────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Data pana
la care
1. Zoonoza 2. Populaţie 3. Etapa Comisia Europeanã 5. Data de la care
sau agent de animale a lantului trebuie sa trebuie sa aibã
zoonotic alimentar stabileascã loc testarea
obiectivul*)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Toate serotipurile Efective de pãsãri Producţie 12 iunie 2005 18 luni de la data
de Salmonella de reproducţie primara menţionatã în coloana 4
cu semnificatie din specia
pentru sãnãtatea Gallus gallus
publica
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Toate serotipurile Gaini ouatoare Producţie 12 dec. 2005 18 luni de la data
de Salmonella primara menţionatã în coloana 4
cu semnificatie
pentru sãnãtatea
publica
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Toate serotipurile Broileri Producţie 12 iunie 2006 18 luni de la data
de Salmonella primara menţionatã în coloana 4
cu semnificatie
pentru sãnãtatea
publica
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Toate serotipurile Curcani Producţie 12 dec. 2006 18 luni de la data
de Salmonella primara menţionatã în coloana 4
cu semnificatie
pentru sãnãtatea
publica
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Toate serotipurile Efective de porci Tãiere 12 dec. 2006 18 luni de la data
de Salmonella pentru tãiere menţionatã în coloana 4
cu semnificatie
pentru sãnãtatea
publica
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Toate serotipurile Efective de porci Producţie 12 dec. 2007 18 luni de la data
de Salmonella pentru reproducţie primara menţionatã în coloana 4
cu semnificatie
pentru sãnãtatea
publica
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
*) Datele pentru stabilirea obiectivului pot fi amânate, în conformitate
cu prevederile Regulamentului 2.160/2003/CE .
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Zoonoza sau agent 3. Etapa de producţie pe care trebuie
zoonotic 2. Populaţie de animale sa o deserveasca prelevarea de probe
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Toate serotipurile de Efective de pãsãri pentru
Salmonella cu reproducţie aparţinând
semnificatie pentru speciei Gallus gallus:
sãnãtatea publica - efective de pãsãri de
creştere - pui de o zi
- pãsãri de 4 sãptãmâni
- cu doua sãptãmâni înainte de intrare
în faza de ouat sau de mutare în
unitatea pentru ouat
- efective de pãsãri - la fiecare doua sãptãmâni în timpul
adulte pentru reproducţie perioadei de ouat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Toate serotipurile de Gaini ouatoare:
Salmonella cu - efective de pãsãri de
semnificatie pentru creştere - pui de o zi
sãnãtatea publica - puicute cu doua sãptãmâni înainte
de intrare în faza de ouat sau de
mutare în unitatea pentru ouat
- efective de pãsãri - la fiecare 15 sãptãmâni în timpul
ouatoare fazei de ouat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Toate serotipurile de Broileri - pãsãri pentru tãiere*)
Salmonella cu
semnificatie pentru
sãnãtatea publica
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Toate serotipurile de Curcani - pãsãri pentru tãiere*)
Salmonella cu
semnificatie pentru
sãnãtatea publica
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Toate serotipurile de Efective de porci:
Salmonella cu - porci pentru reproducţie - animale pentru tãiere sau carcase
semnificatie pentru la abator
sãnãtatea publica - porci pentru tãiere - animale pentru tãiere sau carcase
la abator
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
*) Rezultatele analizei probelor trebuie sa fie cunoscute înainte ca
animalele sa fie trimise la abator.