Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.295 din 23 septembrie 2024  pentru instituirea unor măsuri de simplificare şi digitalizare a procedurilor administrative privind emiterea certificatelor/atestatelor profesionale ale personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, precum şi pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 980/2011     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 3.295 din 23 septembrie 2024 pentru instituirea unor măsuri de simplificare şi digitalizare a procedurilor administrative privind emiterea certificatelor/atestatelor profesionale ale personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, precum şi pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 980/2011

EMITENT: Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 990 din 3 octombrie 2024
    Având în vedere dispoziţiile prevederilor art. 6 alin. (3) lit. h) din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, cu modificările şi completările ulterioare,
    ţinând cont de prevederile art. 27 alin. (1) din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 9 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 370/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul transporturilor şi infrastructurii emite următorul ordin:
    ART. I
    (1) Documentele, respectiv actul de identitate, permisul de conducere, precum şi dovada plăţii tarifului de eliberare, necesare pentru obţinerea/vizarea certificatelor profesionale ale conducătorilor auto care efectuează transport de persoane în regim de taxi sau transport în regim de închiriere prevăzute în anexa - Norme privind atestarea profesională a conducătorilor auto care efectuează transport de persoane în regim de taxi sau transport în regim de închiriere şi agrearea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 3/2008, cu modificările ulterioare, se depun în sistemul informatic pus la dispoziţie de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R.
    (2) Certificatele de pregătire profesională prevăzute la alin. (1) se emit de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., în format electronic, din sistemul informatic al acesteia.
    (3) Certificatele de pregătire profesională prevăzute la alin. (1) se semnează cu o semnătură electronică calificată.

    ART. II
    (1) Documentele, respectiv actul de identitate, permisul de conducere, precum şi dovada plăţii tarifului de eliberare, necesare pentru obţinerea/reînnoirea atestatului de instructor auto, precum şi profesor de legislaţie rutieră prevăzute în anexa nr. 2 - Norme privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 733/2013, cu modificările şi completările ulterioare, se depun în sistemul informatic pus la dispoziţie de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R.
    (2) Atestatele de pregătire profesională prevăzute la alin. (1) se emit de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. în format electronic, din sistemul informatic al acesteia.
    (3) Certificatele de pregătire profesională prevăzute la alin. (1) se semnează cu o semnătură electronică calificată.

    ART. III
    (1) Documentele prevăzute la art. 6 din anexa nr. 6 - Norme privind pregătirea şi atestarea profesională a conducătorilor auto care efectuează transport rutier cu troleibuzul şi la art. 6 din anexa nr. 7 - Norme privind pregătirea şi atestarea profesională a conducătorilor auto care efectuează transport rutier naţional contra cost de vehicule rutiere defecte sau care sunt avariate, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.214/2015 pentru aprobarea normelor privind pregătirea şi atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, cu modificările şi completările ulterioare, pentru obţinerea certificatului de către conducătorii auto care efectuează transport cu troleibuzul sau transport rutier naţional contra cost de vehicule rutiere defecte sau care sunt avariate se depun în sistemul informatic pus la dispoziţie de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R.
    (2) Certificatele de pregătire profesională prevăzute la alin. (1) se emit în format electronic, de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., din sistemul informatic al acesteia.
    (3) Certificatele de pregătire profesională prevăzute la alin. (1) se semnează cu o semnătură electronică calificată.

    ART. IV
    În vederea obţinerii certificatelor/atestatelor prevăzute de prezentul ordin se elimină obligativitatea depunerii, de către solicitant, a unei fotografii.

    ART. V
    Modelele certificatelor/atestatelor prevăzute la art. I-III sunt prevăzute în anexele nr. 1-6.

    ART. VI
    Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. va ţine evidenţa în format electronic a certificatelor/atestatelor eliberate conform prezentului ordin.

    ART. VII
    Anexele nr. 1-6*) fac parte integrantă din prezentul ordin.
    *) Anexele nr. 1-6 sunt reproduse în facsimil.


    ART. VIII
    Normele metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 980/2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 854 şi 854 bis din 2 decembrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 62 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 62
    Eliberarea licenţei de traseu şi a graficului de circulaţie anexă la aceasta se face de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., în baza dreptului de efectuare obţinut ca urmare a rezultatelor stabilite de instituţia care operează conform prevederilor legale Sistemul informatic pentru atribuirea electronică a traseelor naţionale, sentinţelor emise de instanţele de judecată competente, în alte cazuri prevăzute de legislaţie, sau în cazurile prevăzute la art. 62^1."

    2. După articolul 62 se introduce un nou articol, articolul 62^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 62^1
    (1) În cazul în care pe un traseu există mai multe curse pentru care deţin licenţe de traseu mai mulţi operatori de transport rutier şi a fost aplicată de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - I.S.C.T.R. măsura retragerii licenţei de traseu pentru o cursă pe care deţinea licenţă de traseu un singur operator de transport, iar conform sentinţelor instanţelor de judecată competente această măsură a rămas definitivă, licenţa de traseu şi graficul de circulaţie pentru cursa respectivă se vor acorda celorlalţi operatori de transport care deţin licenţe de traseu în termen de valabilitate pe celelalte curse aferente traseului respectiv.
    (2) În vederea stabilirii modului de efectuare al cursei/curselor prevăzute la alin. (1), operatorii de transport deţinători de licenţe de traseu, în termen de valabilitate pe celelalte curse de pe traseul respectiv, vor depune la Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. o solicitare conform modelului publicat pe site-ul acesteia.
    (3) Autovehiculul/Autovehiculele nominalizat/nominalizate pe cursa/cursele prevăzută(e) la alin. (1) trebuie să îndeplinească cel puţin condiţiile iniţiale de la eliberarea licenţei de traseu care a fost retrasă.
    (4) Dacă operatorul de transport rutier, în cazul căruia măsura de retragere a licenţei de traseu a rămas definitivă, mai deţine licenţe de traseu şi pe alte curse de pe traseul respectiv, acesta nu beneficiază de prevederile alin. (1) privind acordarea respectivei licenţe de traseu şi a graficului de circulaţie anexă la aceasta.
    (5) Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - I.S.C.T.R. va transmite Autorităţii Rutiere Române - A.R.R. sentinţele din care rezultă faptul că măsura de retragere a licenţei de traseu pentru o cursă a rămas definitivă în cazurile prevăzute la alin. (1)."

    3. La articolul 64, alineatul (2) se abrogă.


    ART. IX
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin, orice dispoziţie contrară cu privire la procesul de emitere a certificatelor/atestatelor profesionale ale personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere se abrogă.

    ART. X
    Prevederile prezentului ordin intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    ART. XI
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul transporturilor şi infrastructurii,
                    Sorin-Mihai Grindeanu

    Bucureşti, 23 septembrie 2024.
    Nr. 3.295.
    ANEXA 1

 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2

 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 3

 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 4

 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 5

 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 6

 (a se vedea imaginea asociată)
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016