Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Reference No. .........................
Referinta nr: .........................
Country of dispatch: NEW ZEELAND
Ţara de expediere: NOUA ZEELANDA
Competent authority: Ministry of Agriculture and Forestry (MAF)
Autoritatea competenta: Ministerul Agriculturii şi Pãdurii (MAF)
I. Details identifying the fishery products
I. Detalii de identificare a produselor de pescuit
Description of fishery/aquaculture products(1):..................
Descrierea produselor de pescuit/acvacultura(1): ................
- Species (scientific name): ....................................
- Specia: (nume ştiinţific): ....................................
- Presentation of product and type of treatment(2): .............
- Prezentarea produsului şi a tipului de tratare: ...............
Code No (where available): ......................................
Numãr de cod (unde este corespunzãtor): .........................
Type of packaging: ..............................................
Tipul materialului de impachetare: ..............................
Number of packages: .............................................
Numãr de pachete: ...............................................
Net weight: .....................................................
Greutate neta: ..................................................
Requisite storage and transport temperature: ....................
Temperatura de depozitare şi transport cerutã: ..................
II. Origin of products
II. Originea produselor
Name(s) and official approval/registration number(s) of establishment(s),
factory vessel(s), or cold store(s) approved or freezer vessel(s)
registered by the MAF for export to the EC:
..........................................................................
..........................................................................
Nume(ele) şi numãr(ele) de autorizare/înregistrare oficialã a
întreprinderii(lor), pescadorului(lor) sau frigoriferului(lor) autorizate
sau a pescadorului(lor) frigorifer înregistrate de MAF pentru export în
România: ..................................................................
...........................................................................
III. Destination of products
III. Destinaţia produselor
The products are dispatched .............................................
from: ...................................................................
(place of dispatch)
Produsele sunt expediate ................................................
de la: ..................................................................
(loc de expediere)
to: .....................................................................
(country and place of destination)
cãtre: ..................................................................
(ţara şi locul de destinaţie)
by the following means of transport: ....................................
cu urmãtoarele mijloace de transport: ...................................
Name and address of dispatcher: .........................................
.........................................................................
Numele şi adresa expeditorului: .........................................
.........................................................................
Name of consignee and address at place of destination: ..................
.........................................................................
Numele destinatarului şi adresa locului de destinaţie:
.........................................................................
IV. Health attestation IV. Atestarea sãnãtãţii The official inspector hereby certifies that the fishery or aquaculture products specified above: Inspectorul oficial certifica, în fapt, ca produsele de pescuit şi acvacultura specificate anterior: 1. were caught and handled on board vessels în accordance with the health rules laid down by Directive 92/48/EEC ; 1. au fost capturate şi manipulate la bordul navelor, în conformitate cu regulile de sãnãtate stabilite de "Norma sanitarã veterinara cu privire la condiţiile minime de igiena pentru produsele din pescuit obţinute la bordul vaselor de pescuit", aprobatã prin <>Ordinul nr. 192 din 13 iunie 2001 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 398 din 19 iulie 2001, norma ce transpune în legislaţia nationala Directiva 92/48/CEE ; 2. were landed, handled and where appropriate packaged, prepared, processed, frozen, thawed and stored hygienically în compliance with the requirements laid down în Chapters II, III and IV of the Annex to Directive 91/493/EEC ; 2. au fost debarcate şi manipulate dupã caz, impachetate, preparate, prelucrate, congelate, decongelate şi depozitate igienic, în conformitate cu cerinţele stabilite la capitolele II, III şi IV ale anexei "Normei sanitare veterinare privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor de pescuit" ce transpune în legislaţia nationala Directiva 91/493/CEE ; 3. have undergone health controls în accordance with Chapter V of the Annex to Directive 91/493/EEC ; 3. au fost supuse controalelor de sãnãtate, în conformitate cu capitolul V al anexei normei sanitare veterinare menţionate la punctul 2 ce transpune în legislaţia nationala Directiva 91/493/CEE ; 4. are packaged, marked, stored and transported în accordance with Chapters VI, VII and VIII of the Annex to Directive 91/493/EEC ; 4. sunt impachetate, marcate, depozitate şi transportate în conformitate cu capitolele VI, VII, şi VIII ale anexei normei sanitare veterinare menţionate la punctul 2 ce transpune în legislaţia nationala Directiva 91/493/CEE ; 5. do not come from toxic species or species containing biotoxins; 5. nu provin de la specii toxice sau specii ce conţin biotoxine; 6. have satisfactorily undergone the organoleptic, parasitological, chemical and microbiological checks laid down for certain categories of fishery products by Directive 91/493/EEC and the implementing decisions thereto. 6. au fost supuse, cu rezultate satisfãcãtoare, controalelor organoleptic, parazitologic, chimic şi microbiologic, stabilite pentru anumite sortimente de produse de pescuit de norma sanitarã veterinara menţionatã la punctul 2 ce transpune în legislaţia nationala Directiva 91/493/CEE şi implementarea deciziilor acesteia. 7. în addition, where the fishery products are frozen or processed bivalve molluscs: the molluscs were obtained from approved production areas subject to conditions which are at least equivalent to those laid down by Directive 91/492/EEC of 15 July 1991 laying down the health conditions for the production and the placing on the market of live bivalve molluscs. 7. În plus, atunci când produsele de pescuit sunt moluste bivalve congelate sau prelucrate: molustele sunt obţinute din zone de producţie autorizate supuse condiţiilor ce sunt cel puţin echivalente cu cele stabilite la "Norma sanitarã veterinara privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea molustelor bivalve vii", aprobatã prin Ordinul nr. 248 din 11 iunie 2002, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 695 din 23 septembrie 2002, norma ce transpune în legislaţia nationala Decizia Comisiei 91/492/CEE . The undersigned official inspector hereby declares that he is aware of the provisions of Directive 91/493/EEC , Directive 92/48/EEC and Decision 94/448/EC . Subsemnatul, inspector oficial, declar ca am luat cunostinta de prevederile "Normei sanitare veterinare privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor de pescuit" ce transpune în legislaţia nationala Directiva 91/493/CEE , ale "Normei sanitare veterinare cu privire la condiţiile minime de igiena pentru produsele din pescuit obţinute la bordul vaselor de pescuit" ce transpune în legislaţia nationala Directiva 92/48/CEE şi ale prezentei norme sanitare veterinare.
Done at .................., on .....................
(place) (date)
Întocmit la .............., la data de .............
(locul) (data)
┌─────────────────────┐ ...................
│ Official Stamp(3) │ (signature of official
│ │ inspector)(3)
│ Ştampila oficialã │ ......................
└─────────────────────┘ semnatura inspectorului
oficial
___________ (1) Delete where inapplicable. (1) Se elimina atunci când sunt inaplicabile. (2) Live, refrigerated, frozen, salted, smoked, preserved, etc. (2) Vii, refrigerate, congelate, sarate, afumate, conservate, etc. (3) The colour of the stamp and signature must be different from that of the other particulars în the certificate. (3) Culoarea ştampilei şi a semnãturii trebuie sa fie diferita de celelalte înscrisuri ale certificatului. _________________
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.