Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 138 din 22 august 2024  privind stabilirea modalităţii de gestionare de către poliţişti a cazurilor privind actele de violenţă     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 138 din 22 august 2024 privind stabilirea modalităţii de gestionare de către poliţişti a cazurilor privind actele de violenţă

EMITENT: Ministerul Afacerilor Interne
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 853 din 27 august 2024
    În temeiul art. 11 din Legea nr. 26/2024 privind ordinul de protecţie şi al art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare,
    viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, emite următorul ordin:
    ART. 1
    Prezentul ordin reglementează modalitatea de gestionare de către poliţişti a actelor de violenţă, stabilind următoarele:
    a) procedura de intervenţie a poliţiştilor în cazurile privind actele de violenţă şi de cooperare cu celelalte instituţii cu atribuţii în prevenirea şi combaterea actelor de violenţă;
    b) modelul formularului de evaluare a riscului iminent şi metodologia de utilizare a acestuia;
    c) procedura de emitere şi modelul ordinului de protecţie provizoriu;
    d) procedura de punere în executare a ordinului de protecţie provizoriu;
    e) procedura de monitorizare a respectării măsurilor dispuse prin ordinele de protecţie provizorii.


    ART. 2
    Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă se realizează ca urmare a sesizărilor:
    a) prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă;
    b) formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie de către persoanele implicate în actele de violenţă, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă sau de către orice altă persoană care a luat cunoştinţă de producerea actelor de violenţă;
    c) din oficiu.


    ART. 3
    Prevederile prezentului ordin se aplică:
    a) în cazul sesizării potrivit art. 2 lit. a), de către poliţiştii care realizează/gestionează intervenţia;
    b) în cazul sesizărilor potrivit art. 2 lit. b) şi c), de către poliţiştii care sunt sesizaţi direct sau se sesizează din oficiu, indiferent de structura din care fac parte.


    ART. 4
    (1) Pe parcursul intervenţiei, poliţiştii desfăşoară, după caz, următoarele activităţi:
    a) iau măsuri pentru separarea victimei de agresor şi realizează orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate;
    b) observă şi adresează întrebări cu privire la starea fizică, emoţională şi psihică a persoanelor implicate şi, dacă se impune, solicită intervenţia echipelor medicale;
    c) aduc la cunoştinţă victimei sau, după caz, tutorelui ori altui reprezentant legal al acesteia dreptul de a solicita un ordin de protecţie provizoriu faţă de agresor şi pun la dispoziţia acestora formularul de cerere prevăzut în anexa nr. 1 la Legea nr. 26/2024 privind ordinul de protecţie. În situaţia în care victima nu solicită ordinul de protecţie provizoriu, i se aduce la cunoştinţă posibilitatea formulării unei cereri pentru emiterea unui ordin de protecţie, astfel cum acesta este reglementat de dispoziţiile legale, şi i se pune la dispoziţie formularul de cerere prevăzut în anexa nr. 2 la Legea nr. 26/2024;
    d) informează atât victima, cât şi agresorul cu privire la drepturile şi obligaţiile acestora, măsurile ce vor fi dispuse în urma evaluării situaţiei de fapt, prin ordinul de protecţie provizoriu;
    e) sesizează structurile specializate ale Poliţiei Române sau ale altor instituţii în situaţia în care, cu ocazia verificării sesizării, sunt constatate aspecte aflate în competenţa acestora;
    f) procedează la obţinerea de probe, potrivit art. 2 alin. (4) din Legea nr. 26/2024 sau prevederilor Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările şi completările ulterioare, după caz.

    (2) Poliţiştii solicită sprijin din partea altor efective din dispozitivele de ordine şi siguranţă publică în situaţiile în care, în funcţie de evoluţia stării conflictuale, nu se poate asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a procedurii de evaluare a riscului şi de emitere a ordinului de protecţie provizoriu.
    (3) În cazul în care la eveniment intervine o patrulă formată exclusiv din alte structuri decât cele ale Poliţiei Române, membrii acesteia vor lua măsurile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b) şi vor solicita, prin dispecerat, prezenţa poliţiştilor competenţi să emită ordinul de protecţie provizoriu potrivit prezentului ordin.

    ART. 5
    (1) Cu ocazia intervenţiei, în vederea stabilirii existenţei unui risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea persoanelor să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă, poliţiştii evaluează situaţia de fapt pe baza formularului de evaluare a riscului, dacă victima sau, după caz, tutorele ori reprezentantul legal formulează cerere scrisă pentru emiterea unui ordin de protecţie provizoriu.
    (2) Modelul formularului de evaluare a riscului este prevăzut în anexa nr. 1.
    (3) Metodologia de utilizare a formularului de evaluare a riscului este prevăzută în anexa nr. 2.

    ART. 6
    (1) Concluziile rezultate în urma întocmirii formularului de evaluare a riscului sunt aduse la cunoştinţa victimei, care semnează de luare la cunoştinţă.
    (2) În situaţia în care victima refuză să semneze, se menţionează acest aspect în formularul de evaluare a riscului, la secţiunea dedicată semnăturii acesteia.

