Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 14 din 11 martie 2015  pentru aprobarea Metodologiei privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale şi pentru titularii licenţelor de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 14 din 11 martie 2015 pentru aprobarea Metodologiei privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale şi pentru titularii licenţelor de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale

EMITENT: AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 181 din 17 martie 2015

    Având în vedere prevederile art. 130 alin. (1) lit. j), ale art. 140 alin. (2) lit. a)-c) şi ale art. 143 alin. (1) lit. q) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 16 din Legea nr. 346/2007 privind măsuri pentru asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale,
    în temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. c) şi ale art. 10 alin. (1) lit. q) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012,

    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite următorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobă Metodologia privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale şi pentru titularii licenţelor de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 2
    Titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale şi titularii licenţelor de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale îşi îndeplinesc obligaţiile privind constituirea stocului minim de gaze naturale prin:
    a) înmagazinarea gazelor naturale în nume propriu, prin încheierea de contracte de înmagazinare subterană a gazelor naturale cu unul dintre titularii licenţei de operare a sistemelor de înmagazinare subterană a gazelor naturale; şi/sau
    b) încheierea de contracte de achiziţie a gazelor naturale destinate îndeplinirii obligaţiei de constituire a stocului minim, ce au ca obiect cantităţi aflate în depozitele de înmagazinare subterană a gazelor naturale la data de 31 octombrie a fiecărui an, înmagazinate de un alt titular al unei licenţe de furnizare de gaze naturale.
    ART. 3
    Titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale, titularii licenţelor de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale, precum şi direcţiile de specialitate din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. 4
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 4/2013 pentru aprobarea Metodologiei privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare şi a nivelului stocului de gaze naturale pentru titularul licenţei de operare a Sistemului naţional de transport al gazelor naturale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 95 din 15 februarie 2013.
    ART. 5
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                     Preşedintele Autorităţii Naţionale de
                       Reglementare în Domeniul Energiei,
                                Niculae Havrileţ

    Bucureşti, 11 martie 2015.
    Nr. 14.


    ANEXĂ

                                  METODOLOGIE
             privind determinarea anuală a nivelului stocului minim
                de gaze naturale pentru titularii licenţelor de
                 furnizare de gaze naturale şi pentru titularii
                     licenţelor de operare a sistemelor de
                         transport al gazelor naturale

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    Prezenta metodologie are ca scop stabilirea modalităţii în care se determină anual nivelul:
    a) stocului minim de gaze naturale, pentru titularii licenţei de furnizare de gaze naturale care au în portofoliu clienţi finali, pe care aceştia au obligaţia să îl constituie în depozitele de înmagazinare subterană în fiecare an, astfel încât să fie asigurată siguranţa şi continuitatea aprovizionării cu gaze naturale a clienţilor finali;
    b) stocului minim de gaze naturale, pentru titularii licenţelor de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale, pe care aceştia au obligaţia să îl constituie în depozitele de înmagazinare subterană, în vederea asigurării echilibrului fizic al sistemelor de transport al gazelor naturale în perioada sezonului rece.
    ART. 2
    Prezenta metodologie se aplică titularilor licenţelor de furnizare de gaze naturale care asigură aprovizionarea cu gaze naturale a clienţilor finali şi titularilor licenţelor de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale.

    CAP. II
    Determinarea nivelului stocului minim de gaze naturale aferent titularilor licenţelor de furnizare de gaze naturale

