Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Având în vedere Referatul de aprobare întocmit de Agenţia Naţională a Zonei Montane nr. 1.593 din 29.05.2024, în temeiul prevederilor: - art. 7 alin. (2) din Legea nr. 412/2023 pentru înfiinţarea şi funcţionarea punctelor gastronomice locale; – art. 57 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare; – art. 9 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin: ART. 1 Prezentul ordin stabileşte norma anuală de venit pentru punctul gastronomic local, precum şi coeficienţii de corecţie ai acesteia, pentru anul 2024. ART. 2 Nivelul normei anuale de venit corespunzătoare pentru punctul gastronomic local, pentru anul 2024, se stabileşte la suma de 39.600 lei. ART. 3 (1) Pentru anul 2024 se utilizează coeficienţii de corecţie a normelor de venit, prevăzuţi în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. (2) Aplicarea coeficienţilor de corecţie se realizează în sensul reducerii normei anuale de venit stabilite la art. 2. (3) Contribuabilii care beneficiază de mai mulţi coeficienţi de corecţie, în sensul reducerii normei anuale de venit, aplică coeficientul de corecţie cel mai mare. ART. 4 Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. p. Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Violeta Muşat, secretar de stat Bucureşti, 7 iunie 2024. Nr. 233. ANEXA 1
┌────┬─────────────────────────────────┐
│Nr. │Coeficienţi de corecţie │
│crt.│ │
├────┼─────────────────────┬───────────┤
│ │Vârsta │ │
│ │contribuabililor: │ │
│ ├─────────────────────┼───────────┤
│ │- pentru femeile în │ │
│ │vârstă de 50-55 de │ │
│ │ani şi pentru │40% │
│ │bărbaţii în vârstă de│ │
│ │55-60 de ani │ │
│ ├─────────────────────┼───────────┤
│ │- pentru femeile în │ │
│ │vârstă de 55-60 de │ │
│1 │ani şi pentru │50% │
│ │bărbaţii în vârstă de│ │
│ │60-65 de ani │ │
│ ├─────────────────────┼───────────┤
│ │- pentru femeile în │ │
│ │vârstă de peste 60 de│ │
│ │ani şi bărbaţii în │60% │
│ │vârstă de peste 65 de│ │
│ │ani │ │
│ ├─────────────────────┼───────────┤
│ │- pentru tinerii în │ │
│ │vârstă de până în 40 │60% │
│ │de ani │ │
├────┼─────────────────────┼───────────┤
│ │ │70% (pentru│
│ │ │PGL │
│ │Timpul afectat │administrat│
│2 │desfăşurării │de persoană│
│ │activităţii │salariat cu│
│ │ │normă │
│ │ │întreagă) │
├────┼─────────────────────┼───────────┤
│ │Gradul de handicap │ │
│ │sau de invaliditate a│ │
│ │contribuabilului: │ │
│ ├─────────────────────┼───────────┤
│ │- gradul II de │ │
│3 │invaliditate şi │40% │
│ │handicap mediu │ │
│ ├─────────────────────┼───────────┤
│ │- gradul III de │ │
│ │invaliditate şi │30% │
│ │handicap uşor │ │
├────┼─────────────────────┼───────────┤
│4 │Caracterul sezonier^1│70% │
│ │al activităţii │ │
├────┼─────────────────────┼───────────┤
│ │Alte criterii │ │
│ │specifice │ │
│ ├─────────────────────┼───────────┤
│ │- data înregistrării │ │
│ │sanitar-veterinare şi│70% (pentru│
│ │pentru siguranţa │primii 2 │
│ │alimentelor a │ani de │
│ │punctului gastronomic│activitate)│
│ │local │ │
│ ├─────────────────────┼───────────┤
│ │- zone defavorizate/ │ │
│ │zone cu constrângeri │60% │
│ │naturale specifice │ │
│ ├─────────────────────┼───────────┤
│5 │- zone montane │ │
│ │(conform Ordinului │ │
│ │ministrului │ │
│ │agriculturii şi │ │
│ │dezvoltării rurale şi│ │
│ │al │ │
│ │viceprim-ministrului,│ │
│ │ministrul dezvoltării│60% │
│ │regionale şi │ │
│ │administraţiei │ │
│ │publice, nr. 97/1.332│ │
│ │/2019 privind │ │
│ │aprobarea criteriilor│ │
│ │de încadrare şi a │ │
│ │listei localităţilor │ │
│ │din zona montană) │ │
└────┴─────────────────────┴───────────┘
^1 Caracterul sezonier al unei activităţi, în sensul Codului fiscal, presupune o perioadă care se repetă de la an la an, în care anumite activităţi se impun a fi realizate pe durate relativ fixe în funcţie de anotimp/sezon. -----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.