Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 29 din 5 februarie 2009  privind modificarea anexei F la   Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 850/2006 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitatile din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului, precum si conditiile de eligibilitate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 29 din 5 februarie 2009 privind modificarea anexei F la Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 850/2006 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitatile din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului, precum si conditiile de eligibilitate

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 74 din 9 februarie 2009
În baza Referatului de aprobare nr. 117.182/2009 al Direcţiei generale politici agricole,
având în vedere prevederile lit. f) pct. 2 din anexa nr. 1 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2006 pentru aprobarea acordãrii sprijinului financiar producãtorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunãtãţirilor funciare şi al organizãrii şi sistematizãrii teritoriului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi prevederile <>art. 61 alin. (2) şi (3) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001 , republicatã,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Anexa F la <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 850/2006 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitãţile din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunãtãţirilor funciare şi al organizãrii şi sistematizãrii teritoriului, precum şi condiţiile de eligibilitate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.054 şi 1.054 bis din 30 decembrie 2006, cu modificãrile ulterioare, se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Ilie Sârbu

Bucureşti, 5 februarie 2009.
Nr. 29.


ANEXĂ
(Anexa F la <>Ordinul nr. 850/2006 )

NORME METODOLOGICE
privind modul de acordare a sprijinului
financiar şi condiţiile de eligibilitate,
pentru subvenţionarea motorinei pentru lucrãrile din agriculturã

