie sa le îndeplineascã unitãţile de producţie pentru a fi incluse în plan;
b) identificarea agenţilor economici care îndeplinesc criteriile de selecţie;
c) costurile de producţie anuale, reale sau estimate, pentru fiecare unitate de producţie aparţinând unui agent economic, calculate în conformitate cu alin. (3);
d) un plan de activitate şi un plan de finanţare întocmite de agentul economic implicat;
e) estimarea anuala a producţiei de cãrbune, a unitãţilor de producţie sau a unui grup de unitãţi de producţie din cadrul aceluiaşi agent economic - parte a planului de acces la rezervele de cãrbune;
f) cuantumul anual estimat al ajutorului de stat pentru acces la rezervele de cãrbune;
g) analiza comparativa între cantitatea de cãrbune intern şi sursele de energie regenerabila şi cantitatea de surse energetice primare care contribuie la realizarea securitãţii energetice, în cadrul dezvoltãrii durabile şi al tendintei prevãzute, crescatoare sau descrescãtoare.
(8) Pentru a permite Consiliului Concurentei sa evalueze îndeplinirea condiţiilor şi criteriilor stipulate în art. 4 şi 7, furnizorul va comunica informaţiile la care se face referire la alin. (4) şi alin. (7) lit. b), c), e) şi f), completand urmãtoarele formulare:
a) formularele A.1 şi B.1, prevãzute în anexa nr. 2, pentru unitãţile de producţie subterane;
b) formularele A.2 şi B.2, prevãzute în anexa nr. 3, pentru unitãţile de producţie de suprafata.
(9) Ca parte a notificãrii planurilor la care se face referire la alin. (4), (5) şi (7), furnizorii de ajutoare de stat vor inainta Consiliului Concurentei toate informaţiile cu privire la reducerea emisiei gazelor de sera. Acestea se vor referi în special la reducerea emisiilor rezultate din eforturile depuse pentru a utiliza tehnologii de combustie nepoluante.
(10) Informaţiile la care se face referire la alin. (2), alin. (7) lit. a), d) şi g) şi alin. (9) vor fi notificate în format liber (la alegerea iniţiatorului şi/sau a furnizorului).
(11) Furnizorii de ajutoare de stat vor notifica agenţii economici care sunt parte a planurilor la care se face referire la alin. (4) şi (7) pana cel târziu la data de 31 decembrie 2006.
(12) Furnizorii de ajutoare de stat vor informa Consiliul Concurentei despre orice modificare adusã planului iniţial, înaintat în conformitate cu alin. (4)-(11).
(13) Furnizorii de ajutoare de stat vor notifica toate mãsurile de sprijin financiar pe care intenţioneazã sa le acorde în domeniul industriei carbonifere, pe perioada unui an de producţie carbonifera, specificand natura acestora, conform art. 4, 5, 6, 7 şi 9. Aceştia vor inainta Consiliului Concurentei toate informaţiile referitoare la calculul costurilor de producţie estimate şi la asocierea acestora cu planul notificat conform alin. (4)-(11).
(14) Pentru a permite Consiliului Concurentei sa evalueze mãsurile de sprijin financiar în beneficiul industriei carbonifere pe anul de producţie urmãtor, furnizorul va comunica informaţiile la care se face referire la alin. (13), completand urmãtoarele formulare:
a) formularele B.1 şi C.1, prevãzute în anexa nr. 2, pentru unitãţile de producţie subterane;
b) formularele B.2 şi C.2, prevãzute în anexa nr. 3, pentru unitãţile de producţie de suprafata.
(15) Rapoartele înaintate de furnizorii de ajutoare de stat vor include cuantumul ajutoarelor de stat şi informaţii complete referitoare la calculul ajutoarelor de stat anuale efectiv acordate. Acestea vor fi transmise pana cel târziu la sfârşitul primului semestru al anului ulterior celui în care au fost acordate, iar pana la finele acestuia se vor raporta orice modificãri aduse sumelor iniţiale.
(16) Rapoartele înaintate Consiliului Concurentei de cãtre furnizorii de ajutoare de stat vor conţine în mod obligatoriu toate informaţiile necesare verificãrii condiţiilor şi criteriilor prevãzute de prezentul regulament."
7. Alineatul (3) al articolului 13 va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Prezentul regulament se aplica ajutoarelor de stat notificate dupã intrarea sa în vigoare, precum şi celor notificate înainte de intrarea sa în vigoare, dar pentru care decizia Consiliului Concurentei este ulterioara acestei date sau pentru care Consiliul Concurentei nu a emis încã o decizie. Prezentul regulament transpune Regulamentul Consiliului Uniunii Europene nr. 1.407/2002 din 23 iulie 2002 privind ajutorul de stat în industria carbonifera, publicat în Jurnalul Oficial al Comunitãţilor Europene (JOCE) nr. L 205 din 2 august 2002, şi Decizia Comisiei Uniunii Europene nr. 2002/871/EC , publicatã în Jurnalul Oficial al Comunitãţilor Europene (JOCE) nr. L 300 din 5 noiembrie 2002."
8. Dupã anexa la regulament, care va deveni anexa nr. 1, se introduc trei noi anexe, anexele nr. 2-4, având cuprinsul prevãzut în anexele nr. 1-3 la prezentul regulament.
9. Dupã articolul 13 se introduce articolul 14 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 14. - Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentul regulament."
ART. II
Prezentul regulament va fi pus în aplicare prin ordin al preşedintelui Consiliului Concurentei şi va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.


ANEXA 1
(Anexa nr. 2
la regulament)



FORMULARUL A. 1.
Informaţii privind producţia carbonifera în anul 2004

Localitate: ....................
Bazin carbonifer: ..............
Compania: ......................
Unitatea de producţie subterana: .......

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│ Informaţii furnizate în: │ Anul de │
│ [] ROL*1) │ producţie │
│ [] EURO*1) │carbonifera│
│ │ 2004 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 1. INFORMAŢII GENERALE │ │
│ a) producţie subterana (1000 tone de echivalent cãrbune*2) │ │
│ b) productivitate (T.E.C/om-an) │ │
│ c) media valorii termice minime (Gj/tonaj*3) │ │
│ d) (i) media personalului înregistrat: în subteran │ │
│ (ii) media personalului înregistrat: total │ │
│ 2. COSTURI DE PRODUCŢIE │ │
│ a) costuri cu personalul (pe T.E.C produs) │ │
│ b) costuri cu materialele (pe T.E.C produs) │ │
│ c) amortizarea directa (pe T.E.C produs) │ │
│ d) cheltuieli de rambursare a creditelor (pe T.E.C produs) │ │
│ e) costuri cu transportul pana la punctul de livrare │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │
│ f) cheltuieli generale ale întreprinderii (pe T.E.C produs) │ │
│ g) Alte costuri(pe T.E.C produs) │ │
│ h) Costuri de furnizare (pe T.E.C produs) │ │
│ [punctele 2 a) - 2 g) inclusiv, │ │
│ - mai puţin costurile incluse în sumele specificate la │ │
│ punctele 2 a) - 2 g) dar care nu au legatura cu producţia │ │
│ curenta (costuri de restructurare, datorii acumulate în │ │
│ anii anteriori, alte cheltuieli excepţionale)] │ │
│ i) Datorii acumulate în anii anteriori şi costuri de │ │
│ restructurare (pe T.E.C produs) │ │
│ j) Altele (va rugãm sa specificati) (pe T.E.C produs) │ │
│ - mai puţin costuri incluse în sumele specificate la │ │
│ punctele 2 a) - 2 g) │ │
│ k) ajutor pentru cercetare şi dezvoltare (pe T.E.C produs) │ │
│ l) ajutor pentru protecţia mediului (pe T.E.C produs) │ │
│ m) deduceri totale (pe T.E.C produs) │ │
│ [punctele 2 i) - 2 l) inclusiv] │ │
│ n) costuri legate de producţia curenta (pe T.E.C produs) │ │
│ [punctul 2 h), mai puţin punctul 2 m] │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘


--------
*1) bifati dupã caz
*2) tona echivalent cãrbune = T.E.C
*3) 1 T.E.C = 29.302 Gj/tona


FORMULARUL B. 1.

PREVIZIUNI
(Articolul 4 sau Articolul 7 din prezentul Regulament)

Localitate: ....................
Bazin carbonifer: ..............
Compania: ......................
Unitatea de producţie subterana: .......
[] Art. 4 din prezentul Regulament*1)
[] Art. 7 din prezentul Regulament*1)


