Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.056/C din 8 august 2007  pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea unitara a drepturilor de echipament si de materiale igienico-sanitare aferente persoanelor private de libertate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.056/C din 8 august 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea unitara a drepturilor de echipament si de materiale igienico-sanitare aferente persoanelor private de libertate

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 617 din 6 septembrie 2007
Având în vedere prevederile Hotãrârii Guvernului nr. 204/1995 privind aprobarea normelor de echipare pentru persoanele private de libertate,
în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.897/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a <>Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal,
în temeiul <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 83/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul justiţiei emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice privind stabilirea unitarã a drepturilor de echipament şi de materiale igienico-sanitare aferente persoanelor private de libertate, cuprinse în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi directorii de unitãţi vor lua mãsuri pentru ducerea la îndeplinire a dispoziţiilor prezentului ordin.
ART. 3
(1) Prezentul ordin intrã în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã corespunzãtor prevederile Ordinului ministrului justiţiei nr. 1.290/C/1998 , precum şi orice alte dispoziţii contrare.

p. Ministrul justiţiei,
Zsuzsanna Peter,
secretar de stat

Bucureşti, 8 august 2007.
Nr. 2.056/C.

ANEXĂ

NORME METODOLOGICE
privind stabilirea unitarã a drepturilor de echipament
şi de materiale igienico-sanitare aferente
persoanelor private de libertate

ART. 1
Prezentele norme metodologice stabilesc:
- drepturile de echipament şi de materiale igienico-sanitare la care au dreptul pe o anumitã perioadã de timp persoanele private de libertate;
- durata normalã de folosinţã sau perioada de consum a acestora;
- modalitatea de acordare a drepturilor respective.
ART. 2
(1) Cantitãţile prevãzute în norme sunt maximale şi nu pot fi depãşite.
(2) Se pot aproviziona şi distribui cantitãţi mai mici decât cele prevãzute de norme, dacã aceastã situaţie nu dãuneazã desfãşurãrii normale a activitãţii, cu aprobarea directorului unitãţii.
(3) Structura normelor de echipare este prezentatã în anexele nr. 1-9, care fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.
ART. 3
Bunurile prevãzute în norme se pot aproviziona centralizat sau de cãtre fiecare unitate, în limita bugetului aprobat.
ART. 4
(1) Articolele de echipament se pot aproviziona şi distribui atât prin atelierele zonale organizate în cadrul penitenciarelor, cât şi prin operatori economici specializaţi, cu respectarea prevederilor legale privind achiziţiile publice.
(2) Pentru articolele de echipament, încãlţãminte, lenjerie şi cazarmament, destinate persoanelor private de libertate, care se achiziţioneazã pe plan local, specificaţiile tehnice ale bunurilor se stabilesc de cãtre Serviciul logistic din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(3) Pentru materialele igienico-sanitare şi de întreţinere, destinate persoanelor private de libertate, care se achiziţioneazã pe plan local, specificaţiile tehnice ale bunurilor se stabilesc de cãtre fiecare unitate.
ART. 5
(1) Persoanele private de libertate poartã ţinutã civilã, indiferent de regimul de executare a pedepselor privative de libertate.
(2) Ţinuta civilã personalã este dobânditã din veniturile realizate de cãtre persoanele private de libertate sau de la aparţinãtori.
(3) În cazul în care persoanele private de libertate nu dispun de ţinutã civilã personalã, aceasta se asigurã gratuit de cãtre administraţia locului de deţinere, în funcţie de climã şi de anotimp, potrivit prevederilor prezentelor norme metodologice.
(4) Ţinuta asiguratã de administraţia locului de deţinere, prin caracteristicile sale, nu trebuie sã fie umilitoare, degradantã şi nici sã semnifice condiţia de persoanã privatã de libertate.
(5) Ţinuta persoanelor private de libertate se pãstreazã în stare normalã de curãţenie şi este înlocuitã când este necesar, prin grija administraţiei locului de deţinere sau a aparţinãtorilor.
(6) Persoanele private de libertate care au obţinut permisiunea de a ieşi din locul de deţinere vor purta ţinutã care sã nu reflecte condiţia de privare de libertate.
(7) Persoanele private de libertate internate în spitale şi infirmerii sunt echipate conform normelor în vigoare.
(8) Prezentarea persoanelor private de libertate în faţa organelor judiciare, a altor autoritãţi sau instituţii se va realiza în ţinutã decentã.
ART. 6
(1) Persoanele private de libertate care muncesc în interesul locului de deţinere au dreptul la echipament de protecţie personal sau asigurat de administraţia locului de deţinere, în condiţiile, structura şi cantitãţile prevãzute de prezentele norme metodologice.
(2) Persoanele juridice sau fizice care folosesc persoane private de libertate pentru prestarea de servicii care necesitã articole de protecţie sunt obligate sã asigure bunurile respective.
(3) Drepturile prevãzute pentru protecţia sanitarã a oamenilor, alimentelor şi animalelor se asigurã în mod obligatoriu şi nu se pot substitui cu echipament din ţinuta civilã.
ART. 7
(1) Întreţinerea şi repararea ţinutei civile, asigurate de administraţia locului de deţinere, pot fi realizate în unitãţile din sistemul administraţiei penitenciare.
(2) Lenjeria (de corp şi de pat) şi ţinuta personalã a persoanelor private de libertate se spalã şi se întreţin prin grija administraţiei locului de deţinere.
(3) Lenjeria şi ţinuta personalã care urmeazã sã fie predate în vederea spãlãrii sunt marcate astfel încât sã poatã fi restituite aceleiaşi persoane.
ART. 8
(1) Ţinuta asiguratã prin grija administraţiei locului de deţinere se pune la dispoziţia persoanelor private de libertate la primirea în unitate şi se retrage cu ocazia înlocuirii, schimbãrii ţinutei de varã, iarnã, liberãrii sau transferului.
(2) De regulã, articolele de îmbrãcãminte asigurate prin grija locului de deţinere nu se transferã. Cu ocazia transferului, persoanele private de libertate utilizeazã îmbrãcãmintea personalã.
(3) În cazul în care, la efectuarea transferului, persoana privatã de libertate nu are ţinuta necesarã, cu aprobarea directorului unitãţii, se asigurã un echipament minim.
ART. 9
(1) Persoanele private de libertate care nu posedã ţinutã personalã şi care urmeazã cursuri şcolare în afara sistemului penitenciar au dreptul, gratuit, peste drepturile prevãzute de norme, la o ţinutã civilã, aprobatã de directorul unitãţii în baza unei solicitãri scrise.
(2) Ţinuta prevãzutã la alin. (1) se distribuie la admiterea sau la începerea anului şcolar.
ART. 10
Ţinuta aflatã în folosinţa bolnavilor de boli contagioase se dezinfecteazã sau se distruge, în conformitate cu dispoziţiile sanitare în vigoare. În cazul distrugerii se întocmesc documentele legale de scãdere, avizate de medicul de unitate şi aprobate de ordonatorul de credite.
ART. 11
(1) Scoaterea din uz a materialelor de resortul echipamentului, asigurate de administraţia locului de deţinere, înainte de împlinirea duratei normale de utilizare, pierderea, degradarea sau distrugerea acestora constituie pagubã materialã care se evalueazã şi se recupereazã, potrivit prevederilor actelor normative, în sarcina celor vinovaţi.
(2) În situaţii excepţionale când pagubele au fost provocate de incendii, calamitãţi naturale etc. şi nu existã vinovaţi, scoaterea din uz a materialelor de resortul echipamentului se face în baza unui proces-verbal de constatare, întocmit de o comisie numitã prin decizie a directorului unitãţii.
ART. 12
Durata de utilizare curge din momentul distribuirii, chiar dacã bunurile nu se întrebuinţeazã pe toatã durata normalã de utilizare.
ART. 13
(1) La primirea în locurile de deţinere, persoanele private de libertate primesc o trusã cu produse igienico-sanitare, al cãrei conţinut este aprobat prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(2) Trusele cu materiale de igienã personalã se asigurã prin grija unitãţilor.
ART. 14
Drepturile la materiale igienico-sanitare, stabilite de normele lunare şi nedistribuite din motive obiective, nu se acordã retroactiv.
ART. 15
Persoanele private de libertate pot achiziţiona prin punctul comercial amenajat în interiorul locului de deţinere, contra cost, articole de lenjerie, materiale igienico-sanitare, alimente, ziare, cãrţi şi altele. Bunurile comercializate prin punctul comercial din unitate se aprovizioneazã în baza solicitãrilor scrise primite din partea persoanelor private de libertate.
ART. 16
(1) Distribuţia articolelor de echipament asigurate de administraţia locului de deţinere se face în baza documentelor justificative de evidenţã şi se ţine pe fişe individuale.
(2) Persoanele private de libertate certificã prin semnãturã în fişele individuale primirea sau restituirea articolelor de echipament.