ART. 1
(1) Se acordã sprijin financiar prin subvenţionarea preţului motorinei utilizate pentru lucrãrile mecanice de înfiinţare a culturilor agricole, în cuantum de 1 leu/litru, aferent unei cantitãţi de 39 litri/hectar, pentru suprafeţe de minimum un hectar, pe baza adeverinţelor pentru motorinã eliberate de direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(2) Sprijinul financiar prevãzut la alin. (1) se acordã beneficiarilor pânã la concurenţa cotelor aprobate cu aceastã destinaţie fiecãrei direcţii pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 2
(1) Acordarea sprijinului financiar prin subvenţionarea costului motorinei utilizate pentru înfiinţarea culturilor agricole se deruleazã astfel:
a) pentru culturile de primãvarã, perioada de depunere a cererilor la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti este cuprinsã între 9 februarie şi 30 aprilie inclusiv, termenul-limitã de utilizare a adeverinţelor pentru achiziţionarea motorinei de la furnizori este 29 mai inclusiv, iar data-limitã de depunere a deconturilor justificative de cãtre furnizori la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti este 30 iunie inclusiv;
b) pentru culturile de toamnã, perioada de depunere a cererilor la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti este cuprinsã între 1 august şi 30 octombrie inclusiv, termenul-limitã de utilizare a adeverinţelor pentru achiziţionarea motorinei de la furnizori este 15 noiembrie inclusiv, iar data-limitã de depunere a deconturilor justificative de cãtre furnizori la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti este 30 noiembrie inclusiv.
(2) Adeverinţele neutilizate pânã la datele prevãzute la alin. (1) îşi pierd valabilitatea, devenind nule de drept.
ART. 3
(1) Sprijinul financiar prevãzut la art. 1 se acordã procentual beneficiarilor, în raport cu cota alocatã judeţului, iar în cazul în care nu se realizeazã integral cantitatea repartizatã, cantitãţile neutilizate vor fi transferate altor beneficiari/judeţe, dupã caz.
(2) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, prin departamentul de specialitate, stabileşte şi transmite direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti cantitãţile de motorinã pentru care se acordã sprijin financiar.
ART. 4
Beneficiarii sprijinului financiar sunt cei prevãzuţi la <>art. 6 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2006 pentru aprobarea acordãrii sprijinului financiar producãtorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunãtãţirilor funciare şi al organizãrii şi sistematizãrii teritoriului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care înfiinţeazã culturi în teren arabil.
ART. 5
Pentru acordarea sprijinului financiar, solicitanţii trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii de eligibilitate:
a) sã facã dovada dreptului de folosinţã asupra suprafeţei de teren pe care înfiinţeazã culturi, în calitate de proprietar, arendaş, concesionar, sau organizaţi în alte forme de asociere şi/sau exploatare a terenului, prin documente tip acte de proprietate, contracte de arendã, de vânzare-cumpãrare, de concesionare, de închiriere, de comodat, donaţii;
b) suprafeţele de teren pe care înfiinţeazã culturi sã fie de minimum un hectar, inclusiv;
c) sã nu figureze ca debitori la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene sau a municipiului Bucureşti, ca urmare a nerespectãrii condiţiilor de eligibilitate aferente altor forme de sprijin financiar acordate anterior, sau sã îşi lichideze debitele existente pânã la data depunerii cererii de sprijin financiar.
ART. 6
(1) Pentru obţinerea sprijinului financiar, solicitanţii întocmesc cereri, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, şi le depun la primãria în a cãrei razã teritorialã se aflã terenul arabil pe care înfiinţeazã culturi, însoţite de urmãtoarele documente:
a) copie de pe buletinul sau cartea de identitate, pentru persoanele fizice, sau copie de pe certificatul de înmatriculare şi/sau certificatul de înregistrare, pentru persoanele juridice, dupã caz;
b) adeverinţã eliberatã de primãrie, conform înscrisurilor din Registrul agricol, cu suprafaţa de teren pe care o exploateazã.
(2) În situaţia în care un producãtor agricol înfiinţeazã culturi pe suprafeţe de teren care sunt situate în mai multe unitãţi administrativ-teritoriale, acesta formuleazã cereri de sprijin financiar care se depun la fiecare primãrie în a cãrei razã teritorialã se aflã terenul arabil în cauzã.
(3) Cererile se întocmesc în 3 exemplare şi, împreunã cu documentele justificative anexate, se verificã de cãtre reprezentanţii în teritoriu ai direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, numiţi prin decizie de cãtre directorii executivi ai direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, sau de consilierii ori de inspectorii în domeniul agricol din cadrul primãriilor, se înregistreazã în Registrul de evidenţã a cererilor pentru achiziţionarea motorinei cu sprijin financiar, întocmit conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, şi se avizeazã de cãtre primar.
