Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 27 din 6 iunie 2011  privind aprobarea criteriilor microbiologice si de igiena care se aplica produselor alimentare, altele decat cele mentionate in Regulamentul (CE) nr. 2.073/2005 al Comisiei din 15 noiembrie 2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 27 din 6 iunie 2011 privind aprobarea criteriilor microbiologice si de igiena care se aplica produselor alimentare, altele decat cele mentionate in Regulamentul (CE) nr. 2.073/2005 al Comisiei din 15 noiembrie 2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 435 din 22 iunie 2011

    Vãzând Referatul de aprobare nr. 113 din 26 ianuarie 2011, întocmit de Direcţia generalã pentru siguranţa alimentelor,
    în baza prevederilor art. 6^3 lit. b), i) şi j) şi art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 215/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    având în vedere prevederile art. 2 şi 24 din Legea nr. 150/2004 privind siguranţa alimentelor şi a hranei pentru animale, republicatã,
    în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    (1) Se aprobã criteriile microbiologice şi de igienã care se aplicã produselor alimentare, altele decât cele menţionate în Regulamentul (CE) nr. 2.073/2005 al Comisiei din 15 noiembrie 2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare, prevãzute în anexã.
    (2) Criteriile prevãzute la alin. (1) se aplicã pentru produsele fabricate pe teritoriul naţional.
    ART. 2
    Termenilor utilizaţi în anexã li se aplicã definiţiile prevãzute în Regulamentul (CE) nr. 2.073/2005 al Comisiei din 15 noiembrie 2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 338/1 din 22 decembrie 2005, cu modificãrile ulterioare.
    ART. 3
    Criteriile microbiologice şi de igienã prevãzute în anexã sunt orientative pentru operatorii din sectorul alimentar şi pot fi utilizate la verificarea funcţionãrii corecte a procedurilor lor bazate pe principiile privind analiza riscurilor şi punctele critice de control (Hazard Analysis and Critical Control Point - HACCP) şi de bunã practicã de igienã.
    ART. 4
    Criteriile şi metodele analitice de referinţã şi limitele stabilite în anexã sunt utilizate de Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor prin structurile subordonate, precum şi de alte laboratoare specializate.
    ART. 5
    Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, laboratoarele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, structurile Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi cele din subordinea acesteia, alte laboratoare specializate şi acreditate, precum şi operatorii din sectorul alimentar, dupã caz, vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. 6
    Autoritatea sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor competentã va verifica aplicarea prevederilor prezentului ordin.
    ART. 7
    Anexa face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 8
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare în termen de 10 zile de la publicare.


                     Preşedintele
     Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare
          şi pentru Siguranţa Alimentelor,
                 Radu Roatiş Cheţan


    Bucureşti, 6 iunie 2011.
    Nr. 27.


    ANEXÃ

                                  CRITERII
         microbiologice şi de igienã care se aplicã produselor alimentare,
         altele decât cele menţionate în Regulamentul (CE) nr. 2.073/2005
              al Comisiei din 15 noiembrie 2005 privind criteriile
                  microbiologice pentru produsele alimentare