ANEXA 1
la normele metodologice

NORMA Nr. 1
Persoane private de libertate - minori şi tineri



┌────┬──────────────────────────┬───────┬─────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolului │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────────┬──────┤ │
│ │ │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │ │ │ │- în │ │
│ │ │ │ │ ani -│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ │ I. COIFURĂ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 1. │ Şapcã (bonetã) │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Cãciulã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ II. ÎMBRĂCĂMINTE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Costum din stofã cu doi │ │ │ │ │
│ │ pantaloni pentru varã │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Costum din stofã cu doi │ │ │ │ │
│ │ pantaloni pentru iarnã │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pulover │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Manta (palton) │ buc. │ 1 │ 5 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Costum salopetã │ │ │ │ Au dreptul numai │
│ │ pentru varã │ buc. │ 1 │ 2 │ cei care lucreazã │
│ │ │ │ │ │ în ateliere sau │
│ │ │ │ │ │ locuri de muncã din│
│ │ │ │ │ │ incinta locului de │
│ │ │ │ │ │ deţinere. │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ III. LENJERIE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Cãmaşã │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Cãmaşã-bluzã (tricou) │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Maiou │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Chiloţi │ per. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Izmene │ per. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Batiste │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 7. │ Ciorapi │ per. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 8. │ Pijama │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ IV. ÎNCĂLŢĂMINTE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Bocanci │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Pantofi │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pantofi sport (tenişi) │ per. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Papuci │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ V. DIVERSE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Curea pentru pantaloni │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Fular │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Mãnuşi pentru iarnã │ per. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Prosop │ buc. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Umeraşe │ buc. │ 2 │ inv. │ Inventar de unitate│
│ │ │ │ │ │ pentru fiecare │
│ │ │ │ │ │ minor/tânãr │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ VI. CAZARMAMENT │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Cearşaf │ buc. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Faţã de pernã │ buc. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pãturã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Pernã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Saltea │ buc. │ 1 │ 4 │ Dupã folosirea a │
│ │ │ │ │ │ jumãtate din durata│
│ │ │ │ │ │ de serviciu se pot │
│ │ │ │ │ │ recondiţiona. │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Muşama pentru pat │ buc. │ 1 │ inv. │ Numai pentru cei │
│ │ │ │ │ │ bolnavi de enurezis│
│ │ │ │ │ │ nocturn │
└────┴──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┘