(4) Un exemplar al cererii avizate şi documentele justificative anexate se pãstreazã la primãrie, un exemplar se pãstreazã de cãtre solicitant, iar al treilea exemplar al cererii avizate se depune la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, astfel:
a) personal de cãtre beneficiar;
b) prin reprezentanţii în teritoriu ai direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti sau prin consilierii ori inspectorii în domeniul agricol din cadrul primãriilor, pe baza listei cu beneficiarii sprijinului financiar pentru motorinã, întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 3;
c) prin prestatorii de servicii, persoane fizice sau juridice, care deţin tractoare, maşini şi utilaje agricole şi/sau autovehicule specializate pentru transportul de combustibil, împuterniciţi de primãrii, denumiţi în continuare prestatori de servicii, pe baza listei cu beneficiarii sprijinului financiar pentru motorinã, întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
(5) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti analizeazã cererile, le aprobã şi elibereazã adeverinţe pentru cantitãţile de motorinã aprobate, întocmite conform modelului prevãzut în anexa nr. 4, persoanelor nominalizate la alin. (4).
(6) În funcţie de cantitatea de motorinã aprobatã, beneficiarii pot solicita eliberarea unei singure adeverinţe pentru întreaga cantitate sau, dupã caz, eliberarea unui numãr de maximum 10 (zece) adeverinţe pentru fracţii din aceastã cantitate, pânã la acoperirea cantitãţii totale de motorinã aprobate.
(7) Dupã primirea adeverinţei (adeverinţelor), beneficiarii se prezintã la depozitele sau la staţiile de distribuţie a motorinei aparţinãtoare operatorilor economici producãtori, importatori şi/sau distribuitori de motorinã, denumiţi în continuare furnizori, şi achiziţioneazã motorinã, în baza adeverinţei (adeverinţelor) în original, la preţul practicat, mai puţin contravaloarea sprijinului financiar instituit prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.626/2008 privind aprobarea activitãţii pentru care se acordã sprijin financiar producãtorilor agricoli din sectorul vegetal în anul 2009, a cuantumului sprijinului financiar, precum şi a sumei totale alocate acestei activitãţi.
ART. 7
(1) Beneficiarii care nu au posibilitatea achiziţionãrii motorinei direct de la furnizori pot solicita în scris primãriilor ca ridicarea adeverinţelor de la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti sã se facã de cãtre prestatorii de servicii, pe baza împuternicirii eliberate de primãrie şi a tabelului cu solicitanţii beneficiari ai sprijinului pentru motorinã, întocmite în conformitate cu modelul prevãzut în anexele nr. 3 şi 5.
(2) În baza documentelor prevãzute la alin. (1), direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti elibereazã adeverinţe prestatorilor de servicii pe numele beneficiarilor.
(3) Prestatorii de servicii care au fost împuterniciţi pentru a ridica motorinã în numele beneficiarilor achiziţioneazã motorinã de la furnizori, în baza adeverinţei (adeverinţelor) în original, la preţul practicat, mai puţin contravaloarea sprijinului financiar instituit prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.626/2008 , şi au obligaţia sã o pãstreze la dispoziţia beneficiarilor ori sã o predea acestora, în funcţie de solicitãri.
ART. 8
(1) Reprezentanţii din teritoriu ai direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti sau consilierii ori inspectorii în domeniul agricol din cadrul primãriilor, dupã caz, au urmãtoarele atribuţii:
a) verificã cererile solicitanţilor şi documentele justificative anexate, urmãrind corectitudinea datelor înscrise de aceştia;
b) stabilesc necesarul de motorinã, conform solicitãrilor din cerere;
c) întocmesc listele beneficiarilor de sprijin financiar pentru motorinã, conform opţiunilor acestora;
d) depun la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti cererile, pe baza listei întocmite conform opţiunii beneficiarilor, ridicã adeverinţele în numele beneficiarilor şi le predau ulterior acestora, completând Registrul de evidenţã a cererilor pentru achiziţionarea motorinei cu sprijin financiar prevãzut în anexa nr. 2;
e) predau prestatorilor de servicii listele şi cererile, în baza împuternicirii aprobate de primarul comunei, conform opţiunii beneficiarilor;
f) verificã, în prezenţa beneficiarilor, suprafeţele înfiinţate de cãtre aceştia, conform declaraţiilor din cererile de sprijin financiar, şi întocmesc procesul-verbal de recepţie, compensare suprafeţe şi restituire, conform modelului prevãzut în anexa nr. 6.
(2) În cazul în care se constatã cã nu au fost realizate suprafeţele menţionate în cererea de acordare a sprijinului financiar, beneficiarii vor restitui sumele aferente reprezentând sprijin financiar nejustificat.
(3) Procesele-verbale de recepţie, compensare suprafeţe şi restituire se transmit la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, unde se înregistreazã în Registrul de evidenţã a beneficiarilor de sprijin financiar prin adeverinţe pentru motorinã, prevãzute în anexa nr. 6.
(4) Primarii au urmãtoarele atribuţii:
a) avizeazã şi asigurã înregistrarea cererilor, pãstrarea şi arhivarea acestora şi a documentelor justificative anexate;
b) aprobã şi elibereazã împuternicirile şi listele beneficiarilor sprijinului financiar pentru motorinã ca anexe la împuterniciri, dupã caz.
(5) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti au urmãtoarele atribuţii:
a) analizeazã cererile, le aprobã şi elibereazã beneficiarilor, conform opţiunilor acestora, adeverinţe, pe care le centralizeazã şi le înregistreazã în Registrul de evidenţã a beneficiarilor de sprijin financiar prin adeverinţe pentru motorinã, întocmit conform modelului prevãzut în anexa nr. 7, numind prin decizie un specialist pentru calcularea valorii sprijinului financiar, pentru eliberarea adeverinţelor, precum şi pentru înregistrarea şi centralizarea acestora;
b) verificã modul de acordare şi de utilizare a motorinei pe baza proceselor-verbale de recepţie, compensare şi restituire, întocmite ca urmare a verificãrilor în teren;
c) aprobã şi achitã cãtre furnizori fondurile reprezentând contravaloarea sprijinului financiar aferent motorinei efectiv livrate.
ART. 9
(1) Furnizorii, prin depozitele şi staţiile de distribuţie a motorinei din judeţe, livreazã beneficiarilor sau prestatorilor de servicii împuterniciţi, pe baza adeverinţelor eliberate de direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cantitãţile de motorinã necesare, la preţul practicat, mai puţin contravaloarea sprijinului financiar instituit prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.626/2008 .
(2) În aplicarea dispoziţiilor alin. (1) furnizorii au urmãtoarele atribuţii:
a) dispun ca personalul din depozitele sau staţiile de distribuţie a motorinei sã efectueze livrarea numai dupã verificarea identitãţii persoanelor solicitante, în raport cu elementele înscrise în adeverinţe sau în împuterniciri;
b) emit facturi cu menţiunea "Suma de ........... lei cu plata pe bazã de adeverinţe pentru producãtorii agricoli, iar diferenţa de ................... lei achitatã de cumpãrãtor", incluzând şi taxa pe valoarea adãugatã, şi le vor completa cu datele de identificare menţionate în adeverinţe;
c) ţin evidenţa beneficiarilor şi a cantitãţilor de motorinã livrate şi pãstreazã adeverinţele în original, precum şi împuternicirile;
d) întocmesc decadal situaţia cantitãţilor de motorinã efectiv livrate pe bazã de adeverinţe, conform modelului prevãzut în anexa nr. 8, pe care o transmit pe suport hârtie şi în format electronic direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti care au eliberat adeverinţele, împreunã cu un exemplar al facturilor emise şi adeverinţele originale menţionate în facturi, pentru decontare.
ART. 10
(1) În vederea achitãrii sumelor cãtre furnizori, direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti întocmesc situaţia centralizatoare a sumelor necesare decontãrii adeverinţelor pentru motorinã, conform modelului prevãzut în anexa nr. 9, pe care o transmit decadal Direcţiei generale buget-finanţe şi fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(2) Pe baza situaţiei centralizatoare comunicate de cãtre direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale întocmeşte situaţia centralizatoare conform modelului prevãzut în anexa nr. 10, care va însoţi cererea pentru deschiderea de credite bugetare transmisã Ministerului Finanţelor Publice.
(3) Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã conturile direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care vireazã sumele cuvenite în conturile furnizorilor.
ART. 11
(1) Beneficiarii adeverinţelor pentru motorinã au obligaţia de a le pãstra în bunã stare, iar adeverinţele deteriorate sau a cãror autenticitate nu poate fi doveditã devin nule şi nu se acceptã la decontare.
(2) Prin preluarea de la emitent a adeverinţelor, beneficiarii devin responsabili de pãstrarea lor, asumându-şi toate riscurile din culpa proprie.
(3) Beneficiarii sprijinului financiar prin adeverinţe pentru motorinã au obligaţia sã justifice utilizarea cantitãţilor de motorinã achiziţionate cu preţ redus strict pentru înfiinţarea culturilor, precum şi sã participe, împreunã cu reprezentanţii din teritoriu ai direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti sau cu consilierii ori inspectorii în domeniul agricol din cadrul primãriilor, dupã caz, la recepţia suprafeţelor înfiinţate, pentru care s-a acordat sprijin financiar.
(4) În cazul în care se constatã cã nu au fost realizate suprafeţele menţionate în cererea de acordare a sprijinului financiar, beneficiarii restituie sumele aferente, reprezentând sprijin financiar nejustificat.
ART. 12
Anexele nr. 1-10 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
la normele metodologice