    ART. 7
    (1) În situaţia în care concluziile rezultate în urma întocmirii formularului de evaluare a riscului indică existenţa unui risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea victimei să fie pusă în pericol, poliţistul care a întocmit formularul de evaluare a riscului emite ordinul de protecţie provizoriu, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 3.
    (2) Ordinul de protecţie provizoriu poate fi emis şi în situaţia în care victima sau, după caz, tutorele ori alt reprezentant legal al acesteia, din cauza stării psihice sau fizice sau din alte motive, se află în imposibilitatea de a redacta cererea privind ordinul de protecţie provizoriu sau se află în imposibilitatea obiectivă de a furniza informaţiile necesare completării formularului de evaluare a riscului, pe baza evaluării criteriilor din cap. I al formularului de către poliţist.
    (3) În situaţia prevăzută la alin. (2), informaţiile necesare completării cap. I al formularului sunt obţinute pe baza probelor administrate potrivit art. 2 alin. (4) din Legea nr. 26/2024.
    (4) Originalul ordinului de protecţie provizoriu se înregistrează, după emiterea acestuia, în evidenţele unităţii/subunităţii de poliţie din care face parte poliţistul care l-a emis.

    ART. 8
    După emiterea ordinului de protecţie provizoriu, în situaţia în care constată necesitatea acordării de servicii sociale, poliţiştii solicită intervenţia echipei mobile prevăzute la art. 5 alin. (4) din Legea nr. 26/2024, care îndeplineşte atribuţiile stabilite de lege.

    ART. 9
    Modelul procesului-verbal întocmit conform art. 7 alin. (4) din Legea nr. 26/2024 este prevăzut în anexa nr. 4.

    ART. 10
    (1) Cu ocazia evaluării gradului de risc premergătoare emiterii ordinului de protecţie provizoriu, atât victimei, cât şi agresorului li se solicită să dea câte o declaraţie, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 5, respectiv în anexa nr. 6.
    (2) În cazul în care persoanele prevăzute la alin. (1) refuză sau nu pot să dea declaraţii, acest aspect se consemnează în procesul-verbal prevăzut la art. 9.

    ART. 11
    (1) În situaţia în care a fost dispusă măsura prevăzută la art. 5 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 26/2024, iar agresorul declară că nu are asigurată cazarea din altă sursă, poliţistul care a emis ordinul de protecţie provizoriu îl informează de îndată pe agresor cu privire la dreptul de a avea posibilitatea de a solicita găzduirea în cadrul centrelor rezidenţiale pentru persoanele fără adăpost sau al adăposturilor de noapte.
    (2) Dacă agresorul nu doreşte să beneficieze de cazarea pusă la dispoziţie potrivit alin. (1) şi optează să locuiască la o altă persoană, poliţistul care a emis ordinul de protecţie provizoriu îi va solicita să dea o declaraţie privind adresa la care va locui şi persoana care îi va asigura cazarea.
    (3) Aspectele referitoare la îndeplinirea procedurilor prevăzute la alin. (1) şi (2) se consemnează în procesul-verbal prevăzut la art. 9 sau în declaraţia prevăzută în anexa nr. 6, după caz.
    (4) Cu ocazia evacuării temporare din locuinţă, agresorului i se oferă timpul strict necesar pentru ca acesta să îşi poată lua asupra sa documentele de identitate, bani, medicamentele sau alte bunuri personale de strictă necesitate.

    ART. 12
    În situaţia în care a fost dispusă măsura prevăzută la art. 5 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 26/2024, după evacuarea agresorului din locuinţă, poliţistul procedează la reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor acesteia în locuinţă.

    ART. 13
    În situaţia în care a fost dispusă măsura prevăzută la art. 5 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 26/2024 şi agresorul este prezent la faţa locului alături de victimă, poliţistul îl îndrumă pe acesta să se depărteze la distanţa minimă prevăzută în ordinul de protecţie provizoriu, inclusiv prin conducerea acestuia, după caz, la distanţa minimă prevăzută în ordinul de protecţie provizoriu.

    ART. 14
    Măsura prevăzută la art. 5 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 26/2024 se execută potrivit Legii nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, cu modificările şi completările ulterioare, şi normelor emise în temeiul acesteia. Poliţiştii nu dispun această măsură până la utilizarea Sistemului informatic de monitorizare electronică în scopul monitorizării electronice a acesteia.

    ART. 15
    (1) În situaţia în care a fost dispusă măsura prevăzută la art. 5 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 26/2024 şi agresorul este prezent la faţa locului, poliţistul procedează la informarea acestuia cu privire la măsura dispusă, agresorul luând cunoştinţă de aceasta, prin semnătură pe ordinul de protecţie provizoriu.
    (2) În caz contrar, dacă agresorul nu se află de faţă la emiterea ordinului de protecţie provizoriu sau părăseşte locul emiterii acestuia înainte de a-i fi aduse la cunoştinţă măsurile dispuse, poliţiştii contactează agresorul, pe care îl informează despre existenţa, conţinutul ordinului de protecţie provizoriu şi obligaţiile legale ce îi revin potrivit legii, aspecte ce se consemnează în procesul-verbal prevăzut în anexa nr. 4.

