Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 143 din 21 iunie 2006  pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind anumite produse utilizate in nutritia animalelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 143 din 21 iunie 2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind anumite produse utilizate in nutritia animalelor

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 630 din 21 iulie 2006
ORDIN nr. 143 din 21 iunie 2006
pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind anumite produse utilizate în nutritia animalelor
EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARĂ? VETERINARA ŞI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 630 din 21 iulie 2006

Vazand Referatul de aprobare nr. 24.163 din 13 iunie 2006, întocmit de Direcţia generalã sanitarã veterinara din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor,
având în vedere prevederile <>art. 10 lit b) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul art. 3 alin. (3) şi al <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Norma sanitarã veterinara privind anumite produse utilizate în nutritia animalelor, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor, institutele veterinare centrale şi direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
(1) La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abroga <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 616/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare referitoare la unele produse utilizate pentru nutritia animalelor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 145 din 6 martie 2003.
(2) De la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, referirile fãcute la ordinul menţionat la alin. (1) se vor considera ca fiind referiri la prezentul ordin.
ART. 4
Prezentul ordin transpune Directiva Comisiei nr. 82/471/CEE privind anumite produse utilizate în nutritia animalelor, publicatã în Jurnalul Oficial al Comunitãţilor Europene (JOCE) nr. L. 213 din 21 iulie 1982, p. 8, asa cum a fost amendata ultima data de Directiva Comisiei 2004/116/CE , publicatã în Jurnalul Oficial al Comunitãţii Europene (JOCE) nr. L 379 din 24 decembrie 2004, p. 81.
ART. 5
Art. 6 şi 8 din norma sanitarã veterinara ce constituie anexa la prezentul ordin vor intra în vigoare la data aderãrii României la Uniunea Europeanã.
ART. 6
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 30 de zile de la publicare.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor,
Marian Avram

Bucureşti, 21 iunie 2006.
Nr. 143.

ANEXA

NORMA SANITARÃ VETERINARA
privind anumite produse utilizate în nutritia animalelor

ART. 1
(1) Prezenta norma sanitarã veterinara se aplica produselor care constituie surse directe sau indirecte de proteine, sunt fabricate prin anumite procese tehnologice şi care sunt puse în circulaţie pe teritoriul României ca furaje sau în furaje.
(2) Prezenta norma sanitarã veterinara se aplica, fãrã a se aduce atingere prevederilor legale în vigoare, pentru:
a) aditivii din furaje;
b) fixarea nivelurilor maxime pentru substantele şi produsele nedorite din furaje;
c) fixarea nivelurilor maxime pentru reziduuri de pesticide în produsele destinate consumului uman sau pentru nutritia animala;
d) comercializarea furajelor combinate;
e) microorganismele patogene din furaje;
f) furajele folosite în scopuri nutritionale speciale;
g) circulaţia materiilor furajere.
(3) Prezenta norma sanitarã veterinara nu se aplica produselor care constituie surse directe sau indirecte de proteine care sunt reglementate de Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 1.829/2003/CE privind alimentele şi furajele modificate genetic.
ART. 2
Definiţiile prevãzute de art. 2 al Normei sanitare veterinare şi pentru siguranta alimentelor cu privire la aditivii utilizaţi în nutritia animalelor, aprobatã prin Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor nr. 33/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 236 din 16 martie 2006, ce transpune în legislaţia nationala Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 1.831/2003 (CE) , se aplica şi prezentei norme sanitare veterinare.
ART. 3
(1) Furajele care aparţin uneia dintre grupele de produse cuprinse în anexa la prezenta norma sanitarã veterinara sau care conţin astfel de produse pot fi comercializate numai dacã:
a) produsul în cauza apare în anexa la prezenta norma sanitarã veterinara;
b) sunt îndeplinite toate condiţiile stabilite de prezenta norma sanitarã veterinara.
