──────────┬─────────────────┬──────────────┬──────────┬────────┬────────┬────────────────────────────────
1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
Denumire │Denumirea │Specificaţia │Substratul│Caracte-│Speciile│ Prevederi speciale
a grupei │produsului │principiului │de cultura│risti- │de │
de produs │şi formula │nutritiv sau │(specifi- │cile │animale │
│chimica │identitatea │catii, │compozi-│ │
│ │micro- │dacã este │tiei pro│ │
│ │organismului │cazul) │dusului │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.Proteine│ │ │ │ │ │
obţinute │ │ │ │ │ │
din urma- │ │ │ │ │ │
toarele │ │ │ │ │ │
grupuri │ │ │ │ │ │
de micro- │ │ │ │ │ │
organisme │ │ │ │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.1. Bac- │ │ │ │ │ │
terii │ │ │ │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.1.1. 𗈕.1.1.1. Produs │Methylophilus │Metanol │-proteina-porcine│Specificaţii ce trebuie inserate
Bacterii │proteic de │methylotrophus│ │bruta │- viţei │pe eticheta sau pe ambalajul
cultivate │fermentaţie │Tulpina NCIB │ │min. 68%│- pãsãri│produsului:
pe metanol│obţinut din .515 │ │-indice │- peşti │- denumirea produsului
│cultura de │ │ │de │ │- procentul de proteina bruta
│Methylophilus │ │ │reflexie│ │- procentul de grãsimi brute,
│methylotrophus │ │ │ │ │- procentul de umiditate,
│pe metanol │ │ │ │ │- instrucţiuni pentru utilizare,
│ │ │ │ │ │- menţiunea: "A sa evita
│ │ │ │ │ │ inhalarea"
│ │ │ │ │ │- numãrul de autorizare
│ │ │ │ │ │ Specificaţii ce trebuie
│ │ │ │ │ │ inserate pe eticheta sau pe
│ │ │ │ │ │ ambalajul furajelor combinate:
│ │ │ │ │ │- cantitatea de produs
│ │ │ │ │ │ continuta în furaj
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
│ │ │Gaz │ │ │
1.1.2 𗈕.1.2.1 produs │Methylococus │ natural: │Proteina│- porci │Specificaţii ce trebuie inserate
Bacterii │proteic rezultat │capsulatus │(aprox.91%│bruta: │pentru │pe eticheta sau pe ambalajul
cultivate │prin fermentaţie │(Bath) Tulpina│metan, 5% │min.65% │ingra- │produsului:
în atmos- │în atmosfera de │NCIMB 11132 │etan,2% │ │sare de │Denumirea produsului: "produs
fera de │gaz natural din │Alcaligenes │propan, │ │la 25 la│proteic de fermentaţie din gaz
gaz │cultura de: │acidovorans 𗈔,5% │ kg │natural, obţinut din cultura de
natural │Methylococus │Tulpina NCIMB │Izobutan, │ │- viţei │Methylococus capsulatus
│capsulatus Bacillus𗈔,5% │ │cu o │(Bath). Alcaligenes
│(Bath), │brevis Tulpina│n-butan, │ │greutate│acidovorans, Bacillus brevis et
│Alcaligenes │NCIMB 13288 𗈕% alte │ │ kg │Bacilus firmus."
│acidovorans, │Bacillus │compo- │ │-salmo- │- procentul de proteina bruta
│Bacillus brevis │firmus │nente), │ │ nide │- procentul de cenusa bruta
│şi Bacillus │Tulpina NCIMB │saruri │ │ │- procentul de grasime bruta
│firmus, şi celule │minerale │ │ │- procentul de umiditate
│care au fost │ │de amoniu │ │ │- instrucţiuni de utilizare
│distruse │ │ │ │ │- rata de încorporare maxima în
│ │ │ │ │ │ furaj este de:
│ │ │ │ │ │- 8% pentru porcine pentru
│ │ │ │ │ │ ingrasare
│ │ │ │ │ │- 8% pentru viţei
│ │ │ │ │ │- 19% pentru salmonide (apa
│ │ │ │ │ │ dulce)
│ │ │ │ │ │- 33% pentru salmonide (apa
│ │ │ │ │ │ sarata)
│ │ │ │ │ │- menţiunea : "A se evita
│ │ │ │ │ │ inhalarea"
│ │ │ │ │ │- numãr de autorizare
│ │ │ │ │ │- specificaţii ce trebuie
│ │ │ │ │ │ inserate pe eticheta sau pe
│ │ │ │ │ │ ambalajul furajelor combinate:
│ │ │ │ │ │- Denumirea produsului:
│ │ │ │ │ │- Produs proteic obţinut prin
│ │ │ │ │ │ fermentaţie bacteriana în
│ │ │ │ │ │ atmosfera de gaz natural"
│ │ │ │ │ │- cantitatea de produs continuta
│ │ │ │ │ │ în furaj.