- model -


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Primãria ............................ Direcţia pentru Agriculturã şi │
│Nr ....... din ...................... Dezvoltare Ruralã ...................│
│Avizat pentru cantitatea de ... litri Nr. ............... din .............│
│motorinã │
│Primar: Nume, prenume, semnãtura .... │
│Certificãm realitatea, legalitatea, Se aprobã cantitatea de .............│
│regularitatea litri motorinã │
│Reprezentant direcţia pentru │
│agriculturã şi dezvoltare ruralã/ │
│Consilier/Inspector în domeniul Director executiv (nume, prenume) ...│
│agricol Semnãtura/Ştampila │
│Nume, prenume, Semnãtura ............ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



CERERE

Subsemnatul:
a) persoanã juridicã ................., cu sediul în localitatea .................., judeţul ............., CUI ............, cod CAEN ................, reprezentatã de ................., în calitate de .............., cod numeric personal (CNP) ....................; sau
b) persoanã fizicã ..................., domiciliatã în localitatea ................, judeţul ............., str. ............. nr. ......, deţinãtoare a BI/CI seria ..... nr. ....., eliberat/eliberatã la data de ............... de ..............., CNP ................,
declar un total al suprafeţei arabile utilizate de ............ ha, din care ocupat cu culturi de toamnã ............. ha şi disponibil pentru însãmânţãri de primãvarã .............. ha.
Pentru suprafaţa de teren de ......... ha pe care înfiinţez culturi, situatã pe raza administrativ-teritorialã a localitãţii (comuna/oraş) ..............., judeţul ............., solicit sprijin financiar pentru cantitatea de ......... litri motorinã, pentru urmãtoarele culturi:



┌──────────────────┬──────────────────┬──────────────────┬───────────────────┐
│ Cultura │ Suprafaţa │Consum de motorinã│ Cantitatea totalã │
│ │ (ha) │ (litri/ha) │ (litri) │
├──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┤
│ (1) │ (2) │ (3) │ (4 = 2 x 3) │
├──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┤
│.............. │ │ │ │
├──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┤
│.............. │ │ │ │
├──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┤
│TOTAL: │ X │ │ X │
└──────────────────┴──────────────────┴──────────────────┴───────────────────┘



Anexez la prezenta cerere urmãtoarele documente *):
...........................................................................
Solicit eliberarea unui numãr de ........ adeverinţe pentru întreaga cantitate de motorinã aprobatã.
Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.
Mã oblig sã justific cantitatea de motorinã aprobatã prin prezenta cerere.
Mã oblig sã particip la recepţionarea suprafeţelor şi, în condiţiile în care nu realizez suprafeţele conform prezentei cereri, sã restitui sumele reprezentând sprijin financiar nejustificat.
Solicit ca adeverinţa (adeverinţele) sã fie ridicatã (ridicate) de la Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã a Judeţului ...................../Municipiului Bucureşti, astfel:
a) personal;
b) de cãtre reprezentantul direcţiei pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã/consilierul/inspectorul în domeniul agricol din localitatea ................;
c) de cãtre prestatorul de servicii ................, împuternicit de Primãria ................... .
Prezenta cerere s-a întocmit în 3 (trei) exemplare şi dupã aprobare un exemplar rãmâne la beneficiar, un exemplar la primãrie şi un exemplar la Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã a Judeţului ................./Municipiului Bucureşti.

Beneficiar,
...................................
(semnãtura şi ştampila, dupã caz)

----------
*) Se înscriu toate documentele depuse, indicându-se distinct tipul documentului, numãrul şi data acestuia. Documentele depuse în copie se certificã pentru conformitatea cu originalul de cãtre reprezentantul împuternicit cu verificarea şi avizarea cererii.


ANEXA 2
la normele metodologice

- model -

Primãria ...............

REGISTRU
de evidenţã a cererilor pentru achiziţionarea motorinei cu sprijin financiar





┌─────┬──────────┬───────┬────┬──────┬────────┬─────────┬──────────┬──────────┬─────────┐
│Nr. │Beneficiar│Cererea│Cul-│Supra-│ Canti- │ Valoarea│Numãrul de│ Nr./data │Semnãtura│
│crt./│ (nume, │avizatã│tura│faţa │ tatea │ spri- │adeverinţe│ adeve- │ benefi- │
│data │ prenume, │ (nr./ │ │ (ha) │ de │ jinului │solicitate│ rinţei │ ciarului│
│ │ adresa) │ data) │ │ │motorinã│financiar│ │(adeverin-│ │
│ │ │ │ │ │aprobatã│ (lei) │ │ ţelor) │ │
│ │ │ │ │ │(litri) │ │ │eliberate │ │
├─────┼──────────┼───────┼────┼──────┼────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ (1) │ (2) │ (3) │(4) │ (5) │ (6) │ (7) │ (8) │ (9) │ (10) │
├─────┼──────────┼───────┼────┼──────┼────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│.... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼───────┼────┼──────┼────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│.... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴──────────┴───────┴────┴──────┴────────┴─────────┴──────────┴──────────┴─────────┘



Reprezentantul Direcţiei pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ..........
Consilier/Inspector în domeniul agricol ...................................


ANEXA 3
la normele metodologice

- model -

Primãria ............

LISTA
beneficiarilor sprijinului financiar pentru motorinã



┌────┬─────────────────────────────────┬────────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ Beneficiarul (numele, prenumele,│ Suprafaţa pentru │ │
│crt.│ domiciliul, seria şi numãrul │ care se solicitã │ Cultura │
│ │ actului de identitate) │ sprijin financiar │ │
│ │ │ (ha) │ │
├────┼─────────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 1. │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 2. │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 3. │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│....│ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────┴────────────────────┴────────────────┘



Prezenta listã s-a întocmit în vederea ridicãrii adeverinţelor de cãtre persoanele desemnate de solicitant, ca anexã la Împuternicirea nr. ....... din .......... .
Prezenta listã s-a întocmit în 4 exemplare, dintre care un exemplar rãmâne la primãrie, un exemplar la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, un exemplar la furnizor şi un exemplar la prestatorul de servicii (dupã caz).



Primar, Reprezentant Direcţia pentru Agriculturã
.................. şi Dezvoltare Ruralã/Consilier/Inspector
(numele, prenumele şi semnãtura) în domeniul agricol,
...........................
(numele, prenumele, semnãtura şi ştampila)



ANEXA 4
la normele metodologice

- model -

Direcţia pentru Agriculturã şi
Dezvoltare Ruralã .................
Nr. ......... din ...............*)

ADEVERINŢĂ

Se adevereşte prin prezenta cã:
a) persoana juridicã ................, cu sediul în localitatea ................, judeţul ............., înscrisã la registrul comerţului sub nr. ........, cod CAEN ................., reprezentatã de .................., în calitate de .............., cod numeric personal (CNP) .................; sau
b) persoana fizicã ................., domiciliatã în localitatea .............., judeţul ..........., str. ............ nr. ....., deţinãtoare a BI/CI seria......... nr............, eliberat/eliberatã la data de .............. de ................, CNP ...............,
beneficiazã de prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.626/2008 privind aprobarea activitãţii pentru care se acordã sprijin financiar producãtorilor agricoli din sectorul vegetal în anul 2009, a cuantumului sprijinului financiar, precum şi a sumei totale alocate acestei activitãţi pentru a achiziţiona o cantitate de ........ litri motorinã.

Director executiv,
..........................................
(numele, prenumele, semnãtura şi ştampila)

Întocmit ................... (reprezentant DADR .........)
----------
*) Reprezintã numãrul curent şi data din registrul prevãzut în anexa nr. 7.


ANEXA 5
la normele metodologice

- model -

Primãria .....................
Nr. ........ din .............