    ART. 16
    (1) În situaţia în care a fost dispusă măsura prevăzută la art. 5 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 26/2024, poliţiştii procedează, conform art. 6 alin. (4) din Legea nr. 26/2024, la ridicarea armelor, componentelor esenţiale şi muniţiilor deţinute, a documentelor în care acestea sunt înscrise, precum şi a autorizaţiei/autorizaţiilor de procurare a armelor emise pe numele agresorului, pe bază de proces-verbal, şi iau măsurile necesare pentru predarea acestora către structura competentă de arme, explozivi şi substanţe periculoase.
    (2) În cazul în care armele, componentele esenţiale şi muniţiile deţinute, documentele în care acestea sunt înscrise, precum şi autorizaţia/autorizaţiile de procurare a armelor emisă/emise pe numele acestuia sunt deţinute de agresor în alt loc decât cel în care a fost realizată intervenţia, poliţistul care a emis ordinul de protecţie provizoriu informează, de îndată, structura de arme, explozivi şi substanţe periculoase competentă despre măsura de protecţie dispusă.
    (3) Structura competentă de arme, explozivi şi substanţe periculoase adoptă măsurile necesare în vederea ridicării, cu celeritate, a armelor, componentelor esenţiale şi muniţiilor deţinute, a documentelor în care acestea sunt înscrise, precum şi a autorizaţiei/autorizaţiilor de procurare a armelor emise pe numele agresorului.
    (4) Armele ridicate, respectiv predate structurii competente de arme, explozivi şi substanţe periculoase sunt verificate în vederea îndeplinirii de către agresor a condiţiilor prevăzute de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi se depun în camera de corpuri delicte a unităţii de poliţie, organizată potrivit Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 73/2013 privind organizarea şi funcţionarea camerelor de corpuri delicte, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 17
    Dacă ordinul de protecţie provizoriu vizează minori, persoane cu dizabilităţi sau persoane cu nevoi speciale, poliţiştii pun la dispoziţia echipei mobile prevăzute la art. 5 alin. (4) din Legea nr. 26/2024 date necesare pentru punerea în aplicare a unor măsuri de protecţie urgente şi specifice sau, după caz, pentru sesizarea autorităţilor şi instituţiilor publice competente cu punerea în aplicare a acestor măsuri.

    ART. 18
    (1) După emiterea ordinului de protecţie provizoriu, la nivelul unităţii de poliţie pe raza teritorială unde îşi are domiciliul/locuieşte în fapt victima se constituie o mapă de supraveghere pentru monitorizarea respectării măsurilor dispuse.
    (2) Poliţiştii desemnaţi de către şeful unităţii de poliţie să monitorizeze respectarea măsurilor dispuse constituie mapa de supraveghere în cadrul căreia desfăşoară următoarele activităţi:
    a) efectuează verificări în bazele de date ale Poliţiei Române şi în funcţie de rezultat vor lua măsurile legale sau vor informa structurile abilitate;
    b) contactează agresorul pe care îl informează despre existenţa, conţinutul ordinului de protecţie provizoriu şi obligaţiile legale ce îi revin potrivit legii, încheind un proces-verbal, în care vor consemna toate detaliile privind punerea în executare a ordinului de protecţie provizoriu;
    c) instruiesc victima cu privire la modul de acţiune în diferite situaţii, îndeosebi cea în care agresorul nu respectă măsura dispusă prin ordinul de protecţie provizoriu, şi îi comunică datele de contact, precum şi modalităţile concrete prin care pot fi sesizate organele de poliţie;
    d) verifică periodic respectarea obligaţiilor de către agresor, în mod direct - telefonic sau prin deplasare la locuinţa victimei, la locul de muncă al acesteia etc. - sau indirect prin accesarea bazelor de date ale poliţiei în vederea identificării informaţiilor cu caracter de noutate implementate în acestea, la locul de muncă al agresorului şi alte locuri frecventate de acesta în vederea obţinerii de date şi informaţii cu privire la comportamentul său, dar şi cu privire la persoanele cu care acesta intră în contact în mod obişnuit;
    e) solicită, după caz, includerea în itinerarele de patrulare ale efectivelor angrenate în activităţile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice a locuinţei victimei şi verificarea periodică a respectării ordinului de protecţie provizoriu, precum şi instruirea poliţiştilor cu privire la modul de intervenţie în cazul măsurilor dispuse;
    f) solicită date şi informaţii cu privire la persoana vizată de la alte instituţii sau autorităţi cu atribuţii în domeniu;
    g) desfăşoară orice activităţi prevăzute de lege sau norme interne, apreciate drept necesare executării în condiţii corespunzătoare a activităţilor specifice.

    (3) Fiecare poliţist desemnat pentru punerea în executare a ordinului de protecţie provizoriu efectuează verificările şi activităţile necesare, conform competenţelor, actele întocmite în acest sens fiind transmise unităţii de poliţie la nivelul căreia a fost constituită mapa de supraveghere.
    (4) În vederea îndeplinirii sarcinilor ce revin organelor de poliţie cu privire la respectarea de către agresor a obligaţiilor prevăzute în ordinul de protecţie provizoriu, poliţiştii au obligaţia, cu ocazia legitimării unei persoane în cadrul activităţilor specifice, de a verifica dacă acesta figurează cu menţiuni în bazele de date.
    (5) În situaţia în care persoana legitimată figurează în baza de date a poliţiei şi se constată că a încălcat obligaţiile/interdicţiile, poliţistul care efectuează legitimarea întocmeşte un proces-verbal cu privire la situaţia constatată şi, în funcţie de calitatea avută, va întocmi actele procedurale legale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 135/2010, cu modificările şi completările ulterioare, şi cele referitoare la înregistrarea, evidenţa unitară, circuitul sesizărilor penale şi coordonarea administrativă a activităţilor dispuse organelor de poliţie de către procuror, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 18 alin. (1) din Legea nr. 26/2024.
    (6) Poliţistul căruia îi va fi repartizat dosarul informează în scris, de îndată, unitatea de poliţie care efectuează supravegherea respectării măsurilor dispuse despre măsura luată, comunicând totodată şi numărul unic de înregistrare.
    (7) Mapa de supraveghere se menţine pe toată durata măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu, precum şi în situaţia în care faţă de agresor a fost dispus ordin de protecţie de către instanţa de judecată şi va fi clasată numai în cazul revocării ordinului sau expirării duratei obligaţiilor sau interdicţiilor stabilite.

