┌───┬──────────────┬──────────────────┬─────┬────────────────────────────────┬──────────────┬─────────────┬──────────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│Nr.│Categoria de │ │Plan │ │ │ │ │
│crt│ produse │ Microorganisme │ de │ Limite │ Metoda │Etapa cãruia │ Acţiune în │
│ │ alimentare │ │prele│ │ analiticã de │i se aplicã │ cazul │
│ │ │ │vare │ │ referinţã*) │ │ rezultatelor │
│ │ │ │ de │ │ │ │ nesatisfãcã- │
│ │ │ │probe│ │ │ │ toare │
│ │ │ ├──┬──┼───────────────┬────────────────┤ │ │ │
│ │ │ │ n│ c│ m │ M │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 1.│Margarinã de │Enterobacteriaceae│ 5│ 2│1 cfu/g sau ml │10 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │consum │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │ igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│ producţiei │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 2.│Torturi şi │Enterobacteriaceae│ 5│ 2│10 cfu/g sau ml│100 cfu/g sau ml│ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │prãjituri cu │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │creme, frişcã,│ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │fructe │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 3.│Maionezã, │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │5 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │maionezã praf │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │şi alţi │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei │
│ │înlocuitori de│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │maionezã │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 4.│Sosuri de │Enterobacteriaceae│5 │2 │10 cfu/g sau ml│100 cfu/g sau ml│ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │condimentare │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │nepasteurizate│ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 5.│Sosuri de │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │5 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │condimentare │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │pasteurizate │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 6.│Legume │Enterobacteriaceae│5 │2 │10 cfu/g sau ml│100 cfu/g sau ml│ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │congelate │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │500 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 7.│Legume │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │5 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │deshidratate │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │Fructe │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │deshidratate │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │500 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 8.│Prafuri de │Enterobacteriaceae│5 │ 2│1 cfu/g sau ml │5 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │budinci şi │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │creme │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │deshidratate, │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │înlocuitori │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │de frişcã, │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │pulberi de ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │sucuri │Drojdii şi │5 │ 2│100 cfu/g │500 cfu/g │SR ISO 21527/2│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 9.│Paste │Enterobacteriaceae│5 │ 2│1 cfu/g sau ml │5 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │fãinoase │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │(inclusiv cu │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │umpluturi) │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │500 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│10.│Condimente şi │Enterobacteriaceae│5 │2 │100 cfu/g sau │1.000 cfu/g sau │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │amestecuri de │ │ │ │ml │ml │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │condimente │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │ 2│10^5 cfu/g │10^6 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│11.│Bãuturi │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │10 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │rãcoritoare │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │1 cfu/g │10 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│12.│Sucuri de │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │10 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │legume şi │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │fructe │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │pasteurizate │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │1 cfu/g │10 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │abricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│13.│Nectaruri │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │10 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │1 cfu/g │10 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│14.│Sucuri │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │10 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │concentrate şi│ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │piure de │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │fructe şi │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │legume, altele│ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │decât formu- │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │lele de ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │început, │Drojdii şi │5 │ 2│1 cfu/g │10 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │deshidratate, │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │şi produsele │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │alimentare │ │ │ │ │ │ │ │ a depozitãrii│
│ │dietetice │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │scopuri │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │medicale │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │speciale │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │destinate │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sugarilor │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sub 6 luni │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│15.│Bere │Enterobacteriaceae│5 │ 0│1 cfu/g sau ml │5 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │pasteurizatã │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │îmbutelierii │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │1 cfu/ml │10 cfu/ml │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei, a │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │depozitãrii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │şi igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │îmbutelierii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│16.│Produse de │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │panificaţie │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │simple │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│17.│Produse de │Enterobacteriaceae│5 │0 │1 cfu/g │5 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │panificaţie cu│ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │umpluturi │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│18.│Produse de │Enterobacteriaceae│5 │0 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │panificaţie şi│ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │de patiserie │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │congelate │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Stafilococ │5 │2 │100 │10.000 │EN/ISO 6888-2 │În timpul │Ameliorarea │
│ │ │coagulazo-pozitiv │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie, │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │când se preco│a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │nizeazã cã │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │numãrul de │prime. │
│ │ │ │ │ │ │ │ │stafilococi │În cazul în │
│ │ │ │ │ │ │ │ │este cel │care se │