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.2. │ │ │ │ │ │
Drojdii │ │ │ │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.2.1. │Toate drojdiile: │Saccharomyces │Melasa, │ - │Toate │ -
Drojdii │- obţinute din │cerevisiae, │reziduuri │ │speciile│
cultivate │microorganisme │Saccharomyces │de disti- │ │ de │
pe sub- │şi substraturi │carisbergi- │lerie, │ │animale │
straturi │cuprinse în │ensis, Kluy- │cereale şi│ │ │
de origine│coloanele 3 şi │veromyces │produse │ │ │
animala │respectiv 4 │lactis, │care │ │ │
sau │- celule care au │Kluyveromyces │conţin │ │ │
vegetala │fost distruse │fragilis │amidon, │ │ │
│ │ │suc de │ │ │
│ │ │fructe, │ │ │
│ │ │zer, │ │ │
│ │ │aditiv │ │ │
│ │ │lactic, │ │ │
│ │ │fibre │ │ │
│ │ │vegetale │ │ │
│ │ │hidro- │ │ │
│ │ │lizate │ │ │
│ ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┤
│ │Candida │Melasa, │Materie │Porci │
│ │guilliermondil│reziduuri │uscata │pentru │
│ │ │de disti- │minim │ingrasat│
│ │ │lerie, % │ │
│ │ │cereale şi│ │ │
│ │ │produse │ │ │
│ │ │care │ │ │
│ │ │conţin │ │ │
│ │ │amidon, │ │ │
│ │ │suc de │ │ │
│ │ │fructe, │ │ │
│ │ │zer, │ │ │
│ │ │aditiv │ │ │
│ │ │lactic, │ │ │
│ │ │fibre │ │ │
│ │ │vegetale │ │ │
│ │ │hidro- │ │ │
│ │ │lizate │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.2.2. │ - │ - │ - │ - │ - │ -
Drojdii │ │ │ │ │ │
cultivate │ │ │ │ │ │
pe sub- │ │ │ │ │ │
straturi │ │ │ │ │ │
altele │ │ │ │ │ │
decât │ │ │ │ │ │
cele │ │ │ │ │ │
prezentate│ │ │ │ │ │
la 1.2.1 │ │ │ │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.3 Alge │ - │ - │ - │ - │ - │ -
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.4.Fungi │ │ │ │ │ │
inferiori │ │ │ │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.4.1. 𗈕.4.1.1 Miceliu, │Compuşi │Surse │Azot │Rumega- │Specificaţii ce trebuie inserate
Subproduse│subproduse │azotati │diferite │exprimat│toare, │pe eticheta sau pe ambalajul
rezultate │umede rezultate │Penicillum │de carbo- │ca pro- │porcine │produsului:
din pro- │din producţia de │chrysogenum, │hidrati şi│teina │ │- Denumirea produsului: "Siloz
ductia de │penicilina, │tulpina │hidroli- │bruta: │ │ de miceliu rezultat din
antibio- │insilozate prin │ATCC48271 │zatele │min.7% │ │ producţia de penicilina"
tice prin │intermediul │ │acestora │ │ │- procentul de azot exprimat ca
fermen- │lactobacillus │ │ │ │ │ proteina bruta
tatie │brevis, │ │ │ │ │- procentul cenusa bruta
│plantarun, saKe, │ │ │ │ │- procentul de umiditate
│colenoid şi │ │ │ │ │- specia sau categoria de
│streptococcus │ │ │ │ │ animale
│lactis pentru │ │ │ │ │- numãr de autorizare
│inactivarea │ │ │ │ │ Specificaţii ce trebuie
│penicilinei şi │ │ │ │ │ inserate pe eticheta sau
│tratate termic │ │ │ │ │ ambalajul furajelor combinate;
│ │ │ │ │ │ Denumirea produsului: "Siloz
│ │ │ │ │ │ de miceliu obţinut din
│ │ │ │ │ │ producţia de penicilina"
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
2. Compuşi│ │ │ │ │ │
cu azot │ │ │ │ │ │
neproteic │ │ │ │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
2.1.Saruri𗈖.1.1 Lactat de │CH3CHOHCOONH4 │Zer │Azot │Rumega- │Specificaţii ce trebuie inserate
de amoniu │amoniu, produs │ │ │exprimat│toare, │pe eticheta sau ambalajul
│prin fermentatia │ │ │ca pro- │începând│produsului:
│cu Lactobacillus │ │ │teina │cu │- denumirea produsului "lactat
│bulgaricus │ │ │bruta: │varsta │ de amoniu obţinut prin
│ │ │ │min. 44%│intar- │ fermentaţie".