a) Minorii/tinerii care lucreazã în ateliere sau în alte locuri unde se desfãşoarã procese de muncã în condiţii de murdãrire a corpului sau în contact cu noxe au dreptul, peste prevederile normei, pentru schimb, la un rând de lenjerie de corp - maiou, cãmaşã/tricou, chiloţi/izmene - dintre cele cu durata de serviciu îndeplinitã.
b) La punerea în libertate, minorii/tinerii care nu au încãlţãmintea şi îmbrãcãmintea necesare şi nici posibilitatea sã le procure pot primi, în funcţie de sezon, urmãtoarele articole de croialã şi materiale civile: cãciulã, cãmaşã/tricou, hainã din stofã, pantalon din stofã, pulover, maiou, chiloţi/izmene, bocanci/pantofi, ciorapi, curea pentru pantaloni, batistã, mãnuşi.
Celor care au asiguratã o parte din echipamentul personal li se distribuie restul articolelor necesare pentru completarea ţinutei.
Stabilirea persoanelor care beneficiazã de aceste drepturi, precum şi a articolelor de echipament ce li se asigurã se face de cãtre directorul de unitate, în funcţie de situaţia concretã a fiecãrui minor/tânãr, se justificã şi se scad din gestiune în baza documentelor contabile şi a proceselor-verbale.
c) Minorul/tânãrul care a decedat în timpul executãrii pedepsei poate fi înmormântat sau predat familiei cu urmãtoarele articole de echipament noi, dintre cele prevãzute de norme: o şapcã, un costum, un chilot, o pereche de ciorapi şi o pereche de pantofi.
d) Pe timpul sezonului rece se pot asigura, pentru fiecare minor/tânãr, câte douã pãturi.
e) Prezenta normã se aplicã şi minorilor/tinerilor care executã pedeapsa cu închisoarea în penitenciare.
f) Înlocuirea articolelor de cazarmament cu ocazia spãlãrii sau a retragerii din folosinţã se face numai la schimb.
g) Articolele de lenjerie personalã prevãzute la pct. III se scad din evidenţa contabilã în momentul distribuirii acestora.

ANEXA 2
la normele metodologice

NORMA Nr. 2
Persoane private de libertate - minore şi tinere



┌────┬──────────────────────────┬───────┬─────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolului │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────────┬──────┤ │
│ │ │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │ │ │ │- în │ │
│ │ │ │ │ ani -│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ I. COIFURĂ │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────│
│ 1. │ Basma din pânzã │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ II. ÎMBRĂCĂMINTE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Costum din stofã cu douã │ │ │ │ │
│ │ fuste pentru varã │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Costum din stofã cu douã │ │ │ │ │
│ │ fuste pentru iarnã │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pulover │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Scurtã pentru iarnã │ buc. │ 1 │ 5 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Rochie de varã │ buc. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Rochie sarafan │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 7. │ Panglicã │ m │ 3 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 8. │ Elastic │ m │ 3 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ III. LENJERIE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Cãmaşã │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Cãmaşã-bluzã (tricou) │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Maiou │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Chiloţi │ per. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Batiste │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Ciorapi │ per. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 7. │ Pijama │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ IV. ÎNCĂLŢĂMINTE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Bocanci │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Pantofi │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pantofi sport (tenişi) │ per. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Papuci │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ V. DIVERSE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Fular │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Mãnuşi pentru iarnã │ per. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Prosop │ buc. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Umeraşe │ buc. │ 2 │ inv. │ Inventar de unitate│
│ │ │ │ │ │ pentru fiecare │
│ │ │ │ │ │ minorã/ tânãrã │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ VI. CAZARMAMENT │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────│
│ 1. │ Cearşaf │ buc. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Faţã de pernã │ buc. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pãturã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Pernã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Saltea │ buc. │ 1 │ 4 │Dupã folosirea a │
│ │ │ │ │ │jumãtate din durata │
│ │ │ │ │ │de serviciu se pot │
│ │ │ │ │ │recondiţiona. │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Muşama pentru pat │ buc. │ 1 │ inv.│ Numai pentru cei │
│ │ │ │ │ │ bolnavi de enurezis│
│ │ │ │ │ │ nocturn │
└────┴──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┘



a) Minorele/tinerele care lucreazã în ateliere sau în alte locuri unde se desfãşoarã procese de muncã în condiţii de murdãrire a corpului sau în contact cu noxe au dreptul, peste prevederile normei, pentru schimb, la un rând de lenjerie de corp - maiou, cãmaşã/tricou, chiloţi - dintre cele cu durata de serviciu îndeplinitã.
b) La punerea în libertate, minorele/tinerele care nu au încãlţãmintea şi îmbrãcãmintea necesare şi nici posibilitatea sã le procure pot primi, în funcţie de sezon, urmãtoarele articole de croialã şi materiale civile: basma, cãmaşã/tricou, hainã din stofã, fustã din stofã, pulover, maiou, chiloţi, bocanci/pantofi, ciorapi, batistã, mãnuşi.
Celor care au asiguratã o parte din echipamentul personal li se distribuie restul articolelor necesare pentru completarea ţinutei.
Stabilirea persoanelor care beneficiazã de aceste drepturi, precum şi a articolelor de echipament ce li se asigurã se face de cãtre directorul de unitate, în funcţie de situaţia concretã a fiecãrei minore/tinere, se justificã şi se scad din gestiune în baza documentelor contabile şi a proceselor-verbale.
c) Minora care a decedat în timpul executãrii pedepsei poate fi înmormântatã sau predatã familiei cu urmãtoarele articole de echipament noi, dintre cele prevãzute de norme: o basma, un costum, o cãmaşã, un chilot, o pereche de ciorapi şi o pereche de pantofi.
d) Pe timpul sezonului rece se pot asigura, pentru fiecare minorã/tânãrã, câte douã pãturi.
e) Prezenta normã se aplicã şi minorelor/tinerelor care executã pedeapsa cu închisoarea în penitenciare.
f) Înlocuirea articolelor de cazarmament cu ocazia spãlãrii sau a retragerii din folosinţã se face numai la schimb.
g) Articolele de lenjerie personalã prevãzute la pct. III se scad din evidenţa contabilã în momentul distribuirii acestora.

ANEXA 3
la normele metodologice

NORMA Nr. 3
Persoane private de libertate - bãrbaţi



┌────┬──────────────────────────┬───────┬─────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolului │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────────┬──────┤ │
│ │ │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │ │ │ │- în │ │
│ │ │ │ │ ani -│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ I. COIFURĂ │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Şapcã (bonetã) │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Cãciulã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ II. ÎMBRĂCĂMINTE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Costum din stofã cu doi │ │ │ │ │
│ │ pantaloni pentru varã │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Costum din stofã cu doi │ │ │ │ │
│ │ pantaloni pentru iarnã │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pulover │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Manta (palton) │ buc. │ 1 │ 5 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Costum salopetã │ │ │ │ Au dreptul numai │
│ │ pentru varã │ buc. │ 1 │ 2 │ cei care lucreazã │
│ │ │ │ │ │ în ateliere sau │
│ │ │ │ │ │ locuri de muncã din│
│ │ │ │ │ │ incinta locului de │
│ │ │ │ │ │ deţinere. │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Costum vãtuit cu doi │ │ │ │ │
│ │ pantaloni │ buc. │ 1 │ 3 │ Au dreptul numai │
│ │ │ │ │ │ cei care lucreazã │
│ │ │ │ │ │ pentru a ajuta în │
│ │ │ │ │ │ efectuarea pazei la│
│ │ │ │ │ │ locul de muncã şi │
│ │ │ │ │ │ cei care presteazã │
│ │ │ │ │ │ activitãţi în afara│
│ │ │ │ │ │ locului de │
│ │ │ │ │ │ deţinere. │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ III. LENJERIE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Cãmaşã │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Cãmaşã-bluzã │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Maiou │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Chiloţi │ per. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Izmene │ per. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Batiste │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 7. │ Ciorapi │ per. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 8. │ Pijama │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ IV. ÎNCĂLŢĂMINTE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Bocanci │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Pantofi │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Papuci │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────│
│ │ V. DIVERSE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Curea pentru pantaloni │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Mãnuşi pentru iarnã │ per. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Prosop │ buc. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Umeraşe │ buc. │ 2 │ inv. │ Inventar de unitate│
│ │ │ │ │ │ pentru fiecare │
│ │ │ │ │ │ deţinut │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ VI. CAZARMAMENT │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Cearşaf │ buc. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Faţã de pernã │ buc. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pãturã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Pernã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Saltea │ buc. │ 1 │ 4 │ Dupã folosirea a │
│ │ │ │ │ │ jumãtate din durata│
│ │ │ │ │ │ de serviciu se pot │
│ │ │ │ │ │ recondiţiona. │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│6. │ Muşama pentru pat │ buc. │ 1 │ inv. │ Numai pentru cei │
│ │ │ │ │ │ bolnavi de enurezis│
│ │ │ │ │ │ nocturn │
└────┴──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┘



a) Persoanele private de libertate - bãrbaţi, care lucreazã în ateliere sau în alte locuri unde se desfãşoarã procese de muncã în condiţii de murdãrire a corpului sau în contact cu noxe, au dreptul, peste prevederile normei, pentru schimb, la un rând de lenjerie de corp - maiou, cãmaşã, chiloţi/izmene - dintre cele cu durata de serviciu îndeplinitã.
b) La punerea în libertate, persoanele private de libertate - bãrbaţi, care nu au încãlţãmintea şi îmbrãcãmintea necesare şi nici posibilitatea sã le procure pot primi, în funcţie de sezon, urmãtoarele articole de croialã şi materiale civile: cãciulã, cãmaşã, hainã din stofã, pantalon din stofã, pulover, maiou, chiloţi/izmene, bocanci/pantofi, ciorapi, curea pentru pantaloni, batistã, mãnuşi.
Celor care au asiguratã o parte din echipamentul personal li se distribuie restul articolelor necesare pentru completarea ţinutei.
Stabilirea persoanelor care beneficiazã de aceste drepturi, precum şi a articolelor de echipament ce li se asigurã se face de cãtre directorul de unitate, în funcţie de situaţia concretã a fiecãrei persoane private de libertate - bãrbat, se justificã şi se scad din gestiune în baza documentelor contabile şi a proceselor-verbale.
c) Persoana privatã de libertate - bãrbat, care a decedat în timpul executãrii pedepsei, poate fi înmormântatã sau predatã familiei cu urmãtoarele articole de echipament noi, dintre cele prevãzute de norme: o şapcã, un costum, un chilot, o pereche de ciorapi şi o pereche de pantofi.
d) Pe timpul sezonului rece se pot asigura, pentru fiecare, câte douã pãturi.
e) Înlocuirea articolelor de lenjerie şi de cazarmament cu ocazia spãlãrii sau a retragerii din folosinţã se face numai la schimb.
f) Articolele de lenjerie personalã prevãzute la pct. III se scad din evidenţa contabilã în momentul distribuirii acestora.

ANEXA 4
la normele metodologice

NORMA Nr. 4
Persoane private de libertate - femei




┌────┬──────────────────────────┬───────┬─────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolului │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────────┬──────┤ │
│ │ │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │ │ │ │- în │ │
│ │ │ │ │ ani -│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ I. COIFURĂ │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────│
│ 1. │ Basma din pânzã │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ II. ÎMBRĂCĂMINTE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Costum din stofã cu douã │ │ │ │ │
│ │ fuste pentru varã │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Costum din stofã cu douã │ │ │ │ │
│ │ fuste pentru iarnã │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pulover │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Manta (palton) │ buc. │ 1 │ 5 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Costum vãtuit cu douã │ │ │ │Au dreptul numai │
│ │ fuste pentru iarnã │ buc. │ 1 │ 3 │cele care lucreazã │
│ │ │ │ │ │în efectuarea pazei │
│ │ │ │ │ │la locul de muncã şi│
│ │ │ │ │ │cele care presteazã │
│ │ │ │ │ │activitãţi în afara │
│ │ │ │ │ │locului de deţinere.│
├────┼──────────────────────────└───────└──────────└──────└────────────────────┤
│ │ III. LENJERIE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Cãmaşã │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Cãmaşã-bluzã │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Maiou │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Chiloţi │ per. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Batiste │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Ciorapi │ per. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 7. │ Pijama │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ IV. ÎNCĂLŢĂMINTE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Bocanci │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Pantofi │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Papuci │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ V. DIVERSE │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Mãnuşi pentru iarnã │ per. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Prosop │ buc. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Umeraşe │ buc. │ 2 │ inv. │ Inventar de unitate│
│ │ │ │ │ │ pentru fiecare │
│ │ │ │ │ │ deţinutã │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ VI. CAZARMAMENT │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────│
│ 1. │ Cearşaf │ buc. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Faţã de pernã │ buc. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pãturã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Pernã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Saltea │ buc. │ 1 │ 4 │Dupã folosirea a │
│ │ │ │ │ │jumãtate din durata │
│ │ │ │ │ │de serviciu se pot │
│ │ │ │ │ │recondiţiona. │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Muşama pentru pat │ buc. │ 1 │ inv.│ Numai pentru cei │
│ │ │ │ │ │ bolnavi de enurezis│
│ │ │ │ │ │ nocturn │
└────┴──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┘



a) Persoanele private de libertate - femei care lucreazã în ateliere sau alte locuri unde se desfãşoarã procese de muncã în condiţii de murdãrire a corpului sau în contact cu noxe, au dreptul, peste prevederile normei, pentru schimb, la un rând de lenjerie de corp - maiou, cãmaşã/tricou, chiloţi - dintre cele cu durata de serviciu îndeplinitã.
b) La punerea în libertate, persoanele private de libertate - femei, care nu au încãlţãmintea şi îmbrãcãmintea necesare şi nici posibilitatea sã le procure pot primi, în funcţie de sezon, urmãtoarele articole de croialã şi materiale civile: basma, cãmaşã, hainã din stofã, fustã din stofã, pulover, maiou, chiloţi, bocanci/pantofi, ciorapi, batistã, mãnuşi.
Celor care au asiguratã o parte din echipamentul personal li se distribuie restul articolelor necesare pentru completarea ţinutei.
Stabilirea persoanelor care beneficiazã de aceste drepturi, precum şi a articolelor de echipament ce li se asigurã se face de cãtre directorul de unitate, în funcţie de situaţia concretã a fiecãrei persoane private de libertate - femeie, se justificã şi se scad din gestiune în baza documentelor contabile şi a proceselor-verbale.
c) Persoana privatã de libertate - femeie, care a decedat în timpul executãrii pedepsei, poate fi înmormântatã sau predatã familiei cu urmãtoarele articole de echipament noi, dintre cele prevãzute de norme: o basma, un costum, o cãmaşã, un chilot, o pereche de ciorapi şi o pereche de pantofi.
d) Pe timpul sezonului rece se pot asigura, pentru fiecare, câte douã pãturi.
e) Înlocuirea articolelor de lenjerie şi de cazarmament cu ocazia spãlãrii sau a retragerii din folosinţã se face numai la schimb.
f) Articolele de lenjerie personalã prevãzute la pct. III se scad din evidenţa contabilã în momentul distribuirii acestora.

ANEXA 5
la normele metodologice

NORMA Nr. 5
Copii care se aflã cu mamele lor în
locurile de deţinere sau internare



┌────┬──────────────────────────┬───────┬─────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolului │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────────┬──────┤ │
│ │ │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │ │ │ │- în │ │
│ │ │ │ │ ani -│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 1. │ Scutec de pânzã │ buc. │ 24 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Scutec de unicã folosinţã│pachete│ 36 │ an │ Pachet a 10 buc. │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Cãmãşuţã de pânzã │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Cãmãşuţã (pieptar) │ │ │ │ │
│ │ din finet │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Botoşei │ per. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Cãciuliţã │ buc. │ 3 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 7. │ Salopetã │ buc. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 8. │ Pantalonaşi lungi │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 9. │ Ciorãpei │ per. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│10. │ Rochiţã de varã │ buc. │ 3 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│11. │ Rochiţã de iarnã │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│12. │ Finet pentru prosoape │ m │ 3 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│13. │ Ghetuţe │ per. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│14. │ Pãturã micã │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│15. │ Cearşaf pentru pãturã │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│16. │ Saltea │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│17. │ Muşama pentru pat │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│18. │ Cearşaf pentru pat │ buc. │ 2 │ 1 │ │
└────┴──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┘



