┌──────────────┬─────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ Pozitia │ │ │
│ tarifara │ │ Pozitia │
│ a produselor │ Denumirea produsului │ tarifara a │
│supravegheate │ │ produselor │
│ la import*) │ │ exceptate**)│
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.01 │Cartofi, in stare proaspata sau refrigerata │ 0701.10.00 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.02 │Tomate, in stare proaspata sau refrigerata │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.03 │Ceapa, hasma, usturoi, praz si alte legume │ │
│ │aliacee, in stare proaspata sau refrigerata │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.04 │Varza, conopida, varza creata, gulii si produse │ │
│ │comestibile similare din genul Brassica, in │ │
│ │stare proaspata sau refrigerate: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.05 │Salata verde (Lactuca sativa) si cicoare │ │
│ │(Cichorium spp.), in stare proaspata sau │ │
│ │refrigerata: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.06 │Morcovi, napi, sfecla rosie pentru salata, │ │
│ │barba-caprei, telina de radacina, ridichi si │ │
│ │radacinoase comestibile similare, in stare │ │
│ │proaspata sau refrigerata: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.07 │Castraveti si cornison, in stare proaspata sau │ │
│ │refrigerata: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.08 │Legume cu pastaie, curatate sau nu de pastai, in │ │
│ │stare proaspata sau refrigerata: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.09 │Alte legume, in stare proaspata sau refrigerata: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.10 │Legume, nefierte sau fierte in apa sau in abur, │ │
│ │congelate: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.11 │Legume conservate provizoriu (de exemplu cu gaz │ │
│ │sulfuros, in saramura, in apa sulfuroasa sau in │ │
│ │alte solutii care asigura provizoriu conservarea │ │
│ │lor), dar improprii consumului alimentar in │ │
│ │aceasta stare: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.12 │Legume uscate altele decat cu pastai, chiar │ │
│ │taiate felii sau bucati sau chiar sfaramate sau │ │
│ │pulverizate, dar nepreparate altfel: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.13 │Legume cu pastai uscate, curatate de pastai, │ │
│ │chiar decorticate sau sfaramate: │ 0713.10.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 0713.33.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 0713.90.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.14 │Radacini de manioc, de arorut sau de orchis, napi│ │
│ │porcesti, batate si radacini si tuberculi simi- │ │
│ │lari, cu continut ridicat de amidon sau inulina, │ │
│ │proaspete, refrigerate, congelate sau uscate, │ │
│ │chiar taiate in bucati sau aglomerate sub forma │ │
│ │de pelete; miez de sagotier: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.01 │Nuci de cocos, nuci de Brazilia, nuci de caju, │ │
│ │proaspete sau uscate, chiar decojite sau fara │ │
│ │pielita: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.02 │Alte fructe cu coaja, proaspete sau uscate, chiar│ │
│ │decojite sau fara pielita: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.03 │Banane, inclusiv din specia Musa paradisiaca │ │
│ │(plantains), proaspete sau uscate: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.04 │Curmale, smochine, ananas, avocado, guave, mango │ │
│ │si mangustan, proaspete sau uscate: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.05 │Citrice, proaspete sau uscate: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.06 │Struguri, proaspeti sau uscati: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.07 │Pepeni (inclusiv pepeni verzi) si Papaya, │ │
│ │proaspeti: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.08 │Mere, pere si gutui, proaspete: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.09 │Caise, cirese, visine, piersici inclusiv piersici│ │
│ │fara puf si nectarine, prune si porumbe, │ │
│ │proaspete: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.10 │Alte fructe, proaspete: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.11 │Fructe, fierte sau nu in apa sau in abur, │ │
│ │congelate, chiar cu adaos de zahar sau alti │ │
│ │indulcitori: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.12 │Fructe conservate provizoriu de exemplu cu │ │
│ │ajutorul gazului sulfuros, in saramura, in apa │ │
│ │sulfurata sau prin adaugare de alte substante │ │
│ │care asigura provizoriu conservarea lor, dar │ │
│ │improprii alimentatiei in aceasta stare; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.13 │Fructe uscate, altele decat cele de la pozitiile │ │
│ │08.01 pana la 08.06; amestecuri de fructe │ │
│ │uscate sau de fructe cu coaja de la acest Capitol: │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.14 │Coji de citrice sau de pepeni (inclusiv pepeni │ │
│ │verzi), proaspete, congelate, uscate, prezentate │ │
│ │in apa sarata, sulfurate sau cu adaos de alte │ │
│ │substante care asigura provizoriu conservarea lor│ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.01 │Cafea, chiar prajita sau decafeinizata; coji si │ │
│ │pelicule de cafea; inlocuitori de cafea continand│ │
│ │cafea, indiferent de proportiile amestecului: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.02 │Ceai, chiar aromatizat; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.03 │Mate │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.04 │Piper (din genul Piper); ardei din genul Capsicum│ │
│ │sau din genul Pimenta, uscat sau macinat sau │ │
│ │pulverizat │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.06 │Scortisoara si flori de scortisoara: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.07 │Cuisoare (fructe intregi, cuisoare si codite) │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.08 │Nucsoara, condiment din coaja uscata a nucsoarei │ │
│ │si cardamorn: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.09 │Seminte de anason, de badian, de marar, de │ │
│ │coriandru, de chimen sau de chimion; bace de │ │
│ │ienupar: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.10 │Ghimbir,sofran, curcuma, cimbru, frunze de dafin,│ │
│ │curry si alte mirodenii: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.01 │Grau si meslin (amestec de grau cu secara in │ │
│ │proportie de doi la unu); │ 1001.90.10 │
│ │ │ 1001.90.91 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.02 │Secara │ 1002.00.00 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.03 │Orz; │ 1003.00.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.04 │Ovaz │ 1004.00.00 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.05 │Porumb; │ 1005.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.06 │Orez; │ 1006.10.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.08 │Hrisca, mei, seminte de iarba-canarasului │ │
│ │(Phalaris Canariensis); alte cereale │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.01 │Faina de grau sau de meslin: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.02 │Faina de cereale, altele decat de grau sau de │ │
│ │meslin: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.03 │Crupe, gris si aglomerate sub forma de pelete, │ │
│ │din cereale: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.04 │Boabe de cereale altfel prelucrate (de exemplu │ │
│ │decojite, presate, sub forma de fulgi, lustruite,│ │
│ │taiate sau zdrobite), cu exceptia orezului de la │ │
│ │pozitia 10.06; germeni de cereale, intregi, │ │
│ │presati, sub forma de fulgi sau zdrobiti: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.05 │Faina, gris, pudra, fulgi, granule si aglomerate │ │
│ │sub forma de pelete, din cartofi; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.06 │Faina, gris si pudra din legume cu pastaie │ │
│ │uscate, de la pozitia 07.13, din Sago sau din │ │
│ │radacini sau tuberculi de la pozitia 07.14 si din│ │
│ │produsele de la Capitolul 8; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.07 │Malt prajit; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.08 │Amidon si fecule; inulina: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.09 │Gluten de grau; chiar uscat │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.01 │Boabe de soia, chiar sfaramate: │ 1201.00.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.02 │Arahide, neprajite si nici altfel preparate │ │
│ │termic, chiar decorticate sau sfaramate: │ 1202.10.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.03 │Copra │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.06 │Seminte de floarea-soarelui, chiar sfaramate; │ 1206.00.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.07 │Alte fructe si seminte oleaginoase, chiar │ │