┌───┬──────────────┬──────────────────┬─────┬────────────────────────────────┬──────────────┬─────────────┬──────────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│Nr.│Categoria de │ │Plan │ │ │ │ │
│crt│ produse │ Microorganisme │ de │ Limite │ Metoda │Etapa cãruia │ Acţiune în │
│ │ alimentare │ │prele│ │ analiticã de │i se aplicã │ cazul │
│ │ │ │vare │ │ referinţã*) │ │ rezultatelor │
│ │ │ │ de │ │ │ │ nesatisfãcã- │
│ │ │ │probe│ │ │ │ toare │
│ │ │ ├──┬──┼───────────────┬────────────────┤ │ │ │
│ │ │ │ n│ c│ m │ M │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 1.│Margarinã de │Enterobacteriaceae│ 5│ 2│1 cfu/g sau ml │10 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │consum │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │ igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│ producţiei │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 2.│Torturi şi │Enterobacteriaceae│ 5│ 2│10 cfu/g sau ml│100 cfu/g sau ml│ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │prãjituri cu │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │creme, frişcã,│ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │fructe │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 3.│Maionezã, │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │5 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │maionezã praf │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │şi alţi │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei │
│ │înlocuitori de│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │maionezã │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 4.│Sosuri de │Enterobacteriaceae│5 │2 │10 cfu/g sau ml│100 cfu/g sau ml│ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │condimentare │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │nepasteurizate│ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 5.│Sosuri de │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │5 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │condimentare │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │pasteurizate │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 6.│Legume │Enterobacteriaceae│5 │2 │10 cfu/g sau ml│100 cfu/g sau ml│ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │congelate │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │500 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 7.│Legume │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │5 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │deshidratate │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │Fructe │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │deshidratate │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │500 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 8.│Prafuri de │Enterobacteriaceae│5 │ 2│1 cfu/g sau ml │5 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │budinci şi │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │creme │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │deshidratate, │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │înlocuitori │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │de frişcã, │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │pulberi de ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │sucuri │Drojdii şi │5 │ 2│100 cfu/g │500 cfu/g │SR ISO 21527/2│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 9.│Paste │Enterobacteriaceae│5 │ 2│1 cfu/g sau ml │5 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │fãinoase │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │(inclusiv cu │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │umpluturi) │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │500 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│10.│Condimente şi │Enterobacteriaceae│5 │2 │100 cfu/g sau │1.000 cfu/g sau │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │amestecuri de │ │ │ │ml │ml │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │condimente │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │ 2│10^5 cfu/g │10^6 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│11.│Bãuturi │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │10 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │rãcoritoare │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │1 cfu/g │10 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│12.│Sucuri de │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │10 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │legume şi │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │fructe │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │pasteurizate │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │1 cfu/g │10 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │abricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│13.│Nectaruri │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │10 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │1 cfu/g │10 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│14.│Sucuri │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g sau ml │10 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │concentrate şi│ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │piure de │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │fructe şi │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │legume, altele│ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │decât formu- │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │lele de ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │început, │Drojdii şi │5 │ 2│1 cfu/g │10 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │deshidratate, │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │şi produsele │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │alimentare │ │ │ │ │ │ │ │ a depozitãrii│
│ │dietetice │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │scopuri │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │medicale │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │speciale │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │destinate │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sugarilor │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sub 6 luni │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│15.│Bere │Enterobacteriaceae│5 │ 0│1 cfu/g sau ml │5 cfu/g sau ml │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │pasteurizatã │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │îmbutelierii │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │1 cfu/ml │10 cfu/ml │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei, a │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │depozitãrii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │şi igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │îmbutelierii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│16.│Produse de │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │panificaţie │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │simple │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│17.│Produse de │Enterobacteriaceae│5 │0 │1 cfu/g │5 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │panificaţie cu│ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │umpluturi │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│18.│Produse de │Enterobacteriaceae│5 │0 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │panificaţie şi│ │ │ │ │ │sau 2 │procesului de│igienei │
│ │de patiserie │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │congelate │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Stafilococ │5 │2 │100 │10.000 │EN/ISO 6888-2 │În timpul │Ameliorarea │

│ │ │coagulazo-pozitiv │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie, │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │când se preco│a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │nizeazã cã │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │numãrul de │prime. │
│ │ │ │ │ │ │ │ │stafilococi │În cazul în │
│ │ │ │ │ │ │ │ │este cel │care se │
│ │ │ │ │ │ │ │ │mai ridicat │detecteazã │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │valori > 10^5 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ufc/g, lotul │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de produs │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │trebuie testat│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pentru entero-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │toxine │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │stafilococice.│
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│19.│Fãinuri pentru│Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │SR ISO 21527/2│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │panificaţie │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului de│igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fabricaţie │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│20.│Fãinuri cu │Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │SR ISO 21527/2│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │grad de │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │extracţie mic │ │ │ │ │ │ │tehnologic │producţiei şi │
│ │(sortiment │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
│ │fãinã albã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │480, │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sortiment │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fãinã albã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │550, │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sortiment │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fãinã albã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │650) │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│21.│Fãinuri cu │Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │10.000 cfu/g │SR ISO 21527/2│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │grad de │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │extracţie │ │ │ │ │ │ │tehnologic │producţiei şi │
│ │mare (sorti- │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
│ │mente de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fãinã cu grad │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de extracţie │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mai mare de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │650) │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│22.│Derivate din │Enterobacteriaceae│5 │0 │1 cfu/g │5 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │cereale (fulgi│ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │de grâu, │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │porumb, orez, │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │produse │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │expandate) │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│23.│Biscuiţi, │Enterobacteriaceae│5 │1 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │biscuiţi │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │glazuraţi, │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei │
│ │paleuri ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │(fursecuri), │Drojdii şi │5 │1 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │napolitane cu │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │diferite │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │creme, nuga │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│24.│Ciocolatã, │Enterobacteriaceae│5 │1 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │bomboane de │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ciocolatã │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │1 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │

│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│25.│Ciocolatã │Enterobacteriaceae│5 │1 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │umplutã │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │1 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│26.│Bomboane, │Enterobacteriaceae│5 │1 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │altele decât │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │de ciocolatã │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│27.│Jeleuri, rahat│Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g │5 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │gemuri, │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │marmelade, │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│ambalãrii şi │
│ │şerbeturi, │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │dulceţuri, │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │fructe │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │confiate ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│28.│Arome │Enterobacteriaceae│5 │1 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │alimentare │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │naturale şi │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │sintetice │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │1 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│29.│Emulsii pentru│Enterobacteriaceae│5 │1 │100 cfu/g │1.000 cfu/g │ISO 21528 -1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │bãuturi │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │rãcoritoare │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│ambalãrii şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│30.│Concentrate │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g │10 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │alimentare │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │(supe, cuburi │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │din carne, │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │legume) │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │depozitãrii │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│31.│Muştar │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │alimentar │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│32.│Alune, nuci │Drojdii şi │5 │2 │100 cfu/g │5.000 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │(miez) │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │tehnologic │ambalãrii şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│33.│Oţet alimentar│Drojdii şi │5 │2 │1 cfu/g │10 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│34.│Ceai (plantã │Enterobacteriaceae│5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │pentru │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │infuzie) │ │ │ │ │ │ │tehnologic │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
│ │ ├──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │tehnologic │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│35.│Uleiuri │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │rafinate, │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │uleiuri │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │nerafinate, │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │unt de │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │arahide, │ │ │ │ │ │ │ │prime │
│ │pastã de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │susan │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│36.│Borş │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g │10 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│37.│Ketchup │Drojdii şi │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │mucegaiuri │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│38.│Sandvişuri, │Enterobacteriaceae│5 │2 │1 cfu/g │5 cfu/g │ISO 21528-1 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │mâncãruri tip │ │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │fast-food şi │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│ambalãrii şi │
│ │alte preparate│ │ │ │ │ │ │ │a depozitãrii │
│ │culinare gata │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de consum │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│39.│Amidon │Bacillus cereus │5 │2 │10 cfu/g │100 cfu/g │SR ISO 7932 │Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │ │(spori) │ │ │ │ │ │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de fabricaţie│producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
├───┼──────────────┼──────────────────┼──┼──┼───────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┤
│40.│Seminţe de │Drojdii şi │5 │2 │10^4 cfu/g │10^5 cfu/g │SR ISO 21527/1│Sfârşitul │Ameliorarea │
│ │consum │mucegaiuri │ │ │ │ │sau 2 │procesului │igienei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │tehnologic │producţiei şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │a selecţiei │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │materiilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prime │
└───┴──────────────┴──────────────────┴──┴──┴───────────────┴────────────────┴──────────────┴─────────────┴──────────────┘



__________
    *) Se foloseşte ediţia cea mai recentã a standardului.

    Este interzisã utilizarea pentru consum uman a alimentelor care prezintã semne de infestare cu paraziţi (ouã, larve, forme adulte, vii sau moarte), resturi sau semne ale activitãţii acestora, urme de contact cu rozãtoarele, prezenţa vizibilã a levurilor şi a mucegaiurilor, precum şi semne organoleptice de alterare.
    N = numãrul de unitãţi care constituie proba.
    c = numãrul de unitãţi de probã care dau valori între m şi M.
    Criterii de interpretare a rezultatelor:
    Rezultatul analizei poate fi:
    ● satisfãcãtor, în cazul în care toate valorile obţinute sunt < m;
    ● acceptabil, în cazul în care numãrul maxim al valorilor c din valorile n obţinute se situeazã între m şi M, iar restul valorilor observate sunt < m;
    ● nesatisfãcãtor, în cazul în care una sau mai multe valori obţinute sunt > M sau dacã valorile situate între m şi M sunt mai mari decât valoarea c.

                                   ___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016