ÎMPUTERNICIRE

Primãria ......................., reprezentatã de ................, în calitate de primar, şi ..............., în calitate de secretar de primãrie, împuterniceşte prestatorul de servicii:
a) persoana juridicã .............., cu sediul în localitatea ..........., judeţul ........., înscrisã la registrul comerţului sub nr. ......., cod CAEN ............, reprezentatã de director/preşedinte ............., contabil-şef/director economic ............., cod numeric personal (CNP) ............................; sau
b) persoana fizicã ................., domiciliatã în localitatea ................., judeţul ............, str. .............. nr. ......, deţinãtoare a BI/CI seria ....... nr. ..........., eliberat/eliberatã la data de ................ de .............., CNP .................................,
pentru a ridica adeverinţele de la Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ........................., în numele beneficiarilor prevãzuţi în Lista beneficiarilor sprijinului financiar pentru motorinã, care face parte integrantã din prezenta împuternicire, şi pentru a achiziţiona cantitatea de motorinã care se cuvine beneficiarilor prevãzuţi în listã.
Prestatorul de servicii .................. se obligã sã ridice adeverinţele, sã cumpere motorinã în numele beneficiarului, sã o pãstreze şi/sau sã o predea acestuia.
Prestatorul de servicii va achiziţiona în numele beneficiarului motorinã la un preţ care reflectã sprijinul financiar pe bazã de adeverinţe pentru motorinã.
Prezenta împuternicire s-a întocmit în 4 (patru) exemplare, dintre care un exemplar rãmâne la primãrie, un exemplar la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, un exemplar la furnizor şi un exemplar la prestatorul de servicii.



Primar, Secretarul primãriei,
....................... .......................
(semnãtura şi ştampila) (semnãtura)

Prestator de servicii,
.......................
(semnãtura şi ştampila, dupã caz)




ANEXA 6
la normele metodologice

- model -

PROCES-VERBAL
de recepţie, compensare suprafaţã şi restituire

Beneficiar:
a) persoana juridicã ................., cu sediul în localitatea .................., judeţul ..............., înscrisã la registrul comerţului sub nr. ......, cod CAEN ................, reprezentatã de .................., în calitate de .................., cod numeric personal (CNP) ...............; sau
b) persoana fizicã ..................., domiciliatã în localitatea .................., judeţul ................, str. ................ nr. ......, deţinãtoare a BI/CI seria ..... nr. ....., eliberat/eliberatã la data de ............. de ............., CNP ................
Reprezentant DADR judeţul ................./Municipiul Bucureşti .........../(numele şi prenumele)............... /Consilier agricol/Agent agricol Primãria ............../(numele şi prenumele)............. am procedat la verificarea suprafeţelor înfiinţate de beneficiar, conform angajamentului formulat în Cererea nr. ............... din ............., pentru care a primit sprijin financiar prin adeverinţe pentru motorinã în cantitate de .............. litri şi în valoare de .............. lei.
1. În urma verificãrii, am constatat urmãtoarele:



┌───────────┬─────────────────┬─────────┬─────────┬────────────┬──────────────┐
│ Cultura │ Suprafaţa din │Suprafaţa│ Suma │ Suma │ Suma │
│ │ cerere pentru │realizatã│ primitã │justificatã/│nejustificatã,│
│ │ care s-a acordat│ (ha) │ (lei) │ compensatã │ care se │
│ │sprijin financiar│ │ │ (lei) │ restituie │
│ │ (ha) │ │ │ │ (lei) │
├───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┤
│ (0) │ (1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │
├───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┤
│........ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┤
│........ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┤
│........ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┤
│........ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┤
│TOTAL: │ x │ x │ x │ x │ x │
└───────────┴─────────────────┴─────────┴─────────┴────────────┴──────────────┘



2. Suprafeţele recepţionate, pe culturi, se pot compensa între ele, pânã la nivelul suprafeţei totale realizate, pentru care s-a acordat sprijin financiar.
3. Sumele de restituit, de ................ lei, se vireazã în contul DADR ............ numãrul .................., deschis la ......................, pânã la data de ................. .
4. Prezentul proces-verbal s-a încheiat în 3 (trei) exemplare, din care unul rãmâne la beneficiar, al doilea exemplar la Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã a Judeţului ....................../Municipiului Bucureşti, iar al treilea exemplar la Primãria ................. .
5. Încheiat la data de ............................



Beneficiar, Reprezentant Direcţia pentru Agriculturã
.................. şi Dezvoltare Ruralã/Consilier/Inspector
(numele şi prenumele, semnãtura) în domeniul agricol,
/ştampila ...........................
(numele şi prenumele, semnãtura/ştampila)




ANEXA 7
la normele metodologice

- model -

Direcţia pentru Agriculturã şi
Dezvoltare Ruralã ............

REGISTRUL
de evidenţã a beneficiarilor de sprijin financiar prin
adeverinţe pentru motorinã, din judeţul .....................





┌─────┬────────────┬────────┬──────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────────┐
│Nr. │Beneficiarul│Cererea │ Nr./data │Motorina│ Valoarea│Datele de │Semnãtura│Proces-verbal │
│crt./│ (numele şi │aprobatã│ adeve- │aprobatã│ spriji- │ identi- │persoanei│ recepţie, │
│data │ prenume, │ (nr./ │ rinţei │(litri) │ nului │ficare a │ care │ compensare │
│ │ adresa) │ data) │(adeverin-│ │financiar│persoanei │ preia │ suprafaţã │
│ │ │ │ ţelor) │ │(mii lei)│care preia│ adeve- │şi restituire │
│ │ │ │eliberate │ │ │ adeve- │ rinţele ├────┬─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ rinţele │ │Data│ Sumele │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │restituit│
├─────┼────────────┼────────┼──────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼────┼─────────┤
│ (1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │ (8) │(9) │ (10) │
├─────┼────────────┼────────┼──────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼────┼─────────┤
│.... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼────────┼──────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼────┼─────────┤
│.... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴────────────┴────────┴──────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴────┴─────────┘



ANEXA 8
la normele metodologice

- model -

Furnizorul ............ *) Nr. ....... din ..............

SITUAŢIA
cantitãţilor de motorinã efectiv livrate pe bazã de adeverinţe



┌────┬─────────────┬───────────────────────┬──────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Factura │Adeverinţa/adeverinţele│ Cantitatea de │ Valoarea │
│crt.│ fiscalã/ │ emise de direcţia │ motorinã │ sprijinului │
│ │ chitanţa │pentru agriculturã şi │ - litri - │ financiar de │
│ │ fiscalã │ dezvoltare ruralã ├────────┬─────────┤ recuperat │
│ │(nr. şi data)│ (nr. şi data) │Aprobatã│ Efectiv │ - lei - │
│ │ │ │ │ livratã │ │
├────┼─────────────┼───────────────────────┼────────┼─────────┼──────────────┤
│ (0)│ (1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │
├────┼─────────────┼───────────────────────┼────────┼─────────┼──────────────┤
├────┼─────────────┼───────────────────────┼────────┼─────────┼──────────────┤
└────┴─────────────┴───────────────────────┴────────┴─────────┴──────────────┘



Director executiv, Director economic (Contabil-şef),
...................... .....................................
----------
*) Antetul trebuie sã conţinã cel puţin denumirea completã, adresa, codul fiscal, CUI, cod CAEN, banca şi numãrul de cont.


ANEXA 9
la normele metodologice

- model -

Direcţia pentru Agriculturã şi
Dezvoltare Ruralã .................

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a sumelor necesare decontãrii adeverinţelor pentru motorinã



┌────┬────────────────────────┬─────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Furnizorul │ Nr. cont │ Suma solicitatã │
│crt.│ │trezorerie/bancã/CUI/│ conform adeverinţelor │
│ │ │ cod CAEN │ pentru motorinã │
│ │ │ │ (lei) │
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼────────────────────────┤
│ (0)│ (1) │ (2) │ (3) │
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼────────────────────────┤
│....│ │ │ │
├────┴────────────────────────┴─────────────────────┼────────────────────────┤
│ TOTAL: │ │
└───────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘


Director executiv, Director executiv adjunct,
..................... ...............................


ANEXA 10
la normele metodologice

- model -

MINISTERUL AGRICULTURII,
PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Se aprobã
Ordonator principal de credite,
...............................

SITUAŢIE CENTRALIZATOARE


┌────┬──────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Judeţul │Suma solicitatã conform adeverinţelor pentru motorinã│
│crt.│ │ (mii lei) │
├────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
│ (0)│ (1) │ (2) │
├────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │ │ │
├────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2 │ │ │
├────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │
├────┴──────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
│ TOTAL: │ │
└───────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────┘



Direcţia generalã buget-finanţe şi fonduri europene
Director general,
................................................
(semnãtura şi ştampila)

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016