(2) Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor poate, în scopuri experimentale sau ştiinţifice, sa prevadã derogãri de la prevederile alin. (1), cu condiţia sa se efectueze o inspecţie oficialã adecvatã.
(3) Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor poate dispune ca produsele la care se referã cap. I.1.a) din anexa la Norma sanitarã veterinara ce stabileşte condiţiile şi modalitãţile pentru aprobarea şi înregistrarea unor întreprinderi şi intermediari ce opereazã în sectorul nutritiei animalelor, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 505/2003 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 673 şi nr. 673 bis din 23 septembrie 2003, ce transpune în legislaţia nationala Directiva Consiliului 95/69/CEE , sa fie puse în circulaţie numai de întreprinderi sau intermediari care îndeplinesc condiţiile stabilite de art. 2 sau, dacã este cazul, de art. 3 din aceeaşi norma sanitarã veterinara.
(4) Prevederile alin. (3) se aplica fãrã a se prejudicia art. 4 alin. (2) din norma sanitarã veterinara aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 505/2003 .
ART. 4
(1) Prin derogare de la art. 3 alin. (1), pana când este luatã o decizie în conformitate cu procedura comunitara, Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor poate menţine:
a) autorizaţiile acordate pe teritoriul României înainte de data aplicãrii prezentei norme sanitare veterinare, privind produsele care nu sunt cuprinse în baza grupãrilor de produse indicate de anexa la prezenta norma sanitarã veterinara, cu excepţia produselor obţinute din varietatile fungilor de Candida şi cultivate pe n-alkani;
b) autorizaţiile acordate pe teritoriul României înainte de aplicarea prezentei norme sanitare veterinare, privind, pe de o parte, produse obţinute din varietati de fungi Candida şi cultivate pe n-alkani şi, pe de alta parte, produse cuprinse în secţiunea 1.2.1 din anexa la prezenta norma sanitarã veterinara, şi care îndeplinesc cerinţe ce diferã de cele stabilite de aceasta.
(2) Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor trebuie sa trimitã statelor membre ale Uniunii Europene şi Comisiei Europene lista produselor permise pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile alin. (1).
ART. 5
(1) Fãrã a se prejudicia prevederile de etichetare aplicabile furajelor simple şi combinate, Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor poate decide ca produsele cuprinse în anexa la prezenta norma sanitarã veterinara sa poatã fi comercializate ca furaje sau încorporate în furaje numai dacã apar pe ambalaj, pe container sau pe o eticheta ataşatã la acestea toate detaliile stabilite de anexa la prezenta norma sanitarã veterinara.
(2) Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor poate decide ca pentru materialul comercializat în vrac detaliile la care se referã alin. (1) sa fie menţionate într-un document de însoţire.
ART. 6
(1) Pentru a se asigura ca produsele la care se referã secţiunile 1.1 şi 1.2 din anexa la prezenta norma sanitarã veterinara sunt în conformitate cu principiile Uniunii Europene, Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor trimite oficial statelor membre ale Uniunii Europene şi Comisiei Europene un dosar întocmit în conformitate cu procedura comunitara.
(2) Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor, ca deţinãtoare a dosarului la care se referã alin. (1), trebuie sa se asigure ca informaţiile, a cãror dezvaluire ar putea afecta drepturile de proprietate industriala sau comercialã, sunt pãstrate confidenţial. Secretul industrial sau comercial nu se aplica pentru numele şi compozitia produsului şi pentru orice informaţie cu privire la substratul şi microorganismul utilizat, pentru proprietãţile fizico-chimice şi biologice ale produsului, pentru interpretarea datelor farmacologice, toxicologice şi ecotoxicologice şi metodelor analitice pentru monitorizarea produsului în compozitia furajului.
ART. 7
Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor poate decide suspendarea sau restrictionarea temporarã a aplicãrii prevederilor prezentei norme sanitare veterinare pe teritoriul României dacã pe baza unor rapoarte sau unei evaluãri noi a datelor existente constata ca produsele cuprinse în anexa la prezenta norma sanitarã veterinara sau ca utilizarea acestora reprezintã un pericol pentru sãnãtatea publica ori a animalelor. Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor informeazã de îndatã celelalte state membre ale Uniunii Europene şi Comisia Europeanã despre aceasta mãsura, prezentând motivele pentru aceasta decizie.
ART. 8
Cu privire la comerţul dintre statele membre ale Uniunii Europene, detaliile la care se referã art. 5 trebuie furnizate în cel puţin una dintre limbile oficiale ale tarii de destinaţie.
ART. 9
Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor se asigura ca, în ceea ce priveşte prezenta şi etichetarea produselor enumerate de anexa la prezenta norma sanitarã veterinara, furajele care se conformeazã prevederilor prezentei norme sanitare veterinare sunt supuse numai restrictiilor de comercializare conţinute de aceasta.
ART. 10
Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor trebuie sa se asigure ca produsele de origine animala nu sunt supuse nici unei restrictii de comercializare, ca rezultat al aplicãrii prezentei norme sanitare veterinare.
ART. 11
Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor trebuie sa ia mãsurile necesare pentru a se asigura ca este monitorizata oficial conformitatea furajelor cu cerinţele prezentei norme sanitare veterinare, cel puţin prin prelevarea de probe în timpul comercializãrii.
ART. 12
Prezenta norma sanitarã veterinara nu se aplica furajelor pentru care s-a dovedit, prin cel puţin o informaţie relevanta, ca sunt destinate pentru export cãtre tari terţe.
ART. 13
Anexa face parte integrantã din prezenta norma sanitarã veterinara.

ANEXA
-----
la norma sanitarã veterinara
----------------------------





──────────┬─────────────────┬──────────────┬──────────┬────────┬────────┬────────────────────────────────
1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
Denumire │Denumirea │Specificaţia │Substratul│Caracte-│Speciile│ Prevederi speciale
a grupei │produsului │principiului │de cultura│risti- │de │
de produs │şi formula │nutritiv sau │(specifi- │cile │animale │
│chimica │identitatea │catii, │compozi-│ │
│ │micro- │dacã este │tiei pro│ │
│ │organismului │cazul) │dusului │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.Proteine│ │ │ │ │ │
obţinute │ │ │ │ │ │
din urma- │ │ │ │ │ │
toarele │ │ │ │ │ │
grupuri │ │ │ │ │ │
de micro- │ │ │ │ │ │
organisme │ │ │ │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.1. Bac- │ │ │ │ │ │
terii │ │ │ │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.1.1. 𗈕.1.1.1. Produs │Methylophilus │Metanol │-proteina-porcine│Specificaţii ce trebuie inserate
Bacterii │proteic de │methylotrophus│ │bruta │- viţei │pe eticheta sau pe ambalajul
cultivate │fermentaţie │Tulpina NCIB │ │min. 68%│- pãsãri│produsului:
pe metanol│obţinut din 󧓒.515 │ │-indice │- peşti │- denumirea produsului
│cultura de │ │ │de │ │- procentul de proteina bruta
│Methylophilus │ │ │reflexie│ │- procentul de grãsimi brute,
│methylotrophus │ │ │󖾦 │ │- procentul de umiditate,
│pe metanol │ │ │ │ │- instrucţiuni pentru utilizare,
│ │ │ │ │ │- menţiunea: "A sa evita
│ │ │ │ │ │ inhalarea"
│ │ │ │ │ │- numãrul de autorizare
│ │ │ │ │ │ Specificaţii ce trebuie
│ │ │ │ │ │ inserate pe eticheta sau pe
│ │ │ │ │ │ ambalajul furajelor combinate:
│ │ │ │ │ │- cantitatea de produs
│ │ │ │ │ │ continuta în furaj
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
│ │ │Gaz │ │ │
1.1.2 𗈕.1.2.1 produs │Methylococus │ natural: │Proteina│- porci │Specificaţii ce trebuie inserate
Bacterii │proteic rezultat │capsulatus │(aprox.91%│bruta: │pentru │pe eticheta sau pe ambalajul
cultivate │prin fermentaţie │(Bath) Tulpina│metan, 5% │min.65% │ingra- │produsului:
în atmos- │în atmosfera de │NCIMB 11132 │etan,2% │ │sare de │Denumirea produsului: "produs
fera de │gaz natural din │Alcaligenes │propan, │ │la 25 la│proteic de fermentaţie din gaz
gaz │cultura de: │acidovorans 𗈔,5% │ 󧔄 kg │natural, obţinut din cultura de
natural │Methylococus │Tulpina NCIMB │Izobutan, │ │- viţei │Methylococus capsulatus
│capsulatus � Bacillus𗈔,5% │ │cu o │(Bath). Alcaligenes
│(Bath), │brevis Tulpina│n-butan, │ │greutate│acidovorans, Bacillus brevis et
│Alcaligenes │NCIMB 13288 𗈕% alte │ │󖿄 kg │Bacilus firmus."
│acidovorans, │Bacillus │compo- │ │-salmo- │- procentul de proteina bruta
│Bacillus brevis │firmus │nente), │ │ nide │- procentul de cenusa bruta
│şi Bacillus │Tulpina NCIMB │saruri │ │ │- procentul de grasime bruta
│firmus, şi celule� │minerale │ │ │- procentul de umiditate
│care au fost │ │de amoniu │ │ │- instrucţiuni de utilizare
│distruse │ │ │ │ │- rata de încorporare maxima în
│ │ │ │ │ │ furaj este de:
│ │ │ │ │ │- 8% pentru porcine pentru
│ │ │ │ │ │ ingrasare
│ │ │ │ │ │- 8% pentru viţei
│ │ │ │ │ │- 19% pentru salmonide (apa
│ │ │ │ │ │ dulce)
│ │ │ │ │ │- 33% pentru salmonide (apa
│ │ │ │ │ │ sarata)
│ │ │ │ │ │- menţiunea : "A se evita
│ │ │ │ │ │ inhalarea"
│ │ │ │ │ │- numãr de autorizare
│ │ │ │ │ │- specificaţii ce trebuie
│ │ │ │ │ │ inserate pe eticheta sau pe
│ │ │ │ │ │ ambalajul furajelor combinate:
│ │ │ │ │ │- Denumirea produsului:
│ │ │ │ │ │- Produs proteic obţinut prin
│ │ │ │ │ │ fermentaţie bacteriana în
│ │ │ │ │ │ atmosfera de gaz natural"
│ │ │ │ │ │- cantitatea de produs continuta
│ │ │ │ │ │ în furaj.
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.2. │ │ │ │ │ │
Drojdii │ │ │ │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.2.1. │Toate drojdiile: │Saccharomyces │Melasa, │ - │Toate │ -
Drojdii │- obţinute din │cerevisiae, │reziduuri │ │speciile│
cultivate │microorganisme │Saccharomyces │de disti- │ │ de │
pe sub- │şi substraturi │carisbergi- │lerie, │ │animale │
straturi │cuprinse în │ensis, Kluy- │cereale şi│ │ │
de origine│coloanele 3 şi │veromyces │produse │ │ │
animala │respectiv 4 │lactis, │care │ │ │
sau │- celule care au │Kluyveromyces │conţin │ │ │
vegetala │fost distruse │fragilis │amidon, │ │ │
│ │ │suc de │ │ │
│ │ │fructe, │ │ │
│ │ │zer, │ │ │
│ │ │aditiv │ │ │
│ │ │lactic, │ │ │
│ │ │fibre │ │ │
│ │ │vegetale │ │ │
│ │ │hidro- │ │ │
│ │ │lizate │ │ │
│ ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┤
│ │Candida │Melasa, │Materie │Porci │
│ │guilliermondil│reziduuri │uscata │pentru │
│ │ │de disti- │minim │ingrasat│
│ │ │lerie, 󧓘% │ │
│ │ │cereale şi│ │ │
│ │ │produse │ │ │
│ │ │care │ │ │
│ │ │conţin │ │ │
│ │ │amidon, │ │ │
│ │ │suc de │ │ │
│ │ │fructe, │ │ │
│ │ │zer, │ │ │
│ │ │aditiv │ │ │
│ │ │lactic, │ │ │
│ │ │fibre │ │ │
│ │ │vegetale │ │ │
│ │ │hidro- │ │ │
│ │ │lizate │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.2.2. │ - │ - │ - │ - │ - │ -
Drojdii │ │ │ │ │ │
cultivate │ │ │ │ │ │
pe sub- │ │ │ │ │ │
straturi │ │ │ │ │ │
altele │ │ │ │ │ │
decât │ │ │ │ │ │
cele │ │ │ │ │ │
prezentate│ │ │ │ │ │
la 1.2.1 │ │ │ │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.3 Alge │ - │ - │ - │ - │ - │ -
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.4.Fungi │ │ │ │ │ │
inferiori │ │ │ │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
1.4.1. 𗈕.4.1.1 Miceliu, │Compuşi │Surse │Azot │Rumega- │Specificaţii ce trebuie inserate
Subproduse│subproduse │azotati │diferite │exprimat│toare, │pe eticheta sau pe ambalajul
rezultate │umede rezultate │Penicillum │de carbo- │ca pro- │porcine │produsului:
din pro- │din producţia de │chrysogenum, │hidrati şi│teina │ │- Denumirea produsului: "Siloz
ductia de │penicilina, │tulpina │hidroli- │bruta: │ │ de miceliu rezultat din
antibio- │insilozate prin │ATCC48271 │zatele │min.7% │ │ producţia de penicilina"
tice prin │intermediul │ │acestora │ │ │- procentul de azot exprimat ca
fermen- │lactobacillus │ │ │ │ │ proteina bruta
tatie │brevis, │ │ │ │ │- procentul cenusa bruta
│plantarun, saKe, │ │ │ │ │- procentul de umiditate
│colenoid şi │ │ │ │ │- specia sau categoria de
│streptococcus │ │ │ │ │ animale
│lactis pentru │ │ │ │ │- numãr de autorizare
│inactivarea │ │ │ │ │ Specificaţii ce trebuie
│penicilinei şi │ │ │ │ │ inserate pe eticheta sau
│tratate termic │ │ │ │ │ ambalajul furajelor combinate;
│ │ │ │ │ │ Denumirea produsului: "Siloz
│ │ │ │ │ │ de miceliu obţinut din
│ │ │ │ │ │ producţia de penicilina"
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
2. Compuşi│ │ │ │ │ │
cu azot │ │ │ │ │ │
neproteic │ │ │ │ │ │
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
2.1.Saruri𗈖.1.1 Lactat de │CH3CHOHCOONH4 │Zer │Azot │Rumega- │Specificaţii ce trebuie inserate
de amoniu │amoniu, produs │ │ │exprimat│toare, │pe eticheta sau ambalajul
│prin fermentatia │ │ │ca pro- │începând│produsului:
│cu Lactobacillus │ │ │teina │cu │- denumirea produsului "lactat
│bulgaricus │ │ │bruta: │varsta │ de amoniu obţinut prin
│ │ │ │min. 44%│intar- │ fermentaţie".
│ │ │ │ │carii │- procentul de azot exprimat ca
│ │ │ │ │ │ proteina bruta
│ │ │ │ │ │- procentul de cenusa bruta
│ │ │ │ │ │- procentul de umiditate,
│ │ │ │ │ │- specia sau categoria de
│ │ │ │ │ │ animale,
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │Specificaţii ce trebuie inseratã
│ │ │ │ │ │pe eticheta sau ambalajul
│ │ │ │ │ │furajelor combinate:
│ │ │ │ │ │- denumirea produsului "lactat
│ │ │ │ │ │ de amoniu obţinut prin
│ │ │ │ │ │ fermentaţiei
│ │ │ │ │ │- cantitatea de produs
│ │ │ │ │ │ continuta în furaj,
│ │ │ │ │ │- procentajul proteinei brute
│ │ │ │ │ │ totale furnizatã de azotul
│ │ │ │ │ │ neproteic
│ │ │ │ │ │- menţionarea, în
│ │ │ │ │ │ instrucţiunile de utilizare, a
│ │ │ │ │ │ nivelului total al azotului
│ │ │ │ │ │ neproteic ce nu trebuie sa fie
│ │ │ │ │ │ depãşit în ratia zilnica a
│ │ │ │ │ │ fiecãrei specii sau categorii
│ │ │ │ │ │ de animale.
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
𗈖.1.2 Acetat de │ CH3COONH4 │ - │Acetat │Rume- │Specificaţii ce trebuie inserate
│amoniu în soluţie│ │ │de │gatoare,│pe eticheta sau ambalajul
│apoasa │ │ │amoniu │începând│produsului:
│ │ │ │min.55% │cu │- denumirea produsului
│ │ │ │ │varsta │ "acetat de amoniu".
│ │ │ │ │intar- │- Procentul de azot
│ │ │ │ │carii │- Procentul de umiditate,
│ │ │ │ │ │- specia sau categoria de
│ │ │ │ │ │ animale.
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │Specificaţii ce trebuie inserate
│ │ │ │ │ │pe eticheta sau ambalajul
│ │ │ │ │ │furajelor combinate:
│ │ │ │ │ │- denumirea produsului
│ │ │ │ │ │ "acetat de amoniul"
│ │ │ │ │ │- cantitatea de produs
│ │ │ │ │ │ continuta în furaj,
│ │ │ │ │ │- procentul de proteina bruta
│ │ │ │ │ │ totalã furnizatã de azotul
│ │ │ │ │ │ neproteic
│ │ │ │ │ │- menţionarea în instrucţiunile
│ │ │ │ │ │ de utilizare, a nivelului
│ │ │ │ │ │ total al azotului neproteic
│ │ │ │ │ │ ce nu trebuie sa fie depãşit
│ │ │ │ │ │ în ratia zilnica a fiecãrei
│ │ │ │ │ │ specii sau categorii de
│ │ │ │ │ │ animale,
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
𗈖.1.3. Sulfat de │[NH(4)](2)SO(4│ - │Sulfat │Rumega- │Specificaţii ce trebuie inserate
│amoniu în soluţie│ │ │de │toare, │pe eticheta sau ambalajul
│apoasa │ │ │amoniu: │începând│produsului:
│ │ │ │min. 35%│cu │- Denumirea produsului: "sulfat
│ │ │ │ │varsta │ de amoniu"
│ │ │ │ │intar- │- procentul de azot
│ │ │ │ │carii │- procentul de umiditate,
│ │ │ │ │ │- specia de animale,
│ │ │ │ │ │- numãr de autorizare
│ │ │ │ │ │- în cazul rumegatoarelor
│ │ │ │ │ │ tinera, rata incorporata în
│ │ │ │ │ │ ratia zilnica nu trebuie sa
│ │ │ │ │ │ depãşeascã 0,5%
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │Specificaţii ce trebuie inserate
│ │ │ │ │ │pe eticheta sau ambalajul
│ │ │ │ │ │furajelor combinate:
│ │ │ │ │ │- denumirea produsului: "sulfat
│ │ │ │ │ │ de amoniu"
│ │ │ │ │ │- cantitatea de produs
│ │ │ │ │ │ continuta în furaj.
│ │ │ │ │ │- procentul de proteina bruta
│ │ │ │ │ │ totalã furnizatã de azotul
│ │ │ │ │ │ neproteic
│ │ │ │ │ │- menţionarea în instrucţiunile
│ │ │ │ │ │ de utilizare, a nivelului
│ │ │ │ │ │ total al azotului neproteic
│ │ │ │ │ │ care nu trebuie sa fie depãşit
│ │ │ │ │ │ în ratia zilnica a fiecãrei
│ │ │ │ │ │ specii sau categorii de
│ │ │ │ │ │ animale.
│ │ │ │ │ │- în cazul rumegatoarelor
│ │ │ │ │ │ ţinere, rata incorporata în
│ │ │ │ │ │ ratia zilnica nu trebuie sa
│ │ │ │ │ │ depãşeascã 0,5%
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────────────────────────
2.2. 𗈖.2.1 │Saruri de │Sucroza, │Azot │Rumega- │Specificaţii ce trebuie inserate
Subproduse│Subproduse │amoniu şi alţi│ melasa, │exprimat│toare, │pe eticheta sau ambalajul
rezultate │lichide │compuşi │produse │ca pro- │începând│ produsului:
din │concentrate │azotati │care │teina │cu │- Denumirea produsului
obţinerea │rezultate la │ │conţin │bruta: │varsta │ "subproduse rezultate la
de │producerea de │ │amidon şi │min.48% │intar- │ producerea de acid L-
aminoacizi│acid L-glutamic │ │hidroli- │Umidi- │carii │ glutamic" în cazul produsului
prin │prin fermentarea │ │zatele │tate: │ │ de la pct. 2.2.1;
fermen- │cu │ │acestora │max.28% │ │ Denumirea produsului
tatie │Corynebacterium │ │ │ │ │ subproduse de L-lizina" în
│melassecola │ │ │ │ │ cazul produsului de la pct.
──────────┼─────────────────┼──────────────┼──────────┼────────┼────────┤ 2.2.2.
│ 2.2.2. │Saruri de │Sucroza, │Azot │Rumega- │
│Subproduse │amoniu şi │meleasa, │exprimat│toare, │- procentul de azot exprimat
│lichide │alţi compuşi │produse │ca pro- │începând│ ca proteina bruta,
│concentrate │azotati │care │teina │cu │- procentul de cenusa bruta.
│rezultate la │ │conţin │bruta: │varsta │- procentul de umiditate,
│producerea de │ │amidon şi │min.45% │intar- │- specia sau categoria de
│monohidroclorit │ │hidroli- │ │carii │ animale
│de L- lizina din │ │zatele │ │ │- numãr de autorizare
│fermentarea cu │ │acestora │ │ │Specificaţii ce trebuie inserate
│Brevi-bacterium │ │ │ │ │pe eticheta sau ambalajul
│lacto-fermentum │ │ │ │ │furajelor combinate:
│ │ │ │ │ │- procentul de proteina bruta
│ │ │ │ │ │ totalã furnizatã de azotul
│ │ │ │ │ │ neproteic
│ │ │ │ │ │- menţionarea în
│ │ │ │ │ │ instrucţiunile de utilizare, a
│ │ │ │ │ │ nivelului total al azotului
│ │ │ │ │ │ neproteic care nu trebuie sa
│ │ │ │ │ │ fie depãşit în ratia zilnica a
│ │ │ │ │ │ fiecãrei specii sau categorii
│ │ │ │ │ │ de animale.
──────────┴─────────────────┴──────────────┴──────────┴────────┴────────┴────────────────────────────────

Observaţii: Conţinutul stabilit sau ce urmeazã sa fie declarat în concordanta cu coloanele 5 şi 7
se referã la produsul ca atare.


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016