NOTĂ:
1. Prezenta normã se acordã copiilor nou-nãscuţi şi pânã la vârsta de un an ai persoanelor private de libertate - femei şi minore/tinere internate, pe timpul cât sunt cu copii în unitãţi, private de libertate.
2. Persoanelor private de libertate - femei şi minore/tinere internate, cu copii pânã la un an, care la punerea în libertate nu au posibilitatea sã îşi îmbrace copilul li se pot asigura şi distribui gratuit urmãtoarele articole (dintre cele pe care le-a avut copilul în folosinţã): douã scutece din pânzã, 4 scutece de unicã folosinţã, o cãmãşuţã din pânzã, un pieptar din finet, o scufiţã din pânzã, o scufiţã tetra, o pãturã micã. Aceleaşi materiale se pot asigura şi pentru copiii decedaţi ai cãror pãrinţi sau membri de familie nu au posibilitatea sã le procure.
3. În cazul în care articolele nu se pot distribui gata confecţionate, se vor asigura metrajul şi materialele necesare pentru a fi confecţionate în unitatea de penitenciar.
4. Norma se aplicã numai pentru copiii care se aflã cu mamele lor în locurile de deţinere sau internare din structura Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

ANEXA 6
la normele metodologice

NORMA Nr. 6
Echipament şi lenjerie pentru persoanele
private de libertate internate în spitale



┌────┬──────────────────────────┬───────┬─────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolului │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────────┬──────┤ │
│ │ │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │ │ │ │- în │ │
│ │ │ │ │ ani -│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │I. Spitale, infirmerii şi cabinete medicale - în raport de fiecare pat - │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Bonetã pentru bolnavi │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Halat pentru bolnavi │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pijama sau cãmaşã │ │ │ │ │
│ │ de noapte │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Papuci │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Cearşaf │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Faţã de pernã │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 7. │ Prosop │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 8. │ Pernã │ buc. │ 1 │ 4 │ Dupã folosirea a │
│ │ │ │ │ │ jumãtate din durata│
│ │ │ │ │ │ de serviciu se pot │
│ │ │ │ │ │ recondiţiona. │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 9. │ Saltea │ buc. │ 1 │ 4 │ Dupã folosirea a │
│ │ │ │ │ │ jumãtate din durata│
│ │ │ │ │ │ de serviciu se pot │
│ │ │ │ │ │ recondiţiona. │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│10. │ Pãturã │ buc. │ 1 │ 4 │ Pe timpul sezonului│
│ │ │ │ │ │ rece se pot asigura│
│ │ │ │ │ │ câte douã bucãţi. │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│11. │ Muşama pentru pat │ buc. │ 1 │ inv. │ Numai pentru │
│ │ │ │ │ │ secţiile medicale │
│ │ │ │ │ │ unde se impune │
│ │ │ │ │ │ asigurarea acestui │
│ │ │ │ │ │ articol. │
└────┴──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┘



ANEXA 7
la normele metodologice

NORMA Nr. 7
Echipament de protecţie pentru
persoanele private de libertate



┌────┬──────────────────────────┬───────┬─────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolului │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────────┬──────┤ │
│ │ │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │ │ │ │- în │ │
│ │ │ │ │ ani -│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ I. Bucãtari, ajutori de bucãtari, brutari │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Bonetã albã(*) │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Halat alb (bluzã)(*) │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pantalon (fustã)(*) │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Şorţ alb │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Şorţ de cauciuc(*) │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Cizme de cauciuc │ per. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 7. │ Papuci │ per. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────│
│ │ II. Frizeri │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Halat alb │ buc. │ 4 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Fotã pentru tuns │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Şervet pentru frizerie │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────│
│ │ III. Spãlãtori (rufe şi vase) │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Şorţ de protecţie │ buc. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Cizme de cauciuc │ per. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Halat (bluzã) │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Pantalon (fustã) │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Mãnuşi de menaj │ per. │ 24 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ IV. Îngrijitori animale, mulgãtori, preparatori produse animale │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Bonetã albã │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Halat alb │ buc. │ 6 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Şorţ de cauciuc │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Cizme de cauciuc │ per. │ 2 │ 1 │ │
└────┴──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┘





────────────────
(*)- boneta albã, halatul alb (bluza)/pantalonul (fusta) se asigurã şi se distribuie şi celor care împart hrana, iar şorţul alb numai pentru bucãtari şi ajutor de bucãtari;
- şorţul de cauciuc şi cizmele de cauciuc se distribuie numai celor care executã munci de spãlare şi curãţare a veselei şi a legumelor.

NOTĂ:
1. Prezenta normã se aplicã numai categoriilor de persoane private de libertate, menţionate în cuprinsul acesteia.
Celorlalte categorii de meseriaşi nespecificaţi în prezentele norme li se asigurã şi li se distribuie echipamentul de protecţie prevãzut de normativele în vigoare în stat.
2. Persoanelor din blocul alimentar sau celor care, prin natura atribuţiilor, vin direct în contact cu hrana sau cu produsele agroalimentare li se asigurã echipamentul sanitar de protecţie a alimentelor, prevãzut în normativele legale în vigoare. În plus, se vor asigura la fiecare bucãtãrie şi sector zootehnic câte 5 halate albe ca inventar de unitate pentru organele care executã activitãţi de control.
3. Persoanelor private de libertate care muncesc li se poate asigura, în funcţie de anotimp, echipament cu durata îndeplinitã sau executat prin transformãri de materiale recuperate.
4. Asigurarea cu echipament de protecţie a celor care presteazã munca de medic, infirmier sau sanitar se face conform baremelor Ministerului Sãnãtãţii Publice pentru personalul medico-sanitar.
5. Echipamentul de protecţie acordat conform prevederilor prezentei norme sau normativelor în vigoare în stat constituie inventar de unitate şi se foloseşte numai pe timpul muncii pentru care este destinat.

