Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.935 din 2 iulie 2010  pentru modificarea anexei nr. 3 la Ordinul ministrului economiei si finantelor si al ministrului justitiei nr. 1.706/1.889/C/2008 privind aprobarea procedurilor de stabilire, plata si rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal si a modelului si continutului unor formulare prevazute la titlul III din Legea nr. 571/2003  privind Codul fiscal    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.935 din 2 iulie 2010 pentru modificarea anexei nr. 3 la Ordinul ministrului economiei si finantelor si al ministrului justitiei nr. 1.706/1.889/C/2008 privind aprobarea procedurilor de stabilire, plata si rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal si a modelului si continutului unor formulare prevazute la titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 533 din 30 iulie 2010
ORDIN nr. 1.935 din 2 iulie 2010
pentru modificarea anexei nr. 3 la Ordinul ministrului economiei şi finanţelor şi al ministrului justiţiei nr. <>1.706 /<>1.889/C/2008 privind aprobarea procedurilor de stabilire, platã şi rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal şi a modelului şi conţinutului unor formulare prevãzute la titlul III din <>Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal
EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
Nr. 1.935 din 2 iulie 2010
MINISTERUL JUSTIŢIEI
Nr. 1.856/C din 19 iulie 2010
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 533 din 30 iulie 2010

În baza prevederilor <>art. 77^1 alin. (8) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 10 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>art. 13 din Hotãrârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul finanţelor publice şi ministrul justiţiei emit urmãtorul ordin:

ART. I
Procedura privind declararea şi plata impozitului pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal, prevãzutã în anexa nr. 3 la Ordinul ministrului economiei şi finanţelor şi al ministrului justiţiei nr. <>1.706 /<>1.889/C/2008 privind aprobarea procedurilor de stabilire, platã şi rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal şi a modelului şi conţinutului unor formulare prevãzute la titlul III din <>Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 533 din 15 iulie 2008, se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

p. Ministrul justiţiei,
Lidia Barac,
secretar de stat


ANEXÃ
(Anexa nr. 3 la <>Ordinul nr. 1.706/1.889/C/2008 )


PROCEDURÃ
privind declararea şi plata impozitului pe veniturile din
transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal

1. (1) Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal se declarã de cãtre notarii publici integral ca venit la bugetul de stat, lunar, pânã la data de 25 inclusiv a lunii urmãtoare celei în care a fost calculat şi încasat, conform legii.
(2) Declararea impozitului pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal se face prin completarea formularului 100 "Declaraţie privind obligaţiile de platã la bugetul de stat", aprobat prin <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 101/2008 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Declaraţia 100 "Declaraţie privind obligaţiile de platã la bugetul de stat" este depusã la organul fiscal competent de cãtre notarii publici împreunã cu Borderoul privind distribuirea cãtre unitãţile administrativ-teritoriale a sumelor reprezentând impozit pe venitul din transferurile proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 1.
2. (1) Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal se vireazã pânã la data de 25 inclusiv a lunii urmãtoare celei în care a fost reţinut, în contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 "Veniturile bugetului de stat - Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal" deschis la unitãţile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale în a cãror razã teritorialã sunt luate în evidenţa fiscalã birourile notarilor publici. În cazul birourilor notarilor publici care sunt luate în evidenţa fiscalã în judeţul Ilfov, plata se efectueazã în contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 "Veniturile bugetului de stat - Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal", care se deschide la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Judeţului Ilfov.
(2) Contul 20.03.01.18 "Veniturile bugetului de stat - Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal" se deschide la unitãţile Trezoreriei Statului, pe codul de identificare fiscalã al biroului notarului public.
(3) Codurile IBAN aferente contului 20.03.01.18 "Veniturile bugetului de stat - Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal" sunt publicate pe pagina de web a Ministerului Finanţelor Publice, la adresa: www.mfinante.ro/ANAF/Asistenţa contribuabili/Coduri IBAN.
3. (1) Unitãţile Trezoreriei Statului transmit organelor fiscale, zilnic, în sistem informatic, încasãrile din contul 20.03.01.18 "Veniturile bugetului de stat - Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal".
(2) Stingerea obligaţiilor fiscale declarate de notarii publici prin formularul 100 "Declaraţie privind obligaţiile de platã la bugetul de stat", aprobat prin <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 101/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se va realiza luându-se în considerare sumele achitate de cãtre aceştia în contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 "Veniturile bugetului de stat - Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal".
(3) Dupã prelucrarea în sistem centralizat a datelor şi informaţiilor din Borderoul privind distribuirea cãtre unitãţile administrativ-teritoriale a sumelor reprezentând impozit pe venitul din transferurile proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal depus de notarii publici şi dupã verificarea încasãrii efective a sumelor declarate cu titlu de impozit pe venitul din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal, organele fiscale vor întocmi Situaţia centralizatã a sumelor care urmeazã a fi virate unitãţilor administrativ-teritoriale în contul 21.03.02.18 "Veniturile bugetului local - Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal", conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, şi o vor transmite, cel târziu în a 5-a zi lucrãtoare a lunii urmãtoare încasãrii, unitãţii Trezoreriei Statului la care sunt arondate.
(4) Situaţia centralizatã prevãzutã la alin. (3), întocmitã şi transmisã unitãţii Trezoreriei Statului, va cuprinde numai sumele declarate de notarii publici şi achitate integral pânã la aceastã datã.
(5) Sumele declarate şi neachitate integral pânã la data întocmirii situaţiei centralizate prevãzute la alin. (3) vor putea fi comunicate unitãţii Trezoreriei Statului, în vederea distribuirii cãtre fiecare unitate administrativ-teritorialã destinatarã, dupã achitarea lor integralã, urmând a fi cuprinse în situaţia centralizatã imediat urmãtoare.
4. (1) Cel târziu în prima zi lucrãtoare de la primirea de la organele fiscale a situaţiei centralizate prevãzute la pct. 3 alin. (3), unitãţile Trezoreriei Statului vor proceda la întocmirea ordinelor de platã pentru Trezoreria Statului (OPT) prin care vireazã suma cuvenitã fiecãrei unitãţi administrativ-teritoriale în contul de venituri ale bugetului local 21.03.02.18 "Veniturile bugetului local - Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal" deschis la unitãţile Trezoreriei Statului, pe codul de identificare fiscalã al unitãţilor administrativ-teritoriale.
(2) Pentru proprietãţile imobiliare din patrimoniul personal situate pe teritoriul municipiului Bucureşti, unitãţile teritoriale ale Trezoreriei Statului efectueazã viramentul cotei cuvenite bugetului local, în contul de venituri ale bugetului local al municipiului Bucureşti 21.03.02.18 "Veniturile bugetului local - Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal" deschis la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti.
(3) Plata impozitului pe venituri din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal cãtre unitãţile administrativteritoriale se va efectua de cãtre unitãţile Trezoreriei Statului din contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 "Veniturile bugetului de stat - Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal", codificat cu codul de identificare fiscalã atribuit Trezoreriei Statului (8609468).
5. (1) Plata impozitului pe venituri din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal realizat prin altã procedurã decât cea notarialã sau în cazul rectificãrii impozitului ca urmare a unor erori ori omisiuni în calcularea şi încasarea sa de cãtre notarii publici se efectueazã, pe baza deciziilor de impunere emise de organele fiscale, în contul 20.03.01.18 "Veniturile bugetului de stat - Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal", deschis la unitãţile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale care întocmesc decizia de impunere, pe codul de identificare fiscalã al plãtitorului.
(2) Situaţia cu unitãţile administrativ-teritoriale beneficiare şi sumele ce urmeazã a se distribui fiecãreia se întocmeşte de cãtre compartimentul cu atribuţii în stabilirea impozitului pe venit din cadrul organului fiscal competent şi se transmite compartimentului cu atribuţii de evidenţã pe plãtitori, la data comunicãrii deciziilor de impunere cãtre contribuabili.
(3) Dupã luarea în evidenţã a debitului instituit prin decizie de impunere şi stingerea integralã a acestuia, compartimentul cu atribuţii de evidenţã pe plãtitori va prelua şi datele referitoare la acest tip de operaţiuni în situaţia centralizatã prevãzutã la pct. 3 alin. (3).
(4) Cel mai târziu în prima zi lucrãtoare de la primirea de la organul fiscal a situaţiei centralizate prevãzute la pct. 3 alin. (3), unitãţile Trezoreriei Statului vor proceda la virarea sumelor cuvenite unitãţilor administrativ-teritoriale.
6. Codurile de identificare fiscalã ale unitãţilor administrativ-teritoriale se publicã pe website-ul Ministerului Finanţelor Publice la adresa de internet www.mfinante.gov.ro.
7. Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta procedurã.


