Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 247 din 17 iunie 2024  pentru modificarea unor acte normative privind clasificarea carcaselor de bovine    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 247 din 17 iunie 2024 pentru modificarea unor acte normative privind clasificarea carcaselor de bovine

EMITENT: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 683 din 16 iulie 2024
    Văzând Referatul de aprobare al Direcţiei generale control, antifraudă şi inspecţii nr. 221.767 din 17.06.2024,
    în temeiul prevederilor art. 9 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:
    ART. I
    Normele tehnice de clasificare a carcaselor, de înregistrare şi raportare a preţurilor de piaţă ale carcaselor şi ale animalelor vii, pentru specia bovine, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 86/2022, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 406 din 28 aprilie 2022, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 2, alineatul (3) va avea următorul cuprins:
    "(3) Vârsta bovinelor în scopul determinării categoriilor menţionate la pct. A.II din anexa IV la Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013 şi la alin. (2) se verifică de către clasificatorul de carcase în formularul de comunicare a preţului bovinelor, întocmit de abator conform prevederilor art. 16 alin. (1)."

    2. La articolul 4, alineatul (3) va avea următorul cuprins:
    "(3) Preţurile aferente fiecărei categorii de bovine înscrise de clasificator în rapoartele de clasificare sunt cele înregistrate de abator în formularul de comunicare a preţului."

    3. La articolul 5 alineatul (1), litera a) va avea următorul cuprins:
    "a) identificarea vârstei şi categoriei carcasei se realizează de către clasificator din formularul de comunicare a preţului bovinelor. În cazul constatării neconformităţii între aspectul carcasei şi vârsta/categoria animalului înscris în formularul de comunicare, stabilite pe baza principalilor indicatori anatomo-morfologici ai carcasei, respectiv dezvoltarea musculaturii, prezenţa/absenţa muşchilor retractori, forma osului pubian, gradul de osificare a coloanei vertebrale, clasificatorul completează obligatoriu rubrica observaţii din raportul de clasificare. În cazul în care aceste neconcordanţe nu sunt specificate, se consideră, din partea clasificatorului, eroare de încadrare în categoria corespunzătoare a carcasei. Nu sunt acceptate erori nejustificate pentru identificarea categoriei bovinelor;"

    4. La articolul 10, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Abatoarele trebuie să aloce şi să aplice pe carcasă, imediat după jupuire, un număr de sacrificare (serial secvenţial) conform ordinii de intrare la sacrificare a bovinelor, în vederea identificării individuale a carcaselor şi asigurării trasabilităţii, conform datelor de identificare din Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor (SNIIA)."

    5. La articolul 14, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 14
    (1) Abatorul are obligaţia să întocmească pentru fiecare sacrificare de bovine care urmează să fie clasificate un formular de comunicare a preţului bovinelor în care înregistrează datele necesare clasificatorului pentru întocmirea raportului de clasificare al carcaselor. Modelul formularului de comunicare a preţului bovinelor este prevăzut în anexa nr. 1. Abatorul înregistrează preţul individual din documentele aferente corespunzătoare fiecărei situaţii de provenienţă a bovinelor, astfel:
    a) pentru bovinele vii provenite din tranzacţiile comerciale, înregistrează preţul individual, în lei/kg carcasă sau în lei/kg bovină viu, corespunzător preţului individual înscris în documentele fiscale de plată, facturi şi/sau file din carnetul de comercializare al furnizorului/producătorului de animale;
    b) pentru bovinele vii provenite din prestările serviciilor de sacrificare pentru comercianţii de animale şi/sau mijlocitorii de afaceri cu animale vii, astfel cum sunt definiţi la art. 12 alin. (4) lit. b), aceştia au obligaţia să pună la dispoziţia abatorului, în copie, documentele fiscale de plată, facturi şi/sau file din carnetul de comercializare, pentru ca abatorul să înregistreze preţul individual al bovinelor în formularul de comunicare a preţului;
    c) pentru bovinele vii provenite din prestările serviciilor de sacrificare pentru producători şi comercianţi/mijlocitori de animale vii, alţii decât cei definiţi la art. 12 alin. (4) lit. b), înregistrează preţul comunicat în scris de către proprietarul animalelor, înainte de livrarea bovinelor la abator;
    d) pentru bovinele vii provenite din producţia fermei/fermelor proprii sau crescute în numele său, înregistrează preţul stabilit de către proprietarul animalelor, înainte de livrarea bovinelor la abator."