    ART. 19
    Anexele nr. 1-6 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 20
    (1) Prezentul ordin intră în vigoare la data de 31 august 2024.
    (2) Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne,
                    Bogdan Despescu,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 22 august 2024.
    Nr. 138.
    ANEXA 1






┌──────────────────────────────────────┐
│Nr. ...... din .................... │
└──────────────────────────────────────┘

    FORMULAR DE EVALUARE A RISCULUI

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│CAPITOLUL I - CONSTATĂRI REZULTATE PRIN PRISMA RĂSPUNSURILOR OFERITE DE VICTIMĂ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──┬──┤
│Pentru evaluarea riscului iminent, victimei .........., C.N.P. │ │ │
│........................../data naşterii ...../....../....., i-au fost │DA│NU│
│adresate următoarele întrebări: │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│1. Agresorul a folosit în cazul faptelor sesizate arme, obiecte │ │ │
│contondente/înţepătoare/tăietoare sau diverse substanţe/materiale de │ │ │
│natură a vă răni pe dumneavoastră sau pe alţi membri de familie? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│2. În urma prezentului incident v-au fost provocate suferinţe fizice sau │ │ │
│leziuni? │ │ │
│Echimoze [ ] Excoriaţii [ ] Plăgi tăiate/înţepate/împuşcate [ ] Arsuri [ ]│ │ │
│Mutilări [ ] Altele [ ] │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│3. Agresorul a mai comis asupra dumneavoastră acte de violenţă, prevăzute │ │ │
│la art. 1 alin. (1) din Legea nr. 26/2024? │ │ │
│Detaliaţi/Motivaţi .............................................. │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│4. Agresorul a comis asupra altor membri de familie acte de violenţă │ │ │
│prevăzute la art. 1 din Legea nr. 26/2024, inclusiv anterior? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│5. Dacă răspunsul la întrebările nr. 3 şi/sau 4 este afirmativ, aceste │ │ │
│fapte au fost aduse la cunoştinţa unităţilor de poliţie sau de parchet? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│6. Vă este teamă de viitoare agresiuni sau violenţe asupra dumneavoastră │ │ │
│sau a altor membri de familie? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│7. Vă simţiţi urmărit(ă), hărţuit(ă) de agresor? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│8. Agresorul comite/a comis acte de intimidare fizică sau psihică, │ │ │
│personal sau prin intermediul altor persoane, asupra dumneavoastră pentru │ │ │
│a nu reclama faptele comise? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│9. Agresorul vă interzice să vă întâlniţi cu familia, prietenii sau alte │ │ │
│persoane, vă controlează frecvent activităţile zilnice, convorbirile │ │ │
│telefonice, corespondenţa (inclusiv electronică)? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│10. Agresorul vă cunoaşte datele de stare civilă, adresa la care locuiţi │ │ │
│sau datele de contact? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│11. Agresorul cunoaşte locul de muncă/instituţia de învăţământ pe care o │ │ │
│frecventaţi dumneavoastră sau alţi membri de familie? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│12. Agresorul cunoaşte locurile/mediile frecventate sau anturajul │ │ │
│dumneavoastră? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──┴──┤
│CAPITOLUL II - CONSTATĂRILE POLIŢISTULUI │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──┬──┤
│Pentru evaluarea riscului iminent asupra vieţii şi integrităţii victimei: │DA│NU│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│1. Agresorul a folosit la comiterea faptei arme letale sau neletale. │ │ │
│Detaliaţi ........................ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│2. Victima, copiii acesteia sau alţi membri ai familiei prezintă urme │ │ │
│vizibile de violenţă. │ │ │
│Echimoză(e) [ ] Excoriaţii [ ] Plăgi tăiate/înţepate [ ] Arsuri [ ] Cu │ │ │
│hainele smulse/rupte [ ] Mutilări [ ] Împuşcat(ă) [ ] Altele [ ] │ │ │
│Observaţii .................................................... │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│3. Victima, copiii acesteia sau alţi membri ai familiei se află în stare │ │ │
│de pericol/temere. │ │ │
│Observaţii ...................................................... │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│4. La locul faptei sunt urme de distrugere/răvăşire. │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│5. Victima se află într-o stare de vulnerabilitate (persoană cu │ │ │
│dizabilităţi, boli mintale, victimă minoră etc.). │ │ │
│Alte date de interes .............................................. │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│6. Agresorul manifestă agresivitate în comportament/limbaj. │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│7. Se cunoaşte existenţa unor stări conflictuale între agresor şi victimă │ │ │
│sau familia acesteia. │ │ │
│Observaţii ............................................................. │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│8. Au fost identificate sesizări anterioare cu privire la comiterea de │ │ │
│către agresor a altor acte de violenţă, prevăzute la art. 1 din Legea nr. │ │ │
│26/2024, asupra victimei sau a copiilor/membrilor de familie ai acesteia. │ │ │
│..........................................................................│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│9. Agresorul a mai făcut obiectul unui ordin de protecţie provizoriu sau │ │ │
│ordin de protecţie. │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│10. La locul faptei au fost identificate alte probe care să ateste │ │ │
│săvârşirea faptelor. │ │ │
│Martori [ ] Înregistrări audio, video [ ] Înscrisuri [ ] Corespondenţă │ │ │
│scrisă/electronică [ ] │ │ │
│Alte probe: ................................................... │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│11. Agresorul este cunoscut cu afecţiuni psihice, consumator de droguri │ │ │
│sau alcool etc. │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│12. Agresorul este deţinător de arme letale sau neletale supuse │ │ │
│autorizării sau alte arme. │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│13. Agresorul este cunoscut ca făcând parte din grupări de │ │ │
│infracţionalitate organizată sau grupuri infracţionale violente. │ │ │
│................................................................ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│14. Agresorul este introdus în Registrul naţional automatizat cu privire │ │ │
│la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, trafic de persoane sau │ │ │
│asupra minorilor. │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│15. Apropierea imobilelor unde victima şi agresorul locuiesc, a locurilor │ │ │
│de muncă, a instituţiilor de învăţământ pe care le urmează, a locurilor şi│ │ │
│mediilor frecventate este de natură a favoriza întâlnirea/apropierea │ │ │
│involuntară. │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──┼──┤
│16. Victima se află în imposibilitatea obiectivă de a furniza informaţiile│ │ │
│prevăzute la cap. I. │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──┴──┤
│CLASIFICAREA RISCULUI ASUPRA VICTIMEI │
├──────────────────────────────────────────┬┬──────────────────────────────┬─────┤
│EXISTĂ RISC IMINENT. ││NU EXISTĂ RISC IMINENT. │ │
├──────────────────────────────────────────┼┼──────────────────────────────┼─────┤
│Dacă la întrebările 1-7 sunt minimum 3 ││ │ │
│răspunsuri cu DA şi la întrebările 10-12 ││ │ │
│este minimum un răspuns cu DA, toate din ││ │ │
│cap. I, iar la întrebările 1-5 din cap. II││ │ │
│privind constatările poliţistului sunt ││ │ │
│minimum 2 răspunsuri cu DA. ││În celelalte situaţii │ │
├──────────────────────────────────────────┼┤ ├─────┤
│Dacă la întrebările 1-12 din cap. I sunt ││ │ │
│minimum 5 răspunsuri cu DA şi la ││ │ │
│întrebările 1-16 din cap. II privind ││ │ │
│constatările poliţistului sunt minimum 4 ││ │ │
│răspunsuri cu DA. ││ │ │
├──────────────────────────────────────────┼┴──────────────────────────────┴─────┤
│ │VICTIMA/TUTORELE/REPREZENTANTUL LEGAL│
│ │(după caz) │
│ │Am luat cunoştinţă de prevederile │
│ │art. 326 - Falsul în declaraţii din │
│ │Codul penal şi de clasificarea │
│Încheiat astăzi, ............, ora │riscului rezultat din formularul de │
│............ │evaluare a riscului. │
│Poliţist │Semnătura .......................... │
│Semnătura ............................ │Am fost informat/ă cu privire la │
│ │riscurile la care mă expun şi mă opun│
│ │emiterii unui ordin de protecţie │
│ │provizoriu. │
│ │Semnătura │
│ │............................ │
├──────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┤
│Document care conţine date cu caracter personal, protejate potrivit legii │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 2