┌────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┬───────────┐
│ Informaţii furnizate în: │ Anul de │ Anul de │
│ [] ROL*1) │referinta│previzionat│
│ [] EURO*1) │ (N-1) │ (N)*2) │
├────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┤
│ 1. INFORMAŢII GENERALE │ │ │
│ a) producţie subterana (1000 tone de echivalent │ │ │
│ cãrbune*3) │ │ │
│ b) productivitate (T.E.C/om-an) │ │ │
│ c) media valorii termice minime (Gj/tone)*4) │ │ │
│ d) (i) media personalului înregistrat: în subteran│ │ │
│ (ii) media personalului înregistrat: total │ │ │
│ │ │ │
│ 2. COSTURI DE PRODUCŢIE │ │ │
│ a) costuri cu personalul (pe T.E.C produs) │ │ │
│ b) costuri cu materialele (pe T.E.C produs) │ │ │
│ c) amortizarea directa (pe T.E.C produs) │ │ │
│ d) cheltuieli de rambursare a creditelor │ │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │ │
│ e) costuri cu transportul pana la punctul de │ │ │
│ livrare (pe T.E.C produs) │ │ │
│ f) cheltuieli generale ale întreprinderii │ │ │
│ (pe T.E.C produs │ │ │
│ g) alte costuri (pe T.E.C produs) │ │ │
│ h) costuri de producţie (pe T.E.C produs) │ │ │
│ [punctele 2 a) -2 g) inclusiv, │ │ │
│ - mai puţin costurile prevãzute la punctele │ │ │
│ 2 a) - 2 g), dar care nu au legatura cu │ │ │
│ producţia curenta (costuri de restructurare, │ │ │
│ datorii acumulate în anii anteriori, alte costuri│ │ │
│ excepţionale), indiferent dacã sunt acoperite sau│ │ │
│ nu de ajutor conform prevederilor art. 9 din │ │ │
│ prezentul Regulament*5) │ │ │
│ i) datorii acumulate în anii anteriori şi costuri │ │ │
│ de restructurare (pe T.E.C produs) │ │ │
│ j) altele - va rugãm sa specificati(pe T.E.C produs)│ │ │
│ mai puţin costurile incluse în sumele specificate│ │ │
│ la punctele 2 a) - 2 g) indiferent dacã sunt sau │ │ │
│ nu acoperite de ajutor, altul decât cel prevãzut │ │ │
│ de prezentul Regulament │ │ │
│ k) ajutor pentru cercetare şi dezvoltare │ │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │ │
│ l) ajutor pentru protecţia mediului(pe T.E.C produs)│ │ │
│ m) ajutor pentru instruire (pe T.E.C produs) │ │ │
│ n) deduceri totale (pe T.E.C produs) │ │ │
│ [punctele 2 i) - 2 m) inclusiv] │ │ │
│ o) costuri legate de producţia curenta │ │ │
│ (pe T.E.C produs) [punctul 2 h), mai puţin 2 n)] │ │ │
│ │ │ │
│ 3. LIVRÃRI ŞI INTRARI │ │ │
│ - informaţii specifice livrãrilor (pe 1000 T.E.C) │ │ │
│ - pentru uzinele de cocs │ │ │
│ - pentru injectii directe în furnale │ │ │
│ - pentru uzine termice, inclusiv producţia de │ │ │
│ energie termica şi electrica în cogenerare │ │ │
│ - alte livrãri │ │ │
│ - variatii în stoc: + crearea de stocuri - │ │ │
│ desfiinţarea de stocuri │ │ │
│ a) total (pe 1000 tec) │ │ │
│ - intrari pe T.E.C*6) pentru: │ │ │
│ - livrãri la uzinele de cocs │ │ │
│ - livrãri destinate injectiilor directe în furnale│ │ │
│ - livrãri cãtre uzinele termice (inclusiv de │ │ │
│ congenerate) │ │ │
│ - alte livrãri │ │ │
│ b) intrari pe T.E.C vândutã │ │ │
│ c) evaluarea variaţiei stocurilor pe T.E.C │ │ │
│ d) total intrari (pe T.E.C produs) │ │ │
│ │ │ │
│ 4. PIERDERI ELIGIBILE PENTRU A PRIMI AJUTOR DE STAT │ │ │
│ │ │ │
│ Pierderile eligibile pentru a primi ajutor de stat │ │ │
│ pe T.E.C produs (calculat în conformitate cu │ │ │
│ art. 4(b) din prezentul Regulament) │ │ │
│ │ │ │
│ 5. AJUTORUL DE STAT PROPUS ÎN BAZA: │ │ │
│ [] articolului 4*1) din prezentul Regulament │ │ │
│ [] articolului 7*1) din prezentul Regulament │ │ │
│ a) ajutorul de stat propus (pe T.E.C produs) │ │ │
│ b) total ajutor de stat propus pentru anul de │ │ │
│ producţie carbonifera │ │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴───────────┘


----------
*1) bifati dupã caz
*2) referitor la informaţiile notificate conform art. 11 alineatul (8) din prezentul Regulament, sintagma «anul previzionat» se referã la fiecare an inclus în planul de închidere şi/sau planul de acces la rezervele de cãrbune. Referitor la informaţiile notificate conform art. 11 alin. (14) din prezentul Regulament, sintagma «anul previzionat» se referã la anul pentru care este notificat ajutorul de stat
*3) tona echivalent cãrbune =T.E.C
*4) 1 T.E.C = 29.302 Gj/tona
*5) conform art. 3(1) din prezentul Regulament
*6) valoare neta a tuturor ajutoarelor directe sau indirecte

FORMULARUL C .1

Date reale.
(articolul 4 sau articolul 7 din prezentul Regulament)

Anul producţiei carboniere:.....