    6. Articolul 15 va avea următorul cuprins:
    "ART. 15
    (1) Abatorul are obligaţia să transmită prin e-mail clasificatorului formularul de comunicare a preţului întocmit în format excel şi completat conform prevederilor art. 16.
    (2) Clasificatorul are obligaţia de a înregistra toate datele de identificare şi preţurile în aplicaţia informatică specifică de întocmire a raportului de clasificare din formularul de comunicare a preţului."

    7. Articolul 16 va avea următorul cuprins:
    "ART. 16
    (1) Abatorul întocmeşte electronic formularul de comunicare a preţului, în format excel, îi atribuie număr, dată de abatorizare a bovinelor şi completează datele conform modelului prevăzut în anexa nr. 1.
    (2) Abatorul conform prevederilor legislaţiei sanitare veterinare este aprobat ca utilizator al SNIIA şi are obligaţia ca pentru preţul individual al fiecărei bovine înscris în formularul de comunicare a preţului să înregistreze din SNIIA datele de identificare ale fiecărei bovine: codul de identificare unic al animalului (numărul crotaliei), data naşterii, rasa, sexul, vârsta, greutatea în viu şi datele de identificare pentru fiecare furnizor/producător de bovine, comerciant, mijlocitor de afaceri cu animale vii: CUI/CNP, codul exploataţiei. Datele de identificare şi preţurile sunt înscrise în formular, după caz, în ordinea intrării la sacrificare a animalelor.
    (3) Formularul de comunicare a preţului cu semnăturile abatorului şi clasificatorului de carcase care a întocmit raportul de clasificare trebuie să fie disponibil inspecţiei pentru verificări pe perioada prevăzută de legislaţie şi se păstrează obligatoriu atât în arhiva abatorului, cât şi a agenţiei de clasificare a carcaselor/clasificatorului independent.
    (4) Formularul de comunicare a preţului cu ambele semnături se poate arhiva în format electronic scanat, în format pdf sau în format editat pe hârtie. Arhivarea electronică se realizează obligatoriu pe mai multe medii de stocare.
    (5) Este interzisă orice modificare pe formularul de comunicare a preţului, de către clasificatorul de carcase sau de către abator, ulterior întocmirii raportului de clasificare, fără o justificare prealabilă şi fără acordul inspecţiei clasificare carcase zonale şi al Comisiei de clasificare a carcaselor."

    8. La articolul 19, litera c) se abrogă.
    9. La articolul 19, literele d), e) şi j) vor avea următorul cuprins:
    "d) înregistrează preţurile, individual pentru fiecare bovină, în formularul de comunicare a preţului, astfel cum este prevăzut la art. 14 alin. (1), răspunzând în mod direct de orice înregistrare de date neconforme cu realitatea;
e) pune la dispoziţia clasificatorului, atât în format electronic, cât şi în format letric, sub semnătură proprie, formularul de comunicare a preţului care conţine informaţii conforme cu realitatea, pentru fiecare bovină/lot de animale, în vederea înregistrării acestor date în aplicaţia informatică şi întocmirii raportului de clasificare;
    ..................
j) menţine în arhivă, pe suport hârtie sau pe suport electronic, pe mai multe medii de stocare, ordonate cronologic, pentru carcasele de bovine clasificate, următorul set de documente:
    (i) pentru bovinele prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. a): raportul de clasificare, formularul de comunicare a preţului, factura fiscală şi/sau fila din carnetul de comercializare pentru plata animalelor, lista cu greutăţile la cald ale semicarcaselor, documentele cu greutatea exciziilor şi/sau confiscărilor efectuate de personalul sanitar-veterinar;
    (ii) pentru bovinele prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. b): raportul de clasificare, formularul de comunicare a preţului, copie de pe factura fiscală şi/sau fila din carnetul de comercializare cu care comerciantul a achiziţionat animalele, lista cu greutăţile la cald ale semicarcaselor, documentele cu greutatea exciziilor şi/sau confiscărilor efectuate de personalul sanitar-veterinar;
    (iii) pentru bovinele prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c): raportul de clasificare, formularul de comunicare a preţului, documentul în care este declarat în scris preţul de către proprietarul/furnizorul animalelor, lista cu greutăţile la cald ale semicarcaselor, documentele cu greutatea exciziilor şi/sau confiscărilor efectuate de personalul sanitar-veterinar;
    (iv) pentru bovinele prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. d): raportul de clasificare, formularul de comunicare a preţului, lista cu greutăţile la cald ale semicarcaselor, documentele cu greutatea exciziilor şi/sau confiscărilor efectuate de personalul sanitar-veterinar;"

