┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Poziţia │
│ tarifarã Poziţia tarifarã │
│a produselor Denumirea produsului a produselor │
│supravegheate exceptate**) │
│la import*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1 2 3 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.01 Cartofi, în stare proaspãtã sau refrigeratã 0701.10.00 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.02 Tomate, în stare proaspãtã sau refrigerate - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.03 Ceapã, hasma, usturoi, praz şi alte legume aliacee, │
│ în stare proaspãtã sau refrigeratã - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.04 Varzã, conopidã, varzã creaţã, gulii şi produse │
│ comestibile similare din genul Brassica, - │
│ în stare proaspãtã sau refrigerate: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.05 Salatã verde (Lactuca sativa) şi cicoare (Cichorium │
│ spp.), în stare proaspãtã sau refrigeratã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.06 Morcovi, napi, sfeclã roşie pentru salatã, │
│ barba-caprei, ţelinã de rãdãcinã, ridichi şi │
│ rãdãcinoase comestibile similare, în stare │
│ proaspãtã sau refrigeratã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.07 Castraveţi şi cornişon, în stare proaspãtã sau │
│ refrigeratã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.08 Legume cu pãstaie, curãţate sau nu de pãstãi, │
│ în stare proaspãtã sau refrigeratã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.09 Alte legume, în stare proaspãtã sau refrigeratã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.10 Legume, nefierte sau fierte în apã sau în abur, │
│ congelate: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.11 Legume conservate provizoriu, de exemplu cu gaz │
│ sulfuros, în saramurã, în apã sulfuroasã - │
│ sau în alte soluţii care asigurã provizoriu │
│ conservarea lor, dar improprii consumului │
│ alimentar în aceastã stare: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.12 Legume uscate altele decât cu pãstãi, chiar tãiate │
│ felii sau bucãţi ori chiar sfãrâmate │
│ sau pulverizate, dar nepreparate altfel: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.13 Legume cu pãstãi uscate, curãţate de pãstãi, chiar │
│ decorticate sau sfãrâmate: 0713.10.10 │
│ 0713.33.10 │
│ 0713.90.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.14 Rãdãcini de manioc, de arorut sau de orchis, │
│ napi porceşti, batate şi rãdãcini şi tuberculi - │
│ similari, cu conţinut ridicat de amidon sau │
│ inulina, proaspete, refrigerate, congelate sau │
│ uscate, chiar tãiate în bucãţi sau aglomerate │
│ sub formã de pelete; miez de sagotier: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.01 Nuci de cocos, nuci de Brazilia, nuci de caju, │
│ proaspete sau uscate, chiar decojite sau │
│ fãrã pieliţã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.02 Alte fructe cu coajã, proaspete sau uscate, │
│ chiar decojite ori fãrã pieliţã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.03 Banane, inclusiv din specia Musa paradisiaca │
│ (plantains), proaspete sau uscate: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.04 Curmale, smochine, ananas, avocado, guave, │
│ mango şi mangustan, proaspete sau uscate: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.05 Citrice, proaspete sau uscate: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.06 Struguri, proaspeţi sau uscaţi: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.07 Pepeni (inclusiv pepeni verzi) şi papaya, proaspeţi: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.08 Mere, pere şi gutui, proaspete: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.09 Caise, cireşe, vişine, piersici, inclusiv piersici │
│ fãrã puf şi nectarine, prune şi porumbe, proaspete: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.10 Alte fructe, proaspete: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.11 Fructe, fierte sau nu în apã ori în abur, congelate, │
│ chiar cu adaos de zahãr sau alţi îndulcitori: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.12 Fructe conservate provizoriu, de exemplu cu ajutorul │
│ gazului sulfuros, în saramurã, în apã sulfuratã sau - │
│ prin adãugare de alte substanţe care asigurã provizoriu │
│ conservarea lor, dar improprii alimentaţiei în aceastã │
│ stare: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.13 Fructe uscate, altele decât cele de la poziţiile 08.01 │
│ pânã la 08.06; amestecuri de fructe uscate - │
│ sau de fructe cu coajã de la acest capitol: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.14 Coji de citrice sau de pepeni (inclusiv pepeni verzi), - │
│ proaspete, congelate, uscate, prezentate în apã sãratã, │
│ sulfurate sau cu adaos de alte substanţe care asigurã │
│ provizoriu conservarea lor │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.01 Cafea, chiar prãjitã sau decafeinizatã; coji şi pelicule - │
│ de cafea; înlocuitori de cafea conţinând cafea, indiferent │
