Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 156 din 28 iunie 2006  privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 95/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind conditiile de sanatate a animalelor si modelele de certificate veterinare pentru importul de carne proaspata de pasare din tari terte, cu modificarile ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 156 din 28 iunie 2006 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 95/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind conditiile de sanatate a animalelor si modelele de certificate veterinare pentru importul de carne proaspata de pasare din tari terte, cu modificarile ulterioare

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 622 din 19 iulie 2006
ORDIN nr. 156 din 28 iunie 2006
privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor nr. 95/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sãnãtate a animalelor şi modelele de certificate veterinare pentru importul de carne proaspãta de pasare din tari terţe, cu modificãrile ulterioare
EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARÃ VETERINARA ŞI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 622 din 19 iulie 2006


Având în vedere prevederile <>art. 10 lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul art. 3 alin. (3) şi al <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia,
vazand Referatul comun de aprobare nr. 85.825 din 26 iunie 2006, întocmit de Direcţia generalã sanitarã veterinara şi de Direcţia de igiena şi sãnãtate publica veterinara din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor emite urmãtorul ordin:

ART. I
Dupã alineatul (4) al articolului 5 din Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor nr. 95/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sãnãtate a animalelor şi modelele de certificate veterinare pentru importul de carne proaspãta de pasare din tari terţe, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 387 din 5 mai 2006, cu modificãrile ulterioare, se introduc trei noi alineate, alinatele (5), (6) şi (7), cu urmãtorul cuprins:
"(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (4), art. 1^1 şi 1^2 din norma sanitarã veterinara şi modelul B din anexa nr. 4 la norma sanitarã veterinara se aplica de la data aderãrii României la Uniunea Europeanã.
(6) Art. 2 din norma sanitarã veterinara şi anexele nr. 2 şi 3 la norma sanitarã veterinara se aplica pana la data aderãrii României la Uniunea Europeanã.
(7) Anexele nr. 4 şi 5 la norma sanitarã veterinara se aplica pentru import în Comunitatea Europeanã din România pana la data aderãrii României la Uniunea Europeanã, data de la care aceste anexe se vor aplica pentru import din tari terţe în România."
ART. II
Norma sanitarã veterinara privind condiţiile de sãnãtate a animalelor şi modelele de certificate veterinare pentru importul de carne proaspãta de pasare din tari terţe, aprobatã prin Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor nr. 95/2006, cu modificãrile ulterioare, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Dupã articolul 1 se introduc doua noi articole, articolele 1^1 şi 1^2, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 1^1. - Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor trebuie sa se asigure ca transporturile de carne de pasare pentru consum uman introduse pe teritoriul României şi destinate unei tari terţe, fie prin tranzit imediat, fie dupã depozitare, în conformitate cu art. 12 alin. (4) sau cu art. 13 din Norma sanitarã veterinara ce stabileşte principiile care reglementeazã organizarea controalelor veterinare privind produsele care intra în România din tari terţe, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 71/2003 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 şi 157 bis din 12 martie 2003, ce transpune în legislaţia nationala Directiva Consiliului 97/78, şi care nu sunt destinate importului în Comunitatea Europeanã, respecta urmãtoarele cerinţe:
a) provin de pe teritoriul unei tari terţe sau de pe o parte a acestuia, menţionatã în anexa nr. 1 la prezenta norma sanitarã veterinara pentru import de carne proaspãta de pasare;
b) îndeplinesc condiţiile specifice de sãnãtate animala stabilite în partea de atestare a sãnãtãţii animale din certificat, modelul A sau B, întocmit în conformitate cu anexa nr. 2 la prezenta norma sanitarã veterinara;
c) sunt certificate ca fiind acceptabile pentru tranzit sau depozitare, dupã caz, prin Documentul veterinar comun de intrare, de cãtre medicul veterinar oficial de la postul de inspecţie la frontiera de intrare în Comunitatea Europeanã.
Art. 1^2. - (1) Prin derogare de la prevederile art. 1^1, Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor autorizeaza tranzitul rutier sau tranzitul pe calea feratã prin România între posturi de inspecţie la frontiera comunitare, desemnate şi menţionate în anexa la Decizia 2001/881/CE , preluatã în legislaţia nationala prin Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor nr. 81/2005 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare ce stabileşte lista posturilor de inspecţie la frontiera convenite pentru efectuarea controalelor veterinare asupra animalelor vii şi produselor de origine animala provenind din tari terţe şi actualizeazã regulile detaliate privind controalele ce urmeazã sa fie efectuate de cãtre experţii Comisiei Europene, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 822 din 12 septembrie 2005, al transporturilor provenind din Federaţia Rusa şi al celor cu destinaţia Federaţia Rusa, direct sau via o alta ţara terta, cu condiţia sa fie îndeplinite urmãtoarele cerinţe:
a) transportul sa fie sigilat de cãtre serviciile veterinare ale autoritãţii competente, la postul de inspecţie la frontiera de intrare în Comunitatea Europeanã, cu un sigiliu cu numãr de serie;
b) documentele care însoţesc transportul şi la care se face referire în art. 7 din Directiva Consiliului 97/78/CE , transpusa în legislaţia nationala prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 71/2003 , trebuie sa fie stampilate pe fiecare pagina cu menţiunea «NUMAI PENTRU TRANZIT CÃTRE RUSIA VIA CE», de cãtre medicul veterinar oficial al autoritãţii competente responsabile pentru postul de inspecţie la frontiera;
c) cerinţele procedurale prevãzute în art. 11 din Directiva Consiliului 97/78/CE , transpusa în legislaţia nationala prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 71/2003 ;
d) transportul sa fie certificat ca acceptabil pentru tranzit prin Documentul veterinar comun de intrare de cãtre medicul veterinar oficial al postului de inspecţie la frontiera de intrare.
(2) Se interzice descãrcarea sau depozitarea, astfel cum este definitã în art. 12 alin. (4) sau în art. 13 din Directiva 97/78/CE , transpusa în legislaţia nationala prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 71/2003 , a unor astfel de transporturi pe teritoriul României.
(3) Autoritatea competenta trebuie sa efectueze cu regularitate activitãţi de audit pentru a se asigura ca numãrul de transporturi şi cantitãţile de produse ce pãrãsesc teritoriul României corespund numãrului şi cantitãţilor care au intrat în România."
2. În anexa nr. 4 la norma sanitarã veterinara, dupã modelul B se introduce modelul C, cu urmãtorul conţinut:




"Modelul C
Model C

Tranzit şi/sau depozitare
Transit and/or storage

MODEL TRANZIT/DEPOZITARE
MODEL TRANSIT/STORAGE

┌──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
𗈕. Expeditor (nume şi adresa completa) │ CERTIFICAT SANITAR VETERINAR │
𗈕. Consignor (name and adress în full) │pentru carne proaspãta de pasare *1), pentru │
│ ...................................... │[tranzit]/[depozitare]*2) *7) în Comunitatea │
│ ...................................... │ Europeanã │
│ ...................................... │ VETERINARY CERTIFICATE │
│ │ for fresh poultrymeat *1), for [transit] / │
│ │[storage] *2) *7) în the European Community │
│ │ Nr. *3) ORIGINAL │
│ │ No. *3) ORIGINAL │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
𗈖. Destinatar (nume şi adresa completa) 𗈗. Originea carnii *4) │
𗈖. Consignee (name and adress în fuil) │ Origin of the meat *4) │
│ ...................................... 𗈗.1. Numele tarii şi codul ISO: │
│ ...................................... │ Country name and ISO code: ........... │
│ ...................................... 𗈗.2. Codul teritoriului: │
│ │ Code of teritory: .................... │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
𗈙. Destinaţia intenţionatã de [tranzit]/ 𗈘. Autoritatea competenta │
│[depozitare] *7) a carnii 𗈘. Competent authority │
𗈙. Intended [transit] / [storage] *7) 𗈘.1. Minister: │
│destination of the meat 𗈘.1. Ministry: ............................ │
𗈙.1. Depozitare în : 𗈘.2. Serviciu: │
𗈙.1. Storage în: 𗈘.2. Service: ............................. │
│Statul membru al Uniunii Europene: │ .......................................... │
│EU Member State: │ .......................................... │
│ ....................................... 𗈘.3. Nivel local/regional: │
│Numele şi adresa unitãţii *5) *10): 𗈘.3. Local/regional level: ................. │
│Name and address of the establishment *5) │ ........................................... │
│ *10) .................................. │ ........................................... │
│ ....................................... │ ........................................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────┤
│ 𗈚. Loc de încãrcare pentru export │
𗈙.2. Ţara terta de destinaţie pentru 𗈚. Place of loading for exportation │
│tranzitul final *10): │ .......................................... │
𗈙.2. Transit final third country │ .......................................... │
│destination *10): │ .......................................... │
│ ........................................ │ .......................................... │
│ Nume şi adresa PIF de ieşire în │ .......................................... │
│ Comunitate *10): │ │
│ Exit Community BIP name and address *10)│ │
│ ...................................... │ │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
𗈛. Mijloace de transport şi identificarea 𗈛.3. Detalii privind identificarea │
│transportului *6) │transportului *8): │
𗈛. Means of transport and consignment 𗈛.3. Consignement identification details *8):│
│identification *6) │ .......................................... │
𗈛.1. [Camion]/[vagon de tren]/[ vas]/ │ .......................................... │
│[avion] *7) │ .......................................... │
𗈛.1. [Lorry]/[Rail-wagon]/[Ship]/ │ .......................................... │
│[Aircraft] *7) │ .......................................... │
𗈛.2. Numãr (numere) de înregistrare, │ .......................................... │
│numele vasului maritim sau numãrul │ .......................................... │
│zborului: │ │
𗈛.2. Registration number(s), ship name │ │
│or flight number: │ │
│ ........................................ │ │
│ ........................................ │ │
├──────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┤
𗈜. Identificarea carnii │
𗈜. Identification of the meat │
𗈜.1. Carne de la: (specia animalului) │
𗈜.1. Meat from: ..................................................(animal species) │
𗈜.2. Condiţii de temperatura privind carnea de pasare care face parte din transport: │
│refrigerat/congelat *5) │
𗈜.2. Temperatura conditiona of the poultrymeat included în this consignment: │
│chilled/frozen *5) │
𗈜.3. Identificarea individualã a produsului din carne inclus în acest transport: │
𗈜.3. Individual identification of the meat product included în this consignment │
│ Natura │ │ Numãr de │ │
│pieselor *8) │ Numãrul unitãţii (unitãţilor) │pachete/bucãţi │Greutate neta │
│ Nature of │ Number of the establishment(s) │ Number of │ (kg) │
│ cuts *8) │ │packages/pieces│Net weight(kg) │
├─────────────┼───────────────┬──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
│ │ │ Unitate de │ Depozit │ │ │
│ │Abator │ transare/ │frigorific │ │ │
│ │Slaughterhouse │ prelucrare │Cold store │ │ │
│ │ │ Cutting/ │ │ │ │
│ │ │manufacturing │ │ │ │
├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
├─────────────┴───────────────┴──────────────┴───────────┼───────────────┼───────────────┤
│ Total │ │ │
│ └───────────────┴───────────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
𗈝. Atestare de sãnãtate animala │
𗈝. Animal health attestation │
│ Subsemnatul, medic veterinar oficial, declar prin prezenta urmãtoarele: carnea │
│proaspãta de pasare descrisã anterior: │
│ I, the undersigned official veterinarian, hereby certify, that the fresh poultrymeat │
│described above: │
│ │
𗈝.1. provine dintr-o ţara sau dintr-o regiune autorizata pentru import în Comunitatea │
│Europeanã, dupã cum s-a stabilit în anexa I la Decizia 94/984/CE , la momentul tãierii şi│
𗈝.1 comes from a country or region authorized for imports into the EC as laid down în │
│Annex I to Decision 94/984/CE at the time of slaughter and │
│ │
𗈝.2. îndeplineşte condiţiile de sãnãtate a animalelor relevante dupã cum s-a stabilit în│
│atestarea de sãnãtate a animalelor din modelul de certificat A/B *7) din anexa II, │
│partea 2 la Decizia 94/984/CE şi │
𗈝.2. complies with the relevant animal health conditions as laid down în the animal │
│health attestation în the model certificate A/B *7) în Annex II part 2 to Decision │
󧔦/984CE and │
│ │
𗈝.3. provine de la pãsãri care au fost tãiate şi procesate la data de sau în perioada │
𗈝.3. is derived from poultry which were slaughtered and processed on or between ....... │
│ .................................................................................*9) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
󧓒. Ştampila oficialã şi semnatura │
󧓒. Official stamp and signature │
│Întocmit la la data │
│Done at ................................. on ......................................... │
│ │
│ │
│ (Semnatura medicului veterinar oficial) *11) │
│ (Ştampila) *11) (Signature of official veterinarian) *11) │
│ (Stamp) *11) │
│ │
│ ............................... (Numele cu majuscule, calificarea şi titlul) │
│ (Name în capital letters, qualifications and title)│
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Note
Notes
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│*1) Carnea proaspãta de pasare înseamnã orice pãrţi ale pasarilor domestice, curcanilor,│
│ bibilicilor, gastelor şi ratelor care sunt proprii consumului uman şi care nu au │
│ fost supuse altui tratament decât tratmentul prin frig pentru asigurarea │
│ conservãrii: carnea ambalata sub vid sau carnea ambalata în atmosfera controlatã │