│ │ │ │ │ │ │ │ │mai ridicat │detecteazã │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │valori > 10^5 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ufc/g, lotul │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de produs │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │trebuie testat│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pentru entero-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │toxine │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │stafilococice.│
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│19.│Fãinuri pentru│Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │SR ISO 21527/2│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │panificaţie │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│20.│Fãinuri cu │Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │SR ISO 21527/2│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │grad de │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │extracţie mic │ │ │ │ │ │ │tehnologic │producţiei şi │
│ │(sortiment │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
│ │fãinã albã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │480, │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sortiment │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fãinã albã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │550, │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sortiment │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fãinã albã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │650) │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│21.│Fãinuri cu │Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │10.000 cfu/g │SR ISO 21527/2│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │grad de │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │extracţie │ │ │ │ │ │ │tehnologic │producţiei şi │
│ │mare (sorti- │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
│ │mente de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fãinã cu grad │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de extracţie │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mai mare de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │650) │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│22.│Derivate din │Enterobacteriaceae│5 │0 │1 cfu/g │5 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │cereale (fulgi│ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │de grâu, │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │porumb, orez, │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │produse │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │expandate) │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│23.│Biscuiţi, │Enterobacteriaceae│5 │1 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │biscuiţi │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │glazuraţi, │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei │
│ │paleuri ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │(fursecuri), │Drojdii şi │5 │1 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │napolitane cu │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │diferite │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │creme, nuga │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│24.│Ciocolatã, │Enterobacteriaceae│5 │1 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │bomboane de │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ciocolatã │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │1 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│25.│Ciocolatã │Enterobacteriaceae│5 │1 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │umplutã │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │1 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│26.│Bomboane, │Enterobacteriaceae│5 │1 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │altele decât │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │de ciocolatã │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│27.│Jeleuri, rahat│Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g │5 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │gemuri, │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │marmelade, │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│ambalãrii şi │
│ │şerbeturi, │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │dulceţuri, │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │fructe │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │confiate ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│28.│Arome │Enterobacteriaceae│5 │1 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │alimentare │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │naturale şi │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │sintetice │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │1 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│29.│Emulsii pentru│Enterobacteriaceae│5 │1 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │ISO 21528 -1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │bãuturi │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │rãcoritoare │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│ambalãrii şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│30.│Concentrate │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g │10 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │alimentare │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │(supe, cuburi │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │din carne, │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │legume) │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │depozitãrii │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│31.│Muştar │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │alimentar │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│32.│Alune, nuci │Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │5.000 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │(miez) │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │tehnologic │ambalãrii şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│33.│Oţet alimentar│Drojdii şi │5 │2 │1 cfu/g │10 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│34.│Ceai (plantã │Enterobacteriaceae│5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │pentru │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │infuzie) │ │ │ │ │ │ │tehnologic │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │tehnologic │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│35.│Uleiuri │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │rafinate, │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │uleiuri │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │nerafinate, │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │unt de │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │arahide, │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │pastã de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │susan │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│36.│Borş │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g │10 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│37.│Ketchup │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│38.│Sandvişuri, │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g │5 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │mâncãruri tip │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │fast-food şi │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│ambalãrii şi │
│ │alte preparate│ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
│ │culinare gata │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de consum │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│39.│Amidon │Bacillus cereus │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 7932 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │(spori) │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│40.│Seminţe de │Drojdii şi │5 │2 │10^4 cfu/g │10^5 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │consum │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │tehnologic │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
└───┴──────────────┴──────────────────┴──┴──┴───────────────┴────────────────┴──────────────┴─────────────┴──────────────┘