    METODOLOGIE
    de utilizare a formularului de evaluare a riscului
    1. Formularul de evaluare a riscului se completează de către poliţist.
    2. Formularul de evaluare a riscului este structurat pe două categorii:
    - evaluarea riscului prin prisma răspunsurilor oferite de victimă;
    – constatările poliţistului.

    3. Consemnarea răspunsului la întrebările din formular se face prin bifarea căsuţei corespunzătoare cu X. În cazul în care victima nu înţelege semnificaţia unor termeni, poliţistul va oferi explicaţiile necesare, într-un limbaj adaptat nivelului de înţelegere al victimei.
    4. Constatările poliţistului se fac pe evaluarea situaţiei de la faţa locului, dar şi prin verificările în bazele de date ale poliţiei. În funcţie de situaţie, poliţistul poate completa pe spaţiile punctate detalierea constatărilor, cum au fost verificate anumite informaţii sau imposibilitatea efectuării/verificării anumitor aspecte.
    5. Clasificarea riscului rezultat din interpretarea răspunsurilor oferite de victimă şi din constatările poliţistului se poate încadra în una dintre următoarele două categorii:
    - „există risc iminent“;
    – „nu există risc iminent“.

    6. Pentru încadrarea în categoria „există risc iminent“ trebuie să fie îndeplinite următoarele condiţii:
    a) la întrebările 1-7 să existe minimum 3 răspunsuri cu DA şi la întrebările 10-12 minimum un răspuns cu DA, toate din cap. I, iar la întrebările 1-5 din cap. II privind constatările poliţistului, minimum 2 răspunsuri cu DA;
    b) dacă nu este îndeplinită condiţia de la lit. a), însă la întrebările 1-12 din cap. I sunt minimum 5 răspunsuri cu DA şi la întrebările 1-16 din cap. II privind constatările poliţistului sunt minimum 4 răspunsuri cu DA.

