Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 208 din 14 martie 2007  pentru modificarea si completarea anexei L Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 208 din 14 martie 2007 pentru modificarea si completarea anexei L "Norme metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar si conditiile de eligibilitate pentru activitatile din sectorul zootehnic, asa cum sunt prevazute la lit. a), b) si d) din anexa nr. 3 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 123/2006 " la Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 850/2006 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitatile din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului, precum si conditiile de eligibilitate

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 183 din 16 martie 2007

Avand in vedere prevederile <>art. 16 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 123/2006 pentru aprobarea acordarii sprijinului financiar producatorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului,
in temeiul <>Hotararii Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, cu modificarile si completarile ulterioare,
avand in vedere Referatul Directiei politici de piata in sectorul zootehnic nr. 290.067/2007,

ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite urmatorul ordin:

ART. I
Anexa L "Norme metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar si conditiile de eligibilitate pentru activitatile din sectorul zootehnic, asa cum sunt prevazute la lit. a), b) si d) din anexa nr. 3 la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 123/2006 " la <>Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 850/2006 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitatile din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului, precum si conditiile de eligibilitate, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.054 si 1.054 bis din 30 decembrie 2006, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La capitolul I "Sustinerea ameliorarii populatiilor de animale", sectiunea 1, alineatul (1) al articolului 2 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 2. - (1) Sprijinul financiar prevazut la alin. (1) al art. 1 se acorda pentru femelele adulte si pentru masculii inscrisi in registrul genealogic."
2. La capitolul I "Sustinerea ameliorarii populatiilor de animale", sectiunea a 4-a, alineatul (2) al articolului 10 va avea urmatorul cuprins:
"(2) Sprijinul financiar se acorda pentru achizitia de echipamente informatice, respectiv hard si soft, specifice domeniului de activitate, pentru realizarea, actualizarea bazelor de date si prelucrarea datelor."
3. La capitolul I "Sustinerea ameliorarii populatiilor de animale", sectiunea a 4-a, dupa alineatul (2) al articolului 10 se introduce un nou alineat, alineatul (3), care va avea urmatorul cuprins:
"(3) Sprijinul financiar se acorda pe cap de animal inregistrat in baza de date."
4. La capitolul I "Sustinerea ameliorarii populatiilor de animale", sectiunea a 4-a, litera c) a articolului 11 se elimina.
5. La capitolul I "Sustinerea ameliorarii populatiilor de animale", sectiunea a 5-a, alineatul (3) al articolului 12 va avea urmatorul cuprins:
"(3) Sprijinul financiar prevazut la alin. (1) se acorda asociatiilor crescatorilor de animale care efectueaza insamantarea artificiala a bovinelor prin operatori insamantatori autorizati, pentru fiecare operator insamantator autorizat care realizeaza minimum 50 de insamantari pe trimestru, daca au incheiat un contract cu un operator pentru aprovizionarea cu azot lichid si un contract cu detinatorul registrului genealogic pentru constituirea bazei de date privind insamantarea artificiala si fatarea, in conformitate cu prevederile alin. (2) al art. 40 din anexa «Norme de apreciere a bovinelor de reproductie» la Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 19/2006."
6. La capitolul I "Sustinerea ameliorarii populatiilor de animale", sectiunea a 5-a, litera c) a articolului 13 va avea urmatorul cuprins:
"c) centralizator al buletinelor de insamantare, din care sa rezulte efectuarea a cel putin 50 de insamantari per operator insamantator autorizat in trimestrul pentru care se solicita sprijinul, al carui model este prevazut in anexa nr. 7;".
7. La capitolul I "Sustinerea ameliorarii populatiilor de animale", sectiunea a 5-a, alineatul (1) al articolului 14 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 14. - (1) Se acorda sprijin financiar in vederea achizitiei de containere pentru conservarea materialului seminal congelat cu capacitate de minimum 20 de litri si cu autonomie dinamica de peste 90 de zile."
8. La capitolul I "Sustinerea ameliorarii populatiilor de animale", sectiunea a 5-a, dupa alineatul (2) al articolului 14 se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
"(3) Crescatorii de vaci pot solicita sprijin financiar pentru achizitia unui singur container, iar asociatiile crescatorilor de animale pentru un numar de containere cel mult egal cu numarul de operatori insamantatori autorizati cu care au incheiat contracte."
9. La capitolul I "Sustinerea ameliorarii populatiilor de animale", dupa sectiunea a 6-a se introduce o noua sectiune, sectiunea a 7-a, cu urmatorul cuprins:
"SECTIUNEA a 7-a
Sustinerea cheltuielilor pentru efectuarea testului national de disectie pentru autorizarea echipamentelor de clasificare a carcaselor de porcine conform Sistemului de clasificare EUROP si pentru stabilirea formulei matematice de calcul al procentului de tesut muscular in carcasa pentru porcinele din Romania
Art. 17^1. - (1) Se acorda sprijin financiar, reprezentand un cuantum din cheltuielile necesare realizarii «Programului de desfasurare a testului national de disectie», denumit in continuare Program, pentru autorizarea echipamentelor de clasificare a carcaselor de porcine conform Sistemului de clasificare EUROP si pentru stabilirea formulei matematice de calcul al procentului de tesut muscular in carcasa pentru porcinele din Romania.
(2) Cheltuielile pentru care se acorda sprijinul financiar prevazut la alin. (1) sunt:
a) contravaloarea porcilor sacrificati pentru efectuarea testului national de disectie;
b) cheltuielile cu clasificatorii autorizati care fac selectia carcaselor pentru testul national de disectie in abatoarele prevazute in Program;
c) cheltuielile cu transportul porcilor de la abatoarele in care se face selectia carcaselor porcilor destinati testului national de disectie pana la abatorul in care se face disectia;
d) cheltuielile cu macelarii care efectueaza testul national de disectie: transport, cazare, masa si salariu;
e) cheltuielile cu expertii romani care participa la testul national de disectie;
f) cheltuielile cu abatorul in care se face testul national de disectie: chirie, energie electrica, apa, materiale de igienizare, echipamente, salarii pentru personalul auxiliar din abator.
Art. 17^2. - (1) Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale impreuna cu Comisia de clasificare a carcaselor de bovine, ovine si porcine intocmesc Programul prevazut la alin. (1) al art. 17^1, care cuprinde metodologia si cheltuielile ocazionate de desfasurarea acestuia.
(2) Programul aprobat de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale se depune la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in vederea urmaririi indeplinirii actiunilor stabilite in Program si pentru efectuarea platilor pe baza documentelor justificative, conform legislatiei in vigoare.
(3) Comisia de clasificare a carcaselor de bovine, ovine si porcine intocmeste decontul justificativ al cheltuielilor realizate pentru Program si il depune la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in termen de 30 de zile de la incheierea Programului.
(4) Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura verifica, aproba decontul justificativ si alimenteaza contul Comisiei de clasificare a carcaselor de bovine, ovine si porcine, care efectueaza platile contractate in vederea realizarii Programului.
(5) Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale impreuna cu Comisia de clasificare a carcaselor de bovine, ovine si porcine desemneaza expertii romani, clasificatorii si macelarii care participa la Program, precum si abatoarele in care se realizeaza selectia si abatorul in care se desfasoara testul national de disectie."
10. La capitolul II "Imbunatatirea calitatii produselor de origine animala", sectiunea 1, din partea introductiva a alineatului (1) al articolului 18 se elimina sintagma "provenite din unitati autorizate santiar veterinar".
11. La capitolul II "Imbunatatirea calitatii produselor de origine animala", sectiunea 1, dupa alineatul (4) al articolului 18 se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
"(5) Nu se acorda sprijin financiar pentru porcii cumparati din alte tari la o greutate de peste 30 kg/cap."
12. La capitolul II "Imbunatatirea calitatii produselor de origine animala", sectiunea 1, dupa alineatul (4) al articolului 19 se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
"(5) Solicitantii sprijinului financiar prevazut la alin. (1) al art. 18 trebuie sa depuna cererea insotita si de factura fiscala de cumparare a animalelor, din care sa rezulte provenienta - intern/extern, numarul de porci cumparati, precum si greutatea totala si medie de achizitionare a acestora, in cazul in care porcii provin din cumparari."
13. La capitolul II "Imbunatatirea calitatii produselor de origine animala", sectiunile 1 si a 2-a, de la litera b) a alineatului (2) al articolului 19, de la punctul 2 al literelor a), b) si c) ale alineatului (3) al articolului 19, de la litera a) a articolului 23, de la litera b) a alineatului (4) al articolului 24, de la punctul 2 al literelor a), b) si c) ale alineatului (5) al articolului 24, precum si de la litera c) a alineatului (7) al articolului 24 se elimina sintagma "autorizatia sanitara veterinara a exploatatiei".
14. La capitolul II "Imbunatatirea calitatii produselor de origine animala", sectiunea 1, litera a) a alineatului (2) al articolului 21 va avea urmatorul cuprins:
"a) copie a biletului de proprietate a animalelor, eliberat de consiliul local, in care se va mentiona numarul de animale detinute de proprietar inscrise in Registrul agricol, sau copie a pasaportului animalelor, dupa caz;".
15. La capitolul III "Sustinerea masurilor pentru producerea si comercializarea produselor apicole", in sectiunile 1-6 se inlocuieste sintagma "pana in data de 15 martie a fiecarui an" cu sintagma "pana in data de 15 mai a fiecarui an".
16. La anexa nr. 6, in tabel, titlul coloanei 0 va avea urmatorul cuprins:
"Nr. de operatori insamantatori autorizati care au realizat minimum 50 de insamantari artificiale pe trimestru".
17. La anexa nr. 6, in tabel, titlul coloanei a 3-a va avea urmatorul cuprins:

"Valoarea sprijinului financiar
(col. 0 x col. 2)
(lei)"
18. "Tabelul cu porcine/bovine adulte/ovine pentru care se solicita sprijin financiar la data de ........." din anexa nr. 10 se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
ART. II
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul agriculturii,
padurilor si dezvoltarii rurale,
Dan Stefan Motreanu

Bucuresti, 14 martie 2007.
Nr. 208.

ANEXĂ

TABEL
cu porcine/bovine adulte/ovine pentru care se solicita sprijin
financiar la data de ..............




┌────┬─────────────────────────┬────────────┬───────────┬────────────┬──────────┬──────────┐
│ │ Numarul matricol al │Provenienta │ Clasa de │ Codul │Pozitia in│ Valoarea │
│Nr. │ animalului/numarul │ porcilor │calitate in│exploatatiei│Registrul │subventiei│
│crt.│ acordat in registrul │(intern/alte│ care este │ in RNE │ agricol │ aprobate │
│ │ de abator la sacrificare│ tari) │ incadrat │ │ │ -lei- │
│ │ pentru care se solicita │ │ animalul │ │ │ │
│ │ sprijinul financiar │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼────────────┼───────────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼─────────────────────────┼────────────┼───────────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼────────────┼───────────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼────────────┼───────────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────────────────┴────────────┴───────────┴────────────┴──────────┼──────────┤
│TOTAL: │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┘


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016