│ │sfaramate: │ 1207.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.20 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.30 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.40.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.50.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.60.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.91.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.99.20 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.99.91 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.08 │Faina si gris din fructe si seminte oleaginoase, │ │
│ │altele decat cele de mustar: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.10 │Conuri de hamei, proaspete sau uscate, chiar │ │
│ │sfaramate, macinate sau sub forma de pudra sau │ │
│ │pelete; lupulina: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.12 │Roscove, alge, sfecla de zahar si trestie de │ │
│ │zahar, proaspete, refrigerate, congelate sau │ │
│ │uscate, chiar pulverizate; samburi si miez de │ │
│ │samburi de fructe si alte produse vegetale │ │
│ │(inclusiv radacini de cicoare neprajite din │ │
│ │varietatea Cichorium intybus sativum) destinate │ │
│ │in principal alimentatiei umane, nedenumite si │ │
│ │necuprinse in alta parte: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 13.02 │Seve si extracte vegetale; substante pectice, │ │
│ │pectinati si pectati; agar-agar si alte │ 1302.11.00 │
│ │mucilagii si agenti de marire a vascozitatii, │ 1302.19.91 │
│ │derivate din produse vegetale, chiar modificate: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.07 │Ulei de soia si fractiunile lui, chiar rafinate, │ │
│ │dar nemodificate chimic: │ 1507.10.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1507.90.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.08 │Ulei de arahide si fractiunile acestuia, chiar │ │
│ │rafinate, dar nemodificate chimic: │ 1508.10.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1508.90.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.09 │Ulei de masline si fractiunile lui, chiar │ │
│ │rafinate, dar nemodificate chimic: │ 1509.10.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.12 │Ulei de floarea-soarelui, de sofran sau de bumbac│ │
│ │si fractiunile lor, chiar rafinate, dar nemodi- │ 1512.11.10 │
│ │ficate chimic: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1512.19.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1512.21 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1512.29.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.13 │Uleiuri de cocos (ulei de copra), de miez de │ │
│ │palmier sau de babassu si fractiunile lor, chiar │ 1513.11.10 │
│ │rafinate, dar nemodificate chimic: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1513.19.30 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1513.21 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1513.29 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.15 │Ulei de porumb si fractiunile lui: │ │
│ │ -Ulei brut │ 1515.21.10 │
│ │ -Altele │ 1515.29.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.17 │Margarina; amestecuri sau preparate alimentare │ │
│ │din grasimi sau din uleiuri animale sau vegetale │ │
│ │sau din fractiuni ale diferitelor grasimi sau │ │
│ │uleiuri din acest Capitol, altele decat grasimile│ │
│ │si uleiurile alimentare si fractiunile acestora │ │
│ │de la pozitia 15.16; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 17.01 │Zahar din trestie sau din sfecla si zaharoza │ │
│ │chimic pura, in stare solida; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 17.02 │Alte zaharuri, inclusiv lactoza, maltoza, glucoza│ 17.02.10 si │
│ │si fructoza (levuloza), chimic pure, in stare │ ale altor │
│ │solida; siropuri de zahar la care nu s-au adaugat│ produse │
│ │aromatizanti sau coloranti; inlocuitori de miere,│ conform │
│ │chiar amestecati cu miere naturala; zaharuri si │ordinului 122│
│ │melase caramelizate: │ /23.XI.2005 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 17.03 │Melase rezultate din extractia sau rafinarea │ │
│ │zaharului; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 17.04 │Produse zaharoase fara cacao inclusiv ciocolata │ │
│ │alba: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 18.01 │Cacao boabe si sparturi de boabe de cacao, brute │ │
│ │sau prajite │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 18.02 │Coji, pelicule (pielite) si alte resturi de cacao│ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 18.03 │Pasta de cacao, chiar degresata: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 18.04 │Unt, grasime si ulei de cacao │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 18.O5 │Pudra de cacao, fara adaos de zahar sau alti │ │
│ │indulcitori │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 18.06 │Ciocolata si alte preparate alimentare care │ │
│ │contin cacao: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 19.01 │Extracte de malt; preparate alimentare din faina,│ │
│ │crupe, gris, amidon, fecule sau extracte de malt,│ │
│ │care nu contin cacao sau care contin cacao intr-o│ │
│ │proportie de sub 40% din greutate, calculata pe o│ │
│ │baza complet degresata, nedenumite si necuprinse │ │
│ │in alta parte; preparate alimentare din produsele│ │
│ │de la pozitiile de la 04.01 pana la 04.04, care │ │
│ │nu contin cacao sau care contin cacao intr-o │ │
│ │proportie sub 5% din greutatea calculata pe o │ │
│ │baza complet degresata, nedenumite si necuprinse │ │
│ │in alta parte; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 19.02 │Paste alimentare chiar fierte sau umplute (cu │ │
│ │carne sau cu alte substante) sau chiar altfel │ 1902.11.00 │
│ │preparate, cum ar fi: spaghete, macaroane, fidea,│ │
│ │lazane, gnochi, ravioli, caneloni, cuscus, chiar │ │
│ │preparat: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1902.20.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1902.20.30 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 19.03 │Tapioca si inlocuitorii sai preparati din fecule,│ │
│ │sub forma de fulgi, granule, bobite, particule │ │
│ │rezultate din cernere sau alte forme similare │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 19.04 │Produse pe baza de cereale obtinute prin expandare │
│ │sau prajire (de exemplu corn flakes); cereale │ │
│ │(altele decat porumbul), sub forma de boabe sau │ │
│ │sub forma de fulgi ori de alte graunte preparate │ │
│ │(cu exceptia fainei, crupelor si a grisului), │ │
│ │prefierte sau altfel preparate, nedenumite si │ │
│ │necuprinse in alta parte: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 19.05 │Produse de brutarie, de patiserie si biscuiti │ │
│ │chiar cu adaos de cacao; hostii, casete goale de │ │
│ │tipul celor utilizate pentru medicamente,prescuri, │
│ │paste uscate din faina, din amidon sau din fecule│ │
│ │in foi produse similare; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.01 │Legume, fructe si alte parti comestibile de │ │
│ │plante, preparate sau conservate in otet sau │ │
│ │acid acetic: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.02 │Tomate preparate sau conservate altfel decat in │ │
│ │otet sau acid acetic: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.03 │Ciuperci si trufe preparate sau conservate altfel│ │
│ │decat in otet sau acid acetic; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.04 │Alte legume preparate sau conservate altfel decat│ │
│ │in otet sau acid acetic, congelate, altele decat │ │
│ │produsele de la pozitia 20.06: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.05 │Alte legume preparate sau conservate altfel decat│ │
│ │in otet sau acid acetic, necongelate, altele │ │
│ │decat produsele de la pozitia 20.06: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.06 │Legume, fructe, coji de fructe si alte parti de │ │
│ │plante, confiate(uscate,glasate sau cristalizate)│ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.07 │Dulceturi, jeleuri, marmelade, paste si piureuri │ │
│ │de fructe, obtinute prin fierbere, cu sau fara │ │
│ │adaos de zahar sau de alti indulcitori: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.08 │Fructe si alte parti comestibile de plante, altfel │
│ │preparate sau conservate, cu sau fara adaos de │ │
│ │zahar sau de alti indulcitori sau de alcool, │ │
│ │nedenumite si necuprinse in alta parte: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.09 │Sucuri de fructe (inclusiv mustul de struguri) si│ │
│ │sucuri de legume, nefermentate, fara adaos de │ │
│ │alcool, cu sau fara adaos de zahar sau de alti │ │
│ │indulcitori │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 21.01 │Extracte, esente si concentrate de cafea, de ceai│ │
│ │sau de mate si preparate pe baza de aceste produse │
│ │sau pe baza de cafea, de ceai sau de mate; cicoare │