Localitate: ....................
Bazin carbonifer: ..............
Compania: ......................
Unitatea de producţie subterana: .......
[] Art. 4 din prezentul Regulament*1)
[] Art. 7 din prezentul Regulament*1)


┌────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│ Informaţii furnizate în: │ Anul carbonifer de │
│ [] ROL*1) │ producţie │
│ [] EURO*1) ├────────────┬────────┤
│ │Previziuni │ Date │
│ │(formularul │ reale │
│ │ B. 1) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┼────────┤
│ 1. INFORMAŢII GENERALE │ │ │
│ a) producţie subterana (1000 tone de echivalent │ │ │
│ cãrbune*2) │ │ │
│ b) productivitate (T.E.C/om-an) │ │ │
│ c) media valorii termice minime (Gj/tona)*3) │ │ │
│ d) (i) media personalului înregistrat: în subteran │ │ │
│ (ii) media personalului înregistrat: total │ │ │
│ │ │ │
│ 2. COSTURI DE PRODUCŢIE │ │ │
│ a) costuri cu personalul (pe T.E.C produs) │ │ │
│ b) costuri cu materialele (pe T.E.C produs) │ │ │
│ c) amortizarea directa (pe T.E.C produs) │ │ │
│ d) cheltuieli de rambursare a creditelor │ │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │ │
│ e) costuri cu transportul pana la punctul de livrare│ │ │
│ (pe T.E.C produse) │ │ │
│ f) cheltuieli generale ale întreprinderii │ │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │ │
│ g) Alte costuri (pe T.E.C produs) │ │ │
│ h) Costuri de producţie (pe T.E.C produs) │ │ │
│ [punctele 2 a) pana la 2 g), inclusiv] │ │ │
│ - mai puţin costurile incluse în sumele prevãzute│ │ │
│ la punctele 2 a) - 2 g), dar care nu au legatura │ │ │
│ cu producţia (costuri de restructurare, datorii │ │ │
│ acumulate în anii anteriori, alte costuri │ │ │
│ excepţionale), indiferent dacã sunt acoperite sau│ │ │
│ nu de ajutor conform prevederilor art. 9 din │ │ │
│ prezentul Regulament] │ │ │
│ i) datorii acumulate în anii anteriori şi costuri │ │ │
│ de restructurare (pe T.E.C produs) │ │ │
│ j) Alte costuri (va rugãm sa specificati) │ │ │
│ (pe T.E.C produs) - mai puţin costurile incluse │ │ │
│ în sumele specificate la punctele 2 a) -2 g), │ │ │
│ indiferent dacã sunt sau nu acoperite de ajutor, │ │ │
│ altul decât cel prevãzut de prezentul │ │ │
│ Regulament*4) │ │ │
│ k) Ajutor pentru cercetare - dezvoltare │ │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │ │
│ l) Ajutor pentru protecţia mediului(pe T.E.C produs)│ │ │
│ m) Ajutor pentru instruire (pe T.E.C produs) │ │ │
│ n) total deduceri (pe T.E.C produs) │ │ │
│ [punctele 2 i) pana la 2 m) inclusiv] │ │ │
│ o) costuri legate de producţia curenta │ │ │
│ (pe T.E.C produs) [punctul 2 h), mai puţin 2 n)] │ │ │
│ │ │ │
│ 3. LIVRÃRI ŞI INTRARI │ │ │
│ - informaţii specifice livrãrilor (pe 1000 T.E.C) │ │ │
│ - pentru uzinele de cocs │ │ │
│ - pentru injectii directe în furnalele │ │ │
│ - pentru uzine termice, inclusiv producerea de │ │ │
│ energie termica şi energie în cogenerare │ │ │
│ - alte livrãri │ │ │
│ - variatia stocurilor: + crearea de stocuri - │ │ │
│ diminuarea stocurilor │ │ │
│ a) total (pe 1000 tec) │ │ │
│ - intrari pe T.E.C*5) pentru: │ │ │
│ - livrãri la uzinele de cocs │ │ │
│ - livrãri destinate injectiilor directe în furnale│ │ │
│ de ardere │ │ │
│ - livrãri cãtre uzinele generatoare de energie │ │ │
│ termica (inclusiv de cogenerare) │ │ │
│ - alte livrãri │ │ │
│ b) intrari pe T.E.C vândut │ │ │
│ c) evaluarea variaţiei stocurilor pe T.E.C │ │ │
│ d) total intrari (pe T.E.C produs) │ │ │
│ │ │ │
│ 4. PIERDERI ELIGIBILE PENTRU AJUTOR DE STAT │ │ │
│ Pierderile eligibile pentru ajutor de stat pe T.E.C │ │ │
│ produs (calculat în conformitate cu art. 4 (b) │ │ │
│ din prezentul Regulament) │ │ │
│ │ │ │
│ 5. AJUTOR DE STAT PROPUS ÎN BAZA: │ │ │
│ [] art. 4*1) din prezentul Regulament │ │ │
│ [] art. 7*1) din prezentul Regulament │ │ │
│ a) ajutor de stat propus (pe T.E.C produs) │ │ │
│ b) total ajutor acordat pentru anul carbonifer │ │ │
│ de producţie │ │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┴────────┘


