Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Având în vedere prevederile <>art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în baza prevederilor <>art. 8 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 47/2005 privind reglementãri de neutralizare a deşeurilor de origine animalã, având în vedere prevederile anexei nr. 2 la Norma sanitarã veterinarã ce stabileşte reguli de sãnãtate cu privire la subprodusele de la animale, ce nu sunt destinate consumului uman, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 723/2003 , în temeiul art. 3 alin. (3) şi al <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, vãzând Referatul de aprobare nr. 34.928 din 16 noiembrie 2006, întocmit de Direcţia generalã de inspecţii şi coordonare PIF din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin: ART. I Norma sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor privind stabilirea documentelor şi evidenţelor veterinare necesare în cadrul activitãţii de neutralizare a deşeurilor de origine animalã, aprobatã prin Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 80/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 822 şi nr. 822 bis din 12 septembrie 2005, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã: 1. La articolul 11, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins: "(4) Direcţia generalã de inspecţii şi coordonare PIF va solicita, în scris, direcţiei responsabile din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor numerele necesare pentru înserierea în regim unic a certificatelor sanitar-veterinare pentru subprodusele animale care nu sunt destinate consumului uman, destinate utilizãrii în posturile de inspecţie la frontierã." 2. Anexa nr. 6 la norma sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor se modificã şi va avea urmãtorul cuprins: "ANEXA Nr. 6
────────────
la norma sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor
────────────────────────────────────────────────────────────
AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU
SIGURANŢA ALIMENTELOR Nr. ........
POSTUL DE INSPECŢIE LA FRONTIERĂ .............. Data .......
Direcţia Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa
Alimentelor ................ Ora ........
Circumscripţia sanitar-veterinarã ................
CERTIFICAT SANITAR - VETERINAR*)
pentru subprodusele animale care nu sunt destinate consumului uman
(se utilizeazã şi pentru materii obţinute în urma procesãrii acestora)
________
*) Se va completa pentru un vehicul sau pentru un container în cazul transportului în containere.
1. Cãtre unitatea/persoana ......../(se va preciza calitatea acesteia: SC, AF, PFA, PF....)
Adresa unitãţii/fermei/exploataţiei .................................
2. Subsemnatul ..../(numele şi prenumele medicului veterinar)........
3. a) Urmãtoarele subproduse de origine animalã care nu sunt destinate consumului uman: ...../(se vor specifica subprodusele)..... cu urmãtoarele numere de identificare: ....../(numai pentru animalele identificate în sistem unic)........;
b) stocate/depozitate: ....../(se precizeazã locaţia/adresa punctului de lucru).....;
c) încadrate în categoria de subproduse de origine animalã care nu sunt destinate consumului uman ..../(se va preciza categoria I, II sau III)... .
4. În conformitate cu prezentul certificat sanitar-veterinar, aveţi obligaţia ca în termen de maximum 48 de ore sã asiguraţi transportul materiilor prevãzute la pct. 3, în conformitate cu prevederile legale referitoare la categoria acestora, pentru a fi ......./(se va preciza modul de procesare).......... .
5. Modul de marcare a subproduselor: ....../(se va preciza modul de marcare)..... .
Numele şi prenumele medicului veterinar
(parafa)
Semnãtura medicului veterinar Ştampila"
........................................................
ART. II
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
p. Preşedintele
Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Constantin Lupescu
Bucureşti, 17 noiembrie 2006.
Nr. 273.
________
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.