    7. Pentru încadrarea în categoria „nu există risc iminent“ trebuie să nu fie îndeplinite condiţiile de la pct. 6.
    8. Dacă victima se află în imposibilitatea obiectivă de a furniza informaţiile prevăzute la cap. I din formularul de evaluare a riscului, poliţistul va completa căsuţele de la cap. I din acelaşi formular pe baza informaţiilor pe care le poate obţine din administrarea probelor conform legii, aplicând în mod corespunzător procedura prevăzută la pct. 6 şi 7. În această situaţie, poliţistul va completa la cap. I doar căsuţele întrebărilor care au putut fi clarificate.
    9. Dacă în urma evaluării riscului rezultă că nu există risc iminent, poliţistul va informa persoana care susţine că este victimă a violenţei cu privire la posibilitatea formulării unei cereri pentru emiterea unui ordin de protecţie, potrivit art. 2 alin. (7) din Legea nr. 26/2024 privind ordinul de protecţie, şi va pune la dispoziţia acesteia formularul de cerere prevăzut la anexa nr. 2 din acelaşi act normativ.
    10. Victima va semna la rubrica aferentă luării la cunoştinţă cu privire la dispoziţiile art. 326 - Falsul în declaraţii din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal şi pentru clasificarea riscului rezultat din formularul de evaluare a riscului.
    11. În cazul în care, pe timpul parcurgerii întrebărilor din formularul de evaluare a riscului, victima se răzgândeşte, aceasta va semna şi la rubrica aferentă luării la cunoştinţă cu privire la riscurile la care se expune, însă se opune emiterii ordinului de protecţie provizoriu.
    12. Formularul de evaluare a riscului va fi semnat, în mod obligatoriu, de către poliţist.

    ANEXA 3






┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│(Rezoluţia procurorului) │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│[ ] Confirm ordinul de protecţie provizoriu, data ......./....../......., ora │ │
│......... │(Rezoluţia │
│.................................................................................................................... │şefului │
│.....................................................................................................................│unităţii/ │
│[ ] Dispun încetarea de îndată a ordinului de protecţie provizoriu, │subunităţii de│
│.....................................................................................................................│poliţie) │
│.....................................................................................................................│(spaţiu │
│[ ] Confirm, în parte, obligaţiile dispuse prin ordinul de protecţie │destinat │
│provizoriu, │înregistrării)│
│.....................................................................................................................│NESECRET │
│.....................................................................................................................│Nr. │
│.....................................................................................................................│........... │
│.....................................................................................................................│din ....... │
│.....................................................................................................................│/........ │
│Procuror │/.............│
│............................................................................... │Ex. unic │
│data .............. │ │
│ora .......... │ │
│Semnătura │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

    ORDIN DE PROTECŢIE PROVIZORIU
    Emis astăzi, ....../......./........, ora ......, în ..................*1) de către ..................*2), poliţist în cadrul .................................
    *1) Locul unde este emis ordinul de protecţie provizoriu, prin indicarea unităţii administrativ-teritoriale/sectorului municipiului Bucureşti.
    *2) Gradul, numele şi prenumele poliţistului.

    Astăzi, data de mai sus, în urma intervenţiei efectuate la evenimentul sesizat de către ............. din localitatea ..........., judeţul/sectorul ................, am constatat existenţa riscului iminent asupra vieţii, integrităţii fizice ori asupra libertăţii victimei/victimelor violenţei prevăzute de art. 1 din Legea nr. 26/2024 privind ordinul de protecţie:
    a) domnul/doamna ....................., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..............., str. .......... nr. ....., bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ............;
    b) domnul/doamna ....................., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..............., str. .......... nr. ....., bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ............;
    c) domnul/doamna ................, posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ........., C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..............., str. ................. nr. ........, bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul .........., ocazie cu care, în temeiul art. 2 alin. (6) din Legea nr. 26/2024 privind ordinul de protecţie, emit prezentul ordin împotriva agresorului identificat în persoana domnului/doamnei .............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......., C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ...................., str. ............... nr. ........, bl. ......, sc. ...., et. ......., ap. ......, judeţul/sectorul ............, care la data de ....../....../......... a săvârşit următoarele:*3)
    *3) Motivele de fapt care determină dispunerea ordinului de protecţie provizoriu.
    ............................
    ............................


    Situaţia de fapt a fost evaluată pe baza următoarelor probe:*4)
    *4) Se indică probele obţinute în condiţiile art. 2 alin. (4) din Legea nr. 26/2024.
    ............................
    ............................

    Dispun ca, începând cu data de ....../....../............, ora ........, pe o perioadă de 5 zile, reprezentând o durată de 120 de ore, respectiv până la data de ....../....../............, ora ........., agresorul/agresoarea să respecte următoarele măsuri de protecţie:
    [ ] să părăsească temporar, indiferent dacă acesta/aceasta este titularul dreptului de proprietate, locuinţa/locuinţele comună/comune situată/situate la adresa: .............., str. ....... nr. ......, bl. ......, sc. ...., et. ......, ap. ......, judeţul ..............;
    [ ] reintegrarea în locuinţa comună a victimei/victimelor şi membrilor familiei:
    a) domnul/doamna ..............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..........., str. ............ nr. ........, bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ..........;
    b) domnul/doamna ..............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..........., str. ............ nr. ........, bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ..........;
    c) domnul/doamna ..............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..........., str. ............ nr. ........, bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ..........;