----------
*1) Bifati dupã caz
*2) tona echivalent cãrbune = T.E.C
*3) 1 T.E.C = 29.302 Gj/tona
*4) conform art. 3 (1) din prezentul Regulament
*5) valoare neta a tuturor ajutoarelor directe sau indirecte


ANEXA 2
(Anexa nr. 3
la regulament)

FORMULARUL A .2
Informaţii legate de anul carbonifer de producţie 2004

Localitate: ....................
Bazin carbonifer: ..............
Compania: ......................
Unitatea de producţie de suprafata: .......
[] Art. 3 din prezentul Regulament*1)
[] Art. 4 din prezentul Regulament*1)


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│ Informaţii furnizate în: │ Anul │
│ [] ROL*1) │carbonifer │
│ [] EURO*1) de producţie│
│ │ 2004 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 1. INFORMAŢII GENERALE │ │
│ a) producţie la suprafata [1000 tone de echivalent cãrbune*2)]│ │
│ b) productivitate (T.E.C/om-an) │ │
│ c) media valorii termice minime (Gj/tona)*3) │ │
│ d) media personalului înregistrat: total │ │
│ │ │
│ 2. COSTURI DE PRODUCŢIE │ │
│ a) prospectare şi explorare (pe T.E.C produs) │ │
│ b) producţie (pe T.E.C produs) │ │
│ c) costuri cu transportul intern(pe T.E.C produs) │ │
│ d) spalare, calibrare şi transport pana la punctul de livrare │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │
│ e) reabilitarea amplasamentului (pe T.E.C produs) │ │
│ f) servicii şi alte costuri (pe T.E.C produs) │ │
│ g) cheltuieli generale ale întreprinderii (pe T.E.C produs) │ │
│ h) Costuri de producţie (pe T.E.C produs) │ │
│ [punctele 2 a) - 2 g) inclusiv] │ │
│ - mai puţin costurile incluse în sumele specificate la │ │
│ punctele 2 a) - 2 g), dar care nu au legatura cu producţia │ │
│ curenta (costuri de restructurare, datorii acumulate în │ │
│ anii anteriori, alte costuri excepţionale │ │
│ i) Datoriile acumulate în anii anteriori şi costuri de │ │
│ restructurare (pe T.E.C produs) │ │
│ j) Alte costuri (va rugãm sa specificati) (pe T.E.C produs) │ │
│ - mai puţin costurile incluse în sumele specificate la │ │
│ punctele 2 a) - 2 g) │ │
│ k) Ajutor pentru cercetare şi dezvoltare (pe T.E.C produs) │ │
│ l) Ajutor pentru protecţia mediului (pe T.E.C produs) │ │
│ m) Total deduceri (pe T.E.C produs) │ │
│ [punctele 2 i) - 2 l) inclusiv] │ │
│ n) Costuri legate de producţia curenta (pe T.E.C produs) │ │
│ [punctul 2 h), mai puţin 2 m)] │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘


-------------
*1) bifati dupã caz
*2) tona echivalent cãrbune = T.E.C
*3) 1 T.E.C - 29.302 Gj/tona


FORMULARUL B .2

Previziuni

(art. 4 sau art. 7 din prezentul Regulament)

Anul producţiei carboniere:.......

Localitate: ....................
Bazin carbonifer: ..............
Compania: ......................
Unitatea de producţie de suprafata: .......
[] Art. 4 din prezentul Regulament*1)
[] Art. 7 din prezentul Regulament*1)