ANEXA 8
la normele metodologice

NORMA Nr. 8
Materiale igienico-sanitare, de gospodãrie şi de spãlat





┌────┬──────────────────────────┬───────┬─────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolului │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────────┬──────┤ │
│ │ │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │ │ │ │- în │ │
│ │ │ │ │ ani -│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ 1. Materiale igienico-sanitare │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Periuţã de dinţi │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Pastã de dinţi la tub │ │ │ │ │
│ │ - minimum 50 ml │ buc. │ 6 │ 1 │ (*1) │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Cremã de ras la tub │ │ │ │ │
│ │ - minimum 50 g │ buc. │ 6 │ 1 │ (*1) │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Pieptene │ buc. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Hârtie igienicã │ buc. │ 12 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Aparat de ras de │ │ │ │ │
│ │ unicã folosinţã │ buc. │ 12 │ 1 │ (*1) │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 7. │ Pieptene des │ buc. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 8. │ Agrafe pentru pãr │ buc. │ 20 │ 1 │ (*2) │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 9. │ Vatã medicinalã │ │ │ │ │
│ │ sterilizatã │ buc. │ 12 │ 1 │ (*2) │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│10. │ Absorbante intime │ pachet│ 6 │ 1 │ (*2) │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────│
│ │ 2. Materiale de gospodãrie │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬───────┬───────────────────┤
│ 1. │ Perie de încãlţãminte │ buc. │ 1 │ 3 │ (*3) │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼───────┼───────────────────┤
│ 2. │ Perie de haine │ buc. │ 1 │ 3 │ (*3) │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼───────┼───────────────────┤
│ 3. │ Unghierã │ buc. │ 1 │ 3 │ (*3) │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴───────┴───────────────────│
│ │ 3. Materiale pentru spãlat │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ Minori, minore │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬───────┬───────────────────┤
│ 1. │ Detergent pentru rufe(*) │ kg │ 10,0 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼───────┼───────────────────┤
│ 2. │ Sãpun de semitoaletã │ kg │ 3,0 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼───────┼───────────────────┤
│ 3. │ Înãlbitor pentru rufe(*) │ kg │ 3,0 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴───────┴───────────────────┤
│ │ Persoane private de libertate bãrbaţi │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬───────┬───────────────────┤
│ 1. │ Detergent pentru rufe(*) │ kg │ 10,0 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼───────┼───────────────────┤
│ 2. │ Sãpun de semitoaletã │ kg │ 3,0 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼───────┼───────────────────┤
│ 3. │ Înãlbitor pentru rufe(*) │ kg │ 3,0 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴───────┴───────────────────┤
│ │ Persoane private de libertate femei │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬───────┬───────────────────┤
│ 1. │ Detergent pentru rufe(*) │ kg │ 10,0 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼───────┼───────────────────┤
│ 2. │ Sãpun de semitoaletã │ kg │ 3,0 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼───────┼───────────────────┤
│ 3. │ Înãlbitor pentru rufe(*) │ kg │ 3,0 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴───────┴───────────────────│
│ │ 4. Copiii persoanelor private de libertate │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬───────┬───────────────────┤
│ 1. │ Sãpun de toaletã │ │ │ │ │
│ │ pentru copii │ kg │ 2,0 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼───────┼───────────────────┤
│ 2. │ Detergent pentru rufe(*) │ kg │ 10,0 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼───────┼───────────────────┤
│ 3. │ Înãlbitor pentru rufe(*) │ kg │ 3,0 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴───────┴───────────────────┤
│ │ 5. Supliment pentru spãlat echipament de protecţie │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬───────┬───────────────────┤
│ 1. │ Detergent pentru rufe(*) │ kg │ 4,0 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼───────┼───────────────────┤
│ 2. │ Înãlbitor pentru rufe(*) │ kg │ 2,0 │ 1 │ │
└────┴──────────────────────────┴───────┴──────────┴───────┴───────────────────┘





────────────
(*1) De fiecare persoanã. Pentru minori se va asigura o bucatã la douã luni.
(*2) De fiecare persoanã privatã de libertate - femeie. Pentru absorbantele intime se vor asigura pachete a câte 10 bucãţi/pachet.
(*3) De fiecare 10 oameni. Fracţiunile de la 1-9 oameni se rotunjesc la 10 oameni.
(*) Detergentul de rufe se poate substitui cantitativ-valoric cu sãpunul de rufe.
Înãlbitorul se poate substitui cantitativ-valoric cu soda de rufe.
a) Prevederile din prezenta normã sunt maxime. Se pot prevedea şi distribui unor categorii de indicatori cantitãţi sub aceastã limitã, fãrã însã ca prin aceasta sã se dãuneze întreţinerii normale a efectivelor.
b) Materialele din prezenta normã se pot asigura şi sub formã de normã valoricã, urmând ca unitãţile, în limita plafonului valoric, sã asigure materialele respective în funcţie de nevoi.
c) Persoanelor private de libertate (bãrbaţi, femei, minori/tineri, minore/tinere) plecate în învoiri ce depãşesc 30 de zile nu li se vor acorda materialele de spãlat pe perioada respectivã.
d) Pe timpul internãrii în spitale sau sanatorii efectivele primesc drepturile prevãzute în prezenta normã prin grija unitãţii în care sunt internate.
e) Materialele prevãzute la pct. 5 din prezenta normã se acordã efectivelor care beneficiazã de echipament de protecţie personal sau proprietate a unitãţii.
f) Articolele de îmbrãcãminte, lenjerie de corp, lenjerie de pat şi cazarmament, atât personale, cât şi proprietate a unitãţii, se spalã dupã un program-grafic stabilit de fiecare unitate şi aprobat de directorul acesteia.
g) Pentru medicii şi personalul sanitar auxiliar de la spitale, sanatorii, infirmerii, cabinete dentare, cabinete medicale, sãli de operaţie, sãli de pansamente, sãli de gipsuri, precum şi pentru celelalte locuri de muncã ce dau dreptul la materiale pentru menţinerea igienei şi protecţiei corporale se pot acorda în plus faţã de prevederile prezentei norme şi alte materiale de igienã, în conformitate cu instrucţiunile Ministerului Sãnãtãţii Publice.
Încadrarea locurilor de muncã (profesiilor) în categoriile precizate prin instrucţiunile Ministerului Sãnãtãţii Publice, precum şi cantitãţile de materiale igienicosanitare în raport de specificul locurilor de muncã şi în limita cantitãţilor prevãzute se stabilesc de directorul unitãţii respective şi se aprobã de Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor.
h) Se pot aproviziona şi alte bunuri de natura materialelor igienico-sanitare, de gospodãrie şi de spãlat prin substituire, la echivalent valoric.