    ART. 3
    Pentru siguranţa aprovizionării cu gaze naturale a clienţilor finali, titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale au obligaţia de a constitui în depozitele de înmagazinare subterană un stoc minim de gaze naturale, în fiecare an "n", până la data de 31 octombrie inclusiv.
    ART. 4
    (1) Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei determină anual nivelul stocului minim naţional de gaze naturale, stabileşte obligaţiile de constituire a stocului minim de gaze naturale ce revin fiecărui titular de licenţă de furnizare de gaze naturale şi monitorizează şi verifică îndeplinirea obligaţiei de constituire a stocului minim de gaze naturale de către aceştia, conform unei proceduri interne.
    (2) Stocul de gaze naturale se exprimă în MWh şi se stabileşte pentru fiecare titular al licenţei de furnizare de gaze naturale, în baza cantităţilor de gaze naturale efectiv furnizate fiecărei categorii de clienţi finali din portofoliul propriu, în anul anterior celui pentru care se stabileşte stocul de gaze naturale.
    ART. 5
    La determinarea nivelului stocului minim naţional de gaze naturale care urmează a fi constituit în anul "n" şi a defalcării acestuia pe fiecare titular al licenţei de furnizare de gaze naturale şi pe fiecare categorie de clienţi finali, se iau în considerare următoarele elemente:
    a) consumul de gaze naturale înregistrat la nivel naţional în perioada 1 octombrie anul "n-2" - 31 martie anul "n-1", defalcat pe următoarele categorii de clienţi finali: clienţi casnici, producători de energie termică, numai pentru cantităţile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinate consumului populaţiei, şi clienţi noncasnici;
    b) consumul de gaze naturale înregistrat la nivel naţional în perioada 1 aprilie anul "n-1" - 30 septembrie anul "n-1", defalcat pe categoriile de clienţi finali menţionate la lit. a);
    c) cantităţile de gaze naturale efectiv livrate de către titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale către clienţii finali din portofoliul propriu în anul "n-1", defalcate pe categoriile de clienţi finali menţionate la lit. a);
    d) procentul corespunzător ponderii consumului fiecărei categorii de clienţi finali menţionate la lit. a) din portofoliul fiecărui titular al licenţei de furnizare de gaze naturale în consumul naţional total al categoriei respective de clienţi finali în anul "n-1".
    ART. 6
    (1) Nivelul stocului minim naţional de gaze naturale ce urmează a fi constituit în anul "n" se stabileşte astfel încât să fie echivalent cu cel puţin 25% din consumul total de gaze naturale al clienţilor finali înregistrat în perioada 1 octombrie anul "n-2" - 31 martie anul "n-1".
    (2) Stocul minim naţional de gaze naturale determinat conform prevederilor alin. (1) va fi defalcat pe categoriile de clienţi finali menţionate la art. 5 lit. a) în funcţie de ponderea creşterii consumului de gaze naturale al fiecărei categorii de clienţi finali în perioada 1 octombrie anul "n-2" - 31 martie anul "n-1" faţă de consumul aceleiaşi categorii înregistrat în perioada 1 aprilie anul "n-1" - 30 septembrie anul "n-1" în creşterea consumului total de gaze naturale al clienţilor finali înregistrată în aceeaşi perioadă.
    (3) Stocul minim naţional de gaze naturale aferent fiecărei categorii de clienţi finali prevăzute la art. 5 lit. a) se determină după formula:

                 Q Q
                  extC/PET/NC - injC/PET/NC
S = S * ─────────────────────────────,
 C/PET/NC T Q - Q
                         Text Tinj

    unde:
    S
     C/PET/NC - stocul de gaze naturale corespunzător fiecărei categorii de
                clienţi finali prevăzute la art. 5 lit. a);

    S
     T - stocul minim total de gaze naturale;

    Q
     extC/PET/NC - cantitatea de gaze naturale consumată în perioada
     1 octombrie anul "n-2" - 31 martie anul "n-1", corespunzătoare fiecărei
     categorii de clienţi finali prevăzute la art. 5 lit. a);

    Q
     injC/PET/NC - cantitatea de gaze naturale consumată în perioada
     1 aprilie anul "n-1" - 30 septembrie anul "n-1", corespunzătoare
     fiecărei categorii de clienţi finali prevăzute la art. 5 lit. a);

    Q
     Text - cantitatea totală de gaze naturale consumată în perioada
     1 octombrie anul "n-2" - 31 martie anul "n-1";

    Q
     Tinj - cantitatea totală de gaze naturale consumată în perioada
     1 aprilie anul "n-1" - 30 septembrie anul "n-1".


    (4) Stocul minim de gaze naturale pe care fiecare titular al licenţei de furnizare de gaze naturale are obligaţia de a-l constitui pentru fiecare dintre categoriile de clienţi finali din portofoliul propriu se determină prin aplicarea procentului corespunzător fiecărei categorii de clienţi finali din portofoliul respectivului titular de licenţă de furnizare de gaze naturale, determinat în conformitate cu prevederile art. 5 lit. d), la stocul minim naţional aferent categoriei respective de clienţi finali, determinat în conformitate cu prevederile alin. (3).
    ART. 7
    (1) Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei publică pe pagina de internet proprie, până la data de 15 februarie a fiecărui an "n", nivelul stocului minim naţional de gaze naturale ce urmează a fi constituit în anul respectiv, defalcarea acestuia pe fiecare categorie de clienţi finali, precum şi lista iniţială privind stocul minim de gaze naturale pe care fiecare titular al licenţei de furnizare de gaze naturale are obligaţia de a-l constitui în depozitele de înmagazinare subterană până la data de 31 octombrie a anului "n" pentru fiecare categorie de clienţi finali din portofoliul acestuia.
    (2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), în anul 2015, data publicării nivelului stocului minim naţional de gaze naturale, a defalcării acestuia pe fiecare categorie de clienţi finali, precum şi a listei iniţiale privind stocul minim de gaze naturale aferent fiecărui titular al licenţei de furnizare de gaze naturale pentru fiecare categorie de clienţi finali din portofoliul acestuia este data de 1 aprilie 2015.
    (3) În termen de 10 zile de la data publicării listei iniţiale, fiecare titular al licenţei de furnizare de gaze naturale care, în perioada 1 ianuarie a anului "n-1" - 15 februarie a anului "n", a înregistrat încetarea unor contracte în derulare sau a încheiat contracte noi de furnizare cu clienţi finali are obligaţia să comunice aceste modificări Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, prin transmiterea, în format electronic - fişier Excel, şi pe suport hârtie, a unei situaţii centralizatoare, semnată de către reprezentantul legal al titularului de licenţă de furnizare de gaze naturale respectiv, întocmită în conformitate cu modelul prevăzut în anexa nr. 1, în vederea ajustării în consecinţă a nivelului stocului minim pe care acesta are obligaţia de a-l constitui.
    (4) În termen de 25 de zile de la termenul prevăzut la alin. (1), prin ordin al preşedintelui, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei stabileşte nivelul stocului minim de gaze naturale pe care fiecare titular al licenţei de furnizare de gaze naturale are obligaţia de a-l constitui în depozitele de înmagazinare subterană până la data de 31 octombrie a anului "n" pentru fiecare categorie de clienţi finali din portofoliul acestuia.
    (5) Ordinul prevăzut la alin. (4) se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se afişează pe pagina de internet a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, după publicarea acestuia în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    ART. 8
    (1) În vederea ajustării nivelurilor stocurilor minime de gaze naturale aferente titularilor licenţelor de furnizare de gaze naturale corespunzător modificării portofoliilor de clienţi finali ca urmare a exercitării, de către clienţii finali, cu excepţia clienţilor casnici, a dreptului de schimbare a furnizorului de gaze naturale sau ca urmare a încetării contractelor de furnizare de gaze naturale, titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale au obligaţia de a transmite Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei situaţii centralizatoare întocmite în conformitate cu modelul prevăzut în anexa nr. 1, în format electronic - fişier Excel, şi pe suport hârtie, semnate de către reprezentantul legal al titularilor de licenţă de furnizare de gaze naturale respectivi, după cum urmează:
    a) până la data de 15 iunie, situaţia centralizatoare aferentă modificărilor portofoliilor de clienţi finali în perioada cuprinsă între data publicării listei iniţiale privind stocul minim de gaze naturale aferent fiecărui titular de licenţă de furnizare de gaze naturale, prevăzută la art. 7 alin. (1), şi data de 31 mai;
    b) până la data de 15 septembrie, situaţia centralizatoare aferentă modificărilor portofoliilor de clienţi finali intervenite în perioada 1 iunie-31 august.
    (2) Pentru completarea corectă a situaţiilor centralizatoare prevăzute la alin. (1) şi a celor prevăzute la art. 7 alin. (3), titularii de licenţă de furnizare de gaze naturale care înregistrează ieşiri de clienţi finali din portofoliu, ca urmare a exercitării, de către clienţii finali, a dreptului de schimbare a furnizorului de gaze naturale, au obligaţia de a comunica noului furnizor datele referitoare la consumurile respectivilor clienţi finali în anul "n-1", precum şi datele referitoare la perioadele de consum din anul "n-1" ale acestora.
    (3) În cazul în care, în urma analizei situaţiilor centralizatoare transmise Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei de către titularii de licenţă de furnizare de gaze naturale în vederea recalculării obligaţiilor de constituire a stocului minim, sunt necesare clarificări sau justificări suplimentare, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei are dreptul de a solicita orice informaţii şi documente, titularii de licenţă de furnizare de gaze naturale având obligaţia de a răspunde în termen de 5 zile lucrătoare. În situaţia în care titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale nu răspund în termen solicitărilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, cantităţile pentru care s-au solicitat informaţii şi documente suplimentare nu vor fi luate în considerare în vederea recalculării obligaţiilor de constituire a stocului minim.
    (4) Obligaţiile de constituire a stocului minim aferente titularilor licenţelor de furnizare de gaze naturale care au comunicat, în conformitate cu prevederile alin. (1), modificări ale portofoliului de clienţi finali se recalculează pe baza informaţiilor din situaţiile centralizatoare înaintate Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei de către titularii de licenţă de furnizare de gaze naturale, validate în urma analizei şi verificării acestora, după cum urmează:
    a) se recalculează consumurile aferente categoriilor de clienţi finali din portofoliul titularului de licenţă de furnizare de gaze naturale respectiv din anul "n-1", cu luarea în considerare a creşterilor/scăderilor de consumuri determinate de modificările intervenite în portofoliul de clienţi finali ai acestuia în perioada pentru care au fost transmise situaţiile centralizatoare, şi se determină noile procente aferente ponderilor consumurilor astfel recalculate în consumurile naţionale totale ale categoriilor de clienţi finali respective din anul "n-1". Consumurile recalculate vor sta la baza unei eventuale ajustări ulterioare a nivelului stocului minim de gaze naturale aferent titularului de licenţă de furnizare de gaze naturale respectiv;
    b) se recalculează obligaţia de constituire a stocului minim aferentă titularului de licenţă de furnizare de gaze naturale respectiv prin aplicarea procentelor recalculate la stocurile minime naţionale aferente categoriilor respective de clienţi finali, determinate în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (3).
    (5) În termen de 15 zile lucrătoare de la datele prevăzute la alin. (1), Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei stabileşte, prin ordin al preşedintelui, noile obligaţii de constituire a stocului minim ce revin titularilor licenţelor de furnizare de gaze naturale care au comunicat modificări ale portofoliului de clienţi finali; ordinul se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se afişează pe pagina de internet a instituţiei după publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    CAP. III
    Determinarea stocului minim de gaze naturale aferent titularilor licenţelor de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale

    ART. 9
    Pentru asigurarea, în perioada sezonului rece, a echilibrului fizic al sistemelor de transport al gazelor naturale operate, titularii licenţelor de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale au obligaţia de a deţine în depozitele de înmagazinare subterană, la data de 31 octombrie a fiecărui an, un stoc minim de gaze naturale.
    ART. 10
    (1) În vederea stabilirii nivelului stocului minim de gaze naturale aferent anului "n", fiecare titular al licenţei de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale are obligaţia de a transmite anual către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, până la data de 15 februarie a anului "n", următoarele informaţii:
    a) cantitatea minimă de gaze naturale ce trebuie menţinută în sistemul de transport al gazelor naturale pentru a păstra parametrii funcţionali ai acestuia la nivelul limitei minime impuse de operarea sistemului de transport în condiţii de siguranţă şi eficienţă;
    b) cantitatea maximă de gaze naturale ce poate fi înregistrată la un moment dat în sistemul de transport al gazelor naturale fără afectarea limitei maxime impuse de operarea sistemului de transport în condiţii de siguranţă şi eficienţă;
    c) informaţii privind bilanţul zilnic al sistemului de transport al gazelor naturale în perioada 1 octombrie anul "n-2"- 31 martie anul "n-1" şi în perioada 1 octombrie anul "n-1"- 31 ianuarie anul "n", conform modelului prevăzut în anexa nr. 2;
    d) informaţii privind cantitatea de gaze naturale existentă în sistemul de transport al gazelor naturale la începutul zilei gaziere 1 octombrie anul "n-2" şi la începutul zilei gaziere 1 octombrie anul "n-1";
    e) informaţii privind utilizarea efectivă, în perioadele menţionate la lit. c), a cantităţilor aferente stocului minim constituit.
    (2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), în anul 2015, data transmiterii informaţiilor de către fiecare titular al licenţei de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale este data de 1 aprilie 2015.
    ART. 11
    Nivelul stocului minim de gaze naturale aferent anului "n" pe care fiecare titular al licenţei de operare a sistemului de transport al gazelor naturale are obligaţia de a-l constitui în depozitele de înmagazinare subterană a gazelor naturale se stabileşte astfel încât să fie egal cu suma maximă a deficitelor zilnice înregistrate timp de trei zile consecutive la nivelul sistemului de transport respectiv, în perioadele prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. c).
    ART. 12
    Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei stabileşte anual, în termenul prevăzut la art. 7 alin. (4), prin ordin al preşedintelui, nivelul stocului minim de gaze naturale pe care fiecare titular al licenţei de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale are obligaţia să îl constituie în depozitele de înmagazinare subterană până la data de 31 octombrie a anului "n"; ordinul se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se afişează pe pagina de internet a instituţiei după publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    ART. 13
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta metodologie.