│ de proporţiile amestecului: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.02 Ceai, chiar aromatizat: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.03 Mate - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.04 Piper (din genul Piper); ardei din genul Capsicum sau din │
│ genul Pimenta, uscat sau mãcinat ori pulverizat: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.05 Vanilie - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.06 Scorţişoarã şi flori de scorţişoarã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.07 Cuişoare (fructe întregi, cuişoare şi codiţe) - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.08 Nucşoarã, condiment din coajã uscatã a nucşoarei şi │
│ cardamom: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.09 Seminţe de anason, de badian, de mãrar, de coriandru, │
│ de chimen sau de chimion; bace de ienupãr: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.10 Ghimbir, şofran, curcuma, cimbru, frunze de dafin, │
│ curry şi alte mirodenii: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.01 Grâu şi meslin amestec de grâu cu secarã în 1001.90.10 │
│ proporţie de doi la unu: 1001.90.91 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.02 Secarã 1002.00.00 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.03 Orz: 1003.00.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.04 Ovãz 1004.00.00 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.05 Porumb: 1005.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.06 Orez: 1006.10.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.08 Hrişcã, mei, seminţe de iarba-canarasului (Phalaris │
│ Canariensis); alte cereale - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.01 Fãinã de grâu sau de meslin: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.02 Fãinã de cereale, altele decât de grâu sau de │
│ meslin: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.03 Crupe, griş şi aglomerate sub formã de pelete, │
│ din cereale: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.04 Boabe de cereale altfel prelucrate, de exemplu │
│ decojite, presate, sub formã de fulgi, - │
│ lustruite, tãiate sau zdrobite, cu excepţia │
│ orezului de la poziţia 10.06; germeni de │
│ cereale întregi, presaţi, sub formã de fulgi │
│ sau zdrobiţi: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.05 Fãinã, griş, pudrã, fulgi, granule şi aglomerate sub │
│ formã de pelete, din cartofi: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.06 Fãinã, griş şi pudrã din legume cu pãstaie uscate, - │
│ de la poziţia 07.13, din Sago sau din rãdãcini ori │
│ tuberculi de la poziţia 07.14 şi din produsele │
│ de la cap. 8: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.07 Malţ, chiar prãjit: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.08 Amidon şi fecule; inulina: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.09 Gluten de grâu, chiar uscat - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.01 Boabe de soia, chiar sfãrâmate: 1201.00.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.02 Arahide neprãjite şi nici altfel preparate termic, │
│ chiar decorticate sau sfãrâmate: 1202.10.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.03 Copra - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.06 Seminţe de floarea-soarelui, chiar sfãrâmate: 1206.00.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.07 Alte fructe şi seminţe oleaginoase, chiar sfãrâmate: 1207.10 │
│ 1207.20 │
│ 1207.30 │
│ 1207.40.10 │
│ 1207.50.10 │
│ 1207.60.10 │
│ 1207.91.10 │
│ 1207.99.20 │
│ 1207.99.91 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.08 Fãinã şi griş din fructe şi seminţe oleaginoase, │
│ altele decât cele de muştar: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.10 Conuri de hamei, proaspete sau uscate, chiar │
│ sfãrâmate, mãcinate sau sub formã de pudrã sau │
│ pelete; lupulina: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.12 Roşcove, alge, sfeclã de zahãr şi trestie de zahãr, - │
│ proaspete, refrigerate, congelate sau uscate, chiar │
│ pulverizate; sâmburi şi miez de sâmburi de fructe şi │
│ alte produse vegetale (inclusiv rãdãcini de cicoare │
│ neprãjite din varietatea Cichorium intybus sativum) │
│ destinate în principal alimentaţiei umane, nedenumite │
│ şi necuprinse în altã parte: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 13.02 Seve şi extracte vegetale; substanţe pectice, 1302.11.00 │
│ pectinaţi şi pectaţi; agar-agar şi alte 1302.19.91 │
│ mucilagii şi agenţi de mãrire a viscozitãţii, │
│ derivate din produse vegetale, chiar modificate: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.07 Ulei de soia şi fracţiunile lui, chiar rafinate, │
│ dar nemodificate chimic: 1507.10.10 │
│ 1507.90.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.08 Ulei de arahide şi fracţiunile acestuia, chiar │
│ rafinate, dar nemodificate chimic: 1508.10.10 │
│ 1508.90.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.09 Ulei de mãsline şi fracţiunile lui, chiar rafinate, │
│ dar nemodificate chimic: 1509.10.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.11 Ulei de palmier şi fracţiunile lui, chiar rafinate, │
│ dar nemodificate chimic: 15.11.10.10 │
│ 1511.90.91 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.12 Ulei de floarea-soarelui, de şofran sau de bumbac │
│ şi fracţiunile lor, chiar rafinate, 1512.11.10 │
│ dar nemodificate chimic: 1512.19.10 │
│ 1512.21 │
│ 1512.29.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.13 Uleiuri de cocos (ulei de copra), de miez de │
│ palmier sau de babassu şi fracţiunile lor, 1513.11.10 │
│ chiar rafinate, dar nemodificate chimic: 1513.19.30 │
│ 1513.21 │
│ 1513.29 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.15 Ulei de porumb şi fracţiunile lui: 1515.21.10 │
│ - ulei brut 1515.29.10 │
│ - altele │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.17 Margarinã; amestecuri sau preparate alimentare │
│ din grãsimi ori din uleiuri animale - │
│ sau vegetale ori din fracţiuni ale diferitelor │
│ grãsimi sau uleiuri din acest capitol, altele │
│ decât grãsimile şi uleiurile alimentare şi │
│ fracţiunile acestora │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 17.01 Zahãr din trestie sau din sfeclã şi zaharozã │
│ chimic purã, în stare solidã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 17.02 Alte zaharuri, inclusiv lactozã, maltozã, glucozã │
│ şi fructozã (levuloza), chimic pure, în 17.02.10 şi │
│ stare solidã; siropuri de zahãr la care nu s-au alte produse │
│ adãugat aromatizanţi sau coloranţi; înlocuitori supuse │
│ de miere, chiar amestecaţi cu miere naturalã; controlului │
│ zaharuri şi melase caramelizate: veterinar │
│ conform │
│ legislaţiei │
│ în vigoare. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 17.03 Melase rezultate din extracţia sau rafinarea │
│ zahãrului: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 17.04 Produse zaharoase fãrã cacao, inclusiv ciocolata │
│ albã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18.01 Cacao boabe şi spãrturi de boabe de cacao, brute │
│ sau prãjite - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18.02 Coji, pelicule (pieliţe) şi alte resturi de cacao - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18.03 Pastã de cacao, chiar degresatã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18.04 Unt, grãsime şi ulei de cacao - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18.05 Pudrã de cacao, fãrã adaos de zahãr sau alţi │
│ îndulcitori - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18.06 Ciocolatã şi alte preparate alimentare care conţin │
│ cacao: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 19.01 Extracte de malţ; preparate alimentare din fãinã, - │
│ crupe, griş, amidon, fecule sau extracte de malţ, care │
│ nu conţin cacao sau care conţin cacao într-o proporţie │
│ de sub 40% din greutate, calculatã pe o bazã complet │
│ degresatã, nedenumite şi necuprinse în altã parte; │
│ preparate alimentare din produsele de la poziţiile de │
│ la 04.01 pânã la 04.04, care nu conţin cacao sau care │
│ conţin cacao într-o proporţie sub 5% din greutatea │
│ calculatã pe o bazã complet degresatã, nedenumite şi │
│ necuprinse în altã parte: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 19.02 Paste alimentare, chiar fierte sau umplute (cu carne │
│ sau cu alte substanţe) sau chiar altfel 1902.11.00 │
│ preparate, cum ar fi spaghete, macaroane, fidea, 1902.20.10 │
│ lazane, gnochi, ravioli, caneloni, cuscus, 1902.20.30 │
│ chiar preparat: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 19.03 Tapioca şi înlocuitorii sãi preparaţi din fecule, │
│ sub formã de fulgi, granule, bobiţe, particule - │
│ rezultate din cernere sau alte forme similare │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 19.04 Produse pe bazã de cereale obţinute prin expandare - │
│ sau prãjire, de exemplu corn flakes; cereale, altele │
│ decât porumbul, sub formã de boabe sau sub formã de │
│ fulgi ori de alte grãunţe preparate, cu excepţia │
│ fãinei, crupelor şi a grişului, prefierte sau altfel │
│ preparate, nedenumite şi necuprinse în altã parte: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 19.05 Produse de brutãrie, de patiserie şi biscuiţi, chiar │
│ cu adaos de cacao; hostii, casete goale - │
│ de tipul celor utilizate pentru medicamente, prescuri, │
│ paste uscate din fãinã, din amidon sau din fecule în │
│ foi şi produse similare: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.01 Legume, fructe şi alte pãrţi comestibile de plante, │
│ preparate sau conservate în oţet sau acid acetic: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.02 Tomate preparate sau conservate altfel decât în oţet │
│ sau acid acetic: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.03 Ciuperci şi trufe, preparate sau conservate altfel decât │
│ în oţet sau acid acetic: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.04 Alte legume preparate sau conservate altfel decât în - │
│ oţet sau acid acetic, congelate, altele decât produsele │
│ de la poziţia 20.06: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.05 Alte legume preparate sau conservate altfel decât în oţet - │
│ sau acid acetic, necongelate, altele decât produsele de │
│ la poziţia 20.06: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.06 Legume, fructe, coji de fructe şi alte pãrţi de plante, - │
│ confiate (uscate, glasate sau cristalizate): │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.07 Dulceţuri, jeleuri, marmelade, paste şi piureuri de - │
│ fructe, obţinute prin fierbere, cu sau fãrã adaos de │
│ zahãr sau de alţi îndulcitori: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.08 Fructe şi alte pãrţi comestibile de plante, altfel - │
│ preparate sau conservate, cu sau fãrã adaos de zahãr │
│ sau de alţi îndulcitori sau de alcool, nedenumite şi │
│ necuprinse în altã parte: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.09 Sucuri de fructe, inclusiv mustul de struguri, şi - │
│ sucuri de legume, nefermentate, fãrã adaos de alcool, │
│ cu sau fãrã adaos de zahãr sau de alţi îndulcitori: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 21.01 Extracte, esenţe şi concentrate de cafea, de ceai sau - │
│ de mate şi preparate având ca bazã aceste produse sau │
│ pe bazã de cafea, de ceai sau de mate; cicoare prãjitã │
│ şi alţi înlocuitori prãjiţi de cafea şi extractele, │
│ esenţele şi concentratele lor: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 21.02 Drojdii active sau inactive; alte microorganisme - │
│ monocelulare moarte, cu excepţia vaccinurilor de la │
│ poziţia 30.02; praf de copt preparat: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 21.03 Preparate pentru sosuri şi sosuri preparate; condimente - │
│ şi produse de asezonare amestecate; fãinã de muştar şi │
│ muştar preparat: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 21.04 Preparate pentru supe, ciorbe sau supe cremã; supe, alte │
│ ciorbe sau supe cremã preparate; preparate alimentare produse │
│ compuse omogenizate: supuse │
│ contro- │
│ lului │
│ veterinar│
│ conform │
│ legisla- │
│ ţiei în │
│ vigoare │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 21.06 Preparate alimentare nedenumite şi necuprinse în │
│ altã parte: -│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.01 Ape, inclusiv apele minerale naturale sau artificiale -│
│ şi apele gazificate, care nu conţin zahãr sau alţi │
│ îndulcitori şi nici aromatizante; gheaţã şi zãpadã: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.02 Ape, inclusiv ape minerale şi ape gazificate, care 22.90.91│
│ conţin zahãr sau alţi îndulcitori ori aromatizate 22.90.95│
│ şi alte bãuturi nealcoolice, excluzând sucurile de 22.90.99│
│ fructe sau de legume de la poziţia 20.09: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.03 Bere fabricatã din malţ: -│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.04 Vinuri din struguri proaspeţi, inclusiv vinurile -│
│ îmbogãţite cu alcool; must din struguri, altul decât │
│ cel de la poziţia 20.09: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.05 Vermuturi şi alte vinuri din struguri proaspeţi, -│
│ aromatizate cu plante sau substanţe aromatice: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.06 Alte bãuturi fermentate, de exemplu cidru de mere, -│
│ cidru de pere, hidromel; amestecuri de bãuturi │
│ fermentate şi amestecuri de bãuturi fermentate şi │
│ bãuturi nealcoolice, nedenumite şi necuprinse în │
│ altã parte: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.07 Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic volumic -│
│ de minimum 80%; alcool etilic şi alte distilate │
│ denaturate, de orice concentraţie: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.08 Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic volumic -│
│ sub 80%; distilate, rachiuri, lichioruri şi alte │
│ bãuturi spirtoase: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.09 Oţet comestibil şi înlocuitori de oţet comestibil -│
│ obţinuţi din acid acetic: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 23.02 Tãrâţe, spãrturi şi alte reziduuri, aglomerate sub -│
│ formã de pelete, provenite din mãcinarea, presarea, │
│ cernerea sau din alte procedee de prelucrare a │
│ cerealelor sau a plantelor leguminoase │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 23.03 Reziduuri rezultate de la fabricarea amidonului şi -│
│ reziduuri similare, pulpã de sfeclã de zahãr, resturi │
│ rezultate din prelucrarea trestiei de zahãr şi alte │
│ deşeuri rezultate de la fabricarea zahãrului, depuneri │
│ şi deşeuri rezultate de la fabricarea berii sau de la │
│ distilare, chiar aglomerate sub formã de pelete: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 23.06 Turte şi alte reziduuri solide, chiar mãcinate sau -│
│ aglomerate sub formã de pelete, rezultate din extracţia │
│ grãsimilor sau a uleiurilor vegetale, altele decât cele │
│ de la poziţia 23.04 sau 23.05: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 25.01 Sare, inclusiv sare de masã şi sare denaturatã, şi 25.01.00.51│
│ clorurã de sodiu purã, chiar sub formã de soluţie │
│ apoasã sau cu adaos de agenţi antiaglomeranţi sau │
│ agenţi care asigurã o bunã fluiditate; apã de mare: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 35.04 Peptone şi derivaţii lor; alte substanţe proteice şi -│
│ derivaţii lor, nedenumite şi necuprinse în altã parte │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