    [ ] să păstreze o distanţă minimă de ............... metri faţă de: [ ] victima/victimele:
    a) domnul/doamna ..............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..........., str. ............ nr. ........, bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ..........;
    b) domnul/doamna ..............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..........., str. ............ nr. ........, bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ..........;
    c) domnul/doamna ..............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..........., str. ............ nr. ........, bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ..........;

    [ ] membrii familiei acesteia:
    a) domnul/doamna ..............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..........., str. ............ nr. ........, bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ..........;
    b) domnul/doamna ..............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..........., str. ............ nr. ........, bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ..........;
    c) domnul/doamna ..............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..........., str. ............ nr. ........, bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ..........;

    [ ] reşedinţa victimei, situată la adresa ................., str. ............ nr. ......, bl. ......, sc. ...., et. ......, ap. ......, judeţul ..........;
    [ ] locul/locurile de muncă al/ale victimei, de la adresa/adresele:*5)
    *5) Se va/vor menţiona locul/locurile unde victima/victimele lucrează efectiv.
    a) ................., str. ............... nr. ........., bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul ...........;
    b) ................., str. ............... nr. ........., bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul ...........;
    c) ................., str. ............... nr. ........., bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul ...........;

    [ ] unitatea/unităţile de învăţământ a/ale victimei/victimelor .........., situată/situate la adresa ........., str. ...... nr. ...., bl. ..., sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul .........;
    [ ] să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere;
    [ ] interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice mod, cu victima/victimele:
    a) domnul/doamna ..............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..........., str. ............ nr. ........, bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ..........;
    b) domnul/doamna ..............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..........., str. ............ nr. ........, bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ..........;
    c) domnul/doamna ..............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ......, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în ..........., str. ............ nr. ........, bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ..........;

    [ ] să predea organelor de poliţie armele, componentele esenţiale şi muniţiile deţinute, documentele în care acestea sunt înscrise, precum şi autorizaţia/autorizaţiile de procurare a armelor emisă/emise pe numele acestuia:
    a) model/serie/număr;
    b) model/serie/număr;
    c) model/serie/număr.


    Agresorului i s-a adus la cunoştinţă faptul că nerespectarea/încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin prezentul ordin de protecţie provizoriu constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, în conformitate cu dispoziţiile art. 18 alin. (2) din Legea nr. 26/2024.
    Agresorului i s-a adus la cunoştinţă faptul că obligaţiile şi interdicţiile dispuse împotriva agresorilor prin ordinele de protecţie provizorii devin obligatorii imediat după emiterea acestora, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen.
    Prezentul ordin poate fi contestat, în termen de 48 de ore de la comunicare, la Judecătoria*6) .............. .
    *6) Judecătoria în a cărei rază teritorială se află locul unde a fost emis ordinul de protecţie provizoriu.

    Prezentul ordin va fi comunicat structurilor Poliţiei Române în a căror rază de competenţă teritorială se află locuinţa victimei şi a agresorului, în situaţia în care acestea nu se află în raza de competenţă teritorială a structurii emitente.

┌───────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │Câte o/un copie/duplicat a/al prezentului ordin a fost înmânată/înmânat: │
│ ├────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │victimei/victimelor │agresorului │
│Agent │....................................................│........................................................│
│constatator│....................................................│........................................................│
│(semnătură)│....................................................│........................................................│
│ │....................................................│........................................................│
│ │....................................................│........................................................│
│ │....................................................│........................................................│
└───────────┴────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────────────────┘

    Document care conţine date cu caracter personal, protejate potrivit legii

    ANEXA 4





    Modelul procesului-verbal prevăzut la
    art. 7 alin. (4) din Legea nr. 26/2024 privind ordinul de protecţie
    PROCES-VERBAL
    Astăzi, ...I....I......., ora .....I......, în ..............., subsemnatul, ................, poliţist în cadrul ................, ca urmare a intervenţiei realizate în data de mai sus, la evenimentul sesizat de către .......... din localitatea ..........., judeţul ....., am emis un ordin de protecţie provizoriu împotriva agresorului identificat în persoana domnului/doamnei ..............., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ......... nr. ........, C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în .........., str. ...... nr. ........., bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul ......... .
    Cu această ocazie am constatat următoarele:
    [ ] Agresorul a părăsit locul emiterii ordinului de protecţie provizoriu, după ce i s-a adus la cunoştinţă că este necesar să aştepte comunicarea rezultatului verificărilor ce se efectuează în legătură cu sesizarea privind actul de violenţă.
    [ ] Agresorul a solicitat cazarea în unul dintre centrele rezidenţiale care oferă cazare pentru persoanele fără adăpost sau adăposturile de noapte, gestionate de autorităţile administraţiei publice locale, sau în orice alt loc adecvat şi a fost informat, orientat şi condus de către echipa mobilă de intervenţie din cadrul serviciului public de asistenţă socială.
    [ ] Agresorul, deşi prezent la faţa la faţa locului cu ocazia emiterii ordinului de protecţie provizoriu, refuză:
    [ ] să primească o copie a acestuia;
    [ ] să semneze pentru primirea acestuia;
    [ ] să declare adresa unde va locui şi persoana care îi va asigura cazarea pe perioada de valabilitate a ordinului de protecţie provizoriu.

