Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 15 din 15 ianuarie 2010  privind modificarea si completarea Metodologiei de atestare a competentei tehnice a persoanelor juridice care intocmesc documentatii si/sau executa lucrari de cercetare geologica, lucrari de exploatare a petrolului si a resurselor minerale si de expertizare, precum si a persoanelor fizice care intocmesc documentatii si/sau executa lucrari de cercetare geologica si de expertizare, aprobata prin   Ordinul presedintelui Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale nr. 122/2006     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 15 din 15 ianuarie 2010 privind modificarea si completarea Metodologiei de atestare a competentei tehnice a persoanelor juridice care intocmesc documentatii si/sau executa lucrari de cercetare geologica, lucrari de exploatare a petrolului si a resurselor minerale si de expertizare, precum si a persoanelor fizice care intocmesc documentatii si/sau executa lucrari de cercetare geologica si de expertizare, aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale nr. 122/2006

EMITENT: AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 73 din 1 februarie 2010

În temeiul prevederilor <>art. 4 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.419/2009 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale şi având în vedere <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România, precum şi ale <>art. 3 lit. d) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.419/2009 ,

preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale emite prezentul ordin.

ART. I
Metodologia de atestare a competenţei tehnice a persoanelor juridice care întocmesc documentaţii şi/sau executã lucrãri de cercetare geologicã, lucrãri de exploatare a petrolului şi a resurselor minerale şi de expertizare, precum şi a persoanelor fizice care întocmesc documentaţii şi/sau executã lucrãri de cercetare geologicã şi de expertizare, aprobatã prin <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 122/2006 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 551 din 27 iunie 2006, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 4, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Prevederile alin. (1) nu se aplicã persoanelor fizice, cetãţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, şi/sau persoanelor juridice cu sediul într-un stat membru al Uniunii Europene, dacã acestea nu exercitã pe teritoriul statului român activitãţile prevãzute la alin. (1), cu caracter efectiv şi independent, pe o perioadã nedeterminatã, având un sediu stabil pe teritoriul statului român, fãrã ca acesta sã fie în mod necesar un sediu statutar."
2. La articolul 5, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Comisia de atestare este formatã din 5 specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Comisia de atestare poate fi asistatã în cadrul lucrãrilor, dupã caz, de consultanţi tehnici pe probleme specifice, convocaţi la solicitarea preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale."
3. La articolul 5, alineatul (3) se abrogã.
4. La articolul 8, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Comisia de atestare funcţioneazã legal în prezenţa preşedintelui sau a vicepreşedintelui desemnat şi a tuturor membrilor sãi."
5. La articolul 15, dupã alineatul (1) se introduc douã noi alineate, alineatele (2) şi (3), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru verificarea îndeplinirii de cãtre solicitant, persoanã fizicã, cetãţean al altui stat membru al Uniunii Europene, sau persoanã juridicã stabilitã cu sediul principal în alt stat membru al Uniunii Europene, a condiţiilor cerute de prezentul ordin, Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale acceptã ca probã documentele eliberate în scop similar de cãtre autoritãţile competente ale statelor membre.
(3) În cazul în care este necesarã verificarea legalitãţii documentelor depuse în vederea atestãrii, Direcţia generalã inspecţie şi supraveghere teritorialã activitãţi miniere şi operaţiuni petroliere şi Direcţia generalã gestionare, evaluare şi concesionare resurse/rezerve petrol din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale contacteazã autoritãţile competente din statele membre ale Uniunii Europene sau Spaţiul Economic European, prin intermediul SIPI."
6. La articolul 16, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) În termen de 15 zile de la depunerea documentelor prevãzute la art. 30 şi 33, Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale confirmã solicitantului primirea acestora şi îl informeazã, dupã caz, cu privire la lipsa oricãrui document, solicitând completarea dosarului."
7. La articolul 16, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Documentele prevãzute la art. 30 şi 33 pot fi transmise şi prin intermediul Punctului de contact unic. Prezentele prevederi se aplicã în termen de 60 de zile de la operaţionalizarea Punctului de contact unic."
8. Articolul 17 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 17. - (1) Comisia de atestare, ca urmare a verificãrii prevãzute la art. 16 alin. (3), decide, în termen de 30 de zile de la data depunerii dosarului complet, dupã caz:
a) respingerea dosarului;
b) invitarea solicitantului, pentru interviu, în cadrul unei şedinţe de atestare.
(2) Deciziile comisiei de atestare se consemneazã în procese-verbale, care sunt semnate de membrii acesteia şi se comunicã solicitantului în termen de 5 zile de la adoptare."
9. Articolul 18 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) Deciziile comisiei luate în urma şedinţei de atestare, respectiv acordarea atestatului sau respingerea solicitantului, se consemneazã în procese-verbale, care sunt semnate de membrii comisiei şi de solicitant.
(2) Refuzul semnãrii de cãtre solicitant se consemneazã în procesul-verbal.
(3) Decizia se comunicã solicitantului în cadrul şedinţei de atestare şi produce efecte de la data comunicãrii.
(4) Decizia poate fi atacatã în faţa instanţelor judecãtoreşti române.
(5) Sub sancţiunea nulitãţii, decizia trebuie sã cuprindã termenul de atac şi instanţa judecãtoreascã competentã."
10. La articolul 21, alineatele (2) şi (3) se abrogã.
11. Articolul 22 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 22. - Certificatul de atestare va fi înmânat persoanei fizice sau conducãtorului persoanei juridice spre a-l folosi drept recunoaştere a capacitãţii tehnice de a executa lucrãrile specificate."
12. La articolul 27 litera b), dupã liniuţa a 6-a se introduce o nouã liniuţã, liniuţa a 7-a, cu urmãtorul cuprins:
"- plan de gestionare a deşeurilor din industria extractivã;".
13. La articolul 30 se eliminã liniuţele a 4-a şi a 11-a, iar la liniuţa a 5-a se eliminã sintagma "legalizatã".
14. La articolul 31 litera b), dupã liniuţa a 7-a se introduce o nouã liniuţã, liniuţa a 8-a, cu urmãtorul cuprins:
"- plan de gestionare a deşeurilor din industria extractivã;".
15. La articolul 33 litera b), sintagma "statut" se înlocuieşte cu sintagma "act juridic de înfiinţare a societãţii" şi se eliminã liniuţele a 2-a, a 3-a, a 5-a şi a 7-a.
16. Titlul capitolului IV se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Durata certificatelor de atestare"
17. Articolul 34 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 34. - (1) Durata valabilitãţii certificatului de atestare este nelimitatã, cu condiţia îndeplinirii continue a cerinţelor impuse pentru emiterea acestuia, cu posibilitatea modificãrii sau retragerii în cazul în care persoana fizicã ori juridicã nu mai îndeplineşte condiţiile şi criteriile de atestare. Aceastã situaţie este sesizatã de organele abilitate de lege pentru controlul tehnic şi financiar şi de persoanele competente din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, aducându-se la cunoştinţa comisiei de atestare, care are obligaţia de a analiza cazul în mod operativ în şedinţã extraordinarã.
(2) Titularii atestatelor sunt obligaţi sã comunice Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale orice modificãri intervenite care conduc la situaţia de neîndeplinire a condiţiilor şi criteriilor de atestare."
18. Articolul 35 se abrogã.
19. În anexa nr. 2 la metodologie, la litera b), dupã liniuţa a 7-a se introduce o nouã liniuţã, liniuţa a 8-a, cu urmãtorul cuprins:
"- plan de gestionare a deşeurilor din industria extractivã;".
20. Anexa nr. 4 la metodologie se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"ANEXA Nr. 4
la metodologie

Persoanã juridicã

MEMORIU (SITUAŢIE)
privind activitãţile miniere şi/sau operaţiunile
petroliere reprezentative desfãşurate în domeniu în ultimii 5 ani
..........................................................

Data ...........................................
(numele, prenumele, semnãtura şi ştampila)"

21. În anexa nr. 7 la metodologie, la litera B, punctul 2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"2. Vechime - minimum 3 ani de activitate efectivã în domeniul de atestare sau în domenii conexe".
22. Modelul 1 la metodologie se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"MODELUL 1

ROMÂNIA
AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU RESURSE MINERALE

Persoanã juridicã

CERTIFICAT DE ATESTARE

Comisia de atestare, constituitã în baza Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. ..... din ............, a analizat dosarul Cererii de atestare nr. ..... din ................ a Societãţii .........................., cu sediul în ...................., înregistratã cu nr. ....... la ........................, şi a hotãrât cã Societatea ................................. îndeplineşte condiţiile şi criteriile prevãzute în metodologia de atestare şi are competenţa tehnicã de a executa urmãtoarele lucrãri:
- ..................................;
- ................................. .
Prezentul certificat de atestare poate fi anulat în cazul în care se constatã cã titularul nu mai îndeplineşte condiţiile atestãrii.
Nr. ....../.............

Preşedinte,
......................."

23. Modelul 2 la metodologie se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"MODELUL 2

ROMÂNIA
AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU RESURSE MINERALE

Persoanã fizicã

CERTIFICAT DE ATESTARE

Comisia de atestare, constituitã în baza Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. ..... din .........., a analizat dosarul Cererii de atestare nr. ..... din ............... a domnului/doamnei, ............................, nãscut/nãscutã în anul ........ luna ............ ziua ...., localitatea ................, judeţul ..........., de profesie ..........................., absolvent/absolventã al/a Universitãţii/Institutului ........................., facultatea ....................., în anul ......., domiciliat/domiciliatã în ....................., str. ...................... nr. ....., şi a hotãrât cã domnul/doamna ............................ îndeplineşte criteriile prevãzute în metodologia de atestare şi are competenţa tehnicã de a executa urmãtoarele lucrãri:
1. ..............................;
2. ..............................;
3. ............................. .
Prezentul certificat de atestare poate fi anulat în cazul în care se constatã cã titularul nu mai îndeplineşte condiţiile atestãrii.
Nr. ....../.............

Preşedinte,
...................."

ART. II
<>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 221/2009 privind modificarea şi completarea Metodologiei de atestare a competenţei tehnice a persoanelor juridice care întocmesc documentaţii şi/sau executã lucrãri de cercetare geologicã, lucrãri de exploatare a petrolului şi a resurselor minerale şi de expertizare, precum şi a persoanelor fizice care întocmesc documentaţii şi/sau executã lucrãri de cercetare geologicã şi de expertizare, aprobatã prin <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 122/2006 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 692 din 14 octombrie 2009, se abrogã.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale,
Alexandru Pãtruţi

Bucureşti, 15 ianuarie 2010.
Nr. 15.

------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016