Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Văzând Referatul de aprobare nr. 209 din 28 ianuarie 2013, întocmit de Direcţia juridică, litigii şi resurse umane din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, având în vedere prevederile art. 10 lit. b), art. 18 alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 3 alin. (3) şi art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin: ART. I Anexa nr. 8 la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 57/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 462 din 6 iulie 2010, cu modificările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin, ca urmare a actualizării tarifelor în funcţie de rata inflaţiei din anul 2012. ART. II Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. p. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vladimir Alexandru Mănăstireanu Bucureşti, 22 martie 2013. Nr. 29. ANEXĂ (Anexa nr. 8 la norma sanitară-veterinară) TARIFE pentru autorizarea sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală
┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Partea│ Unitatea │ Tariful de autorizare │
│ │ │- lei/unitate/obiectiv -│
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ I │Unităţi cu activităţi generale: │ │
│ │Depozit frigorific .......................... │ 388 │
│ │Unitate de reambalare ....................... │ 646 │
│ │Piaţă agroalimentară, piaţa en-gros, hală │ │
│ │pentru desfacerea produselor de origine │ │
│ │animală ........ │ 388 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ II │Carne de ungulate domestice: │ │
│ │Abator .......................... │ 646 │
│ │Unitate de tranşare .................. │ 516 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ III │Carne depasăre şi lagomorfe: │ │
│ │Abator de păsări .......................... │ 646 │
│ │Unitate de tranşare carne pasăre ............ │ 516 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ IV │Carne de vânat de crescătorie: │ │
│ │Abator .......................... │ 646 │
│ │Unitate de tranşare carne de vânat .......... │ 516 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ V │Carne de vânat sălbatic: │ │
│ │Unitate de manipulare ................ │ 516 │
│ │Unitate de tranşare............ │ 388 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ VI │Carne tocată, preparată şi carne separată │ │
│ │mecanic: │ │
│ │Unitate pentru producerea cărnii tocate ..... │ 516 │
│ │Unitate carne preparată ..................... │ 516 │
│ │Unitate carne separată mecanic .............. │ 516 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ VII │Produse din carne: │ │
│ │Unitate de procesare ............. │ 646 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ VIII │Moluşte bivalve vii: │ │
│ │Centru de colectare moluşte bivalve vii ..... │ 388 │
│ │Centru de purificare moluşte bivalve vii .... │ 388 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ IX │Peşte şi produse din pescuit: │ │
│ │Vas-fabrică .......................... │ 646 │
│ │Vas-congelator .......................... │ 646 │
│ │Unitate produse proaspete din pescuit ...... │ 646 │
│ │Unitate procesare produse din pescuit ...... │ 646 │
│ │Piaţa de licitaţie peşte şi produse din │ │
│ │pescuit ........................ │ 516 │
│ │Piaţa de desfacere ......................... │ 516 │
│ │Centrul de colectare a peştelui ............ │ 213 │
│ │Fermă de acvacultură cu centru de colectare │ │
│ │a peştelui integrat ........................ │ 106 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ X │Lapte şi produse din lapte: │ │
│ │Centru de colectare a laptelui .............. │ 130 │
│ │Unitate de procesare a laptelui materie │ │
│ │primă .......................... │ 646 │
│ │Unitate de procesare a produselor lactate ... │ 571 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ XI │Ouă şi produse din ouă: │ │
│ │Centru de ambalare a ouălor ................. │ 388 │
│ │Unitate producere ou lichid ................. │ 646 │
│ │Unitate procesare ouă ....................... │ 646 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ XII │Pulpe de broască şi melci: │ │
│ │Unitate de procesare pulpe de broască şi │ │
│ │melci .......................... │ 646 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ XIII │Grăsimi animale, untură şi jumări: │ │
│ │Centru de colectare grăsimi animale ......... │ 388 │
│ │Unitate de procesare grăsimi animale ........ │ 646 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ XIV │Stomacuri prelucrate, vezici şi intestine: │ │
│ │Unitate de procesare stomacuri, vezici şi │ │
│ │intestine .......................... │ 646 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ XV │Gelatină: │ │
│ │Centru de colectare materii prime pentru │ │
│ │gelatină .......................... │ 388 │
│ │Unitate producere a gelatinei .............. │ 646 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ XVI │Colagen: │ │
│ │Centru de colectare materii prime pentru │ │
│ │colagen .......................... │ 388 │
│ │Unitate producere a colagenului ............. │ 646 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ XVII │Alte activităţi: │ │
│ │Unitate de prelucrare a mierii de albine │ │
│ │şi/sau a produselor apicole ................ │ 571 │
│ │Şlep .......................... │ 388 │
│ │Vagon frigorific .......................... │ 388 │
│ │Navă pescador .......................... │ 388 │
│ │Aeronavă .......................... │ 388 │
│ │Mijloace auto specializate .................. │ 113 │
└──────┴──────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘
---------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.