    [ ] Agresorul nu a fost prezent la realizarea verificărilor în legătură cu sesizarea privind actul de violenţă sau la emiterea ordinului de protecţie provizoriu. Acestuia i s-au comunicat faptul că a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, precum şi conţinutul măsurilor de protecţie dispuse prin acesta, aspecte dovedite prin:
    [ ] declaraţia martorului ...................;
    [ ] înregistrări video sau audio;
    [ ] înscrisuri, inclusiv cele de natura mesajelor sau postărilor în mediul electronic sau de telefonie mobilă.

    [ ] Agresorul nu a fost prezent la realizarea verificărilor în legătură cu sesizarea privind actul de violenţă sau la emiterea ordinului de protecţie provizoriu. Acestuia nu i s-au comunicat faptul că a fost emis un ordin de protecţie provizoriu şi nici conţinutul măsurilor de protecţie dispuse prin acesta.
    [ ] Victima refuză să semneze formularul de evaluare a riscului.
    [ ] Nu a putut fi identificat un martor, din următoarele motive: ..................... .
    [ ] Victima/Agresorul refuză să dea declaraţia prevăzută la art. 5 alin. (5) din Legea nr. 26/2024 privind ordinul de protecţie.


┌──────────────────────────────────────────────┐
│Poliţist │
│..............................................│
│(semnătura) │
├──────────────────────────────────────────────┤
│Document care conţine date cu caracter │
│personal, protejate potrivit legii │
└──────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 5





    Modelul declaraţiei date de victimă
    DECLARAŢIE
    Subsemnatul(a), ..........., posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ...... nr. ........., C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în localitatea ........, str. .......... nr. ........., bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul .........., în calitate de victimă a violenţei, declar că:
    1. mi-au fost comunicate drepturile şi obligaţiile pe care le am în conformitate cu prevederile Legii nr. 26/2024 privind ordinul de protecţie;
    2. am fost informat(ă) cu privire la posibilitatea formulării unei cereri pentru emiterea unui ordin de protecţie provizoriu potrivit prevederilor art. 2 alin. (2) din Legea nr. 26/2024 privind ordinul de protecţie;
    3. am fost informat(ă) cu privire la posibilitatea formulării unei cereri pentru emiterea unui ordin de protecţie potrivit prevederilor art. 2 alin. (2) din Legea nr. 26/2024, în cazul în care, ca urmare a evaluării situaţiei de fapt, se constată că nu sunt întrunite condiţiile pentru emiterea ordinului de protecţie provizoriu;
    4. mi-au fost aduse la cunoştinţă concluziile rezultate în urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, ocazie cu care:
    [ ] mi-a fost pus la dispoziţie formularul de cerere privind emiterea ordinului de protecţie, deoarece s-a constatat că nu sunt întrunite condiţiile pentru emiterea ordinului de protecţie provizoriu;
    [ ] nu mi-a fost pus la dispoziţie formularul de cerere privind emiterea ordinului de protecţie, deoarece s-a constatat că sunt întrunite condiţiile pentru emiterea ordinului de protecţie provizoriu;

    5. mi-au fost explicate procedura şi consecinţele purtării unui sistem electronic de supraveghere şi:
    [ ] sunt de acord să port un astfel de sistem;
    [ ] nu sunt de acord să port un astfel de sistem.



┌───────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┐
│Data │Numele, prenumele, semnătura │
│...........................│..................................................│
├───────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────┤
│Document care conţine date cu caracter personal, protejate potrivit legii │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 6





    Modelul declaraţiei date de agresor, autor al actului de violenţă
    DECLARAŢIE
    Subsemnatul(a), ............, posesor/posesoare al/a C.I./B.I. seria ..... nr. .........., C.N.P. I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, domiciliat(ă) în localitatea ..............., str. ........... nr. ........., bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ......, judeţul ............, în calitate de agresor, autor al actului de violenţă:
    1. declar că mi-au fost comunicate drepturile şi obligaţiile pe care le am în conformitate cu prevederile Legii nr. 26/2024 privind ordinul de protecţie, după cum urmează:
    a) dreptul de a fi cazat în unul dintre centrele rezidenţiale care oferă cazare pentru persoanele fără adăpost sau adăposturile de noapte, gestionate de autorităţile administraţiei publice locale, sau în orice alt loc adecvat;
    b) dreptul de a solicita şi de a obţine o copie a ordinului de protecţie provizoriu, oricând în perioada de valabilitate a acestuia, de la unitatea de poliţie din care face parte poliţistul care l-a emis;
    c) dreptul de a contesta ordinul de protecţie provizoriu la judecătoria competentă în a cărei rază teritorială acesta a fost emis, în termen de 48 de ore de la comunicare;

    2. pe perioada valabilităţii ordinului de protecţie provizoriu:
    [ ] solicit cazarea în unul dintre centrele rezidenţiale care oferă cazare pentru persoanele fără adăpost sau adăposturile de noapte, gestionate de autorităţile administraţiei publice locale, sau în orice alt loc adecvat;
    [ ] declar că voi locui în localitatea ............., str. ......... nr. ...., bl. ....., sc. ...., et. ...., ap. ....., judeţul ....... .


    Urmează a fi cazat(ă) la ...............................................................;
    [ ] pot fi contactat(ă) la numărul de telefon .............. .


┌───────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┐
│Data │Numele, prenumele, semnătura │
│...........................│..................................................│
├───────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────┤
│Document care conţine date cu caracter personal, protejate potrivit legii │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    -------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016