Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2 din 14 ianuarie 2005  pentru aprobarea Normei sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind stabilirea criteriilor uniforme pentru acordarea de derogari unor unitati care fabrica produse pe baza de lapte    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2 din 14 ianuarie 2005 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind stabilirea criteriilor uniforme pentru acordarea de derogari unor unitati care fabrica produse pe baza de lapte

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 95 din 28 ianuarie 2005

În temeiul prevederilor <>art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã prin <>Legea nr. 215/2004 ,
vãzând Referatul de aprobare nr. 30.104 din 10 ianuarie 2005, întocmit de Direcţia generalã sanitarã veterinarã,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Norma sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor privind stabilirea criteriilor uniforme pentru acordarea de derogãri unor unitãţi care fabricã produse pe bazã de lapte, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Institutele centrale de profil, direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
ART. 4
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã orice alte dispoziţii contrare.
ART. 5
Prezentul ordin se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se va aplica pânã la data de 1 ianuarie 2006.

Preşedintele
Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Liviu Harbuz,

Bucureşti, 14 ianuarie 2005.
Nr. 2.

ANEXĂ

NORMĂ SANITARĂ VETERINARĂ
ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
privind stabilirea criteriilor uniforme pentru acordarea de derogãri unor unitãţi care fabricã produse pe bazã de lapte

ART. 1
(1) Criteriile uniforme prevãzute la art. 11 din Norma sanitarã veterinarã privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bazã de lapte, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 389/2002 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 860 din 28 noiembrie 2002, pentru acordarea de derogãri de la art. 7 lit. A pct. 2 şi de la art. 14 alin. (2) ale normei sanitare veterinare menţionate mai sus unor unitãţi care fabricã produse pe bazã de lapte, sunt stabilite în anexa nr. 1 la prezenta normã sanitarã veterinarã.
(2) Derogãrile prevãzute la alin. (1) se acordã numai în mãsura în care nu afecteazã condiţiile de igienã a producţiei.
ART. 2
(1) Criteriile uniforme, prevãzute la art. 11 din norma sanitarã veterinarã menţionatã la art. 1 alin. (1), pentru acordarea de derogãri de la cap. I şi V din anexa nr. 2 la norma sanitarã veterinarã menţionatã la art. 1 alin. (1) unor unitãţi care fabricã produse pe bazã de lapte, sunt stabilite în anexa nr. 2.
(2) Derogãrile prevãzute la alin. (1) se acordã numai în mãsura în care nu afecteazã condiţiile de igienã a producţiei.
ART. 3
(1) Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor va lua mãsurile necesare şi va sancţiona, potrivit legii, orice încãlcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
(2) Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor poate modifica, completa sau abroga, total ori parţial, prevederile prezentei norme sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

ANEXA 1


────────
la norma sanitarã veterinarã
────────────────────────────
şi pentru siguranţa alimentelor
────────────────────────────────

CRITERIILE UNIFORME
prevãzute de art. 11 din Norma sanitarã veterinarã privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bazã de lapte, pentru acordarea de derogãri de la art. 7 lit. A pct. 2 şi de la art. 14 alin. (2) ale aceleiaşi norme unor unitãţi care fabricã produse pe bazã de lapte

1. Unitãţile care fabricã produse pe bazã de lapte trebuie sã deţinã documente ce pot fi folosite la determinarea cantitãţii de lapte prelucrat de acestea în timpul anului precedent şi sã fie în mãsurã sã prezinte aceste documente autoritãţii competente pentru inspecţie.
2. Unitãţile care fabricã produse pe bazã de lapte trebuie sã fi prelucrat în cursul anului precedent o cantitate de lapte mai micã de 500.000 de litri sau sã se angajeze în scris faţã de autoritatea competentã cã laptele prelucrat anual nu depãşeşte aceastã cantitate.
3. Unitãţile care fabricã produse pe bazã de lapte trebuie sã prezinte autoritãţii competente o cerere în scris pentru derogarea prevãzutã la art. 11 din Norma sanitarã veterinarã privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bazã de lapte. Fãrã a se aduce atingere informaţiilor specifice pe care autoritatea competentã le solicitã, cererile trebuie sã precizeze:
a) numele şi adresele unitãţilor;
b) cantitatea de lapte prelucratã de acestea în cursul anului precedent celui în care este fãcutã cererea sau un angajament de a nu prelucra o cantitate de lapte mai mare de 500.000 de litri pe an;
c) natura documentelor ce pot fi folosite pentru a se determina cantitatea de lapte prelucratã de unitate;
d) tipul şi cantitatea produselor pe bazã de lapte, fabricate de unitate în timpul anului precedent celui în care este fãcutã cererea;
e) tipul derogãrilor pe care unitatea doreşte sã le primeascã;
f) angajamentul de a anunţa imediat, în scris, autoritatea competentã atunci când unitatea nu mai îndeplineşte criteriul prevãzut la pct. 2.

ANEXA 2
────────
la norma sanitarã veterinarã
────────────────────────────
şi pentru siguranţa alimentelor
───────────────────────────────

CRITERIILE UNIFORME
prevãzute de art. 11 al Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bazã de lapte, pentru acordarea de derogãri de la cap. I şi V din anexa nr. 2 la aceleaşi norme unor unitãţi care fabricã produse pe bazã de lapte

1. Unitãţile care fabricã produse pe bazã de lapte trebuie sã deţinã documente ce pot fi folosite la determinarea cantitãţii de lapte prelucrat de acestea în timpul anului precedent şi sã fie în mãsurã sã prezinte aceste documente autoritãţii competente pentru inspecţie.
2. Unitãţile care fabricã produse pe bazã de lapte trebuie sã fi prelucrat în cursul anului precedent o cantitate de lapte mai micã de 2.000.000 de litri sau sã se angajeze în scris faţã de autoritatea competentã cã laptele prelucrat anual nu depãşeşte aceastã cantitate.
3. Unitãţile care fabricã produse pe bazã de lapte trebuie sã prezinte autoritãţii competente o cerere în scris pentru derogarea prevãzutã la art. 11 din Norma sanitarã veterinarã privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea laptelui crut, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bazã de lapte. Fãrã a se aduce atingere informaţiilor specifice pe care autoritatea competentã le solicitã, cererile trebuie sã precizeze:
a) numele şi adresele unitãţilor;
b) cantitatea de lapte prelucratã de acestea în cursul anului precedent celui în care este fãcutã cererea sau un angajament de a nu prelucra o cantitate de lapte mai mare de 2.000.000 de litri pe an;
c) natura documentelor ce pot fi folosite pentru a se determina cantitatea de lapte prelucratã de unitate;
d) tipul şi cantitatea produselor pe bazã de lapte, fabricate de unitate în timpul anului precedent celui în care este fãcutã cererea;
e) tipul derogãrilor pe care unitatea doreşte sã le primeascã;
f) angajamentul de a anunţa imediat, în scris, autoritatea competentã atunci când unitatea nu mai îndeplineşte criteriul prevãzut la pct. 2.
_______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016