    ANEXA 1
    la metodologie

           Situaţia centralizatoare a modificărilor portofoliului de
         clienţi finali ai titularului de licenţă de furnizare de gaze
        naturale Societatea Comercială ............ pentru recalcularea
          obligaţiei de constituire a stocului minim de gaze naturale
                              pentru anul .....


┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│CLIENŢI FINALI PRODUCĂTORI DE ENERGIE TERMICĂ, NUMAI PENTRU CANTITATEA DE GAZE NATURALE │
│DESTINATĂ PRODUCERII DE ENERGIE TERMICĂ PENTRU CONSUMUL POPULAŢIEI, IEŞIŢI DIN PORTOFOLIU │
├───────────┬───────────┬──────────────┬────────────┬────────────────────┬──────────────────┤
│ Denumirea │Motivaţie*)│Data încetării│ Denumirea │Cantitatea consumată│Perioada de consum│
│clientului │ │contractului │furnizorului│ de clientul final │a clientului final│
│ final │ │ vechi de │ nou │în anul "n-1" (MWh) │în anul "n-1"**) │
│ │ │ furnizare │ │ │ │
├───────────┼───────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 1...│ - │ - │ 1 │ a │ - │
├───────────┼───────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 2...│ - │ - │ 1 │ b │ - │
├───────────┴───────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizor 1 │ (a+b) │ │
├───────────┬───────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 3...│ - │ - │ 2 │ c │ - │
├───────────┼───────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 4...│ - │ - │ 2 │ d │ - │
├───────────┴───────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizor 2 │ (c+d) │ │
├───────────┬───────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │
├───────────┴───────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizori │ a+b+c+d+.... │ │
└───────────────────────────────────────────────────┴────────────────────┴──────────────────┘

──────────
    *) Se va completa cu motivaţia ieşirii clientului final din portofoliul furnizorului, respectiv: schimbarea furnizorului de gaze naturale de către clientul final, falimentul clientului final sau orice altă motivaţie aferentă circumstanţelor prevăzute la art. 7 alin. (3) şi art. 8 alin. (1) din metodologie.
    **) Se va completa cu perioada exactă din întreg anul "n-1" în care clientul final a fost clientul vechiului furnizor.
──────────




┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ CLIENŢI FINALI NONCASNICI IEŞIŢI DIN PORTOFOLIU │
├────────────────────┬────────────┬──────────────┬────────────┬────────────────────┬──────────────────┤
│Denumirea clientului│Motivaţie**)│Data încetării│ Denumirea │Cantitatea consumată│Perioada de consum│
│final/Categorie de │ │contractului │furnizorului│ de clientul final │a clientului final│
│ clienţi finali*) │ │ vechi de │ nou │în anul "n-1" (MWh) │în anul "n-1"***) │
│ │ │ furnizare │ │ │ │
├────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 1..... │ - │ - │ 1 │ a │ - │
├────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 2..... │ - │ - │ 1 │ b │ - │
├────────────────────┴────────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizor 1 │ (a+b) │ │
├────────────────────┬────────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 3..... │ - │ - │ 2 │ c │ - │
├────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 4..... │ - │ - │ 2 │ d │ - │
├────────────────────┴────────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizor 2 │ (c+d) │ │
├────────────────────┬────────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│ .......... │ .......... │ .......... │ .......... │ .......... │ .......... │
├────────────────────┴────────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizori │ a+b+c+d+.... │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────┴──────────────────┘

──────────
    *) Pentru categoriile de clienţi finali B1, B2 şi B3 datele referitoare la consumurile aferente anului "n-1" vor fi transmise cumulat, pe fiecare categorie, pe fiecare perioadă de consum din anul "n-1" comună clienţilor finali din categoria respectivă şi pe fiecare furnizor nou. Datele menţionate mai sus vor fi însoţite de lista completă, în format electronic - fişier Excel, a clienţilor finali din categoria respectivă (denumirea acestora) care au ieşit din portofoliul vechiului furnizor şi au intrat în portofoliul noului furnizor.
    **) Se va completa cu motivaţia ieşirii clientului final din portofoliul furnizorului, respectiv: schimbarea furnizorului de gaze naturale de către clientul final, falimentul clientului final sau orice altă motivaţie aferentă circumstanţelor prevăzute la art. 7 alin. (3) şi art. 8 alin. (1) din metodologie.
    ***) Se va completa cu perioada exactă din întreg anul "n-1" în care clientul final a fost clientul vechiului furnizor.
──────────



┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ CLIENŢI FINALI PRODUCĂTORI DE ENERGIE TERMICĂ, NUMAI PENTRU CANTITATEA DE GAZE NATURALE │
│ DESTINATĂ PRODUCERII DE ENERGIE TERMICĂ PENTRU CONSUMUL POPULAŢIEI, INTRAŢI ÎN PORTOFOLIU │
├───────────┬───────────┬──────────────┬────────────┬────────────────────┬───────────────────┤
│ Denumirea │Motivaţie*)│Data încetării│ Denumirea │Cantitatea consumată│Perioada de consum │
│clientului │ │contractului │furnizorului│ de clienţii finali │a clienţilor finali│
│ final │ │ nou de │ vechi │la vechiul furnizor │la vechiul furnizor│
│ │ │ furnizare │ │în anul "n-1" (MWh) │în anul "n-1"**) │
├───────────┼───────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Client 1...│ - │ - │ 1 │ a │ - │
├───────────┼───────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Client 2...│ - │ - │ 1 │ b │ - │
├───────────┴───────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Total Furnizor 1 │ (a+b) │ │
├───────────┬───────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Client 3...│ - │ - │ 2 │ c │ - │
├───────────┼───────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Client 4...│ - │ - │ 2 │ d │ - │
├───────────┴───────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Total Furnizor 2 │ (c+d) │ │
├───────────┬───────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│.......... │ ..........│ .......... │ ..........│ .......... │ .......... │
├───────────┴───────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Total Furnizori │ a+b+c+d+.... │ │
└───────────────────────────────────────────────────┴────────────────────┴───────────────────┘

──────────
    *) Se va completa cu motivaţia intrării clientului final în portofoliul furnizorului.
    **) Se va completa cu perioada exactă din întreg anul "n-1" în care clientul final a fost clientul vechiului furnizor.
──────────



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ CLIENŢI FINALI NONCASNICI INTRAŢI ÎN PORTOFOLIU │
├────────────────────┬────────────┬──────────────┬────────────┬────────────────────┬───────────────────┤
│Denumirea clientului│Motivaţie**)│Data începerii│ Denumirea │Cantitatea consumată│Perioada de consum │
│final/Categorie de │ │contractului │furnizorului│ de clienţii finali │a clienţilor finali│
│ clienţi finali*) │ │ nou de │ vechi │la vechiul furnizor │la vechiul furnizor│
│ │ │ furnizare │ │în anul "n-1" (MWh) │în anul "n-1"***) │
├────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Client 1..... │ - │ - │ 1 │ a │ - │
├────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Client 2..... │ - │ - │ 1 │ b │ - │
├────────────────────┴────────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Total furnizor 1 │ (a+b) │ │
├────────────────────┬────────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Client 3..... │ - │ - │ 2 │ c │ - │
├────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Client 4..... │ - │ - │ 2 │ d │ - │
├────────────────────┴────────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Total furnizor 2 │ (c+d) │ │
├────────────────────┬────────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│ .......... │ .......... │ .......... │ .......... │ .......... │ .......... │
├────────────────────┴────────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│Total furnizori │ a+b+c+d+.... │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────┴───────────────────┘

──────────
    *) Pentru categoriile de clienţi finali B1, B2 şi B3 datele referitoare la consumurile aferente anului "n-1" vor fi transmise cumulat, pe fiecare categorie, pe fiecare perioadă de consum din anul "n-1" comună clienţilor finali din categoria respectivă şi pe fiecare furnizor vechi. Datele menţionate mai sus vor fi însoţite de lista completă, în format electronic - fişier Excel, a clienţilor finali din categoria respectivă (denumirea acestora) care au intrat în portofoliul noului furnizor şi au ieşit din portofoliul vechiului furnizor.
    **) Se va completa cu motivaţia intrării clientului final în portofoliul furnizorului.
    ***) Se va completa cu perioada exactă din întreg anul "n-1" în care clientul final a fost clientul vechiului furnizor.
──────────

    Data: ........ Reprezentantul legal al titularului
                                      de licenţă de furnizare
                        Societatea Comercială ...(semnătura şi ştampila)...



    ANEXA 2
    la metodologie

              Informaţii privind bilanţul zilnic al sistemului de
            transport operat de către titularul licenţei de operare
         a sistemelor de transport al gazelor naturale ..(denumire).. în
              perioada 1 octombrie anul "n-2"-31 martie anul "n-1"

┌────────────────────────────┬────────────┬─────────────┬───────┬────────────┐
│ │1 octombrie │2 octombrie │ ... │ 31 martie │
│ │ anul "n-2" │ anul "n-2" │ │ anul "n-1" │
├────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼───────┼────────────┤
│Total surse, din care: │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼───────┼────────────┤
│Din perimetrele de producţie│ │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼───────┼────────────┤
│Din import curent │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼───────┼────────────┤
│Din depozitele de │ │ │ │ │
│înmagazinare │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼───────┼────────────┤
│Total consumuri │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼───────┼────────────┤
│Bilanţ intrări în sistem - │ │ │ │ │
│ieşiri din sistem │ │ │ │ │
└────────────────────────────┴────────────┴─────────────┴───────┴────────────┘



         Informaţii privind bilanţul zilnic al sistemului de transport
           operat de către titularul licenţei de operare a sistemelor
             de transport al gazelor naturale ....(denumire)... în
              perioada 1 octombrie anul "n-1"-31 ianuarie anul "n"

┌────────────────────────────┬────────────┬─────────────┬───────┬────────────┐
│ │1 octombrie │2 octombrie │ ... │31 ianuarie │
│ │ anul "n-1" │ anul "n-1" │ │ anul "n" │
├────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼───────┼────────────┤
│Total surse, din care: │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼───────┼────────────┤
│Din perimetrele de producţie│ │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼───────┼────────────┤
│Din import curent │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼───────┼────────────┤
│Din depozitele de │ │ │ │ │
│înmagazinare │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼───────┼────────────┤
│Total consumuri │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼───────┼────────────┤
│Bilanţ intrări în sistem - │ │ │ │ │
│ieşiri din sistem │ │ │ │ │
└────────────────────────────┴────────────┴─────────────┴───────┴────────────┘



                                       -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016