Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ORDIN nr. 1.761 din 21 decembrie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind plasarea pe piata a alimentelor si ingredientelor alimentare noi
ORDIN nr. 1.761 din 21 decembrie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind plasarea pe piata a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi EMITENT: MINISTERUL SÃNÃTÃŢII PUBLICE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 1.057 din 30 decembrie 2006 În temeiul prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii Publice, ministrul sãnãtãţii publice emite urmãtorul ordin: ART. 1 Se aproba Normele metodologice privind plasarea pe piata a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin. ART. 2 Autoritatea de Sãnãtate Publica şi Inspecţia Sanitarã de Stat din Ministerul Sãnãtãţii Publice, autoritãţile de sãnãtate publica judeţene şi a municipiului Bucureşti şi inspectiile sanitare de stat judeţene şi a municipiului Bucureşti, institutele de sãnãtate publica Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin. ART. 3 Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2007. Ministrul sãnãtãţii publice, Gheorghe Eugen Nicolaescu Bucureşti, 21 decembrie 2006. Nr. 1.761. ANEXA NORME METODOLOGICE privind plasarea pe piata a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi ART. 1 (1) Institutele de sãnãtate publica Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara sunt instituţiile responsabile cu elaborarea rapoartelor de evaluare iniţialã a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi în vederea plasarii lor pe piata. (2) Alimentele şi ingredientele alimentare noi sunt alimentele care intra sub incidenta Regulamentului 258/97 privind alimentele şi ingredientele alimentare noi. (3) Institutul de Sãnãtate Publica Bucureşti este institutul coordonator pentru activitatea de plasare pe piata a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi şi are urmãtoarele atribuţii: - transmite la Comisia Europeanã rapoartele de evaluare iniţialã elaborate de institutele de sãnãtate publica Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara; - notifica operatorului economic cu privire la decizia de plasare pe piata a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi sau cu privire la respingerea cererii de plasare a lor pe piata; - informeazã Ministerul Sãnãtãţii Publice despre decizia de plasare pe piata a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi în vederea afişãrii pe site-ul oficial. ART. 2 Rapoartele de evaluare iniţialã a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi, precum şi cererea operatorului economic pentru plasarea pe piata a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi se fac în conformitate cu prevederile Regulamentului 258/97 privind alimentele şi ingredientele alimentare noi şi ale Recomandarii Comisiei nr. 97/618/CE privind aspectele ştiinţifice şi informaţiile necesare a fi anexate la cererea de plasare pe piata a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi şi elaborarea raportului de evaluare iniţialã în cadrul Regulamentului 258/97 al Parlamentului European şi al Consiliului. ART. 3 Personalul care are acces la dosarele alimentelor şi ingredientelor alimentare noi are obligaţia de a nu divulga informaţiile considerate a fi confidenţiale. ART. 4 Controlul pe piata al alimentelor şi ingredientelor alimentare noi se face de cãtre inspectorii sanitari din Inspecţia Sanitarã de Stat din cadrul Ministerului Sãnãtãţii Publice. -------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email