    10. La articolul 20 alineatul (1), litera b) va avea următorul cuprins:
    "b) menţine în arhivă, ordonate cronologic, pentru carcasele de bovine clasificate de fiecare clasificator de carcase angajat sau colaborator, următorul set de documente: raportul de clasificare şi formularul de comunicare a preţului, cu semnătura clasificatorului şi a abatorului. Documentele semnate şi scanate în format pdf sunt menţinute în arhivă în format letric şi/sau electronic, obligatoriu pe mai multe medii de stocare, astfel încât datele să fie disponibile inspecţiei pentru verificări pe perioada prevăzută de legislaţie;"

    11. La articolul 21 alineatul (1), litera h) va avea următorul cuprins:
    "h) înregistrează în aplicaţia informatică datele de identificare şi preţul comunicate de abator, conform formularului de comunicare a preţului, astfel încât valoarea finală a carcaselor să fie calculată automat de aplicaţia informatică;"

    12. La articolul 21, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Clasificatorii carcase independenţi menţin în arhivă, ordonate cronologic, pentru fiecare lot de carcase de bovine clasificate, următorul set de documente: raportul de clasificare şi formularul de comunicare a preţului, cu semnătura clasificatorului şi a abatorului. Documentele semnate şi scanate în format pdf sunt menţinute în arhivă în format letric şi/sau electronic, obligatoriu pe mai multe medii de stocare, astfel încât datele să fie disponibile inspecţiei pentru verificări pe perioada prevăzută de legislaţie."

    13. Anexa nr. 1 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezentul ordin.


    ART. II
    Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 366/2022 pentru aprobarea modelelor rapoartelor de clasificare a carcaselor de bovine şi porcine, a modelelor rapoartelor de inspecţie privind rezultatele clasificării carcaselor de bovine şi porcine, a modelelor rapoartelor de inspecţie privind raportarea preţurilor carcaselor de bovine şi porcine, precum şi a modelelor de note de control pentru verificarea agenţiilor de clasificare şi a clasificatorilor independenţi, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1253 din 27 decembrie 2022, se modifică după cum urmează:
    1. Anexa nr. 1 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2 la prezentul ordin.
    2. Anexa nr. 3 se modifică după cum urmează:
    2.1. La secţiunea I - Obligaţiile abatorului punctul 10, subpunctele 10.1 şi 10.2 se abrogă.
    2.2. La secţiunea I - Obligaţiile abatorului punctul 10, subpunctul 10.3 va avea următorul cuprins:
    "10.3. Formularul de comunicare a preţului, întocmit şi editat conform prevederilor legislaţiei"

    2.3. La secţiunea a II-a - Obligaţiile clasificatorului litera A, punctul 4 şi subpunctul 4.1 vor avea următorul cuprins:
    "4. Are la dispoziţie formularul de comunicare a preţului bovinelor pentru a identifica/verifica vârsta şi categoriile acestora: DA/NU
4.1. În cazul constatării neconformităţii între caracteristicile anatomice ale carcasei şi categoria animalului înscris în formularul de comunicare a preţului, completează rubrica observaţii din raportul de clasificare: DA/NU"

    2.4. La secţiunea a II-a - Obligaţiile clasificatorului litera B punctul 13, subpunctele 13.3 şi 13.4 vor avea următorul cuprins:
    "13.3. pentru furnizorii/producătorii de bovine, comercianţii, mijlocitorii de afaceri cu animale vii din formularul de comunicare a preţului: DA/NU
13.4. pentru bovine, din formularul de comunicare a preţului: DA/NU"

    2.5. La secţiunea a II-a - Obligaţiile clasificatorului litera B, punctul 14 va avea următorul cuprins:
    "14. Categoriile carcaselor de bovine sunt înregistrate în raportul de clasificare conform datelor de identificare a bovinelor din formularul de comunicare a preţului: DA/NU."