┌────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┬───────────┐
│ Informaţii furnizate în: │ Anul de │ Anul de │
│ [] ROL*1) │referinta│previzionat│
│ [] EURO*1) │ (N-1) │ (N)*2) │
├────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┤
│ 1. INFORMAŢII GENERALE │ │ │
│ a) producţie de suprafata (1000 tone de echivalent │ │ │
│ cãrbune*3) │ │ │
│ b) productivitate (T.E.C/om-an) │ │ │
│ c) media valorii termice minime (Gj/tona)*4) │ │ │
│ d) media personalului înregistrat: total │ │ │
│ │ │ │
│ 2. COSTURI DE PRODUCŢIE │ │ │
│ a) prospectare şi explorare (pe T.E.C produs) │ │ │
│ b) producţie (pe T.E.C produs) │ │ │
│ c) costuri cu transportul intern(pe T.E.C produs) │ │ │
│ d) spalare, calibrare şi transport pana la punctul │ │ │
│ de livrare (pe T.E.C produs) │ │ │
│ e) refacerea amplasamentului (pe T.E.C produs) │ │ │
│ f) servicii şi alte costuri (pe T.E.C produs) │ │ │
│ g) cheltuieli generale ale întreprinderii │ │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │ │
│ h) Costuri de producţie (pe T.E.C produs) │ │ │
│ [ punctul 2 a) - 2 g), inclusiv] │ │ │
│ - mai puţin costurile prevãzute la punctele │ │ │
│ 2 a) - 2 g), dar care nu au legatura cu producţia│ │ │
│ curenta (costuri de restructurare, datorii │ │ │
│ acumulate în anii anteriori, alte costuri │ │ │
│ excepţionale) indiferent dacã sunt acoperite │ │ │
│ sau nu de ajutor conform prevederilor art. 9 │ │ │
│ din prezentul Regulament │ │ │
│ i) Datoriile acumulate în anii anteriori şi costuri │ │ │
│ de restructurare (pe T.E.C produs) │ │ │
│ j) Alte costuri (va rugãm sa specificati) │ │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │ │
│ - mai puţin costurile incluse în sumele │ │ │
│ specificate la punctele 2 a) - 2 g), indiferent │ │ │
│ dacã sunt sau nu acoperite de ajutor, altul │ │ │
│ decât cel prevãzut de prezentul Regulament*5) │ │ │
│ k) Ajutor pentru cercetare şi dezvoltare │ │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │ │
│ l) Ajutor pentru protecţia mediului(pe T.E.C produs)│ │ │
│ m) ajutor pentru instruirea personalului │ │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │ │
│ n) total deduceri (pe T.E.C produs) │ │ │
│ [punctele 2 i) - 2 m) inclusiv] │ │ │
│ o) costuri legate de producţia curenta │ │ │
│ (pe T.E.C produs) [punctele 2 h), mai puţin 2 n)]│ │ │
│ │ │ │
│ 3. LIVRÃRI ŞI INTRARI │ │ │
│ - informaţii specifice livrãrilor (pe 1000 T.E.C) │ │ │
│ - pentru uzine de cocs │ │ │
│ - pentru injectii directe în furnalele │ │ │
│ - pentru uzine termice, inclusiv producerea de │ │ │
│ energie şi energie termica în cogenerare │ │ │
│ - alte livrãri │ │ │
│ - variatia stocurilor: + crearea de stocuri - │ │ │
│ diminuarea stocurilor │ │ │
│ a) total (pe 1000 tec) │ │ │
│ - intrari pe T.E.C*6) pentru: │ │ │
│ - livrãri la uzinele de cocs │ │ │
│ - livrãri destinate injectiilor directe în furnale│ │ │
│ - livrãri cãtre uzinele generatoare de energie │ │ │
│ termica (inclusiv de cogenerare) │ │ │
│ - alte livrãri │ │ │
│ b) intrari pe T.E.C vândut │ │ │
│ c) evaluarea variaţiei stocurilor pe T.E.C │ │ │
│ d) total intrari (pe T.E.C produs) │ │ │
│ │ │ │
│ 4. PIERDERI ELIGIBILE PENTRU AJUTOR DE STAT │ │ │
│ Pierderile eligibile pentru ajutor de stat pe T.E.C │ │ │
│ produs (calculat în conformitate cu art. 4 (b) │ │ │
│ din prezentul Regulament) │ │ │
│ │ │ │
│ 5. AJUTOR DE STAT PROPUS ÎN BAZA: │ │ │
│ [] art. 4*1) din prezentul Regulament │ │ │
│ [] art. 7*1) din prezentul Regulament │ │ │
│ a) ajutor de stat propus (pe T.E.C produs) │ │ │
│ b) total ajutor acordat pentru anul carbonifer │ │ │
│ de producţie. │ │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴───────────┘


------------
*1) bifati dupã caz
*2) referitor la informaţiile notificate conform art. 11 alineatul (8) din prezentul Regulament, sintagma «anul previzional» se referã la fiecare an inclus în planul de închidere şi/sau planul de acces la rezervele de cãrbune. Referitor la informaţiile notificate conform art. 11 alin. (14) din prezentul Regulament, sintagma «anul previzionat» se referã la anul pentru care este notificat ajutorul de stat
*3) tona echivalent cãrbune = T.E.C
*4) 1 T.E.C = 29.302 Gj/tona
*5) conform art. 3 (1) din prezentul Regulament
*6) valoare neta a tuturor ajutoarelor directe sau indirecte

FORMULARUL C. 2

Date reale

(art. 4 sau art. 7 din prezentul Regulament)

Anul producţiei carboniere:.......