│ │prajita si alti inlocuitori prajiti de cafea si │ │
│ │extractele, esentele si concentratele lor: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 21.02 │Drojdii (active sau inactive); alte microorganisme │
│ │monocelulare moarte (cu exceptia vaccinurilor de │ │
│ │la pozitia 30.02); praf de copt preparat: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 21.03 │Preparate pentru sosuri si sosuri preparate; │ │
│ │condimente si produse de asezonare amestecate; │ │
│ │faina de mustar si mustar preparat: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 21.04 │Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; │altor pro- │
│ │supe, ciorbe sau supe crema preparate; preparate │duse conform │
│ │alimentare compuse omogenizate: │ordinului │
│ │ │122/23.XI. │
│ │ │ 2005 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 21.06 │Preparate alimentare nedenumite si necuprinse in │ │
│ │alta parte: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.01 │Ape, inclusiv apele minerale naturale sau artifi-│ │
│ │ciale si apele gazificate care nu contin zahar sau │
│ │alti indulcitori si nici aromatizante; gheata si │ │
│ │zapada: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.02 │Ape, inclusiv ape minerale si ape gazificate, │ │
│ │care contin zahar sau alti indulcitori sau aroma-│ 22.90.91 │
│ │tizate si alte bauturi nealcoolice, excluzand │ │
│ │sucurile de fructe sau de legume de la pozitia │ │
│ │20.09: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 22.90.95 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 22.90.99 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.03 │Bere fabricata din malt: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.04 │Vinuri din struguri proaspeti, inclusiv vinurile │ │
│ │imbogatite cu alcool; must din struguri, altul │ │
│ │decat cel de la pozitia 20.09: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.05 │Vermuturi si alte vinuri din struguri proaspeti, │ │
│ │aromatizate cu plante sau substante aromatice: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.06 │Alte bauturi fermentate(de exemplu cidru de mere,│ │
│ │cidru de pere, hidromel); amestecuri de bauturi │ │
│ │fermentate si amestecuri de bauturi fermentate si│ │
│ │bauturi nealcoolice, nedenumite si necuprinse in │ │
│ │alta parte: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.07 │Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic │ │
│ │volumic de minimum 80%; alcool etilic si alte │ │
│ │distilate denaturate, de orice concentratie: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.08 │Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic │ │
│ │volumic sub 80%; distilate, rachiuri, lichioruri │ │
│ │si alte bauturi spirtoase: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.09 │Otet comestibil si inlocuitori de otet comestibil│ │
│ │obtinuti din acid acetic; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 23.02 │Tarate, sparturi si alte reziduuri, aglomerate │ │
│ │sub forma de pelete, provenite din macinarea, │ │
│ │presarea, cernerea sau din alte procedee de │ │
│ │prelucrare a cerealelor sau plantelor leguminoase│ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 23.03 │Reziduuri rezultate de la fabricarea amidonului │ │
│ │si reziduuri similare, pulpa de sfecla de zahar, │ │
│ │resturi rezultate din prelucrarea trestiei de │ │
│ │zahar si alte deseuri rezultate de la fabricarea │ │
│ │zaharului, depuneri si deseuri rezultate de la │ │
│ │fabricarea berii sau de la distilare, chiar │ │
│ │aglomerate sub forma de pelete: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 23.06 │Turte si alte reziduuri solide, chiar macinate │ │
│ │sau aglomerate sub forma de pelete, rezultate din│ │
│ │extractia grasimilor sau uleiurilor vegetale, │ │
│ │altele decat cele de la pozitia 23.04 sau 23.05: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 25 01 │Sare inclusiv sare de masa si sare denaturata │ │
│ │si clorura de sodiu pura, chiar sub forma de │ 25.01.00.51 │
│ │solutie apoasa sau cu adaos de agenti antiaglo- │ │
│ │meranti sau agenti care asigura o buna fluiditate; │
│ │apa de mare: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 35.04. │Peptone si derivatii lor; alte substante proteice│ │
│ │si derivatii lor, nedenumite si necuprinse in │ │
│ │alta parte; │ │
└──────────────┴─────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