│ │ │ │ │carii │- procentul de azot exprimat ca
│ │ │ │ │ │ proteina bruta
│ │ │ │ │ │- procentul de cenusa bruta
│ │ │ │ │ │- procentul de umiditate,
│ │ │ │ │ │- specia sau categoria de
│ │ │ │ │ │ animale,
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │Specificaţii ce trebuie inseratã
│ │ │ │ │ │pe eticheta sau ambalajul
│ │ │ │ │ │furajelor combinate:
│ │ │ │ │ │- denumirea produsului "lactat
│ │ │ │ │ │ de amoniu obţinut prin
│ │ │ │ │ │ fermentaţiei
│ │ │ │ │ │- cantitatea de produs
│ │ │ │ │ │ continuta în furaj,
│ │ │ │ │ │- procentajul proteinei brute
│ │ │ │ │ │ totale furnizatã de azotul
│ │ │ │ │ │ neproteic
│ │ │ │ │ │- menţionarea, în
│ │ │ │ │ │ instrucţiunile de utilizare, a
│ │ │ │ │ │ nivelului total al azotului
│ │ │ │ │ │ neproteic ce nu trebuie sa fie
│ │ │ │ │ │ depãşit în ratia zilnica a
│ │ │ │ │ │ fiecãrei specii sau categorii
│ │ │ │ │ │ de animale.
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
𗈖.1.2 Acetat de │ CH3COONH4 │ - │Acetat │Rume- │Specificaţii ce trebuie inserate
│amoniu în soluţie│ │ │de │gatoare,│pe eticheta sau ambalajul
│apoasa │ │ │amoniu │începând│produsului:
│ │ │ │min.55% │cu │- denumirea produsului
│ │ │ │ │varsta │ "acetat de amoniu".
│ │ │ │ │intar- │- Procentul de azot
│ │ │ │ │carii │- Procentul de umiditate,
│ │ │ │ │ │- specia sau categoria de
│ │ │ │ │ │ animale.
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │Specificaţii ce trebuie inserate
│ │ │ │ │ │pe eticheta sau ambalajul
│ │ │ │ │ │furajelor combinate:
│ │ │ │ │ │- denumirea produsului
│ │ │ │ │ │ "acetat de amoniul"
│ │ │ │ │ │- cantitatea de produs
│ │ │ │ │ │ continuta în furaj,
│ │ │ │ │ │- procentul de proteina bruta
│ │ │ │ │ │ totalã furnizatã de azotul
│ │ │ │ │ │ neproteic
│ │ │ │ │ │- menţionarea în instrucţiunile
│ │ │ │ │ │ de utilizare, a nivelului
│ │ │ │ │ │ total al azotului neproteic
│ │ │ │ │ │ ce nu trebuie sa fie depãşit
│ │ │ │ │ │ în ratia zilnica a fiecãrei
│ │ │ │ │ │ specii sau categorii de
│ │ │ │ │ │ animale,
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
𗈖.1.3. Sulfat de │[NH(4)](2)SO(4│ - │Sulfat │Rumega- │Specificaţii ce trebuie inserate
│amoniu în soluţie│ │ │de │toare, │pe eticheta sau ambalajul
│apoasa │ │ │amoniu: │începând│produsului:
│ │ │ │min. 35%│cu │- Denumirea produsului: "sulfat
│ │ │ │ │varsta │ de amoniu"
│ │ │ │ │intar- │- procentul de azot
│ │ │ │ │carii │- procentul de umiditate,
│ │ │ │ │ │- specia de animale,
│ │ │ │ │ │- numãr de autorizare
│ │ │ │ │ │- în cazul rumegatoarelor
│ │ │ │ │ │ tinera, rata incorporata în
│ │ │ │ │ │ ratia zilnica nu trebuie sa
│ │ │ │ │ │ depãşeascã 0,5%
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │Specificaţii ce trebuie inserate
│ │ │ │ │ │pe eticheta sau ambalajul
│ │ │ │ │ │furajelor combinate:
│ │ │ │ │ │- denumirea produsului: "sulfat
│ │ │ │ │ │ de amoniu"
│ │ │ │ │ │- cantitatea de produs
│ │ │ │ │ │ continuta în furaj.