    3. Anexa nr. 5 se modifică după cum urmează:
    3.1. La punctul 4, subpunctul 4.2 se abrogă.
    3.2. La punctul 4, subpunctul 4.5 va avea următorul cuprins:
    "4.5. formularul de comunicare a preţului: DA/NU"

    3.3. Punctele 5 şi 6 vor avea următorul cuprins:
    "5. Abatorul înmânează clasificatorului formularul de comunicare a preţului, care conţine informaţii conforme cu realitatea pentru întocmirea raportului de clasificare şi înregistrarea datelor de identificare şi a preţului pentru fiecare categorie de bovine: DA/NU
6. Abatorul are întocmit şi editat formularul de comunicare a preţurilor conform prevederilor legislaţiei: DA/NU"


    4. La anexa nr. 7 punctul 6, subpunctul 6.3 va avea următorul cuprins:
    "6.3. formularele de comunicare a preţului: DA/NU
    6.3.1. pe suport hârtie: DA/NU
    6.3.2. în format electronic: DA/NU"

    5. La anexa nr. 8 punctul 6, subpunctul 6.3 va avea următorul cuprins:
    "6.3. formularele de comunicare a preţului: DA/NU
    6.3.1. pe suport hârtie: DA/NU
    6.3.2. în format electronic: DA/NU"



    ART. III
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. IV
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
                    Florin-Ionuţ Barbu

    Bucureşti, 17 iunie 2024.
    Nr. 247.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la Normele tehnice aprobate prin Ordinul nr. 86/2022)
    Abator:
    C.U.I.
    Cod abator A.N.S.V.S.A.:
    FORMULAR
    de comunicare a preţului bovinelor
    pentru înregistrarea în raportul de clasificare
    Nr.:
    Data abatorizării bovinelor:

┌────┬────────┬────────┬──────┬────┬─────┬────────────┬────────┬───────────┬────────┬────────┬──────┬──────────┬───────────┬─────────┬─────┬────────┬─────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Preţ*│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │Exploataţia│ │ │ │C.U.I./ │Cod │Greutatea│la │Preţ* la│Valoarea │
│Nr. │Crotalia│Data │Specia│Rasa│Sexul│Furnizorul/ │Locul │de │Data │Seria │Vârsta│C.N.P. │provenienţă│în viu │viu │carcasă │de │
│crt.│ │naşterii│ │ │ │Producătorul│naşterii│provenienţă│mişcării│mişcării│ │Furnizor/ │bovine** │(kg) │(lei/│(lei/kg │achiziţie│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Producător│ │ │kg │carcasă)│(lei) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │viu) │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│6 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│7 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│8 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│9 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│10 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│11 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│12 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│13 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│14 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│15 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│16 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│17 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│18 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│19 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│20 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼────────┼──────┼────┼─────┼────────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────┼────────┼─────────┤
│....│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴────────┴──────┴────┴─────┴────────────┴────────┴───────────┴────────┴────────┴──────┴──────────┴───────────┴─────────┴─────┴────────┴─────────┘


    Reprezentantul abatorului
    Numele şi prenumele
    Semnătura
    Clasificator de carcase
    Numele şi prenumele
    Număr autorizaţie clasificator carcase
    Semnătura
    * Se înregistrează fie preţul în viu, fie preţul în carcasă, în funcţie de modalitatea de plată a bovinelor sacrificate.
    ** Abrevieri folosite pentru provenienţa bovinelor (cod):
    TC - tranzacţii comerciale;
    PCM - prestări servicii sacrificare pentru comercianţi/mijlocitori de afaceri cu animale vii;
    PSP - prestări servicii sacrificare pentru producători;
    PP - prestări servicii sacrificare producţie fermă/ferme proprii (animale crescute în numele abatorului).


    ANEXA 2

    *) Anexa nr. 2 este reprodusă în facsimil.
    (Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 366/2022)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016