Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ORDIN nr. 1.462 din 11 septembrie 2023 privind modificarea şi completarea anexei nr. 1 la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 10/2022 pentru aprobarea unor proceduri de colectare a creanţelor bugetare reprezentând TVA datorată de contribuabilii care aplică regimurile speciale prevăzute de art. 314, 315 şi 315^2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
EMITENT: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 859 din 25 septembrie 2023
În temeiul prevederilor art. 11 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, şi având în vedere avizul conform al Ministerului Finanţelor comunicat prin Adresa nr. 741.793 din data de 6.09.2023,
preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:
ART. I
Anexa nr. 1 la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 10/2022 pentru aprobarea unor proceduri de colectare a creanţelor bugetare reprezentând TVA datorată de contribuabilii care aplică regimurile speciale prevăzute de art. 314, 315 şi 315^2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 27 din 10 ianuarie 2022, se modifică şi se completează după cum urmează:
1. După punctul 16 se introduc două noi puncte, punctele 16^1 şi 16^2, cu următorul cuprins:
"16^1. În cazul contribuabililor care utilizează regimurile speciale şi care nu au domiciliul fiscal pe teritoriul României, organul fiscal competent procedează la formularea unei cereri de asistenţă reciprocă la recuperare în conformitate cu prevederile titlului X «Aspecte internaţionale», cap. III «Asistenţă reciprocă în materie de recuperare a creanţelor în baza regulamentelor europene şi a Convenţiilor internaţionale la care România este parte» din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare. În cuprinsul cererilor de recuperare transmise autorităţilor competente din alte state, organul fiscal competent indică contul prevăzut la pct. 2, aplicându-se în mod corespunzător prevederile prezentului capitol.
16^2. În cazul contribuabililor care utilizează regimurile speciale şi care au domiciliul fiscal pe teritoriul României, organul fiscal competent în administrarea obligaţiilor fiscale datorate de aceştia aplică în mod corespunzător prevederile Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.288/2019 privind procedura de transfer al sumelor recuperate în cadrul asistenţei reciproce la recuperare şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare, în vederea efectuării procedurii de transfer al sumelor reprezentând TVA datorată de aceşti contribuabili."
2. Punctul 22 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"22. În vederea recuperării TVA de plată şi a obligaţiilor fiscale accesorii aferente de la contribuabilii care utilizează regimurile speciale, organul fiscal competent procedează la formularea unei cereri de asistenţă reciprocă la recuperare în conformitate cu prevederile cap. II «Asistenţa reciprocă în materie de recuperare a creanţelor legate de taxe, impozite, drepturi şi alte măsuri» sau cap. III «Asistenţă reciprocă în materie de recuperare a creanţelor în baza regulamentelor europene şi a Convenţiilor internaţionale la care România este parte» ale titlului X «Aspecte internaţionale» din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare. În cuprinsul cererilor de recuperare transmise autorităţilor competente din alte state, organul fiscal competent indică contul prevăzut la pct. 2, aplicându-se în mod corespunzător prevederile prezentului capitol."
ART. II
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,
Nicoleta-Mioara Cîrciumaru
Bucureşti, 11 septembrie 2023.
Nr. 1.462.
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: