Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 296 din 23 martie 2012  pentru modificarea si completarea Procedurii privind evaluarea laboratoarelor de analiza si incercari in activitatea de constructii in vederea autorizarii, aprobata prin Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si turismului nr. 1.497/2011    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 296 din 23 martie 2012 pentru modificarea si completarea Procedurii privind evaluarea laboratoarelor de analiza si incercari in activitatea de constructii in vederea autorizarii, aprobata prin Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si turismului nr. 1.497/2011

EMITENT: MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 213 din 30 martie 2012
    Având în vedere prevederile art. 30 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, cu modificãrile ulterioare, ale art. 10 lit. k) din Regulamentul privind controlul de stat al calitãţii în construcţii, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 272/1994, precum şi ale art. 8 alin. (2), art. 10 alin. (1) şi art. 15 din Regulamentul privind autorizarea laboratoarelor de analize şi încercãri în activitatea de construcţii, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 808/2005,
    în baza prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C., aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 707/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 3 pct. II lit. c) şi j) din anexa nr. 1 la Hotãrârea Guvernului nr. 1.335/2010 pentru aprobarea atribuţiilor generale şi specifice, a structurii organizatorice şi a numãrului maxim de posturi, precum şi a normãrii parcului auto şi a consumului de carburanţi ale Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C., cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul art. 13 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.631/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul dezvoltãrii regionale şi turismului emite prezentul ordin.

    ART. I
    Procedura privind evaluarea laboratoarelor de analizã şi încercãri în activitatea de construcţii în vederea autorizãrii, aprobatã prin Ordinul ministrului dezvoltãrii regionale şi turismului nr. 1.497/2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 400 din 8 iunie 2011, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. La articolul 5, literele b) şi d) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "b) Hotãrârea Guvernului nr. 1.335/2010 pentru aprobarea atribuţiilor generale şi specifice, a structurii organizatorice şi a numãrului maxim de posturi, precum şi a normãrii parcului auto şi a consumului de carburanţi ale Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C., cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    ....................................................................
    d) Ordonanţa Guvernului nr. 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C., aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 707/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;"

    2. La articolul 6, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) În tot cuprinsul prezentei proceduri se utilizeazã urmãtoarele abrevieri:
    - ISC pentru Inspectoratul de Stat în Construcţii;
    - PCU pentru punct de contact unic."

    3. La articolul 8, alineatul (5) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(5) În urma anunţului, inspectorii evaluatori din cadrul ISC vor evalua laboratorul şi vor încheia un proces-verbal de evaluare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4, fãrã însã a fi necesarã autorizarea lui."

    4. Articolul 12 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 12. - Autorizarea laboratoarelor se face de cãtre ISC prin comisia de autorizare."

    5. Articolul 13 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 13. - Comisia de autorizare a laboratoarelor se constituie şi îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu dispoziţiile Regulamentului de organizare şi funcţionare a comisiilor de autorizare, aprobat prin decizie a inspectorului general al Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C."

    6. La articolul 14, partea introductivã a alineatului (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 14. - (1) Procesul de autorizare se declanşeazã prin transmiterea de cãtre persoana juridicã solicitantã la ISC, prin serviciul poştal, electronic sau prin intermediul PCU electronic de la data la care acesta devine funcţional, a dosarului de autorizare, care trebuie sã conţinã:"

    7. La articolul 14 alineatul (1), dupã litera f) se introduce o nouã literã, litera g), cu urmãtorul cuprins:
    "g) documente care atestã îndeplinirea cerinţelor de studii şi experienţã profesionalã prevãzute în anexa nr. 5."

    8. La articolul 14, alineatul (3) se abrogã.

    9. La articolul 15, partea introductivã a alineatului (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 15. - (1) Dosarul prevãzut la art. 14 alin. (1) se analizeazã, din punctul de vedere al conformitãţii cu cerinţele prezentei proceduri, de cãtre secretariatul comisiei de autorizare, care verificã dacã:"

    10. La articolul 16, alineatele (2), (10) şi partea introductivã a alineatului (12) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(2) În termen de 10 zile de la primirea dosarului, comisia de autorizare comunicã solicitantului data la care va avea loc evaluarea la faţa locului a laboratorului.
    ....................................................................
    (10) Evaluarea laboratorului la care s-au constatat neconformitãţi se considerã încheiatã în doar în momentul remedierii acestora.
    ....................................................................
    (12) ISC elibereazã autorizaţia, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 11, în cel mult 15 zile de la data înregistrãrii raportului de evaluare, pe baza urmãtoarelor documente:"

    11. Articolul 17 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 17. - Autorizaţia emisã de cãtre ISC are termen de valabilitate nelimitat, titularul autorizaţiei având obligaţia sã solicite o datã la 4 ani reînnoirea acesteia, cu condiţia îndeplinirii continue a cerinţelor de autorizare."

    12. Articolul 19 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 19. - În situaţia în care nu se îndeplinesc cerinţele de autorizare a laboratorului solicitant, comisia de autorizare comunicã acestuia, printr-o notã scrisã, decizia de respingere a cererii de autorizare, care poate fi contestatã în termen de 15 zile de la data comunicãrii."

    13. La articolul 20, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 20. - (1) Contestaţiile formulate de cãtre persoanele juridice solicitante cãrora li s-a respins cererea de autorizare se primesc la ISC şi sunt reanalizate de comisia de autorizare împreunã cu toate documentele depuse la dosar, care va dispune, dupã caz, admiterea/respingerea contestaţiei."

    14. La articolul 22, alineatele (1), (2) şi (4) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 22. - (1) Laboratoarele se supun, pe toatã durata de valabilitate a autorizaţiei, condiţiei îndeplinirii continue a tuturor cerinţelor de autorizare.
    (2) Pe durata valabilitãţii autorizaţiei ISC efectueazã inspecţii de supraveghere programate privind verificarea menţinerii condiţiilor avute în vedere la autorizarea laboratoarelor.
    ....................................................................
    (4) Echipa de inspecţie are ca sarcini principale:
    a) verificarea laboratorului privind menţinerea standardelor de performanţã declarate şi verificate la autorizarea iniţialã;
    b) efectuarea de inspecţii şi evaluãri suplimentare ca urmare a unor reclamaţii dovedite;
    c) întocmirea unui proces-verbal de evaluare, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 4, în care se consemneazã dacã sunt menţinute criteriile de autorizare, stadiul rezolvãrii mãsurilor de remediere dispuse la supravegherea anterioarã, neconformitãţile depistate în cursul supravegherii, mãsuri de remediere, precum şi alte informaţii necesare."

    15. La articolul 23, partea introductivã a alineatului (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) În situaţia prevãzutã la alin. (1), ISC, în termen de 15 zile de la finalizarea evaluãrii, va completa anexa la autorizaţia în vigoare cu toate profilurile şi încercãrile pentru care se solicitã extinderea autorizãrii, pe baza urmãtoarelor documente:"

    16. La articolul 24, litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "a) laboratorul autorizat va notifica ISC despre modificãrile survenite şi va transmite un dosar cu acelaşi conţinut ca acela prevãzut la art. 14 alin. (1) şi o declaraţie pe propria rãspundere a conducerii persoanei juridice titulare a laboratorului din care sã rezulte cã laboratorul îndeplineşte în mod continuu cerinţele de autorizare;"

    17. La articolul 24, literele b) şi c) se abrogã.

    18. La articolul 24, litera d) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "d) ISC va elibera o nouã autorizaţie în termen de 15 zile de la data înregistrãrii solicitãrii de modificare."

    19. La articolul 25, litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "a) laboratorul autorizat va transmite o cerere la ISC prin care solicitã evaluarea noului şef de laborator;"

    20. La articolul 26, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) În vederea reînnoirii autorizaţiei, laboratorul solicitant transmite ISC prin unul dintre mijloacele prevãzute la art. 14 alin. (1), cu cel puţin 45 de zile înainte de împlinirea termenului de 4 ani de la data emiterii autorizaţiei sau a ultimei reînnoiri, un dosar care trebuie sã cuprindã urmãtoarele documente:
    a) cererea de reînnoire, al cãrei model este prevãzut la anexa nr. 12;
    b) lista profilurilor şi încercãrilor în construcţii pentru care se solicitã reînnoirea autorizaţiei;
    c) fişa de identificare a laboratorului;
    d) autorizaţia/autorizaţiile şi anexele la aceasta/acestea ale laboratorului, în original, pentru autorizaţiile emise cu valabilitate nelimitatã;
    e) copii ale autorizaţiei/autorizaţiilor şi anexele la aceasta/acestea ale laboratorului, pentru autorizaţiile emise cu termen de valabilitate;
    f) notificarea privind orice modificare a datelor cuprinse în fişele de prezentare cu privire la structura de personal, aparatura de mãsurare, respectarea condiţiilor declarate şi a criteriilor de autorizare."

    21. La articolul 26, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
    "(3) În cazul în care dosarul de reînnoire nu se transmite în termenul prevãzut la alin. (2), se iniţiazã procedura de autorizare a laboratorului."

    22. La articolul 27, alineatele (1) şi (3) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 27. - (1) Comisia de autorizare, constituitã la nivelul ISC, analizeazã dosarul depus pentru reînnoirea autorizaţiei laboratorului.
    ....................................................................
    (3) În baza documentelor prevãzute la art. 26 alin. (2) şi a proceselor-verbale de evaluare întocmite de evaluatori cu ocazia inspecţiilor de supraveghere programate şi cu ocazia reînnoirii autorizaţiei, comisia de autorizare propune admiterea sau respingerea cererii pentru reînnoirea autorizaţiei."

    23. La articolul 28, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 28. - (1) Reînnoirea autorizaţiilor se va efectua de cãtre ISC în termen de 15 zile de la data înregistrãrii raportului de evaluare întocmit de comisia de autorizare, pe baza documentelor prevãzute la art. 26 alin. (2) şi a procesului-verbal/proceselor-verbale de evaluare în vederea reînnoirii autorizaţiei, întocmit/întocmite de evaluatori."

    24. La articolul 30, partea introductivã a alineatului (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 30. - (1) ISC poate dispune sancţiuni împotriva laboratoarelor autorizate, având în vedere documentele menţionate la art. 11 lit. g) din Regulamentul privind autorizarea laboratoarelor de analize şi încercãri în activitatea de construcţii, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 808/2005, pentru urmãtoarele fapte:"

    25. La articolul 31, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Decizia de suspendare a autorizaţiei este luatã de inspectorul general al ISC. Propunerea privind suspendarea autorizaţiei se face în baza unui referat, elaborat de cãtre direcţia de specialitate din cadrul ISC."

    26. La articolul 31, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(2^1) ISC comunicã laboratoarelor decizia de suspendare a autorizaţiei şi opereazã noua situaţie în Registrul laboratoarelor de analize şi încercãri în construcţii, autorizate."

    27. La articolul 31, alineatele (3) şi (4) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Dupã aplicarea/realizarea acţiunilor corective de eliminare a neconformitãţilor care au condus la suspendarea autorizaţiei, laboratorul va notifica/înştiinţa ISC.
    (4) Inspectorii evaluatori vor efectua, la solicitarea comisiei de autorizare, dupã caz, o inspecţie pentru evaluarea modului de eliminare a neconformitãţilor şi, în funcţie de constatãri, vor propune menţinerea sau ridicarea suspendãrii."

    28. La articolul 32, alineatele (2) şi (4) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Decizia de retragere a autorizaţiei este luatã de inspectorul general al ISC. Propunerea privind retragerea autorizaţiei se face în baza unui referat, elaborat de cãtre direcţia de specialitate din cadrul ISC.
    ...................................................................
    (4) În cazul retragerii autorizaţiei, laboratorul are obligaţia sã predea autorizaţia/autorizaţiile în original la ISC în termen de 10 zile de primirea comunicãrii."

    29. Articolul 35 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 35 Laboratoarele cãrora li s-a retras autorizaţia pot solicita o nouã autorizare, dupã remedierea deficienţelor, nu mai devreme de 6 luni de la comunicarea deciziei de retragere a autorizaţiei, prin iniţierea procedurii de autorizare."

    30. Articolul 36 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 36. - Cheltuielile de autorizare sunt în valoare de 200 lei pentru un set de 5 încercãri şi se modificã prin decizie a inspectorului general al ISC."

    31. La articolul 37, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 37 - (1) În situaţia desfiinţãrii/întreruperii activitãţii unui laborator autorizat, conducerea unitãţii tutelare va informa în scris ISC, în termen de 10 zile de la desfiinţare/întreruperea activitãţii."

    32. La articolul 37, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
    "(3) ISC opereazã noua situaţie în Registrul laboratoarelor de analize şi încercãri în construcţii, autorizate."

    33. La articolul 41, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(1^1) Cheltuielile pentru emiterea duplicatului sunt în valoare de 100 lei."

    34. La articolul 41 alineatul (2), dupã litera b) se introduc douã noi litere, literele c) şi d), cu urmãtorul cuprins:
    "c) originalul autorizaţiei deteriorate împreunã cu anexele;
    d) dovada achitãrii cheltuielilor pentru emiterea duplicatului."

    35. Articolul 43 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 43. - Urmãrirea aplicãrii şi controlul respectãrii prevederilor prezentei proceduri se fac de cãtre ISC."

    36. Anexa nr. 4 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul ordin.

    37. Anexa nr. 5 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul ordin.

    38. Anexa nr. 10 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa nr. 3, care face parte integrantã din prezentul ordin.

    39. În întreg cuprinsul procedurii şi în titlul acesteia, cuvântul "analizã" se înlocuieşte cu cuvântul "analize".

    ART. II
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

               p. Ministrul dezvoltãrii regionale şi turismului,
                               Gheorghe Nastasia,
                                secretar general


    Bucureşti, 23 martie 2012.
    Nr. 296.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 4 la procedurã)



    [SIGLA] [SIGLA]
                                                              MDRT
                                                          INSPECTORATUL
                                                           DE STAT ÎN
                                                           CONSTRUCŢII

            MINISTERUL DEZVOLTÃRII REGIONALE ŞI TURISMULUI
               INSPECTORATUL ÎN CONSTRUCŢII - I.S.C.


__________
    NOTĂ?(CTCE)
    Antetul se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 213 din 30 martie 2012, la pagina 8 (a se vedea imaginea asociatã).


                       PROCES-VERBAL
                   de evaluare laborator

                Încheiat azi, ..........


┌───────────────────────────────┬──┬───────────────────────────────────────┬──┐
│Evaluare în vederea autorizãrii│ │Evaluare în vederea menţinerii │ │
│ │ │autorizãrii │ │
├───────────────────────────────┴──┴───────────────────────────────────────┴──┤
│Date de identificare laborator │
├──────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┤
│Proprietar laborator: │Nr. de înregistrare la registrul │
│ │comerţului: │
├──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Adresã proprietar: │CUI societate: │
│ ├──────────────────────────────────────────┤
│ │Nr. telefon: │
├──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Adresã laborator: │Banca/cod IBAN: │
├─────────────────────────┬────────┴─────┬────────────────────────────────────┤
│Numele şi prenumele │Nr. legiti- │Numerele de înregistrare de la: │
│inspectorilor │maţiei │ │
├─────────────────────────┼──────────────┼──────────────────────┬─────────────┤
│ │ │I.S.C. │ │
├─────────────────────────┼──────────────┼──────────────────────┼─────────────┤
│ │ │Unitatea evaluatã │ │
├─────────────────────────┴──────────────┴──────────────────────┴─────────────┤
│1. Baza legalã a inspecţiei: │
├───────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┤
│● Legea nr. 10/1995 privind calitatea │● Procedura privind evaluarea labora-│
│în construcţii, cu modificãrile │toarelor de analize şi încercãri în │
│ulterioare │activitatea de construcţii în │
│● Ordonanţa Guvernului nr. 63/2001 │vederea autorizãrii, aprobatã prin │
│privind înfiinţarea Inspectoratului de │Ordinul ministrului dezvoltãrii │
│Stat în Construcţii - I.S.C., aprobatã │regionale şi turismului │
│cu modificãri prin Legea nr. 707/2001, │nr. 1.497/2011, cu modicifãrile şi │
│cu modificãrile şi completãrile │completãrile ulterioare │
│ulterioare │● Reglementãri tehnice (regulamente, │
│● Regulament privind controlul de stat │proceduri, specificaţii, normative, │
│al calitãţii în construcţii, aprobat │instrucţiuni, ghiduri, metodologii, │
│prin Hotãrârea Guvernului nr. 272/1994 │manuale etc.) │
│● Regulamentul privind autorizarea │● Regulamentul privind activitatea de│
│laboratoarelor de analize şi încercãri │metrologie în construcţii, aprobat │
│în activitatea de construcţii, aprobat │prin Hotãrârea Guvernului │
│prin Hotãrârea Guvernului nr. 808/2005 │nr. 766/1997, cu modificãrile şi │
│● SR EN ISO CEI 17025: 2005 şi │completãrile ulterioare │
│SR EN ISO CEI 17025: 2005/AC: 2007 - │ │
│Cerinţe generale pentru competenţa │ │
│laboratoarelor de încercãri şi etalo- │ │
│nãri │ │
├───────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┤
│2. Inspecţia s-a efectuat în prezenţa reprezentanţilor laboratorului: │
├─────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────────────────┤
│Numele şi prenumele │Calitatea │Telefon: │
├─────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────────┴───────────────────────┴───────────────────────────┤
│3. La inspecţie au mai participat: │
├─────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────────────────┤
│Numele şi prenumele │Calitatea │ │
├─────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────────┴───────────────────────┴───────────────────────────┤
│4. Stadiul realizãrii mãsurilor constatate anterior: │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5. Controlul documentelor (organizare generalã şi resurse umane): │
│Rãspuns posibil: DA, NU, N/A (nu se aplicã), O (observaţii în caz de necon- │
│formitate sau completãri) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──┤
│5.1. Autorizaţia laboratorului nr. ............../.................... │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.2. Autorizaţia de construire a laboratorului nr. ......./............ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.3. Certificat sistem de calitate nr. ............../....................│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.4. Regulament de organizare şi funcţionare (Nu este obligatoriu, │ │
│dacã organizarea şi funcţionarea sunt documentate în sistemul de │ │
│management) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.5. Organigrame oficiale (ale organizaţiei din care face parte │ │
│laboratorul, ale laboratorului) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.6. Organizarea permite activitatea fãrã presiuni │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.7. Manual management calitate (propriu) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.8. Proceduri generale (sistem şi operaţionale) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.9. Proceduri de lucru încercãri de laborator │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.10. Laboratorul dispune de standarde, normative, legislaţie etc. │ │
│corespunzãtoare activitãţii autorizate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.11. Laboratorul foloseşte personal angajat permanent (lista personalului│ │
│de laborator permanent şi/sau cu contract de colaborare) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.12. Decizia de numire a şefului de laborator nr. ........../........... │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.13. Decizia de numire a specialistului de încercãri nedistructive │ │
│nr. ......../...... │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.14. Personalul tehnic corespunzãtor profesional şi numeric │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.15. Fişe post │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│5.16. Se ţine o evidenţã corespunzãtoare a înregistrãrilor privind │ │
│verificãrile prevãzute la pct. 5 ( cf. pct. 4.13 din │ │
│SR EN ISO/CEI 17025): 2005/AC: 2007) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──┤
│6. Observaţii la pct. 5: │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7. Sistemul de management │
│Rãspuns posibil: DA, NU, N/A (nu se aplicã), O (observaţii în caz de │
│neconformitate sau completãri) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──┤
│7.1. Documentele sistemului de management sunt aprobate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.2. Documentele modificate sunt reexaminate şi aprobate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.3. Documentele sunt identificate şi difuzate în ediţia în vigoare la │ │
│locurile de utilizare │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.4. Se ţine o evidenţã corespunzãtoare a documentelor │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.5. Este specificat modul de arhivare a documentelor perimate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.6. Este realizatã analiza Sistemului de management al calitãţii - SMC - │ │
│de cãtre managementul de vârf la intervale planificate pentru a-i asigura │ │
│continua conformitate, adecvare şi eficacitate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.7. Înregistrãrile analizei de management sunt pãstrate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.8. Este realizatã analiza cerinţelor privind încercãrile înaintea │ │
│emiterii ofertei şi înaintea acceptãrii contractului/comenzii/modificã- │ │
│rilor la contract/comandã │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.9. Este asigurat controlul încercãrilor subcontractate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.10. Programul de audit intern anul .... │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.11. Este asiguratã efectuarea la intervale planificate de audituri │ │
│interne pentru a stabili dacã se menţin cerinţele sistemului de management│ │
│şi cerinţele SR EN ISO CEI 17025: 2005/AC: 2007 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.12. Managementul responsabil pe zona auditatã a adoptat acţiuni pentru │ │
│a elimina neconformitãţii detectate şi cauzele acestora, │ │
│acolo unde a fost cazul │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.13. Au fost întocmite rapoarte de neconformitate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.14. Au fost întocmite rapoarte de acţiuni corective/preventive │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.15. S-a efectuat verificarea implementãrii acţiunilor stabilite │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.16. Registru de reclamaţii │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.17. Programul de instruire a personalului anul ......./Înregistrãri │ │
│privind realizarea instruirii │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.18. Se ţine o evidenţã corespunzãtoare a înregistrãrilor privind │ │
│verificãri ale pct. 7 (cf. pct. 4.13 din SR EN ISO/CEI 17025): │ │
│2005/AC:2007) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│7.19. Se arhiveazã corespunzãtor documentele │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──┤
│8. Observaţii la pct. 7: │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│9. Organizare şi dotare - spaţiu şi mediu laborator: │
│Rãspuns posibil: DA, NU, N/A (nu se aplicã), O (observaţii în caz de necon- │
│formitate sau completãri) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──┤
│9.1. Laboratorul este prevãzut cu utilitãţile necesare │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│9.2. Spaţii corespunzãtoare pentru pãstrarea probelor │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│9.3. Spaţii şi dotãri corespunzãtoare pentru efectuarea încercãrilor │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│9.4. Spaţiu special amenajat cu fişete metalice/dulapuri sigure, pentru │ │
│arhivarea documentelor specifice laboratorului │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│9.5. Flux de încercãri organizat corespunzãtor │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│10. Observaţii la pct. 9: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──┤
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│11. Verificare aparaturã şi dispozitive de mãsurare │
│Rãspuns posibil: DA, NU, N/A (nu se aplicã), O (observaţii în caz de │
│neconformitate sau completãri) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──┤
│11.1. Aparatura de laborator (Echipamente metrologice de mãsurã (EMM), │ │
│echipamente auxiliare) este identificatã/etichetatã (în corelare cu lista │ │
│de profiluri şi încercãri în care este specificatã aparatura/dispozitivele│ │
│auxiliare utilizate de laborator pentru fiecare încercare) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│11.2. Registrul de evidenţã a aparaturii şi echipamentele de laborator/ │ │
│Fişe de evidenţã │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│11.3 Laboratorul dispune de tot echipamentul de mãsurã şi încercare, │ │
│precum şi de materialele, produsele şi dispozitivele auxiliare necesare │ │
│efectuãrii încercãrilor, în conformitate cu reglementãrile tehnice în │ │
│vigoare │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│11.4. Instrucţiuni de utilizare, funcţionare şi de întreţinere │ │
│aparaturã de laborator │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│11.5. Aparatura şi dispozitivele de mãsurare defecte sunt identificate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│11.6. Aparatura şi dispozitivele de mãsurare defecte sunt izolate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│11.7. Gradul de precizie a echipamentelor de mãsurare şi încercare este │ │
│cel puţin cel indicat de standardul sau de norma tehnicã de încercare │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│11.8. Programe etalonãri/verificãri metrologice, verificãri aparaturã din │ │
│laborator anul ....... │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│11.9. Se efectueazã etalonarea/verificarea metrologicã a echipamentelor de│ │
│mãsurare şi încercare din laborator │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│11.10. Se ţine o evidenţã corespunzãtoare a etalonãrilor/verificãrilor │ │
│metrologice a aparaturii din laborator │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│11.11. Se ţine o evidenţã corespunzãtoare a înregistrãrilor privind │ │
│verificãri ale pct. 11 (cf. pct. 4.13 din SR EN ISO/CEI 17025): │ │
│2005/AC: 2007 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──┤
│12. Observaţii la pct. 11: │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│13. Verificare realizare încercãri/emiterea rapoartelor de încercãri │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──┤
│13.1. Contracte/Comenzi scrise pentru încercãrile efectuate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│13.2. Plan de control al calitãţii verificãri şi încercãri(PCCVI) întocmit│ │
│pe tipuri de materiale, faze de control care sã includã frecvenţa de │ │
│efectuare a încercãrilor (se aplicã în cazul laboratoarelor care efectu- │ │
│eazã încercãri pentru operatorul economic de care aparţine/în cazul con- │ │
│tractelor sau lucrãrilor unde este asumatã responsabilitatea de cãtre │ │
│laborator) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│13.3. Se respectã procedurile de eşantionare, pregãtire, efectuare │ │
│încercãri (dupã caz) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│13.4. Raportarea rezultatelor; rapoarte de încercãri (corectitudinea │ │
│redactãrii, a transmiterii) │ │
│(conf. anexei nr. 1 pct. 5 Procedura de autorizare şi cap. 5.10 din │ │
│SR EN ISO/CEI 17025):2005/AC: 2007) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│13.5. Asigurarea trasabilitãţii încercãrilor şi rezultatelor │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│13.6. Se ţine o evidenţã corespunzãtoare a înregistrãrilor privind │ │
│verificãri ale pct. 13 (cf. pct. 4.13 din SR EN ISO/CEI 17025: │ │
│2005/AC: 2007) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│14. Diverse │ │
│Rãspuns posibil: DA, NU, N/A (nu se aplicã), O (observaţii în caz de ne- │ │
│conformitate sau completãri) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│14.1. A fost dispusã suspendarea autorizaţiei laboratorului │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│14.2. A fost dispusã retragerea autorizaţiei │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┤
│14.3. Dupã remedierea neconformitãţilor care au dus la suspendarea │ │
│autorizaţiei, reînceperea activitãţii s-a efectuat pe baza reconfirmãrii │ │
│certificatului de autorizare de cãtre comisia de autorizare │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──┤
│15. Observaţii la pct. 14: │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│16. Alte constatãri │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
│.............................................................................│
├───────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│17. Neconformitãţi constatate: │Abateri faţã de: │
├───────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│...................................................│.........................│
│...................................................│.........................│
│...................................................│.........................│
│...................................................│.........................│
│...................................................│.........................│
│...................................................│.........................│
│...................................................│.........................│
│...................................................│.........................│
│...................................................│.........................│
│...................................................│.........................│
│...................................................│.........................│
│...................................................│.........................│
│...................................................│.........................│
│...................................................│.........................│
├───────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┤
│18. Mãsuri dispuse │
├───────┬───────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│01 │ │Termen: │
│ │ ├─────────────────────────┤
│ │ │Rãspunde: │
├───────┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│02 │ │Termen: │
│ │ ├─────────────────────────┤
│ │ │Rãspunde: │
├───────┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│03 │ │Termen: │
│ │ ├─────────────────────────┤
│ │ │Rãspunde: │
├───────┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│04 │ │Termen: │
│ │ ├─────────────────────────┤
│ │ │Rãspunde: │
├───────┴───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Responsabilii desemnaţi în prezentul raport de eva-│Termen: │
│luare vor prezenta în scris la ISC modul de │ │
│ducere la îndeplinire a mãsurilor stabilite │ │
└───────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│19. Paginile anexate, în numãr de ................, fac parte integrantã din │
│prezentul proces-verbal. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Prezentul proces-verbal de evaluare a fost întocmit în ......... exemplare, │
│câte unul pentru fiecare parte semnatarã. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Semnãturi │
├──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┤
│Din partea IS │Din partea: │
│Numele: │ │
│Prenumele: │ │
│Semnãtura: │ │
└──────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘



    NOTĂ?:
    În cazul în care spaţiile alocate rubricilor sunt insuficiente, se pot ataşa pagini care devin parte integrantã a procesului-verbal de evaluare.

    ANEXA 2
    (Anexa nr. 5 la procedurã)


   Cerinţe de studii şi experienţã profesionalã pentru evaluarea personalului


    Şef laborator în construcţii



    Tabel 1.1
┌────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Grad │ Cerinţe de calificare │
│labora- ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┤
│tor │ Studii │Vechimea în │
│ │ │activitatea │
│ │ │de laborator │
├────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ III │Tehnician - specializarea: │ │
│ │construcţii/chimist (materiale de construcţii) │ 5 ani │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │Studii de scurtã duratã/Subinginer/Licenţã - specializarea: │ 2 ani │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Construcţii civile, industriale şi agricole, Cãi ferate, drumuri│ │
│ │ şi poduri, Amenajãri şi construcţii hidrotehnice, Îmbunãtãţiri │ │
│ │ funciare, Instalaţii, Inginerie civilã │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Chimie anorganicã │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Chimie (materiale de construcţii) │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Alte specializãri - conform domeniului de activitate al labora- │ │
│ │ torului (energeticã şi electrotehnicã, tehnologia sudurii etc.) │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │Studii de lungã duratã/Inginer/Master/Doctorat - specializarea: │ 1 an │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Construcţii civile, industriale şi agricole, Cãi ferate, drumuri│ │
│ │ şi poduri, Amenajãri şi construcţii hidrotehnice, Îmbunãtãţiri │ │
│ │ funciare, Instalaţii, Inginerie civilã │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Chimie anorganicã │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Chimie (materiale de construcţii) │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Alte specializãri - conform domeniului de activitate al labora- │ │
│ │ torului (ing. geolog, energeticã şi electrotehnicã, tehnologia │ │
│ │ sudurii etc.) │ │
├────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ II │Studii de scurtã duratã/Subinginer/Licenţã - specializarea: │ 5 ani │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Construcţii civile, industriale şi agricole, Cãi ferate, drumuri│ │
│ │ şi poduri, Amenajãri şi construcţii hidrotehnice, Îmbunãtãţiri │ │
│ │ funciare, Instalaţii, Inginerie civilã │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Chimie anorganicã │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Chimie (materiale de construcţii) │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Alte specializãri - conform domeniului de activitate al labora- │ │
│ │ torului (ing. geolog, energeticã şi electrotehnicã, tehnologia │ │
│ │ sudurii etc.) │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │Studii de lungã duratã/Inginer/Master/Doctorat - specializarea: │ 2 ani │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Construcţii civile, industriale şi agricole, Cãi ferate, drumuri│ │
│ │ şi poduri, Amenajãri şi construcţii hidrotehnice, Îmbunãtãţiri │ │
│ │ funciare, Instalaţii, Inginerie civilã │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Chimie anorganicã │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Chimie (materiale de construcţii) │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Alte specializãri - conform domeniului de activitate al labora- │ │
│ │ torului (ing. geolog, energeticã şi electrotehnicã, tehnologia │ │
│ │ sudurii etc.) │ │
├────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ I │Studii de lungã duratã/Inginer/Master/Doctorat - specializarea: │ 3 ani │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Construcţii civile, industriale şi agricole, Cãi ferate, drumuri│ │
│ │ şi poduri, Amenajãri şi construcţii hidrotehnice, Îmbunãtãţiri │ │
│ │ funciare, Instalaţii, Inginerie civilã │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Chimie anorganicã │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Chimie (materiale de construcţii) │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │- Alte specializãri - conform domeniului de activitate al labora- │ │
│ │ torului (ing. geolog, energeticã şi electrotehnicã, tehnologia │ │
│ │ sudurii etc.) │ │
└────────┴──────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘



    Specialist încercãri nedistructive




    Tabel 1.2
┌──────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ Cerinţele minime de calificare │Vechimea minimã în activitatea│
│ │ de laborator │
├──────────────────────────────────┬───────────────────────┼──────────────────────────────┤
│Studii de lungã duratã │Absolvent de facultate │ 4 ani │
│Inginer/Master/Doctorat │tehnicã │ │
├──────────────────────────────────┤ │ │
│Studii de scurtã duratã/ │ │ │
│subinginer/Licenţã │ │ │
├──────────────────────────────────┴───────────────────────┴──────────────────────────────┤
│Curs de instruire în domeniu │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Alte documente eliberate de Comisia Naţionalã pentru Controlul Activitãţilor Nucleare, │
│- CNCAN, Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi │
│Instalaţiilor de Ridicat - ISCIR (dupã caz) │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




    ANEXA 3
    (Anexa nr. 10 la procedurã)



     [SIGLÃ] [SIGLÃ]
                                                               MDRT
                                                           INSPECTORATUL
                                                              DE STAT
                                                          ÎN CONSTRUCŢII

                 MINISTERUL DEZVOLTÃRII REGIONALE ŞI TURISMULUI
                     INSPECTORATUL ÎN CONSTRUCŢII I.S.C.



__________
    NOTĂ?(CTCE)
    Antetul se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 213 din 30 MARTIE 2012, la pagina 14 (a se vedea imaginea asociatã).


                              RAPORT DE EVALUARE
       a laboratorului de analize şi încercãri în activitatea de construcţii
                              Încheiat azi, .....



┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Datele de identificare a laboratorului │
├──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┤
│Instituţia tutelarã: │Nr. registrul comerţului: │
│ ├─────────────────────────────────────────────┤
│ │CUI societate: │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│Adresa instituţiei tutelare: │Nr. de telefon: │
│ ├─────────────────────────────────────────────┤
│ │Nr. fax: │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│Adresa laboratorului: │Nr. de telefon laborator: │
│ ├─────────────────────────────────────────────┤
│ │Nr. fax laborator: │
├──────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┤
│Baza legalã a atestãrii: │
├────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────┤
│● Legea nr. 10/1995 privind calitatea în │● Procedura privind evaluarea laboratoare- │
│construcţii, cu modificãrile ulterioare │lor de analize şi încercãri în activitatea │
│- Ordonanţa Guvernului nr. 63/2001 privind │de construcţii în vederea autorizãrii, │
│înfiinţarea Inspectoratului de Stat în │aprobatã prin Ordinul ministrului dezvoltã-│
│Construcţii - I.S.C., aprobatã cu modificãri│rii regionale şi turismului nr. 1.497/2011,│
│prin Legea nr. 707/2001, cu modificãrile │cu modificãrile şi completãrile ulterioare │
│ulterioare │● Reglementãri tehnice (regulamente, pro- │
│● Regulamentul privind controlul de stat al │ceduri, specificaţii, normative, instruc- │
│calitãţii în construcţii, aprobat prin │ţiuni, ghiduri, metodologii, manuale etc.) │
│Hotãrârea Guvernului nr. 272/1994 │● Regulamentul privind activitatea de │
│● Regulamentul privind autorizarea laboratoa│metrologie în construcţii, aprobat prin │
│relor de analize şi încercãri în activitatea│Hotãrârea Guvernului nr. 766/1997, cu modi-│
│de construcţii, aprobat prin Hotãrârea │ficãrile şi completãrile ulterioare │
│Guvernului nr. 808/2005 │ │
│● SR EN ISO CEI 17025: 2005 şi │ │
│SR EN ISO CEI 17025: 2005/AC: │ │
│2007 - Cerinţe generale pentru competenţa │ │
│laboratoarelor de încercãri şi etalonãri │ │
├──────────────────────────────────────┬─────┴───────────────────────────────────────────┤
│Comisia de autorizare, compusã din: │ Numele şi prenumele │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Preşedinte │ │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Membru │ │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Membru │ │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Secretar comisie │ │
├──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────┤
│În urma analizãrii dosarului de autorizare de cãtre comisia de autorizare s-au constatat│
│urmãtoarele: │
├────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────┬─────┤
│Nr. │ Criteriul analizat │ DA │ NU │
│crt.│ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┤
│ 1.│Fişa de identificare este completatã cu toate datele de identificare │ │ │
│ │necesare în faza de autorizare/extindere/modificare/reînnoire? │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┤
│ 2.│Lista documentelor sistemului de management al calitãţii conţine │ │ │
│ │documentele necesare funcţionãrii sistemului? │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┤
│ 3.│Lista profilurilor şi încercãrilor de laborator pentru care se solicitã│ │ │
│ │autorizarea │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┤
│ 4.│Chestionarul de informare şi autoevaluare s-a completat conform cerin- │ │ │
│ │ţelor etapei de autorizare/extindere/modificare/reînnoire? │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┤
│ 5.│S-a constatat realizarea tuturor acţiunilor corective stabilite în │ │ │
│ │procesul-verbal rezultat în urma verificãrilor efectuate în baza │ │ │
│ │chestionarului de informare şi autoevaluare? │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────┴─────┤
│Alte constatãri rezultate în urma analizei: │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Paginile anexate, în numãr de ......., fac parte integrantã din prezentul raport de │
│evaluare. │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│CONCLUZIA COMISIEI DE AUTORIZARE │
│În urma analizei documentelor, laboratorul ............, cu sediul în ................, │
│indeplineşte/nu indeplineşte cerinţele de autorizare/extindere/modificare/reînnoire. │
├───────────────────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┤
│ Comisia de autorizare │ Numele şi prenumele │ Semnãtura │
├───────────────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│Preşedinte │ │ │
├───────────────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│Membru │ │ │
├───────────────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│Membru │ │ │
├───────────────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│Secretar comisie │ │ │
└───────────────────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┘


    Prezentul raport de evaluare a fost întocmit în ................... exemplare.

                                       -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


doru ionescu
21 Octombrie 2019
Daca un sef de laborator moare,se pesioneaza se transfera,fiind autorizat,laboratorul isi pierde autorizatia? Daca un candidat cu un dosar complet dar fara vechimea minima de 5 ani in totalitate,ci cu 3 luni mai putin,nu poate fi autorizat? E valabil si pentru cineva cu cerinta de 5 ani si are mai putin pana in 3 luni?
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016