┌────┬───────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────┐
│Nr. │ │ Tariful de │
│crt.│ Unitatea │ înregistrare │
│ │ │ - lei/unitate - │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│ 1. │Carne, lapte şi produse din lapte │ │
│ │Carmangerie, mãcelãrie, centru de sacrificare a │ 327 - │
│ │pãsãrilor şi/sau a lagomorfelor la nivelul fermei sau │persoane juridice│
│ │al exploataţiei, centru de prelucrare a laptelui │ 10 - │
│ │ │ │
│ │Centru de colectare a vânatului sãlbatic │persoane fizice │
│ │ │ 218 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│ 2. │Peşte şi produse din pescuit, miere şi alte produse din│ │
│ │miere şi ouã pentru consum │ │
│ │Centru de colectare a peştelui, magazin de desfacere a │ │
│ │peştelui, pescãrie, centru de colectare a │ │
│ │batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor, punct de │ │
│ │debarcare, centru de extracţie, colectare a mierii şi │ │
│ │a altor produse apicole, centru de colectare a ouãlor │ 218 │
│ │Ambarcaţiune de pescuit, stupinã, magazin de desfacere │ │
│ │a mierii de albine şi a altor produse apicole │ 109 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│ 3. │Unitãţi de alimentaţie publicã şi unitãţi de │ │
│ │comercializare a alimentelor şi unitãţi care desfãşoarã│ │
│ │alte activitãţi în domeniu │ │
│ │Restaurant, indiferent de specific, laborator de │ │
│ │cofetãrie şi/sau patiserie, pensiuni turistice, unitãţi│ │
│ │de vânzare prin internet, staţie de spãlare şi │ │
│ │dezinfecţie a mijloacelor de transport │ 327 │
│ │Pizzerie, cantinã, cofetãrie/patiserie, magazin │ 218 │
│ │alimentar, depozit alimentar, catering │ │
│ │Hipermarket/supermarket │ 546 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│ 4. │Activitãţi de prelucrare şi conservare a fructelor şi │ │
│ │legumelor │ │
│ │Unitãţi de prelucrare a cartofilor şi de producţie a │ │
│ │produselor din cartofi în scop alimentar │ 218 │
│ │Unitãţi de conservare şi fabricare a sucurilor/ │ │
│ │concentratelor de fructe şi legume │ 218 │
│ │Unitãţi de fabricare a produselor alimentare din fructe│ │
│ │şi legume (inclusiv gemuri, marmelade şi jeleuri) │ 218 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│ 5. │Activitãţi de fabricare a uleiurilor şi a grãsimilor │ │
│ │vegetale şi animale │ │
│ │Unitãţi pentru producţia şi prelucrarea uleiurilor │ │
│ │vegetale brute şi rafinate │ 327 │
│ │Unitãţi pentru fabricarea margarinei, a amestecurilor │ │
│ │pentru tartine şi a grãsimilor de gãtit combinate │ 327 │
│ │Unitãţi pentru producţia fãinei oleaginoase nedegresate│ 218 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│ 6. │Activitãţi de fabricare a produselor de morãrit, │ │
│ │amidonului şi produselor din amidon │ │
│ │Unitãţi de morãrit şi mãcinat │ 218 │
│ │Unitãţi pentru fabricarea cerealelor pentru micul dejun│ │
│ │şi a premixurilor │ 327 │
│ │Unitãţi pentru fabricarea amidonului, glutenului, │ │
│ │a glucozei, siropului de glucozã şi a maltozei │ 218 │
│ │Unitãţi pentru mãcinarea legumelor │ 218 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│ 7. │Activitãţi de fabricare a altor produse alimentare │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea pâinii, produselor proaspete │ │
│ │şi conservate de patiserie, produselor proaspete şi │ │
│ │uscate de panificaţie, plãcintelor, checurilor, │ │
│ │tartelor, biscuiţilor, pişcoturilor, prãjiturilor │ │
│ │conservate, fabricarea produselor pentru gustãri dulci │ │
│ │sau sãrate etc. │ 327 │
│ │Unitãţi pentru fabricarea zahãrului, a produselor │ │
│ │zaharoase, gumei de mestecat, a ciocolatei şi │ │
│ │produselor din cacao etc. │ 327 │
│ │Unitãţi pentru fabricarea macaroanelor, tãiţeilor, │ │
│ │cuşcuşului, pastelor fãinoase şi a altor produse │ │
│ │fãinoase similare │ 218 │
│ │Unitãţi pentru prelucrarea cafelei, ceaiului şi │ │
│ │fabricarea condimentelor │ 327 │
│ │Unitãţi pentru fabricarea preparatelor alimentare │ │
│ │omogenizate şi alimentelor dietetice │ 327 │
│ │Unitãţi pentru fabricarea produselor alimentare │ │
│ │congelate │ 218 │
│ │Unitãţi pentru fabricarea altor produse alimentare de │ │
│ │origine nonanimalã neclasificate în altã parte │ 218 │
│ │Unitãţi de fabricare a produselor alimentare confiate/ │ │
│ │deshidratate (legume, fructe, coji de fructe şi alte │ │
│ │pãrţi de plante - confiate, deshidratate, uscate, │ │
│ │glasate sau cristalizate) │ 218 │
│ │Unitãţi pentru producţia, procesarea şi comercializarea│ │
│ │ciupercilor │ 218 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│ 8. │Activitãţi de fabricare a bãuturilor │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea alcoolului etilic de │ │
│ │fermentaţie şi a bãuturilor alcoolice distilate │ 327 │
│ │Unitãţi pentru fabricarea vinului, cidrului şi a altor │ │
│ │vinuri din fructe │ 327 │
│ │Unitãţi pentru fabricarea berii, a malţului şi a altor │ │
│ │bãuturi nedistilate obţinute prin fermentare │ 327 │
│ │Unitãţi pentru fabricarea de ape minerale şi bãuturi │ │
│ │rãcoritoare nealcoolice │ 327 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│ 9. │Alte activitãţi │ │
│ │Unitãţi de ambalare şi/sau îmbuteliere a produselor │ │
│ │alimentare de origine nonanimalã │ 218 │
│ │Unitãţi de fabricare a îngheţatei │ 218 │
│ │Depozit alimentar/frigorific pentru produse de origine │ │
│ │nonanimalã │ 327 │
│ │Depozit pentru seminţe de consum │ 218 │
│ │Unitãţi de comercializare a produselor alimentare de │ │
│ │origine nonanimalã congelate │ 327 │
│ │Unitãţi de producere a ambalajelor pentru produsele │ │
│ │alimentare ce vin în contact cu alimentele │ 109 │
│ │Mijloc de transport al produselor de origine nonanimalã│ 109 │
└────┴───────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┘