│ trebuie sa fie însoţitã, de asemenea, de un certificat în conformitate cu acest │
│ model. │
│*1) Fresh poultrymeat means any parts of domestic fowl, turkeys, guinea fowl, geese and │
│ ducks which are fit for human consumption and which have not undergone any treatment│
│ other than cold treatment to ensure its preservation: vacuum - wrapped meat or meat │
│ wrapped în a controlled atmosphere must also be accompanied by a certificate │
│ according to this model. │
│*2) În conformitate cu art. 12(4) sau cu art. 13 din Directiva Consiliului 97/78/CE . │
│*2) În accordance with Article 12(4) or Article 13 of Council Directive 97/78/EEC . │
│*3) Emis de cãtre autoritatea competenta. │
│*3) Issued by the competent authority. │
│*4) Ţara şi descrierea teritoriului dupã cum apare în anexa la Decizia Comisiei 94/ │
│ 984/CE , cu modificãrile şi completãrile ulterioare. │
│*4) Country and description of territory as appearing în the Annex to Commission │
│ Decision 94/984/CE (as last amended). │
│*5) Trebuie sa se includã adresa (şi numãrul de aprobare dacã este cunoscut) depozitului│
│ din zona libera, depozitului liber, depozitului vamal sau furnizorului naval. │
│*5) Address (and approval number if known) of the warehouse în a free zone, free │
│ warehouse, customs warehouse or ship chandler shall be included. │
│*6) Numãrul (numerele) de înregistrare ale vagonului de tren sau camionului şi numele │
│ navei trebuie sa se acorde dupã cum este corespunzãtor. Dacã este cunoscut, numãrul │
│ de zbor al aeronavei. │
│ În cazul transportului în containere sau lãzi, numãrul total, numerele de inregis- │
│ trare şi sigiliu ale acestora, dacã exista, trebuie sa fie indicate la punctul 7.3. │
│*6) The registration number(s) of rail-wagon or lorry and the name of the ship should be│
│ given as appropriate. If known, the flight number of the arcraft. │
│ În case of transport în containers or boxes, the total number, their registration │
│ and seal numbers, if present, should be indicated under point 7.3. │
│*7) A se pãstra dupã cum este corespunzãtor. │
│*7) Keep as appropriate. │
│*8) A se completa dacã este cazul. │
│*8) Complete if appropriate. │
│*9) Data sau datele tãierii. Se interzice importul de astfel de carne atunci când este │
│ obţinutã de la animale tãiate fie înainte de data autorizãrii pentru export cãtre │
│ Comunitatea Europeanã din teritoriol menţionat la *4), fie în timpul unei perioade │
│ în care au fost adoptate mãsuri restrictive de cãtre Comunitatea Europeanã pentru │
│ importul de astfel de carne din respectivul teritoriu. │
│*9) Date or dates of slaughter. Imports of this meat shall not be alowed when obtained │
│ from animals slaughtered either prior to the date of authorisation for exportation │
│ to the European Community of the territorry mentioned under *4) or during a period │
│ where restrictive measures have been adopted by the European Community against │
│ imports of this meat from this territory. │
│*10) A se completa dupã cum este corespunzãtor. │
│*10) Complete as appropriate. │
│*11) Culoarea semnãturii trebuie sa fie diferita de cea a textului tipãrit. Aceeaşi │
│ regula se aplica pentru ştampile, altele decât cele filigranate sau în relief . │
│*11) The colour of the signature shall be different to that of the printing. The same │
│ rule applies to the stamps other than those embossed or watermarked. │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ART. III
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor,
Marian Avram

Bucureşti, 28 iunie 2006.
Nr. 156.

---------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016