Localitate: ....................
Bazin carbonifer: ..............
Compania: ......................
Unitatea de producţie de suprafata: .......
[] Art. 4 din prezentul Regulament*1)
[] Art. 7 din prezentul Regulament*1)


┌────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│ Informaţii furnizate în: │ Anul carbonifer de │
│ [] ROL*1) │ producţie │
│ [] EURO*1) ├────────────┬────────┤
│ │Previziuni │ Date │
│ │(formularul │ reale │
│ │ B. 1) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┼────────┤
│ 1. INFORMAŢII GENERALE │ │ │
│ a) producţie de suprafata [1000 tone de echivalent │ │ │
│ cãrbune*2)] │ │ │
│ b) productivitate (T.E.C/om-an) │ │ │
│ c) media valorii termice minime (Gj/tona)*3) │ │ │
│ d) media personalului înregistrat: total │ │ │
│ │ │ │
│ 2. COSTURI DE PRODUCŢIE │ │ │
│ a) prospectare şi explorare (pe T.E.C produs) │ │ │
│ b) producţie (pe T.E.C produs) │ │ │
│ c) costuri cu transportul intern(pe T.E.C produs) │ │ │
│ d) spalare, calibrare şi transport pana la punctul │ │ │
│ de livrare (pe T.E.C produs) │ │ │
│ e) refacerea amplasamentului (pe T.E.C produs) │ │ │
│ f) servicii şi alte costuri (pe T.E.C produs) │ │ │
│ g) cheltuieli generale ale întreprinderii │ │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │ │
│ h) Costuri de producţie (pe T.E.C produs) │ │ │
│ [punctele 2 a) - 2 g), inclusiv] │ │ │
│ - mai puţin costurile incluse în sumele │ │ │
│ specificate la punctele 2 a) - 2 g), dar care nu │ │ │
│ au legatura cu producţia curenta (costuri de │ │ │
│ restructurare, datorii acumulate în anii │ │ │
│ anteriori, alte costuri excepţionale) indiferent │ │ │
│ dacã sunt acoperite sau nu de ajutor conform │ │ │
│ prevederilor art. 9 din prezentul Regulament │ │ │
│ i) Datoriile acumulate în anii anteriori şi costuri │ │ │
│ de restructurare (pe T.E.C produs) │ │ │
│ j) Alte costuri (va rugãm sa specificati) │ │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │ │
│ - mai puţin costurile incluse în sumele prevãzute│ │ │
│ la punctele 2 a) - 2 g), indiferent dacã sunt sau│ │ │
│ nu acoperite de ajutoare, altele decât cele │ │ │
│ prevãzute de prezentul Regulament*4) │ │ │
│ k) Ajutor pentru cercetare şi dezvoltare │ │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │ │
│ l) Ajutor pentru protecţia mediului(pe T.E.C produs)│ │ │
│ m) ajutor pentru instruirea personalului │ │ │
│ (pe T.E.C produs) │ │ │
│ n) total deduceri (pe T.E.C produs) │ │ │
│ [punctele 2 i) - 2 m) inclusiv] │ │ │
│ o) costuri legate de producţie (pe T.E.C produs) │ │ │
│ [punctul 2 h), mai puţin 2 n)] │ │ │
│ │ │ │
│ 3. LIVRÃRI ŞI INTRARI │ │ │
│ - informaţii specifice livrãrilor (pe 1000 T.E.C) │ │ │
│ - pentru uzine de cocs │ │ │
│ - pentru injectii directe în furnale │ │ │
│ - pentru uzine termice, inclusiv producerea de │ │ │
│ energie şi energie termica în cogenerare │ │ │
│ - alte livrãri │ │ │
│ - variatia stocurilor: + crearea de stocuri - │ │ │
│ diminuarea stocurilor │ │ │
│ a) total (pe 1000 tec) │ │ │
│ - intrari pe T.E.C*5) pentru: │ │ │
│ - livrãri la uzinele de cocs │ │ │
│ - livrãri destinate injectiilor directe în furnale│ │ │
│ - livrãri cãtre uzinele generatoare de energie │ │ │
│ termala (inclusiv de cogenerare) │ │ │
│ - alte livrãri │ │ │
│ b) intrari pe T.E.C vândut │ │ │
│ c) evaluarea variaţiei stocurilor pe T.E.C │ │ │
│ d) total intrari (pe T.E.C produs) │ │ │
│ │ │ │
│ 4. PIERDERI ELIGIBILE PENTRU AJUTOR DE STAT │ │ │
│ Pierderile eligibile pentru ajutor de stat pe │ │ │
│ T.E.C produs (calculat în conformitate cu Art. 4 (b)│ │ │
│ din prezentul Regulament) │ │ │
│ │ │ │
│ 5. AJUTOR DE STAT PROPUS ÎN BAZA: │ │ │
│ [] art. 4*1) din prezentul Regulament │ │ │
│ [] art. 7*1) din prezentul Regulament │ │ │
│ a) ajutor de stat propus (pe T.E.C produs) │ │ │
│ b) total ajutor acordat pentru anul carbonifer │ │ │
│ de producţie │ │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┴────────┘


------------
*1) bifati dupã caz
*2) tona echivalent cãrbune = T.E.C
*3) 1 T.E.C - 29.302 Gj/tona
*4) conform art. 3 (1) din prezentul Regulament
*5) Valoare neta a tuturor ajutoarelor directe sau indirecte

ANEXA 3
(Anexa nr. 4
la regulament)

FORMULARUL D
Informaţii referitoare la investiţie
(art. 6 din prezentul Regulament)

Localitate: ....................
Bazin carbonifer: ..............
Compania: ......................
Unitatea de producţie: .......


