Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ORDIN nr. 1.439 din 7 octombrie 2019 pentru modificarea Ordinului ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat nr. 1.229/2019 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis prevăzute în cadrul Programului UNCTAD/EMPRETEC - România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii
EMITENT: Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 833 din 14 octombrie 2019
Având în vedere:
- dispoziţiile Legii bugetului de stat pe anul 2019 nr. 50/2019, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 25 din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare;
– Referatul de aprobare nr. 94.310/DAPIMM din 18 septembrie 2019,
în temeiul prevederilor art. 9 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 23/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, cu modificările şi completările ulterioare,
ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat emite următorul ordin:
ART. I
Ordinul ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat nr. 1.229/2019 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis prevăzute în cadrul Programului UNCTAD/EMPRETEC - România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 683 şi 683 bis din 19 august 2019, se modifică după cum urmează:
1. În tot cuprinsul ordinului, sintagma „Schemă de ajutor de minimis prevăzută în cadrul Programului UNCTAD/ EMPRETEC - România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii“ se înlocuieşte cu sintagma „Procedura de implementare a Programului UNCTAD/ EMPRETEC - România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii“.
2. În anexă, punctul 5 va avea următorul cuprins:
"5. Selecţia participanţilor în cadrul programului
Pentru workshopurile organizate în cadrul programului, verificarea participanţilor se va face în ordinea înscrierii în program, după cum urmează:
- etapa I - verificarea condiţiilor de eligibilitate conform pct. 4 de către AIMMAIPE;
– etapa II - interviu organizat de către traineri certificaţi UNCTAD.
Aplicanţii vor fi notificaţi prin telefon şi e-mail de rezultatul evaluării: admis sau respins, în urma parcurgerii etapei I şi II;
În cazul respingerii, aplicanţii vor fi informaţi asupra motivelor de respingere de către trainerii certificaţi UNCTAD sau AIMMAIPE, după caz. Lista solicitanţilor admişi şi a celor respinşi însoţită de motivele de respingere vor fi transmise către AIMMAIPE organizator de către trainerii certificaţi UNCTAD cel târziu cu 3 zile lucrătoare înainte de începerea workshopului, în vederea publicării pe site-ul www.aippimm.ro.
În conformitate cu dispoziţiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, în situaţia în care solicitantul se consideră vătămat într-un drept al său sau într-un interes legitim prin primirea scrisorii de respingere de la echipele de verificare, acesta are dreptul de a urma procedura prevăzută în aceste situaţii.
Solicitantul poate formula o contestaţie la AIMMAIPE în termen de 10 zile calendaristice de la data primirii scrisorii de respingere pentru neîndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.
Contestaţia se formulează în scris şi va cuprinde:
- datele de identificare ale solicitantului;
– obiectul contestaţiei;
– motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază contestaţia;
– dovezile pe care se întemeiază;
– semnătura reprezentantului legal."
3. Anexa nr. 3 la procedură va avea următorul cuprins:
" ANEXA 3
la procedură
ANGAJAMENT Subsemnatul/Subsemnata .................., domiciliat(ă) în ....................., identificat(ă) cu B.I./C.I. seria .............. nr. ......................, eliberat(ă) de .................... la data de .........................., administrator/asociat al Societăţii ........., cu sediul în ........., mă oblig prin prezentul angajament să nu permit şi să nu facilitez folosirea de către terţi a datelor referitoare la nume, brand, metodologie, logo şi material de training folosite în cadrul workshopurilor EMPRETEC. În cazul în care, fără motive întemeiate, renunţ să particip la atelierul EMPRETEC în cursul celor nouă zile de workshop, înţeleg că nu voi mai avea dreptul de a aplica la niciun program naţional derulat de către MMACA pe o perioadă de trei ani."
ART. II
Direcţia de antreprenoriat şi programe pentru IMM din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, precum şi agenţiile teritoriale pentru întreprinderi mici şi mijlocii, atragere de investiţii şi promovare a exportului vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. III
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I .
Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat,
Ştefan-Radu Oprea
Bucureşti, 7 octombrie 2019.
Nr. 1.439.
------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: