Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 121 din 16 mai 2007  privind anumiti contaminanti din alimentele de origine animala si nonanimala    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 121 din 16 mai 2007 privind anumiti contaminanti din alimentele de origine animala si nonanimala

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 509 din 30 iulie 2007
ORDIN nr. 121 din 16 mai 2007
privind anumiţi contaminanţi din alimentele de origine animalã şi nonanimalã
EMITENT: AUTORITATEA NAŢIONALÃ SANITARÃ VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
Nr. 121 din 16 mai 2007
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Nr. 530 din 20 iunie 2007
MINISTERUL SÃNÃTÃŢII PUBLICE
Nr. E.N. 7.289 din 9 iulie 2007
AUTORITATEA NAŢIONALÃ PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR
Nr. 351 din 18 iulie 2007
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 509 din 30 iulie 2007


Vãzând Referatul de aprobare nr. 35.972 din 10 mai 2007 al Direcţiei generale siguranţa alimentelor,
luând în considerare prevederile art. 69 din Acordul european instituind o asociere între România, pe de o parte, Comunitãţile Europene şi statele membre ale acestora, pe de altã parte, ratificat de România prin <>Legea nr. 20/1993 , şi <>art. 2 din Legea nr. 157/2005 privind ratificarea Tratatului dintre Regatul Belgiei, Republica Cehã, Regatul Danemarcei, Republica Federalã Germania, Republica Estonia, Republica Elenã, Regatul Spaniei, Republica Francezã, Irlanda, Republica Italianã, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat al Luxemburgului, Republica Ungarã, Republica Malta, Regatul Ţãrilor de Jos, Republica Austria, Republica Polonã, Republica Portughezã, Republica Slovenia, Republica Slovacã, Republica Finlanda, Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (state membre ale Uniunii Europene) şi Republica Bulgaria şi România privind aderarea Republicii Bulgaria şi a României la Uniunea Europeanã, semnat de România la Luxemburg la 25 aprilie 2005,
având în vedere prevederile <>art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitarveterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 7 alin. (7) din Hotãrârea Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul prevederilor <>art. 4 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul art. 3 alin. (3) şi al <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale, ministrul sãnãtãţii publice şi preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor emit urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor, în colaborare cu autoritãţile abilitate, respectiv Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale şi Ministerul Sãnãtãţii Publice, sunt autoritãţile competente pentru implementarea Regulamentului Consiliului nr. 315/1993/CEE ce stabileşte proceduri comunitare pentru contaminanţii din alimente, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L37 din 13 februarie 1993, p. 1-3, şi sunt denumite în continuare autoritãţi competente.
(2) Autoritãţile competente controleazã modul de îndeplinire a prevederilor Regulamentului Comisiei nr. 1.881/2006/CE ce stabileşte nivelurile maxime pentru anumiţi contaminanţi în anumite produse alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L364 din 20 decembrie 2006, p. 5, şi iau mãsurile ce se impun, conform limitelor legale de competenţã.
(3) Autoritãţile competente iau mãsurile necesare pentru ca metodele de prelevare a probelor, metodele de pregãtire a probelor, metodele de analizã şi criteriile de performanţã pentru metodele de analizã, în vederea efectuãrii controlului oficial al limitelor contaminanţilor pentru produsele prevãzute în Regulamentul Comisiei nr. 1.881/2006/CE, sã fie în conformitate cu prevederile Regulamentului Comisiei nr. 401/2006/CE ce stabileşte metodele de prelevare de probe şi metodele de analizã pentru controlul oficial al nivelurilor de micotoxine în produse alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L70 din 9 martie 2006, p. 12, ale Regulamentului Comisiei nr. 1.882/2006/CE ce stabileşte metodele de prelevare de probe şi metodele de analizã pentru controlul oficial al nivelurilor de nitraţi în anumite produse alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L364 din 20 decembrie 2006, p. 25, ale Regulamentului Comisiei nr. 1.883/2006/CE ce stabileşte metodele de prelevare de probe şi metodele de analizã pentru controlul oficial al nivelurilor de dioxine şi PCB-uri similare dioxinelor în anumite produse alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L364 din 20 decembrie 2006, p. 32, şi ale Regulamentului Comisiei nr. 333/2007/CE de stabilire a metodelor de prelevare a probelor şi de analizã pentru controlul oficial al nivelurilor de plumb, cadmiu, mercur, staniu anorganic, 3-MCPD şi benzo(a)piren din produsele alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L88 din 29 martie 2007, p. 29.
ART. 2
(1) La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, al preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, al ministrului sãnãtãţii şi al preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 1.050/97/1.145/505/2005 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind anumiţi contaminanţi din alimentele de origine animalã şi nonanimalã, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.056 din 26 noiembrie 2005.
(2) Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 30 de zile de la data publicãrii.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
Sanitare Veterinare şi pentru
Siguranţa Alimentelor,
Radu Cheţan Roatiş

Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii
rurale,
Decebal Traian Remeş

Ministrul sãnãtãţii publice,
Gheorghe Eugen Nicolãescu

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
pentru Protecţia Consumatorilor,
Dan Vlaicu

----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016