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Informaţii furnizate în: │
│ [] ROL*1) │
│ [] EURO*1) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┤
│ 1. CHELTUIELI │ │
│ A. Lucrãri subterane │ │
│ a) puţuri şi cai principale de extracţie │ │
│ b) drumuri şi alte lucrãri de infrastructura │ │
│ c) instalaţii mecanice │ │
│ (i) extracţie şi suport │ │
│ (ii) sapare de galerii │ │
│ (iii) transport │ │
│ d) management modern (monitorizare de la distanta, │ │
│ comunicaţii, managementul datelor) │ │
│ e) camere de spalare şi instalaţii de suprafata │ │
│ │ │
│ Lucrãri la suprafata │ │
│ a) lucrãri de amplasamente şi de acces │ │
│ b) utilaje │ │
│ c) lucrãri de avans în teren │ │
│ │ │
│ B. Total │ │
│ - inclusiv ajutorul de stat în suma de : │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘


*1) bifati dupã caz



──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────
2. CHELTUIELI PENTRU INVESTIŢII │ CHELTUIELI CU INVESTIŢIILE PE ANI
├────┬────┬────┬────┬────┬─────┬──────
������ │Total
──────────────────────────────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼──────
A. Lucrãri subterane │ │ │ │ │ │ │
a) Puţuri şi cai principale de extracţie│ │ │ │ │ │ │
b) Cai de acces şi alte lucrãri de │ │ │ │ │ │ │
infrastructura │ │ │ │ │ │ │
c) instalaţii mecanice │ │ │ │ │ │ │
i. extracţie şi sustinere │ │ │ │ │ │ │
îi. sapare de galerii │ │ │ │ │ │ │
iii. transport │ │ │ │ │ │ │
d) management modern (monitorizare de la│ │ │ │ │ │ │
distanta, comunicaţii, managementul │ │ │ │ │ │ │
datelor) │ │ │ │ │ │ │
e) camere de spalare şi instalaţii de │ │ │ │ │ │ │
suprafata │ │ │ │ │ │ │
B. Lucrãri de suprafata │ │ │ │ │ │ │
a) lucrãri de amplasamente şi de acces │ │ │ │ │ │ │
b) utilaje │ │ │ │ │ │ │
c) lucrãri de avans în teren │ │ │ │ │ │ │
TOTAL │ │ │ │ │ │ │
──────────────────────────────────────────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴──────

──────────────────────────────────────────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬───────
3. AJUTOR DE STAT ACORDAT An ������│ Total
──────────────────────────────────────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴───────

──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────
4. EVOLUŢIA PRODUCŢIEI (în 1000 T.E.C*1) │ An
ŞI COSTURI DE PRODUCŢIE (pe T.E.C) ├────┬────┬────┬────┬────┬────┬───────
������│ Total
a) Producţia neta estimatã fãrã │ │ │ │ │ │ │
investiţie │ │ │ │ │ │ │
b) Producţia neta estimatã cu investiţie│ │ │ │ │ │ │
c) Costurile de producţie estimate fãrã │ │ │ │ │ │ │
investiţie │ │ │ │ │ │ │
d) Costurile de producţie estimate cu │ │ │ │ │ │ │
investiţie │ │ │ │ │ │ │
──────────────────────────────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼───────
T.E.C*1) = tona echivalent cãrbune │ │ │ │ │ │ │
──────────────────────────────────────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴───────

──────────────────────────────────────────┬────────────────────┬────────────────
5. CHELTUIELI ESTIMATIVE CU │ Data │ Total
INVESTIŢIA │ │
───────────┬──────────────────────────────┼─────────┬──────────┼────────────────
REF. │ Scurta descriere a │ Început │ Sfârşit │ Cheltuieli
│ proiectelor │ │ │
───────────┼──────────────────────────────┼─────────┼──────────┼────────────────
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
───────────┴──────────────────────────────┼─────────┼──────────┼────────────────
Total │ │ │
──────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼────────────────
Valoarea totalã a ajutorului │ │ │
──────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼────────────────
│ │ │
──────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┴────────────────

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. PLANUL DE AFACERI ŞI PLANUL FINANCIAR (arãtând ca ajutorul de stat acordat
proiectului de investiţii va asigura ca unitatea de producţie sa fie viabila
din punct de vedere economic)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016