ANEXA 1
la procedurã




- Model -


Biroul notarului public ...............................................
Localitatea ......................, judeţul/sectorul ..................
Adresa ................................................................
CIF ...................................................................
Telefon ...............................................................



BORDEROU
privind distribuirea cãtre unitãţile administrativ-teritoriale
a sumei de ................, reprezentând impozit pe venitul
din transferurile proprietãţilor imobiliare din patrimoniul
personal aferent lunii ...................
nr. ........./data ..........


- lei -
┌────┬─────────────┬────────────────────┬──────────────┬─────────┬───────────┐
│Nr. │Denumirea │Denumirea │Codul de │Impozitul│Cota de 50%│
│crt.│judeţului │unitãţii │identificare │ total │cuvenitã │
│ │ │administrativ- │fiscalã al │ │bugetului │
│ │ │teritoriale │unitãţii │ │local │
│ │ │ │administrativ-│ │ │
│ │ │ │teritoriale │ │ │
├────┼─────────────┼────────────────────┼──────────────┼─────────┼───────────┤
│ │Judeţul 1 │Localitatea 1 │ │ │ │
│ │ ├────────────────────┼──────────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │Localitatea 2 │ │ │ │
│ │ ├────────────────────┼──────────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │etc. │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────────────────┼──────────────┼─────────┼───────────┤
│ │Total judeţ 1│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────────────────┼──────────────┼─────────┼───────────┤
│ │Judeţul 2 │Localitatea 3 │ │ │ │
│ │ ├────────────────────┼──────────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │Localitatea 4 │ │ │ │
│ │ ├────────────────────┼──────────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │etc. │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────────────────┼──────────────┼─────────┼───────────┤
│ │Total judeţ 2│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────────────────┼──────────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ etc. ├────────────────────┼──────────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────────────────┼──────────────┼─────────┼───────────┤
│ │Total general│ │ │ │ │
└────┴─────────────┴────────────────────┴──────────────┴─────────┴───────────┘

L.S. Notar public



NOTĂ?:
Prezentul borderou se depune la organul fiscal împreunã cu Declaraţia 100 "Declaraţie privind obligaţiile de platã la bugetul de stat".


ANEXA 2
la procedurã




- Model -

ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE
Localitatea ..............., judeţul/sectorul ..............



SITUAŢIA CENTRALIZATÃ
a sumelor care urmeazã a fi virate unitãţilor
administrativ-teritoriale în contul 21.03.02.18
"Veniturile bugetului local - Impozitul pe veniturile
din transferul proprietãţilor imobiliare
din patrimoniul personal"
nr. ......../data .........

- lei -
┌────┬─────────────┬────────────────────┬──────────────┬───────────┐
│Nr. │Denumirea │Denumirea │Codul de │Cota de 50%│
│crt.│judeţului │unitãţii │identificare │cuvenitã │
│ │ │administrativ- │fiscalã al │bugetului │
│ │ │teritoriale │unitãţii │local │
│ │ │ │administrativ-│ │
│ │ │ │teritoriale │ │
├────┼─────────────┼────────────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Judeţul 1 │Localitatea 1 │ │ │
│ │ ├────────────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │ │Localitatea 2 │ │ │
│ │ ├────────────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │ │etc. │ │ │
├────┼─────────────┼────────────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Total judeţ 1│ │ │ │
├────┼─────────────┼────────────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Judeţul 2 │Localitatea 3 │ │ │
│ │ ├────────────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │ │Localitatea 4 │ │ │
│ │ ├────────────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │ │etc. │ │ │
├────┼─────────────┼────────────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Total judeţ 2│ │ │ │
├────┼─────────────┼────────────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ etc. ├────────────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Total general│ │ │ │
└────┴─────────────┴────────────────────┴──────────────┴───────────┘



Şef administraţie, Întocmit
.................... ............



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016