│ │ │ │ │ │- procentul de proteina bruta
│ │ │ │ │ │ totalã furnizatã de azotul
│ │ │ │ │ │ neproteic
│ │ │ │ │ │- menţionarea în instrucţiunile
│ │ │ │ │ │ de utilizare, a nivelului
│ │ │ │ │ │ total al azotului neproteic
│ │ │ │ │ │ care nu trebuie sa fie depãşit
│ │ │ │ │ │ în ratia zilnica a fiecãrei
│ │ │ │ │ │ specii sau categorii de
│ │ │ │ │ │ animale.
│ │ │ │ │ │- în cazul rumegatoarelor
│ │ │ │ │ │ ţinere, rata incorporata în
│ │ │ │ │ │ ratia zilnica nu trebuie sa
│ │ │ │ │ │ depãşeascã 0,5%
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
2.2. 𗈖.2.1 │Saruri de │Sucroza, │Azot │Rumega- │Specificaţii ce trebuie inserate
Subproduse│Subproduse │amoniu şi alţi│ melasa, │exprimat│toare, │pe eticheta sau ambalajul
rezultate │lichide │compuşi │produse │ca pro- │începând│ produsului:
din │concentrate │azotati │care │teina │cu │- Denumirea produsului
obţinerea │rezultate la │ │conţin │bruta: │varsta │ "subproduse rezultate la
de │producerea de │ │amidon şi │min.48% │intar- │ producerea de acid L-
aminoacizi│acid L-glutamic │ │hidroli- │Umidi- │carii │ glutamic" în cazul produsului
prin │prin fermentarea │ │zatele │tate: │ │ de la pct. 2.2.1;
fermen- │cu │ │acestora │max.28% │ │ Denumirea produsului
tatie │Corynebacterium │ │ │ │ │ subproduse de L-lizina" în
│melassecola │ │ │ │ │ cazul produsului de la pct.
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┤ 2.2.2.
│ 2.2.2. │Saruri de │Sucroza, │Azot │Rumega- │
│Subproduse │amoniu şi │meleasa, │exprimat│toare, │- procentul de azot exprimat
│lichide │alţi compuşi │produse │ca pro- │începând│ ca proteina bruta,
│concentrate │azotati │care │teina │cu │- procentul de cenusa bruta.
│rezultate la │ │conţin │bruta: │varsta │- procentul de umiditate,
│producerea de │ │amidon şi │min.45% │intar- │- specia sau categoria de
│monohidroclorit │ │hidroli- │ │carii │ animale
│de L- lizina din │ │zatele │ │ │- numãr de autorizare
│fermentarea cu │ │acestora │ │ │Specificaţii ce trebuie inserate
│Brevi-bacterium │ │ │ │ │pe eticheta sau ambalajul
│lacto-fermentum │ │ │ │ │furajelor combinate:
│ │ │ │ │ │- procentul de proteina bruta
│ │ │ │ │ │ totalã furnizatã de azotul
│ │ │ │ │ │ neproteic
│ │ │ │ │ │- menţionarea în
│ │ │ │ │ │ instrucţiunile de utilizare, a
│ │ │ │ │ │ nivelului total al azotului
│ │ │ │ │ │ neproteic care nu trebuie sa
│ │ │ │ │ │ fie depãşit în ratia zilnica a
│ │ │ │ │ │ fiecãrei specii sau categorii
│ │ │ │ │ │ de animale.
──────────┴─────────────────┴──────────────┴──────────┴────────┴────────┴────────────────────────────────
Observaţii: Conţinutul stabilit sau ce urmeazã sa fie declarat în concordanta cu coloanele 5 şi 7
se referã la produsul ca atare.