ANEXA 9
la normele metodologice

TABEL ORIENTATIV
cu echipament şi materiale pentru
pregãtirea fizicã şi sportivã






┌────┬──────────────────────────┬───────┬─────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolului │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────────┬──────┤ │
│ │ │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │ │ │ │- în │ │
│ │ │ │ │ ani -│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ De fiecare unitate subordonatã │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Bare fixe │ buc. │ 1 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Bare paralele │ buc. │ 1 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Masã tenis │ buc. │ 1 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Greutãţi sportive │ buc. │ 40 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Panouri baschet │ buc. │ 1 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Portic redus (metal │ │ │ │ │
│ │ pentru gimnasticã) │ buc. │ 1 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 7. │ Rezerve bare paralele │ buc. │ 2 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 8. │ Spaliere gimnasticã │ buc. │ 2 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 9. │ Stâlpi metalici pentru │ │ │ │ │
│ │ teren volei │ buc. │ 2 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────│
│ │ De fiecare club │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Tricouri sport (maiouri) │ buc. │ 20 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Chiloţi sport (şorturi) │ per. │ 20 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pantofi tenis │ per. │ 40 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Mingi volei │ buc. │ 10 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Mingi fotbal │ buc. │ 10 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Mingi baschet │ buc. │ 5 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 7. │ Mingi handbal │ buc. │ 5 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 8. │ Plasã volei │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 9. │ Cutii şah cu figuri │ buc. │ 2 │ 3 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│10. │ Suport fileu tenis masã │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│11. │ Fileu tenis masã │ buc. │ 1 │ 1 │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│12. │ Palete tenis masã │ buc. │ 4 │ 3 │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ Pentru fiecare minor-minorã │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ 1. │ Tricou sport (maiou) │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Chiloţi sport (şorturi) │ per. │ 2 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Pantofi tenis │ per. │ 2 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Trening (costum) │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│ │ De fiecare unitate │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────│
│ 1. │ Anvelope handbal │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 2. │ Anvelope fotbal │ buc. │ 3 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 3. │ Anvelope handbal │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 4. │ Anvelope volei │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 5. │ Camere mingi │ buc. │ 10 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 6. │ Cronometru │ buc. │ 1 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 7. │ Greutãţi diferite │ buc. │ 4 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 8. │ Fluier arbitru │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ 9. │ Frânghii gimnasticã │ buc. │ 1 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│10. │ Mingi medicinale │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│11. │ Plase coş baschet │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│12. │ Plase fotbal │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│13. │ Plase handbal │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│14. │ Plase volei │ buc. │ 1 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│15. │ Porţi handbal │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│16. │ Ruletã a 50 m │ buc. │ 1 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│17. │ Ştacheţi sãrituri │ │ │ │ │
│ │ înãlţime │ buc. │ 24 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│18. │ Stativi sãrituri │ │ │ │ │
│ │ înãlţime │ buc. │ 4 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│19. │ Suliţe sport │ buc. │ 4 │ inv. │ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────│
│20. │ Garniturã echipament │
│ │ baschet, compusã din: │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────│
│ │- ghete baschet │ per. │ 16 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ │- glezniere │ per. │ 4 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ │- şorturi │ per. │ 16 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ │- tricouri │ buc. │ 16 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┤
│21. │ Garniturã echipament │
│ │ handbal, compusã din: │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────│
│ │ - ghete handbal │ per. │ 22 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────│
│ │ - glezniere │ per. │ 4 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ │ - tricouri │ buc. │ 22 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ │ - şorturi │ per. │ 22 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────│
│22. │ Garniturã echipament │
│ │ fotbal, compusã din: │
├────┼──────────────────────────┬───────┬──────────┬──────┬────────────────────┤
│ │ - apãrãtori fotbal │ per. │ 22 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ │ - chiloţi portar │ per. │ 2 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ │ - ghete fotbal │ per. │ 22 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ │ - genunchiere portar │ per. │ 2 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ │ - jambiere fotbal │ per. │ 22 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ │ - tricouri portar │ buc. │ 2 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ │ - tricouri │ buc. │ 22 │ inv.│ │
├────┼──────────────────────────┼───────┼──────────┼──────┼────────────────────┤
│ │ - şorturi │ per. │ 22 │ inv.│ │
└────┴──────────────────────────┴───────┴──────────┴──────┴────────────────────┘



NOTĂ:
a) Dotarea unitãţilor se face numai cu echipament şi materiale de care este strictã nevoie, ţinându-se seama de programul de pregãtire fizicã indicat, de specificul unitãţii şi posibilitãţile concrete existente privind amenajarea terenurilor de sport, sãlilor de sport şi pentru practicarea diferitelor discipline de pregãtire fizicã şi sport.
b) Echipamentul şi materialele de sport aprovizionate şi distribuite conform prevederilor prezentei norme se folosesc numai pentru desfãşurarea activitãţilor de pregãtire fizicã şi sport, fiind interzisã folosirea lor în alte scopuri.


-------------















Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016